The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2012, 08:11
filemon napisał(a):Wyświetl post
dowiedzieć, że Ljuboja to "największa gwiazda ligi", .
A do kogo niby powinno nalezec to miano? Do Meliksona? Litosci...
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.08.2012, 08:21
filemon napisał(a):Wyświetl post
Dziś (tzn de facto już wczoraj), w magazynie Gol T-Mobile Ekstraklasa na "Jedynce", który trwał.. na "oko" 3, 4 minuty, można było się od prowadzacego (Rafała Patyry) ten jakże profesjonalny program, dowiedzieć, że Ljuboja to "największa gwiazda ligi", a "Wisła wyrównała z kontrowersyjnego karnego". Dobre.
O ile ze zdaniem o Ljuboji można się zgodzić o tyle ze stwierdzeneim ze wyrownalismy po naciaganym karntym juz nie.
Patyra nie mial czasu zajaknac sie ze nalezal nam sie i drugi karny
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.08.2012, 08:39
Przykre jest czytanie co tydzień to o braku sprzedaży internetowej biletów, to o "cateringu" czy wejściach na stadion.. Przecież to nie chodzi o jakieś wymyślone wygody tylko o podstawowe sprawy. No i przede wszystkim, im więcej zadowolonych kibiców będzie na meczu, tym więcej klub zarobi. Dlaczego tego argumentu nikt w klubie nie rozumie..? Nie mogę tego pojąć..
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.08.2012, 08:43
Kocur napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...f4fe624,1,3,10

Myślę że nasz klub chce pobić rekord guinnessa w ilości listów do redakcji
Tak sie zastanawiam, czy te wszystkie listy to jednak nie jest farmazon. Wiadomo, problem istnieje, ale jak się czyta, że gościa ochrona odsyła do zarządu TS-u to wyczuwam tu od razu jakiegoś marnego dziennikarzynę. Tak czy inaczej chyba w dodatku do DP jest dzisiaj cały artykuł m.i. o tym facecie z dzieckiem, braku napojów, sprzedaży przez neta itd oraz jakże by inaczej, komentarz Ochalika - "Przepraszamy, na Polonii będzie lepiej, sprzedaż biletów online jest w zaawansowanej fazie...bla bla bla"
Tak się zastanawiam czy Cupiała interesuje w ogóle to co się dzieje. Mógłby uderzyć pięścią w stół i powiedzieć jasno, że sprzedaż internetowa ma być wprowadzona do dajmy na to połowy września a jak nie to każdy kto jest za to odpowiedzialny wypad z klubu.
Ukazuje się jeden artykuł za drugim, robią nam antyreklamę a zarząd w kółko to samo, mimo że problem istnieje od powrotu na Reymonta tj. blisko dwa lata. Jak bym się przeszedł po osiedlu, okazałoby się, że każdy jeden spożywczak ma terminal płatniczy a Wisła nie ma.
Widać po meczu z Bełchatowem, że zainteresowanie meczami jest, ale jak nic się nie zmieni to zamiast iść w górę z frekwencją wrócimy do tej z zeszłego sezonu.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 22.08.2012, 08:55
Dokładnie koniak, też mnie to zastanawia bo to nie są sprawy typu 'rocket science', a przez to że się nimi nikt nie zajmuje od długiego czasu, coraz bardziej negatywnie wpływają na opinię o klubie. A pamiętajmy, że złą opinię robi się bardzo szybko, zdecydowanie dłużej zajmuje jej odbudowa..
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 22.08.2012, 09:36
Bardzo kumaty ktoś pisał ten list skoro dla niego Wisła Kraków SA i TS Wisła Kraków to jedno i to samo... Pisząc "kumaty" nie mam na myśli wiedzy nt. niektórych spraw o których publicznie się nie mówi, ale na temat podstaw wiedzy nt. klubu na mecze którego się chodzi.

Podkręcanie listu wymysłami o temperaturze w środku budynku tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że list to może i powstał, ale przy jednym z redakcyjnych biurek. Wyrobienie KK o ile dobrze pamiętam kosztuje chyba 10 złotych, więc instalowanie terminala płatniczego do tak śmiesznych kwot jest nieopłacalne, więc w tym przypadku ja na przykład w pełni rozumiem tylko gotówkowe rozliczenie. Co innego przy płatnościach za karnet w kasie.

I tak w ogóle to nie rozumiem z tego listu jednego. Wynika, że w kolejce stał ojciec z synem oraz inni członkowie tej rodziny. To jak się zmieniali w tej kolejce to jeden z członków tej rodziny nie mógł wcześniej stanąć po bilet? Grubymi nićmi to wszystko szyte.

Oczywiście nie mam zamiaru tutaj nikogo z klubu usprawiedliwiać, bo z postów wielu osób na forum wynika że w niedzielę organizacja była tragiczna. Sam się trochę dziwiłem, że przy wejściu na G połowa kołowrotów była wyłączona z użytkowania, ale akurat w przypadku wchodzenia na ten sektor problemów z kolejkami nie było.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.08.2012, 11:35
Watek o Smudzie wrzucam do Michał Probierz trenerem
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 22.08.2012 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.08.2012, 11:39
koniak napisał(a):Wyświetl post
Jak bym się przeszedł po osiedlu, okazałoby się, że każdy jeden spożywczak ma terminal płatniczy a Wisła nie ma.
No i tu się mylisz, po 1,5 roku od wprowadzenia się na nowy stadion i ciężkich bojach terminal jest Visa, MasterCard, PayPass do wyboru do koloru
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.08.2012, 11:55
Wydaje mi sie ze nikt jeszcze nie wrzucil tutaj tego newsa o sporej ogladalnosci ostatniego meczu Wisly.

Mam nadzieje ze Wisla nie wyciagnie z tego wniosku ze wszstko jest zajebiscie - moim zdaniem oznacza to ze nadal sa ludzie ktorzy Wisle chca ogladac ale wnioskujac po frekwencji na meczach chetni Ci sa skutecznie odstraszeni od kupienia biletu kolejkami/brakiem sprzedazy internetowej/gburem sprzedawca/gburem ochroniazem/brakiem kateringu/niesprzatanmi kiblami/ etc

Dlatego tez nie przyjmuje juz gledzenia o tym ze nie ma kasy na transfery/akademie/stadion/muzeum etc skoro klub nie jest zainteresowany wygenerowaniem dodatkowych przychodow. Tylko debil w trudnej sytuacji finansowej przedsiebiorstwa mysli tylko o cieciu wydaktow nie baczac na maksymalizacje przychodow.

Ile Wisla zarobila z tych 370 tysiecy telewidzow ? Zero

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27152
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.08.2012, 12:00
fialo napisał(a):Wyświetl post
No i tu się mylisz, po 1,5 roku od wprowadzenia się na nowy stadion i ciężkich bojach terminal jest Visa, MasterCard, PayPass do wyboru do koloru
Czytaj dokładnie. Gość z tego artykułu mówił o braku możliwości płatności kartą za karty kibica, nie za bilety. Ktoś mówi, że to się nie opłaca, może ma rację, chociaż te karty to praktycznie czysty zysk dla klubu a pamiętajmy o dacie, kiedy kończy się ich ważność i o tym, że nagle w miesiącu będzie ich trzeba znowu wyrobić 20 tysięcy albo i więcej i część osób przyzwyczajona do płatności kartą za bilety nie weźmie ze sobą nawet 20 zł = zamęt i kolejny artykuł w gazecie.

Co ciekawe szukałem właśnie pewnego stadionu na necie i w sumie nie ma się co dziwić, że znalazłem kolejny tekst o Wiśle. Jak to mówią, nie ważne jak o nas piszą/mówią byle pisali/mówili, więc też nie będę zdziwiony gdy zarząd będzie się szczycił, że najwięcej artykułów w sierpniu poświęcono Wiśle

Ten jednak jest obiektywny, pisany z perspektywy kibica, który ma dość robienia go w c...., podobnie jak wiele osób w tym temacie.

http://stadiony.net/aktualnosci/2012...jna_katastrofa
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 22.08.2012, 12:43
Artykuł ciekawy nawet bardzo. Trochę rzuca światło na to po co, a nawet dlaczego ! tak mało kibiców jest na meczach.
Co się przełoży pewnie na przyszłe dziury w budżecie.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.08.2012, 15:44
Cytat:
Wszystkie panie, które kibicują Białej Gwieździe, zapraszamy do udziału w wyborach Wiślackiej Miss. Już 22 września, w trakcie meczu z Lechią Gdańsk zostaną przyznane dwa tytuły - Miss Kibiców oraz Miss Piłkarzy! Kandydatki zgłaszać mogą się już od dziś!

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...037fda86,1,3,5
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gregor 82
Member

Od: 06.2010

Stary 24.08.2012, 19:28
http://www.igol.pl/article,53165.html

Wywiad z Iliewem
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.08.2012, 18:03
Jest już jakaś informacja w mediach że Probierz odchodzi z Wisły za złe wyniki drużyny... Smuda już czeka na nową posadę...niestetyyyyyyyy
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.08.2012, 18:38
Stary albo podajesz źródło albo post leci
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2012, 09:47
Paweł Brożek nie trafi do Wisły Kraków

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.08.2012, 10:00
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Paweł Brożek nie trafi do Wisły Kraków

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
yyyyuuuuuuuuuhhhhhuuuuuuuuu!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 27.08.2012, 10:16
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html mamy iść drogą Barcelony
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.08.2012, 14:28
Cytat:
Zdaniem Koźmińskiego największe drużyny powinni przyjmować filozofię charakterystyczną dla światowych potęg. - Legia - w polskich warunkach powinna być Realem Madryt. Wisła i Lech, półka niżej powinny przyjąć filozofię Barcelony i głównie szkolić. Ale Legia to Real - mówi zawodnik. Logika podpowiada mi, że jeśli za 10 lat powiemy gdzieś w Europie "Polska", to usłyszymy "Legia Warszawa" - kończy Marek Koźmiński.
hahahaha.. Leję ze śmiechu Bardzo fachowa opinia.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.08.2012, 15:28
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Jest już jakaś informacja w mediach że Probierz odchodzi z Wisły za złe wyniki drużyny... Smuda już czeka na nową posadę...niestetyyyyyyyy
to z takich informacji to smuda kręci się we wrocku a skorża po poznaniu na bank szykuje się karuzela albo transakcja jak w NBA wiązania w którą wplącze sie pół ligi
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 27.08.2012, 15:36
Ja tam Śląskowi Smudy nie życzę, ale na prawdę spokojniej bym spał gdyby ktoś z nim umowę podpisał
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2012, 16:19
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
hahahaha.. Leję ze śmiechu Bardzo fachowa opinia.

Faktycznie można się posikać ze śmiechu nad mądrosciami takich fachowców:

Cytat:
Zdaniem Koźmińskiego największe drużyny powinni przyjmować filozofię charakterystyczną dla światowych potęg. - Legia - w polskich warunkach powinna być Realem Madryt. Wisła i Lech, półka niżej powinny przyjąć filozofię Barcelony i głównie szkolić. Ale Legia to Real - mówi zawodnik. Logika podpowiada mi, że jeśli za 10 lat powiemy gdzieś w Europie "Polska", to usłyszymy "Legia Warszawa" - kończy Marek Koźmiński.
W dodatku jest taka mała ale istotna róznica między Realem a Legią. Real w Hiszpanii ma najwiecej tytułow mistrzowskich a jak jest w Polsce z Legia to chyba każdy wie .
Natomiast pod wzgledem chciejstwa dziennikarzy, PZPN-u i innych czynników jest bezapelacyjnym Realem, Barceloną i MU równoczesnie.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.08.2012, 20:10
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
W dodatku jest taka mała ale istotna róznica między Realem a Legią. Real w Hiszpanii ma najwiecej tytułow mistrzowskich a jak jest w Polsce z Legia to chyba każdy wie
Nie wiem po co to napisałeś, absolutnie nie ma żadnego podobieństwa Realu z Legią, a co ma do tego sprawa mistrzostw to totalnie nie wiem.
Taki Real z Legii, jak z nas Barcelona.

Dlatego przestałem czytać onet, naprawdę już takie głupoty wypisują, że to nawet śmieszne nie jest, to jest żałosne.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 28.08.2012, 11:29
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html Burliga w 11 kolejki według onetu, moim zdaniem niesłusznie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.08.2012, 11:41
Może tutaj...

http://www.infopraca.pl/praca/specja...m=user_created
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2012, 11:41
Pele_94 napisał(a):Wyświetl post
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html Burliga w 11 kolejki według onetu, moim zdaniem niesłusznie.
W czasach, kiedy magazyn ligowy "A teraz chwila oddechu" leciał w TVN-ie do jedenastki kolejki trafiali tylko Ci obrońcy, którzy strzelili gola. Mogli kryć na radar, dopuszczać do dośrodkowań, ale jak piłka spadała im na łeb albo nogę - mogli być spokojni o miejsce w gronie najlepszych.

W grupie "ITI" nie czują futbolu, nie rozumieją go, czytając artykuły na Onecie musisz być na to mentalnie przygotowany.

BTW. - nie chodzi mi o Burligę, bo nie zagrał źle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.09.2012 o godz. 20:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.08.2012, 14:42
Kolejny odcinek cyklu Ludzie listy piszą:
Cytat:
Przeczytaj list naszego internauty dotyczący obsługi kibiców Wisły Kraków w punkcie sprzedaży biletów i Karty Kibica.
Kibicuję Wiśle Kraków kilkanaście lat – zresztą taka tradycja rodzinna, z dziada pradziada. Z różnych przyczyn nie mogę być obecny na każdym meczu, na stadionie bywam sporadycznie (praca, budżet), ale w TV oglądam każde spotkanie - pisze internauta Przemek.

Pojawiła się możliwość uczestnictwa w meczu z Polonią Warszawa 31.08.2012 (g. 20.30) i postanowiłem wraz z żoną wybrać się na mecz. Niestety, mimo Strefy Kibica czynnej do 20 ciężko mi się wyrwać z pracy i kupić bilet (tu kłania się brak możliwości zakupu w sieci).

Zakupu dokonała żona dnia 30.08.2012 (odstając swoje w kolejce), która mniej się orientuje w topografii stadionu. Chciałem bilety za bramką tylko nie na sektor C. Kupiła na C (szkoda, że nikt z obsługi nie wyjaśnił, że to miejsca dla najbardziej zagorzałych kibiców). Jej pomyłka, ale myślałem, że to żaden problem dla takiego klubu jak Wisła Kraków – przecież można wymienić bilety. Jakież było moje zdziwienie, gdy dziś zadzwoniłem do Strefy Kibica i pani z obsługi poinformowała mnie, że to jest niemożliwe.

Wyjaśniłem, że mamy XXI wiek – to jedno kliknięcie w systemie zapewne, nie jakieś skomplikowane działanie. Powiedziała żebym zadzwonił później bo musi zaczerpnąć wiedzy kierownika. Zadzwoniłem i usłyszałem informację: w regulaminie, w którymś tam punkcie jest że nie można wymienić. Zapewniam, że przestudiowałem tenże regulamin dokładnie i nic na ten temat nie znalazłem. Oczywiście była informacja o niemożliwości zwrotu biletu, gdy kibic rezygnuje z udziału w meczu.
Tyle, że my z udziału w żadnym wypadku nie chcieliśmy rezygnować. Po prostu nie chciałem zabierać żony, która byłaby drugi raz na meczu, do sektora, gdzie nieznajomość przyśpiewek, zabaw jest źle odbierana (wystarczy przeczytać lekturę forum kibiców Wisły i ich apele o nieprzychodzenie do C ludzi, którzy nie będą w pełni brali udziału w zorganizowanym kibicowaniu).
W dalszej rozmowie słyszałem, że nie można wymienić i już ale bez żadnej argumentacji. Postanowiłem oponować, twierdząc, że w regulaminie nie ma słów o wymianie i myślę, że mam do tego prawo – w słuchawce słyszałem głos kierownika, który podpowiadał mojej rozmówczyni, żebym przeczytał §3 punkt 13 podpunkt e regulaminu i przyjął interpretacje, że wymiana to zwrot i zakup nowego biletu. Ciekawe pojmowanie. Na koniec usłyszałem, że mają ogromny młyn i muszę zrozumieć, że nie mają czasu aby zajmować się takimi rzeczami, bo tak mają narzucone z góry.

Zapytałem z jakiej góry i do kogo mam teraz się kierować. Odpowiedź była krótka: do Prezesa. Dalsza wymiana zdań i dowiedziałem się żebym napisał mail do sekretariatu. Tak też robię. Nadmienić chcę, że rzadko spotyka się taką niekompetencję pracowników firmy z jaką zderzyłem się w Strefie Kibica Wisły Kraków.

Zdawkowe odpowiedzi, brak wyjaśnień, nieznajomość regulaminu. Wiadomo – na meczu z Polonią się nie pojawię, klub zarobi na 2 biletach 35 zł. Choć udało mi się namówić brata na wyjście na mecz i gdybym wymienił wejściówki byłoby 70 zł. Kwota znikoma i nikt nie zajmie się pewnie tą sprawą.

Mam wrażenie, że nie tak powinno się prowadzić relacje z kibicami. Mecz oglądnę w TV, na stadion raczej się już nie wybiorę. Pozostał niesmak. Ciekawe ile osób zostało tak potraktowanych? To już problem dla ludzi, którym zależy by przyciągać na Reymonta jak najwięcej osób.
źródło: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...037fda86,1,3,5
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.09.2012, 20:03
Oglądał ktoś Ligę+?
Mówili coś o Wiśle?
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.09.2012, 20:16
muerte napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś Ligę+?
Mówili coś o Wiśle?
ta był nasz mecz od kuchni i ogólnie to ze z nami słabo, że probierz nie ma komfortu pracy gdy czuje oddech smudy i jeszcze parę rzeczy ale nie pamiętam
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.09.2012, 20:37
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
ta był nasz mecz od kuchni i ogólnie to ze z nami słabo, że probierz nie ma komfortu pracy gdy czuje oddech smudy i jeszcze parę rzeczy ale nie pamiętam
Wcale się nie dziwię, czucie oddechu, obojętne kogo,boli całe życie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów