The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2012, 11:25
Probierz w jednym z wywiadow wspominal, cos o 4-3-3, wydaje mi sie ze Iliev i Quioto pasuja do tego ustawienia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.08.2012, 11:29
W tym momencie dla mnie głupi pomysł. Niech wypadnie Melikson z Ilievem i nie bedzie mial kto grac na bokach a nie wydaje mi sie aby ktos został kupiony. Gra zle czy gra dobrze to kolejny skrzydłowy jest Nam potrzebny
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2012, 11:30
Założę się, że robimy to po to, by sprowadzić jakże perspektywicznego zawodnika do ataku, czyli Pawła Brożka... no śmiech na sali
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.08.2012, 11:31
Chwała Panu Kirma nie ma! W tym momencie moja radość jest tak duża, że przesłania wszelkie negatywy tego wypożyczenia...no nie wszystkie, bo Słoweniec pewnie za rok do nas wróci :(

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 29.08.2012, 11:31
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Płacz po Kirmie to obraz totalnej rozpaczy. Widaje mi się, że jakby Wisła napisała, że zwolniono sprzataczkę połowa forum pisałaby,że już nikt nigdy tak nie posprząta i będziemy w syfie żyli. Oglądam każdy mecz Wisły i nie przypominam sobie by Kirm robił cokolwiek nadzwyczajnego. Ot taki Garguła, nic nie gra i czasem mu wyjdzie podanie albo strzał. Nie ma po kim płakać.
Widać macie razem z KOALIKIEM słabą pamięć.

Nie w tym jednak rzecz, ale w tym kto teraz będzie grał. Skrzydła choć rachityczne to były - teraz zostajemy z niczym.

PS. moim zdaniem sprzedaż Kirma może być dobrym posunięciem.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 29.08.2012, 11:35
Przytakujcie dalej, zobaczycie co tu zostanie niebawem, Bednarz zarobi i sp do Warszawy, dociera w ogole jak on musi z Nas lac?Juz nawet nie sprzedaje, ale wypozycza gdziekolwiek kogo sie da.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.08.2012, 11:38
Stratą byłoby stracenie Meliksona czy Ilieva, tymczasem Kirm? W klubie nigdy nie prezentował tego co w reprezentacji - miał bodajże 3 lata na przełamanie się, a jednak oceniam go negatywnie - ok, miał kilka asyst czy bramek, lecz gdyby porównać sam bilans zysków i strat - Kirm swoja nonszalancją, nieskutecznością wpada w typowy ligowy marazm. Gość z przeciętną techniką, z przeciętnym strzałem, z przeciętnym przyspieszeniem. Naszym wcześniejszym skrzydłowym - Zieńczukowi czy Kosowskiemu może buty czyścić.

No i ta słynna wypowiedź...
- Co oznacza dla was ta przegrana? Czy to pożegnanie Wisły z szansami na awans do europejskich pucharów przez ligę? - zapytał dziennikarz "Przeglądu Sportowego".
- Porażka nie oznacza nic szczególnego. To po prostu jeden ligowy mecz mniej do końca sezonu.

To co było widać na boisku, zamienił później w niedopuszczalne słowa.

Oby z tego wypożeczenia-transferu jakaś kasa wpadła, co by mogła starczyć na Brożka... póki okienko trwa, warto się łudzić
Ostatnio edytowane przez Wizard : 29.08.2012 o godz. 11:42.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 29.08.2012, 11:41
Ale z Kirmem i Małeckim to były dobre ruchy - Kirm niech się trzyma jak najdalej od Wisły i boli mnie, że Groeningen się pewnie na nim szybko pozna...chyba, że będzie miał wejście smoka jak u nas a Małecki był przecież poobrażany na cały świat, ewidentnie musiał zostać odcięty od ziomków, którzy uważali go za boga bo sam się powolutku zaczynał za wiślackiego boga uważać. W Turcji się powinien nauczyć co znaczy 'profesjonalizm' i nawet jeśli do nas wróci to wypożyczenie wyjdzie mu na dobre.

Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 29.08.2012, 11:43
Dobre, ale nie w sytuacji kiedy nikt za nich nie przychodzi, albo ktos slabszy.Patrzysz na to z perspektywy samych pilkarzy, ale zobacz Wisle jako calosc.Wbrew temu co tu wypisuja jest duza roznica w jakosci miedzy Maleckim, Kirmem, a chlopakami z ME, Kirma zegnacie szczesliwi, a Frederiskena, ktory jest gorszy od niego witacie z otwartymi rekami, zastanowcie sie co wy robicie.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 29.08.2012 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 29.08.2012, 11:46
riv napisał(a):Wyświetl post
Ale z Kirmem i Małeckim to były dobre ruchy - Kirm niech się trzyma jak najdalej od Wisły i boli mnie, że Groeningen się pewnie na nim szybko pozna...chyba, że będzie miał wejście smoka jak u nas a Małecki był przecież poobrażany na cały świat, ewidentnie musiał zostać odcięty od ziomków, którzy uważali go za boga bo sam się powolutku zaczynał za wiślackiego boga uważać. W Turcji się powinien nauczyć co znaczy 'profesjonalizm' i nawet jeśli do nas wróci to wypożyczenie wyjdzie mu na dobre.
Jak będziemy grać w pierwszej lidze to raczej nie wróci...

Z jednej strony Kirm czy Małecki to tacy piłkarze jak ze mnie pilot F-16, ale kto w zamian? Brożek?!

To niech tylko Bednarz go zakontraktuje i niech kończy swoją pracę... Bo to jest polityka transferowa kompletnie bez wizji, a zakładanie czegoś w przyszłości, za rok, to głupota. Rok w piłce to lata świetlne. Nie wolno tak w futbolu myśleć, prowadząc politykę transferową...

bartekd16 napisał(a):Wyświetl post
Może Kupisza szykują.
Po pierwsze, Kupisz jest drogi, po drugie - nie prezentuje nic szczególnego. Lepiej żeby do Wisły ktoś taki nie przychodził, bo brakuje mu umiejętności.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.08.2012 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.08.2012, 11:54
Wizard napisał(a):Wyświetl post
- Co oznacza dla was ta przegrana? Czy to pożegnanie Wisły z szansami na awans do europejskich pucharów przez ligę? - zapytał dziennikarz "Przeglądu Sportowego".
- Porażka nie oznacza nic szczególnego. To po prostu jeden ligowy mecz mniej do końca sezonu.
powinno być to motto pobytu Kirma w Wiśle i każdy jego orędownik powinien mieć wytatuowaną ową wypowiedz na czole

Sprowadzenie kogoś w tym momencie za Kirma to tak jak napisałem - priorytet , ale do zimy jestem zdania że i tak wytrzymamy z tym co mamy - zostało nam 13 ligowych spotkań i 2 Pucharu Polski .

jeśli mamy kupić na szybko przeciętniaków typu Małkowski czy Gancarczyk to lepiej dograć do zimy z Chrapkiem , Szewczykiem i Boguskim w alternatywie.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 29.08.2012, 11:55
riv napisał(a):Wyświetl post
To u nas miał wejście smoka?
Ja sobie jedynie przypominam gdy wyróżniał się na tle amatorów z Tallina, gdzie notabene w kluczowej sytuacji zawalił - trafił bodajże w poprzeczkę, a gol uratowałby Wiśle dupsko. Wiesz, wyróżniać się na tle nieprzygotowanej Wisły (bo Kirm miał to szczęście, że wówczas nie przygotowywał go Skorża) wziętej z urlopu oraz amatorów z Tallina - sztuką nie jest dla dobrego zawodnika
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 29.08.2012, 11:56
Może Kupisza szykują.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 29.08.2012, 11:59
kirm najlepszy był zaraz jak przyszedl do Wisly. w kilku sparingach i 2-3 meczach o stawke. wtedy biagal jak zly, jexdzil na dupie, i nie bylo dla niego straconej piłki. a teraz teraz stoi i .......i tylko setki ktore ktoś mu wypracuje, bo serca do grania w Wisle juz na pewno nie ma.
Trudno, moze sezon bedzie kiepski i skonczymy go w polowie tabeli, ale cos za cos. bo juz mam dosc patrzenia na wyczyny Kirma, Garguły czy innych gwiazd z bajeczymi kontraktami a potrafiacymi niewiele, lub bez ambicji
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2012, 12:04
Zadnym ekspertem nie jestem, ale na moje oko to wygladalo tak, ze Kirm jest tego typu pilkarzem i ma taki charakter, ze jak czul wsparcie, jak czul, ze sie na niego stawia, chwali, to odrazu zaczynal grac dobrze. Po dwoch bramkach swego czasu z Lechia przyszla jego najlepsza seria w Wisle. Bo sie przelamal, poczul pewnie, wyluzowal. A tak to wchodzi z lawki, stara sie, nie wychodzi i spirala sie zamyka.
A Maaskant to wie, zawsze twierdzil, ze psychologia w pilce to jego konik, wiec go sciaga.

Pytanie czy Gargula gral az tak dobrze, lepiej od Kirma, ze nie mozna bylo w dwoch, trzech meczach na Slowenca postawic.
Bo jednak ciag na bramke ten chlopak ma, zadziornosc, walecznosc i jesli nie jest na teraz grajkiem na pierwszy sklad, to na pewno moga przyjsc mecze, oslabienia kiedy bylby wartosciowym zmiennikiem.

Duzo zalezy ile Wisla dostala. Jesli mniej niz 500 tys EUR to troche slabo, bo za taka kase nikogo lepszego sie nie dostanie. Jeszcze wiecej zalezy na co ta kasa pojdzie - jak na Brozka - prosze bardzo, sam przyklasne takiej decyzji. Jak sie znowu rozplynie to no comment.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.08.2012, 12:05
Może Kupisza szykują.
... Albo Brożka..
Odpowiedz cytując
bartekd16
Member

Od: 08.2009

Stary 29.08.2012, 12:08
marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
... Albo brożka..
Boże chroń Wisłę
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 29.08.2012, 12:12
Jeśli kogoś sprowadzą to będzie to kolejny wynalazek spod znaku Beto i Zdzisia K - najważniejsze, żeby prowizje były a poziom sportowy to sprawa drugorzędna. Może więc lepiej, żeby nikogo nie sprowadzali bo przecież mamy 'taką zdolną młodzież' - za Kirma gorzej nie zagrają a przynajmniej kontrakt mniejszy.

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 29.08.2012, 12:19
Zostajemy mistrzem Polski i klub sprzedaje najlepszego strzelca/asystenta/obronce/bramkarza to wtedy można płakać i pytać dlaczego. Jesteśmy ligowym przeciętniakiem, klub pozbywa się zawdonika rezerwowego który zagrał kilkadziesiat meczów w lidze i nie wyróżniał się na tle innych skrzydłowych.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.08.2012, 12:20
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zadnym ekspertem nie jestem, ale na moje oko to wygladalo tak, ze Kirm jest tego typu pilkarzem i ma taki charakter, ze jak czul wsparcie, jak czul, ze sie na niego stawia, chwali, to odrazu zaczynal grac dobrze. Po dwoch bramkach swego czasu z Lechia przyszla jego najlepsza seria w Wisle. Bo sie przelamal, poczul pewnie, wyluzowal. A tak to wchodzi z lawki, stara sie, nie wychodzi i spirala sie zamyka.
A Maaskant to wie, zawsze twierdzil, ze psychologia w pilce to jego konik, wiec go sciaga.
nie wiem czy pamiętasz ale za Maaskanta to akurat Kirm grzał ławę , był to jego pierwszy mecz od 1 minuty , wcześniej tylko z ławki

o żadnym obdarowaniu zaufania nie ma mowy

poza tym jak nie umie walczyć pod presją ( a to u niego zawodzi ) to i w Holandii nie ma co szukać , jedyne co go ratuje to Złotousty . Czy na zachodzi ktoś daje miejsce w składzie na kredyt ? tylko wybitnym zawodnikom

nesta napisał(a):Wyświetl post
Pytanie czy Gargula gral az tak dobrze, lepiej od Kirma, ze nie mozna bylo w dwoch, trzech meczach na Slowenca postawic.
Bo jednak ciag na bramke ten chlopak ma, zadziornosc, walecznosc i jesli nie jest na teraz grajkiem na pierwszy sklad, to na pewno moga przyjsc mecze, oslabienia kiedy bylby wartosciowym zmiennikiem.
Kirm był na walizkach od dwóch tygodni , zapewne dlatego nie dostał większej szansy .

każdą z tych zalet , zadziorność , waleczność, ciąg na bramkę można przeciwstawić oleweniu gry, , fatalne kiksy , brak celnych dośrodkowań i równie duża ilość obserwatorów się z tym zgodzi
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.08.2012 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.08.2012, 12:23
Hym. Pan , ktory mowil jeden mecz mniej do konca sezonu odchodzi. Hip hip HURA!
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 29.08.2012, 12:48
Może Kupisza szykują.
Kupisz to lamaga, ostatnio nie trafil z metra zupelnie jak Kirm, a w dodatku wyglada jak wymoczek nie pilkarz.W Jagielloni to Kirm tez by sie wyroznial.Sobota nastepny ze Szwedami pol akcji nie zrobil, kilka dni pozniej dostal powolanie do reprezentacji Polski, przeciez ci goscie sa gorsi od tego Kirma.Kirm przynajmniej nie biega jak paralityk.Mozna jechac Kirma za slabosci, glownie te koslawe strzaly,ale i tak jest lepszy niz Kupisz.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 29.08.2012 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 29.08.2012, 13:06
Na wyniki badań ile się czeka? Już dziś będzie wiadomo czy przeszedł do tego Groningen?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.08.2012, 13:09
Gdzieś tam wyżej padło coś o "płaczu po Kirmie". Tu nie chodzi o płacz o to, że odchodzi ( bo ocena jego pobytu w Wiśle jest raczej jednoznaczna) tylko o to, że na jego miejsce nie ma i pewnie nie będzie nikogo, nawet porównywalnego. Będzie ktoś jeszcze gorszy ( jakkolwiek by to nie brzmiało absurdalnie) albo nie będzie nikogo. Czemu tak myślę? A niestety jakie mam podstawy do tego żeby myśleć inaczej?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 29.08.2012, 13:10
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Gorsza sprawa, jak pozbędziemy się Słoweńca, a tu ani myślą o zakontraktowaniu Brożka Wtedy będzie problem.
Coś czuję, że tak dokładnie będzie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 29.08.2012, 13:24
Jak mu sie jeszcze chce kopac pilke to niech idzie. Tutaj i tak nic szczegolnego sie nie wydarzy wiec obie strony musza byc zadowolone. Pewnie Kirmowi sie nudzilo, tyrknol do Roberta , pogadali I zaltwili Slowencowi angaz.

Teraz tylko szybki rzut okiem na rynek. Kogos tam mamy wolnego I chetnego na roczny kontrakt ? bo oczywiscie zalozyc trzeba ze Andraz wroci a na utrzymanie dwoch nie bedzie poprostu kasy. Wymagania w tym momencie nie sa zbyt wygorowane I chyba slusznie .
Druzyna jest jaka jest i kazdy majacy troszke rozeznania w temacie to widzi.Dla mnie ostatnia deska ratunku w tym ze trener zrobi roznice , ze potwierdzi to na kogo jest kreowany.
Szkoda ze mam wyrobione zdanie na ten temat dlatego wiare odstawie na bok a pozostawie nadzieje.
Podobno nadzieja umiera ostatnia wiec kibicuje jemu I calej naszej druzynie z calego serca. Mocniej niz dotychczas gdyz potrzebuja tego bardziej niz do tej pory.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.08.2012 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.08.2012, 13:29
Raczej nie mam złudzen i na 99% obstawiam, ze nikt do nas nie dolaczy. Zostajemy z 2 kreatywnymi pomocnikami, ktorzy w przeciagu calej rundy niewiele zdzialaja. Pozbywanie sie Maleckiego i Kirma, to czysta desperacja...zwlaszcza na takich warunkach(czytaj: wypozyczenie). Finanse klubu musza byc rzeczywiscie w oplakanym stanie, jesli szukaja kilku zł doslownie wszedzie. Oby udalo sie wywalczyc to 3 miejsce i europejskie puchary.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 29.08.2012, 13:32
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Druzyna jest jaka jest i kazdy majacy troszke rozeznania w temacie to widzi.Dla mnie ostatnia deska ratunku w tym ze trener zrobi roznice , ze potwierdzi to na kogo jest kreowany.
Na kogo? Cudotwórcę?
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.08.2012, 13:37
No to jesteśmy z jednym typowym skrzydłowym, który nie ma do tego za bardzo kondycji, brawo, brawo, brawo ...
Odpowiedz cytując
Volwie
Junior Member

Od: 02.2005

Stary 29.08.2012, 13:39
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie mam złudzen i na 99% obstawiam, ze nikt do nas nie dolaczy. Zostajemy z 2 kreatywnymi pomocnikami, ktorzy w przeciagu calej rundy niewiele zdzialaja. Pozbywanie sie Maleckiego i Kirma, to czysta desperacja...zwlaszcza na takich warunkach(czytaj: wypozyczenie). Finanse klubu musza byc rzeczywiscie w oplakanym stanie, jesli szukaja kilku zł doslownie wszedzie. Oby udalo sie wywalczyc to 3 miejsce i europejskie puchary.
Nie sądzę by finanse klubu były w opłakanym stanie -> co uwidocznił raport Delloite. Sądzę że Bednarz przyszedł do Wisły by ją sprzedać i zgasić światło. .......ą o oczyszczaniu bo jakby powiedział, że oddajemy kogo się da i wyciągamy kasę z Wisły to by ludzie na stadion przestali chodzić.

Jeżeli chodzi zaś o problemy finansowe klubu, to za przeproszeniem co za debile są w tym klubie, że z jednym z największych przychodów i jednym z niajmniejszych stosunków płace/budżet nie sa w stanie wyjśc na +. Śmierdzi to na kilometr. Ale wierzcie dalej Łysemu i jego bajkom z 1000 i jednej nocy.
" STFU may stand for:
Shut The Fuck Up, a vulgar form of Shut up used as Internet slang."
-wikipedia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów