The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2012, 11:59
MrÓwA_1906 napisał(a):Wyświetl post
ale co Wisła rękoma Bednarza podpisała?
pytam sie po raz kolejny, bo nigdzie nie ma takiej informacji?
podpisała tylko zgodę na wyjazd kirma i testy medyczne, gdzie jest mowa o podpisaniu jakiejkolwiek umowy?
A skąd to wiesz? Czytałeś dokumenty?

Oby było tak jak mówisz. Inaczej nie będzie ani piłkarza, ani pieniędzy...

wolfy ja kibicuje Wiśle nie baednarzowi czy SV
i jeżeli ktoś dyma Wisłę to dyma i mnie a tą osobą jest SV, to on chce naciągnąć Wisłę i mnie na kasę.
nie ma sentymentów dla mnie jest on .....m skończonym, tak samo jak kokoszka, uche i inni.
OK. Ty jesteś kibicem. Dla Ciebie to miłość. Dla Valcxxa praca.
Widzisz różnicę?

Możesz go obrzucać fekaliami, ale to jak atakowanie komornika siekierą, bo chce Ci zabrać samochód. Świat dorosłych tak nie funkcjonuje. Za głupotę się płaci i jeśli Holendrzy nas wydymają, to będzie to tylko i wyłącznie nasza wina.

Przyjmij do wiadomości, że nie wszyscy kochają Wisłę. Niektórzy tu tylko pracowali. Jeżeli masz o to do nich pretensję, to bardzo wyraźny znak że powinieneś dorosnąć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.08.2012 o godz. 12:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 30.08.2012, 12:00
hunter napisał(a):Wyświetl post
No to kto jest tutaj zły? BC czy JB? A jeśli Twoim zdaniem Wisła się stacza, to oznacza że JB wypełnia wzorcowo zalecenia BC. Czyli... chyba jest fachowcem, tak?
dla mnie to on jest smieszny, fachowcem moze byc u tych co tego nie widza.Natomiast on bierze za to pieniadze i on bedzie za to krytykowany, ze druzyna jest coraz slabsza.Chlop woli stracic twarz niz prace i tyle.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 30.08.2012, 12:01
lazy, ale czy coś zostało podpisane? prócz zgody na wyjazd i testy medyczne?
masz jakieś potwierdzenie tego, poza tym co ktoś z biura prasowego napisał opisując wstępne negocjacje?
bo w artykule z DP piszą że holendrzy przysłali umowę dopiero jak kirm był na testach
Nie mam czasu na powtarzanie się, ale wyjaśnijmy sobie jedno. Co jest bardziej wiarygodne? Oficjalny serwis klubowy, DP czy media w Holandii?
Moim zdaniem klub.

Jeżeli umowa nie jest podpisana, to Kirm powinien w podskokach wracać do Polski, klub wydać stosowne dementi, Holendrzy są naiwni, UEFA ich wyśmieje itd.

Czekamy...

Szczerze powiedziawszy chciałbym żeby tak było i Kirm do nas wrócił. Mielibyśmy choć jednego skrzydłowego w kadrze.

@wolfy
100 % racji - zdecydowane NIE dla amatorszczyzny i niekompetencji w naszym klubie. I nie chodzi mi tu tylko o tę sprawę.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Od: 11.2002

