|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Poprawcie mnie ale Sekielski, czy jak on się tam zwie, nie dostał czasem jakiejś nagrody za to , że coś podobnego z Beger zrobił. Czy jakoś tak. Pamiętacie sprawę, wtedy była afera jak ta lala. Autorytety się bardzo często i gęsto o tym wypowiadali,było nowe hasełko do wrycia złotymi zgłoskami do łba," korupcja polityczna w państwie PiS".
Ogólnie jest wesoło. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. Kto tu pisze o bezgranicznym zaufaniu? Jakie na dobre i na złe? Ja mam WŁASNE spojrzenie i chciałbym żeby to moje spojrzenie ktoś w parlamencie reprezentował. Jestem zmuszony wybierać z określonego zestawu, niezmiennego o 20 lat, czyli POSTKOMUNISTÓW (PO,PSL,SLD) albo przeciwników postkomunistów. Naturalnym jest że wybieram tych drugich i nie ma to nic wspólnego z zaufaniem. Natomiast w Twojej wypowiedzi pobrzmiewa ton relatywizacji charakterystyczny dla ASa, Szpena i im podobnych. Którzy nie potrafią przyznać że w ciągu tych 20 lat tylko 2,5 roku władza była w POLSKICH rękach. Pisząc polskich mam na myśli ludzi którzy rządząc myśleli o dobru Polski i Polaków, a nie "inwestorów" i "rynków". ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To taka stara , sprawdzona taktyka. Na PO zagłosują urzędnicy, bandyci i lemingi. Reszta nie zagłosuje już na obecny rząd, więc nie można dopuścić żeby zagłosowali na PiS. Najlepiej zrazić ich do wyborów, powtarzając jak mantrę że nie ma znaczenia na kogo odda się głos i tak nic się nie zmieni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czasami się zastanawiam co by było, gdyby odjąć te wszystkie "złe emocje" który wytworzyly media w około Kaczyńskich.Wiadomo, parę kamyków można wrzucić do ogródka, ale tak naprawdę wydaje mi się, ze wyborcy PO kompletnie nie mają pojęcia na temat Kaczyńskiego i jego dokonań a tylko opierają się emocjach.
Dyskutowałem z teoretycznie wykształconymi i młodymi, a jedynie co potrafili powiedzieć na temat Kaczyńskiego to to, że "Ma zjeb**" morde" albo że "nie ma prawa jazdy" lub, że za jego czasów Polska stała się państwem Policyjnym... I już mnie nic nie dziwi.Zwyczajnie i po prostu.Nikomu chyba się nie chcę myśleć, lub nie mają na to czasu -wchłaniają to wszystko co jest w mediach.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.09.2012 o godz. 12:41.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
carpenter tak znalazles kolejny układ ,tymrazem na jego czele stoi nie kto inny jak sam Paweł Kukiz...
Nie zamierzam sie wdawać w kolejne wojenki PIS vs. PO ,ale jak wyborcy PO mówią ,że nie zagłosują na Kaczyńskiego bo ma zje*aną morde (akurat tego nie slyszalem ) albo że nie ma prawa jazdy ,to po drugiej stronie barykady jest to samo : Tusk ma wilcze oczy ,dziadka w Wehrmachcie i stoi za zamachem w Smoleńsku ,czyli też argumenty jak to mówią bardzo merytoryczne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz, tyle że Tusk daje codziennie argumenty, dlaczego nie warto na niego głosować.Już w tym tygodniu tyle argumentów dał, by nie trzeba było mówić o wilczych oczach czy dziadku w Wermachcie
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Asiku jest tysiąc innych powodów dla których Ci ludzie nie zaglosują na rudą..Te które wymieniłeś to argumenty dla półgłówków, w przypadku tego oszusta możnaby argumenty -przeciw- wymieniać godzinami.A w odpowiedzi usłyszałbyś to co napisał Pablo84 ew. że wszyscy politycy przeciez kradną.
Kukiz nie stoi za żadnym układem, ewidentnie skłania się ku PiSowi,a napewno jest przeciw rudej.. Ale prawdopodbnie ze względu na swoja "misję", oficjalnie nie popiera żadnej partii, żeby taki leming jak Ty, cokolwiek wyłapał i przyswoil z jego przekazu (że ten zabieg się udał może świadczyć to, że po audycji u Wojewódzkiego, zacytowałeś chyba wszystkie jego wypowiedzi, a gdyby cokolwiek przycukrował PiSowi pewnie byś wyłączył odbiornik..swój lub TV). To TVN "wykorzystał" Kukiza do promowania takiego przesłania "nie ma co chodzić na wybory bo i tak nic to nie zmieni"..Zaprosili go, bo więdzieli jakie ma poglądy i co powie, dodatkowo mając jeszcze w ręce opcje "ocenzurowania"..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 15.09.2012 o godz. 12:52.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
No widzisz to są argumenty ,które daje Tusk żeby na niego nie głosować ,a w latach 2005-2007 Kaczyński dał argumenty żeby na niego nie głosować . Zarówno wtedy jak i teraz gospodarka szła swoją drogą ,a te matoły niczym innym sie nie zajmowały jak sami sobą .Po dojściu do władzy jedyne co ich obchodzi to wymienić wszystkich na swoich od sprzątaczki do prezesa , i tak było wtedy choćby jak PIS-SO-LPR przejmowali TVP głosując w nocy żeby obsadzić swoimi posady ,tak samo jest teraz z Elewarrami , to ich tylko obchodzi. Jak mówił Korwin-Mikke to banda czworga do której dołączył Palikot i interesują ich tylko państwowe pieniądze a nie dola obywateli.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Widze ze sie nei mozesz powstrzymać od osobistych wycieczek i opisywania sytuacji co bym zrobił gdyby ,więc już skończe na ta chwile dyskusje bo nie ma sensu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wybacz, że odniosłem się do Ciebie personalnie, ale miałem na myśli całe lemigowstwo
![]() Wiem co powiedział.. Powiedział też, że idzie z Solidarnością na marsz i że będzie blokował z nimi sejm.. To chyba swiadczy o tym, do kogo jest mu bliżej..Z resztą wiele innych jego poglądów jest zbieżnych z linią PiSu.. Ja odniosłem wrażenie, że o Targowicy mówił w kwestii magdalenki i okrągłego stołu oraz wszystkich postkomunistycznych partii rządzących przez ostatnie 20 lat, a nie o najbliższych wyborach.. PS. Wymien te argumenty z 2005-2007..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 15.09.2012 o godz. 13:11.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest żaden układ, to jest czysta logika. Jeśli nie potrafisz wskazać błędu w moim rozumowaniu, to nie komentuj...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wymagaj podstaw logiki od pogniewanego z rozumem. Taki potrafi tylko recytować gotowe formułki, jak ten bramkarz na lotnisku z "Misia".
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tak z innej beczki.
Czytam sobie Panowie o miejscu USA w polityce zagranicznej RP ( docs5.chomikuj.pl/372301824,0,1,Miejsce-USA-w-koncepcji-polskiej-polityki-zagranicznej.doc ) I nie widzę rozwinięcia wątku tarczy antyrakietowej. Jak to z nią jest? Amerykanie nas wystawili (ośmieszyli przed Europą, a zwłaszcza Rosją), czy wstrzymali narazie plan budowy tych tarcz |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Przyczyny dosyć jasne, po pierwsze stanowisko Rosji w tej sprawie, a po drugie administracja Obamy nie chciała być kojarzona w żadnym miejscu działania z pomysłami Busha. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jaka logika ,o czym ty bredzisz ? Kukiz jest pierwszą osobą ,która po 20 latach demokracji nazwała rzeczy po imieniu czyli że rządzi nami układ PO-PIS-SLD-PSL i on nie zamierza brać udziału w wyborach które są tak naprawde fikcją ,bo wiadomo przed kto wejdzie . W tej kwestii ma moje poparcie ,a ty jak chcesz to sobie chodź i wrzucaj dalej karteczki ,a jedyne czego możesz być pewien to to , że partia ktora wygra zajmie wszystkie państwowe posady "od sprzataczki do prezesa". A to że ty sie jedynie dopatrujesz tego , że ci co nei pojdą na wybory oddaliby zapewne głosy na PIS ,pokazuje ,że jestes zapatrzony w ta swoja partyjke i wodza i nic nie rozumiesz z tego co mówi Kukiz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co Ty masz z tym Kukizem? Nowy chłopak?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ktoś tu neguje Pawła Kukiza?.Ja również -jak i zapewne większość z tym temacie-się pod petycją podpisała.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 15.09.2012 o godz. 18:49.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
na chłopski rozum Panowie, bo na wiki jest masło maślane, a ja chciałbym prostą róznicę dostrzec;
ONZ a NATO ? Jedno i drudzy " troszczą " się o światowe bezpieczeństwo, ale jaka jest różnica znacząca pomiędzy nimi ? |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Amber Gold to nie pierwszy parabank w Naszym? parapaństwie. Tylko, że w poprzednim przypadku WGI w oszustwie brały udział zbyt znane osoby, wręcz mainstreamowi kandydaci do tych JOW-ów (jeden z członków zarządu jest obecnie posłem PO - Dariusz Rosati), o których tu wspominacie.
Do poczytania o ciekawych postaciach typu Rosati, Orłowski, Bochniarz (tak Ta od dzisiejszego Kongresu "Kobiet") i jeszcze coś. W Naszym Kraju sprawdzić się jedynie może mocny system prezydencki, gdzie wybierany w wyborach powszechnych Prezydent, jest za wszystko odpowiedzialny, powołuje premiera, rząd etc. Uczciwa osoba na tym stanowisku ma szansę coś zdziałać vide za krótkich rządów Kaczyńskich spadek Naszego Kraju w klasyfikacjach najbardziej skorumpowanych państw na świecie. Urzędasy wówczas po prostu się bały wszechobecnego Kamińskiego i jego CBA. Co do Kukiza, lubię Go i jako artystę i jako Człowieka o bliskich mi przekonaniach, ale w moim odczuciu jest zbyt naiwny. Dał się omamić Platformie w 2007 r. i wciągnąć w medialną nagonkę wobec PiSu, W 2011 r. gdy po katastrofie smoleńskiej Był już krytyczny wobec rządów Tuska, dał się wciągnąć do programu Mellera, która była zwykłą propagandową ustawką, gdzie jak sam ostatnio wspomniał pewnych pytań zadawać nie było można. Teraz znowu pomysł z akcją dotyczącą JOW, ciekawe czy to rzeczywiście Jego pomysł i on pracuje nad całością, czy jest tylko twarzą tej akcji |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
NATO jest organizacją wyspecjalizowana(militarną) i ekskluzywną.
ONZ jest organizacją zajmującą się całą gamą różnych spraw(główny cel -przyjmijmy w uproszczeniu - rozwiązywanie, na drodze dyplomacji, konfliktów między państwami i utrzymywanie pokoju na świecie) i członkostwo w niej jest dostępne dla praktycznie każdego państwa. Tak na chłopski rozum ; )
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.09.2012 o godz. 21:21.
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tu macie przykład czym jest polityka niższego szczebla i do czego wasze głosy są potrzebne:
Krzysztof Siczek - Radny Klub PiS. Zatrudniony jako wiceprezes Zarządu Portu Lotniczego Lublin gdzie największym udziałowcem jest miasto Lublin. Żona pracuje w Miejskim Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji należącym do miasta Lublin Piotr Kuty - Radny Klub PiS. Zatrudniony na stanowisku rzecznika prasowego Lubelskiego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej właścicielem którego jest miasto Lublin. Tomasz Pitucha - Radny Klub PiS. Kierownik referatu logistyki w Miejskim Urzędzie Pracy w Lublinie podległym bezpośrednio miastu Lublin. Zdzisław Targoński - Radny Klub PiS. Kierownik w Lubelskim Przedsiębiorstwie Energetyki Cieplnej właścicielem którego jest miasto Lublin. Marcin Pogorzałek - Radny Klub PiS. Dyrektor w Polskim Komitecie Pomocy Społecznej korzystającym z coraz liczniejszych i coraz hojniejszych dotacji miasta Lublin Marek Jakubowski - Radny Klub PiS. Pracuje w Miejskim Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji należącym do miasta Lublin Elżbieta Dados - Radna Klub PiS. Członkini powołanej przez Prezydenta Lublina Komisji Antyalkoholowej gdzie pobiera dietę. Mariusz Banach - Radny Klub PiS. Katecheta w Szkole nr 16 podległej miastu Lublin Jadwiga Mach - Radna Klub PiS. Córka Małgorzata Mach-Dudek zatrudniona w lipcu 2011 na stanowisku Dyrektora Wydziału Organizacyjnego, jednego z najważniejszych wydziałów w Ratuszu. Na stanowisko to nie było ogłoszonego konkursu. Zięć pracuje w Miejskim Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji należącym do miasta Lublin Zdzisław Drozd - Radny Klub PiS. Syn Jakub Drozd zatrudniony w czasie tej kadencji w nowo utworzonej spółce miejskiej MOSiR (Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji). Przez pewien okres zatrudniony był na umowę zlecenie, obecnie w marketingu spółki (od lipca 2011) Małgorzata Suchanowska - Radna Klub PiS. Córka Małgorzaty Suchanowskiej zatrudniona w czasie tej kadencji w Wydziale Kultury w Ratuszu na umowę zlecenie, obecnie pracuje w Miejskim Przedsiębiorstwie Komunikacyjnym w Lublinie spółce będącej własnością miasta Lublin |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
AS zapomniałeś dodać, że tam też się tną przy korycie.
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...blin/120919730 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hehehe AS widzę ze Ci się nudzi. A może dorabiasz na boku.
Cytat:
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd nie wiedziałem, że siedzisz w Lublinie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.09.2012 o godz. 10:26.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=yK2EKHMJbJU
Jeśli ktoś nie oglądał, warto. Jak by skasowali, to poszukajcie sobie na yt "eurpejska rozmowa" bosak albo richardson. W skrócie: gość jest atakowany przez 2 kury, europasjonatkii jedną czarną drugą blond-koleś ze spokojem odpiera zarzuty miażdżąc merytorycznie. Bardzo wymowne jest ostatnie pytanie o ślub w Monaco.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.09.2012 o godz. 11:11.
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Pamiętam Sejm RP I kadencji, gdzie partii i partyjek tudzież posłów była cała masa i wówczas to dopiero partyjniactwo było w całym rozkwicie. Wówczas właśnie podczas "nocnej zmiany" i zamachu stanu na rząd Premiera Olszewskiego padło niesławne Tuskowe "policzmy głosy". Owszem JOWów wówczas nie było, ale jednocześnie nie było 5% bariery, które obecnie powstrzymują dzielenie się na małe partie. Pamiętam tą sytuację i to że ludzie wówczas byli zmęczeni i zniesmaczeni tymi ciągłymi kłótniami i problemami ze zdobyciem większości, aby utrzymać koalicję rządową, czy przepchnąć jakikolwiek projekt ustawy. To była anarchia. Niestety, ale u nas każdy jest indywidualistą i każdy nosi w plecaku buławę, znowu mielibyśmy w Sejmie 100 partyjek wszelkiej maści od Polskiej Partii Piwożłopów po Niezależnych Jewropejczyków spod znaku flagi tęczowej, wystarczyłoby żeby firmowała takąż formację twarz przechodzona w TV. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przy JOW będzie 100 partyjek?
Układ sił wyglądałby mniej więcej tak: PO - wygrywa we wszystkich dużych miastach i dodatkowo w okręgach na ścianie zachodniej (220-250 głosów) PiS - wygrywa w kilku okręgach w centralnej Polsce i na ścianie wschodniej z wyjątkami (ok. 200 głosów) PSL - wygrywają twarze PSL w kilku regionach: Pawlak w płockim, Jarubas w świętokrzyskim, czy Piechociński w obwarzanku Palikot wygrywa w Lublinie. Dutkiewicz wyrywa we Wrocławiu jeśli wystartuje. Kilku SLD-owców i czerwonych wygrywa w lewicowych okręgach. Finał jest taki, że z bandy czworga robi się banda dwojga dająca POPiSowi ponad 80% miejsc w sejmie. |
|
|