|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pomysł Probierza na grę jest lekko poroniony: dośrodkowanie czy dzida nie mają do kogo dojść. Do tego Genkov jako egzekutor główek - bez jaj. Pomijam fakt, że na dobrą sprawę tylko Melikson potrafi w tej drużynie dośrodkować... Ewidentnie, Probierz nie potrafił poskładać tych puzzli. Przy czym trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że wielu kluczowych brakuje. Nie rozumiem też ciągłego rotowania składem. Były kontuzje, ale czemu para stoperów Czekaj - Bunoza mogła zagrać ze sobą tylko dwa mecze pod rząd? Czemu tak długo zajęło Probierzowi zauważenie, że Garguła to piąta kolumna, skoro każdy normalny człowiek już dawno zanotowałby w tym jego notesiku: "wyp... Gargułę"? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
zimowe przygotowania Skorży 09/10 poczatek rundy : GKS Bełchatów - Wisła Kraków 1-0 Wisła Kraków - Arka Gdynia 0-1 Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków 0-0 Skorża podaje się do dymisji ( o ile pamiętam nie było to zwolnienie ) żeby nie było , nie bronie Probierza , ostatnie 2 spotkania przelały czare goryczy , a to że sam podał się do dymisji nie stawia mi go wcale w lepszym świetle |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Odnośnie Liczki, to niedawno ktoś pisał, że był widziany na meczu młodej Wisły. Jakby go wybrali to mielibyśmy kolejną personalną/decyzyjną żenadę... |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Automatycznie nasuwa się odpowiedź, że wszystko po trochę. Probierz podjął sporo głupich decyzji, chociażby manewrując obroną itd. (szkoda wymieniać). Jednak po usunięciu Garguły zauważył jedną rzecz - my w środku pola potrzebujemy MYŚLENIA. Dlatego przesunął tam Jaliensa, a jemu gra wychodziła całkiem nieźle. Jednak i tutaj można wrzucić kamyczek do ogródka Probierza. Dlaczego tak późno zdecydował się na Chrapka? Zresztą, co tu dużo gadać. Po meczu z Wartą myślałem (byłem pewny), że nie da się gorzej zagrać. Dzisiaj zostałem brutalnie sprowadzony do parteru. Jak po Probierzu przyjdzie jakiś "zacny ekspert" (szkoda, że Ulatowski idzie do Bełchatowa - może wówczas na forum zapanowałaby zgoda), to dopiero będą jaja. A najpewniej właśnie tak będzie. My po prostu się staczamy. Źli byli Maaskant i Moskal, to przyszedł Probierz. Albo Cupiał się obudzi, albo będzie katastrofa. Jeszcze taka dygresja na koniec. Otóż kilka znanych mi osób zademonstrowało wspaniałą postawę. Jak przychodził Probierz, to widzieli w nim lekarstwo na wszystkie bolączki (oczywiście - Moskal = "trenerskie zero", Maaskant - zdrajca, sprzedawczyk itp.). Teraz, jak Probierz odchodzi, to jadą z nim równo. Oczywiście, przemyślanej krytyki nie ma w tym ani odrobinę. Ot - taki kibicowski żywioł. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
a kto teraz ?
smuda tego nie weźmie przed meczem z Legią żaden "były Wiślak" się tego raczej nie podejmie bo mają już dosyć bycia strażakami na 1,2 mecze ogólnie, ktoś zdesperowany musi być albo jakas liczka cazy inna okuka albo jeszcze coś w stylu króla albaniii szkoda, że gwiazdki nie podadzą się też do dymisji :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Bezradność totalna.
Zero pomysłu...koncepcji, tak jakby pierwszy raz spotkali się na boisku. Co do zaangażowania to ja nie mam jakiś wielkich pretensji, wg.mnie bardziej widać fatalne przygotowanie kondycyjne oraz szybkościowe. Czy odpowiedzialny jest za to Probierz A co do Bednarza... facet powinien się leczyć na nogi bo transferami udowodnił, że na głowę już za późno. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Probierz zachowal sie tak, jak powinien. Gra fatalna, brak stylu...czy zmiana trenera cos da? Jesli to bedzie ktos z glowa na karku, to pewnie tak. Ale z drugiej strony, nie oczekujmy cudow. Nie ma klasowych pilkarzy, nie ma kto podawac i nie ma kto strzelac. Gorna polowka tabeli powinna byc, ale nie puchary, czy MP. Tego z emerytami, kopaczami ktorzy chca odejsc i z mlodymi bez umiejetnosci, nie da sie osiagnac.
P.S - Wszystko wskazuje na to, ze bedzie to Smuda, czyli pogrzeb Wisly. "Zalatwil" kadre, zalatwi i nas. Trener, ktory ostatni znaczacy sukces osiagnal w XX w. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Co do Probierza, to dawno w Polsce nie widziałem kogoś kto by się sam podał do dymisji, nie szlo mu w Wiśle, więc się zwolnił. A muszę przyznać że to był pierwszy trener o którym mówilem że pod jego kierunikem Wisła się cofa a nie rozwija. Z ostatnich trzech trenerów, najlepiej Wisła grała za Moskala, zajebiście wręcz, ale na to potrzeba bylo czasu, on go nie dostal;/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Trzeba sobie jasno zadać pytanie. Zawiodła taktyka, przygotowanie sportowe i mentalne, czy też możliwości obecnych graczy Wisły są ograniczone? Po uzyskaniu odpowiedzi na to pytanie, można się zastanawiać co dalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Piłkarze dupy nie urywają ale skład mamy na miejsce w tabeli które , zeby go zobaczyc, nie wymaga kliknięcia na przycisk "rozwiń".
mam nadzieje ze dymisja nie zostanie przyjeta. Wtedy to bedziemy w dupie dopiero. Jesli jednak tak to w tym sezonie pozostaje nam jeszcze jeden mecz w PP i walka o utrzymanie. Robic roz....... w strukturach klubu, zrownac to gowno z ziemia i od nowego sezonu walczyc o prawdziwe cele miarodajne do tradycji i ambicji tego klubu. najbardziej zal mi Meliksona, goscia tu nie powinno byc, niszczymy mu kariere, juz to zrobilismy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Meczu nie oglądałem ale czytam że było cieniutko. Coś wam powiem.
Ciężko rzec czy chcieli zwolnić Probierza, czy mają w dupie swoje obowiązki. Ale z pewnością grajki widzą co się dzieje w klubie, jaki jest roz......., sprzedawanie, chaos, brak pomysłu na zarządzanie, ile jest problemów itd. I to napewno wpływa też na zaangażowanie, koncentrację, nerwowość i chaos na murawie. Nie wiemy czy ktoś z klubu z piłkarzami rozmawia. Przecież taki Głowacki czy Iliev grali w kilku miejscach i czują że w klubie się .......i, trener próbuje ich za mordę trzymać choć nie ma u nich respektu etc. Taki Melikson jak kolega wyżej przytoczył. Kto inny go sprowadzał, inne cele przed nim stawiano. Teraz jest w dupie, nie ma z kim grać, z kim pogadać. Wiem - jeśli jest profesjonalistą powinien gryźć boisko, ... Ta drużyna to chaos nie przez swoje indywidualne umiejętności piłkarskie. Ale przez brak zgrania, brak wspólnego nakreślonego celu, brak chemii w zespole, brak atmosfery w klubie, brak porozumienia z trenerem etc. Maaskantowi trzeba oddać jedno. Po przyjściu udało mu się w kilka tygodni jako-tako skonsolidować drużynę. Również był zlepek indywidualności ale dał radę to poprawić, zacieśnić ten organizm. I w klubie też była jakaś stabilność, pomysł, praca. Dziś widać że w klubie jest burdel i że Probierz jest gorszym psychologiem, że jego pomysł na bycie hersztem zespołu nie wypalił. Co ma zrobić Cupiał? Nie mam pojęcia. Po części on tego piwa nawarzył. Jeśli liczy się dla niego już tylko stan konta będziemy kwiczeć. Jeżeli ma jeszcze w sobie krztę ambicji i pasji jest szansa na odbudowę w powiedzmy 1-2 lata. Ale napewno nie z gościem pokroju Bednarza jako dyrem i Smudą jako trenerem.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 02.10.2012 o godz. 06:55.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
trener Piasta - Marcin Brosz twierdzi że jego praca przynosi sukcesy bo pracuje w Gliwicach od 3 lat i widzi wiele rzeczy których wcześniej nie dostrzega. W Wiśle to byłoby niemożliwe przy Panu Cupiale.
Nie wiem czy to jest dobry pomysł ze zwolnieniem Probierza bo KTO ZA NIEGO ? Dyzma...wypalony jak wielu trenerów po 65 roku życia.....i pewnie skłóci zawodników.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.10.2012 o godz. 07:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Za Moskala zagraliśmy najlepszy mecz w ogóle w tym roku ze Standardem i najlepszy mecz ligowy z Zagłębiem (które notabene okazało się później najlepszą drużyną wiosny) - minęło raptem 7 miesięcy, drużyna się aż tak bardzo nie zmieniła, a jesteśmy w ciemnej dupie. Masakra. "... nie rusz Kazika bo zginiesz" i Cupiał "zginął" ![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Probierz podając się do dymisji zachował twarz, należy mu sie za to szacunek i życzyc powodzenia w nowym klubie. Szkoda że w Wiśle mu się nie powiodlo mimo wszystko uważam że ma potencjal trenerski, musi tylko pojeździć i się pouczyć na zachodzie, bez tego daleko nie zajedzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem, czemu wszyscy mają tylko pretensje do Probierza. Owszem, miał trochę czasu żeby to lepiej poukładać, ale do cholery niech piłkarze też zaczną pracować odpowiednio na swoją pensję. Klub powinien również i piłkarzy ukarać za podejście do wykonywanego zawodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Dla mnie diagnoza jest oczywista spieprzony okres przygotowawczy,innego wytłumaczenia tak dramatycznej gry nie ma.Wystarczy spojrzeć w jakim tempie ruszają się zawodnicy innych drużyn np Piast wczoraj zapieprzali do 90minuty szybko wyprowadzali akcje ,naciskali naszych obrońców i sił im nie brakowało.
Nie wierzę,że Meliksonowi nie chce się grać ,dobra gra to dla niego jedyny ratunek na spełnienie marzenia i odejściu do lepszego klubu w styczniu a teraz Melikson wygląda dramatycznie podobnie jaki inni. Rozsądne wyjście niech Kulawik poprowadzi Wisłe w następnym meczu a nowego trenera dawać od poniedziałku aby miał chociaz te 2 tygodnie pełne. Najlepszy byłby trener z nazwiskiem który byłby autorytetem dla naszych grajków przy którym mogliby podnosić umiejętności taki trener który da im nowa motywacje,jeżeli nie stać nas na takiego trenera to trzeba brać Lenczyka do końca sezonu, Lenczyk potrafił Śląsk wydostać z gówna i wprowadzić do pucharów więc z Wisłą może być podobnie.Innej lepszej polskiej opcji obecnie nie widzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wszyscy tylko, Probierz to, Probierz tamto.
Pamiętajmy jednak, że Probierz przychodząc pół roku temu do klubu, zmienił cały sztab, łącznie z trenerem przygotowania fizycznego. Maaskant zostawił wszystkich, a z Kaziem jako asystentem się nawet zaprzyjaźnił. Jak to przygotowanie teraz wygląda? Nie ma ani szybkości, ani dynamiki, ani siły. Bahr był w klubie od wielu lat, drużyna była zwykle dobrze przygotowana do sezonu, zdarzały się jedynie kilkutygodniowe kryzysy. Znał od podszewki wszystkich piłkarzy. Teraz efekty pracy nowego trenera przygotowania fizycznego widać gołym okiem. To samo dotyczy trenera bramkarzy. Najlepiej nasi bramkarze prezentowali się za Stignaciu, całkiem nieźle za Primela. Teraz jest taka sama kupa jak z przygotowaniem fizycznym pozostałych. Dodając do tego brak chemii między trenerem a zawodnikami, eksperyment pt. "Probierz w Wiśle", nie mógł się udać. Nie wiem kim będzie nowy trener, nie wiem co zrobią działacze, ale na ich miejscu przeprosiłbym się szybko z Bahrem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Srata tata z tym przygotowaniem. Polonia wam nie dala do myslenia ?
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Miło, że zwracasz się do mnie per "wy", choć byłoby milej, gdybyś to robił w sposób bardziej kulturalny.
Mecz z Polonią oglądałem, tak jak wszystkie inne i we wszystkich widziałem efekty złego przygotowania do sezonu. Niezależnie od tego, czy piłkarze grali na zwolnienie trenera, są po prostu słabo przygotowani. A jedno może być pochodną drugiego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Po 1. Nie zwracalem sie bezposrednio do Ciebie.
Po 2. NIe mialem na mysli naszej postawy w meczu z Polonia, ale sama Polonie ktora prezetuje sie o niebo lepiej a jednak za specjalnie do sezonu sie nie przygotowywala. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kazdy piszacy: "Lenczyk" chyba zapomnial gdzie ten dziad pracowal 3 sezony temu.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pada nazwisko Liczki ...... o boshe... on prawie spuścił Banika do 2 ligi Czeskiej w tamtym sezonie i go wylalali. W POlsce dłużej niż pół roku nigdzie nie pracował.To już wole żeby Probinho został bo Nawałka z Zabrza nie odejdzie niestety
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.10.2012 o godz. 08:40.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
A na koniec potwierdzil tylo to o czym sie mowilo od dawna: to szczur, uciekajacy zawsze wtedy gdy zespolowi nie idzie. Zwial z Widzewa, z Jagiellonii, z ŁKS-u uciekl gdy pojawila sie lepsza finansowo oferta. Szczur z zerową lojalnościa. Najslabszy trener ostatniego 15-lecia w Wisle. Lezy w Wisle przygotowanie kondycyjne, taktyczne, atmosfera w druzynie. Mamy fatalne miejsce w tabeli, bardzo zly terminarz i 3 dni do prestizowego meczu na Legii. Nie znajduje absolutnie zadnych pozytywnych slow aby okreslic zachowanie MP. Zepsuł tyle ile mogl. Piszecie, ze zachowal sie honorowo. Gowno prawda. Uciekl przed odpowiedzialnością. Szczur. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Dariook a mówi Ci coś tzw zajechanie? jak piłkarza zajedziesz to jest gorzej niz jak piłkarza krócej przygotowywujesz do sezonu.Polonia na razie wygląda dobrze ale zauważ mamy 6 kolejke w meczach w Gdańsku w Krakowie w Warszawie mieli kryzys w okolicach 60 minuty nawet komentatorzy w c+ to zauważali,wtedy Polonia miała już wyniki korzystne i mogła się bronić a gdy sił brakuje łatwiej jest bronić się niz atakować.
Większość zawodników zdobywała mistrzostwo Polski więc chyba nie myślisz,że nagle pozapominali jak gra się w piłke i stali się z mistrzów zespołem broniącym przed spadkiem. Oni chcą wygrywać ale jeżeli zostali zle przygotowani do sezonu to nie ma co dziwić się,że chcą ale nie mogą i ich gra wygląda na brak ambicji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
No właśnie Polonia jedzie na świeżości, a Wisła wygląda na zajechaną - zdychają w 60 minucie, ruszają sie jak ślimaki, spóźniają się z interwencjami, przegrywają pojedynki biegowe. Jak sie tak gra, to żadnego schematu nie zrealizujesz, nawet jak go wyćwiczysz.
Zupełnie jak z czasów Levadii. A przypuszczam, że Polonia przez brak slidnego przygotowania na tej świeżości nie pojedzie za długo i to się na nich odbije. Do tego kompletny brak chemii między trenerem i zawodnikami, i ogólny marazm. Swoją drogą - nie kumam dalczego zamienił Bunozę na Głowackiego, skoro w ostatnich 2 meczach nie straciliśmy bramki, a Czekaj mówił, że mu się dobrze z Bunozą gra? Wstawił Głowę na zasługi? No to jak miał mieć chemię w szatni? Generalnie lubie Probierza, ale ewidentnie z Wisłą sobie nie poradził. Dobrze że odchodzi. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Krew mnie zalewa:
Czekaj: - Nie wypowiadam się, niech trener to zrobi. Przecież to jawne pokazywanie, że wszystko idzie na trenera. Dramat, po prostu dramat Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że zostanie a Cupiał pokaże kopaczom,że zwalniając coraz to innych trenerów chuja zdziała.
P.S Dlaczego Sobolewski nie gra? ![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|