The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa?
Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! 26 14,13%
Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! 74 40,22%
Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. 32 17,39%
''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. 52 28,26%
Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2012, 13:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
za Maaskanta przegrywaliśmy po 0:1 nawet u siebie, ale caly czas gnietliśmy rywala, brakowało szczęścia pod bramką.
Wczoraj nie mieliśmy NIC do powiedzenia. Byliśmy tłem.
Ale nie porównujmy drużyny Maaskanta do drużyny Probierza - bo to nie ma sensu.

Maaskant miał kase na transfery, a Probierz jej po prostu nie ma. Ot taka duża różnica. Dlatego wczoraj po boisku biegał 17-letni debiutujący Kamiński zarabiający n-ty razy mniej niż Dudu Biton.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.09.2012, 13:38
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Nie przeginasz czasem w drugą stronę? A nie zapomniałeś przypadkiem o Jaliensie i Ilievie będących w czołówce najlepiej zarabiających piłkarzy w naszej lidze wg mniej lub bardziej poważnych zestawień ?
Pokaż te zestawienia. Bo nie przypominam sobie, bym w którymkolwiek widział na czołowych miejscach aż 3-4 Wiślaków, czy choćby tylko w pierwszej dziesiątce.

Przypominam sobie natomiast dane, wedle których najlepiej zarabia w naszej lidze Luboja i są to sumy sięgające nawet 700 tyś euro za sezon. Czyli jeden Luboja inkasuje tyle, ile "dwóch Genkowów".

Mati_ napisał(a):Wyświetl post

Maaskant miał kase na transfery, a Probierz jej po prostu nie ma. Ot taka duża różnica.
Oczywiście, że ma to sens. Jak porównywania jakichkolwiek innych trenerów.

I jaką to kasę na transfery miał Maaskant? Ile to milionów Euro Wisła wydała? Oświeć mnie proszę
Ostatnio edytowane przez Lemur : 01.09.2012 o godz. 13:41.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.09.2012, 13:43
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Pokaż te zestawienia. Bo nie przypominam sobie, bym w którymkolwiek widział na czołowych miejscach aż 3-4 Wiślaków, czy choćby tylko w pierwszej dziesiątce.

Przypominam sobie natomiast dane, wedle których najlepiej zarabia w naszej lidze Luboja i są to sumy sięgające nawet 700 tyś euro za sezon. Czyli jeden Luboja inkasuje tyle, ile "dwóch Genkowów".

Oczywiście, że ma to sens. Jak porównywania jakichkolwiek innych trenerów.

I jaką to kasę na transfery miał Maaskant? Ile to milionów Euro Wisła wydała? Oświeć mnie proszę
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ecia,id,t.html
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 01.09.2012, 13:57

Maaskant miał kase na transfery, a Probierz jej po prostu nie ma. Ot taka duża różnica. Dlatego wczoraj po boisku biegał 17-letni debiutujący Kamiński zarabiający n-ty razy mniej niż Dudu Biton.
Probierz wiedział na co się pisze . Wiedział ,że klub nie ma kasy na nowych zawodnikow.
Wiec mial czas od marca ,żeby poukładać skład, znaleźć odpowiednią taktyke itd itd
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 01.09.2012, 14:02
Tu nie chodzi o grajków takich czy innych , tylko o to że nie oni nie maja zielonego pojęcia co maja grać i wyglądają na ospałych .Jak dla mnie to jest wina trenera.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Stary 01.09.2012, 14:02
I co? Nie padają tu żadne kwoty. A nawet jeśli to zestawienie jest prawdziwe, w 10-tce mamy zaledwie 4 Wiślaków na odległych miejscach, z tego tylko 3 sprowadzonych za czasów Valcxka. Jeden Luboja zarabia wedle innych źródeł więcej niż dwóch,trzech z nich.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 01.09.2012, 14:09
Mecz podobny do tego z Odense z Krakowa obrońcy sami podarowali bramki przeciwnikowi(może poza pierwszą) w roli głównej Chavez który po kontuzji powinien zagrać mecz najpierw w ME szczególnie,że mieliśmy na ławce Jaliensa i Bunoza na stopera.

Probierz mocny w mowie wygadany a jak przychodzi do meczu to robi w spodnie i wystawia dwóch defensywnych pomocników! gdzie az prosi się o rozrywającego skoro tylko Iliev z bardziej kreatywnych był w składzie .

Kolejny błąd Probierza ściągnięcie Wilka zamiast Sobolewskiego który nie miał siły a Wilk zawsze zapieprza 90minut i sił mu nie brakuje.

Dobry mecz Szewczyka to jeden z nielicznych plusów,Chrapek potwierdza,ze zasługuje na więcej szans i musi w następnym meczu zagrać w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.09.2012, 14:11
Lemur napisał(a):
Eternit już mnie uprzedził (dzięki!), masz tam Meliksona, Gargułę, Genkova i Jaliensa.

były też np takie zestawienia jak poniżej gdzie masz Jaliensa, Gargułę, Ilieva.

http://www.orange.pl/kid,4000003306,...j,article.html

Więc mylisz się, pisząc że
- " nie było ich na liście 10 najlepiej zarabiających piłkarzy ligi poza Genkowem i Gargułą."
- " nie przypominam sobie, bym w którymkolwiek widział na czołowych miejscach aż 3-4 Wiślaków, czy choćby tylko w pierwszej dziesiątce."

Dodam tylko, że nie wnikam w rzetelność tych rankingów. Pozdrawiam.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.09.2012, 14:15
Lemur napisał(a):Wyświetl post
I co? Nie padają tu żadne kwoty. A nawet jeśli to zestawienie jest prawdziwe, w 10-tce mamy zaledwie 4 Wiślaków na odległych miejscach, z tego tylko 3 sprowadzonych za czasów Valcxka. Jeden Luboja zarabia wedle innych źródeł więcej niż dwóch,trzech z nich.
Czyli skromne 40%

Na 16 zespołów z ekstraklasy "zaledwie" 4 piłkarzy Wisły znalazło się w pierwszej 10 najlepiej zarabiających.
No no rzecznik każdego rządu mógłby się od ciebie uczyć sprzedawania niewygodnych faktów
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.09.2012, 14:28
Czy porównując do innych trenerów czy nie - fakt jest faktem, że wczorajsze poczynania Wiślaków trudno nazwać grą zespołową, a piłka kopana taką właśnie jest dyscypliną. Beż gry zespołowej (rola trenera) nic to nie będzie niezależnie od zawodników.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.09.2012, 14:36

Powiedz mi którego z tych "milionowych" graczy Maaskanta nie ma dziś w Wiśle co powoduje ból głowy Probierza?
Lameya, Nuneza i Bitona?
Pozostali grali tez za Maaskanta
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.09.2012, 15:22
To po co Probierz chcial Sikorskiego jak po boisku biega Kaminski. Po co ten Frederikson jak juz Bunoza na lewej lepiej gral. O Quioto narazie szkoda gadac bo jedyne co pokazal to idiotyzm. Jest tak krucho z kasa a wydaje sie pewnie nie tak male sumy na sprowadzanie jakis ogorkow.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Stary 01.09.2012, 15:28
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Eternit już mnie uprzedził (dzięki!), masz tam Meliksona, Gargułę, Genkova i Jaliensa.

były też np takie zestawienia jak poniżej gdzie masz Jaliensa, Gargułę, Ilieva.

http://www.orange.pl/kid,4000003306,...j,article.html

Więc mylisz się, pisząc że
- " nie było ich na liście 10 najlepiej zarabiających piłkarzy ligi poza Genkowem i Gargułą."
- " nie przypominam sobie, bym w którymkolwiek widział na czołowych miejscach aż 3-4 Wiślaków, czy choćby tylko w pierwszej dziesiątce."

Dodam tylko, że nie wnikam w rzetelność tych rankingów. Pozdrawiam.
A szkoda, bo właśnie rzetelność tych rankingów, jak widać na załączonych przykładach pozostawia najwięcej do życzenia.

Zresztą, nawet tych 3-4 Wiślaków w 10 najlepiej zarabiających bynajmniej nie powoduje, że drużyna jest/była przepłacona. Przypominam, że ta drużyna pozyskała znacznie więcej z europejskich pucharów niż wynosiły pensje tych grajków. A opublikowany bodajże w czerwcu ranking stosunku procentu płac do budżetu potwierdza, że pod tym względem wszystko było w normie.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czyli skromne 40%

Na 16 zespołów z ekstraklasy "zaledwie" 4 piłkarzy Wisły znalazło się w pierwszej 10 najlepiej zarabiających.
Powtórzę pytanie: i co z tego? Stosunek procentu płac względem budżetu był zachowany i w normie. Drużyna płacąca maksymalnie 300-400 tyś euro kontraktu wyszła z grupy LE - to rzadkość czy częsta sytuacja przy tym budżecie, którym dysponowała Wisła, także płacowym? To wielki sukces.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 01.09.2012 o godz. 15:31.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.09.2012, 15:43
Jeszcze pomęczę ten temat. Czy ktoś może wytłumaczyć dlaczego w wyjściowej 11 zagrał Chavez zamiast Bunozy? Dlaczego Burliga zamiast Kew? Dlaczego Kamiński zamiast Quioto?

To Probierz tak ustawił zespół i taką 11 desygnował, dlatego to on odpowiada za taką grę. Już mniejsza o wynik, bo można czasem przegrać po dobrym meczu. Ale chaos jaki pokazała wczoraj Wisła nadawał się na materiał instruktażowy pt. Jakich błędów personalnych i taktycznych nie popełniać.

Może Probierz chciał zaskoczyć Polonię takim ustawieniem? Niestety nie udało się.
Dalszym takim eksperymentom ktoś powinien powiedzieć NIE!
c.d.n.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.09.2012, 16:48
sprowadzenie Głowy to też nie był dobry pomysł,dał sie tak na zamach wziąśc Wszołkowi że szkoda słów.Już nie ta szybkośc Arka niestety
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.09.2012, 16:59
lazy napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze pomęczę ten temat. Czy ktoś może wytłumaczyć dlaczego w wyjściowej 11 zagrał Chavez zamiast Bunozy? Dlaczego Burliga zamiast Kew?
Eee.. może dlatego, że Gordan stracił ostatnio matkę, i nikt za bardzo nie wie co jest w jego głowie, a to oddziałowywuje na wydarzenia boiskowe. Dajmy czas temu chłopakowi.

Zgadzam się co do Burligi. Jest on tragicznie słaby. Gra tylko do tyłu, zero polotu w ofensywie, słabiutko w obronie. I do tego wcale nie jest młody. Niestety z braku laku musi grać, bo Jaliens to ten sam poziom żenady. Czekam na Jovanovicia.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 01.09.2012, 17:53
fialo napisał(a):Wyświetl post
Eee.. może dlatego, że Gordan stracił ostatnio matkę, i nikt za bardzo nie wie co jest w jego głowie, a to oddziałowywuje na wydarzenia boiskowe. Dajmy czas temu chłopakowi.

(...)
ok, też tak uważam. Ale po co go było nawet brać na ławkę?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.09.2012, 20:18
Gordan na ławce, żeby nie zapomniał po co tu jest był w druzynie i z drużyną.

Burliga słabszy od jaliensa ? doobre sobie ostatnio czytałem, że nie ma słabszego od jaliensa a jovanovic to łamaga to ktory z nich jest najsłabszy wkońcu ?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2012, 20:20
Proszę nie rozmywać tematu kolejną dyskusją o sprawach związanych z polityką finansową Wisły. Zwłaszcza, że nikt tutaj nie wie, ile naprawdę zarabiają nasi piłkarze, a już na pewno nie przeczący sobie wzajemnie dziennikarze prasowi.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.09.2012, 20:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Super!!! po 3 kolejkach 4 pkt! Zajebiście jednym słowem.Gdzie jest ta Wisła co lała wszystkich? jak wszyscy, przyjeżdżali rywale to mieli pełne gacie i się bali a teraz? to widać, że Wisła się boi i ma pełne gacie.Jeżeli chcemy? mistrzostwa to takie mecze trzeba wygrywać.Graliśmy bez 11 piłkarzy tak bo żadna formacja nie istniała, w tym meczu.Niech łysy dalej wyprzedaje i niech grają młodzi a co ważna kasa
Hmm, nie wiem skąd to załamanie, z drużyn walczących o utrzymanie mamy nawet dobry bilans co prawda bramki na minusie, ale całe 4 punkty zdobyte na drużynach walczących w tym sezonie o podobny cel - to powinno robić wrażenie.

Mistrzostwa Polski nadszedł czas.. w koszykówce, futsalu ale nie na trawiastych boiskach. Kim Ty chcesz walczyć o tego mistrza?

Barti napisał(a):Wyświetl post
Quioto - doskonale rozumiem chłopaka i wybaczam czerwoną kartkę, mnie też by nerwy puściły z tego wszystkiego . Za to Garguła, za to że popchnął Quioto jak schodził, powinien dostać z liścia - ten gość jest bezpłciowy. Cała reszta no comments...
Nie wiem czy to ironiczny post czy poważne stwierdzenie..

Jeżeli na poważnie usprawiedliwiasz Quioto - to chyba nie oglądałeś powtórek tego zajścia - istne chamstwo w czystej postaci nie mające nic wspólnego z walką o piłkę. Ja rozumiem można być zdenerwowanym - ale żeby w taki sposób rozładowywać swoją frustrację - to jest dopiero no comments.

Zohan napisał(a):Wyświetl post
Frederiksen słabo ale TYLKO w obronie. W ataku naprawdę przyzwoicie, pozbyliśmy się Kirma, nie mamy skrzydłowych. Wróci Bunoza, pójdzie na lewą obronę, a Frederiksena dać na lewą pomoc?
Eh, jeszcze Probierz to przeczyta.. Znowu mamy dziury w kadrze więc róbmy z obrońców pomocników, czy z pomocników obrońców. Przecież jesteśmy w tym mistrzami - Piotr Brożek, Dragan Palijć, Junior Diaz - czyli co następny Frederiksen?

Jeszcze pomęczę ten temat. Czy ktoś może wytłumaczyć dlaczego w wyjściowej 11 zagrał Chavez zamiast Bunozy? Dlaczego Burliga zamiast Kew? Dlaczego Kamiński zamiast Quioto?
Też bym nie wystawił Bunozy w tym meczu, ja wiem że wrócił do treningów, jednak w końcu w ostatnim czasie przeżył tragedię rodzinną.

Dlaczego Burliga? Bramka w Bielsku i absencja Jaliensa w tamtym spotkaniu dała mu przepustkę do gry we wczorajszym meczu. A zresztą czyż Łukasz nie był w sparingach ustawiany po prawej stronie obrony kosztem Kew?

Dlaczego Kamiński? Z moich informacji wynikało, że Quioto miał się nie znaleźć w meczowej ''osiemnastce'' a w jego miejsce awizowany był Stolarski, nie wiem jak to się stało, że ostatecznie Honduranin znalazł się w kadrze.

Dalszym takim eksperymentom ktoś powinien powiedzieć NIE!
Hm, eksperymentom?
To może nie był eksperyment, tylko nasza przyszłość, która nas teraz czeka. Bo niby kim mamy grać.

------

Co do meczu to wszystko zostało już napisane. Trzeci mecz z rzędu i trzeci raz tracimy bramkę jako pierwsi i nie dajemy sobie z tym rady. Wczoraj to już była istna parodia, przyjechał do nas zespół sklejony za ''pięć dwunasta'' przed startem ligi i pokazuje nam miejsce w szeregu. Prezentując futbol dojrzalszy od naszego, zespół w którym jedne z głównych ról odgrywają młodzi zawodnicy - Wszołek i Teodryczyk. To co wczoraj robili z naszą obroną woła o pomstę do nieba.

Chavez poruszał się jak dziecko we mgle, Frederiksen - no cóż, więcej się po nim spodziewałem, Burliga - jakoś nadal mnie nie przekonuje. Arek Głowacki - zawiodłem się, miał kierować naszą obroną, być ostoją a tym czasem dorównał poziomem do pozostałych obrońców we wczorajszym meczu.

Słusznie ktoś zauważył - bramki sprezentowane Warszawiakom niczym w LE - Odense BK...

Pomocnicy: Na plus występ Szewczyka, mam nadzieję, że będzie z niego pożytek i nie za rok, dwa ale na teraz - potrzebujemy kogoś kto będzie w stanie zastąpić Kirma (a to raczej nie będzie ciężkie zadanie), Chrapek - zmiana również na plus - chłopak nie boi się kombinacyjnej gry, miał kilka ciekawych zagrań. Trochę szwankuje jeszcze współpraca ale podczas tej przerwy, liczę że to się poprawi. Zestawienie pomocy Wilk - Melikson - Chrapek - Iliev to chciałbym widzieć od pierwszych minut najbliższego meczu..

Sobolewski - przykro, Radek już nie te lata, niestety kariera chyli się ku końcowi, Sobol opadał wczoraj z sił. Smutny widok jak nasz kapitan prosi o zmianę.

Iliev jedyny jasny punkt w ''11'' wczoraj - widać brak Maora i w pierwszej połowie, brak kombinacyjnej gry z jego strony, w drugiej lepiej to wyglądało.

Genkov - ten to już w ogóle niewidoczny i chyba najbardziej odczuł brak Meliksona, nie było go na boisku..

Mamy czas na poprawę swojej gry przez najbliższe dwa tygodnie, tylko teraz pojawia się pytanie - co my do jasnej cholery robiliśmy na przygotowaniach przed sezonem? Nie wypracowaliśmy żadnego schematu gry, żadnych pomysłów na grę.
Zmarnowany okres przygotowawczy?

Z taką grą, nawet najwięksi optymiści nie są (przepraszam za wyrażenie) tak głupi, żeby uważać iż w tym sezonie włączymy się do walki o jakąkolwiek pozycję gwarantującą start w Europie... Każdy widzi gdzie jesteśmy, jak wygląda nasza kadra, jak gramy i jak się prezentujemy na tle Polonii Warszawa. Czego tu wymagać?

Trzeba oswoić się z myślą, że tłuste lata zdobywanie mistrza, gra w Europie to już przeszłość niedaleka ale jednak przeszłość. Zostaliśmy wszyscy rozpieszczeni, graliśmy naprawdę świetne mecze, umieliśmy w decydujących momentach odwrócić losy spotkania, mieliśmy charakter którego tak bardzo nam dziś brakuje.

Przyszedł słabszy moment, kijowy sezon i niektórzy postanowili się odwrócić od Wisły, od klubu na który chodzili, na którym się wychowali?

Czy od klubu, który był tylko i wyłącznie zespołem dostarczającym MP do klubowej gablotki z trofeami i ciekawe mecze na arenie międzynarodowej?

Z klubem jest się na dobre i na złe, nie tylko wtedy kiedy Frankowski, Żurawski czy Brożek zostają królami strzelców i zapewniają mistrzostwo po mistrzostwie, ale też w czasach, gdzie przyjeżdża Groclin i ogrywa nas w Naszym Domu 0:4. Kiedy ''Biała Gwiazda'' ten sam klub co nie tak dawno był 3 minuty od piłkarskiego raju dostaje w pałę od Polonii Warszawa przed własną publicznością.

Wiem że ciężko oswoić się z taką myślą, że nie mamy drużyny aby stawiać przed nią cel w postaci mistrzostwa Polski czy gry w europejskich pucharach, co przedtem było naszym obowiązkiem teraz może okazać się przyjemnością jak za rok lub dopiero za dwa do Krakowa zawita Europa...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.09.2012, 20:25
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Eh, jeszcze Probierz to przeczyta.. Znowu mamy dziury w kadrze więc róbmy z obrońców pomocników, czy z pomocników obrońców. Przecież jesteśmy w tym mistrzami - Piotr Brożek, Dragan Palijć, Junior Diaz - czyli co następny Frederiksen?
Daniel Dubicki, Grzegorz Kaliciak ... Błaszczykowski, Kosowski w drugą stronę i obstawiam, że było więcej przykładów
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.09.2012, 20:30
Plus jest taki, że Szewczyk nie jest gorszy od Kirma, a Chrapek od Garguły. Czasem warto zaufac młodym niż przepłacać.

Natomiast transfery Bednarza zostaly ostatecznie skompromitowane. Tak samo zresztą jak nasi "kreatywni" pomocnicy Wilk i Sobolewski.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.09.2012 o godz. 20:33.
..
Odpowiedz cytując
kono
Member

Od: 12.2007

Stary 01.09.2012, 22:01
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Sieroty po Wojciechowskim znokautowały dream team wujcia Cupiała .
Nie udzielam się od długiego czasu, bo nie chcę bana wyłapać, ale komentarz cholernie prawdziwy i cholernie bolący. Brawo.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 02.09.2012, 04:33
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to ironiczny post czy poważne stwierdzenie
Jeżeli na poważnie usprawiedliwiasz Quioto - to chyba nie oglądałeś powtórek tego zajścia - istne chamstwo w czystej postaci nie mające nic wspólnego z walką o piłkę. Ja rozumiem można być zdenerwowanym - ale żeby w taki sposób rozładowywać swoją frustrację - to jest dopiero no comments.
Zmusiłem się i oglądnąłem powtórkę. Faul istotnie chamski, ale Polonia zamiast grać pajacowała i tarzała się po boisku, co nie znaczy że wygrała niezasłużenie. Wstarczyło, jakby Quioto kopnął Piątka w tyłek. Piszę serio i bez ironii.
Powód: pisownia
Ostatnio edytowane przez Barti : 02.09.2012 o godz. 04:39.
Odpowiedz cytując
Whiteevil
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 02.09.2012, 05:59
Ile jeszcze można wystawiać paralityka Chaveza?Najgorszy obrońca Wisły od 40 lat.BRAWO!

edit by Fra Mat: może darujmy sobie epitety pod adresem piłkarzy?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 02.09.2012 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.09.2012, 06:29
Włąsnie wyczytałemw artykule z głownej strony wislakrakow.com : "Cóż można napisać po takim meczu? Nie ma żadnego usprawiedliwienia na tak kompromitującą postawę. Mówimy o mistrzowskich planach, a gramy jak ligowy średniak". Otóż ja wiem, co to optymizm, co to nadzieja itd Ale przestańcie chociaż wy kreować nową rzeczywistość i zaklinać deszcz!!!! Nie ma ciągłości w tym klubie w zadnym aspekcie to i nie będzie wyników. A tak Probierz pieprzy o Mistrzostwie i sam się podkłada, a wy mu jeszcze wtórujecie.
Za niedługo przyjdzie Smuda i obieca cuda. Zaczną grać, po jednej rundzie okrzyknie się ich rewelacją a przez następne 2 lata powłocża ledwo co nogami. On już tak załatwił Widzew, Wisłę, Legię, Zagłębię, Amikę...Czy myślicie , ze u nas zrobi coś innego?
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.09.2012, 09:05
Cytat:
Plan Wisły na ten mecz był następujący: - Chcieliśmy wpuścić młodych zawodników, żeby narzucić wysokie tempo meczu .....
I narzucili - tak szybko już dawno nam tylu bramek nie strzelili
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.09.2012, 12:06
No właśnie. Jak oceniacie grę młodych ? Tylko indywidualnie. Przyznam, że dla mnie to osoby kompletnie nie znane. Jednak widziałem duzo ambicji i nawet niezłe próby gry kombinacyjnej. Zwróciłem nawet uwagę na niewysokiego atakującego lewą stroną boiska (stałem na D). Niezłe rajdy na dobrej szybkości ale nie wiem jak to w TV wygladało bo z sektora zza bramki jest inne odniesienie.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 02.09.2012, 13:02
przyzwuczajcie sie chlopcy ze z takimi ludzmi jak Probierz, Bednarz czy Cupial - to bedziemy teraz posmiewiskiem calej ligi - i bedzie Nas lal kto tylko bedzie chcial ... i proponuje jeszcze chodzic w wiekszej ilosci na mecze- napychac kase Cupialowi - i spiewac ...NIC SIE NIE STALO , WISELKO NIC SIE NIE STALO ...... bo na tym przeciez polega slogan WIERNOSC ...za moich czasow byla Wisla .. a nie zarzad - wlasciciel i inna banda frajerow ...jednak czasy sie zmienily chlopcy ....
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 02.09.2012, 13:09
Chrapek i Szewczyk przyciągneli moją uwagę ze względu na technike, spokój i dobrą kreatywność, a zagranie Szewczyka, wyborne, no look pass plus idealna dostawa piłki do Ilieva. Propo Serba, on nie może wychodzić w podstawowym składzie, nie dlatego że uważam go za słabego, ale po 45 minutach rywale słabną i jest dużo miejsca na boisku, Ivica po po I połowie traci wiele sił, ale gdyby wpuścić go po 45 minutach większy byłby pożytek z niego mając tyle miejsca, bo w prawie zawsze w I połowie nie ma super zagrań ze względu na skomasowaną obronę, nie wiem czemu Probierz nie usiądzie, nie pomyśli nad rozwiązaniami taktycznymi, niech chociaż spróbuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów