The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2012, 21:12
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Kiedy i kogo zatrudnić ale to się wiąże z głębszym pytaniem
jaki jest pomysł na Wisłę.
Czym Wisła ma być.
I co dalej
..... co teraz
Dramatyczny ten twój post i raczej odpowiedzi nie widać ....
Mam wrażenie że boss też nie wie !!!!

Wariant I BOSS WYCHODZI
- niepewny bo nie wiadomo kto wejdzie ale .... Wisła to marka więc duże prawdopodobieństwa że nie "byle kto" = nowe otwarcie, nowa kasa ...

Wariant II WISŁA ZACZYNA GRAĆ
najlepszy ale ...coraz mnie prawdopodobny :-(

Wariant III BOSS JESZCZE RAZ WYKŁADA KASĘ NA ZACHODNICH PROFI
science fiction

Wariant IV NERWOWY CHAOS
zwalniamy trenera, nowy zanim ogarnia sprawę przegrywa 5 na 7 meczy ... następny i wtedy ..wariant I
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.09.2012 o godz. 06:39.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 17.09.2012, 21:49
Grantar napisał(a):Wyświetl post

Wariant III BOSS JESZCZE RAZ WYKŁADA KASĘ ZACHODNICH PROFI
science fiction
Jak już mieliśmy takich to ich pogoniono, a Ty uznałeś, że Bednarz to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.
Odpowiedz cytując
Kamyck1906
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 17.09.2012, 22:44
Długo się powstrzymywałem, żeby tu coś napisac, ale myślę, że teraz mam dobrą wizję.

Otóż, Bednarz w maju powiedział, że Wisłę czekają ciężkie czasy, że nie ma na nic pieniędzy itp.

Ok, rozumiem, ale czemu nie można było od razu postawic na młodzież? W końcu wcale nie odstawaliby poziomem od obecnych gwiazdorów.

Chciałbym przedstawic swoją wizję zespołu na następny sezon.

Odchodzą:
Sprzedajemy Chaveza, Meliksona i Genkova, kontraktów nie przedłużamy z Jaliensem, Frederiksenem, Ilievem, Sikorskim, Gargułą (nie pamiętam dokładnie, ale chyba mu się kontrakt kończy). Nad Quioto się zastanawiam, bo mogą byc z nim problemy jak z Małeckim czy Mijajloviciem.

Przychodzą:
Kupujemy braci Mak z Bełchatowa i Gajosa z Jagi.

i teraz mój skład:
Pareiko/Miśkiewicz - Jovanovic, Czekaj*, Głowacki, Żemło/Ślęczka** - Szewczyk, Wilk, Chrapek, Mak - Gajos, Boguski.

W obwodzie są jeszcze Burliga (może też zagrac na skrzydle), Bunoza, młodzi Buras i Uryga oraz Kamiński, Karłowicz i drugi Mak.

* - prawie każdy domagał się Czekaja w I składzie zamiast Jaliensa, a teraz sporo osób twierdzi, że jest słaby. Chłopak talent na pewno ma, tylko brak doświadczenia doprowadza do jego częstych błędów.
** - młode chłopaki zauważone przez Probierza. Może i wziął ich tylko, żeby zapchac kadrę, ale na pewno ograni nie zagraliby gorzej od Frederiksena.

Do tego przedłużenia kontraktów z Pareiką, Głowackim, Sobolewskim (i Boguskim, o kończy mu się kontrakt). Grac dużo nie muszą, ale dla młodych będą wzorem.

Kadra ta nie pobierałaby znowu nie wiadomo jakich sum, a z czasem pojawiałyby się również wyniki. Również niezależnie od wyników wydaje mi się, iż stadion byłby bardziej zapełniony niż teraz, ponieważ kibic mógłby się identyfikowac z tym składem. Więcej Polaków, dużo wychowanków oddających serce i walczących jak lew na boisku, a nie przechodzący obok meczu jak co niektórzy gwiazdorzy.

Wiem, że bardzo długo do takiej polityki nie dojdzie, ale marzyc każdy może... Oczywiście nie każdy musi się ze mną zgadzac, ale z taką wizją można byłoby spróbowac. Co o tym myślicie?

Z Wiślackim pozdrowieniem!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 18.09.2012, 08:04
muerte napisał(a):Wyświetl post
Jak już mieliśmy takich to ich pogoniono, a Ty uznałeś, że Bednarz to odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.
To że ich pogoniono nie wynikało z niczego. Ja , gdy ich zwalniano nie skakałem z radości ale decyzję tą rozumiałem (optymistą jestem) jako chęć poprawy gry Wisły. Niestety już na wiosnę się okazało, że mamy cięcie (racjonalizowanie) kosztów .
Jestem konsekwentny. Od kilku miesięcy uważam że powrót do koncepcji holenderskiej (czy każdej innej wysokobudżetowej) to science fiction (głównie z uwagi na aktualny stan kasy i pamięć o tym ile kasy nalezy wydac aby z pewnością wejść do LM i się to zwróciło). Realnie tylko wariant nr I (BOSS ODCHODZI) może spowodować taki zwrot.
Oczywiście Bednarz papla czasem jak potłuczony, ale nie on przyczyną kłopotów Wisły. Obarczanie go winą za nieudany poprzedni sezon jest bzdurą.
Podobnie nie jest winą Bednarza że na "porządne" transfery brak kasy a żeby wypłacać elektrowni, Jaliensowi itd trzeba sprzedawać Kirmów i wypożyczać Małeckich
Wstawmy za Bednarza np Mielcarskiego (jedyne nazwisko podane jako alternatywa na forum) . Naprawdę ozdrowi to sytuację Wisły ? Lubie słuchać Mielcarskiego ale widzę go jako i twórce akademii piłkarskiej a nie szefa pionu sportowego.
Co do profesjonalistów typu Valcx - nie wyobrażam sobie jakoś jego pracy w aktualnej sytuacji finansowej (pomijam że raczej za czapkę gruszek nie zgodziłby się tu pracować).
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.09.2012 o godz. 12:45.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.09.2012, 08:35
Grantar napisał(a):Wyświetl post
(pomijam że raczej za czapkę gruszek nie zgodziłby się tu pracować).
Jesli kogoś nie stac na coś więcej niż czapka gruszek to może niech się zastanowi czy chce prowadzić klub piłkarski czy szkółkę dla juniorów.

Ja cały czas wierzę, że w Cupiale biznesmenie zwycięży Cupiał-kibic
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.09.2012, 11:59
Kamyck1906 napisał(a):Wyświetl post

teraz mój skład:
Pareiko/Miśkiewicz - Jovanovic, Czekaj*, Głowacki, Żemło/Ślęczka** - Szewczyk, Wilk, Chrapek, Mak - Gajos, Boguski.

Ładny skład żeby sie spierdzielić z ligi.
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 18.09.2012, 12:49
Przychodzą:

i teraz mój skład:

W obwodzie są jeszcze Burliga (może też zagrac na skrzydle), Bunoza, młodzi Buras i Uryga oraz Kamiński, Karłowicz i drugi Mak.

* - prawie każdy domagał się Czekaja w I składzie zamiast Jaliensa, a teraz sporo osób twierdzi, że jest słaby. Chłopak talent na pewno ma, tylko brak doświadczenia doprowadza do jego częstych błędów.
** - młode chłopaki zauważone przez Probierza. Może i wziął ich tylko, żeby zapchac kadrę, ale na pewno ograni nie zagraliby gorzej od Frederiksena.
Błagam Was przestańcie pisać o Czekaju w pierwszym składzie. On jest dramatyczny!!! Bunoza jest 1000 razy lepszy. Popatrzcie ile piłek odbiera, jak walczy. Jedyny, po Głowackim obrońca środkowy Wisły, który potrafi wyprowadzić piłkę. Transfer braci Mak to science fiction, bo Bełchatów zaraz krzyknie pół miliona euro
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.09.2012, 12:58
Długo się powstrzymywałem, żeby tu coś napisac, ale myślę, że teraz mam dobrą wizję.

Otóż, Bednarz w maju powiedział, że Wisłę czekają ciężkie czasy, że nie ma na nic pieniędzy itp.

Ok, rozumiem, ale czemu nie można było od razu postawic na młodzież? W końcu wcale nie odstawaliby poziomem od obecnych gwiazdorów.

Chciałbym przedstawic swoją wizję zespołu na następny sezon.

Odchodzą:
Sprzedajemy Chaveza, Meliksona i Genkova, kontraktów nie przedłużamy z Jaliensem, Frederiksenem, Ilievem, Sikorskim, Gargułą (nie pamiętam dokładnie, ale chyba mu się kontrakt kończy). Nad Quioto się zastanawiam, bo mogą byc z nim problemy jak z Małeckim czy Mijajloviciem.

Przychodzą:

i teraz mój skład:

Do tego przedłużenia kontraktów z Pareiką, Głowackim, Sobolewskim (i Boguskim, o kończy mu się kontrakt). Grac dużo nie muszą, ale dla młodych będą wzorem.

Kadra ta nie pobierałaby znowu nie wiadomo jakich sum, a z czasem pojawiałyby się również wyniki. Również niezależnie od wyników wydaje mi się, iż stadion byłby bardziej zapełniony niż teraz, ponieważ kibic mógłby się identyfikowac z tym składem. Więcej Polaków, dużo wychowanków oddających serce i walczących jak lew na boisku, a nie przechodzący obok meczu jak co niektórzy gwiazdorzy.

Wiem, że bardzo długo do takiej polityki nie dojdzie, ale marzyc każdy może... Oczywiście nie każdy musi się ze mną zgadzac, ale z taką wizją można byłoby spróbowac. Co o tym myślicie?

Jacek? To naprawde ty?
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.09.2012, 13:04
Widzę, że mamy Bednarza na forum.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 19.09.2012, 10:56
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zom_nawet.html
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.09.2012, 10:57
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Ładny skład żeby sie spierdzielić z ligi.
i to nawet nie z ekstraklasy tylko z 1 ligi,
a co do Bednarza i dziejszych doniesien o zalglosciach finansowych to ja sie w ogole zastanawiam jakie to Bednarz ma wyksztalcenie i doswiadczenie zeby wcielac plan naprawcczy - bo mi jakos nijak jego CV nie pasuje to takiej roli
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.09.2012, 11:06
Nie ma bata. Przecież Bednarz bankowo przelał wypłaty zawodników na swoje konto na Kajmanach. Innej opcji po prostu nie ma. Przecież genialny Basałaj i poprzedni dyr. sportowy nie mogli prowadzić polityki, która doprowadziła do obecnej sytuacji finansowej. Oni nie mają z tym nic wspólnego!

Bednarz WON!

P.S. O sytuacji z kontraktami w Wiśle wszyscy ci którzy chcą wiedzieć wiedzą od kilkunastu tygodni. Jeśli nawet taki bajkopisarz i ***** jak Jawor zaczął o tym pisać, to chyba naprawdę coś jest na rzeczy. Nie?
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.09.2012, 11:20
Zwalanie winy za sytuacje finansowa Wisły na Basałaja i Valxca jest śmieszne . A gdzie rada nadzorcza i wujek Cupiał, pewnie nie wiedzieli jaką kase sie wydaje.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.09.2012, 11:22
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Zwalanie winy za sytuacje finansowa Wisły na Basałaja i Valxca jest śmieszne . A gdzie rada nadzorcza i wujek Cupiał, pewnie nie wiedzieli jaką kase sie wydaje.
Ale już zwalanie winy na Bednarza śmieszne nie jest?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.09.2012, 11:30
@hunter

Pytania kontrolne do Twojej wypowiedzi:

1. Jak wyglada/wygladal i bedzie wygladac proces decyzyjny w Wisle - podpowiem decyzje przyklepuje od lat jeden i ten sam człowiek.... wiec obarczasz wina o jedna osobe za malo.
2. Co Bedarz zrobil w celu poprawy sytuacji? Sprzedal Kirma, wypozyczyl Maleckiego i...
- gdzie sponsor jakikolwiek nawet drobny?
- gdzie otworzenie sie na potrzeby konsumenta (kibica)
- Q wypier..., wypier... i gowno zrobil.
- kontrakty zakonczyly sie same
3. Wzial darmozjada Sikorskiego placi mu za siedzenie na lawce.

Bednarz zbawiciel!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.09.2012, 11:34
A ja mam wrażenie, że wszyscy szukają powodu naszych kłopotów w niby złej formie piłkarzy, chujowym trenerze i innych takich rzeczach, ale weźcie zatrudnijcie się w jakiejkolwiek firmie, pracujcie przez kilka miesięcy za darmo, zobaczymy czy będziecie zadowoleni i czy będziecie dawać z siebie wszystko.

Ja od tych piłkarzy już niczego nie oczekuję, wiem że z taką grą i taką ambicją mogą nawet spuścić nas z ligi mimo potencjału na Mistrzostwo Polski, ale niestety - każda ryba psuje się od głowy.

Na górze jest problem, który wpływa na 'pracowników szeregowych' i nie ma co upatrywać przyczyn złej gry w złym przygotowaniu, jakoś w sparingach wyglądało to przyzwoicie i co, nagle zapomnieli jak grać? Czekam, aż wreszcie któryś zdobędzie się na odwagę i powie parę słów w mediach, jak kiedyś Żurawski (w mistrzowskim sezonie Maaskanta o bandzie nieodpowiedzialnych ludzi), ale obawiam się, że nie ma gościa z takimi jajami. Nawet Głowa czy Sobol są "za miętcy".
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 19.09.2012, 13:06
borys napisał(a):Wyświetl post
@hunter

Pytania kontrolne do Twojej wypowiedzi:

1. Jak wyglada/wygladal i bedzie wygladac proces decyzyjny w Wisle - podpowiem decyzje przyklepuje od lat jeden i ten sam człowiek.... wiec obarczasz wina o jedna osobe za malo.
2. Co Bedarz zrobil w celu poprawy sytuacji? Sprzedal Kirma, wypozyczyl Maleckiego i...
- Q wypier..., wypier... i gowno zrobil.
- kontrakty zakonczyly sie same
3. Wzial darmozjada Sikorskiego placi mu za siedzenie na lawce.

Bednarz zbawiciel!
Odpowiadam.

1) Oczywiście, że nie przeczę iż wszystkie decyzje zapadają na najwyższym szczeblu. Akurat o tym troszkę wiem, więc informować o niczym nie musisz. Pragnę jednak nadmienić jeden fakt - B. Basałaj przychodząc do Wisły po raz drugi postawił warunek - spora autonomia przy podejmowaniu wielu decyzji, a szczególnie decyzji transferowych. BC przystał na te warunki i zapowiedzi zgodnie z którymi klub miał się w większości samofinansować (wypełnione po brzegi trybuny, wpływy za grę w pucharach z szczególnie LM, nowy sponsor itd.) Ile się z tego udało osiągnąć wspomnianej dwójce, to niech każdy sobie sam odpowie. JB żadnej autonomii nie ma, wszystkie swoje plany konsultuje z górą (na ogół poprzez pośredników/pośrednika). Zastał w Wiśle wielkie finansowe gówno, którego zgotowali mu poprzednicy.

2) Co zrobił? Zeszło nam z kontraktów kilku zawodników (np. Paljić i opłakiwany Kirm), kadra została uszczuplona na tyle że na grę w PP i lidze powinna wystarczać (osobowo).

Jeśli idzie o sponsora. Pokaż mi jakikolwiek klub w Polsce, który w ostatnich miesiącach pozyskał dużego sponsora strategicznego. Sytuacja ekonomiczna jest coraz gorsza i każdy raczej zaciska pasa, a nie pompuje kasę w promocję poprzez sport. Jaliens dostał trzy propozycje polubownego rozwiązania kontraktu. Oczywiście Bednarz mógłby pójść drogą działaczy sąsiadki i zacząć fałszować podpisy pod różnymi dokumentami, ale o to chyba nie chodzi, prawda? Mógł też przystawić pistolet do głowy KJ i zagrozić, że mu go odstrzeli jak nie podpisze umowy dot. rozwiązania kontraktu.

Otworzenie się na potrzeby konsumenta (kibica). Rozumiem że tutaj chodzi m.in. o sprzedaż internetową itd. Ktoś na forum wyjaśniał wcześniej czemu to jeszcze nie zostało wprowadzone, poszukaj. Inne niedociągnięcia organizacyjne wynikają z tego, że w klubie kasa świeci pustkami, nie ma ludzi którzy zajęliby się wieloma sprawami.

Proces naprawy finansów takiego klubu, o takim przepływie pieniędzy to jest proces długotrwały. Chyba tylko wyjątkowo naiwni myślą że wszystko da się poukładać w sześć miesięcy. Niektóre spółki plany naprawcze przeprowadzają latami, a i to czasem bywa za mało.

Można oczywiście Bednarza jebać za wszystko, nawet za to że za chwilę będzie padało, ale ja wolę patrzeć na sprawy realnie. Nie będę w niego na dzień dzisiejszy na pewno rzucał mięsem, ani nie będę go bronił niczym Częstochowy. W moim prywatnym odczuciu po prostu potrzeba czasu, żeby Wisła wróciła na właściwe tory. Jeśli to będzie trwało miesiącami, to trudno, jakoś to przeżyć trzeba.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.09.2012, 13:22
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A ja mam wrażenie, że wszyscy szukają powodu naszych kłopotów w niby złej formie piłkarzy, chujowym trenerze i innych takich rzeczach, ale weźcie zatrudnijcie się w jakiejkolwiek firmie, pracujcie przez kilka miesięcy za darmo, zobaczymy czy będziecie zadowoleni i czy będziecie dawać z siebie wszystko.

Ja od tych piłkarzy już niczego nie oczekuję, wiem że z taką grą i taką ambicją mogą nawet spuścić nas z ligi mimo potencjału na Mistrzostwo Polski, ale niestety - każda ryba psuje się od głowy.

Na górze jest problem, który wpływa na 'pracowników szeregowych' i nie ma co upatrywać przyczyn złej gry w złym przygotowaniu, jakoś w sparingach wyglądało to przyzwoicie i co, nagle zapomnieli jak grać? Czekam, aż wreszcie któryś zdobędzie się na odwagę i powie parę słów w mediach, jak kiedyś Żurawski (w mistrzowskim sezonie Maaskanta o bandzie nieodpowiedzialnych ludzi), ale obawiam się, że nie ma gościa z takimi jajami. Nawet Głowa czy Sobol są "za miętcy".
Ale co kto powie?nie ma sianka-nie ma granka?w tej sytuacji nikt nie zapanuje nad szatnia z niezaplaconymi obcokrajowcami.a to właśnie głównie stranieri mogą nas podciagnac do góry albo udupic na amen.bo przecież nie starsi i ciągle kontuzjowani S i G,także nie Wilk cży młodzi...także ch.. sytuacja trenera niestety.jakbyśmy mieli jakichś swoich mlodych z umiejętnościami to by gonili dla Wisły mimo opóźnień.stranieri powie albo pomysli-pocalujcię mnie w d i będzie stał na boisku.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 19.09.2012, 14:36
hunter napisał(a):Wyświetl post
Odpowiadam.

1) Oczywiście, że nie przeczę iż wszystkie decyzje zapadają na najwyższym szczeblu. Akurat o tym troszkę wiem, więc informować o niczym nie musisz. Pragnę jednak nadmienić jeden fakt - B. Basałaj przychodząc do Wisły po raz drugi postawił warunek - spora autonomia przy podejmowaniu wielu decyzji, a szczególnie decyzji transferowych. BC przystał na te warunki i zapowiedzi zgodnie z którymi klub miał się w większości samofinansować (wypełnione po brzegi trybuny, wpływy za grę w pucharach z szczególnie LM, nowy sponsor itd.) Ile się z tego udało osiągnąć wspomnianej dwójce, to niech każdy sobie sam odpowie. JB żadnej autonomii nie ma, wszystkie swoje plany konsultuje z górą (na ogół poprzez pośredników/pośrednika). Zastał w Wiśle wielkie finansowe gówno, którego zgotowali mu poprzednicy.

2) Co zrobił? Zeszło nam z kontraktów kilku zawodników (np. Paljić i opłakiwany Kirm), kadra została uszczuplona na tyle że na grę w PP i lidze powinna wystarczać (osobowo).

Jeśli idzie o sponsora. Pokaż mi jakikolwiek klub w Polsce, który w ostatnich miesiącach pozyskał dużego sponsora strategicznego. Sytuacja ekonomiczna jest coraz gorsza i każdy raczej zaciska pasa, a nie pompuje kasę w promocję poprzez sport. Jaliens dostał trzy propozycje polubownego rozwiązania kontraktu. Oczywiście Bednarz mógłby pójść drogą działaczy sąsiadki i zacząć fałszować podpisy pod różnymi dokumentami, ale o to chyba nie chodzi, prawda? Mógł też przystawić pistolet do głowy KJ i zagrozić, że mu go odstrzeli jak nie podpisze umowy dot. rozwiązania kontraktu.

Otworzenie się na potrzeby konsumenta (kibica). Rozumiem że tutaj chodzi m.in. o sprzedaż internetową itd. Ktoś na forum wyjaśniał wcześniej czemu to jeszcze nie zostało wprowadzone, poszukaj. Inne niedociągnięcia organizacyjne wynikają z tego, że w klubie kasa świeci pustkami, nie ma ludzi którzy zajęliby się wieloma sprawami.

Proces naprawy finansów takiego klubu, o takim przepływie pieniędzy to jest proces długotrwały. Chyba tylko wyjątkowo naiwni myślą że wszystko da się poukładać w sześć miesięcy. Niektóre spółki plany naprawcze przeprowadzają latami, a i to czasem bywa za mało.

Można oczywiście Bednarza jebać za wszystko, nawet za to że za chwilę będzie padało, ale ja wolę patrzeć na sprawy realnie. Nie będę w niego na dzień dzisiejszy na pewno rzucał mięsem, ani nie będę go bronił niczym Częstochowy. W moim prywatnym odczuciu po prostu potrzeba czasu, żeby Wisła wróciła na właściwe tory. Jeśli to będzie trwało miesiącami, to trudno, jakoś to przeżyć trzeba.
Co do autonomicznosci Basałaja słowem kluczem w twoim wpisie jest słowo "spora". Dla mnie spora.... jak na Wisłe. Cupiał akceptował wydatki jak i plan Basałaja - to jest bezsprzeczne. Basalaj powiedzmy obiecał, beda tłumy, LM i wodotryski - kazdy trzezw omyslacy biznesmen wie ze musi założyc czarny scenariusz. Walenie teraz w Basałaja jest bez sensu. Cupiał jak i klub powinien byc przygotowany na wariant negatywny. Tak tez wypowiadał sie Basałaj konstruujac budzet - nikt do tej pory nie postawił mu zarzutów niegospodarnosci.Wina idzie na Basałaja ale decyzje o takiej czy nie innej polityce klepnął Cupiał.

Zeszli nam zawodnicy z kontraktow? Gdyby posadzic Pania Zosie (sprzataczke) na miejscu Bednarza tez wiekszosc by zeszla poprostu konczyly im sie kontrakty.
Co do zastanego przez Bednarza gówna - jest jego współautorem, wina lezy takze w jego ubieglej kadencji. przeplaceni pilkarze(Garguła ale tez ci których już nie ma Jirsak,Łobodziński no i wymieniany przez Ciebie KIrm sprzedany ponizej ceny kupna), Levadia(brak wzmocnien).
Jesli chodzi o sponsorow: Ruch - Weglokoks, Legia - ActivJet, nie tuzy pieniadze do klubow przyniesli. Panmietaj, ze Slask ma już Taurona, Zaglebie - KGHM, Lech - Sokołów. Sponsor dajacy nawet 1 pln to o 1 pln wiecej niz 0.

W sprawie podejscia do kibicow piszesz ze na nic nie ma pieniedzy. Jest takie powiedzenie: dlaczegos biedny? Bom glupi, dlaczegos glupi? bom biedny. Zamkniete kolo. Nie ma pieniedzy na rzeczy ktore w dluzszej perspektywie przyniosly by wieksze dochody. Poowiesz pewnie: Bednarz ma z wlasnych placic? Otoz nie jego rola jest przedstawienie sprawy wlascicielowi i wskazanie wyjscia z sytuacji patowej w jakiej teraz jestsesmy. I tutaj dochodzimy do meritum problemu. W Wisle nastały bardzo cieżkie czasy i aby klub wyprowadzic z zapasci potrzebny jest dobry manager, nie koniecznie sportowy. Uznaniem za takiego Bednarza jest poprostu smieszne, taki menager powinien bazowac na doswiadczeniu w prowadzeniu biznesu, a jakie ma na tym polu doswiadczenie Bednarz? Raz juz go z klubu wywalali, nie slyszalem aby gdzies byl chwalony.

Nie chodzi mi to, ze Bednarz jest wylaczna przyczyna stanu obecnego. Bo tak nie jest. Naskladalo sie przez lata. I nikt z tak naprawde z dotychczas rzadzacych Wisla nie ponosi wyłącznej winy, aczkolwiek 90% mozna przypisac niekonsekwencji, niecierpliwosci i braku wizji wlasciciela. Poprostu nie jest wlasciwym czlowiekiem na wlasciwym miejscu i z wszech miar nie gwarantuje wyciagniecia Wisly z kryzysu. Wg. mnie idzie po najmniejszej lini oporu czyli sprzedac a grac moze ktokolwiek. Nie tedy droga. Bo niedlugo nie bedzie czego sprzedac, dlug bedzie nadal, samofinansowac sie nie bedziemy a grac nie bedzie miał kto. To sie nazywa bankructwo.

Tymczasem potrzebny jest tutaj sprawny menager, ktory przeprowadzi bolesne(nie da sie inaczej) ciecia, przedstawi plan wyjscia z tej sytuacji - dlugoletni, bo sytuacja nie zmieni sie jak za dotknieciem rozdzki. I namowi na to wlasciciela. To ostatnie najistotniejsze bo nie potrzebny nam jest asystent Cupiała a czlowiek z wizja i umiejetnosciami ja wprowadzic.

Podsumowujac, Bednarz to czarna PRZYSZŁOŚĆ dla WIsły. Badzmy po prostu raz madrzy przed szkoda! Kulturalnie ale stanowczo: BEDNARZ MUSI ODEJSC.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.09.2012, 14:38
Odpowiadam.

wszystko OK, ale Bednarz jest jednym z winnych, dzięki którym jesteśmy w takiej, a nie innej sytuacji.
Sam zdemotywował zawodników do walki o europejskie puchary... a po drugie .......i trzy po trzy do mediów...

obarczanie go za wszystko jest przegięciem, ale prawda jest taka, że to osoba całkowicie bez wiedzy ekonomicznej, z wiedzą prawną też bym się trochę sprzeczał - co było widać przy s.......onym transferze Kirma jeśli chodzi o kwotę sprzedaży równą kwocie wypożyczenia.

też jestem zdania, ze BEDNARZ MUSI ODEJŚĆ.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 19.09.2012 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.09.2012, 16:33
.......

Hunter, Ty tak na poważnie myślisz, że wszystko idzie zgodnie z planem?

Nie widzisz ze plan się posypał? Mieliśmy sprzedać Meleksa - nie sprzedaliśmy. Mieliśmy walczyć o puchary - walczymy o utrzymanie. Sikorski i Quoto mieli być wzmocnieniem - nie są.

Możesz mi powiedzieć co poszło zgodnie z planem i czym są te tory wyznaczające dobry kierunek o którym mówisz?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.09.2012, 16:46
Sikorski miał byc wzmocnieniem? Tylko debil tak myslał. Jak ktos kto z 0 dorobkiem bramkowym w poprzednim sezonie jako napastnik moze byc wzmocnieniem? Wie to tylko ten który go tu ściągnał. I nie histeryzuj jeden z drugim o jakiejs walce o utrzymanie po 4 meczach. Widzew i inni to bohaterzy jednej akcji jak zagłebie, gks, ruch, Śląsk itd.. Spuchną juz niedługo i tak samo nasi ugrają wiecej. Skład mamy na 2-3 miejsce a nawet o MP mozna by powalczyc bo niby kim atakuje reszta ekip, 80% ligi ma slabszy skład od nas. Tyle ze tam na co dzien o utrzymanie /srodek tabeli za 10/30tys miesiecznie. U nas zawsze o MP za 5krotnie wiekszą pensję i w dupach sie gwiazdom pojebało od dobrobytu bo nie dostaje sie hajsu na czas.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 19.09.2012 o godz. 16:49.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.09.2012, 16:54
aNouc

to o czym mówisz to jedno, a ja pytam o coś innego - gdzie ta zgodność z planem? Gdzie ten plan? Jest jedno wielkie cięcie kosztów, od roku (od momentu zakręcenia kurka na transfery dla SV).

Możemy umówić się iż Sikorski jest wydatkiem. Jednakże myślę iż nie takie było założenie JB. Nie uważasz?
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 19.09.2012, 17:47
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Hunter, Ty tak na poważnie myślisz, że wszystko idzie zgodnie z planem?

Nie widzisz ze plan się posypał? Mieliśmy sprzedać Meleksa - nie sprzedaliśmy. Mieliśmy walczyć o puchary - walczymy o utrzymanie. Sikorski i Quoto mieli być wzmocnieniem - nie są.

Możesz mi powiedzieć co poszło zgodnie z planem i czym są te tory wyznaczające dobry kierunek o którym mówisz?
Za nami cztery kolejki, a Ty wieszczysz nam walkę o utrzymanie? Gratulacje!

Pytanie za 100 pkt. Czy Liverpool i Real też w tym roku będą walczyć o utrzymanie?

Pisałem nie raz i nie dwa. Czekam co najmniej do końca rundy na ocenę przydatności nowych zawodników.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.09.2012, 17:49
Dla rozluźnienia nastroju:

rrr
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 19.09.2012, 17:56
borys napisał(a):Wyświetl post

Bednarz zbawiciel!
Czy mnie się wydaje, czy Bednarz jest wiceprezesem do SPRAW SPORTOWYCH? Jeśli to on ma załatwiać sponsora i otwierać się na potrzeby konsumentów, to gratuluję zrozumienia słów "spraw sportowych"

Tak mi się wydaje, że Bednarz jednak nie jest prezesem i nie odpowiada (no, albo przynajmniej nie powinien odpowiadać) za wszystko
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.09.2012, 19:14

Pytanie za 100 pkt. Czy Liverpool i Real też w tym roku będą walczyć o utrzymanie?

Pisałem nie raz i nie dwa. Czekam co najmniej do końca rundy na ocenę przydatności nowych zawodników.
A według mnie pierwsze 5-6 kolejek już trochę weryfikuje która druzyna o co będzie walczyć w sezonie.
Walka o utrzymanie lub w najlepszym wypadku o bezpieczną pozycje w środku tabeli.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 19.09.2012, 19:55
Isfahan napisał(a):Wyświetl post
Czy mnie się wydaje, czy Bednarz jest wiceprezesem do SPRAW SPORTOWYCH? Jeśli to on ma załatwiać sponsora i otwierać się na potrzeby konsumentów, to gratuluję zrozumienia słów "spraw sportowych"

Tak mi się wydaje, że Bednarz jednak nie jest prezesem i nie odpowiada (no, albo przynajmniej nie powinien odpowiadać) za wszystko

Takie ma stanowisko lecz obowiazki duzo szersze. Gratulacje powinienes kierowac do Myslenic.
Tym tokiem czy powinien sie mieszac w finanse?... a robi to.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.09.2012, 20:02

Proszę bardzo, zgarniam 100 punktów - odpowiedź brzmi: nie.

Zrewanżuję się równie prostymi pytaniami, aby uwypuklić różnice między tymi trzema klubami:

- czy Real i Liverpool mają problemy finansowe?
- czy Real i Liverpool proszą się swoich zawodników aby Ci zrezygnowali z kontraktów i rozwiązali umowy?
- czy Real i Liverpool proszą się i szukają kupców na swoich najlepszych piłkarzy?
- czy Real i Liverpool wypożyczają piłkarzy z swojej podstawowej jedenastki za przysłowiową czapkę gruszek?
- czy Real i Liverpool starają się grać własnymi wychowankami?

Mam mnożyć różnice, czy dla Ciebie Wisła to Real, bo punktów maja tyle samo?

Następne 100 punktów daje jak udowodnisz że Wiśle bliżej do Realu niż do szkockiego Rangers F.C.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.09.2012 o godz. 20:11.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.09.2012, 20:29
a tak na marginesie to Akademia Piłkarska Lecha we Wronkach coraz bardziej się rozwija.

tu trzeba działać, aby za dwa lata skończyć inwestycje i zacząć szkolić dzieciaki...to powinno być priorytetem Cupiała.
Jeśli nie to niech wyp....la razem ze swoim likwidatorem...

lada chwila gorsza strona Błoń zacznie działać w kwestii akademii i będzie ściągać najlepszych dzieciaków z południa Polski, a my nadal będziemy w dupie z Cupiałowym pierdzeniem o podbieraniu młodych talentów przez gigantów z zachodu...tak głupie, że aż nie jest śmieszne.

my nic nie robiąc zmierzamy w stronę przepaści coraz głębszej.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 19.09.2012 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów