The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2012, 22:28
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Chłopie nie znam jego kariery i szczerze mówiąc gówno mnie ona interesuje. Użyłem zwrotu "wydaje się" ponieważ 4 mecze to za wcześnie żeby ocenić czy dany zawodnik się sprawdzi czy też nie. Ty jednak zdążyłeś już na nim postawić krzyżyk i go zjechać jak burą suke.
Dostało mu się zaocznie, trochę na konto Bednarza, bo nie sądzę, żeby nasz wiceprezes był w stanie ściągnąć coś więcej, niż burą sukę Jakby co będę potem odszczekiwał
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2012, 22:28
Kurz napisał(a):Wyświetl post
A czym sobie Frederiksen zasłużył na takie wyróżnienie? Wczoraj w Lidze plus doliczyli się jednego, powtórzę JEDNEGO ofensywnego wejścia w ciągu całego meczu, dokładnie w 67 minucie. Co prawda przez 2 poprzednie mecze byłem na dalekim wyjeździe i nie oglądałem, ale w pierwszym meczu z Bełchatowem dla odmiany zachowywał się jak dziecko we mgle. Czy 2 i 3 tygodnie temu wydarzyło się coś wyjątkowego w jego wykonaniu? Coś zdecydowanie lepszego jakościowo od występów w meczach numer 1 i 4?
Dałbym mu jeszcze 1-2 mecze czasu - nie podejmowałbym natenczas dyskusji na temat jego inklinacji ofensywnych. Choć trzeba spojrzeć też na suche fakty i stwierdzić, że Frederiksen na chwilę obecną nic nie wnosi do ataku. Moim zdaniem jednak - podobnie jest z Burligą, gdzie te ataki są na wskroś chaotyczne i bezsensowne.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.09.2012, 22:43
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem jednak - podobnie jest z Burligą, gdzie te ataki są na wskroś chaotyczne i bezsensowne.
Czy to czasami nie naprowadza nas na trop, a właściwie jeden z kilku tropów obecnych problemów w Wiśle. Jak mamy zdobywać bramki, jak mamy konstruować atak pozycyjne, jeśli zawodzą nasi boczni obrońcy? Jeśli do tego dodamy problemy ze środkiem pomocy, czy właściwie mamy prawo oczekiwać od Probierza cudów?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.09.2012, 22:44
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
kto widział dzisiaj mecz Zagłębie - Widzew? Młodzież z Łodzi goni aż miło... Po prostu krew się gotuje i białko ścina jak porównamy ilość sytuacji, zaangażowanie w grę i zwykłe, piłkarskie rzemiosło do naszych Orłów... Z jednej strony ten mecz dowodzi, że naprawdę nie trzeba wiele, że zacząć odnosić zwycięstwa w naszej miernej lidze, z drugiej zaś strony dla nas poziom Widzewa z dzisiejszego meczu jest trudno osiągalny. Pomimo faktu, że oni wydają na wynagrodzenia tyle, co my na Gargułę i Jaliensa. Zblazowane gwiazdy.

I to mnie najbardziej wpienia.

Człapiący Garguła ,szkoda ze nie Lukasz G,zarabiajacy wielkie sumy ,a h*ja grający ,nadodatek wspanialy ekspert po meczowy-on zawsze po wiekszosci meczow ,czyli wiekszosci porazek mowi jasno-rywal byl lepszy w kazdej formacjii.No gratulujemy i czekamy na wiecej,lub podwyzenia pensjii temu panu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 16.09.2012, 22:49

Ale co mu zawdzięczamy? Rozumiem, że dożyliśmy czasów, gdy cieszymy się że w ogóle mamy lewego obrońcę, ale... Chciałbym wiedzieć co do tej pory pokazał, a nie usłyszeć gadki o przeczuciach.
No to napisalem , zaprezentowal sie calkiem niezle w ofensywie a nie oklamujmy sie jest to rzadka u nas cecha. Pokazal ze nie boi sie atakowac i ze ma pojecie jak to robic. Dla mnie to juz jest mega plusem i razem z Marko sa jedynymi ktorzy maja o tym jakies pojecie.
Nie podaja bezsensownie jak Bunozan do bramkarz, nie robi szczupakow na 20 cm, nie rozklada rak w gescie ze wszystko jest pod kontrola...

A ty po naszych wystepach komus cos zawdzieczasz? Wszycy graja ponizej oczekiwan, Melikson cos probuje tylko nie ma z kim grac. Zazwyczaj nie kumaja co moze zagrac lub nie potrafia zagrac mu tak jak on oczekuje. Jego mysl kombinacyjna jest o wiele bardzej rozwinieta niz mysl innych graczy , dlatego jesli cos czasami wyjdzie to tylko z Ivica.

Tutaj klania sie praca trenera... powinien wypracowac z druzyna schematy a nie liczyc na kreatywnosc Maora w konstruowaniu akcji. Pomysl jedno a realizacja go z grajkami tej klasy to drugie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.09.2012, 22:58
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Tutaj klania sie praca trenera... powinien wypracowac z druzyna schematy a nie liczyc na kreatywnosc Maora w konstruowaniu akcji. Pomysl jedno a realizacja go z grajkami tej klasy to drugie.
Kłania się albo i nie. Wiesz przecież, że punkt widzenia w tej sprawie zależy od poglądu na to, co dzieje się z drużyną.

Domyślam się, że uważasz, iż z drużyny da się dużo więcej wycisnąć, jeśli przyjdzie inny trener. Moja opinia zaś jest taka, że poza Meliksonem, w jakimś stopniu Ilievem i może Genkowem, który byłby dobrym zmiennikiem dla lepszego napastnika, z tą drużyną nie uda się niczego zbudować. I że w jakimś stopniu płaci za to teraz Probierz. Chciałbym przy okazji zaznaczyć, ze wali mnie to czy nasz trener zostanie w klubie czy też się go pozbędą.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 16.09.2012 o godz. 23:01.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 16.09.2012, 23:26
To ile da sie z tego wycisnac raczej sie nie dowiemy. Jednk to jak obecnie sie prezentujemy jest wylacznie problemem trenera, wszycy wiemy ze kilku z naszych pilkarzy umie o wiele wiecej niz to obecnie pokazuja .

Gdzie lezy problem? a moze jest jak twierdzisz i z nich sie wiecej wydusic juz nie da? Calkiem mozliwe tylko jest maly problem, ta druzyna jest autorstwa Probierza i Bednarza wiec ulozyli ja tak jak planowali , jest to ich wizja wiec to wlasnie oni odpowiadaja za to co obecnie sie dzieje. Dla mnie wykonuja swoja robote hujowo i tyle.
I tez mam wyjebane kto bedzie trenerem , jesli Probierz wie co sie dzieje niech szybko to naprawi i gramy dalej. Podstawa to diagnoza a nie skutek. Gorzej gdy nie ma pojecia dlaczego jego zabawka szwankuje, wtedy tylko tracimy cenny czas a on powinien byc wyjebany dyscyplinarnie. Za co mu placimy? Obecnie pobiera kase za hujowo wykonywana robote .
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.09.2012, 23:39
Cytat:
Jak dowiedział się nieoficjalnie Cafe Futbol FanPage w najbliższych dniach Wisla Kraków zakończy współpracę z Michałem Probierzem.
Z fejsbuka. Jeśli to prawda, to czas zacząć się bać, kto będzie następcą MP...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.09.2012, 00:09
Lacrima napisał(a):Wyświetl post
To moja diagnoza jest jasna - chcą nas spuścić do pierwszej ligi - nie ma trenera, który z tego składu zrobi coś porządnego. Po prostu nie ma - potrzeba wzmocnień, a Bednarz, nawet gdyby Cupiał dla następcy okazał się hojny, takich wzmocnień nie zrobi.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2012, 00:26
Na pocieszenie pozostaje fakt , że gorzej na pewno nie będzie.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.09.2012, 00:41
To jednak nie usprawiedliwia tak fatalnej gry Wisły, bo zespół z Melikson, Cwetanem Genkowem czy Ivicą Ilievem powinien walczyć o podium, a nie rozbijać się w dolnej części tabeli.

Nie zgadzam się.
Moar to klasa, lecz sam meczu nie wygra
Genkov - to jak pół napastnika, praktycznie cały mecz niewidoczny, nawet do Brożka mu SPORO brakuje.
Iliev - piękne kiwki, aczkolwiek bezproduktywny, potrafi minąc zawodnika, by zatrzymać się na drugim. Ivica nie posiada ostatniego podania, więc raczej po jego rajdach niewiele będzie padało goli, nawet jakby wystawiał go sam mourinho.

Proponuje zejść na ziemie, mamy skład na 8-10 miejsce. Ligowa szarzyzna, aczkolwiek raczej nie spadniemy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.09.2012, 01:47
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Proponuje zejść na ziemie, mamy skład na 8-10 miejsce. Ligowa szarzyzna, aczkolwiek raczej nie spadniemy.
No, ja mam poważne obawy, szczególnie po ostatnich meczach...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 17.09.2012, 04:58
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Tym postem osiągnąłeś szczyt pokemoństwa.
Probierz zostałby wywalony to pewnie 70% na tym forum pisałaby "zły Cupiał znowu zwolnił trenera nie dał mu czasu na zbudowanie drużyny, Ferguson też nie osiągał sukcesów od razu"

Co do Chrapka to uważam i nadal będę uważał że to dobry piłkarz, zagrał swój pierwszy mecz w ekstraklasie w takim wymiarze czasowym. Do tego kulał przez większość spotkania bo przy jedynym starciu nabawił się chyba urazu. Dodam tylko że 5 razy łatwiej jest wejść zawodnikowi na skrzydło, na bok obrony czy na atak niż do środka pola gdzie odpowiedzialność za piłkę jest bardzo ważna.

edit: Do Poniedziałku zresztą jest jeszcze trochę czasu .
tak to chyba moglyby pisac malolaty, bo jezeli ktos tu widzi jakas budowe druzyny powinien isc do oklulisty.Co mnie obchodzi co by pisalo 70% forum?Bo chyba sie zgodzimy, ze od Burligi, Frederiksena czy Sikorskiego lepszych pilkarzy pozyskal nawet Piast, wiec co mozemy budowac, chyba ,ze sklad na I lige.W tej chwili mamy problem ze zlozeniem 11-tki i dlatego graja ci z ME, juz po minie probierza w wywiadzie przed meczem z Polonia bylo widac, ze zachwycony ich obecnoscia nie jest i jest to sytuacja wymuszona, brakiem pilkarzy.

Tak, Chrapek jest slaby, w kolejnym meczu przerzuca pilke tak, ze laduje na trybunach ma fatalnie ulozona stope przy tych podaniach, nie dorosl do ekstraklasy, pisalem, ze jak wejda mlodzi bedziemy przegrywac i tak sie dzieje, mamy po prostu starych wypalonych pilkarzy i mlode beztalencia, ktore sa jeszcze slabsze od tych starych bez motywacji i taka jest prawda, udawanie , ze jest inaczaj nic nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 17.09.2012 o godz. 05:17.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.09.2012, 06:47

Wyprzedać połowę drużyny w lecie, po czym liczyć na cud. Jako że cudu nie ma, bo oczywiście być nie mogło, to zwolnijmy trenera! A co! Może tym razem będzie cud!

Przeraża mnie to. To jest po.......one co się dzieje w tym klubie
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.09.2012, 06:57
Gdzieś czytałem przed tym sezonem wypowiedź Bednarza, ze odpadamy w tym roku z walki o Mistrza. Przed pierwszym meczem ligowym wypowiedział sie Probierz, że Wisła Kraków zawsze walczy o mistrzostwo i tak też będzie i tym razem. Kolejny złotousty.

Przyjemniej juz ogląda sie gre Piasta niż Wisły.
Nie zwalniałbym trenera. Pozbyłbym się połowy z tych co zostali. Garguła I Boguski pierwszy na liscie.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 17.09.2012, 07:06
Dzisiejszy przegląd sportowy twierdzi,że Probierz zostaje.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.09.2012, 07:18
Jako że przegląd sportowy jest raczej "dziennikiem " który szuka sensacji , informacja o pozostaniu Probierza wydaje się dość prawdopodobna . Inaczej już domniemywałby zwolnienie Probierza , jak orange sport info
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.09.2012, 07:35
Jeśli Probierz wyleci to na 99% w przerwie zimowej.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.09.2012, 07:57
Probierz nie poleci z jednej przyczyny - nikt nie ma zamiaru płacić dwóm trenerom. Jedyna opcja jeśli dogadają sie z Probierzem do rozwiązania umowy ale wątpie żeby on na to poszedł. Inna kwestia że żaden trener nic nie zrobi mając w składzie emerytów, wypalone gwiazdki bez ambicji i naszą pożal sie boże młodzież. Jeśli piłkarzyny nie zaczną grać, to walka o utrzymanie jest jak najbardziej realna

Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 17.09.2012, 08:39
Zdziwiłbym się po tylu zwolnieniach trenerów gdyby w kontrakcie Probierza nie było np opcji,że w przypadku braku pucharów (za poprzedni sezon) klub może rozwiązać wcześniej umowe na korzystnych dla klubu warunkach .
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.09.2012, 08:42
Ciezka spwawa.

Mysle, ze mozna z całą stanowczościa stwierdzić, iż mimo słabego składu to powinniśmy sobie poradzić z Podbeskidziem czy Pogonia. Jestesmy sredniakiem ale przegrywac z beniaminkiem....
Wiazalem z Probierzem nadzieje, ze przynajmniej bedzie jazda na tyłkach i "taktyka chłopi z widłami" ale nawet tego nie ma.

Gra jest kompletnie nie poukładana.

Sam Probierz robi wg. mnie wielka improwizacje, bo co mecz jest inny skład i system gry, na takie rzeczy jest czas na obozie przygotowawczym.
Zastanawiam sie tez kto tu jest trenerem, Bednarz mowi w ostatnim wywiadzie, ze nie mozna grac 2 napastnikami i.... z Pogonia wychodzi 1, zbieg okolicznosci?

Podsumowujac, Wisła Probierza nie ma pomysłu na siebie?

Co do zwalniania trenera. Runde mamy z głowy, powoli kończa sie "słabi" przeciwnicy i zaczna sie "prawdziwe w.......e". Zmiana moze wyjsc tylko na plus.
Oczywiscie dochodza kwestie finansowe. Co ciekawe chyba wszyscy zdajemy sobie sprawe, ze do tej pory kazdy trener z obecnymi wynikami, bylby juz zwolniony. Sytuacja bedzie wiec testem na zaangazowanie Cupiala, jesli zostanie Probierz oznacza to dalsza degradacje bo właściciel położył na klub lache. (Nie oszukujmy sie gdyby chciał, pieniadze na nowego trenera nie były by przeszkoda.)
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.09.2012, 09:00
Nie życzę źle Michałowi ale jego dni łącznie z Bednarzem są policzone.
Po etapie "Polska Wisła" czas na "darmową Wisłę zagraniczną" kręcimy się w kółko.
Odpowiedz cytując
raciborzanin
Member

Od: 10.2007

Stary 17.09.2012, 09:08
Informacja ze strony facebooka CF - "Jak dowiedział się nieoficjalnie Cafe Futbol FanPage w najbliższych dniach Wisla Kraków zakończy współpracę z Michałem Probierzem. [Marcin]"

http://www.facebook.com/cafefutbolfp?ref=ts
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.09.2012, 09:12
Nie wiem jak Wy,ale ja uwazam ze na obecna chwile jest tylko jeden trener w Polsce który mógłby coś zmienić w naszej Wiśle.tym kims jest nie kto inny jak Pan Nawalka.popatrzcie jaki kawall roboty zrobił w gorniku.mimo ze nie ma żadnych gwiazd aż chce się oglądać jak grają.potrzebowal dużo czasu żeby ten zespół poukładać alewarto było.w gorniku nikt pewnie niezaluje.ale z przykrością trzeba przyznać ze w Wiśle tyle czaasu trener by nie dostal.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 17.09.2012, 09:30
Wyrzucają Probierza? Debilizm i brak słów...

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.09.2012, 09:37
Zdanie idealnie pasujące do ożywionej dyskusji czy za marne wyniki odpowiada trener czy piłkarze:
Armia baranów dowodzona przez lwa jest dużo groźniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana.
Cyba trudno z tym dyskutować
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.09.2012, 09:40
raciborzanin napisał(a):Wyświetl post
Informacja ze strony facebooka CF - "Jak dowiedział się nieoficjalnie Cafe Futbol FanPage w najbliższych dniach Wisla Kraków zakończy współpracę z Michałem Probierzem. [Marcin]"

I komentarz spod tej wiadomości

Cytat:
Jak w burdelu nie idzie, to nie wymienia się firanek, tylko dziewczyny... Może brutalne, ale prawdziwe.
Adam Nawałka?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.09.2012, 09:43
raciborzanin napisał(a):Wyświetl post

To nie jest facebookowa strona Cafe Futbol, tylko fan page założony przez jakiegoś studenta. Spokojnie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.09.2012, 10:15
Prawdziwie pozytywną informacją byłaby ta o zakończeniu współpracy z Jackiem B.

Facet, który twierdzi, że bez Melkisona Wisła sobie poradzi (z Meliksonem jest ciężko a bez niego mielibyśmy może 2 pkt po 4 meczach - moze bo nie wiadomo czy z GKS nie byłoby zera) jest dla mnie ciężkim przypadkiem psychiatrycznym
A jeżeli chodzi o zmianę treneiro to można obstawiać między SMudą a Skorżą, chyba że Krystian wrzuci nam Antonio Piechniczka - guru poslkiej myśli szkoleniowej....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.09.2012, 10:48
Sam chłopie jesteś ciężkim przypadkiem psychiatrycznym, jeśli za brak pomysłu na grę w drużynie złożonej w 75% z piłkarzy, który grają ze sobą już od jakichś 2 lat obarczasz dyrektora sportowego. Co ma jego gadanie o braku Meliksona do piątkowej dyspozycji piłkarzy?

Ciągle jestem pod wrażeniem użytkowników tego forum, którzy lekarstwem na wszelkie bolączki Wisły nazwą zwolnienie Bednarza. I nieważne, co akurat się dzieje, zawsze warto o tym wspomnieć, choćby to nie miało nic wspólnego z wydarzeniami.

Co po zwolnieniu Bednarza? Jakieś propozycje? Pomysły? Wykładacie własną kasę i każecie nowemu dyr sportowemu kupować tony piłkarzy? Poczytajcie wywiad z Mielcarskim z weszlo. Ciekawie mówi. Może ta bystrzejsza część z was znajdzie powiązania z obecną sytuacją w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.09.2012 o godz. 10:51.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów