|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Według mnie istnieje szansa, że hołubiony przez straganiarza z Myślenic Smuda dostałby "cywilizowane" zaplecze w postaci funduszy, dyrektora i w ogóle całej hałastry. Probierz na coś takiego nie może liczyć. Zaczynam coraz bardziej skłaniać się w kierunku "Franza". Jeżeli mamy być organizacyjnym i sportowym lejem po bombie z Probierzem, a móc przynajmniej powąchać łaskawą rękę Cupiała ze Smudą, wybieram to drugie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Doczekaliscie sie mlodziezy, gladkie 1-3 z druzyna, ktora nie przeszla okresu przygotowawczego, nie wiem co Probierz zrobil z tym Chavezem, ale gosc wyglada jak Branco.Jak dla mnie z tych mlodych tylko z Szewczyka moze cos byc, i to nie na Wisle, ale w ogole na ekstraklase, reszta ucieka od pilki zupelnie jak Brud.Niestety, ale takim skladem jak dzis bronilibysmy sie przed spadkiem, bez Meliksona Iiliev nie bedzie gral sam ze soba.Warto byloby tez zapytac Probierza dlaczego Dwialiaszwili,ktory tranuje normalnie niecaly miesiac wygladal lepiej fizycznie niz polowa Wisly, ze pilkarsko lepiej to oczywista sprawa, ale fizycznie to juz jest dziwne.Jak liczycie jeszcze na jakies postepy i spodziewacie sie, ze ten trener ma jakas wizje gry,to zycze powodzenia.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.09.2012 o godz. 00:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Po obejrzeniu dzisiejszego meczu jestem absolutnie pewien - gorzej już byc nie może. Z całym szacunkiem dla Probierza,ale jest to trenerski dyletant. Mając do wyboru Wisłe z Probierzem i Wisłe ze Smudą będe się modlił o to, żeby Smuda przejął ten zespół.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z komentarzem wstrzymam się aż wytrzeźwieję. EDIT: A co tu zresztą komentować?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.09.2012 o godz. 02:38.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Różnica jest tylko taka że będziemy musieli oglądać ten jego ryj i te jego nieskładne bredzenie na co dzień. Tak jak pisałem za Maaskanta, tak mogę napisać dziś - kwestia zmiany trenera to jest najmniej ważna rzecz w Wiśle. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
BRAĆ ORESTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hahaha ale pierdoły tu wypisujecie. Aż żal patrzeć. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A ja bym wlasnie wzial Lenczyka albo Smude, Probierz to przereklamowany jednorundowy wynalazek.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A mnie właśnie Szewczyk pozytywnie zaskoczył dobrze zagrał również Chrapek i Iliev, błąd Pareiki, Chavez, Głowacki, Sobolewski katastrofa, więcej spodziewałem się również po Wilku i Genkovie. Ogólnie beznadziejne ustaiwenie na pierwszą połowę. Zgadzam się Probierz to dyletant, meczów już miał dużo, więc nie ma co ciągle mówić, żeby mu dawać jeszcze czas, on tylko gadać potrafi, a i słuchać się tego nie da. Ja np osobiście nie widzę w nim ani sportowej złości ani żeby mu zależało dla niego Wisła to po prostu ot kolejny klub. Smuda w żadnym wypadku. A co powiedzie na Piotra Nowaka? Ten przynajmniej wydaje się być ogarnięty a nie jakiś dyletant. Sorry ale denerwuje mnie ten Probierz i te jego sztuczne miny na konferencji, nie widzę z nim przyszłości skoro do meczu u siebie wystawia 2 defensywnych pomocników. Co to k...a ma być!!!!!!!!
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nie o trenera tu chodzi!!!!! ta drużyna nie zapier.... na boisku. przyjdzie nowy trener, pobiegają trzy mecze, a później znowu zwolnią trenera. przestańcie gadać o pucharach itp. zostawcie trenera na przynajmniej dwa lata, i nie zwracajcie uwagi na wyniki. zobaczycie że po dwóch latach drużyna w końcu nabierze swojego stylu. młodzi się ograją. niepotrzebni zawodnicy wylecą. żadna drużyna w ekstraklasie nie ma swojego stylu. ciężko powiedzieć np. że Legia słynie z gry skrzydłami a Korona z żelaznej defensywy. I nigdy nie powiemy tego o żadnym zespole, bo żaden klub nie ma swojego stylu. każdy zmienia trenera kiedy tylko się da. zaryzykujmy raz i zostawmy trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Też się zgadzam że trener nie jest największym problemem Wisły. Ale niestety jest problemem. IMHO główną winę za wczorajszą porażkę ponosi Probierz: skład w pierwszej połowie był źle zestawiony i stąd tak fatalnie to wyglądało. Gdyby skład był taki jak w 2. myślę, że wynik byłby inny.
No i porówjjamy wyniki pracy Stokowca który miał na przygotowanie drużyny 3 tyg. i Probierza trenującego Wisłę od wiosny... W grze Wisły nie widać postępów, raczej regres i miotanie się trenera ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak Wisła nie zmieni trenera ,to gramy w tym roku o utrzymanie...
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ale marudzicie.
Poszukajmy pozytywów w tym całym gównie. Na przykład plusem jest to że nie damy dupy w derbach bo na szczęście żydownia jest ligę niżej ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale co nowy trener wyciśnie ze starego Sobola,Guły czy z koszmarnie słabego Wilka ? Do tego wolni i niezwrotni obrońcy dający sie kłaśc na ziemii na zamach.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.09.2012 o godz. 09:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
To jest pewne tylko w tym roku. Wczorajszy mecz dowodzi, że jeżeli Melikson odejdzie z klubu, do znowu będziemy mieli w Krakowie 2 kluby w jednej lidze - niestety nie tej najwyższej... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem pretensji do Probierza.. chcieliście młodych ? to Probierz zgodnie z prośbą kibiców i zarządu wpuścił młodych zawodników.. a że dostaliśmy wpier.. niestety ale Probierz udowodnił Bednarzowi , że skrzydłowych mamy raptem dwóch .
Ja się cieszę ,że Probierz postawił wreszcie na "młodych" zawodników od początku meczu. Najbardziej podobała mi się gra Szewczyka i Chrapka. I wolę żeby Probierz był trenerem dalej niż Smuda-gdzie te cuda ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No to już wiemy, jak gra Wisła Probierza :(
Dla mnie Probierz to taki Smuda Bis - składnię ma lepszą w wypowiedziach, poza tym cały Frantz - trochę farciarz czasem (Jaga) , trochę mitoman, najmniej trener z prawdziwego zdarzenia. Problem nie tkwi w tym czy go zmieniać i czy inny trener może wycisnąć więcej z zawodników bo moim zdaniem dobry trener umiałby poukładać zespół, jeśli nie na mistrzostwo to przynajmniej na grę, którą da się oglądać. Problem w tym, że nie ma go na kogo zmienić. Było Kazka zostawić - trenersko niekoniecznie duża różnica, ale nasz, sympatyczniejszy i gada mądrzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Oj ludzie ludzie jeszcze kurz po euro nie opadł a ci już Smudę by zatrudniali. Czy Wy nie nie wiedzicie, że Wisła składowo teraz jest średniakiem? Przecież taki Dwaliszwili to czysto piłkarsko niestety naszego Ceco zjada na śniadanie i to widać gołym okiem. To samo obrona, Czekaj, Chavez (swoją droga nie wiem co sie z nim stało), Fredriksen to nie są wielcy zawodnicy. Nasza jedyna nadzieja to pomoc, ale tylko pod warunkiem gry Meliksona. Ceco napastnik ok, ale chyba nie ma wątpliwości, że sam nic nie zagra. A ile można ugrać tylko pomocą? A jeśli jeszcze ktoś sądzi, że przyjdzie wielki Franz i dostanie 3 mln euro na transfery, to proponuję zejść na ziemię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Zmienianie słabego na słabego...jaki to ma sens? Problemy są w składzie, zarządzaniu, w polityce. Dopiero jakby to było na normalnym poziomie można by się było zastanawiać kto na ławce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Kto za niego? Najlepiej ktoś taki jak Maaskant, ze zdrowym spojrzeniem na piłkę i ambicją do stworzenia czegoś z niczego, bo na dzisiaj tyle właśnie mamy. Może jakiś młody Czech, albo Rumun. Byle nigdy wcześniej nie słyszał o polskiej myśli szkoleniowej. Pamiętajmy ze cały czas jest do dyspozycji Heniek Kasperczak, który z tego co mamy w dwa miesiące robi najładniej w lidze grającą drużynę, ale na to nie pozwolą zauszniki bossa. To czy Kazek różni się od Misia pokazują wyniki. Kazek wygrał z Twente i Odense, zremisował dwa razy z Liege, wyniki pucharowe drużyn Probierza to porażka z Arisem Saloniki . Nie chcę snuć teorii, ale moment przyjscia i późniejsze działania zarządu wyglądaja mi na piątą kolumnę. Im szybciej straci ona wpływ na działania klubu tym lepiej. Choćby ich miejsce zajęli amatorzy. Czym się ten skład różni od ostatniego MISTRZOWSKIEGO? Jest jedna zasadnicza różnica. W składzie mistrzowskim mieliśmy TRENERA, teraz mamy pokrzykiwacza. Jak ten fachura jeszcze "popracuje" to "składowo" będziemy spadkowiczem mimo, że nazwiska piłkarzy będą takie same jak w składzie mistrzowskim.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.09.2012 o godz. 10:12.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kiedy nie piszesz w politycznym to się z Tobą zgadzam
![]() Są do rozważenie, w temacie naszego klubu, dwie kwestie: 1) stawiać na młodych, niedoświadczonych, często bez umiejętności Polaków. Ale wówczas działanie klubu musi zostać oparte o ludzi dla których Wisła to coś więcej niż pracodawca. Tacy ludzie jak Moskal, Motyka, Nawałka- to oni winni zajmować długotrwale pewne stanowiska w naszym klubie tak, aby miłość do klubu zaszczepiać właśnie w tych młodych zawodnikach. Nie można zbudować klubu opartego na zawodnikach perspektywicznych, jeśli będą prowadzeni przez ludzi przypadkowych, a takim niestety jest trener Probierz. 2) postawić jeszcze raz na zagraniczną myśl szkoleniową. Młody, ambitny trener z wizją, mający doświadczenie jako piłkarz, widzący wielki świat piłki z perspektywy murawy. Dyrektor sportowy co najmniej na poziomie Valckxa, mający szereg kontaktów. Oparcie drużyny o doświadczonych graczy z zagranicznych, czyli jednym słowem, pójście drogą Cypru- drogą, która w moim mniemaniu jest dla nas jedynym dobrym wyjściem. Tu młodzi Polacy, obserwowani, sprowadzani do klubu byliby uzupełnieniem składu, myślą o przyszłości. Wisła to klub z olbrzymimi tradycjami, piękną historią, pewną reputacją. Nie możemy pozwolić sobie na brak sukcesu sportowego kosztem wprowadzania młodych zawodników, od razu z marszu. Oni muszę się szkolić w towarzystwie graczy z doświadczeniem, lepszych od Głowackiego. Tak, aby za dwa lata mogli stanowić już i sile Białej Gwiazdy. A Wy, co myślicie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. To że z podobnym składem Maaskant wygrał ligę dwa lata temu to mitomania. W tej chwili mamy papierowych tygrysów na boisku, patrz Sobol nazwisko wielkie mistrza zdobywał, ale w tej chwili poziom Ekstraklasy jest dla niego za wysoki.
2. W stosunku do zeszłego sezonu (nie rozumiem czemu mamy odnosić się do sezonu z dwóch lat a nie sezonu z tamtego roku) straciliśmy 5 zawodników z ofensywy. Ciekaw jestem jakby Maaskant sobie poradził gdyby mu tak wyjąć ze składu 4 pomocników i napastnika i nie dać nikogo. Nawet taki manewr zastosować w każdym klubie to jakość musi spaść, nie zależnie kto na ławce. Wyjmij ze składu Barcy 5 zawodników (sama pomoc i atak) i też jakość spadnie. 3. Nie wiem o co chodzi z Arisem, że się śmiejesz ale ten Aris to poziom wyżej niż Odense. Zresztą trochę debiutującą Jagę w pucharach sędzia skręcił. I nie to że bronie Probierza bo on mnie ni ziębi ni grzeje.
Ostatnio edytowane przez Baala : 01.09.2012 o godz. 10:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To to znaczy co? Piłek w klubie nie ma? Bramki wywieźli na złom? Jakie problemy w składzie? Czym się on różni od mistrzowskiego? Biadolić i narzekać każdy potrafi. Polonia ma lepszy skład? Czy może przygotowywała się w lepszych warunkach? To jakim prawem leje nas na naszym własnym stadionie 3:1? Co ma od nas lepszego? Piłkarzy u nas nie chciano, bo niby za słabi. Bazy treningowej nie ma, co takiego sprawiło że nie robiliśmy sztycha? Każdy zdrowo myślący powie ze trener do bani. No, ale Stokowiec to chyba nie Murinho? Tylko najprawdopodobniej słaby polski trener, a potrafił w trzy tygodnie ze zbieraniny stworzyć drużynę która bezdyskusyjnie wygrywa na stadionie nastokrotnego Mistrza Polski. To czy w tej sytuacji naszego Misia można nazwać słabym? Uważam ze to zdecydowanie przesada, chłopa który nigdy w życiu nie trzymał w rękach siekiery nie można nazwać słabym drwalem on zwyczajnie drwalem nie jest.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak Polonia ma lepszy skład. Dalej nie rozumiem czemu się odnosisz do dwóch lat wstecz, a nie do roku wstecz? Reszte napisałem post wyżej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Temat jest o trenerze, więc pozwólcie że na nim się skupimy.
Parę kamyczków do jego ogródka: 1) Obrona gra beznadziejnie. Zero zrozumienia, zero asekuracji, obowiązuje zasada albo się uda albo nie, 2) Wyprowadzanie piłki z linii obrony - masakra. Ani środkiem, ani bokiem. Aż dziw bierze że mieliśmy przewagę w posiadaniu piłki. Znowu połechcę kilku Holendrofobów ale za Maaskanta wyglądało to o niebo lepiej. 3) Gra systemem 4-4-2, wszystko fajnie ale trzeba mieć do niej piłkarzy. Chyba w końcu trener to zrozumiał zmieniając ustawienie w II połowie. 4) Zmiany. Dlaczego wczoraj zszedł Wilk a nie Sobolewski? Przecież trener powinien wiedzieć w jakiej formie są jego piłkarze? 5) Wybór pierwszego składu. Jest z tym problem nie od dziś. Wczoraj wyglądało to wręcz na celową manifestację wobec Cupiała i Bednarza - "Patrzcie kim mam grać!!!". ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pareiko-Jovanovic,Jaliens,Głowacki, Hendricksen-.....,Wilk,Melikson, Iliev,.(Kirm) Genkov. Kto Probierzowi każe wystawiać Sobola? Jeżeli jest taki "słaby". Dlaczego nie dał zagrać Boguskiemu? Dlaczego młodych zamiast wpuszczac na Bełchatów czy Podbeskidzie wpuszcza od początku z Polonią z którą zawsze było ciężko? Zeby mieć usprawiedliwienie? Bo innego wytłumaczenia nie znajduję. Masz podane składy mistrzowski i bardzo słaby dzisiejszy. Różnią się TYLKO brakiem Małeckiego, który dla większości był osłabieniem, więc jeżeli mówimy o mitomanii to jest nią raczej przekonywanie ze mamy słaby skład. Piłka nożna to gra zespołowa, personalia są ważne ale nie najważniejsze. Proste pytanie, Polonia ma lepszy skład? Aris to poziom wyżej od Odense ? 3 razy mistrz Grecji: 1928, 1932, 1946 wicemistrz Grecji: 1980 zdobywca Pucharu Grecji: 1970 8 razy finalista Pucharu Grecji: 1932, 1933, 1940, 1950, 2003, 2005, 2008, 2010 Aris kolego to taka nasza amica. Do europy dostaje się zwykle przez puchar bo w lidze są bez szans, wiec jeżeli chcesz ich porównywać do Odense to moim zdaniem prezentują najwyżej podobny poziom. Okazało sie ze dla trenera Probierza poziom ten był za wysoki. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Swojego zdania o Cupiale nie zmieniam ani na jotę. Oczywiście najbardziej chciałbym, żebyśmy byli jak ten "Bełchatów", ale samowystarczalni, bez niego, bo jeżeli w jakimś odległym czasie pojawi się człowiek z odrobiną rozumu i chęcią działania (nie mówiąc o zasobnym portfelu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ciekawe ile jeszcze razy musimy zmienić trenera żeby wszyscy załapali, że nie to jest głównym problemem...
Mógłbyś mi podać jeden mecz w którym tak graliśmy?
Kontuzja. Melikson jest kontuzjowany, a drugi "młody" wszedł za innego młodego (Quioto). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No słaby jest ten Probierz, spodziewałem się po nim jednak więcej - taki trochę Maaskant bis: elegancko się ubiera, dużo gada, a później boisko weryfikuje wszystko.
W ogóle to były zajebiście mądre ruchy: wywalić Maaskanta, dac szansę Moskalowi, a gdy ten przegrał jeden mecz zatrudnić kopie Maaskanta. Najbardziej szkoda mi Moskala bo wyniki na pewno gorsze by nie były, a jego drużyna miała jednak jakiś styl - przynajmniej dało się to oglądać. Co oczywiście nie zmienia faktu, że zwolnienie Probierza jest zupełnie bez sensu bo to nie tu jest problem. Dopóki nie jesteśmy w sytuacji, że zamykamy tabelę, a rywale nam odjeżdżają nie ma sensu robić nerwowych ruchów. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Drozd:
1. Boguski kontuzjowany, zresztą jak zawsze. 2. Skoro Aris jest podobnym poziomem do Odense to czemu my z tym Odense biorąc dwumecz odpadlibyśmy. Te Odense też trzy razy było mistrzem więc nie wiem po czym wnosisz że to lepszy klub. Jeszcze Jaga z tym Arisem to debiutowała w pucharach co jest nie bez znaczenia bo oprócz Franka i Skerli bodaj to nikt tam nigdy nie grał w pucharach z zawodnikow, a u nas właściwie cała kadra już grała. 3. Jovanovic i Melikson kontuzja to nie wiem co tam robią, Hendricksen to pewnie Frederiksen który lepiej od Paljica to narazie nie wygląda. CZyli różnaca nagle z jednego zrobiła się do czterech. Pozatym Iliev nigdy nie był mistrzem Polski tylko grał Kirm wtedy w podstawowym, czyli już jest piątka w stosunku do mistrzowskiego sezonu. Pół składu. Dodatkowo Wilk wcale nie był wtedy jakimś super mocnym podstawowym, bo pierwszy był Sobol, a często przed Wilkiem potrafili wyjść czy Jirsak czy Siwakow. Zresztą o czym my mówimy to było dwa lata temu, szmat czasu. W między czasie Śląsk zdobył mistrza i wykonał wbrew pozorom mniej roszad niż my i mając tego samego trenera też zjechał na dno. Co do młodych na Bełchatów i Podbeskidzie to ciesz sie że Probież tego nie zrobił bo dziś byśmy mieli 0-1 punkt a nie cztery.
Ostatnio edytowane przez Baala : 01.09.2012 o godz. 11:27.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|