|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dokładnie, więc dlatego przekonujcie ludzi, że przyszłośc Polski od niż zależy.Tamte pokolenie ma już ustawioną przyszłość a nasza jest wyjątkowo niepewna.Tłumaczcie ludziom, że oni mogą naprawdę bardzo dużo, tylko niech w to uwierzą.Ja wiem, że to trochę patosem śmierdzi, ale gdy każdy trochę się otrząśnie może uda się coś zrobic.
A jak nie?To przynajmniej będzie sobie można powiedzieć w głębi duszy, że przynajmniej się próbowało.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.09.2012 o godz. 11:07.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
By nie rozmywać.
Proszę bardzo, pytania odpowiedzi. Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zadałem tam pytanie i jak dziesiątki innych pozostały bez odpowiedzi.
Nie mówię że jestem przeciwa ALE : w JOW-ach wygrywać będą w pierwszej kolejności bogaci biznesmeni i celebryci. Trzeba sobie uzmysłowić że 70% ludzi w Polsce to polityczni imbecyle i zagłosują na znane nazwiska - takiego Wajdę, Dodę, Koseckiego i każdego kto ma znane nazwisko , a nie na mało znanego prof ekonomii czy dr prawa. Do tego Krauze, Guzowaty czy Kulczyk będa mieli otwartą drogę do bycia posłem. Wiem, padnie odpowiedz że zaletą jest że to ludzie zdecydują kto bedzie w sejmie a nie wódz partyjny. Szczerze powiem nie wiem co gorsze. Za rzadami prezydenckimi jestem po stokroć za , ale czy JOW..... ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Uważasz, że w tej chwili posłowie nie są na usługach "oligarchów"Kulczyka" , "Krauzego" , Solorza" etc? Pózniej przynajmniej dany "poseł" będzie rozliczany, a skoro chce być posłem i by mu patrzono na ręce,to coś będzie musiał robić wiec i słuchać się nieznanych dr czy profesorów. Jakoś to w innych krajach funkcjonuje i pora na zmiany.Jak nie teraz to kiedy?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.09.2012 o godz. 15:54.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wyrok...wiadomosc.html
jak skomentujecie Panowie te wyroki ? Porażka prokuratury i sędziów, czy po prostu duża ilość hajsu poszła pod stołem ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Czemu porażka? Przecież on nie mieli na "Słowika" i resztę góry nic poza zeznaniami "Masy" i kilku żołnierzy Pruszkowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
, nalezy im się szacunek, przeprosiny i występ w TVN-ie w "Rozmowach w toku". P.S Jesli zeznania świadków koronnych są niczym aby skazać szefa mafii , to ja pier..ę takie państwo. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po co mam wybierac 460 posłów , jak na ogół jest dyscyplina partyjna ,wystarczył by Sejm skladajacy sie z 5 osób: Tusk, Kaczyński , Palikot , Miller i Pawlak , bo reszta głosuje tak jak oni chcą . Przy JOW każdy wybrany poseł kierowałby się autentycznie swoimi poglądami i wg nich by głosował ,bo byłby rozliczany przez wyborców z tego co obiecywał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.09.2012 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sam jesteś zamach... Październikowa konferencja juz
blisko. Nie sądzę że poszła kasa pod wyrok. Widocznie zeznania świadka mijały się z innymi dowodami. Same zeznania to tylko po szlaki.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 12.09.2012 o godz. 19:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
oj Szpeniu,Szpeniu za dużo tefałenu oglądasz i Kosher Zeitung czytasz
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.09.2012 o godz. 08:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mnie wynik tej sprawy zupełnie nie dziwi z tego względu, że nie podchodzę do tego jak do sensacji, a do czegoś mi bliższego. Może wynika to z tego, że zarówno Wołomin, jak i Pruszków nie były mi obce za dziecka, a powiedziałbym, że bardzo bliskie. Tak bliskie, że przed komunią przeżyłem już dwie strzelaniny, a Niewiadomskiego zanim zobaczyłem w telewizji to widziałem xx razy na żywo u mechanika naprzeciw naszej polanki. Powiem krótko. Nie ma szans, aby przy obecnych służbach i sądownictwie można było ich skazać na coś więcej. Wynika to w głównej mierze z tego, że w działaniach mafii było umoczonych wielu policjantów, prokuratorów, lekarzy (pozdrawiam słynnego lekarza Wołomina), a w późniejszym okresie sędziów i polityków. Ponadto zeznania Masy w dużym stopniu były podważane nawet przez dziennikarzy śledczych nie związanych z obecnym obozem rządzącym. Na deser zostawiam opowieść mojego ulubionego dziennikarza śledczego - z tamtych czasów, gdzie ze spłuczki płynął Czarny Jasiek. http://razem.tv/filmy/-/Jachowicz-Golota-i-mafia http://razem.tv/filmy/-/Golota-i-mafia-2-3 http://razem.tv/filmy/-/Haracze-pobi...Kwasniewskiego
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.09.2012 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypomnijmy
http://www.youtube.com/watch?v=5CoHbp1-2z4 Szpen, spokojnie 22 Października tuz tuż. Jak możesz, to odnieść się do ostatnich postów w temacie o Smoleńsku ![]() I jeszcze mały szczególik ![]() http://niezalezna.pl/32819-posluchaj...zawislosc-sadu
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 13.09.2012 o godz. 07:39.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą jeśli goście ściągli haracze od setek firm i lokali a prokuratorzy opierają się tylko na zeznaniach Masy, jeśli w sprawie Pruszkowa nie oskarżono żadnego policjanta czy prokuratora a wiadomo że przez tyle lat musieli być kryci to o czym mowa ? To POlska po prostu. Normalnego człowieka zniszczą w parę dni, naloty, prokuratorzy , wyroki ale jak masz kasę to masz ich wszytskich w kieszni. Dalej niech Szpenie i inne AS82-y nie chodza na wybory albo niech głosują na cfaniaków to kiedyś ich to dopadnie.Tylko wtedy będzie za późno. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
System większościowy usprawnia na pewno władzę, bo na ogół nie trzeba wchodzić w żadne koalicje. Jest strona zwycięska, która ma większość w parlamencie i rządzi. Z drugiej strony jednak to i w systemie większościowym partia narzuci swoim posłom jak mają głosować. Tak się dzieje w Izbie Gmin czy w Izbie Reprezentantów. Tam też jest permanentna wojna i obrady przybierają ostry charakter. Dlatego też często mnie śmiech ogarnia jak słyszę opinie "a u nas to burdel w parlamencie, a w takiej Wlk. Brytanii wzajemny szacunek, kultura itp.". Polecam obejrzeć kilka nagrań np. z wystąpień pani "Taczerowej". Gdyby ktoś w polskim sejmie użył takich słów, to giewu i tewuen zrobiliby z niego faszystę w pół minuty. Mnie najbliższa sercu i przekonaniu jest monarchia. Jako że praktycznie niemożliwe jest jej wprowadzenie, preferowałbym system prezydencki ale z bardzo dużymi uprawnieniami dla głowy państwa. Nawet takimi, by parlament spełniał jedynie funkcję "kontrolną" z nazwy i bez realnych instrumentów do blokowania decyzji głowy państwa. A już bajkowo byłoby gdyby w Polsce znalazł się ktoś taki jak Pinochet, z twardą ręką do oczyszczenia życia publicznego ze ścierwa i z liberalnym (prawdziwie liberalnym) podejściem do gospodarki.
Ostatnio edytowane przez hunter : 13.09.2012 o godz. 08:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A jak "niezawisłe" są sądy pod rządami PO i Donaldu Tusku można sie przekonać na przykładzie prezesa Sądu Okręgowego w Gdańsku, który oczekuje grzecznie na instrukcje z kancelarii premiera
:Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Tomcio Lis oskarża Gazetę Polską - czytelnik w komentarzach go kasuje
Cytat:
Cytat:
![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie go kasuje? już sam początek to stek bzdur. Lis napisał, że koszt miesięczny jest 5krotnie mniejszy niz podana suma miliona złotych. Czyli liczymy dla uproszczenia 200k miesiecznie. Na odcinek 50k. Gosciowi wyszlo 1,2 mln. Reszty mi sie czytac nie chcialo.
nie czytam tego wątku, ludzi w pracy dziwnie się na mnie patrzyli jak się śmiałem do monitora. Czekam na konferencję.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 13.09.2012 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słusznie kasuje, gdyż Urbański za ten kontrakt z Lisem (warunki, a także tryb wyboru), a także z Wildsteinem powinien więcej niż po łapach dostać. Do Lisa pretensje, że zaoferowano mu kontrakt i warunki, których nawet TVN nie mógłby mu zagwarantować? Wiem jak to wygląda u Rinke Rooyensa i zapewniam, że ktoś to zdecydował się na tego typu decyzję w prywatnej firmie to w następnym tygodniu nie pracowałby już w niej. Urbański jeszcze moment posiedział.
Najciekawsi są jednak zawsze ci bezinteresowni blogerzy ![]() http://www.goldenline.pl/michal-rachon
Ostatnio edytowane przez emj10 : 13.09.2012 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A pisałeś że masz własną firmę ![]()
Ostatnio edytowane przez hunter : 13.09.2012 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oj tam - po pracy prowadzi własną korporację
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat jedna i druga wersja jest wielce prawdopodobna. Ma swoją firmę (wymóg ze strony pracodawcy, który ma obniżyć koszty stałe przy wynagrodzeniach), a że pracuje w korporacji to zupełnie norma. Musi mieć jednak otwarte porty i brak blokad na IP, więc skreślam telemarketing i chłopaków od kredytów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie nie, jak dla mnie to On pracuje w korporacji na podstawie umowy o pracę, a swoją własną korporację prowadzi popołudniami. Nocą zaś piecze chleb.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tiaaa, to jest właśnie plaga PiSu. Rzucać oszczerstwa i domysły. W końcu kłamstwo powtarzane setki razy staje się prawdą.
Oj chłopcy chłopcy, śmieszni jesteście, naprawdę znajdźcie sobie inne zajęcie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
![]()
|||
|