The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2012, 16:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie bedę w tym wątku po tym meczu już dobijał Probierza i jego zwolenników.
Kto miał oczy to widział.
Zgadzam sie z Tobą, a to nie częste.

Ogólnie jedyna nadzieja w tym, ze uporzadkujemy grę w defensywie 2-3 defensywnymi pomocnikami i solidnoscia u obrońców- a wtedy to moze będziemy takim monilitem jak Slask w zeszłym roku i uda nam sie zdobywać bramki i punkty kontratakiem.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 23.09.2012 o godz. 16:50.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.09.2012, 16:57
zobaczycie że Nawałka powróci do KRK
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.09.2012, 17:15
Pytanie ile goli nam zaaplikuje Legia czy Amikolech ,jak przyjdzie mecz z nimi , moze byc naprawde nieciekawie . Przeciez ta drużyna pod wodza Probierza gra tragicznie...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.09.2012, 17:40
Bez przesady, nasza liga jest słaba i na podobnym miernym poziomie grają również drużyny które wymieniłeś, co więcej jak nie będziemy grali z pozycji faworyta to nam będzie łatwiej o punkty.

Co nie zmienia faktu że Probierz sobie nie radzi i wszystko zależy od dyspozycji Meliksona.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 23.09.2012, 17:53
milosz napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, nasza liga jest słaba i na podobnym miernym poziomie grają również drużyny które wymieniłeś, co więcej jak nie będziemy grali z pozycji faworyta to nam będzie łatwiej o punkty.

Co nie zmienia faktu że Probierz sobie nie radzi i wszystko zależy od dyspozycji Meliksona.
Meikson: 1 gol, 2 asyty + pół asysty jeśli tak to można nazwać w meczu z PBB
My nie gramy nic. Ani ustawienie na kontrę ani na "tiki takę". Mamy 1-2 strzały w ciągu meczu, odejmuje oczywiście te super strzały Wilka
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 23.09.2012, 18:20
Tyle że my strzeliliśmy 5 bramek, odejmij od tego Meliksona i .. mamy 1 bramkę w 5 meczach (!), no może 1,5 .

Gramy fatalnie to fakt, ale dlatego że gramy w ofensywie tylko dwoma (Melikson do Genkowa) lub trzema piłkarzami (czasem jeszcze Iliew, czasem na trzeciego ktoś inny), a powinniśmy 5 lub 6 zawodnikami. Wystarczy poprawić system gry, jakieś wypracowane schematy, Probierz już nie ma wiele czasu aby coś jego drużyna pokazała ..pracuje już na tyle aby jakieś zalążki lepszej gry były, teraz wyjazdy i realny test, albo wóz, albo przewóz.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.09.2012 o godz. 18:26.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2012, 18:38
milosz napisał(a):Wyświetl post

Nie grają na podobnie miernym poziomie, i chociażby Lech i Legia mają zdecydowanie mniej felerów, niż my, co nie oznacza, ze nie będzie zdarzało się im remisować czy przegrywać.

Prawdę mówiąc jesteśmy obecnie jednym z najłatwiejszych przeciwników w ekstraklasie, nie potrafimy ani tak "murować", jak Śląsk jakiś czas temu, ani grać agresywnym pressingiem, jak Górnik w 2 ostatnich meczach z nami. Jeśli tylko nasi przeciwnicy chcą, mają mnóstwo sytuacji. W przypadku Legii tradycyjnie w Warszawie przegramy. W przypadku Lecha Poznań aż boję się pomyśleć, co się stanie, jeśli pozwolą nam grać i nastawią się na grę z kontry.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.09.2012, 19:47
Nie bedę w tym wątku po tym meczu już dobijał Probierza i jego zwolenników.
Kto miał oczy to widział.
Nie jestem zwolennikiem Probierza w Wiśle.
Jest tylko jedno pytanie kto w zamian?

Jest takie stare przysłowie ......zamienił dziadek siekierę na kijek.
,
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.09.2012, 20:41
Kto w zamian? Jakiś trener... niekoniecznie z PMSz - tylko tyle
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.09.2012, 20:52
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

Jest takie stare przysłowie ......zamienił dziadek siekierę na kijek.
Dlatego ja mimo iż zwolnił bym Probierza sekundę po jego zatrudnieniu - dziś jestem na nie jeśli chodzi o zmianę trenera.
To będzie kolejna nic nie znacząca ściema, do tego ryzyko Dyzmy jest za duże.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kotwajca
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 23.09.2012, 20:58
Na drugim forum pojawiła się plotka, że Smuda sobie za dużo zażyczył i Cupiał zaczął rozmowy ze Skorżą.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.09.2012, 21:20
Kotwajca napisał(a):Wyświetl post
Na drugim forum pojawiła się plotka, że Smuda sobie za dużo zażyczył i Cupiał zaczął rozmowy ze Skorżą.
Byłoby super - Skorży jestem w stanie zaufać i dać czas nawet jak gra będzie wyglądała niewiele lepiej.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.09.2012, 21:43
Kotwajca napisał(a):Wyświetl post
Dyzma pewnie sie rozpasał na pzpn-owskim wikcie i za 50 tyś na miesiąc mu sie nie uśmiecha pracowac bo pewnie czeka na oferte z bundesligi

Skorża byłby najlepszym rozwiązaniem ale pewnie też tani nie jest.......
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.09.2012, 21:46
Niezależnie od wygranego meczu - jak patrzę na grę i myślę o Probierzu to przychodzi mi do głowy powiedzonko "ostatnie podrygi konającej ostrygi".
"Zamienił stryjek ..." , jak ktoś wcześniej pisał, to była ostatnia zmiana trenera. Jeśli nikt naprawdę dobry i doświadczony to do Niecieczy na kolanach v-ce prezesa pognać. Może się Kaziu zlituje.
I żeby znowu krzyku nie było - Kaziu nie ma sukcesów itp ale daje szansę na grę, a nie na parodię gry, którą teraz Wisła uskutecznia, a w obecnej sytuacji to wg mnie już dużo. Zamiana kijka na siekierkę to już coś.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.09.2012, 21:50
Nie uważam, żeby w sensie sportowym była jakaś wielka różnica pomiędzy Probierzem a Skorżą. Skoro jeden wuj to po co płacić podwójne pensje?
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.09.2012, 21:52
Cytat:
Byłoby super - Skorży jestem w stanie zaufać i dać czas nawet jak gra będzie wyglądała niewiele lepiej.
Skorża potrafił dobrać odpowiednią strategię do potencjału drużyny. Np w Legii słusznie obrał taktykę grania defensywnymi pomocnikami dzięki czemu ta drużyna osiągnęła sukces w pucharach.

Jak u większości polskich trenerów duży minus to selekcja zawodników to on zażyczył sobie u nas takich zawodników jak Jop, za jego czasów przyszedł Łobo, w Legii razem z Jóźwiakiem to już był naprawdę skandal. Skorża miał manie znajdowania zawodników ogranych za granicą i nie wiem czy to on też nie maczał palców w Novo czy Blanco. Tyle czasu co on wystawił Manu to był naprawdę sabotaż, identycznie u nas traktowany był słaby Łobo.

Jesteśmy w sytuacji w której potrzebne są wzmocnienia kadrowe do klubu, dlatego przydałoby się aby trener który potrafi trafić z transferem. Na ten moment nasuwa się nazwisko Nawałka jednak Górnik to inna presja, inne cele, inny czas na budowę drużyny.

Niech nasz boss lub ludzie z jego otoczenia zobaczą sobie co wyprawiał Kupisz w ostatnim meczu ( i nie tylko) potem zastanowi się czy ludzie którzy oficjalnie negocjowali wykup tego piłkarza za 500 k euro, powinni wydawać jakie kol wiek złotówki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.09.2012 o godz. 22:05.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.09.2012, 22:02
Oczywiście że Moskal powinien zostać przynajmniej do końca sezonu, ale stało się inaczej i myślę jerry że wiesz dobrze - że pisanie o Moskalu jako o przyszłym szkoleniowcu, to jest tylko takie pisanie.0% szans.
Skorża...to akurat jest realne.Wrócił jeden nieudacznik(Łysy), więc czemu nie ma wrócić drugi, najlepiej w pakiecie z Beto i Christovem

Ja nawet mógłbym być za Skorżą, gdyby on uczył się na błędach.On niestety tkwi w tych swoich dogmatach.Uważam że dokładnie z tych samych powodów wyleciał z Legii, co z Wisły - nie jest w stanie ogarnąć szatni, do tego brzydzi się rotacją.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.09.2012, 22:14
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Nie uważam, żeby w sensie sportowym była jakaś wielka różnica pomiędzy Probierzem a Skorżą.
Dokładnie. Warto przypomnieć Levadię i niedawno przegrane MP w kompromitującym stylu. Legia chwilę ładnie grała, a potem regres. Skorża nie ma powtarzalnych wyników - pojedyncze rewelacyjne mecze przeplata z wieloma żenującymi występami.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.09.2012, 22:19
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że Moskal powinien zostać przynajmniej do końca sezonu, ale stało się inaczej i myślę jerry że wiesz dobrze - że pisanie o Moskalu jako o przyszłym szkoleniowcu, to jest tylko takie pisanie.0% szans.
W obecnej sytuacji (tak jak to wygląda z zewnątrz) mówienie o zmianie trenera w ogóle wygląda na mrzonki.
Ani kasy, ani klimatu, ani kandydata.
Pozostają ... mrzonki
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 23.09.2012, 23:02
Ale na to nie pozwoli środowisko z PMSz, był Maskant i dobry dyrektor sportowy z poza układu i była nagonka ze kręcą zalatwiajac kontrakty ziomkom.A Legionista co robi, jemu wolno bo przy okazji zarobią rodzimi kretacze.

To jest jedna kwestia, druga jest taka ze do puki w polskich klubach beda zadzic miernoty(bo piłkarzami nazwać ich nie można ) to tak będzie jak jest.
Jak Cupial nie da sygnału kopaczom kto w klubie zadzi nawet Murinio z Fergusonem razem wzięci nic tu nie zdzialaja bo ich załatwia polskie gwiazdeczki i ich menedżerowie.
,
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.09.2012, 00:08
Fergusonowi szemrane interesy nie są obce (transfer Bebe), więc sądzę żeby się potrafił w naszym piekiełku odnaleźć.

Probierz został postawiony/sam się postawił w bardzo trudnej sytuacji: na skrzydłach o które chce oprzeć grę Wisły ma obrażone gwiazdki, które mam nadzieję przy najbliższej okazji zostaną z klubu pożegnane. Pierwszy gwiazdor z Serbii, który po 60 minutach gry oddycha rękawami, kontrakt ma bardzo wysoki a pozytywnych efektów jego pracy na boisku za bardzo nie widać taka nasza wersja Ntibazonkizy, wielki minus dla Valckxa za jego sprowadzenie. Drugi gwiazdor, czujący się aktualnie Żydem obraził się na nasz klub bo go nie puścił za pół darmo do skąpych Szkotów, gdzie czułby się jak u siebie w domu. Możecie sobie go tam chwalić, że to najlepszy piłkarz w naszej historii, ja jak go widzę w koszulce Wisły to tak samo mi nie dobrze jakbym Gargułę widział. Mam nadzieję, że Honduranin trochę zmądrzeje po dyskwalifikacji i zastąpi pracowitych skrzydłowych.

Gra Wisły za Probierza niewiele się różni od gry za schyłkowego Maaskanta, Skorży czy też Moskala, co według mnie dowodzi, że problem jest w grajkach nie trenerze.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.09.2012, 01:39
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Skorża...to akurat jest realne.Wrócił jeden nieudacznik(Łysy), więc czemu nie ma wrócić drugi, najlepiej w pakiecie z Beto i Christovem

Ja nawet mógłbym być za Skorżą, gdyby on uczył się na błędach.On niestety tkwi w tych swoich dogmatach.Uważam że dokładnie z tych samych powodów wyleciał z Legii, co z Wisły - nie jest w stanie ogarnąć szatni, do tego brzydzi się rotacją.
Tylko że Łysy i Skorża za sobą nie przepadają.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.09.2012, 06:24
no ale to on sciagal Skorze do Krakowa
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2012, 06:40
I Skorża go z Krakowa pogonił.

Bednarz beknoł głową za Levadie, a Macius dostał promocję na MANAGERA - odpowiadał również za transfery...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2012, 14:27
Widzę, że zbywasz wszystkich, zamiast postawić sprawę jasno, więc ułatwię Ci zadanie i przedstawię parę kandydatur:

Czy José María Bakero byłby lepszym trenerem i zasługuje na danie mu szansy w Wiśle? tak/nie
Czy Leo Beenhakker byłby lepszym trenerem i zasługuje na danie mu szansy w Wiśle? tak/nie
Czy Stanislav Levy byłby lepszym trenerem i zasługuje na danie mu szansy w Wiśle? tak/nie
Czy Pavel Hapal byłby lepszym trenerem i zasługuje na danie mu szansy w Wiśle? tak/nie

To takie kandydatury w zasięgu Wisły. Na takim poziomie trenerów jesteśmy w stanie sprowadzić do naszej ligi. Półka wyżej, nawet nie myśli by przyjeżdżać do naszego kaju, gdzie trenować nie ma za bardzo gdzie, a właściciel miewa humory niczym nastolatka.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 24.09.2012, 15:55
Swego czasu, dobry, można powiedzieć ponadczasowy tekst napisał użytkownik rw88 pozwolę go sobie zacytować:

" Naprawdę, dla mnie idealnym modelem byłoby to, żeby polskie kluby trenowali ludzie pokroju choćby Rangnicka, Adriaanse, Favre, Jimeneza, Slomki, Steevensa, Ramosa, Jacobsa, Dauma, Lucescu, McLarena, Ruttena, a nawet Koemana. Przy takich nazwiskach Probierz rzeczywiście wygląda bledzej. Problem w tym, że nikogo takiego jeszcze w naszej lidze nie widziałem i pewnie jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie, zanim któregoś z nich tutaj zobaczę, bo jak wszyscy wiemy, nie ma na to KASY. Do takich nazwisk koniecznym byłoby dołączenie najbardziej utalentowanych, polskich szkoleniowców w roli asystentów i niech uczą się futbolu i trenerki na najwyższym światowym poziomie, daj Boże żebym dożył takich czasów! "

Ano właśnie warto odstawić na dziś PMSzkol. na tor boczny, ale do tego trzeba woli bossa, nowy trener na poziomie jak wyżej, nowy dyr. sp. na poziomie Valckx'a, czy realne !? Otóż jak boss zechce to tak , a jak nie zechce, to nie, ot wola właściciela. Pamiętajmy też że był już u nas np. Petrescu, był też ostatnio Valckx, czyli to jedynie kwestia woli B.C. i nic ponad to.. Pytanie czy mu się zechce zainwestować w nasz klub, ja nie wiem, choć ciągle mam taką nadzieję, taka już dola kibica wierzyć i czekać.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2012, 16:23
Tylko że trener umownie nazwijmy z wysokiej półki, poza swoją osobą zapewne ciągnie cały tabun swoich współpracowników a to nie są juz małe pieniądze. Taki trener także negocjuje kwoty jakie będzie mógł wykorzystać na zbudowanie drużyny i wdrażanie swojej koncepcji , bez takich zapewnień wątpię czy ktoś ambitny się zgodzi. Nikt nie ma ochoty srać sobie w papierach i sprawdzać się jako cudotwórca z nieznaną sobie kadrą.
Jeśli jest kasa to każdy trener jest w zasięgu.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.09.2012, 16:44
wielu z Was dobrze wspomina Dana Petrescu, niedawno prace stracił jego kolega z Otelul Galati Dorinel Munteanu z którym awansował do LM.Może jest to szkoleniowiec w naszym zasięgu finansnwoym ?
http://www.transfermarkt.at/de/dorin...iner_2371.html
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2012, 18:38
http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=56150

Nie ma to jak przewidzieć przyszłość. Wisła - klub powrotów. :(

Informacje zaczerpnąłem z forum wisla.pl bo tam często się sprawdzają.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.09.2012, 19:37
To możliwe, w końcu BC lubi takie akcje. Mnie się to już znudziło prawdę mówiąc. I tak to wszystko zmierza do niczego.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów