|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Daruj sobie i nie rób jaj na pogrzebie ![]() Zwyczajnie i po ludzki proponowałbym troszkę przestawić sposób myślenia.Będzie tylko gorzej.Ale, możę wróci do klubu normalność. Najgorsze co klub może teraz spotkać to znów zryw tzw "bos(s)a z Myslenic i zatrdunienie Smudy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 01.09.2012 o godz. 08:58.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
- masz jakąś awersje do tego narodu ? - przeczytaj co powiedział Glowacki: "debiutanci nie odbiegali od reszty" - popatrz na skład Polonii gdzie najlepiej grali "Młode Chłopaki Polaki " jak cynicznie piszesz - awersja do polskości widzę że dotyczy także polskich znaków diakrytycznych A tak w ogóle: kup parę jeszcze Meliksonów jak masz kasę ... albo namów na to Bossa z Myślenic a nie flekuj młodych Wislaków którzy grają bo na nich nas stać .... Tak na marginesie ilu obcokrajowców grało w Polonii a ilu w Wiśle Policz - potem się odezwij. Ja będę naszym młodym kibicował ... oby grali coraz więcej.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 01.09.2012 o godz. 09:49.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Okienko się skończyło więc czas na krótkie podsumowanie:
Transfery do Wisły to Fredriksen, Głowacki, Quioto, Sikorski. Panie Jacku Bednarzu Wiceprezesu ds. Sportowych, Bida z nędzą. To jest to podsumowanie. Nie wiem czym niejaki Fredriksen różni się od niejakiego Pajlicia? Głowacki - wiem wszyscy go chcieli, ale on w tej Turcji zapomniał jak się gra głową. Oglądał go ktoś w ogóle w Trabzonie? Czy po prostu zatrudniliśmy go za zasługi? Sikorski - tu nawet nie ma co dodawać. Wszystko w tym temacie już napisano. I teraz najlepsze = Quioto. Po wczorajszym meczu mam nadzieję że go zawieszą do końca rundy. Nie wiem jakim trzeba być debilem żeby tak osłabić zespół. Na dodatek ten gość nic do tej pory nie pokazał. NIC. No ale przecież go tak zachwalałeś Panie Jacku Bednarzu. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jeśli Bednarz chce zrobić coś dobrego, to niech prędko sprzeda Chaveza. Ustawianie takiego zawodnika w linii obrony przede wszystkim obciąża innych piłkarzy. Wyprowadzanie piłk (skandal) oraz minięcie się z powołaniem, ponieważ Chavez powinien zostać saneczkarzem - jak dla mnie wystarczy (co tu mówić o ustawianiu się i zachowywaniu zimnej krwi).
Osobiście nic do niego nie mam, ale Bunoza i Jaliens prezentują się ostatnio lepiej (jak dla mnie - Jaliens powinien grać zamiast Burligi). Osman pójdzie gdzieś na zachód (media informują o zainteresowaniu jego osobą), zarobi więcej kasy i szybciej będzie mógł rozpocząć swoją działalność misyjną. Nie odczytujcie tego postu jako ataku na Osmana, ale wczorajszy mecz pokazał, iż wiele pożytku mieć z niego nie będziemy. Jeśli tylko się rozegra (co niewątpliwie nastąpi, wszak zdarzały mu się dobre spotkania), to pojedzie na kadrę, być może złapie kontuzje i wszystko od początku. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|||
EDIT: by weszło Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez riv : 01.09.2012 o godz. 12:29.
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
A może czas na zmianę trenera?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najłatwiej i najtaniej.Takie leczenie objawów, a nie przyczyny. Dlatego właśnie, że jest to decyzja w tym momencie nic nie dająca i głupia, to właśnie mnie upewnia, że taka decyzja zostanie podjęta.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystko zmierza do wyjscia Cupiała w stylu Wojciechowskiego ......... Patrząc na Polonię nie wiem czy to zły scenariusz ... Na pewno niepewny. Marzenia moje to taki sklad na wiosne .......... Miśkiewicz Burliga Czekaj Bunoza Uryga Iliew Melikson Chrapek Szewczyk .......Kamiński Sikorski Starsi na zmiany ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
jestes zdrowy ? kto nam zawalił mecz , Chrapek z Szewczykiem czy Chavez , Sobol czy Pareiko ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Szczególnie np. okres za Maaskanta gdzieś od meczu z Lechią (ten z bramką Sivakova).
Masz bardzo skromne marzenia. To ja już wolę Probierza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Możesz wyjaśnić dlaczego Twoim zdaniem nie powinniśmy się wzmacniać? Bo dlaczego powinniśmy zatrzymać Meliksona i Ilieva to wiem. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Jasne 8 MP, kilka sezonów w pucharach i... porównanie, jak z księżyca z kimś, kto gdyby nie sprzeciw Kibiców Gieksy bez żadnych skrupułów zostawiłby zgliszcza po dwóch latach rozpierduchy bez żadnych efektów (w naszej nędznej Ekstraklasie). Rozumiem krytykę obecnego marazmu, też mi serce pęka, jak widzę ogrywających nas ogórków i naszych kopaczy kopiących się po głowach, ale Panowie nie popadajmy w skrajności. Trochę obiektywizmu mimo wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Każda jego minuta więcej w Wiśle to straty dla Wisły i Cupiała nie do odrobienia w najbliższych kilku latach. Nadworny Rogala wmówił Cupiałowi konieczność usunięcia Holendrów z Wisły ( skonfliktowanych z jego przyjacielem Piechniczkiem) i wymienił Basałaja na Bednarza. Różnica między tymi dwoma osobami jest taka, że Pan Basałaj złożył dymisję, gdy Pan Bednarz pojawił się w klubie z hasłem rewolucji na ustach, natomiast Pana Bednarza nie będzie stać na podanie się do dymisji, nawet jeśli Wisła zagrożona będzie spadkiem a nie pucharami europejskimi, jak w przypadku Pana Basałaja. Niestety, ale dla RN i TF to Pan Bednarz jest bohaterem od pseudo "potaniania" Wisły a nie Pan Basałaj od jej długofalowego rozwoju ( plany obydwu panów zwiazane z budową bazy treningowo-szkoleniowej ).
Do dziś Wisła nie może posprzątać po pierwszej prezesurze Bednarza a co dopiero będzie teraz
Ostatnio edytowane przez kot : 02.09.2012 o godz. 02:01.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Twojego postu wynika, że Basałaj zrezygnował sam, więc nikt nie wymienił go na Bednarza. Pomijając nawet fakt, że to dwa różne stanowiska. Jeżeli chodzi o bazę to różnica jest prosta - Basałaj złożył obietnice bez pokrycia (wykonał jakiekolwiek kroki poza obiecywaniem?), a Bednarz szczerze mówi, że na chwilę obecną nas na to nie stać.
Za pierwszym pobytem w Wiśle Bednarz nie pełnił funkcji prezesa. Bednarz nie zatrudnił Probierza (bo przyszedł prawie dwa tygodnie później). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No nie o takie marzenia chodzi ... Myślę że jednak bardziej realne jest moje marzenie sprowadzające się do tego że powstanie nowa Wisła w oparciu o młodych i Meleksa. Oczywiście 1 -2 zakupów klasowych piłkarzy do ligi mistrzów potrzeba ale to już nie na tą wiosnę . O to kto ma być trenerem na wiosnę nie pisałem więc nie bardzo rozumiem Cię Tow. Generale
Ostatnio edytowane przez Grantar : 02.09.2012 o godz. 12:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi o Twój skład. Obawiam się, że proponowaną przez Ciebie 11 mielibyśmy problem z utrzymaniem się w lidze. Wystawienie w środku pola duetu Chrapek - Major skończyłoby się katastrofalnie, dlatego wolę już skład proponowany przez Probierza, chociaż osobiście liczę, że w końcu doczekamy się na zestawienie pomocy w składzie Iliev, Chrapek, Sobolewski, Melikson, Szewczyk.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() ![]() [*] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to jest banalnie proste - Grantar nie jest kibicem Wisły. Albo raczej, jest kibicem rozwiązań szkodliwych dla Wisły, za każdym razem wspierającym je (Liczka, Bednarz, Probierz, Heller, Kapka, obrona "polskiej myśli szkoleniowej" itd. ) Każde rozwiązanie, idea i decyzja pogarszająca sytuację Wisły jest przez niego od lat broniona.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wielokrotnie zgadzałem się z Twoimi opiniami tak teraz z tym wychwalaniem "Pana Basłaja" przesadzasz i to znacznie. Rozumiem, że uważałbyś Bednarza za znakomitego prezesa gdyby naobiecywał Ci budowę akademii, boisk treningowych i rozbudowanie skautingu na poziomie Ajaxu Amsterdam? Pieniędzy co prawda na to nie ma - no ale jakaż znakomita wizja rozwoju! "Pan Basałaj" przez prawie dwa lata nie potrafił wprowadzić sprzedaży internetowej biletów, nie potrafił znaleźć sponsora na koszulki więc o czym my tu mówimy? Bednarz to złe rozwiązanie dla Wisły - obawiam się jednak, że w obecnej sytuacji finansowej klubu dobrego rozwiązania nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Czy ktoś z Was dysponuje jakimś sprawozdaniem finansowym, czy tylko powtarzacie bajki dla ciemnego luda rozpowszechniane dla uzasadnienia odejścia od modelu holenderskiego? Czym ta sytuacja na dzisiaj różni się od sytuacji sprzed 2, 4, 6, czy ośmiu lat? Prosze o fakty i liczby, a nie zaklęcia prasowe |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak jak i Ty FraMat muszę opierać się na tym, co przedostanie się do prasy. Wg niej budżet klubu na ten sezon wynosi 35 mln złotych. Z tym ciemnym ludem to też się pohamuj, bo Twoja teoria też zdaje się nie ma uzasadnienia "na papierze". Sam pisałem, że nie chcę mi się wierzyć w straty finansowe po dobrym sezonie w Europie i sporych zyskach z tego tytułu. Działania klubu jednak zdecydowanie wskazują, że albo jest to prawda albo Cupiał wypompowuje z klubu ostatnie pieniądze. Różnica między obecnym okresem a tym sprzed kilku lat? Ty naprawdę uważasz, że Bednarz dysponuje kasą na transfery ale mimo wszystko sprowadza Sikorskiego zamiast kupić kogoś ciekawego? Pamiętasz jedno zgrupowanie zagraniczne podczas tak długiej przerwy? Przecież to też świadczy o oszczędzaniu...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 02.09.2012 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Tymczasem pozycja Bednarza jest czysto zadaniowa - przyszedł do Wisły jako quasi syndyk. Cięcie kosztów, spłata zobowiązań. Wiem że takie cele mu wyznaczył Nadprezes, ale to nie znaczy że mamy przyklaskiwać takiej działalności. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Zresztą chyba każdy z nas,r którzy pracują wie, że jak się zarabia przyzwoite pieniądze to to potrafi przyzwyczajać, a nie motywować do jeszcze większej pracy. Zdecydowanie lepszy jest system z wypłacaniem premii za dobre wyniki.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 02.09.2012 o godz. 15:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Tak więc Basałaj nie liczył na specjalną kasę od Cupiała, lecz odważył się pomóc Wiśle samej sobie. Brakło mu 3 minuty z Apoelem, abyśmy dzisiaj świętowali powstawanie Akademii piłkarskich itp spraw typowych dla mistrzowskiego klubu w wydaniu europejskim ( o ile Cupiał nie przerobiłby jego sukcesu na drobne, zabierając zarobione grube pieniądze, jak to uczynił z jego sukcesem w UEFA i wmawiając kibicom upadek finansowy klubu, podczas gdy był to jeden z najlepszych okresów sportowo-finansowych w historii Wisły Cupiała). Bednarzowi zaś brakuje 3 minuty ( 3 mecze) do zainstalowania Wisły w tej rundzie w strefie spadkowej, co mu odpowiada w obliczu jego braku wizji i chęci gry w pucharach. On nie szuka pieniędzy na rozwój ani przez samą Wisłę, ani tym bardziej przez TF Cupiała. To kat Wielkiej Wisły Cupiała. Cupiała, który jeśli nie ma planów pozbycia się Wisły, natychmiast po upadku Wisły Bednarza, dokona kolejnej rewolucji, gdyż jego Wisła nigdy nie będzie za niego, bez realnych celów mistrzowskich i pucharowych. Udowodnił to już wielokrotnie, gdy ogłaszano jego odejście i upadek Wisły. Na dworze karmazynowego Króla dzieją się rzeczy wyłącznie skrajne, od Epitaph po obco tutaj brzmiące We Are The Champions. Stabilizacja klubu w swoich celach i działaniu, to w Wiśle Cupiała rzecz niemożliwa. TF wskazuje jednak, że nie jest to rzecz obca dla Cupiała wogóle. Tak poprostu traktuje Wisłę, jak przedmiot hazardu a nie biznesu.Taki to człowiek, którego dzięki wpływom jego dworzan, można posądzać o rozdwojenie jażni, gdy od wizji holenderskiej, nagle pikuje w stronę " Teraz Polska" . Wygląda jednak na to, że w tej rundzie już nic nie będzie mógł zmienić i lokalizacja Wisły w strefie spadkowej, raz na zawsze uzmysłowi mu być może, którą drogą powinien z Wisłą kroczyć, jeśli nie chce mieć z nią klopotów w przyszłości. Jest to droga rozwoju Basałaja dla przykładu, a napewno nie droga likwidatora Bednarza. Droga rozwoju i stabilizacji a nie likwidacji i rewolucji. Wszędzie na świecie rozbudowywują bazy treningowo-szkoleniowe i Cupiał nie powinien się ośmieszać w tej sprawie, teoriami o gwarancjach, bo nie przystoi to tak poważnemu biznesmenowi. Jako kibice, mimo jego kasy i przeogromnych zasług dla Wisły, nie mozemy milczeć, gdy widzimy, jak kruki i wrony rozszarpują Wisłę, z powodu chwilowych słabości Cupiała. Wisła nigdy nam tego nie wybaczy. Nie można poniżać Moskala, na rzecz Probierza. To nie ta liga. To nie ta waga. To nie ta krew. To już Nawałka robi więcej niż ten sobowtór hiszpańskiego trenera, ulubieńca mediów. A Bednarza to nie tylko wstyd, że musimy ponownie tolerować przy R22. To tragedia dla Wisły, jeśli pozwolimy na jego dalsze rządy. Rozliczcie proszę uczciwie, jego transfery z i do klubu, a zobaczycie, że poza Marcelo, to 99 % kosztownych bardzo pomyłek i sprowadzanie Wisły do poziomu niemocy sportowo-finansowej. Pomóżmy Cupiałowi to zrozumieć, zanim będzie za póżno.
Ostatnio edytowane przez kot : 02.09.2012 o godz. 20:16.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
|
pawelo84 napisał(a):
Hiipokryci pawelo84 napisał(a):
![]() Jakie rekordowe pieniądze? Masz konkretne wyliczenia? Nie? To skąd wiesz? Z prasy? Z plotek kolportowanych przez Kapkopodobnych? Rekordowo duże pieniądze to ta drużyna przyniosła do klubu z europejskich pucharów. I to akurat jest potwierdzone przez oficjalne dane ze strony UEFA. Są „twarde” liczby płatności za każdy punkt i awans. pawelo84 napisał(a):
Jak cholera. Ewidentnie dali klubowi znacznie więcej pieniędzy, niż wzięli w zamian. Z takimi ludźmi jak Ty rzeczywiście nie da się dyskutować. Poziom Twoich osądów jest bowiem porażający infantylizmem. pawelo84 napisał(a):
pawelo84 napisał(a):
![]() ![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
FraMat, jako, że wypowiadasz się w sprawach ekonomicznych a innych odsyłasz do książek
Pytanie :Sprawozdania finansowe wychodza, niestety z opóźnieniem. Najnowsze udostępnione (Wisła SA) jest na 2009 rok.Dlaczego tak jest ?
Ale cała ta teoria zacznie się chwiać, jeśli teraz Cupiał np zatrudni Smude i rzuci mu na piłkarzy w zimie, przy okazji będzie opłacał Probierza. Wtedy to już będziemy zakręceni na maksa. Bo taka sytuacja to ani "cięcie kosztów" ani "zwijanie interesu".
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.09.2012 o godz. 15:54.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|