Stary 30.08.2012, 12:02
a skąd Wy wiecie że coś Wisła podpisała?
DP i TWSD podają informację że nic nie został podpisane, że umowa a nie oferta wstępna została przesłana wczoraj jak kirm wyjechał na testy, a wcześniej była tylko zgodna na wyjazd i testy (to samo piszą holendrzy)
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.08.2012, 12:02
To co wyprawia Bednarz przechodzi ludzkie pojecie, wyslal Kirma na testy uprzednio nie ustalajac zadnych zasad wypozyczenia !!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.08.2012, 12:05
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Strona TWSD i DP w sprawie tej "afery" wypowiadają się jednym tonem, ale wy tu, ....a, bando kibiców SV, macie w dupie, że wasz klub może ponieść straty, bo Bednarz zostanie zwolniony jeśli wyjdzie na naszą niekorzyść. Tym się właśnie od was różnię, że kibicuję Wiśle, a nie SV, czy Bednarzowi i to klubowi życzę jak najlepiej niezależnie, kto akurat wypowiada się w jego imieniu.
Klub strat nie poniesie bo to są pieniądze Cupiała - po prostu mniej sobie zabierze na spłatę sławnej pożyczki.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.08.2012, 12:05
Po pierwsze, wrócę do sprawy Burasa. Jakoś wtedy, gdy Bednarz wydymał Hutnik, nikomu to nie przeszkadzało.
Teraz sprawa się odwraca... Jeśli Bednarz niczego jeszcze nie podpisał z Holendrami, to mogą nam naskoczyć, nie dogadujemy się i tyle. Jednak z tego co pisze prasa i Groningen, jakieś papiery zostały już podpisane. W tych papierach nie było nic o wynagrodzeniu (no chyba, że nasz "dyrektor" nie zna angielskiego). Teraz pytanie brzmi: jakie jest domyślna procedura w takim przypadku? ktoś jest w stanie odpowiedzieć, czy dopiero FIFA?... Choć pewnie skoro Holendrzy się sądzą, to pewnie już to wiedzą (wiedzieli).

I jak zwykle wyszło, że Łysy może dymać jedynie jełopów z Hutnika, z jakichś niższych lig. Jak przychodzi jakiś poważniejszy gracz, jak Valkx, to nasz mentor jest w czarnej dupie.

"Chcieliście wydymać Freda, teraz Fred wydyma Was"

Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 30.08.2012, 12:06
lazy to gdzie na stronie oficjalnej masz zdanie, umowa została podpisana?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:07
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Klub strat nie poniesie bo to są pieniądze Cupiała - po prostu mniej sobie zabierze na spłatę sławnej pożyczki.
A rozważasz wariant: Wisła płaci kontrakt (więc nikogo na jego miejsce nie zatrudnimy), cała kasa idzie do właściciela? IMHO bardzo realny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A rozważasz wariant: Wisła płaci kontrakt (więc nikogo na jego miejsce nie zatrudnimy), cała kasa idzie do właściciela? IMHO bardzo realny.
i tak nikogo nie zatrudnimy

jedyna strata to ławka, bo Kirm był jaki był, coś tam czasem zrobił...
zawsze warto mieć piłkarza i mu płacić, niż nie mieć i mu płacić
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 30.08.2012, 12:09
to jeszcze raz powtórzę swoje pytanie do znawców prawa, bo ja nim nie jestem i nie znam się.
czy w takiej sytuacji jak mamy klub A może zaproponować zawodnikowi X kontrakt na poziomie wyższym niż miał w klubie B i żeby klub B to płacił bez uzgadniania tego z klubem B?
może zaproponować 1.000.000 euro i my musimy to płacić, czy to powinno być wcześniej ustalone z nami?
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.08.2012, 12:10
Brożek w II lidze hiszpańskiej!!! znów kasa ważniejsza niż poziom klubu....żal.......
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:12
to jeszcze raz powtórzę swoje pytanie do znawców prawa, bo ja nim nie jestem i nie znam się.
czy w takiej sytuacji jak mamy klub A może zaproponować zawodnikowi X kontrakt na poziomie wyższym niż miał w klubie B i żeby klub B to płacił bez uzgadniania tego z klubem B?
może zaproponować 1.000.000 euro i my musimy to płacić, czy to powinno być wcześniej ustalone z nami?
oczywiście, że musimy się na wszystko zgodzić, w sensie podpisać
pytanie dotyczące całej sprawy jest inne: jaka jest domyślna procedura działania w przypadku wypożyczeń, gdy nie ma o tym nic w umowie - czyli kto pokrywa wynagrodzenie - i tu nie chodzi o ligę, tylko o przepisy FIFA

marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Brożek w II lidze hiszpańskiej!!! znów kasa ważniejsza niż poziom klubu....żal.......
że niby jesteśmy lepsi o tamtych? jesteś pewny?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:13
Weź mnie nie strasz, to by było chore...

A to nie jest tak, że w razie czego my mu będziemy płacić normalny tyle ile zwykle?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.08.2012, 12:15
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
jaka jest domyślna procedura działania w przypadku wypożyczeń, gdy nie ma o tym nic w umowie - czyli kto pokrywa wynagrodzenie - i tu nie chodzi o ligę, tylko o przepisy FIFA
Bednarz przed chwilą powiedział, że zgodnie z jakimś tam artykułem jakiekolwiek ruchy transferowe muszą być potwierdzone podpisaną umową- logiczne. Nikt z Wisły niczego nie podpisał.

Do tego dodał, że postanowienia umowy odesłanej z Groningen różniły się od tego, co było ustalone wcześniej (do klubu najpierw wpłynęła oferta wypożyczenia, klub zgodził się na przedstawione w niej warunki i udzielił Kirmowi zgody na wyjazd na testy, potem Holendrzy zmienili warunki).

Nie wiadomo też jaka była rola SV przy tym transferze.

Edit: Poza tym, trener powtórzył kilka razy, że najbardziej teraz potrzebuje nie pierdzenia o transferach na forum, tylko kibiców na stadionie, więc moja rada na jutro jest taka, żeby ruszyć się na mecz z Groclinem!

No i przeproście ładnie Jacusia, ci, który na niego najeżdżali.

Żartowałem, wiem, że was na to nie stać... albo i tak u nie wierzycie.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 30.08.2012 o godz. 12:24.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.08.2012, 12:16
Z konferencji:
Nadal starają się wypchnąć Kirma, a z holendrami Jacek chce pozostać przyjaciółmi XD
Poza tym, gdyby się dogadali, to nikt za Słoweńca nie przyjdzie.
..
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 30.08.2012, 12:16
oczywiście, że musimy się na wszystko zgodzić, w sensie podpisać
pytanie dotyczące całej sprawy jest inne: jaka jest domyślna procedura działania w przypadku wypożyczeń, gdy nie ma o tym nic w umowie - czyli kto pokrywa wynagrodzenie - i tu nie chodzi o ligę, tylko o przepisy FIFA
ale jak może być domyślna procedura jeśli dwie strony ustalają kontrakt i to zobowiązanie musi być pokryte przez stronę 3. przecież to jest na mój prosty kibolski umysł niemożliwe
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.08.2012, 12:17
a skąd Wy wiecie że coś Wisła podpisała?
DP i TWSD podają informację że nic nie został podpisane, że umowa a nie oferta wstępna została przesłana wczoraj jak kirm wyjechał na testy, a wcześniej była tylko zgodna na wyjazd i testy (to samo piszą holendrzy)
Nie wiemy.
Ale ponawiam pytanie - jeśli nic nie podpisała to co za akcja z tą FIFĄ? Na podstawie czego
@marcin19876
Podobno nie składaliśmy żadnej oferty Pawłowi więc o co Ci chodzi? Miał się prosić żeby Probierz Mu pozwolił zagrać w Wiśle za darmo?
Pomijając już to, że kto wie czy ta Huelva by nas nie rozwaliła.
Ostatnio edytowane przez arti : 30.08.2012 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:18
ale jak może być domyślna procedura jeśli dwie strony ustalają kontrakt i to zobowiązanie musi być pokryte przez stronę 3. przecież to jest na mój prosty kibolski umysł niemożliwe
możliwe, możliwe, większość rzeczy reguluje w życiu prawo
dwie strony ustalają, ale jak nie ustaliły, to jest jakiś paragraf, który mówi o tym
zobaczymy co będzie, Łysy twierdzi, że nic nie podpisywał, tak więc nic nam nie będzie
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:20
Bednarz przed chwilą powiedział, że zgodnie z jakimś tam artykułem jakiekolwiek ruchy transferowe muszą być potwierdzone podpisaną umową- logiczne. Nikt z Wisły niczego nie podpisał.

Do tego dodał, że postanowienia umowy odesłanej z Groningen różniły się od tego, co było ustalone wcześniej (do klubu najpierw wpłynęła oferta wypożyczenia, klub zgodził się na przedstawione w niej warunki i udzielił Kirmowi zgody na wyjazd na testy, potem Holendrzy zmienili warunki).

I to zamyka temat płaczków. Czekam aż teraz uderzą się w pierś. Eee... spodziewam się niemożliwego.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:20
To jest absurd i czysta nadinterpretacja. Nie można umownie zmusić osoby trzeciej do czegoś bez jej zgody. W tym wypadku osobą trzecią jest Wisła. Zakładam, że na tak durny pomysł Bednarz się na pewno nie zgodził.

Co do Twojego wcześniejszego pytania. Tłumaczę po raz ostatni: klub oświadcza że jego zawodnik udaje się na badania medyczne do Holandii i jeśli je przejdzie zostanie wypożyczony. Nie wierzę że ktoś w klubie wybiega przed szereg i zakłada że wypożyczymy Kirma kiedy nie poczyniono jeszcze ustaleń i nie podpisano dokumentów. W takiej sytuacji byłoby to po prostu śmieszne i w obliczu dalszych negocjacji stawiało by nasz klub pod ścianą. Zresztą wracając do wcześniejszych transferów klub potwierdzał fakty po ich dokonaniu a nie przed.

@ najświeższe informacje
Jeżeli Bednarz nic nie podpisał to możemy spać spokojnie - mamy tyle samo zawodników w kadrze co przedwczoraj. Oby tak było.
Ostatnio edytowane przez lazy : 30.08.2012 o godz. 12:24.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.08.2012, 12:25

I to zamyka temat. Nasz wiceprezes ds sportowych na oficjalnej konferencji prasowej powiedział, że Wisła niczego nie podpisywała i w tym momencie mu wierzę a Holendrzy są naiwni i FIFA ich wyśmieje. Po co Bednarz miał by kłamać? Zdaje sobie chyba sprawę z tego, że raczej prędzej niż później jego kłamstwo wyszło by na jaw.

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:26
arti napisał(a):Wyświetl post
Ale ponawiam pytanie - jeśli nic nie podpisała to co za akcja z tą FIFĄ? Na podstawie czego
Prawdopodobnie na podstawie tego, że Wisła udzieliła zgody Kirmowi na wyjazd na podstawie przedstawionej oferty... której warunki zostały zmienione. Podkreślił, że żadne podpisy, ani nawet telefoniczne deklaracje w sprawie transferu nie padły.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:27
Żartowałem, wiem, że was na to nie stać... albo i tak u nie wierzycie.
Nie, nie wierzę. I mam ku temu podstawy, bo Jacuś wielokrotnie już mijał się z prawdą (np. w kwestii uzupełnień składu po zawodnikach, których wytransferujemy).

Sugestia - daj sobie siana z szydzeniem z innych od czasu rozstrzygnięcia FIFA. Z Mandziarą nasi też byli pewni swego...

Edit: Poza tym, trener powtórzył kilka razy, że najbardziej teraz potrzebuje nie pierdzenia o transferach na forum, tylko kibiców na stadionie, więc moja rada na jutro jest taka, żeby ruszyć się na mecz z Groclinem!
Guru Probierz przemówił. Tylko nie za to ma chyba płacone...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.08.2012 o godz. 12:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:29
riv napisał(a):Wyświetl post
I to zamyka temat. Nasz wiceprezes ds sportowych na oficjalnej konferencji prasowej powiedział, że Wisła niczego nie podpisywała i w tym momencie mu wierzę a Holendrzy są naiwni i FIFA ich wyśmieje. Po co Bednarz miał by kłamać? Zdaje sobie chyba sprawę z tego, że raczej prędzej niż później jego kłamstwo wyszło by na jaw.
Chyba, że się szybko dogadają i zamiotą sprawę pod dywan.

Kluczowe jest pytanie - gdzie jest Kirm?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.08.2012, 12:36
lazy napisał(a):Wyświetl post
Chyba, że się szybko dogadają i zamiotą sprawę pod dywan.

Kluczowe jest pytanie - gdzie jest Kirm?
Do czasu rozstrzygnięcia FIFA wydaje mi się, że nie może zagrać ani w meczu Groeningen ani u nas.

Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:40
riv napisał(a):Wyświetl post
Do czasu rozstrzygnięcia FIFA wydaje mi się, że nie może zagrać ani w meczu Groeningen ani u nas.
Jakiego ku*wa FIFA?! Nie ma takiego tematu w ogóle!!!

Są trzy opcje na ten moment:

1) Wypożyczenie + pierwokup,
2) Transfer definitywny,
3) Brak transferu,

Negocjacje trwają.

Czytajcie więcej naćpanych holenderskich portali. Powodzenia.

http://new.livestream.com/wislakrakow/konferencje Polecam obejrzeć, od ok. 5 minuty. I zakończcie to pier*olenie.
Ostatnio edytowane przez hunter : 30.08.2012 o godz. 12:42.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 30.08.2012, 12:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie wierzę. I mam ku temu podstawy, bo Jacuś wielokrotnie już mijał się z prawdą (np. w kwestii uzupełnień składu po zawodnikach, których wytransferujemy).

Sugestia - daj sobie siana z szydzeniem z innych od czasu rozstrzygnięcia FIFA. Z Mandziarą nasi też byli pewni swego...

Guru Probierz przemówił. Tylko nie za to ma chyba płacone...
Rozumiem, że na stadion się nie wybierasz, bo to poniżej twojej godności? Ależ ty jesteś żałosny, chłopie.

Z Mandziarą, to Bednarz podpisywał kontrakt, przypomnij mi.

No i gdzie jest ten cytat, w którym Bednarz mówi, że na miejsce każdego sprzedanego piłkarza przyjdzie nowy? Mi świta coś w stylu "kupimy kogoś tylko jeśli kogoś sprzedamy". Czy to znaczy, że na pewno kogoś kupimy, czy ewentualnie w ogóle kogoś kupimy, jeśli kogoś sprzedamy? Kwestia interpretacji. Dla mnie ta druga wersja jest prawdziwa.

Co ma FIFA do piłkarza Wisły? Skoro nic nie zostało podpisane i taki jest oficjalny komunikat klubu, to do czego jest ci FIFA potrzebna?

Chcieliście normalności, samowystarczalności w klubie, to ją macie. Nie ma kasy z zewnątrz, jest realna polityka finansowa, czyli grają ci, na których nas stać. Dawno temu podkreślałem, że jestem w stanie pogodzić się z niższym miejscem w lidze kosztem tej właśnie normalności i zdania nie zmieniłem. Jeśli zobaczę w chłopakach zaangażowanie i grę na max (nawet, gdyby ten max nie był za wysoki), to mimo ewentualnej porażki nagrodzę ich brawami po meczu.

PS. Co do tego, gdzie jest Kirm, to jeśli kluby się nie dogadają, to Bednarz powiedział, że jutro ma przylecieć do Krakowa, jeśli dobrze słyszałem. W innym wypadku w grę wchodzą kary zawieszenia czy finansowa.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 30.08.2012 o godz. 12:44.

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.08.2012, 12:44
Po pierwsze, wrócę do sprawy Burasa. Jakoś wtedy, gdy Bednarz wydymał Hutnik, nikomu to nie przeszkadzało.
Nie pamiętasz jak to wtedy komentowano, czy tylko udajesz?
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 30.08.2012, 12:46
Dudi gadasz jak ci z drugiej strony blon, z takimi ambicjami idz na Kaluze.Wisla ma byc na szczycie, miec dobrych pilkarzy i koniec, jak chcesz byc komus wdzieczny bo pobiegl, to odpowiedni klub masz obok.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów