|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I dziwnym trafem jakoś Szpenio nam zamilkł ostatnio
![]() W Grójcu zapewne gorączkowe szukanie tematu zastępczego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zaraz napisze ze posłowie PiS to wandale bo odpiłowali lenina, a on przecież 30 lat temu nikomu nie przeszkadzał
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No to znów parę linków. To o PKB
http://biznes.interia.pl/makroekonom...-o-pkb,1837238 To o ZUS: http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...adzach,1825629 Powyższe linki ze specjalnym pozdrowieniem dla dla kolegi Ajax. Będę sie na nie powoływał udzielając odpoiwedzi na Twój ostatni post. Mam nadzieję że pomoże on wyjaśnić Ci zarówno to na czym polega (jak sądzę) błąd w Twoim rozumowaniu dotyczącym recesji jak proponowej przez Ciebie "reformy" ZUS. A teraz jeszcze coś o budowlance: http://biznes.interia.pl/raport/kryz...inusie,1836440 i o naszym długu: http://biznes.interia.pl/raport/kryz...lotych,1836875
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 30.08.2012 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A to dla Szpenia i innych oszołomionych platformiana propagandą
(powieść kryminalna z Trójmiasta, aktorzy też znani, z górnej półki ):Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Coś jeszcze
Cytat:
![]() ![]() http://niezalezna.pl/32376-ujawniamy...-ws-amber-gold ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tu nowy wątek sprawy AG:
http://biznes.onet.pl/to-oni-stoja-z...adomosci-detal Gowin: "Część biznesu, zwłaszcza o korzeniach sięgających PRL, może dążyć do obalenia Tuska" ;" Polityk, który ostatnio był krytykowany za sprawę Amber Gold, w rozmowie z "Tygodnikiem Powszechnym" dodaje też, że ostatnia afera związana ze spółką Marcina P. może być "zemstą jakichś kręgów biznesowych" Dodaje bo powyższe pokrywa się w dużym stopniu z informacjami które sam uzyskałem (i o których pisałem na tym forum) na ten temat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Trochę humoru
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Biorąc pod uwagę, że posiadając większość w KZ Skarb Państwa mógł przegłosować każdą uchwałę i nakazać jej wykonanie tym bardziej, że zamiana nieruchomości została określona wcześniejszą umową, a nieruchomość zamienna nie mogłaby wartością odbiegać od siedziby IPN-u to Twoje dywagacje na temat działań na szkodę Spółki są żałosne i mają jedynie cel propagandowy. Czyli krótko ujmując pieprzysz chociaż dupą nie ruszasz.... Zamiana nie powodowałaby uszczuplenia majątku firmy a co za tym idzie zmniejszenia jej wartości. Dokonanie zamiany nie wpłynęłoby na uzyskaną cenę za sprzedane akcje !!!!!!!!! Co do nakładów inwestycyjnych na najmowaną nieruchomość - są one do odzyskania - może nie w całości, ale na pewno w części - art. 676 k.c. Wychodzi nie po raz pierwszy, że nie masz pojęcia o wielu sprawach, o których piszesz - masz zarys przedstawiony hasłowo usprawiedliwiający drugą stronę. Gdybyś te hasłowe "usprawiedliwienia" skonfrontował z rzeczywistością (przepisy, stosunki ekonomiczne etc.) pewnie nie pisałbyś połowy banialuków. Natomiast Ty przyjmujesz to jako istniejącą rzeczywistość co niestety o Tobie najlepiej nie świadczy..... Oczywistym jest fakt, że nie zawarcie tej umowy zamiany przez szereg lat obciąża kolejne ekipy rządzące, ale to co Ty piszesz szukając usprawiedliwienia problemu jest sprzeczne ze zwykłym rozsądkiem. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma ktoś zdjęcie które pokazał wczoraj Macierewicz podczas debaty w Sejmie
? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A tak a propos to panowie z tego wątku (poza wiadomymi "gwiazdami" i tymi którzy już tam są) mam nadzieję zawitają do grona Wiślackich Patriotów w świecie rzeczywistym . Kilka osób chyba jeszcze nigdy nie zaszczyciła grupy swoja obecnością.Poklikać w necie sobie można, ale z tego nic nie wynika.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
piękne zdjęcia, od razu widać że to OLT Express ... reklama rarytas ...
tylko ktoś zapomniał dopisać, że zdjęcie robione było z okazji otwarcia nowego terminalu na lotniasku funkykoval - odpowiedz na jedno pytanie. Kiedy był lepszy czas na wyciągnięcie budynku? w 2006 roku przed komercjalizacja, czy po niej? I poszukaj mojego zdania w którym stwierdziłem, że winą za tą sytuacje można obciążać wszystkich, włacznie z PO. Każdy dorzucił swoje, a kubeł zimnej wody dostaje ostatni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to zdjęcie symbolizuje wciągnie naszego Kraju w przepaśc...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Może mi ktoś naświetlić o co chodzi z tym zdjęciem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli nie zna się kontekstu to trzeba dodać że: ciągnącymi jest elita PO z Wybrzeża a samolot należy do OLT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tu masz wszystko to czego nie ma we wpisie wislak68 i czego nie było (jakież to zaskakujące) w wypowiedzi Macierewicza: http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...ki_gotowe.html
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
No cóż, zdjęcie rzeczywiście symboliczne. Macierewicz musiał się ucieszyć jak je znalazł ![]() |
|
|
|
konserwa
Offline |
||||
KOMERCJALIZACJA – ogół zmian mających na celu oparcie czegoś na zasadach komercyjnych (handlowych). Inaczej mówiąc przystosowanie państwowego przedsiębiorstwa do warunków gospodarki rynkowej poprzez jego przekształcenie w spółkę Skarbu Państwa. W przypadku RUCHu przekształcenie przedsiębiorstwa w jednoosobową spółkę Skarbu Państwa miało miejsce 15 kwietnia 1992 r. Przypomnę tylko twoje wcześniejsze wynurzenia na temat wejścia spółki RUCH S.A. na GPW Szpen napisał(a):
Tak już całkiem serio mówiąc to nie wiem czy wiesz, ale zaczynasz kwestionować w tej chwili dwa wyroki sądowe, w których PiS przegrał z PO, kiedy zarzucał tejże formacji, że komercjalizacja szpitali jest etapem ich prywatyzacji. W sumie potwierdzasz w tej chwili zarzuty Kaczyńskiego. Czy twoi pryncypałowie są tego świadomi? Co do kwestii, która cię wielce nurtuje jak widzę Szpen napisał(a):
Szpen napisał(a):
Dziecinko chyba będę musiał cię usunąć z ignorowanych, co rusz bowiem wprawiasz mnie w rozbawienie, co jest istotną wartością w tych smutnych czasach. To, że nie mam ochoty wdawać się w dysputę z tępakiem mającym problemy ze zrozumieniem prostego tekstu, w żadnym przypadku nie oznacza mojej porażki, a wręcz przeciwnie... |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 31.08.2012 o godz. 14:58.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba warto zamieścić ten link:
http://niezalezna.pl/32357-w-msz-pracuje-131-agentow W kierowanym przez Radosława Sikorskiego resorcie pracuje 131 byłych tajnych współpracowników służb PRL, a siedmiu kieruje polskimi placówkami dyplomatycznymi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
a ilu z nich zostało zatrudnionych w resorcie za Radka, a ilu pracuje tam "od zawsze"? Ktoś wie? Po wypowiedzi Fotygi, wnioskuję że są tam od zawsze ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie dziw się płatnemu klakierowi, on musi tak bredzić. Dziś słyszałem od jakiegoś POmatołka ze za afere AG odpowiada Ziobro bo pierwsze dwa zawiasy P. dostał w 2007, a wina polega na tym że Ziobro nie nakazał sądowi orzeczenia kary pozbawienia wolności. Te debile chyba myślą ze mogą kłamać ile wlezie. Oczywiście Ziobro brednie chciał od razu sprostować, ale pani prowadząca dyskusję nie pozwoliła "będzie pan mógł sprostować ale nie od razu". I tak właśnie przy pomocy sprzedajnych dziennikarzyn banda cudaka działa już pięć lat.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to mi przypomina jak prowadzono "dochodzenie" ws. porawania Olewnika,tam też próbowano sledztwo na boczne tory kierowac sugerując że Olewnik porwał sie sam albo w sprawie Papały wmawiając że generała zastrzelono dla jego koreańskiego Deawoo
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.09.2012 o godz. 10:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak rzadko się ze Szpeniem zgadzam, tak teraz mógłbyś odpowiedzieć na to pytanie. Bo jestem ciekaw, czy PiS zrobił coś w kierunku wyczyszczenia z SB-ków polskiej dyplomacji, kiedy rządził.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|