|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Wstępne szacunki mówią że rozwój wydobycia w Polsce gazu łupkowego jest w stanie wygenerować około 200k nowych miejsc pracy. I to bynajmniej nie tylko dla "specjalistów" (w USA w tym momencie szacuje się że dzieki łupkom powstało tych miejsc kilka milionów). Podobnie z energetyką jądrową: sama budowa da zatrudnienie tysiącom ludzi (i to bynajmniej nie tylko fizykom jądrowym ale głównie polskim budowlańcom) i dziesiątkom tysięcy podwykonawców i dostawców. Jesli chodzi o "ryzyko" energetyki jądrowej to taka Francja ma z niej około 80% energii i "ryzyka" jakoś nie widzi, Niemcy po przeliczeniu kosztów przejścia na "energie odnawialną" zaczynają rozważać "wycofanie się z wycofania" z energii jądrowej a w USA jednym z głównych punktów krytyki Obamy w kampanii wyborczej jest jego idiotyczny pomysł rozwoju "odnawialnych źródeł energii". Jeśli Polska ma się rozwijać to potrzebuje taniej energii a na chwile obecną możemy otrzymać ją tylko z atomu.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2012 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.rp.pl/artykul/924017,9300...tra-fakty.html
Donald skłamał? Nie wierzę! ;-( Taka ostoja pracowitości, mądrości, uczciwości, braku powiązań z półświatkiem; prawdziwy patriota co walczy o Polskę na każdym kroku, mąż stanu, świetny ekonomista, ekspert od damskich guziczków. I on miałby kłamać? Wszystkie ideały w tym kraju zostaną zszargane :-( |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://zmieleni.pl/ Może było ale warto powtórzyć
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I jeszce o drogacch:
http://motoryzacja.interia.pl/raport...-80-km,1838965 Trzeci, którego liderem budowy jest upadła firma PBG, ma znaczące opóźnienie. Witecki podkreślił, że ten odcinek może spowodować paraliż budowy całej drogi. Stąd też GDDKiA chce rozstać się polubownie z partnerami z konsorcjum realizującego ten kontrakt. Co oznacza ni mniej ni więcej tylko tyle że mamy kolejny odcinek autostrady z którego zostanie wyrzucony dotychczasowy wykonawca. Następny do zakładu. Siwy, jesteś tam? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli chodzi o energię atomową to sądze że jednak to Ty się mylisz. Absolutnie nic nie wskazuje na to aby "energia alternatywna" miała być kiedykolwiek tańsza od atomwej. Myślę że jeszcze bardzo długo będzie tak że "wiatrak"i będą zwykłym fiubździu bogatych dla których utopijne pomysły ekologów będą ważniejsze niż pieniądze. Polska jest za biedna aby pozwalać sobie na takie brewerie. Wspomniane technologie będziemy kupować tylko wtedy jeśli zmuszą nas do tego jakieś kretyńskie umowy międzynarodowe (takie ja ta o CO2). Oprócz Francji eksporterami technologii jądrowych są również USA i Japonia. Dlaczego zatem wg Ciebie równocześnie wycofują się z produkcji energii jądrowej w swoim kraju? Odpowiedź jest prosta: w USA polityka (ukłon Obamy wobec ekologów, ale jak wspomniałem: obecnie wszyscy widzą że był to błąd) w Japonii katastrofa (ale nawet tam po przeliczeniu kosztów rozważają "wycofanie się z wycofania"). Dla atomu nie ma w Polsce alternatywy.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2012 o godz. 14:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Siwy, gdzie jesteś? Lubię te monologi z tego tematu
Daję podkładkę do kolejnego zakładu z Ajaxem żeby nie było później niejasności w chwili jego finalizowania. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2012 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kto liczył na rolę arbitra w tym zakładzie? No chyba nie ja. Jednak jak czytam problemy z ustaleniem warunków to zaczynam się śmiać do rozpuchu gdyż wiem, że będzie powtórka z finału ostatniego zakładu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czyli sędzia nawieje? Tak jak niejaki emj10. Nie wiem tylko co w tym śmiesznego. Dać dupy i się z tego cieszyć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zanim odniosę się do powyższego poproszę o ustosunkowanie się do tego: "Było by miło z Twojej strony gdybyś zamiast dawać "podkładki po kolejny zakład" był uprzejmy określić się w temacie "podkładki" pod zakład już zawarty, w którym zechciałeś pełnić rolę arbitra. Bo zaczynam mieć obawy że jedyną przeszkodą przed jednoznacznym wypowiedzeniem się w tym temacie jest personalna niechęć do publicznego przyznania że zakład wygrałem".
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2012 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do czego się ustosunkowywać? Przecież w apogeum sporu "zasadowego" z tego roku dałem wyraz temu co sądzę na jego temat.
Widzę, że Droździk jako najmniejszy z członków rodziny drozdowatych stęsknił się za moją obecnością w tych rewirach. Na bezrybiu, ze zmarginalizowanymi AS-em i Szpeniem musiały się zrobić nudy na pudy w tym ornitologicznym temacie. Szczęście w nieszczęściu dla niego, że mimo tego, że wpadłem na chwilę to znowu będzie musiał czekać i tęsknić przez moją nieobecność. Okrutny to los. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Offtop : emj10 - do rozpuku a nie do rozpuchu
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem ale Twoje "wyrazy" nikogo specjalnie nie intereują. Chcielibyśmy natomiast wiedzieć czy możemy oczekiwać raportu na temat budowy dróg rozstrzygającego wynik zakładu. Odpowiedź jest bardzo łatwa: tak czy nie?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2012 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jedziemy z gazem: http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...zpromu,1839187 "Komisja Europejska (KE) wszczęła formalne dochodzenie antymonopolowe wobec Gazpromu - poinformowała we wtorek w komunikacie KE. Sprawdzane jest, czy koncern gazowy nie ogranicza konkurencji na rynkach Europy Środkowo-Wschodniej" warto pamiętać gdy będziemy krytykować Unię. Do czegoś się jednak sprzydają. http://niezalezna.pl/32528-gazprom-w...ch-przez-lupki - Amerykanie dążą do zmiany reguł gry na rynku eksportowym, a przede wszystkim odejścia od zasady „bierz albo płać”, czyli opłat za gaz zastrzeżony w kontrakcie, ale niekoniecznie zużyty, którą stosuje Gazprom. Amerykanie chcą jej zniesienia.Odbiorcy uzyskaliby wtedy prawo do rezygnacji z płacenia dodatkowo za to, że zużywają mniej gazu
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2012 o godz. 20:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szpeniu milczy bo:
1) Centrala PO nakazała wstrzymać się internetową agitacją, 2) Poszedł znów do szkoły, 3) Czeka na podpowiedzi mądrzejszych, bardziej wykształconych i mieszkających w dużym mieście, 4) W Grójcu awaria internetu, Jak myślicie? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwyczajnie kolega emj10 nie chce się powtarzać i dziękuje za troskę o swoją osobę w każdym poście.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli chodzi o troskę to wynika ona raczej nie ze względu na osobę (przepraszam za szczerość) ale z chęci wyjaśnienia jaki jest obecnie status arbitra.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2012 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sądzę że teraz myśli już tylko o wykopkach. I moim zdaniem dajmy mu skupić się na tym na czym się naprawdę zna, a nie prowokujmy go do zabierania głosu w sprawach które przerastają jego mały puchatkowy rozumek.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 04.09.2012 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tłumaczą się tylko winni, a zarzutów o konfabulację, czy ściemnianie szukałbym jak już po drugiej stronie klawiatury. Napisałem w czerwcu co sadzę o tej sprawie i temat uważam za zakończony.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Żeby ułatwić życie Panom wislak68 i Siwy_89, a także całemu towarzystwu żądnemu krwi i ofiar wkleję całą moją korespondencję z tymi osobami jaka miała miejsce od przełomu 2010 i 2011 roku. Robię to prewencyjnie na przyszłość, tak aby raz na zawsze rozwiać wszelkie niejasności dotyczące przebiegu oraz sformułowanych przeze mnie zasad zakładu, które pojawiły się w tym temacie w ostatnich tygodniach o czymś świadczy spamowanie mojego nicka na potęgę. Nie ważne. Następnie otrzymałe dwie odpowiedzi. W czerwcu 2011 została przeprowadzona krótka wymiana zdań na temat raportu. Moja odpowiedź była następująca. Krótka odpowiedź. Jeszcze na dokładkę dwie wiadomości z października ubiegłego roku. Tak wygląda całość korespondencji na linii emj10 - wislak68 oraz emj10-Siwy_89 dotyczących tematyki zakładu. Tyle mam do dodania w kwestiach technicznych, jak i merytorycznych." Czy w świetle powyższego pomógłbyś mi sformułować odpowiedź na proste pytania zadane przez mnie? Powtórzę po raz trzeci: Czy zostanie przygotowany raport rozstrzygający zakład "o drogach"? Czy wobec zdumiewającej bierności w temacie rozstrzygnięcia zakładu rezygnujesz z funkcji arbitra? Jeśli po raz kolejny nie doczekam się odpowiedzi na te pytanie to nie pozostanie mi nic innego jak powtórzyć to co napisałem poprzednio: ściemniasz i stosujesz taktykę unikania jasnej odpowiedzi (prawdopodobnie z czystej niechęci do tego aby przyznać że zakład wygrałem). I daruj sobie z łaski swojej reytanizmy w stylu: "Tłumaczą się tylko winni, a zarzutów o konfabulację, czy ściemnianie szukałbym jak już po drugiej stronie klawiatury" bo w kontekście Twoich uników to pasują one mniej więcej tak samo jak k.u.r...e pas cnoty.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 05.09.2012 o godz. 00:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
5 lat grozi za AntyKomora
http://tvp.info/informacje/polska/ru...omorpl/8438574 także uważajcie Panowie co piszecie w sieci |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
||
No to może gwiazdy estrady zaprotestują jak w przypadku Pussy Riots, na Madonnę nie liczę , może jacvyś aktorzy lub Wayda ? .Aby żyło sie lepiej. Wszystkim cd : Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zachęcam do zapoznania się z artykułem.
http://www.dlug.koliber.org/faq |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ponoć już wiadomo co się stało ze złotem z Amber Gold
Jak było to do usunięcia.![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Przypominam jutro spotkanie Wiślackich Patriotów. Jak ktoś ma ochote zrobić więcej niż klepanie w klawiaturę pisać priv
a ponadto ciekawostka Cytat:
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 05.09.2012 o godz. 13:17.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
A co do strony internetowej do rząd się po raz kolejny ośmiesza.. Ale nas czołowy oracz pól Bronek poparcie na poziomie 70% ma Żeby bać się zwykłego procesu z jakimś chłopkiem.. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
||
chyba jak Ci dokopać ... ciekawe, że moja skromna osoba tak wiele znaczy dla tego forum. Jestem zaszczycony. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|