The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
borys
Banita

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2012, 20:57
Kolejnych poje...., ta pokradna im zaraz chlopakow Barcelony i inne Reale.

http://www.poznan.sport.pl/sport-poz...___cytaty.html

Ale nie martwcie sie nikt nam nie odjedzie Jacek bedac w zarzadzie E-klasy zabroni szkolenia klubom, jako przestarzałej i nieefektywnej formy rozwoju.
Odpowiedz cytując
husarmac
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 19.09.2012, 21:08
Dokładnie... Własnie Lech Poznań otworzył akademie... i jakoś nie boją się, że ktoś im podbierze grajków...
Jak narazie zostajemy w tyle...
Nie potrafię zrozumieć jakim cudem taki klub jak WISŁA KRAKÓW może nie mieć własnej akademii piłkarskiej... Podobno budżet akademii Lecha wynosi raptem 610 tys. euro... My za to wolimy przepłacać za krajowy jak i zagraniczny szrot... BRAWO...!!!
Swoją drogą ciekawe ile kosztowały nas transfery Dawidowskiego, Matusiaka i reszty gwiazd..., z których był wielki pozytek...
TAk naprawde jakie korzysci płyną z utworzenia akademii pokazuje przykład Legii... W każdym okienku transferowym sprzedaja graczy z akademii, których zastępują gracze właśnie z... (co może być szokiem dla naszych włodarzy...) akademii... i jakoś interes się kręci...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.09.2012, 22:03
Co do budżetu, to raczej rozumieć go trzeba jako roczne wydatki na utrzymanie akademi. Kwestie budowy, wyposażenia i otwarcia pójdą raczej w wiele mln. Ale nie ma wyjścia, jesli chcemy sie rozwijać.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.09.2012, 23:13
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Co do budżetu, to raczej rozumieć go trzeba jako roczne wydatki na utrzymanie akademi. Kwestie budowy, wyposażenia i otwarcia pójdą raczej w wiele mln. Ale nie ma wyjścia, jesli chcemy sie rozwijać.
Lecha będzie kosztować utrzymanie 650 tys euro rocznie

czyli tyle co nas do kupy kontarkt Jaliensa z Gargułą

jakiś komentarz ?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2012, 06:53
CupiaŁ: Nie będę budował akademii, ponieważ przyjedzie Ajax z Barceloną i mi weźmie piłkarza.
Bednarz: Nie ma potrzeby budować akademii, bo szkolenie w klubie jest na wysokim poziomie, nie odstajemy od reszty klubów E-klasy. Nasza młodzież niedawno przegrała 0-3 z Legią, ale Oni mieli dużo szczęścia-nie było widać różnicy. Zresztą nierówne boisko uczy kreatywności, a że mamy ich za mało, to przecież nasze drużyny młodzieżowe mogą trenować na błoniach lub wynajmie się jakiegoś orlika... Byle tylko nie było za drogo-bo pan Cupiał bardzo kocha Wisłę i nie chce marnować jej pieniędzy po to, aby przyjechała Barcelona z Realem i zabrała piłkarza wytrenowanego na jednym boisku z kretówkami.

Mogliby sobie darować piłkarzy z dużymi kontraktami, a w zamian zainwestowali w akademie i boiska treningowe z prawdziwego zdarzenia. Spadniemy, ale w ciągu kilku lat się szybko odbudujemy na zdrowych zasadach...a przy odrobinie szczęścia unikniemy nawet degradacji.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.09.2012 o godz. 06:57.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 20.09.2012, 07:37
Idea Akademii piłkarskiej polega właśnie na tym, żeby ktoś po tych chłopaków przyjechał i ich kupił. Na tym powinno się zarabiać w tej części kontynentu...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 20.09.2012, 07:49
Mysle, ze gdybysmy zaczeli inwestowac w szkolenie nikt by sie nie obrazi nawet jakbysmy mieli kilka lat prebiedowac bo widac by bylo swiatelko w tunelu... a teraz ciemnosc widze ciemnosc.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 20.09.2012, 08:44
Ucz się Cupiał od BATE i Cluj jak się powinno prowadzić biznes piłkarski. Może jakaś zrzutka kibiców na wysłanie Cupiała na staż na Białoruś?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 20.09.2012, 08:48
BATE to calkiem inna bajka. Ale innych przykladow jest troche...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.09.2012, 08:50
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Lecha będzie kosztować utrzymanie 650 tys euro rocznie
czyli tyle co nas do kupy kontarkt Jaliensa z Gargułą
jakiś komentarz ?
Sugerujesz chyba żeby zerwać te kontrakty
Z tego co wiem ... próbowano.
Oprócz kosztów utrzymania akademii jest jeszcze koszt nowych boisk i całej bazy.
A tak w ogóle kwestia leży w przekonaniu "sponsorów" że to się opłaca.
Przez ponad 10 lat aktualnego bossa nikt nie przekonał ...
Teraz widać do czego to prowadzi .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.09.2012 o godz. 08:53.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 20.09.2012, 09:04
Nie jestem pewien, ale boiska chyba nie naleza do Lecha wiec chyba koszt wynajmu nie budowy. 650K moze byc juz calkowitym kosztem rocznym.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2012, 09:42
borys napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem pewien, ale boiska chyba nie naleza do Lecha wiec chyba koszt wynajmu nie budowy. 650K moze byc juz calkowitym kosztem rocznym.
może tak być, bo w dużej mierze do powstania tej akademii podobno przyczyniły się władze samorządowe

Vinci napisał(a):Wyświetl post
Idea Akademii piłkarskiej polega właśnie na tym, żeby ktoś po tych chłopaków przyjechał i ich kupił. Na tym powinno się zarabiać w tej części kontynentu...
tak, najlepiej po podpisaniu profesjonalnego seniorskiego kontraktu, bo wcześniej jak dzieciak gra jako niepełnoletni amator to traci się go za grosze, za koszt wyszkolenia.

Ale niestety trzeba podjąć takie ryzyko, bez tego nie ma rady. Zresztą jak tutaj dzieciaki będą miały możliwość treningu, opieki, nauki jak na zachodzie to nie będą tak chętnie ruszać tyłka na zachód.

Kolejna sprawa, to kształtowanie tożsamości, zasad, etyki takiego zawodnika. Oprócz trenowania trzeba także wychowywać zawodnika, aby był przywiązany do barw zespołu, w którym się uczy i trenuje.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.09.2012 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
husarmac
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 20.09.2012, 19:35
najzabawniejsze w tym wszystkim jest fakt, że strach przed utratą zdolnej wytrenowanej w akademii młodzieży powodował, że... przepłacaliśmy za zagraniczny jak i krajowy szrot... efekt jest taki, że ani nie mamy swiezej młodej wislackiej krwi (z porządnej akademii), ani porządnych zagranicznych czy krajowych transferów bo... własnie źródełko z kasą wysycha... KONCEPCJA godna mistrza! BRAWO!!!!
Jednoczesnie liczę, że obecna sytuacja da do myślenia zarządzajacym i oczyści sytuację... Może w końcu powstanie jakaś spójna, racjonalna koncepcja rozwoju klubu na lata...
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.09.2012, 19:53
Lukasz zgarniam 200pkt pod względem punktów , miejsca w tabeli i gonienia czołówki to bliżej Wiśle do Realu .Natomiast pod wzgledem najgorszego falstartu od lat to bliżej Wiśle do Liverpoolu. A co do transferów najlepszych zawodników to znajdzie sie kilka dobrych zawodników którzy odeszli za grosze czyli kilka milionów zarówno w Liverpoolu jak i Realu.Co do problemów finansowych to każdy klub ma mniesze lub większe problemy finansowe.Propo wychowanków to w Realu gra kilku wychowanków zarówno w pucharach jak i w lidze.Aczkolwiek co do Rangers to jest róznica Wisła gra w najwyższej klasie rozgrywkowej a Rangers w najniższej. Zresztą Wisła na pewno nie skończy jak Rangers tam było całkiem inna sytuacja która doprowadziła do spadku i upadku Rangers więc twoje porównanie Wisły i Rangers nie ma sensu
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 20.09.2012 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.09.2012, 22:08
JOSE 841 podsumuje.: Wiśle blisko do Realu oraz Liverpolu a daleko do Rangers a wszystkie wymienione kluby mają problemy finansowe.

O.K. 200 punktów Twoje - przyznaje.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 20.09.2012, 22:24
oczywiście tylko pod pod względem punktów , miejsca w tabeli i gonienia czołówki to bliżej Wiśle do Realu .Natomiast pod wzgledem najgorszego falstartu od lat to bliżej Wiśle do Liverpoolu.Rangers to inna historia.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.09.2012, 07:19
Garść wyników z wczorajszej Ligi Europejskiej dla Cupiała żeby się podszkolil jak należy profesjonalnie prowadzić klub:

Viktoria Plzen 3 - 1 Academica Coimbra
AEL Limassol 0 - 0 Monchengladbach
Stuttgart 2 - 2 Steaua Bucuresti
Dnipro D'petrovsk 2 - 0 PSV Eindhoven
Inter Milan 2 - 2 Rubin Kazan
NK Maribor 3 - 0 Panathinaikos
Bayer Leverkusen 0 - 0 Metalist Kharkiv

I co, można w parę lat zbudować silny zespół? Można, Cupiał miał 15 lat i nie zbudował nic. Dalej podtrzymuje żebyśmy się złożyli i wysłali Cupiała na staż do BATE Borysów albo do Cluj. Ważna jest regularność, bo to że raz na 5 lat wyjdzie nam jeden dobry mecz to trochę za mało.
Ostatnio edytowane przez Maciuś : 21.09.2012 o godz. 07:22.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.09.2012, 11:28
Nie bardzo wiem o czym te wyniki mają świadczyć. Czy w Pilźnie jest jakaś szkółka piłkarska ? Wiesz coś na ten temat ? Z tego co ja się orientuje, po prostu wykupują wyróżniających się zawodników ze swojej ligi. Strategia podobna jaką stosował Cupiał od 98 roku przez parę lat.
Drużyny ukraińskie są zasilane kasą z ropy czy gazu, wydają miliony na transfery i ciężko je porównywać z nami.
My też przez parę lat mieliśmy mocny zespół i gdyby wtedy obowiązywały aktualne reguły w lm, to pewnie dawno już mielibyśmy parę sezonów za sobą i trochę kasy na koncie.
Cupiał jak przychodził do Wisły nie miał doświadczenia w prowadzeniu klubu, nie miał mu też kto podpowiedzieć co należy zrobić, aby jako to wszystko w przyszłości wyglądało. Cupiał po prostu wykładał kasę, a różni pośrednicy ją wydawali i część zostawiali dla siebie. W ten sposób zmarnowaliśmy miliony złotych, które kilkanaście lat temu miały zdecydowanie większą wartość niż teraz. Może gdyby w 98 do Wisły trafił Mielcarski i przekonał Cupiała, że trzeba zacząć od podstaw, aby stworzyć coś trwałego, to dzisiaj by to wyglądało inaczej. Tylko, że wtedy do Mielcarski jeszcze kopał piłkę w Pogoniach czy gdzieś tam w Hiszpanii i nikt nie myślał o założeniu w Polsce jakichkolwiek szkółek, bo skoro jest gość, który wykłada kasę na transfery, to czego chcieć więcej. Poszliśmy po najmniejszej linii oporu.
Rosenborg też swego czasu był świetnie poukładanym klubem i rokrocznie występował w lm w drugiej połowie lat 90-tych i jeszcze po 2000 też kilka razy, a teraz niby jest łatwiej a dostają się raz na 4 lata mniej więcej. Każdy klub przeżywa prędzej czy później kryzys. My doświadczamy tego właśnie teraz i nie liczyłbym, że z dnia na dzień Cupiał wyłoży kolejne miliony na nowe transfery, skoro nasz dług wobec telefoniki sięgnął prawdopodobnie 100 milionów złotych, a jak się ktoś orientuje mniej więcej co się dzieje na rynku, to wie że telefonike też dosięgnęły pewne problemy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.09.2012, 12:04
koniak napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo wiem o czym te wyniki mają świadczyć. Czy w Pilźnie jest jakaś szkółka piłkarska ? Wiesz coś na ten temat ? Z tego co ja się orientuje, po prostu wykupują wyróżniających się zawodników ze swojej ligi. Strategia podobna jaką stosował Cupiał od 98 roku przez parę lat.
Wklejałem tu kiedyś link.
Victoria Pilzno ma kilka boisk treningowych i kilka zespołów w każdej grupie wiekowej, od juniorów młodszych począwszy.
Wyciągają młode talenty z regionu i szkolą je. Z działaniami Cupiała nie ma to nic wspólnego, więc zanim zaczniesz kreować rzeczywistość - sprawdź...

EDIT: Tu masz link.

Cytat:
Combination of almost 30 highly qualified trainers and ideal training conditions at stadium in Štruncovy sady and areal in Luční creates perfect base for raising new talents. The upbringing gives succesfull result of such famous Czech footballers as Vítězslav Lavička, Jaroslav Šilhavý, Karel Rada, or just recently Pavel Nedvěd, and Petr Čech etc.
Tak więc wybacz, ale to co robimy w kwestii szkolenia to patologia i nie da się tego usprawiedliwić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2012 o godz. 12:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.09.2012, 12:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wklejałem tu kiedyś link.
Victoria Pilzno ma kilka boisk treningowych i kilka zespołów w każdej grupie wiekowej, od juniorów młodszych począwszy.
Wyciągają młode talenty z regionu i szkolą je. Z działaniami Cupiała nie ma to nic wspólnego, więc zanim zaczniesz kreować rzeczywistość - sprawdź...

EDIT: Tu masz link.

Tak więc wybacz, ale to co robimy w kwestii szkolenia to patologia i nie da się tego usprawiedliwić.
Powiem Ci szczerze, że w taki sposób jak tam zostało to opisane można by również przedstawić szkółkę TS Wisła. Próbowałem znaleźć jakieś zdjęcia tych boisk czy ośrodka, ale nic tam nie ma. To, że mają wychowanków w składzie to jedno, a to że są w stanie ściągnąć młodego zawodnika nawet ze Sparty to drugie i to raczej ci kupieni stanowią o sile składu. Jak sobie przypomnisz jakich zawodników ściągaliśmy po 98 roku to zrozumiesz o co mi chodziło.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.09.2012, 14:50
Powiem Ci szczerze, że w taki sposób jak tam zostało to opisane można by również przedstawić szkółkę TS Wisła. Próbowałem znaleźć jakieś zdjęcia tych boisk czy ośrodka, ale nic tam nie ma. To, że mają wychowanków w składzie to jedno, a to że są w stanie ściągnąć młodego zawodnika nawet ze Sparty to drugie i to raczej ci kupieni stanowią o sile składu. Jak sobie przypomnisz jakich zawodników ściągaliśmy po 98 roku to zrozumiesz o co mi chodziło.
Nie, nie rozumiem o co Ci chodzi.
Pokaż mi naszych wychowanków na tym poziomie jak wymienieni na stronie Pilzna z ostatnich dwudziestu lat. Pokaż mi tych trzydziestu trenerów i po czternaście grup w każdej kategorii wiekowej.

O bazie szkoleniowej wspomnianych Ukraińskich klubów nie będę nawet pisał.

W każdym normalnym klubie szkoli się młodzież, wszędzie jest baza szkoleniowa, nawet jeśli skład to w 90% efekt transferów.

Pogódź się z tym: brak Ci realnych, życiowych argumentów żeby bronić naszej patologii.

Jacek Bednarz albo sam jest idiotą, albo ma kibiców za takowych. Jak czytam niektóre posty tutaj, to nawet mu się nie dziwię...

EDIT: A w 98-mym wzięliśmy jedne z największych talentów piłkarskich w kraju i je zniszczyliśmy. Kto pamięta jak na początku grał Kuzera ten wie. Wyrwaliśmy ich ze środowiska, nie zapewniliśmy im trenerów, nie zapewniliśmy im boisk, nie próbowaliśmy ich wychować. Jedynie Brożkowie się jakoś wybronili, ale i tak bardziej im zaszkodziliśmy niż pomogliśmy.
A wszystko dlatego, bo nie mieliśmy akademii. Nadal nie mamy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2012 o godz. 15:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.09.2012, 14:59

Jacek Bednarz albo sam jest idiotą, albo ma kibiców za takowych. Jak czytam niektóre posty tutaj, to nawet mu się nie dziwię...
Hmm
Jeśli J.B jest idiotą to ja chce też być takim idiotą jak On, covce- prezesuje w Wiśle, Ektraklasie i zbiera dobrą bułe. To że prezesem PZPN wybrano debila to nie znaczy ze wszedzei wybieraja idiotów, on jest akurat wyjątkiem, bo za nim stoją inteligentni ludzie, no ale nie ten temat.

Jacek Bednarz jest niczyn M.Najman czy nejman jak mu tam. Tzn, perdoli mu że sie z niego wszyscy śmieją, ale to on kosi bułę i się smieje z innych. Dlaczego niektorzy nie potrafia zrozumiec ze on tu nie przyszedł robic druzyny tylko posprzątać po "pomyśle holenderskim".
Ja liczyłem na Probierza, ze zrobi cos z niczego, no ale sie przeliczyłem i jutro macham chusteczką.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.09.2012, 15:05
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Hmm
Jeśli J.B jest idiotą to ja chce też być takim idiotą jak On, covce- prezesuje w Wiśle, Ektraklasie i zbiera dobrą bułe. To że prezesem PZPN wybrano debila to nie znaczy ze wszedzei wybieraja idiotów, on jest akurat wyjątkiem, bo za nim stoją inteligentni ludzie, no ale nie ten temat.

Jacek Bednarz jest niczyn M.Najman czy nejman jak mu tam. Tzn, perdoli mu że sie z niego wszyscy śmieją, ale to on kosi bułę i się smieje z innych. Dlaczego niektorzy nie potrafia zrozumiec ze on tu nie przyszedł robic druzyny tylko posprzątać po "pomyśle holenderskim".
Ja liczyłem na Probierza, ze zrobi cos z niczego, no ale sie przeliczyłem i jutro macham chusteczką.
Widzę to podobnie. Całe zdanie to była figura retoryczna.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2012, 18:43
Hmm

.......e to , też sobie pomacham.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.09.2012, 20:08
on tu nie przyszedł robic druzyny tylko posprzątać po "pomyśle holenderskim".
A co takiego było do sprzątania "po pomyśle holenderskim"? Zdobyte MP i świetny wynik w LE? Kontrakty wielu zawodnikom poprzedniej Wisły wygasły latem same... Gdy Valckx był jeszcze szefem pionu sportowego, drużyna nadal była w grze o MP i PP.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 23.09.2012, 11:43
Co do jakości naszej szkółki, to przecież wystarczy zadać jedno pytanie: "Ile reprezentantów Polski wychowaliśmy?"

Oto nasi najlepsi wychowankowie (pod względem występów w kadrze) ostatnich 15 lat:
Łukasz Surma - 5 spotkań.
Grzegorz Pater - 1 spotkanie.

Więcej mi nikt nie przychodzi do głowy...

Dla kontrastu wychowankowie Hutnika:
Marcin Wasilewski - 54 spotkania
Marek Koźmiński - 45 spotkań

Wychowanek sąsiadki:
Tomasz Rząsa - 36 spotkań

I niech nikt tego szczęściem nie tłumaczy, bo jeśli chodzi o ilość średniaków w polskiej lidze których wychowaliśmy to też jest bieda niesamowita...
Ddf
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2012, 06:07

EDIT: A w 98-mym wzięliśmy jedne z największych talentów piłkarskich w kraju i je zniszczyliśmy. Kto pamięta jak na początku grał Kuzera ten wie. Wyrwaliśmy ich ze środowiska, nie zapewniliśmy im trenerów, nie zapewniliśmy im boisk, nie próbowaliśmy ich wychować. Jedynie Brożkowie się jakoś wybronili, ale i tak bardziej im zaszkodziliśmy niż pomogliśmy.
A wszystko dlatego, bo nie mieliśmy akademii. Nadal nie mamy.
Wolfy, tylko że Kuzera sam sobie zniszczył karierę w Wiśle i RP.
Po tym jak świrując samochodem po pijaku "urwał " nogę koledze z Wisły - Skrzekowskiego, tym samym niszcząc jego karierę a na dodatek nie udzielił mu pomocy bo sie zerwał ... to w Wiśle nie było dla niego juz miejsca.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.09.2012 o godz. 10:58.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 24.09.2012, 10:52
Jak to dobrze być piłkarzem... Jesteś karany? nie ma problemu... Jesteś wielokrotnie karany? No to 50 tyś miesiecznie to max...
Całe szczęście że to nie jest problem dla klubów...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 24.09.2012, 11:59
Był jeszcze Strąk, który pamiętny sezon 2002-03 może zaliczyć do udanych. Później było już tylko gorzej.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2012, 12:30
W tamtych czasach do drużyny było sie bardzo ciężko przebić. Oczywiste jest że tamta młodzież biła na głowę tą obecną bez dwóch zdań. Te obecnie wielkie talenty w tamtych czasach już dawno kopali by po Garbarniach i Izolatorach czy Górnikach.W. Obecnie to i M.Kowalski powinien się ogrywać w Wiśle.
Będę to powtarzał, ze im słabszy zespół tym słabsza młodzież...inaczej nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 24.09.2012 o godz. 12:33.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów