The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2012, 20:29
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
bla bla bla.

skoro jest tak zajebiście według Was, to dlaczego nie jest to kontynuowane? nie musicie odpowiadać
Temat juz był wałkowany wieć krótko, dowody prosze
bo ja twierdze ze zadnych dziur budzetowcy Basałaj ze Stanem nie porobili i na potwierdzenie wklejam:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27087
a Cupiał , Smuda z Rogala mu powiedzieli ze zarobia tyle przy 2 razy nizszych kosztach
i jak to Cupiał zmienił polityke o 180 stopni
Iteraz Łysy mistrz PR realizauje nowa polityke właściciela , skutki jakie sa kazdy widzi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 03.09.2012, 20:42
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wez nie swiruj. A gdziez to nas Basalaj tak wysylal ze generowal takie koszta? Jak inni pucharowicze sobie z tym radza ze nie sprzataja tak jak my po wystepach w europie? K.urwa my to jakis odosobniony przypadek chyba jestesmy...

Ps : Polecam kupic Karawan, taki angielski.
Nie świruję podałem jedynie pierwszy lepszy przykład, taki sam jak np zakupienie sprzętu- komputerów itd do strefy kibica, to tez koszt podany pierwszy z brzegu, a takich wydatków na "pierdoły" w takim klubie są SETKI

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Temat juz był wałkowany wieć krótko, dowody prosze
bo ja twierdze ze zadnych dziur budzetowcy Basałaj ze Stanem nie porobili i na potwierdzenie wklejam:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27087
a Cupiał , Smuda z Rogala mu powiedzieli ze zarobia tyle przy 2 razy nizszych kosztach
i jak to Cupiał zmienił polityke o 180 stopni
Iteraz Łysy mistrz PR realizauje nowa polityke właściciela , skutki jakie sa kazdy widzi

a ja szybciutko szach mat: PRZYCHÓD to nie DOCHÓD i na tym bajerka się kończy...

co do drugiej części zdania... Cupiał doszedł do miliardów i takie bajki o robieniu podobnego wyniku dwukrotnie mniejszym nakładem można opowiadać dzieciom w gimnazjum,...

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.09.2012, 20:45
Ja się zastanawiam jaki Bednarz ma kontrakt i czy nie jest on obciążeniem dla budżetu.

Bardzo dobry link kolegi wyżej. Zarobki z kadencji Basałaja to wzrost przychodów aż o 104% i nie są tam wzięte pod uwagę mecze ze Standartem.

Kiedyś ktoś podawał ile niby łącznie wydajemy na pensje (gazeta plus użytkownik z niby dobrym info) i ni jak mi się to nie zgadzało. Nawet jak starałem sie dodawać po górnej granicy ile dany piłkarz zarabia.

Podsumowując to Bednarz wyprzedając pół składu nie zarobi tyle ile Basałaj. A wydatki które próbuje przypisać poprzednikom są dla mnie grubo zawyżone.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.09.2012, 20:57
Chcecie aby Cupiał zareagował ? No to czas na skandowanie na R22 tego co skandowaliście na Basałaja. Wystarczy stanowczo zażądać usunięcia Bednarza. Wtedy dotrze do Cupiała, że czas przyspieszyć kolejne plany. Nie stać Was na to, a to szkoda i wstyd

Bednarz chwali się wyłącznie potanianiem klubu. Jego marzeniem jest prawdopodobnie zmiejszyć budżet do zera. Dlaczego więc mówi tylko o 3 piłkarzach na których odejście jeszcze dodatkowo liczył ?. Czyżby reszta była chętna grać za darmo Mecenas uznał prawo Jaliensa do bycia w Wiśle, nawet wbrew woli Jacka ? Niesamowite. Postraszył Genkowa ME. To już brawura panie Jacku . A Meliksona zapewnił, że też go tu nie potrzebuje To się nazywa być szczerym do bólu No nie do końca, bo nic nie powiedział o swoim Gargule, podejrzanym oczywiście, ale adwokat ma prawo milczeć w sprawie swoich klientów. Milczał przecież także, gdy Wisłę mega kasował jego Łobodziński, a Kosa nie zarabiał na pampersy nawet i to rzeczywiscie a nie na żarty..

Już widzę Iliewa i innych, jak wyrywają sobie nogi na boisku, po żalach Bednarza, że nie mógł wszystkich piłkarzy usunąć, tak jak chciał. Atmosfera w Wisle będzie nadal Bednarzowa, czyli smutna, jak jego twarz i postać cała. Tylko samobójca albo tyran absolutny, może sobie pozwolić na takie zachowanie, jak Bednarz w Wiśle. Tyle, że piłkarze nie niewolnicy a Cupiał nie samobójca. Trzeba natychmiast zaapelować do Pana Cupiała aby usunął na zawsze z Wisły, tego chorzowsko- legijnego sadystę, bo nad kibicami Wisły nie powinno się znęcać, gdyż to tak jakby znęcano się nad Wisłą, a Bednarz właśnie to robi i tak się zachowuje. Jęśli pan Cupiał chce odejść z Wisły, to można to uczynić w godnym stylu i z otwartą przyłbicą. A jeśli jednak to kolejna szopka i rewolucja, to mimo wszystko warto zachować szansę na grę o puchary a nie o utrzymanie, o co prosi się Bednarz od czasu gdy przyszedł po raz drugi. Niech ktoś mądrzejszy dokona przeszeregowania wojska, bo przy sadyźmie Bednarza, Wisła może nie przetrwać nie tylko w ekstraklasie, ale i wogóle.

Mija prawie rok od czasu gdy Bednarz powrócił. W tym czasie Wisła wylądowała w środku tabeli w ubiegłym sezonie. Teraz mecenas nawija do piłkarzy i kibiców jeszcze bardziej sadystycznie niż rok temu i obawiam się, że chyba nie o wojnę domową chodzi tutaj panu Cupiałowi ? Warto przeprosić i wrócić do Moskala chociaż, bo tych 2 nowych "władców" Wisły, trochę odstaje od rzeczywistości a nie tylko od umiejętności. Po blisko roku rządów Bednarza, nic w Wisle nie powstało ani się polepszyło. Dosłownie nic. Słychać tylko, że za sprzedaż Kirma, spłacono pierwszą dopiero z wielu, zaległość ubiegłoroczną, co sugeruje, że Wisła zbankrutowała, o czym Basałaj i TF nie wiedzieli a Bednarz to odkrył i awansował za to na syndyka upadłościowego Wisły. Wolne żarty. Bez jaj. Pora poinformować Wisłę przez Pana Cupiała, co jest grane naprawdę z tym klubem, a nie wysługiwać się chorzowsko-legijnym sadystą, który być może łyknął pewną informację nazbyt poważnie i trzeba przerwać szybciej niż planowano, jego tutaj pobyt, zanim będzie za późno.

Myślę, że warto naciskać przez kibiców, na wyjaśnienia poważne, ale nie przez Bednarza, bo jego usunięciem należy rozpocząć owe wyjaśnienia. Nadszedł wreszcie czas na szczerość w Wiśle, a nie na kolejne szopki. Dlatego Bednarz OUT bez względu na wszystko i czas na rodzinną dyskusje w najbliższym gronie Wiślackim, takim jak SKWK między innymi.
Ostatnio edytowane przez kot : 03.09.2012 o godz. 23:06.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.09.2012, 21:01
Baala napisał(a):Wyświetl post
Bednarz to skończony idiota. Ja rozumiem że demontaż drużyny w celu zwijania żagla nie dzieje sie za lub przeciw Cupiałowi ale...

Ale.. dlaczego Bednarz o tym papla na lewo i prawo. Chce się poczuć jak gwiazda. W zeszłym sezonie rozmontował całą drużyne swoimi wypowiedziami, a jeszcze można było zawalczyć o coś więcej. Tak teraz takim gadaniem, on zabija zwyczajnie przychód finansowy Wisły poprzez możliwość obniżenia frekwencji na stadionie. Piknik nie przyjdzie wiedząc że łysy sprzeda każdego kto kopnie prosto. Tak samo jest z ewentualnym jakimś sponsorem. Osłabia pozycje negocjacyjną.
Myślę, że to zamyka temat.
Dlaczego wciąż są ludzie go broniący? Bo ciągnie swój do swego...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.09.2012, 21:05
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Czytam i nie wierze...skad pretensje do Bednarza? Przeciez on tylko wykonuje polecenia swojego szefa - Cupiała. Rozumiem, ze ma je ignorowac ? Po drugie, to Bednarz pieniazki z transferow bierze do swojej kieszeni ? ...
Co więcej, takie wywiady jak dziś mogą być dodatkowo autoryzowane przez kogoś zaufanego od Cupiała. Wszystko jest dokładnie zaplanowane, Bednarz faktycznie jest na usługach.

Przestaje mnie zatem dziwić zachowanie Meliksona (dziwne kontuzje), dziecinne błędy Chavez'a itp. Powoli chyba wszyscy mają dość rządów Cupiała, od piłkarzy po administrację. Publikę karmi się frazesami "gramy o MP", sponsoruje się artykuły typu "RvN do Wisły" czy "trener PSV do Wisły". Ten niedoszły transfer tego brazylijskiego obrońcy to też chyba było budowanie "otoczki", mimo iż odbyło się to kosztem samego piłkarza - a co im tam... Buduje się dalej mit potęgi, której już nie ma od 10 lat!

Dzisiejszy wywiad raczej dowodzi, że "idziemy do zera", a potem dwie niewiadome. Albo Cupiał zostawia Wisłę - oby, albo będą budować jakiś bliżej nieokreślony "twór". W tej sytuacji Probierz chyba ma większe szanse na przetrwanie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.09.2012, 21:16
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Nie świruję podałem jedynie pierwszy lepszy przykład, taki sam jak np zakupienie sprzętu- komputerów itd do strefy kibica, to tez koszt podany pierwszy z brzegu, a takich wydatków na "pierdoły" w takim klubie są SETKI
a ja szybciutko szach mat: PRZYCHÓD to nie DOCHÓD i na tym bajerka się kończy...

.
Zamiast odkrywać ponownie koło przeczytaj wklejony artykuł albo najlepiej cały raport
jest w nim napisann ze Wisła wydała na pensje 59% przychodu,
czyli co na zgrupowania wydała 31 % (ok 18 mln zł) czy na Akademie a moze na rozwoj ośrodka treningowego?
Łyknałeś najwyraxniej farmazonyy łysego mistrza PR niczym młody pelikan i bronisz polityki prowadzacej nas w sportowy niebyt
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.09.2012, 21:21
Mnie tylko zastanawia, w jaki sposób dzisiejszy wywiad pana Jacka Bednarza koresponduje z deklaracjami, że wciąż gramy o mistrzostwo i puchary. Pal licho demoralizację piłkarzy (po co pracować, skoro są tutaj niechciani?), bo jak na to popatrzeć z dystansu, to nawet może śmieszyć. Po prostu zaczyna mi się wydawać, że te zawyżone wymagania wkrótce staną się podkładką do zwolnienia Probierza (zobaczymy, jakim składem zagramy za 2 tygodnie w Szczecinie; no chyba, że zwolnią go za kiepskie sparingi). Śląsk dzisiaj pokazał, że Europa pełna jest ciekawych wynalazków. No a jeszcze Smuda w obwodzie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.09.2012, 21:31
http://www.deloitte.com/view/pl_PL/p...56f00aRCRD.htm

slajd 10.

Mieliśmy niby najbardziej zbilansowane pensje w stosunku do przychodów. Tylko Zagłębie było lepsze.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 03.09.2012, 21:55
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Cupiał jeżeli chce zwijać interes, który mu nie wyszedł - niech go zwija - skoro popełnił serię błedów zatrudniając takich wyrwigroszy jak
Skąd wiesz, że Cupiał chce zwijać interes?

Dużo osób pisze tu o zwijaniu interesu, o sprzedaży klubu, o przygotowaniu pod sprzedaż. To jaki byłby sens kupowania np takiego zawodnika jak Quioto czy młodego Burasa?

Bardziej widzę tu strategię w której dominuje pomysł budowy zespołu na młodych graczach, o niedużych kontraktach z młodym trenerem. Może Cupiał zapatrzył się na Victorie Pilzno? Tam kontrakty zawodników oscylowały w granicach 20 tyś złotych.

Cupiał ostatnio był bliski LM - czyli de facto jego marzenia. Wtedy wyłożył grubą kasę, był trener, dobry scout, i do tego całkiem jak się wydawało zawodnicy, którzy w Polsce zarabiali kasę jak na tamten okres naprawdę niezłą. Droga się nie udała, to próbuje iść drogą budowania składu o młodych, tanich zawodnikach. Jakiś to pomysł jest ale czy potrzebny jest do tego Bednarz?

Gdyby faktycznie Cupiał chciał sprzedać Wisłę, to nie sprzedawałby Kirma "za grosze" ?

Aha i radziłbym mieć większy szacunek dla Pana Cupiała.. ile dał radości z mistrzostw? Wiele klubów marzy o takim człowieku.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 03.09.2012, 22:07
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Zamiast odkrywać ponownie koło przeczytaj wklejony artykuł albo najlepiej cały raport
jest w nim napisann ze Wisła wydała na pensje 59% przychodu,
czyli co na zgrupowania wydała 31 % (ok 18 mln zł) czy na Akademie a moze na rozwoj ośrodka treningowego?
Łyknałeś najwyraxniej farmazonyy łysego mistrza PR niczym młody pelikan i bronisz polityki prowadzacej nas w sportowy niebyt
nie... przed przyjściem Bednarza pisałem i tłumaczyłem, szydziłem w sposób: "GDZIE PIENIĄDZE ZA LAS?",
prosiłem aby pan szanowny moderator na literę M. (który w obawie o swe imię kasował me jakże prawdziwe i dosadne posty) kandydował na prezesa i to wszystko poudkładał i właściwie gospodarował skarbcem...

powtórzę po raz kolejny: NIE MACIE POJĘCIA JAKI KOSZTY CIĄGNIE WARZYWNIAK a ZA FINANSE KLUBU bez poniżej-podstawowej wiedzy się BIERZECIE

Legia tez jest pod kreską, hmmm ciekawe dlaczego sprzedała Arielka Rybusa ...

Nie wiem jak nazwać ludzi, którzy myślą, że Bednarz celowo robi armagedon a Cupiał nic nie widzi...

Bednarz dostał ściśle określone zadanie i je realizuje , nie wiem co trzeba mieć w mózgu by sądzić inaczej, podejrzewam że siuter

PS> Nie popieram działań Bednarza...

Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz, że Cupiał chce zwijać interes?

Dużo osób pisze tu o zwijaniu interesu, o sprzedaży klubu, o przygotowaniu pod sprzedaż.
przecież to od co najmniej 7 lat jest wałkowane ....

kot napisał(a):Wyświetl post
Nie stać Was na to, a to szkoda i wstyd
To pofatyguj się raz w życiu, przyjdź na jeden mecz(na R22 nie do knajpy przed tv) kozaku i skanduj, a nie nawołuj do farmazonów na forum od 10 lat.... nawet jak gromiliśmy schalke to było źle i Cupiał be
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 03.09.2012 o godz. 22:18.

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.09.2012, 22:20
Również uważam, że pan JB mógłby się opanować z tymi wywiadami, ciągle tylko kogo sprzedamy, kogo chcemy wywalić, ,zero w jego słowach jakieś wizji, strategi, którą ma podążać klub, planów jak przebudować zespół i jak znaleźć na to środki.

Zgadzam się z nim, że w obecnej sytuacji nie stać na na grę dwoma napastnikami bo żaden nie potrafi grać. Problem w tym że dwóch on sam sprowadził. Quioto ma potencjał ale po tym co zrobił on stracił w moich oczach naprawdę dużo. Takie rzeczy to można wybaczać Ibrahimoviciovi , a nie napastnikowi, który strzelił kilka bramek na wodzie.

W klubie nie rozumieją podstawowej kwestia że aby "wyjąć" trzeba najpierw w coś rozsądnie włożyć i to nie tyczy się tylko inwestycji w boiska piłkarzy ale np marketing. Nie można oszczędzać na wszystkim co się da.

