|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Kiedyś przytaczałem pewne statystyki z sezonu mistrzowskiego, więc pozwolę sobie je przepisać:
Klasyfikacja kanadyjska: 1. Kirm - 16 pkt (9 goli/7 asyst) 2. Małecki - 14 (7/7) 3. Melikson - 10 (4/6) 4. Brożek - 9 (6/3) 5. Genkov - 7 (6/1) Stosunek liczby punktów w klasyfikacji kanadyjskiej do liczby występów (zaokrąglone do drugiego miejsca po przecinku): 1. Brożek - 0,69 pkt w klasyfikacji kanadyjskiej/mecz 2. Melikson - 0,67 3. Kirm - 0,64 4. Genkov - 0,54 5. Małecki - 0,50 Chociażby taka, że Duńczyk przyszedł kompletnie nieprzygotowany i do tej pory nadrabia zaległości fizyczne. Jovanovic to może Alvarezowi co najwyżej buty czyścić. Zresztą Cikos (pod koniec sezonu), czy Singlar też grali lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Alvarezowi ? a to jego na szybkości .......nął Radzewicz i chyba nawet przegraliśmy u siebie?
Ten sam Alvarez który wrzucał balony ? Wolałem juz Singlara, był drewniany ale zapierdalał za Wisłe przez 90 minut, nawet z kontuzją. W sumie to taki Lamey tyle ze Peter wolał biegać a Majkel stać. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
ja pamiętam ze w dogrywce mielismy przynajmniej dwie sytuacje na wygranie , Ruch żadnej ale wiadomo , prawda zależy od punktu siedzenia , możemy się tak przebijać na słowa jeden strzelony karny wiecej i rozmawialibyśmy w innym tonie chętni ? tak , conajmniej 37 milionów , ale Cupiał chce jednego - Smudę! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Od kogo to zależy? Tak, tak, wiem. Piłkarzom się nie chce...są leniami..."walczyć Wisła walczyć..."Grać na całego..."...nie dopuście do tego, aby ludzie..." itd. itp. etc. Ja po raz kolejny napiszę...wg mnie Oni naprawdę się starają i grają co potrafią...a jednak nie wychodzi. Czy są tak słabi? Może. Ale wydaje mi się, że nie tylko w słabości piłkarzy leży problem. PS: Możesz wymienić 10 argumentów broniących Probierza. Chętnie przeczytam. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tak sobie pobieżnie sprawdziłem i od wczorajszego w.......u, pojawiło się 5 stron w tym temacie, czyli mniej więcej 150 wpisów i dosłownie po po kilka/naście jeśli chodzi o tematy dotyczące tak naszych grajków jak i włodarzy a powinno być odwrotnie.
To pokazuje jak od lat dajemy się manipulować i szukamy cudotwórcy.Pamiętam rozmowy z nowo poznanymi Wiślakami, gdzie za całe zło obarczano Maaskanta, potem był Moskal którego pożegnano bez żalu, teraz jest Probierz,pewnie najsłabszy z tej trójki, tyle że problem nie tkwi w trenerze. Problem tkwi w systemie który stworzył nasz właściciel.To już nie jest nawet zółte światło a czerwone.Wisła upada tak sportowo jak i finansowo - jesteśmy jak amber gold - wartość jest coraz mniejsza a dług coraz większy - na chwilę obecną jest to dług wirtualny ale za chwilę może to być dług rzeczywisty Proponował bym, zamiast zajmować się kwestią kompletnie nieistotną, jaką jest wymiana trenera, zająć się kwestią priorytetową czyli jaka czeka nas przyszłość bo to zalatuje totalnym bankrutem. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak czy siak Cupial nigdy nie odzyska pieniedzy wiec po co rozkminiac nad tym. W takim stylu jak obecnie nie ma co liczyc na jakiekolwiek bonusy wiec za rok wydatki moga byc wyzsze niz wplywy ...ot takie zwienczenie Bednarzowej polityki ktora uratuje transfer Meliksona notabene wynalazka tego kogo lysy obarcza wina za cale zlo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Do wczoraj miałem jeszcze nadzieję że Probierz jednak potrafi coś z tych grajków wyciągnąć. Teraz już nie mam złudzeń. Niestety nie nadaje się on do Wisły. Pół roku to wystarczająca ilość czasu żeby drużyna grała tak jak trener chce. Pół roku minęło i nic.
A tak poza tym to dziwić się że mamy dziruę budżetową w klubie jak opłacamy po 2-3 trenerów na raz... Wszystko wskazuje na to że Franek już czeka za drzwiami - pytanie tylko czy wejdzie po meczu z Lechią czy z Piastem |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dać czas Probierzowi, fajnie. Tylko że dwa najbliższe mecze to Lechia i Piast, a przy takiej grze zdobędziemy w nich ze dwa punkty. Kolejny mecz z Legią na wyjeździe. Czy jak po 7 meczach będziemy mieli 6 pkt. dalej będziecie chcieli dawać czas Probierzowi?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Jak już zmieniać to Pasieka albo Kafarski , znają Kraków więc znika problem aklimatyzacji ... szkoda że Bobo już zajęty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Niestety brak reakcji Cupiala na wyniki tylko potwierdza, ze ma juz dosc Wisly.Teraz moga sobie grac mlodzi to juz bez roznicy, musze jednak stwierdzic, ze ten Chrapek jest beznadziejny, dluzsze pilki zagrywa jak amator.Wszyscy widza co tu sie kroi, moga zostawic tego Probierza, bo Wisla nie liczy sie juz w walce o podium.Cupial nie da juz kasy na wzmocnienia a wyplacac pensje dwom trenerom w takiej sytuacji byloby glupie.Cupial zaoszczesci ,ale efektem bedzie opustoszaly station, brak dochodow z pucharow i telewizji, no i spadek jakosci na boisku. Bednarz moze byc zadowolony gdyz w takim ukladzie bedzie tu pracowal kilka lat, pilnowal zeby Cupial nie musial nic doplacac klubowi.Niestety, ale sprawa wyglada tak jakby Wisla skonczyla sie na ostatnim sezonie, i nie wzieto pod uwage, ze w tym zaczyna sie wszystko od nowa.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 16.09.2012 o godz. 07:40.
|
|
|
|
Guest
|
|
Probierz zostałby wywalony to pewnie 70% na tym forum pisałaby "zły Cupiał znowu zwolnił trenera nie dał mu czasu na zbudowanie drużyny, Ferguson też nie osiągał sukcesów od razu" Co do Chrapka to uważam i nadal będę uważał że to dobry piłkarz, zagrał swój pierwszy mecz w ekstraklasie w takim wymiarze czasowym. Do tego kulał przez większość spotkania bo przy jedynym starciu nabawił się chyba urazu. Dodam tylko że 5 razy łatwiej jest wejść zawodnikowi na skrzydło, na bok obrony czy na atak niż do środka pola gdzie odpowiedzialność za piłkę jest bardzo ważna. edit: Do Poniedziałku zresztą jest jeszcze trochę czasu .
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.09.2012 o godz. 08:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
sory ale juz nie moge.... ludzie zastanowcie sie qr.a co wy piszecie!!! wiekszosc pisala wczesniej ze aby zespol gral jak trener chce potrzeba czasu i minimum po 1,5-2 latach mozna oceniac trenera za jego prace... widzialem ze ktos tam pisal ze nie sa przygotowani, ale nie wydaje mi sie.... jak patrze z jakim "zacieciem" graja nasze gwiazdeczki to masakra... oczywiscie czesciowa wina trenera jest bo brac do 18 meczowej gargule i jeszcze w 1 skladzie go puszczac to masakra.... ale popatrzcie na to ze u nich nie ma motywacji... gdzie by probierz nie pracowal wczesniej to potrafil zmobilizowac zespol i ze slabiakow skleil monolit ktory urywal punkty najlepszym(tak bylo w Grecji i tak bylo w Polsce)... tam chlopaki zapierniczali a do nas jak przychodza to mysla wielki klub i siadaja na laurach.... jedynie mlodym widac ze sie chce.....a reszta juz chce dobic jako tako do emerytury...only WISŁA!!!! od nast. kolejki mam nadzieje zaczniemy piac sie w gore tabeli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Trenerowi owszem należy się czas na zbudowanie czegoś jednak Probierz nawet nadziei nie daje,że będzie lepiej za jakiś czas.Graliśmy piach gdy przyszedł gramy i teraz po pół roku nawet za Moskala to lepiej wyglądało! Miał koniec poprzedniej rundy na eksperymenty miał całą zime na zbudowanie stylu a nadal jest dno ,gramy najgorzej w kraju (poza małymi wyjątkami) . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Obiektywnie patrząc zagraliśmy niezłe spotkanie z Bełchatowem i część spotkania z Podbeskidziem. Mam tu na myśli fakt, iż tworzyliśmy akcje, wymienialiśmy podania, zawodnicy byli kreatywni choć nieskuteczni. Dlatego też przecierałem oczy ze zdumienia patrząc na grę naszych z Polonią. Nie będę się tu wyzłośliwiał, ale Wisła zagrała jedną z najgorszych połówek wszechczasów.. Wszystko, absolutnie wszystko było nie tak. Każdy z piłkarzy zagrał fatalnie. Druga połowa była nieco lepsza, ale fatalne wrażenie pozostało. Wszyscy chcieli zobaczyć w Szczecinie Wisłę z Bełchatowem, a tu... nie rozumiem dlaczego zaczęliśmy grać antyfutbol. Niezależnie od tego, że pan Lyczmański z całą pewnością jest albo idiotą albo złodziejem (w zależności od tego czy błędy popełnił świadomie), my zagraliśmy po raz drugi z rzędu totalny piach. Każdy z nas wie, że personalnie i drużynowo ten zespół nie wykorzystuje swojego potencjału (który ogromny nie jest, ale zawsze większy niż obecnie). Przecież kręcą nas anonimowi piłkarze, a my taktycznie i mentalnie leżymy.
Jestem głęboko rozczarowany, to jasne, jednak ja bym trenera Probierza zostawił na miejscu. Po pierwsze tniemy koszty na wszelkich możliwych polach, a zatrudnianie nowego trenera to są podwójne wydatki. Po drugie odejdzie Probierz, a przyjdzie Smuda, Michniewicz, albo inny Ulatowski. Szkoda w ogóle się tym zajmować. Po trzecie, zawsze lepsza jest stabilizacja niż ciągłe zmiany, a moim zdaniem trener Probierz głupi nie jest. Po czwarte, trzeba czasu żeby zdiagnozować wrzodziejące miejsca i rozpocząć akcję leczniczą. Część wrzoda się leczy, a część wycina. Skoro w tym sezonie nie możemy na nic liczyć, poświęćmy go na naprawę sytuacji. Powinniśmy iść w kierunku Górnika Zabrze. Skoro nie masz pieniędzy żeby kupić wędkę, idź sobie ją wystrugać. Nie masz kasy na piłkarzy, to sobie ich wychowaj. I taki Skorupski, Przybylski, Olkowski czy Milik są tylko przykładem, że nie trzeba dużo żeby zacząć grać nieźle jak na polskie warunki w piłkę. U nas gra tylko Melikson, reszta jest po prostu za słaba albo za stara. Trzy lata temu Wisła zdobyła mistrzostwo Młodej Ekstraklasy. Kto z tamtej drużyny gra dziś w piłkę? Jeden Burliga? Wiadomo, że pan Bednarz prowadzi politykę sprzedażową by nie napisać wyprzedażową (bo jak inaczej nazwać sprzedaż Kirma za 300K) i z jednej strony odciążeniem dla budżetu będzie odejście np. Jaliensa czy Garguły, z drugiej strony nie mamy co liczyć na drugiego Meliksona, raczej na zawodników pokroju Sikorskiego czy Fredriksena. Więc mi niedobrze jak słucham, gdy zarząd mówi: naszym celem jest Mistrzostwo Polski. Nawet naszej obsranej za przeproszeniem lidze żeby bić się mistrza, trzeba mieć paru zawodników, którzy potrafią kopnąć prosto piłkę dwa razy pod rząd. A dzisiaj takich w Wiśle jest stanowczo za mało. Pragnę zwrócić uwag na jeszcze jedną rzecz: mamy 4 punkty w 4 meczach z takimi tuzami jak Bełchatów, Podbeskidzie, czy Pogoń (z całym szacunkiem). Jeśli nie wygramy z Lechią Gdańsk w najbliższym meczu, trzeba będzie zacząć przyzwyczajać się do nerwowego spoglądania w sam dół tabeli. Bo wyzwania dopiero nadejdą. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Jak dla mnie Probierz powinien zostać, problem jest taki, że przed sezonem Bednarz i Probierz obiecywali, że Wisła będzie grać o mistrzostwo, oboje bardzo się przeliczyli. Teraz jest wielki lament, że mieliśmy grać o mistrza a możliwe, że przed spadkiem się bronić będziemy. Zresztą o jakim zwolnieniu mowa, oszczędności na maxa a Wy myślicie, że teraz Cupiał go wyrzuci i będzie dalej mu płacił za zerwanie umowy? Żyjcie dalej w takim przekonaniu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swietny wywiad z Mielcarskim. O kulisach Petrescu, calej Wisly, o tym jak daleko jestesmy od zachodu..
http://www.weszlo.com/news/11855-Mia...we_mnie_zgaslo |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Dzisiaj na meczu młodej ekstraklasy w Myślenicach obecny był WERNER LICZKA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Tylko przekonać sponsora ... ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Liczka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Liczka niczego nie zmieni.
Jest całkiem jak Probierz. Pamiętam jak w przegranym meczu z Legią, Liczka przy bocznej linii zawzięcie prowadził notatki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nesta, też czytałem i miałem właśnie wklejać. Bardzo fajny wywiad, dużo ciekawych wypowiedzi i przemyśleń. Widać, że Mielcar chciał coś przekazać i miał co opowiadać
![]() Też jestem ciekaw gdzie Mielcarski chce tę szkółkę otworzyć. Pięknie byłoby gdyby był to Kraków ale jakoś nie chce mi się wierzyć, żebyśmy mieli tyle szczęścia.. Szczęścia, bo nie wierzę że ktoś z klubu z nim gadał i w jakikolwiek sposób zachęcał go do tego pomysłu... Na forum trwa ciągła kłótnia kto powinien być trenerem, czy Bendarza zwalniać teraz czy wczoraj.. Dla mnie dopóki prezesem nie zostanie osoba pokroju Grześka Mielcarskiego, znająca europejskie realia, nie przychodząca do klubu tylko po kasę, z ambicjami, to niezależnie kto będzie siedział na ławce trenerskiej, daleko nie zajedziemy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Czyżby nawet Smuda nie chciał do nas wracać przy obecnym stanie kadrowymi.
To z pewnością nie przypadek z tym Liczka, pewnie sprawdzał jaki ma potencjał zaplecze drużyny, bo wiadomo ze nowych piłkarzy nowy trener mieć nie będzie... Czyżby kolejny powrót: Kasperczaka już był, teraz Liczka, pózniej Engel, Okuka... Itp.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.09.2012 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A co ma stan kadry do tego jak gramy ? W Polonii nie ma wiele lepszej a nie przeszkadza to do skonstuorwania kilku płynnych akcji w meczu i graniu od czasu do czasu z klepy. Jeśli trener nie odpowiada za przygotowanie kondycyjne oraz taktyczne do meczu, to ja w takim razie nie wiem jaka jest odpowiedzialność trenera w Polsce. I co wobec tego należy do jego obowiązków.
Ale sam Mielcarski nic by nie zmienił,bo tu potrzeba zmiany mentalnośc ludzkiej. Także z innego powodu Mielcarski nie ma szans zaistnieć w żadnym polskim klubie, przynajmniej jego wizja. I pewnie dlatego nie wchodził, mimo propozycji, do innych klubów. Otóż Porto zanim osiągnęło to co osiągnęło, w sferze organizacyjnej, pracowało na to latami. A u nas coś co ma trwać dłużej niż 2 lata przerasta możliwości właścicieli polskich klubów. Przy czym już po roku zaczyną się ruchawka. Proponuje nie nakręcać się tym co Mielcarski mówił. My żyjemy w innym świecie, gdzie kluby zblizone do Porto raczje nie powstaną. W ogóle u nas się uprawia inny sport a organizacyjnie to jesteśmy gdzieś pomiędzy Afryką a Azją. Najgorsze jest to iż nie widzę na tą chwilę w lidze zespołu, z którym moglibyśmy wygrać kopiąc się tak a nie inaczej.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.09.2012 o godz. 14:24.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
co to za pytania czy Probierz wyciśnie jeszcze coś z Wisły. Pewnie że da radę, tylko musi mieć spokój. To Bednarz rozwala Wisłę i każdy kibic o tym wie, tylko Cupiał patrzy przez różowe okulary.
Niech mi ktoś powie co zrobił Bednarz po przyjściu do Wisły -sprowadził wzmocnienia do Wisły? NIE. - zorganizował plan skautingu na kilka lat? NIE. A tak było u holendrów. - bilety przez internet?- NIE. i można jeszcze tak długo wymieniać. Pozwolił tylko odejść Cleberowi, tak jak mów Mielcarski w wywiadzie, Cleber odszedł przez nie dogadanie się z klubem. Łysy chce chyba jak najbardziej rozj...bać Wisłe i ją zostawić. Niestety ale taka prawda. I nawet Smuda, Skorża czy Guardiola nic nie zrobia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|