|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć? | |||
| Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! |
|
61 | 26,99% |
| Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. |
|
85 | 37,61% |
| Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. |
|
80 | 35,40% |
| Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Koledzy na studiach technicznych też zachwalają etrapez. Bez niego też ciężko było by im cokolwiek zaliczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie odnośnie szkoły policealnej typu Cosinus.Chodził ktoś albo slyszał na jakiej zasadzie prowadzone są zajęcia i czy wogóle jakieś zajęcia są?Rzeczywiśćie są one bezpłatne?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ktoś wie coś na temat Gospodarki Przestrzennej na KA? Będą jakieś problemy z utrzymaniem się na tej uczelni?
![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Wisła Pany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dokładnie, to napisałem z dystansem
ta uczelnia będzie jeśli chce sobie zrobić inżyniera?![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę, że sporo ci to powie o "uczelni". Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez wislabielany : 22.09.2012 o godz. 11:59.
![]()
Wisła Pany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Studiuje ktos moze zarzadzanie zaocznie na Uniwersytecie Rolniczym ?
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Sprawa taka:
Nie zaliczyłem II semestru (I rok) na PK, czy jest możliwość, żebym się jeszcze jakoś zrekrutował na I semestr na jakimś kierunku na AGH czy PK? Czy muszę czekać do następnego roku akademickiego? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Miał ktoś już z Was warunek czy tam długie przedłużenie (bo to różnie nazywają). Głównie chodzi o to, że nie zalicza się danego przedmiotu i musi się płacić za jego powtarzanie. Bo ja mam do zapłaty 1650 zł. i wiadomo, że to dużo i chciałbym napisać podanie o umorzenie, ale ani nie jestem jakoś biedny (bogaty też nie ;D) , ani nie mam socjalnego żeby jakieś dokumenty tam dać. Pisał już ktoś bez dokumentów i czy mu się udało?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Możesz pisać z powodu trudnej sytuacji finansowej rodziny itp itd. Ale takie suche teksty to raczej nie przejdą.
Sporo Ci wyszło to 1650zł. Obliczyli Ci to z liczby pkt ECTS ? Druga sprawa. Studiuje ktoś na ueku ? Jest szansa na pisanie pisma do rektora i warunkowe powtarzanie jakiegoś przedmiotu na I semestrze ? (zaoczne) edit dzieki wielkie deadoralive
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 27.01.2013 o godz. 22:37.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Domyślam się, że nie przejdą i właśnie chce spróbować bo to jest strasznie dużo kasy, szczególnie, że z tego co wiem u nas (PK) to maks. można mieć 1800 zł. to mogłem w ogóle lachę położyć, a ja zaliczałem. Zadowoli mnie nawet jak mi parę stówek obniżą, połowa to już jest ideał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ef'Kabat, u mnie sporo osób będzie powtarzało matematykę na I semestrze, pierwszego roku GAP, dziennych
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem jak na innych wydzialach, ale na WiLu na PK, to w dziekanacie pracuja takie urwy, ze wycisną z Ciebie ostatni grosz, takze ja bym nie liczyl na zadne znizki niestety, ja jeszcze na szczescie takiej okazji nie mialem, ale koledzy mowili ze to raczej ciezka rozmowa jest.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
jest ktos moze kto studiuje ratownictwo medyczne na UJ mam pare pytan
![]() ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Chcą mnie z pracy wysłać na podyplomówkę gdzie zdobędę uprawnienia BHP... opłacą czesne, dojazdy itp.
mają trochę wymagań odnośnie uczelni - nie ważne czy prywatna czy państwowa, ale musi to być "kontynuacja" inżynierii środowiska, albo ochrony środowiska. Podyplomówka w jakiś sposób połączona programem czy coś takiego... kazali mi znaleźć coś. Oczywiście zgodziłem się na ich propozycję... ale szukam czegoś gdzie nie musiałbym się pojawiać na zajęciach i gdzie byłoby baaaardzo łatwo i sprawnie :] Już odzwyczaiłem się od studiowania. Najlepiej żebym musiał się pojawić tam ze 4 razy |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Miał ktoś może do czynienia z kursem z matematyki ze strony matmana6.pl? Warto wykupić dostęp do tego, czy to tylko ściema naciągająca na kasę?
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
z tym Ci nie pomoge, ale wiem ze ludzie sobie kursy z etrapeza chwalili
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No etrapez daje rade.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Politechnika Wrocławska udostępniła ostatnio 90 wykładów z analizy matematycznej. Dokładnie ich nie studiowałem, ale wykładowca zbiera same pochlebne oceny.
link do lekcji: wis.la/xfmiu ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Siema wszystkim-takie pytanie..
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Moja żona niestety po 15 latach pracy dostała prykaz skończenia studiów,co możecie zaproponować by było łatwo,pięknie i przyjemnie,tzn musi mieć papier a to" sztuka" biorąc pod uwagę że mamy troje dzieci.POMOŻECIE?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
na politologii PONOĆ się nie męczysz za bardzo, bo tam masz głównie zagadnienia z WOSu ( Wiedza o Społeczeństwie, przedmiot z gimnazjów i liceów ) i sprawy bieżące.
Polityka, państwo, podstawy prawa ( tj. najważniejsze zapisy w konstytucji ) itd... oczywiście nie ujmując tym, którzy studiują bądź są po tym kierunku - ale tutaj małżonka nie powinna mieć problemów. ps. dużo opracowań na zajęcia, czy też gotowych prac jest na chomikuj.pl , sciaga.pl, sciagawa.pl etc... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko na UEku
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dzięki za pomoc! A żeby jeszcze nie było za słodko to bardziej chodzi o studia gdzie możesz chodzi w tygodniu po parę godzin bo w weekend łazić na cały dzień to MASAKRA no i muszą być związane z papierkową robotą bo to "państwówka" Pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
fialo nie do końca. NA ueku możęsz się opierdalać cały semestr ale sesja jest jednak przejebana. W poprzednim semestrze miałem 6 egzaminów. Kumpla mam na UP to mówi ze cały semestr też praktycznie nic nie robił, miał 2 czy 3 egzaminy i to takie że nie ma porównaniu z AGH.
e: Piotrek na ueku większość ma piątki wolne, ja mam jeszze co drugi wtorek też wolny. Oprócz tego jak nie chodzisz na wykłady to w środy tylko 1,5h. w Pon i czwartek więcej, ale też w miarę spoko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kolega na UR studiuje (nie pamiętam dokładnie jaki kierunek) i ma w tygodniu tyle zajęć, co ja podczas jednego dnia
Proponuję więc zbadać ten temat, przejrzeć plany studiów itp. Panowie wyżej proponują UEK - zgoda, ale niekoniecznie każdy kierunek. Może jakaś socjologia, zarządzanie, czy inne pitu pitu, ale na tej uczelni są też kierunki, które wymagają poświęcenia większej ilości czasu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lance - ja Cię proszę. Przejebana sesja ? Zapraszam na PK, na WIL
Tutaj masz egzamin ze wszystkiego(kolokwium zaliczeniowe się czasami to nazywa ) i nie dość, że musisz się mierzyć z różnymi śmiesznymi przedmiotami, to jeszcze ze skostniałym systemem Uek to nie kończący się melanż podczas roku akademickiego, dupeczki, Erasmusy, wyjazdy,itp, jednym słowem "życie studenckie" pełną gęba. I nie mów mi, że tak nie jest bo mam kolegów właściwie na każdym kierunku tam i wiem jak jest serio, dodatkowo osoba z rodziny jest tam wykładowcą Mooże na rachunkowości jest trochę ciężej, ale i tak dla mnie Uek to "uczelnia marzeń" ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
kumpla mam na PK na informatyce i miał 1 egzamin w czasie sesji. Nie wiem jak inne kierunki, ale pewnie na każdym inaczej. Na ueku to samo.
Co do uczelni marzeń to w trakcie roku zgadzam się, jak się człowiek dobrze ustawi to naprawdę ma zajebiście. Inaczej jest z sesją, ale tak pewnie mówią wszyscy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, WIL PK to jest rzeźnia
Ktoś pomyśli sobie: e tam, tylko 3-4 egzaminy, okazuje się że egzaminy czasami są latwiejsze od tzw. kolokwiów zaliczeniowych, niektórzy takie kolokwia zaliczają po 4 latach Na WIEiK znam osobę, która nie miała ani jednego egzaminu po I semestrze, ale mieli kolosy zaliczeniowe, duzo osob oblewało i zdawali za n-tym razem. ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez igortsw : 02.04.2013 o godz. 16:46.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|