Valckovi też wypadają trupy z szafy bo na Jovanvica zarzucił podobno 400 euro, a teraz można częściej spotkać go w strefie kibica niż na boisku, Genkov nie jest napastnikiem kompletnym momentami po prostu nie da się na niego patrzeć... zwłaszcza komicznie wyglądał kiedy przyjechał na R22 prawdziwy napastnik Dvalishvili. ( on miał chociaż jakiś obóz przygotowawczy? ) Różnica co najmniej klasy na korzyść Gruzina.

Iliev jest dobry piłkarsko ale pressing to robi w stylu Macieja Iwańskiego, a jak zawraca to takimi łukami że przecieram oczy, facet musi przebiec 5 metrów dalej żeby zawrócić do tego pokręcić ręką. Byłem momentami zachwycony tym piłkarzem ale patrząc jak teraz on gra i jak jest efektywny to duży znak zapytania czy warto na niego stawiać. Można mieć "dziadka" w drużynie grającego dobrze, przykład Ediego z Pogoni jest tu idealny. On bije obecnie Ilieva na łeb i na szyje. Asystuje, strzela, rozgrywa. Przypuszczam że Iliev nie ma takiej umowy jak Edi.
Może gdyby był jakiś prawy obrońca typu dawnego Baszczyńskiego który mógłby na Ivice harować to mogłoby to jeszcze jakoś wyglądać aczkolwiek facet jak robi drybling to w momencie kiedy trzeba zagrać finalne podanie, strzelić jest tak zasapany, że robi to źle.
Wiadomo, że pewne transfery można ocenić w dłuższej perspektywie bo Jovanovic może się jeszcze "ogarnąć" natomiast Iliev Genkov, Jaliens to nie wypały za które można było postawić boiska. Tak wiem Genkov pomógł zdobyć mistrza tylko, że jakbyśmy wzięli np takiego Saganowskiego który grał za frytki w ŁKsie to on by grał nie gorzej i również by harował. Melikson kopnąłby go kilka razy piłką i byłby z tego gole.

edit:
Ja się nie dziwie, że chcą to wszystko rozprzedać i rozpier w ....u bo z tego już nic nie będzie tylko niech nie sprowadzają w zamian tak samo słabych lub jeszcze gorszy piłkarzy. Nie szkoda by mi było Chaveza, Genkova itd.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.09.2012 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.09.2012, 22:35
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z nim, że w obecnej sytuacji nie stać na na grę dwoma napastnikami bo żaden nie potrafi grać. Problem w tym że dwóch on sam sprowadził. Quioto ma potencjał ale po tym co zrobił on stracił w moich oczach naprawdę dużo. Takie rzeczy to można wybaczać Ibrahimoviciovi , a nie napastnikowi, który strzelił kilka bramek na wodzie.

Iliev jest dobry piłkarsko ale pressing to robi w stylu Macieja Iwańskiego, a jak zawraca to takimi łukami że przecieram oczy, facet musi przebiec 5 metrów dalej żeby zawrócić do tego pokręcić ręką.
A że się tak spytam pod jaką taktykę my mamy zawodników? Już pomijając kwestię co czytając taki wywiad myśli sobie Probierz.
Pressing w naszym wydaniu to w ogóle nie istnieje. No chyba że bieganie Wilka między rywalami jak przy grze w dziada nazywamy pressingiem.

Dla mnie to oni mogą oszczędzać, budżet możemy mieć na poziomie 15mln ale niech chociaż robią to z głową. Bednarz udziela takich wywiadów że szkoda słów. Bo jak u nas jest tak że każdy jest na sprzedaż, za pół roku możesz odejść, szkoda że więcej nie sprzedali to szybko 8 lokaty z poprzedniego sezonu nie poprawimy.
Ostatnio edytowane przez RAFi89 : 03.09.2012 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.09.2012, 22:48
Baala napisał(a):Wyświetl post
Bednarz to skończony idiota. Ja rozumiem że demontaż drużyny w celu zwijania żagla nie dzieje sie za lub przeciw Cupiałowi ale...

Ale.. dlaczego Bednarz o tym papla na lewo i prawo. Chce się poczuć jak gwiazda. W zeszłym sezonie rozmontował całą drużyne swoimi wypowiedziami, a jeszcze można było zawalczyć o coś więcej. Tak teraz takim gadaniem, on zabija zwyczajnie przychód finansowy Wisły poprzez możliwość obniżenia frekwencji na stadionie. Piknik nie przyjdzie wiedząc że łysy sprzeda każdego kto kopnie prosto. Tak samo jest z ewentualnym jakimś sponsorem. Osłabia pozycje negocjacyjną.
To się może zaliczać jako przestępstwo polegające na działaniu na szkodę spółki.
art. 296 Kodeksu karnego

"„§ 1. Kto, będąc obowiązany na podstawie przepisu ustawy, decyzji właściwego organu lub umowy do zajmowania się sprawami majątkowymi lub działalnością gospodarczą osoby fizycznej, prawnej [np. sp. z o.o. lub S.A.] albo jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej [np. sp. j.], przez nadużycie udzielonych mu uprawnień lub niedopełnienie ciążącego na nim obowiązku, wyrządza jej znaczną szkodę majątkową,

- podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.”

Odpowiednio przygotowany i udokumentowany donos (cytaty z wywiadów + skany), w którym piszący go prawnik dowiedzie, że takimi wypowiedziami Bednarz prawdopodobnie działa na szkodę klubu, może załatwić sprawę. Przecież on nadszarpuje wizerunek klubu, osłabia pozycje negocjacyjną, wpływa na morale piłkarzy (sprzedamy każdego itp). Jak można podać oficjalnie do publicznej wiadomości (tak jak zrobił to Bednarz w marcu czy kwietniu), że klub ma problemy finansowe? Przecież to oczywiste działanie na szkodę.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 03.09.2012 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.09.2012, 23:07
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
To się może zaliczać jako przestępstwo polegające na działaniu na szkodę spółki.
art. 296 Kodeksu karnego

"„§ 1. Kto, będąc obowiązany na podstawie przepisu ustawy, decyzji właściwego organu lub umowy do zajmowania się sprawami majątkowymi lub działalnością gospodarczą osoby fizycznej, prawnej [np. sp. z o.o. lub S.A.] albo jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej [np. sp. j.], przez nadużycie udzielonych mu uprawnień lub niedopełnienie ciążącego na nim obowiązku, wyrządza jej znaczną szkodę majątkową,

- podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.”

Odpowiednio przygotowany i udokumentowany donos (cytaty z wywiadów + skany), w którym piszący go prawnik dowiedzie, że takimi wypowiedziami Bednarz prawdopodobnie działa na szkodę klubu, może załatwić sprawę. Przecież on nadszarpuje wizerunek klubu, osłabia pozycje negocjacyjną, wpływa na morale piłkarzy (sprzedamy każdego itp). Jak można podać oficjalnie do publicznej wiadomości (tak jak zrobił to Bednarz w marcu czy kwietniu), że klub ma problemy finansowe? Przecież to oczywiste działanie na szkodę.
W Polsce nie ma precedensów ale sytuacja, w której kibice złożyliby pozew zbiorowy na pracownika klubu... byłaby czymś "abstrakcyjnym"... A na pewno wśród kilkunastu tysięcy ludzi którzy regularnie chodzą na Wisłę, ktoś prawnikiem jest
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 03.09.2012, 23:22
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
A że się tak spytam pod jaką taktykę my mamy zawodników? Już pomijając kwestię co czytając taki wywiad myśli sobie Probierz.
Pressing w naszym wydaniu to w ogóle nie istnieje. No chyba że bieganie Wilka między rywalami jak przy grze w dziada nazywamy pressingiem.

Dla mnie to oni mogą oszczędzać, budżet możemy mieć na poziomie 15mln ale niech chociaż robią to z głową. Bednarz udziela takich wywiadów że szkoda słów. Bo jak u nas jest tak że każdy jest na sprzedaż, za pół roku możesz odejść, szkoda że więcej nie sprzedali to szybko 8 lokaty z poprzedniego sezonu nie poprawimy.
Pod zadna taktyke, bo zostaly tylko resztki z zespolu,ktory i tak mial braki, a lige skonczyl na 8 miejscu, teraz gramy typowo co boisko przyniesie.Bednarz liczyl , ze nie grajac w pucharach zatuszujemy slabosc na tle slabych rywali, ale nawet na ta lige juz okazujemy sie slabi.To, co teraz gada to jest to co kazdy widzi, przed sezonem mozna bylo sciemniac, ze Sikorski , Frederiksen czy Burliga sobie poradza, ludzie sa naiwni i wystarczy, ze sobie wyobrazaja, ze ci pilkarze jednak cos potrafia, ale wyszli juz na boisko i zadna sciema nie przejdzie.Zobacz jak wygladala chocby gra w obronie, nasi obroncy kryja napastnikow na radar, w wspoczesnej pilce rzadko mozna widywac obroncow, ktorzy przy polu karnym daja napastnikom kilka metrow swobody,co w meczu z Polonia widzielismy caly czas, tak sie tylko moze dziac jak obronca nie ma juz sil do krycia, ale nie od poczatku meczu.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 03.09.2012 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.09.2012, 23:40
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
A na pewno wśród kilkunastu tysięcy ludzi którzy regularnie chodzą na Wisłę, ktoś prawnikiem jest
Prawnik... Regularnie (przynajmniej w ostatnim czasie) chodzący na Wisłę...

Do tego schematu jak w pysk strzelił pasuje Bednarz. Nie ma zmiłuj!

Sorry, nie mogłem się powstrzymać
Ostatnio edytowane przez enzo : 03.09.2012 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.09.2012, 01:41
Ja tam patrze na Bednarza nie przez pryzmat tego, co zrobi Jacek...tylko co zrobi(i zadecyduje) Cupiał. Dla mnie, to jest zasadnicza roznica. Wiadomo, ze facet sie kompromituje, ale to nie on pociaga za sznurki, a jest jedynie trybikiem. Moze udziela mu reprymendy, a moze ma pozwolenie na takie folgowanie sobie? Kto to wie...chluby, to nikomu nie przynosi.

Pisaliscie o przychodach i pensjach. Chyba zapomnieliscie o prowizjach, o sumach ktore kazdy pilkarz zarobil przy podpisywaniu kontraktu(a pewnie byly, to spore pieniadze, pomnozone przez ilosc pilkarzy, ktora sie przewinela), o wydatkach administracyjnych, itd, itd...czyli o calej dzialalnosci klubu. Rozumiem tez, ze Melikson, Genkov, Jovanovic i Chavez przyszli za darmo ? Mowimy o roku kalendarzowym 2011 przeciez, a to byl rok w ktorym zarobilismy pieniadze za Brozkow...czyli nie dziwota, ze teraz kasa swieci pustkami. Przychody zdecydowanie mniejsze, bo nie ma: a) kogo sprzedac, b) nie ma europejskich pucharow.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 04.09.2012, 12:38
Dobra bo zaczyna mnie denerwować to gadanie o długach które to narosły ostatnio tak dramatycznie że BC już zwija interes... Mam pytanie... Skąd się wziął ogólny dług Wisły u Cupiała? Czy skład w którym grali Żurawski Kuzba Uche Frankowski Kosowski zarabiał na siebie? A może to też byli przepłaceni gracze bo na rodzimym rynku zarabiali grosze dla klubu a na arenie międzynarodowej tylko raz udało się coś zarobić? Może problem polegał na tym że Wisła notował największe straty właśnie w swoim złotym okresie?
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.09.2012, 13:36
Cytat:
(...)
Nasze tureckie źródła podają, że Mały za rok gry w Eskisehirsporze ma zarobić około 300 tysięcy euro, a żeby wykupić go latem z Wisły wystarczy 550 tysięcy. Kluby, rzecz jasna, nie komentują tych informacji.
(...)
źródło: http://www.weszlo.com/news/11678-Dob...yka_Maleckiego

Czyżby po sprzedaniu Kirma za 300 tys. euro kolejny "sukces" bednarzowy?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.09.2012, 14:46
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Dobra bo zaczyna mnie denerwować to gadanie o długach które to narosły ostatnio tak dramatycznie że BC już zwija interes... Mam pytanie... Skąd się wziął ogólny dług Wisły u Cupiała? Czy skład w którym grali Żurawski Kuzba Uche Frankowski Kosowski zarabiał na siebie? A może to też byli przepłaceni gracze bo na rodzimym rynku zarabiali grosze dla klubu a na arenie międzynarodowej tylko raz udało się coś zarobić? Może problem polegał na tym że Wisła notował największe straty właśnie w swoim złotym okresie?
Większość długu powstała w ciągu pierwszych kilku lat Cupiała w Wiśle. Później to już tylko spłacanie długu i samowystarczalność, głównie dzieki Canal+ i pokaźnym zyskom z transferów.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 04.09.2012, 14:58
W tedy były inne płace teraz wszystko poszło kosmicznie do góry ...;/
Ale jakby my mieli takich zawodników jak za Kasperczaka I A wiec sezon 2003/04 i ten stadion to zamiast 17000 ludzi bylo by 28000 :( i to większość by zobaczyć samego żurawia i Ucze
Wątpię by wtedy straty mieli straty .. w sumie stadion miał ok 10000 Ale czy zarabiali aż tak dużo jak teraz.
W 2010 r dług Wisły do Ciupiała miał wynosić za 10 lat ok 110 mnl zł i zaczęli (Wisła) go spłacać) obecnie Bednarz coś mówił o 80 mln że jest...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.09.2012, 15:36
Strzał z pustaka, bo nawet uwzględniając inflację zarobki nie były kosmiczne.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.09.2012, 20:34
Paweł napisał(a):Wyświetl post
źródło: http://www.weszlo.com/news/11678-Dob...yka_Maleckiego

Czyżby po sprzedaniu Kirma za 300 tys. euro kolejny "sukces" bednarzowy?
A ile według Ciebie niby jest warty ten gracz? Już po dwóch miesiącach w Turcji się przekonali, że to bardzo przeciętny grajek i pewnie nawet tyle nie wyłożą za niego.

Mi się podoba, że już kolejne źródło (manager Meliksona) potwierdza, że w Wiśle jest bardzo krucho z finansami, ale to nic bo nasi forumowi eksperci na kolanie wyliczą, że za LE dostaliśmy X kasy więc jesteśmy krezusami i Valckx z Basałajem zrobili genialną robote.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.09.2012, 21:28
A to V i B rozpieprzyli na prawo i lewo 100 mln?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.09.2012, 22:40

a dlaczego Partyk jest MELECKI?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.09.2012, 22:55
Pewnie z tego samego powodu co :
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 04.09.2012, 23:20
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A ile według Ciebie niby jest warty ten gracz? Już po dwóch miesiącach w Turcji się przekonali, że to bardzo przeciętny grajek i pewnie nawet tyle nie wyłożą za niego.

Mi się podoba, że już kolejne źródło (manager Meliksona) potwierdza, że w Wiśle jest bardzo krucho z finansami, ale to nic bo nasi forumowi eksperci na kolanie wyliczą, że za LE dostaliśmy X kasy więc jesteśmy krezusami i Valckx z Basałajem zrobili genialną robote.
Nie wychylaj sie z takim twierdzeniem bo zaraz znafcy okrzykną Cie PELIKANEM ŁYSEGO, który łyka jego bajki

Jakby piłkarze wyszli przed budynek klubowy ze strajkiem to i tak znafcy pisali swoje, że Zdzisek cichaczem podprowadził, Cupiał wsadził do kieszeni itd

Bednarz oddaj kase za las!!

Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.09.2012, 08:53
Hmm,wydaje mi sie, ze kasę z transferów bierze menago, kopacz i WŁAŚCICIEL karty zawodnika. Chyba nie do końca wiemy czy karty transferowanych zawodników posiadała spółka czy BC A jesli tego nie wiemy, to sobie możemy dywagować......
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.09.2012, 10:50
A może Bednarz mówiąc o graczach których nie udało mu siępozbyć miał na myśli Jaliensa i Gargułe ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów