|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Spotkanie z Piastem zakończy się | |||
| zwycięstewm Piasta |
|
35 | 28,69% |
| remisem |
|
22 | 18,03% |
| zwycięstwem Wisły! |
|
65 | 53,28% |
| Głosujących: 122. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Witam. Za nami mecz 5 kolejki TM Ekstraklasy w którym w meczu przyjaźni Wisła Kraków zmierzyła się gdańską Lechią, pokonując ją 1-0. Autorem złotej bramki okazał się Bułgar - Tsvetan Genkov, który zaliczył drugie trafienie w tym sezonie po drugiej asyście Meliksona. Tyle o poprzednim meczu, czas skupić się na następnej kolejce w której ''Biała Gwiazda'' zagra wyjazdowe spotkanie z rozpędzonym beniaminkiem z Gliwic - Piastem.
Mecz ten odbędzie się w poniedziałek 1 października w Gliwicach o 18:30. W najbliższym tygodniu piłkarze zarówno Wisły jak i Piasta rozegrają mecze w ramach rozgrywek Pucharu Polski: 25 września Wisła na wyjeździe podejmować będzie Wartę Poznań (15:30) a dzień później w Gliwicach spotkają się dwie drużyny z którymi Wisła będzie rywalizować w najbliższym czasie Piast - Legia. Skupiając się już na spotkaniu ligowym... Wisła po 5 kolejkach ma na swoim koncie 7 punktów - dwa razy wygrywając i raz remisując. Gra ''Białej Gwiazdy'' w dalszym ciągu nie zachwyca, mimo zwycięstwa jest w naszej grze jeszcze wiele mankamentów, które trzeba jak najszybciej wyeliminować z naszej postawy. Trener Probierz, przed meczem z Lechią zapowiedział, że dokona kilku zmian w wyjściowy składzie - taką zmianą było m.in przesunięcie na pozycję defensywnego pomocnika - Jaliensa, który o dziwo... zagrał chyba najlepsze zawody od przyjścia do Wisły, czyżby Probierz znalazł dla Holendra nową pozycję? Czy w meczu z Piastem, też postawi na niego? Czy Garguła znowu nie załapie się nawet do meczowej ''18''? Parę stoperów stworzyli wczoraj Bunoza i Czekaj, w pierwszym składzie brakło miejsca dla Chaveza, co dało się wytłumaczyć w Szczecinie ( brak Chaveza spowodowany jego długim lotem z Hondurasu) tak teraz wychodzi na to, że Chavez naprawdę prezentuje się poniżej oczekiwań, co też pokazał mecz z Polonią Warszawa. Do Gliwic pojedzie już Arek Głowacki, jak tym razem będzie wyglądało zestawienie linii obrony w meczu z beniaminkiem? Do zdrowia powrócił już także Jovanović, czy z jego usług skorzysta Probierz, sadzając na ławce Łukasza Burligę? Do pierwszego składu wskoczył również Rafał Boguski - który po kolejnej kontuzji, być może teraz na dłużej zagości w składzie Wisły, wczoraj zaprezentował się przyzwoicie i być może uda mu się w jakimś stopniu wrócić do formy jaką prezentował swego czasu. Z obozu rywala... Piast to beniaminek, który z meczu na mecz gra coraz lepiej, mimo tego, że sezon rozpoczął od pechowej porażki w Derbach Śląska - potem zaczął konsekwentnie gromadzić punkty i po 3 zwycięstwach z rzędu Gliwiczanie mają ich 9 i zajmują 4 pozycję. Na uwagę zasługuje fakt, że w dwóch ostatnich meczach na wyjeździe ''Piastunki'' zgarnęły komplet punktów wygrywając w Gdańsku 2-1, oraz w ostatniej kolejce 2-0 w Białystoku. W swoich szeregach Piast ma graczy, którzy już liznęli gry w ekstraklasie m.in Mariusz Zganiacz, Wojciech Kędziora czy Adrian Sikora, Tomasz Podgórski i Jakub Świerczok, dostępu do bramki strzeże były zawodnik Wisły Kraków (ME) Dariusz Trela i trzeba przyznać że prezentuje się całkiem dobrze i kilka razy uchronił swój zespół przed utratą bramki. W Gliwicach zapowiada się więc ciekawe spotkanie... Poniżej przedstawiam plan 6 kolejki TM Ekstraklasy: 28 września (piątek) 18:00 Podbeskidzie Bielsko - Biała - Ruch Chorzów 20:45 Polonia Warszawa - Widzew Łódź 29 września (sobota) 13:30 GKS Bełchatów - Korona Kielce 15:45 Pogoń Szczecin - Jagiellonia Białystok 18:00 Zagłębie Lubin - Legia Warszawa 30 września ( niedziela) 14:30 Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław 17:00 Lechia Gdańsk - Lech Poznań 1 października (poniedziałek) 18:30 Piast Gliwice - Wisła Kraków Zapraszam do dyskusji i udziału w ankiecie! ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Nie wiem czy miałeś na myśli że Jovanovic wskoczy zamiast Burligi do 11, natomiast Łukasz siądzie na ławce, ale na pewno Polak z Piastem nie wystąpi ze względu na RED Kartkę.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież pauzuje się po 4 żółtych kartkach albo po czerwonej kartce
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oj jednak racja, niepotrzebnie robiłem sobie nadzieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dokładnie, też miałem taką nadzieję, że już mu się uzbierał 4. Szkoda.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co do Burligi, to tez czasem mnie denerwuje, ale to on dał nam remis z Podbeskidziem i to on tez dogral Meliksonowi z Lechia. Więc pośrednio przyczynil sie do zdobycia 4 pkt dla Wisły. Należy mu sie gra.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wybieram się do Gliwic samochodem, mam 2 miejsca/ 20zł od osoby gdyby był ktoś chętny. Pzdr
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Jovanovicovi sie w takim razie należy za dobry mecz z Apoelem u siebie w tamtym sezonie, albo lepiej za gre w barwach Partizana. Asysta i bramka, pewnie ze na plus, ale to sa pojedyncze zagrania, które mu wyszły, obronca ma przede wszystkim bronic co Łukaszowi wychodzi jak wychodzi. Z resztą nie chce sie czepiac, ale w grze do przodu tez to byly raczej dwa wyjątki potwierdzające regułe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ilu nas będzie w gliwicach ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mozna gdzies w miare bezpiecznie zaparkowac w GL? Tak zeby nie poprzebijali opon, jak to niektorzy maja w zwyczaju.... bo nowe mam
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Z Lechią się udało prześlizgnąć ale Piast gra po prostu lepszą* piłkę i Smuda wreszcie się doczeka na co czeka od Euro.
* - lepszą w sensie chce im się więcej biegać i chce im się częściej pomyśleć jak biegać, żeby to bieganie miało czasem jakiś sens. Bo o lepszości w sensie jakości gry w piłkę i umiejętności czysto piłkarskich to nie ma o czym gadać - tego tu nie ma. Wszystkie drużyny w Ekstraklasie w tym sezonie są buraczane w tym zakresie. Jeśli gwiazdą ligi jest gracz ściągnięty z 2 ligi maltańskiej to ja nie mam pytań. Mój typ: Piast - Wisła 2:0
Ostatnio edytowane przez thechris : 24.09.2012 o godz. 23:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam ambiwalentne odczucia. Wydawać by się mogło (mowa tu o przedsezonowych oczekiwaniach), że takich rywali nawet na wyjeździe łykać powinniśmy na śniadanie. Teraz Piastowi należy się wielki szacunek, a my ostrożnie, krygując się zdajemy się na łaskę Niebios, szczęście i piłkarskie rzemiosło naszych.
Bardzo nie lubię tego określenia, ale to będzie mecz prawdy. Albo gramy o coś więcej niż 10 miejsce, albo od razu ściągnijmy presję z drużyny. Jeśli w poniedziałek nie będzie trzech oczek, nie mamy po co jechać na Legię. Jurado nie jest lepszy od Ljuboji a Zganiacz od Radovicia. Co do personaliów, odrzucałbym zawodników bez ambicji, dla których pensja w Wiśle to szczyt oczekiwań. Po prostu. Dla zasady i atmosfery też. Pareiko-Jovanovic,Głowa, Chavez, Bundoza-Szewczyk,Jaliens,Melikson,Iliev-Boguski,Genkov. Bić się bez kompleksów za to twardo bo 3 pkt. z Piastem są warte tyle samo ile z Legią przykładowo. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
popatrz tylko na to , że jeszcze 4 dni temu w gronie zawodników bez ambicji wrzuciłbyś Jaliensa ,ile czasem 1 mecz może zmienić , w tej chwili do takiego grona zaliczyłbym właściwie tylko Gargułę patrząc na to co pokazał Iliev ... teoretycznie też po 1 meczu wypadałoby go skreślić . Jednak każdy kto go zna , wie że po prostu z ławki on nie umie grać. takiemu Burlidze nie odmawiam ambicji , ale umiejętności i zimnej głowy już tak. Podobnie jest z Sikorskim . Obaj są po prostu za słabi na Wisłę . Głowa nie pojechał na mecz z Wartą , więc dzisiaj zagra ponownie para Czekaj - Bunoza , jeśli współpraca będzie jeszcze lepsza , nie mieszałby w składzie na mecz z Piastem i postawił ponownie na najmłodszą i najwyższą parę stoperów w lidze poza tym wymień Chrapka z Boguskim i takim składem możemy jak najbardziej zagrać |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jakby mieli takie podejście jak w eliminacjach do ligi Mistrzów czy np w meczu z Standardem gdzie walczyli aż miło to taki Piast mimo dobrej gry musiałby po prostu przegrać. Jest jak jest
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W pierwszym meczu faktycznie, walczyliśmy choć była to nierówna walka 10 na 12 jeśli doliczyć do składu Standardu nie piłkarza a bardziej marnego aktora rodem z argentyńskich telenowel. W rewanżu cała Wisła grała jednak totalną sieczkę. Padakę na podobnym poziomie co teraz lub nawet gorszą choć argentyński wróg publiczny nr 1 z Quilmes znów dał popis głupoty. Ja nie widziałem nawet w połowie takiego zaangażowania i wiary jak chociażby przeciwko mocniejszym Bułgarom z "Łowicza" jakby to powiedział Małecki.
To, że Jaliens zagrał jeden dobry mecz to wcale nie oznacza, że zagra drugi dobry. I to z rzędu. Patrząc w niedaleką przeszłość to radziłbym się nastawić, że raczej zagra teraz z 10 meczów fatalnych ...z rzędu. Jak to Jaliens. Natomiast jeśli zagra drugi mecz dobry (1% szans) to spodziewałbym się, że zażąda podwyżki (99% szans).
Ostatnio edytowane przez thechris : 25.09.2012 o godz. 10:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z taką grą jak w ostatnim meczu raczej nie mamy co liczyć na punkty w Gliwicach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie ma się co czarować. Piast jak narazie gra wyraźnie lepiej od nas w tym sezonie i jest faworytem tego meczu. Takie są fakty. Na mecz w Gliwicach wybiegł bym takim samym składem jak na Lechię, jeśli to będzie możliwe. Probierz żongluje tym składem już od pół roku, co ma fatalny wpływ na grę zespołu.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak dla mnie Iliev to nic innego jak przerost formy nad treścią. Zachwyca nas swoimi sztuczkami technicznymi, pojedynkami 1 na 1, a gdy przychodzi co do czego to zamiast celnie dośrodkować, ładuje piłkę w obrońców Tak samo jak w przypadku sytuacji do strzału, Iliev wolałby wejść z piłką do bramki, najlepiej zostając faulowanym, zamiast brać na siebie odpowiedzialności i strzelać. To kolejny z zawodników po których się więcej spodziewałem jak do nas przychodził. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
muszę Cię rozczarować , nie wymyśliłem tego sobie ( poza tym że też to zauważyłem ) zacytowałem słowa Ivicy : "Zapomniałeś, jak strzelać gole. Nie o tym mówię. Widzę, że kiedy gram od pierwszej minuty, jestem innym piłkarzem, niż gdy wchodzę z ławki. Zapytasz mnie, dlaczego? Nie wiem. Mam tak od lat, to też jakiś problem z głową." oraz "Powiedziałeś kiedyś: „jestem jak Wisła. Dobry albo słaby. Czasem najlepszy, czasem najgorszy”. Gdyby nie to, byłbym znacznie lepszym piłkarzem. Przez całą karierę nie byłem stabilny. Nie grałem dziesięciu świetnych meczów z rzędu, one po prostu czasem mi wychodziły. W każdym sezonie jestem w stanie zagrać dziesięć kiepskich spotkań, przyznaję. " źródło : http://www.weszlo.com/news/10183-Wis...y_w_tym_klubie Od siebie : dla mnie to jeden z najbardziej samokrytycznych piłkarzy jaki był w Wiśle , regularnie udziela wywiadów , szczególnie dla skwk , nie boi się stanąć przed kamerą po nieudanych spotkaniach i za to ( i parę innych rzeczy ) ma u mnie szacunek
Ostatnio edytowane przez Karherop : 25.09.2012 o godz. 13:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widać, że pod względem mentalnym Iliev i nasz poprzedni "etatowy" prawoskrzydłowy Łobodziński są na zupełnie przeciwnym biegunie. Iviva sprawia wrażenie naprawdę gościa rozsądnego, szczerego i ogarniętego. Co innego kwestia sportowa. Dla mnie sportowo Iliev to taki serbski Łobodziński od początku jego przygody z Wisłą. Szkoda, że przyszedł do Wisły w wieku w którym bardziej nadaje się na ambasadora niż piłkarza. Niestety ale nie jest Giggsem i nie będzie grał w futbol do 40-tki. Najwyraźniej nie była mu dana aż tak długa kariera. Tzn. może udawać, że gra ale to będzie kaleczenie piłki nożnej a nie granie. Natomiast bardzo byłbym za zatrzymaniem tego faceta w klubie. Nie wiem co by chciał robić, czy trenować młodzież czy być skautem. Fajnie jakby robił coś bardziej ambitnego niż bycie ambasadorem i np. (tak jak robił to Żurawski) wybieranie panienek na Dzień Kobiet, które mają wyjść na murawę w tym Dniu...
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.09.2012 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Guest
|
|
A co do meczu z Piastem - wydaje się, że remis jest nie do pogardzenia. Aczkolwiek Piast to też nie orły i mecz może się różnie ułożyć = może uda się ugrać 3, a może... dostaniemy w pupę.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.09.2012 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Arbitrem Naszego spotkania z Piasem bedzie Paweł Raczkowski z Warszawy. Jezeli Piast zagra z Nami tak jak w pucharze Polski z Legia (chociaz przegrali) to bedziemy mieli powazne kłopoty z kolejnym przeciwnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Trzeba sie chyba niestety przyzwyczaic do tego
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
![]() Aha. Bo bym zapomniał, zdobył bramkę z ŁKS-em. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jeśli nie wygramy z Piastem, to za tydzień możemy być już bardzo blisko strefy spadkowej.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
z tym co gramy to wczesniej czy pozniej i tak nas to czeka. Piast nas zaatakuje i bedzie kocioł.Juz widze te wykopy na 30 metr i szukanie Genkova ktory ...lezy. Ogladanie Wisly w tym sezonie ,temu nawet Chuck Norris nie dalby rady. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|