The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2012, 12:06
Koledzy na studiach technicznych też zachwalają etrapez. Bez niego też ciężko było by im cokolwiek zaliczyć
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.09.2012, 09:56
Mam pytanie odnośnie szkoły policealnej typu Cosinus.Chodził ktoś albo slyszał na jakiej zasadzie prowadzone są zajęcia i czy wogóle jakieś zajęcia są?Rzeczywiśćie są one bezpłatne?
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.09.2012, 18:42
Ktoś wie coś na temat Gospodarki Przestrzennej na KA? Będą jakieś problemy z utrzymaniem się na tej uczelni?
I
Odpowiedz cytując
wislabielany
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.09.2012, 18:56
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie coś na temat Gospodarki Przestrzennej na KA? Będą jakieś problemy z utrzymaniem się na tej uczelni?
Chyba żartujesz z tymi problemami ....
Wisła Pany

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.09.2012, 18:57
wislabielany napisał(a):Wyświetl post
Chyba żartujesz z tymi problemami ....
dokładnie, to napisałem z dystansem ta uczelnia będzie jeśli chce sobie zrobić inżyniera?
I
Odpowiedz cytując
wislabielany
Senior Member

Stary 22.09.2012, 11:58
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
dokładnie, to napisałem z dystansem ta uczelnia będzie jeśli chce sobie zrobić inżyniera?
Nie studiuje tam, ale mam tam paru znajomych, dawniej nazywało się to KSW = Kup Sobie Wykształcenie.
Myślę, że sporo ci to powie o "uczelni".
Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez wislabielany : 22.09.2012 o godz. 11:59.
Wisła Pany

Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 01.10.2012, 08:07
Studiuje ktos moze zarzadzanie zaocznie na Uniwersytecie Rolniczym ?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.11.2012, 11:01
Sprawa taka:

Nie zaliczyłem II semestru (I rok) na PK, czy jest możliwość, żebym się jeszcze jakoś zrekrutował na I semestr na jakimś kierunku na AGH czy PK? Czy muszę czekać do następnego roku akademickiego?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2013, 21:55
Miał ktoś już z Was warunek czy tam długie przedłużenie (bo to różnie nazywają). Głównie chodzi o to, że nie zalicza się danego przedmiotu i musi się płacić za jego powtarzanie. Bo ja mam do zapłaty 1650 zł. i wiadomo, że to dużo i chciałbym napisać podanie o umorzenie, ale ani nie jestem jakoś biedny (bogaty też nie ;D) , ani nie mam socjalnego żeby jakieś dokumenty tam dać. Pisał już ktoś bez dokumentów i czy mu się udało?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.01.2013, 23:54
Możesz pisać z powodu trudnej sytuacji finansowej rodziny itp itd. Ale takie suche teksty to raczej nie przejdą.
Sporo Ci wyszło to 1650zł. Obliczyli Ci to z liczby pkt ECTS ?

Druga sprawa.
Studiuje ktoś na ueku ? Jest szansa na pisanie pisma do rektora i warunkowe powtarzanie jakiegoś przedmiotu na I semestrze ? (zaoczne)

edit
dzieki wielkie deadoralive
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 27.01.2013 o godz. 22:37.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2013, 00:00
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Możesz pisać z powodu trudnej sytuacji finansowej rodziny itp itd. Ale takie suche teksty to raczej nie przejdą.
Sporo Ci wyszło to 1650zł. Obliczyli Ci to z liczby pkt ECTS?
Nie, z godzin które mam do powtórzenia. Godzina 10 zł. a mam 4 przedmioty.

Domyślam się, że nie przejdą i właśnie chce spróbować bo to jest strasznie dużo kasy, szczególnie, że z tego co wiem u nas (PK) to maks. można mieć 1800 zł. to mogłem w ogóle lachę położyć, a ja zaliczałem. Zadowoli mnie nawet jak mi parę stówek obniżą, połowa to już jest ideał.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2013, 00:23
Ef'Kabat, u mnie sporo osób będzie powtarzało matematykę na I semestrze, pierwszego roku GAP, dziennych
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.01.2013, 09:26
Nie wiem jak na innych wydzialach, ale na WiLu na PK, to w dziekanacie pracuja takie urwy, ze wycisną z Ciebie ostatni grosz, takze ja bym nie liczyl na zadne znizki niestety, ja jeszcze na szczescie takiej okazji nie mialem, ale koledzy mowili ze to raczej ciezka rozmowa jest.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.01.2013, 21:57
jest ktos moze kto studiuje ratownictwo medyczne na UJ mam pare pytan
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.01.2013, 23:45
Chcą mnie z pracy wysłać na podyplomówkę gdzie zdobędę uprawnienia BHP... opłacą czesne, dojazdy itp.
mają trochę wymagań odnośnie uczelni - nie ważne czy prywatna czy państwowa, ale musi to być "kontynuacja" inżynierii środowiska, albo ochrony środowiska. Podyplomówka w jakiś sposób połączona programem czy coś takiego... kazali mi znaleźć coś. Oczywiście zgodziłem się na ich propozycję... ale szukam czegoś gdzie nie musiałbym się pojawiać na zajęciach i gdzie byłoby baaaardzo łatwo i sprawnie :] Już odzwyczaiłem się od studiowania. Najlepiej żebym musiał się pojawić tam ze 4 razy ale wiem że to raczej nie możliwe. Mieszkam w Wawie... i czasem w Krk... wolałbym gdzieś w mazowieckim. Znalazłem coś w Radomiu, dzwoniłem i pisałem w pt. ale nawet nie odebrali. Jutro będę znowu próbował... może coś kojarzycie?
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.03.2013, 22:49
Miał ktoś może do czynienia z kursem z matematyki ze strony matmana6.pl? Warto wykupić dostęp do tego, czy to tylko ściema naciągająca na kasę?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.03.2013, 23:08
z tym Ci nie pomoge, ale wiem ze ludzie sobie kursy z etrapeza chwalili
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 25.03.2013, 23:25
No etrapez daje rade.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.03.2013, 23:43
Politechnika Wrocławska udostępniła ostatnio 90 wykładów z analizy matematycznej. Dokładnie ich nie studiowałem, ale wykładowca zbiera same pochlebne oceny.

link do lekcji:
wis.la/xfmiu
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Piotrek zl
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 31.03.2013, 22:57
Siema wszystkim-takie pytanie..
Odpowiedz cytując
Piotrek zl
Junior Member

Stary 31.03.2013, 23:00
Moja żona niestety po 15 latach pracy dostała prykaz skończenia studiów,co możecie zaproponować by było łatwo,pięknie i przyjemnie,tzn musi mieć papier a to" sztuka" biorąc pod uwagę że mamy troje dzieci.POMOŻECIE?!
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.04.2013, 00:36
na politologii PONOĆ się nie męczysz za bardzo, bo tam masz głównie zagadnienia z WOSu ( Wiedza o Społeczeństwie, przedmiot z gimnazjów i liceów ) i sprawy bieżące.
Polityka, państwo, podstawy prawa ( tj. najważniejsze zapisy w konstytucji ) itd...

oczywiście nie ujmując tym, którzy studiują bądź są po tym kierunku - ale tutaj małżonka nie powinna mieć problemów.

ps. dużo opracowań na zajęcia, czy też gotowych prac jest na chomikuj.pl , sciaga.pl, sciagawa.pl etc...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 01.04.2013, 09:31
Wszystko na UEku
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
Piotrek zl
Junior Member

Stary 01.04.2013, 10:00
Dzięki za pomoc! A żeby jeszcze nie było za słodko to bardziej chodzi o studia gdzie możesz chodzi w tygodniu po parę godzin bo w weekend łazić na cały dzień to MASAKRA no i muszą być związane z papierkową robotą bo to "państwówka" Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.04.2013, 11:26
fialo nie do końca. NA ueku możęsz się opierdalać cały semestr ale sesja jest jednak przejebana. W poprzednim semestrze miałem 6 egzaminów. Kumpla mam na UP to mówi ze cały semestr też praktycznie nic nie robił, miał 2 czy 3 egzaminy i to takie że nie ma porównaniu z AGH.

e: Piotrek na ueku większość ma piątki wolne, ja mam jeszze co drugi wtorek też wolny. Oprócz tego jak nie chodzisz na wykłady to w środy tylko 1,5h. w Pon i czwartek więcej, ale też w miarę spoko.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.04.2013, 21:43
Kolega na UR studiuje (nie pamiętam dokładnie jaki kierunek) i ma w tygodniu tyle zajęć, co ja podczas jednego dnia Proponuję więc zbadać ten temat, przejrzeć plany studiów itp.

Panowie wyżej proponują UEK - zgoda, ale niekoniecznie każdy kierunek. Może jakaś socjologia, zarządzanie, czy inne pitu pitu, ale na tej uczelni są też kierunki, które wymagają poświęcenia większej ilości czasu.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 01.04.2013, 22:02
Lance - ja Cię proszę. Przejebana sesja ? Zapraszam na PK, na WIL Tutaj masz egzamin ze wszystkiego(kolokwium zaliczeniowe się czasami to nazywa ) i nie dość, że musisz się mierzyć z różnymi śmiesznymi przedmiotami, to jeszcze ze skostniałym systemem

Uek to nie kończący się melanż podczas roku akademickiego, dupeczki, Erasmusy, wyjazdy,itp, jednym słowem "życie studenckie" pełną gęba. I nie mów mi, że tak nie jest bo mam kolegów właściwie na każdym kierunku tam i wiem jak jest serio, dodatkowo osoba z rodziny jest tam wykładowcą Mooże na rachunkowości jest trochę ciężej, ale i tak dla mnie Uek to "uczelnia marzeń"

Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.04.2013, 23:34
kumpla mam na PK na informatyce i miał 1 egzamin w czasie sesji. Nie wiem jak inne kierunki, ale pewnie na każdym inaczej. Na ueku to samo.

Co do uczelni marzeń to w trakcie roku zgadzam się, jak się człowiek dobrze ustawi to naprawdę ma zajebiście. Inaczej jest z sesją, ale tak pewnie mówią wszyscy.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.04.2013, 11:28
Dokładnie, WIL PK to jest rzeźnia

Ktoś pomyśli sobie: e tam, tylko 3-4 egzaminy, okazuje się że egzaminy czasami są latwiejsze od tzw. kolokwiów zaliczeniowych, niektórzy takie kolokwia zaliczają po 4 latach

Na WIEiK znam osobę, która nie miała ani jednego egzaminu po I semestrze, ale mieli kolosy zaliczeniowe, duzo osob oblewało i zdawali za n-tym razem.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 02.04.2013, 16:42
fialo napisał(a):Wyświetl post

Uek to nie kończący się melanż podczas roku akademickiego, dupeczki, Erasmusy, wyjazdy,itp, jednym słowem "życie studenckie" pełną gęba.
Zgadza się Co nie zmienia faktu, że można kompletnie olać, i tylko tym żyć, już nie jeden tak się po pierwszej sesji przejechał i więcej takiego życia na oczy już pewnie nie zobaczy. Podczas semestru raczej lajt (chociaż nie wszędzie). Egzaminów róznie zdarza się że jednego semestru 4 a innego 10. Pewnie, że nie można porównywać do egzaminów na WILu itd, ale na pewno tak łatwo jak na KSW,WSZiBie i innych tym podobnych nie ma i na niektóre egzaminy trzeba się namordować.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 02.04.2013 o godz. 16:46.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów