The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
NHitman
Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2012, 11:31
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
A Ty i inni tutaj sie wypowadajacy myslicie ze znajdzie sie drugi taki wlasciciel ktory wpompuje tyle kasy co Cupial w Wisłe?
Nie wiem czy wpompuje, ale chętni są i byli już dawno... (był nawet kiedyś temat jakiegoś szejka o którym pisało weszło)

Niektórzy już kilka lat temu widzieli nieudolność w zarządzaniu klubu

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...3,4187805.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.09.2012, 11:37
Narzekacie jak nie powiem kto. Facet budował klub za gigantyczne pieniądze, które nie jak miały się do sukcesów w Europie. A można to osiągnać, tzn regularne granie w LE czy LM, za dużo mniejsze pieniądze, co pokazuje przykład Victorii Pilzno.

Co do klubów przynoszących dochody. W Europie są tak owe, Benfica Lizbona z największą ilością Socios na świecie oraz FC Porto. Tanio kupują i kurewsko drogo sprzedają plus kopią się na poważnie w Europie. Tylko aby osiągnąć ten pozom wtajemniczenia potrzeba stworzyć super siatkę scautingu i mieć w niej zatrudnioych wprawnych speców. Do tego trzeba mieć także na przyzwoitym poziomie ustawione własne szkolenie. Musi się zgrywać kilka elementów na wyproacowanie których potrzeba lat. My zamiast budować podwaliny pod coś takiego działaliśmy byle jak. Od przypadku do przypadku. Efekty widzimy obecnie.

Model Portugalski raczej nam nie grozi, bo to jest high tech,acoś czuje, że Cupiał idzie w stronę tego jak działa Vitoria Pilzno. Nie słyszałem o zespołach, ktore robią rewolucje i nie odbija się to na ich grze. Proces przebudowy i budowy trwa, mnie się nigdzie nie spieszy. A jak dla kogoś porażka z jakąś Polonią W na licencji Groclinu nie pozwala spokojnie funkcjonować i wypisuje dyrdymały pod adresem kogoś kto dał Wiśle tyle MP to chyba sam powienien się zastanowić czy na taczki sobie nie siąść i w ściane wycelować.

O szejkach to nawet nie myślcie, no chyba ,że jesteście jakąś ukrytą opcją. Po szjkach zazwyczaj zostaje kurz, jak zabawka się znudzi. Poczytajcie sobie fora kibiców z City czy PSG o Maladze nie wposminającwszystko fajnie ale do czasu, oni pisząc zazwyczaj, że będzie boleć. I zdają sobie z teog sprawę. Wolę Cupiała w Wiśle,bo wiem że to gwarantuje żywot klubu niż kilka lat zabawy szejków, o których tak marzycie i marny koniec.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.09.2012 o godz. 11:44.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.09.2012, 11:41
Nie zapominajmy, że nadrzędnym celem Cupiała po przejęciu Wisły zawsze były pieniądze (czy to z nieruchomości, które miały należeć do Wisły czy to z działalności klubu). Właściciel Wisły chciał kupować tanio i sprzedawać drogo oraz awansować do Ligi Mistrzów gdzie były ogromne pieniądze do podniesienia. Niestety nie da się tych celów osiągnąć po kosztach. Bo Cupiał wprawdzie wpompował pieniądze we Wisłę ale było to o wiele, wiele za mało, żeby liczyć na awans do Ligi Mistrzów na innej podstawie niż łut szczęścia. Teraz widzę koncepcja jest inna: drużyna po kosztach i liczenie na to, że jakimś cudem trafi się talent, którego można będzie upchnąć za ten milion Euro. Wiśle nie wróży to dobrze.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 01.09.2012, 11:53
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
O szejkach to nawet nie myślcie, no chyba ,że jesteście jakąś ukrytą opcją. Po szjkach zazwyczaj zostaje kurz, jak zabawka się znudzi. Poczytajcie sobie fora kibiców z City czy PSG
Już widzę jak kibice City narzekają na pieniądze które im umożliwiły wygranie jednej z najtrudniejszych lig na świecie i przerwanie hegemoni rywala zza miedzy...

Nie myślę o szejkach w Wiśle, przykład szejka podałem ze względu na to, że zainteresowanie kupnem Wisły jest spore.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2012, 11:56
NHitman napisał(a):Wyświetl post
zainteresowanie kupnem Wisły jest spore.
Pokaż cytaty, linki, dowody?

Jak do tej pory Wisłę chciał kupić jedynie Waldemar Kita, właściciel FC Nantes. O nikim innym nie mówiono, a już na pewno nie oficjalnie. Chyba że masz jakieś "pewne telefoniczne" informację. Za ich ujawnienie będziemy zobowiązani.

Na chwilę obecną stwierdzenie "zainteresowanie kupnem Wisły jest spore" jest rzuceniem słów na wiatr, niepodparte żadnymi rzetelnymi argumentami i dowodami.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.09.2012, 12:09
Nawet przeżywające kłopoty finansowe ITI miało trudność, żeby opchnąć Legię, która bądź co bądź jest produktem niezłym i, co najważniejsze, gotowym. Kilka lat temu Wisła bez trudu znalazłaby nowego właściciela, no ale dzisiaj to bardzo, bardzo zaniedbany biznes.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.09.2012, 12:11
Raczej nikt nie będzie chciał kupić klubu dopóki BC będzie żądał ceny, na którą składają się kart zawodnicze plus wszystkie pieniądze, które od 98 zainwestował w Wisłę. Wychodzi kwota ok 100 milionów złotych, a za tyle to można kupić klub w bardziej cywilizowanym piłkarsko kraju i tak zrobił Kita.
..
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 01.09.2012, 12:22
O sprzedaży nie ma mowy w tym momencie bo Cupiałowi się to nie opłaca. Jakąkolwiek wartość mają teraz właściwie wyłącznie Melikson i Genkow. Stadion wynajmowany od miasta, praw do nazwy i herbu Cupiał nie ma, boisk treningowych brak, pozycja na krajowym rynku znacząco podupadła.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2012, 12:28
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wskaż mi proszę kluby, które zarabiają na siebie (oprócz Barcelony i ManU).
Akurat te klubu maja wielkie długi, więc jeszcze nie zarabiają na siebie. Podobnie Real, Chelsea, Arsenal i wiele innych o których nie wiesz, ale podam Ci jeden konkretny przykład - Bayern Monachium, ten klub jest najlepiej prowadzony ekonomicznie na świecie od wielu lat. Tam nie ma długów, pożyczek, czy brakuje kasy. Po prostu jest grupa ludzi umiejętnie zarządzająca klubem i z biegiem czasu to wszystko wychodzi. Przypominam, że 40mln euro na Javi Martineza pochodzi z wpływów z biletów, karnetów i praw transmisyjnych, nie od właściciela, jego humoru i podjarania się piłkarzem
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2012, 12:37
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Akurat te klubu maja wielkie długi, więc jeszcze nie zarabiają na siebie. Podobnie Real, Chelsea, Arsenal i wiele innych o których nie wiesz, ale podam Ci jeden konkretny przykład - Bayern Monachium, ten klub jest najlepiej prowadzony ekonomicznie na świecie od wielu lat. Tam nie ma długów, pożyczek, czy brakuje kasy. Po prostu jest grupa ludzi umiejętnie zarządzająca klubem i z biegiem czasu to wszystko wychodzi. Przypominam, że 40mln euro na Javi Martineza pochodzi z wpływów z biletów, karnetów i praw transmisyjnych, nie od właściciela, jego humoru i podjarania się piłkarzem
Dodam Olympique Lyon
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.09.2012, 12:47
Dinamo Zagrzeb? Ogromne pieniądze zarabiane na transferach i coraz lepsza gra w pucharach, a co za tym idzie również duże pieniądze.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.09.2012, 12:57
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
jeden konkretny przykład - Bayern Monachium, ten klub jest najlepiej prowadzony ekonomicznie na świecie od wielu lat. Tam nie ma długów, pożyczek, czy brakuje kasy
Bayern pożyczył coś ok. 350 mln euro na budowę stadionu i o ile dobrze pamiętam to do tej pory to spłacają.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.09.2012, 13:05
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
I nie piszcie, że wolicie normalność w 3 lidze, bo już widać jaka frekwencja jest jak macie swoich młodych Polaków
Czyli uważasz,że 17 tys ludzi na meczu drużyny, która miała za sobą chujowy sezon, a obecnie gra nijako to jest mało?
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.09.2012, 13:32
17 tysięcy na meczu z polonia w to zajebisty wynik. przyjedzie lepszy przeciwnik a szczególnie lepsi kibice (bo nie oszukujmy się kibice poloni w to poziom okręgówki) to wtedy 22-23 tysiące będzie mimo tak słabej gry jaka pokazują zawodnicy.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.09.2012, 13:32
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Bayern pożyczył coś ok. 350 mln euro na budowę stadionu i o ile dobrze pamiętam to do tej pory to spłacają.
Czyli wyłożyli kasę na coś, co przez następne 20 lat ( do remontu) będzie im przynosiło zyski. U nas właściciel nie zainwestował chyba nawet 1000 zł w coś dochodowego w perspektywie dłuższej, niż najbliższe okienko transferowe.

Tak sobie myślę, na zasadzie pobożno-życzeniowej - a może jak kiedyś Cupiał wpadł na pomysł zrobienia dreamteamu w zasadzie jako pierwszy, chociaż byli bogatsi, tak teraz znów jest pierwszy wprowadzając model aktualnie obowiązujący - czyli powiedzmy sobie szczerze żałosny. Pytanie czy w perspektywie paroletniej nie będzie to jedyny obowiązujący model w naszej śmiesznej lidze. Być może Wisła wtedy będzie znów o krok dalej przed innymi? Takie tam moje fantazje.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2012, 13:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dodam Olympique Lyon
Akurat bardzo kiepski przykład. Lyon od lat jest na deficycie, a w tym roku jest już strasznie źle o czym świadczy fakt wyprzedawania najlepszych zawodników. Dla tego klubu okres prosperity skończył się kilka sezonów temu.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.09.2012, 14:10
Bardzo łatwo jest narzekać na Cupiała wskazując jednocześnie co powinien (a właściwie ile jeszcze powinien). Zamiast marudzić że właściciel zły niech który wskaże inną opcję, ale realną a nie palcem po wodzie pisanych szejków itp.
Nie dziwcie się też Cupiałowi, że nie chce oddać Wisły za drobne - ciekaw jestem kto z tych "mądrych" oddałby cokolwiek swojego po zainwestowaniu takiej kasy. Jest na forum ktoś, kto oddał np samochód (czy rower) większemu miłośnikowi motoryzacji po zainwestowaniu w remont , tylko dlatego, że miłośnik lepiej będzie dbał
Cupiał, moim zdaniem, jest biznesmenem i kibicem jednocześnie co trudno zrozumieć wielu ludziom - efekt jest taki, że zamiast pozbyć się wszystkiego szukając jak najmniejszych strat (i mieć święty spokój) zajmuje się jeszcze Wisłą nie odzyskując kasy (czyli de facto zamrażając ją sobie).
Łatwo jest zarządzać milionami Cupiała ludziom, dla których "inwestycja" w bilet i szalik jest maksymalnym przejawem zaangażowania w klub.
Nie znaczy to, że musi się podobać, co Cupiał robi ale warto pomyśleć nad tym co się na jego temat pisze i jakie rozwiązania proponuje.
Realizmu i pokory nieco proszę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.09.2012, 14:28
Kluby takie jak OL rok, w rok publikują takie konkretne sprawozdania
http://www.actusnews.com/documents/A...definitive.pdf
Kapitał własny, mimo dwóch( a nie wielu lat, jak sugeruje hunter) lat deficytu jest na poziomie ponad 100mln euro

Olympique nie ma długów, deficyt pokrywany jest ze środków własnych a nie z pozyczek

jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Nie dziwcie się też Cupiałowi, że nie chce oddać Wisły za drobne - ciekaw jestem kto z tych "mądrych" oddałby cokolwiek swojego po zainwestowaniu takiej kasy. Jest na forum ktoś, kto oddał np samochód (czy rower) większemu miłośnikowi motoryzacji po zainwestowaniu w remont , tylko dlatego, że miłośnik lepiej będzie dbał
Cupiał, moim zdaniem, jest biznesmenem i kibicem jednocześnie co trudno zrozumieć wielu ludziom - efekt jest taki, że zamiast pozbyć się wszystkiego szukając jak najmniejszych strat (i mieć święty spokój) zajmuje się jeszcze Wisłą nie odzyskując kasy (czyli de facto zamrażając ją sobie).
.
Czy Cupiał nie mógłby sprzedać klubu za przyslowiowe 1 zł, (lub ciut więcej) a nowy właściciel spłacałby mu zadłużenie Wisły na dotychczasowych zasadach?

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.09.2012, 14:49
Marszałek
Cytat:
acoś czuje, że Cupiał idzie w stronę tego jak działa Vitoria Pilzno.
Szkolenie i scauting?

To chyba bardzo malo prawdopodobna strona. I nie chodzi nawet tyle o pieniadze (nie trzeba od razu budowac 50 boisk), co o czas i wizje. Szkolenie to jest 7-10 lat pracy do momentu pojawienia sie pierwszych owocow. Scauting, taki porzadny, to sie tez buduje... 2-3 lata. Moze nawet wiecej.

Tymczasem Cupial jest bardzo, bardzo, niecierpliwy. Zmienil sie tak z dnia na dzien?
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 01.09.2012, 15:15
PANOWIE CZY KTOŚ Z WAS MOŻE MI WYJAŚNIĆ CZYM ROŻNI SIĘ INWESTOWANIE OD UDZIELENIA POŻYCZKI NA 30 PROCENT......JAK TO MIAŁO MIEJSCE MIĘDZY WISŁĄ A TF. A niby dlaczego nowy właściciel miał by cokolwiek spłacać on kupuje pewien produkt jakim jest Wisła ,co mają go interesować garby za które jest odpowiedzialny Cupiał . Jeszcze jedno powrócę do przykładu jaki mi swego czasu zaserwował moderator MIESZKANIE jeśli kupisz mieszkanie za kredyt w banku w BANKU NIE ZA KASĘ OD WUJKA CUPIAŁ TO TY PONOSISZ PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA TO CO SIĘ W NIM DZIEJE. JEŚLI TEN ŻE WUJCIO UŻĄDZA CI MELINĘ I KAŻE ZA WSZYSTKO PŁACIĆ I SPŁACAJĄC RATY TO JEST TO PATOLOGIA I TO MA MIEJSCE W OBECNEJ WISIE.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.09.2012, 15:33
Temat nie powinien brzmieć jak brzmi tylko "Jaki model funkcjonowania Wisły".

Model, który przyjęto na początku czyli skupowanie za olbrzymie pieniądze piłkarzy w nadzeji, że pieniądze z LM to zrekompensują nie sprawdził się.
Nie da się zbudować mocnego trwałego klubu bez fundamentów, bazy, szkolenia itd. Ale też nie da się zbudować mocnego klubu tylko i wyłącznie w oparciu o model szkolimy i sprzedajemy. Potrzebna jest w tym zakresie zrównoważona i długofalowa polityka.

Tylko teraz jest już za późno. Błędy z okresu pierwszych lat Cupiała, czyli owo zadłużenie, są jak kamień. Jedynym sposobem wyjścia z sytuacji była ucieczka do przodu poprzez sukcesy sportowe i zwiększenie przychodów (stadion!), czyli to co zaproponował Basałaj. Trzech minut zabrakło.
Metoda obecna czyli przaśno-siermiężnie oszczędnie itd była by może i dobra, gdyby nie zadłużenie.
Jeżeli z jakichkolwiek powodów zabraknie strumyka z Myślenic nie jesteśmy żadna miarą utrzymać zespołu, nawet takiego z młodych do ogrania. Pozostanie droga Lechii.

Carpe diem quam minimum credula postero

FraMat napisał(a):Wyświetl post
bo Wisła nie publikuje nawet sprawozdań sądowych,
Publikuje.

Edit. Trafniej byłoby napisać, publikuje choć z opóźnieniem.
FraMat, nie mam pojęcia czy już jest dostępne. I czy w ogóle będzie. Do 2010 r. tak.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 01.09.2012 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 01.09.2012, 15:43
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Publikuje.
jest dostępne sprawozdanie za poprzedni rok?

wikink1 napisał(a):Wyświetl post
PANOWIE CZY KTOŚ Z WAS MOŻE MI WYJAŚNIĆ CZYM ROŻNI SIĘ INWESTOWANIE OD UDZIELENIA POŻYCZKI NA 30 PROCENT.......
Możesz poczytac ze zrozumieniem wątek "Nibylandia"?
naprawde jeśli nie masz chociaż minimalnego pojęcia o ekonomii to nie pisz tu bzdur

Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.09.2012, 16:08
Wisła nie publikuje żadnych dokumentów. RZiS, czy Bilans to czysta abstrakcja. Szukałem tydzień i 0 źródeł. Teoretycznie Nasz klub powinien udostępniać tego typu informacje, gdyby był notowany na GPW, jak obowiązkowa informacja dla akcjonariuszy. Były takie plany w roku 2002, gdzie Wisełka miała zostać pierwszym klubem piłkarskim w Polsce notowanym na giełdzie. Koniec końców żadne konkretne kroki nie zostały podjęte i pomysł upadł. Każdy z nas może porozmyślać, jakie były tego powody. Może obawa BC o utratę hegemonii w panowaniu nad klubem? A może fatalny stan finansów.

Gdyby ktoś z was posiadał dane za okres 3 ostatnich lat to byłoby świetnie, moglibyśmy dokonać jakieś małej analizy, np. prognozowania upadłości Na wszystko przygotowane są odpowiednie modele i wartości literaturowe.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.09.2012, 16:09
Jaki jest Pan Bogusław Cupiał każdy kibic Wisły zdążył się już przez te przeszło 14 lat przekonać. To, że nie chce pompować kolejnych pieniędzy też jest oczywiste. Można mieć do niego tylko jedno "ale", a mianowicie przez 14 lat nie potrafił wybudować nawet 1 normalnego boiska treningowego. A-klasowe zespoły mają lepsze boiska niż to klepisko, które nazywane jest bocznym boiskiem. Nie wiem czy nie chciałbym 1 rundy bez transferów, a kasę przeznaczyć właśnie na boiska treningowe. 1 pełnowymiarowe i 2 mniejsze ze sztuczną nawierzchnią. obecne kontuzje mogą być też pokłosiem tego boiska.

Co do obecnej sytuacji panującej w Wiśle to ta degrengolada zaczęła się już od meczu z Anderlechtem czyli sprzedaż najlepszych, a zastępowanie ich słabiakami. Brak bazy treningowej tylko pogłębia naszą i tak beznadziejną sytuację. Moim zdaniem z każdym rokiem bez niej jesteśmy 3 lata do tyłu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2012, 17:03
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy nie chciałbym 1 rundy bez transferów, a kasę przeznaczyć właśnie na boiska treningowe. 1 pełnowymiarowe i 2 mniejsze ze sztuczną nawierzchnią. obecne kontuzje mogą być też pokłosiem tego boiska.
Była taka runda, w tym roku w zimie. Ja myślałem, że to taka zasłona dymna i że w lecie będzie kilka ciekawych transferów, ale ch*j bombki strzelił choinki nie będzie
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 01.09.2012, 17:18
Wie ktoś jak wygląda sytuacja telefoniki?

Wydaje mi się, że Cupiał zakręcił kurek (poza kontraktem za koszulki, który i tak wrzuca sobie w koszty).
I Wisła ma poradzić sobie sama.

Jeśli mam rację, nie będzie płacenia 2 trenerom więc od Smudy mamy narazie spokój.

Wiele się wyjaśni w zimie jakie będzie oficjalne stanowisko klubu kiedy będziemy kręcić się dookoła środka tabeli?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.09.2012, 20:02
Tymczasem nasz umiłowany właściciel już prawdopodobnie jest po słowie ze Smudą. Świetnie, to jest to czego klub potrzebuje. Zmiana trenera na Smudę.

Jak go zatrudni, a będzie płacił Probierzowi, to gadki o ciężkich czasach będzie można włożyć między bajki. Oznacząc będzie to jedno, że kasa jest, tylko jest trwoniona np na płacenie dwóm trenerom jednocześnie. A byłoby to nie po raz pierwszy.
Pewnie kwestia czasu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.09.2012 o godz. 20:05.
..
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2012, 20:10
Nie od dziś wiadomo, że Bogusław Cupiał otacza się złymi doradcami...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.09.2012, 20:15
Heheh i do tej pory nie zauważył, że są do dupy ci doradcy, tylko nadal ich słucha ? Bo raczej nie osiagnął sportowo tego co zamierzał.
Musiałby albo być nieinteligentny, albo ta cała historia o doradcach jest grubymi nićmi szyta.
..
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.09.2012, 20:28
tofik napisał(a):Wyświetl post
Heheh i do tej pory nie zauważył, że są do dupy ci doradcy, tylko nadal ich słucha ? Bo raczej nie osiagnął sportowo tego co zamierzał.
Musiałby albo być nieinteligentny, albo ta cała historia o doradcach jest grubymi nićmi szyta.
Jakimi grubymi nićmi? Chyba nie trzeba być bardzo bystrym by nie widzieć tego, że Pan Kapka to człowiek do zwolnienia, podobnie Bednarz. O Rogali nie wspomnę. Sama dyskusja z Piechniczkiem i jemu podobnymi dyskwalifikuje Cupiała jako znawcę piłki nożnej. I nie można mówić, że Ci ludzie robią Cupiałowi dobrą robotę - oni Wisłę niszczą. A jak Cupiał tego nie widzi, to niech dalej ich słucha - takie będą efekty, że ani MP już nigdy mieć nie będziemy, ani nic w Europie nie zwojujemy - bardziej prawdopodobne będzie tułanie się w środku tabeli albo spadek z ligi. Wpierw niech Pan Cupiał zdecyduje się na profesjonalizm, a wtedy będziemy mogli dyskutować na jego temat. Bo obecnie nie sposób go nie skrytykować...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów