The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2012, 19:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
...
A kto pytał o sukcesy Lisa? Mnie np. chodziło o jakieś namacalne efekty - wprowadzenie jednolitego systemu szkolenia czy temu podobne działania... Po prostu brakuje takich informacji wychodzących z klubu.

Z tym Maorem proszę Cię nie wymyślaj - w którymś wywiadzie (też nie chce mi się szukać w którym) Stan stwierdził, że info o Meliksonie dostał od znajomego (pewnie kolejny menago). Dopiero potem nasi skauci go oglądali. Nie o takie "skautowanie" chyba chodzi?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.08.2012, 19:41
jova napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, tylko chciałem odnotować, że fakt że nie grał, nie znaczy, że nikt go nie oglądał. Lepiej mieć opinię kogoś, kto codziennie z nim trenował, niż te przykładowe filmiki z tuby.
Ale Sikorski grał. Tragicznie. Nie był pewniakiem do miejsca w składzie - ale sam był sobie winien.
Nie wiem ile dokładnie meczy rozegrał, bo nie śledzę kariery każdej ligowej ofiary losu (tylko tych grających aktualnie w naszym klubie, ale wolałbym nie), ale zdążył się chyba porządnie skompromitować.
Opinia Baszczyńskiego dotyczyła chyba raczej spraw pozaboiskowych (alkohol, hazard, galerie handlowe), bo że to marny piłkarz akurat było wiadomo.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Z tym Maorem proszę Cię nie wymyślaj - w którymś wywiadzie (też nie chce mi się szukać w którym) Stan stwierdził, że info o Meliksonie dostał od znajomego (pewnie kolejny menago). Dopiero potem nasi skauci go oglądali. Nie o takie "skautowanie" chyba chodzi?
A wytłumacz mi - dlaczego "nie o takie skautowanie chodzi"? Dostajesz cynk, że w lidze X jest dobry zawodnik i wysyłasz tam skautów żeby go ocenili. Fajnie, jakby stać nas było na jednego skauta na każdą ligę, ale zejdźmy na ziemie. Tu już od kompetencji obserwujacego zależy ocena przydatności zawodnika.
Dla porównania - Kapka obserwował Jovanicia i Bunozę i tylko on sam wie co w nich widział. O ile cokolwiek wtedy widział na oczy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2012 o godz. 19:47.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.08.2012, 19:46
Wolfy, możliwe że scauci byli, ale to jednak Valckx mając już pewne informacje z Europy wiedział gdzie ich wysłać. Z tego co wiem to w L+Ekstra mówił że jest 5-6 zawodników na każdą pozycje niekoniecznie gorszych od siebie, z tego co wiem Biton zajmował miejsce 3 a został gwiazdą Ligi
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 19:49
Chętnie wytłumaczę - nie o takie skautowanie chodzi, bo nie zawsze będziemy mieli dyrektora takiego jak Stan, z kontaktami na całym świecie. To nie nasi skauci wypatrzyli zawodnika - a to chyba powinna być ich robota? Gdyby nie telefon Stana te fachury z Edkiem na czele potrafili tylko znaleźć graczy, na których nas nie stać! Co by nie mówić wolfy takim skautem to mogę być ja i Ty.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2012, 19:51
syryls napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, możliwe że scauci byli, ale to jednak Valckx mając już pewne informacje z Europy wiedział gdzie ich wysłać.
Jasne, ale to skaut ocenia piłkarza na miejscu.
Spójrzmy na taką sytuację:
"Menedżer X wysyła sygnał - mam super bramkarza. Nazywa się Jovanić. Wysyłamy skauta Zdzisława, ten obserwuje delikwenta i stwierdza, że ma drugiego Casillasa za marne 300 K Euro i 150 kontraktu. Brać zanim się rozmyślą.".

A potem zastanawiamy się, jak mogliśmy za takie pieniądze ściągnąć kogoś kto nie umie bronić?

Chętnie wytłumaczę - nie o takie skautowanie chodzi, bo nie zawsze będziemy mieli dyrektora takiego jak Stan, z kontaktami na całym świecie. To nie nasi skauci wypatrzyli zawodnika - a to chyba powinna być ich robota? Gdyby nie telefon Stana te fachury z Edkiem na czele potrafili tylko znaleźć graczy, na których nas nie stać! Co by nie mówić wolfy takim skautem to mogę być ja i Ty.
Mylisz się. Patrz przykład wyżej.

Ocena zawodnika, zwłaszcza w słabej drużynie lub słabej lidze to bardzo trudne zajęcie.
Poza tym, jak już wspomniałem: nie stać nas na siatkę skautów stale obserwujących mniej eksponowane ligi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.08.2012, 19:54
Z tym "Valckxem"(?) to już Twoja paranoja. Siatka była tworzona sukcesywnie od kilku lat. Przyhamuj, bo to zaczyna przybierać rozmiary jak z Petrescu.

Valcxx nie stworzył, ale Bednarz zniszczył.
Co do sukcesów - Klejndinst obserwował Maora w Izraelu. To z tych których udało się zakontraktować.

Co do sukcesów Lisa - trzeba być idiotą (nie bójmy się tego słowa) żeby pytać o sukcesy koordynatora grup młodzieżowych po pół roku. Skończonym.
Mam tłumaczyć dlaczego? Serio pytam.

P.S. jova - te nieudolne próby kąsania mnie to z antypatii, czy naprawdę jesteś tak bardzo zaczadzony Bednarzem? Bo jak to pierwsze - to luzik, nie jestem aż takim hipokrytą żeby się na to obrażać, ale jeżeli faktycznie próbujesz bronić działania Łysego, to masz problem.
Jakim cudem Bednarz zniszczył tę siatkę? Bo Klejndinst odszedł, a Żuraw doszedł? A może chodzi o skautów regionalnych, o których na dobrą sprawę nic nie wiadomo?
Jeśli idzie o Lisa, to mogę ci jedynie po raz kolejny zasugerować byś nauczył się czytać. W ani jednym poście nie wypowiedziałem się na jego temat. Pytałem o skautów.
To nie jest kąsanie, jakiś ad personam, tylko precyzyjne pytania o skautów. Nie wiem jak trzeba spojrzeć na ten post:
Kogo zwolnił Bednarz? Wymień nazwiska lub dokładne liczby i źródło informacji.
w tym temacie, by uznać go za niemerytoryczny.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.08.2012, 19:58
Jasne, ale to skaut ocenia piłkarza na miejscu.
Spójrzmy na taką sytuację:
"Menedżer X wysyła sygnał - mam super bramkarza. Nazywa się Jovanić. Wysyłamy skauta Zdzisława, ten obserwuje delikwenta i stwierdza, że ma drugiego Casillasa za marne 300 K Euro i 150 kontraktu. Brać zanim się rozmyślą.".

A potem zastanawiamy się, jak mogliśmy za takie pieniądze ściągnąć kogoś kto nie umie bronić?

Mylisz się. Patrz przykład wyżej.

Ocena zawodnika, zwłaszcza w słabej drużynie lub słabej lidze to bardzo trudne zajęcie.
Poza tym, jak już wspomniałem: nie stać nas na siatkę skautów stale obserwujących mniej eksponowane ligi.
W takim razie trzeba zatrudniać skautów jakościowych nie ilościowych, ale w klubie nigdy normalnie nie będzie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 19:59
Szczerze mówiąc wolfy nie wiem co Twój przykład miał mi uzmysłowić i co ma wspólnego z moim postem...

Pracą skauta jest przede wszystkim wyszukiwanie zawodników i podsyłanie propozycji dyrektorom sportowym. Taka powinna być kolej rzeczy - my z Maorem mieliśmy dokładnie odwrotną sytuację. Ja wiem, że ocena zawodnika jest trudna, dlatego to nie skauci powinni decydować a trenerzy, sztab szkoleniowy. Tylko, że skauci powinni podsyłać sensowne kandydatury. Tymczasem my słyszeliśmy, że nasi skauci wypatrzyli dajmy na to Spasa Deleva... No ludzie, takie nazwiska zna średnio ogarnięty w tych ligach kibic piłkarski! Pomijam już fakt, że od początku wiadome jest, że na takiego zawodnika Wisły nie stać. To ja się pytam - po co nam taka siatka skautów?

nie stać nas na siatkę skautów stale obserwujących mniej eksponowane ligi.
No to o co pretensje do łysego - nie stać nas to zlikwidował
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.08.2012, 20:06
Szczerze mówiąc wolfy nie wiem co Twój przykład miał mi uzmysłowić i co ma wspólnego z moim postem...

Pracą skauta jest przede wszystkim wyszukiwanie zawodników i podsyłanie propozycji dyrektorom sportowym. Taka powinna być kolej rzeczy - my z Maorem mieliśmy dokładnie odwrotną sytuację. Ja wiem, że ocena zawodnika jest trudna, dlatego to nie skauci powinni decydować a trenerzy, sztab szkoleniowy. Tylko, że skauci powinni podsyłać sensowne kandydatury. Tymczasem my słyszeliśmy, że nasi skauci wypatrzyli dajmy na to Spasa Deleva... No ludzie, takie nazwiska zna średnio ogarnięty w tych ligach kibic piłkarski! Pomijam już fakt, że od początku wiadome jest, że na takiego zawodnika Wisły nie stać. To ja się pytam - po co nam taka siatka skautów?
Pytanie o to, czego oczekiwaliśmy. Bo jeśli chcieliśmy kogoś tanio i żeby trzymał poziom, to trzeba było zejść ligę niżej. Albo dwie. Ale wtedy i tak zawodnicy byliby raczej do ogrania.

Szukaliśmy zdaje się zawodników "na teraz". Za jakieś tam pieniądze. No name-ów ściągał nam Kapka i co z tego mamy? Płacimy kontrakty kolesiom, którzy ani nie grają, ani nie ma szansy się ich pozbyć.

Jest skauting do pierwszej drużyny i skauting do drużyn młodzieżowych (w naszym przypadku to żart, oczywiście). Który masz na myśli? Bo jeśli oczekujesz od skautów znajdowania za darmo zawodników do pierwszej jedenastki - nie ma tak dobrze.

To, że w ligach zachodnich mają świetny skauting nie znaczy zwykle, że płacą mniej. Chodzi raczej o to, że wiedzą za co płacą.
Okazje się trafiają, ale nie są one powodem istnienia skautingu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 20:17
Wolfy - mówię o skautingu do pierwszego zespołu. Zawodnicy "na teraz". Nasi skauci nie potrafili przez kawał czasu znaleźć za odpowiednie dla Wisły pieniądze nikogo sensownego - w tym czasie Amika pozyskała Rudnievsa, Toneva czy ostatnio tego Węgra z długim nazwiskiem. Nasz skauting nie przynosił żadnych efektów, więc po co nam ta siatka w takiej formie?

ps. o Zdzichu K. nie pisz, każdy ma o nim wyrobione zdanie i pisanie o nim w kategorii skaut jest mało zabawne (choć to chyba On wynalazł Mijajlovica, no ale i ślepej kurze...).
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.08.2012, 20:22
Jakim cudem Bednarz zniszczył tę siatkę? Bo Klejndinst odszedł, a Żuraw doszedł.
Wystarczy tą siatkę olać i obciąć budżet i sama się rozpadnie. To nie jest perpetum mobile które samo działa.

I tak:
- nie przedłużył współpracy z SV który tworzył te struktury
- zlikwidował stanowisko dyrektora sportowego (dla niego było zbędne cytuję: 'Mamy w klubie osoby, które z powodzeniem mogą pełnić kilka ciekawych ról w ramach tego samego wynagrodzenia.')
- krytycznie ocenił prace naszego skautingu, zwolnił Klejndinst'a

Żuraw nie jest skautem - on jest taki przylepiony ktoś, ambasador. Zajmuje się skautingiem przy okazji.

Inna sprawa to:

"Zgodnie ze statutem spółki transfery robi się wyłącznie za zgoda Rady Nadzorczej. Przykładowo - trener oświadcza, że potrzebuje nowego obrońcę. Skauci na jego wniosek jeżdżą i oglądają, robi to także wiceprezes do spraw sportowych. Mamy trzy źródła informacji - od trenera, skautów i wiceprezesa."

Bbłędne jest stwierdzenie ze to nasi skauci wyławiają talenty, przynajmniej wg Bednarza. U nas jest inaczej - Bednarz z Probierzem maja 2/3 głosów jeśli chodzi o opinie na temat danego piłkarza. Jak sprawdza się skauting w wykonaniu 'trenerskim' dobrze widać na przykładzie Smudy i Lewandowskiego, cytuje 'Chce Frankowskiego a nie tego ze Znicza'.

Zauważ ze oglądanie zawodnika w tej koncepcji zaczyna się wtedy gdy potrzeba kogoś na daną pozycje - to nie jest łowienie talentów tylko działanie doraźne.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 24.08.2012 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.08.2012, 20:26
Melikson, Genkov, Iliev, Marcelo? Szału nie ma, ale nie mów, że "łupy" naszego skautingu wypadają blado na tle zdobyczy kuchenek.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 20:28
Ani jeden z wymienionych przez Ciebie zawodników nie został wypatrzony przez skautów, taka zasadnicza różnica.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.08.2012, 20:33
Titto napisał(a):Wyświetl post
Melikson, Genkov, Iliev, Marcelo? Szału nie ma, ale nie mów, że "łupy" naszego skautingu wypadają blado na tle zdobyczy kuchenek.
To się właśnie nazywa minimalizm polskich klubów, każdy z dyrektorów z klubów myśli tak: byle nie być gorszym od innych(dop. klubów z Ekstraklasy), i teraz kiedy każdy tak pomyśli to robi się bałagan w Polskiej lidze. Musimy stawiać sobie wyższe cele, ja wiem że to ma przełożenie Psychiczne ale jednak to nie jest szczegół
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.08.2012, 20:33
Titto napisał(a):Wyświetl post
Raczysz żartować. Jak można "odkryć" takiego Iliewa, który był królem strzelców ligi serbskiej i generalnie znanym piłkarzem? Powiedz mi, znałeś kogoś takiego jak Rudniew albo Lovrencsics zanim przyszli do Poznania? Nie mam zamiaru piać z zachwytu nad polityką transferową Amiki, bo jak na zyski generowane z transferów z klubu jest ona żenująca, ale fakty są takie że ichniejszych gwiazd i gwiazdek nie podsunęli im menedżerowie, jak było to w przypadku choćby Marcelo. Quioto też nie znalazł Bednarz, istnieje duże prawdopodobieństwo, że w transferze maczał palce Manrique Amador, który przywiózł do Polski Costly'ego i Chaveza.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 24.08.2012, 20:34
Czyli jednak dobrze kojarzyłem, że Lisa Bednarz wywalił w ramach czystek w klubie. Dyskutowałem ze szprotsonem i nie mogłem znaleźć źródła, ale coś tak prostego nie przyszło mi do głowy
Bednarz sam przyznał, że to on stoi za zwolnieniami w klubie w jednym z pierwszych swoich wywiadów. Tłumaczył je cięciem kosztów.
I nie, nie będę szukał cytatu, niektórzy może pamiętają

LucjuszWielki - jeśli ktoś firmuje taką a nie inną politykę, to rozumiem, że według Ciebie nie ponosi za nią żadnej odpowiedzialności? Trolluj gdzie indziej.
Nie chcę mi się sadzać do parter, gdyż robię to codziennie w robocie i jestem zmęczony, ale ok, niech będzie Bednarz to całe zło polityki Wisły, otumanił Cupiała i namówił, aby wszystko rozp... trolluj

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.08.2012, 20:53
Lovrencsicsa też nie do końca wypatrzył skauting, upchnął go menadżer z tego co mi się obiło o uszy, natomiast Tonewem wcześniej od Lecha była zainteresowana Wisla, jeśli wierzyć gazetą.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.08.2012, 21:08
Że też dopiero teraz to zauważyłem... W tym wywiadzie:
http://www.przegladsportowy.pl/-Dyre...ia,128739.html
Valckx mówi o skautach regionalnych w PSV:
"Przedstawiają wydatki. Wielu z nich to emeryci, ludzie, którzy kiedyś byli związani z PSV. Dostają bonusy, gdy klub zdecyduje się pozyskać poleconego juniora. Żaden z nich nie jest zatrudniony w PSV. Tak samo jest w Wiśle."

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy tą siatkę olać i obciąć budżet i sama się rozpadnie. To nie jest perpetum mobile które samo działa.
A zmieniono im budżet?
- nie przedłużył współpracy z SV który tworzył te struktury
- zlikwidował stanowisko dyrektora sportowego (dla niego było zbędne cytuję: 'Mamy w klubie osoby, które z powodzeniem mogą pełnić kilka ciekawych ról w ramach tego samego wynagrodzenia.')
- krytycznie ocenił prace naszego skautingu, zwolnił Klejndinst'a
Przedłużenie współpracy z Valckxem to abstrakcja, bo Bednarz przyszedł na jego miejsce. Sądzę, że to oczywiste dla każdej osoby obserwującej działania klubu. Dni Valckxa były policzone przynajmniej od zimy, jeśli nie od dnia odsunięcia Maaskanta od zespołu.
Zgadzam się, że odejście Klejndinsta najprawdopodobniej było decyzją Bednarza.
Żuraw nie jest skautem - on jest taki przylepiony ktoś, ambasador. Zajmuje się skautingiem przy okazji.
Trudno ocenić na ile poświęca się skautingowi i czy jego praca w tym zakresie daje klubowi mniej niż np. Kapki. Nie ma co się o to kłócić. Mogę się zgodzić z Twoim założeniem, że to nie jest taki prawdziwy skaut.
Więc raczej błędne jest stwierdzenie ze to skauci wyławiają talenty, przynajmniej wg Bednarza. Jest inaczej - Bednarz z Probierzem maja 2/3 głosów, a jak sprawdza się skauting w wykonaniu 'trenerskim' dobrze widać na przykładzie Smudy i Lewandowskiego, cytuje 'Chce Frankowskiego a nie tego ze Znicza'.
Przecież to oczywiste, że trener i dyrektor/prezes od spraw sportowych mają decydujący głoś jeśli idzie o wybór zawodników. To oni zostaną z tego rozliczeni. Sugerujesz, że za czasów Valckxa było inaczej?
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.08.2012, 21:20
Watts napisał(a):Wyświetl post
... Quioto też nie znalazł Bednarz, istnieje duże prawdopodobieństwo, że w transferze maczał palce Manrique Amador, który przywiózł do Polski Costly'ego i Chaveza.
Quioto podsunął Gianluca Di Carlo, tak samo Miśkiewicza.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2012, 12:27
Jova, to dyskusja nie na ten watek, natomiast wyprostuje pewne fakty.

A zmieniono im budżet?
A nie wiem, wiem natomiast ze dokonano cięć i negatywnie oceniono siatkę skautów. Wniosek nasuwa się sam.

Cytat:
Przedłużenie współpracy z Valckxem to abstrakcja, bo Bednarz przyszedł na jego miejsce.
Nie przyszedł. Bednarz przyszedł jeszcze gdy SV u nas pracował czyli piastował stanowisko nad nim (V-ce prezes ds. sportowych) a po odejściu Stana zlikwidował stanowisko ds i delegował obowiązki, na siebie oraz na innych. Bednarz teraz jest jak orkiestra - zajmuje się wszystkim, czytaj: wszystkim co potrzebne by trzymać wydatki w reku.

Cytat:
... Mogę się zgodzić z Twoim założeniem, że to nie jest taki prawdziwy skaut.
Przecież to oczywiste, że trener i dyrektor/prezes od spraw sportowych mają decydujący głoś jeśli idzie o wybór zawodników. To oni zostaną z tego rozliczeni. Sugerujesz, że za czasów Valckxa było inaczej?
Trochę zamieszałeś. Prezesa d.s sportowych za SV nie mieliśmy wiec odpowiedzialność za przeprowadzone transfery spoczywała jedynie na Valckx'u. Wystarczy przypomnieć jak się Maaskanta pytało na temat wzmocnień - odpowiedź była krótka - 'to nie jest pytanie do mnie'. Niezależność w ramach określonego budżetu była bardzo duża. Basałaj ufał Stanowi.

Teraz mamy małą patologię. Skauci uruchamiani są w momencie gdy trener potrzebuje kogoś na dana pozycję, decyzje jakiego piłkarza zatrudnić podejmuje duet - przełożony i jego podwładny (! czyli w zasadzie Bednarz) a zgode na transfer wyraża RN gdy Jacek (!) ja do tego przekona. Jak działa taki model widać w wypowiedziach: Bednarz mówi: 'tłumacze trenerowi że nas nie stać' a Probierz nie mówi co myśli tylko mówi 'my'. Taka szopka jednego aktora i kilku statystów.

Jak coś to proponuje dyskusje przenieść do 'Polityka transferowa...' tam to bardziej leżeć będzie.

Edit:
Dodam jeszcze jedna rzecz która IMHO jest ważna. Jeśli chodzi o transfery to:
Trener - będzie chciał transferu który już teraz wzmocni drużynę bo od tego zależy jego byt. Na kwoty patrzy jedynie pod względem klimatu szatni.
Prezes - patrzy głownie na wydatki czyli dam kwotę X na transfery to ile wzrosną mi koszty a ile zwiększy się przychód (kibice itp)

Z powyższych tylko prezesowi może zależeć na młodych perspektywicznych zawodnikach, jeśli wierzy że utrzyma posadę. Jeśli nie, to będzie patrzył jak trener - chcemy zawodników którzy zrobią wynik. Stąd urodzaj Głowackich, Sikorskich oraz taki model doraźnego 'skautingu'.

W Legii którą się wszyscy zachwycają wygląda to normalniej czyli tak:
"Nowy dyrektor sportowy będzie odpowiedzialny za reorganizację pionu sportowego klubu, koordynację współpracy pierwszej drużyny z zespołami młodzieżowymi, rozbudowę sieci skautingu obejmującego młodych zawodników oraz edukację i spójny program opieki medycznej obejmujący wszystkich zawodników klubu począwszy od Akademii Piłkarskiej do pierwszego zespołu."

http://legia.com/news,29988-jacek_ma...wym_legii.html

U nas Prezes nt stanowiska DS wypowiada się tak:
"Jeśli będzie taka potrzeba, to taka osoba pojawi się w klubie, ale nie wiem czy jest taka konieczność. Już dziś mamy w klubie kilka osób, które w ramach tego samego wynagrodzenia mogą wypełniać kilka ciekawych ról."
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.08.2012 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 26.08.2012, 21:42
Moskal chyba wyleci ;/
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2012, 22:01
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Moskal chyba wyleci ;/
Termalica też go przerasta ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.08.2012, 23:49
Dinamo w debiucie ligowym Petrescu, ograło Lokomotiv na wyjeździe 3-2.Mocne wejście,szczególnie że poprzednie 5 meczów to bilans 0-0-5 i 1-11 w bramkach
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.08.2012, 08:06
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
Moskal chyba wyleci ;/
Dlaczego tak uważasz? Grają spokojnie o 5-8 miejsce, nic więcej im do szczęścia nie potrzeba. Chyba stosunkowo bezstresowe miejsce pracy zważywszy na jakość kadry i cel do osiągnięcia. W ub. sezonie szli jak burza, ale (prawdopodobnie) dostali szlaban na ostatniej prostej.
Miedź być może chce powalczyć o awans więc dziś wygrała.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.08.2012, 13:28
Dla tych, którzy zachwycali się grą "Pietii" w spotkaniu Lechii z Polonią - Piotrek poza kadrą na mecz Lechii z Pogonią.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.08.2012, 16:15
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dinamo w debiucie ligowym Petrescu, ograło Lokomotiv na wyjeździe 3-2.Mocne wejście,szczególnie że poprzednie 5 meczów to bilans 0-0-5 i 1-11 w bramkach
Nieźle.

Ciekawe, czy jest jakaś liga poza polską w której by sobie nie poradził?
U nas poziom za wysoki. Zidiocenia...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.08.2012, 16:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
efekt nowej miotły, a nie pracy trenera. na rzeczywiste efekty pracy trzeba będzie poczekać choćby jedną rundę
Chociaż jak na efekt nowej miotły i tak niezły
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 27.08.2012, 21:08
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Dla tych, którzy zachwycali się grą "Pietii" w spotkaniu Lechii z Polonią - Piotrek poza kadrą na mecz Lechii z Pogonią.
Warto dodać, że był obwiniany za utratę dwóch bramek.

http://www.trojmiasto.sport.pl/sport...ra_Lechii.html

Kolejny "gwiazdor" już grzeje ławę...

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...wciaz_bez.html
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.08.2012, 22:40
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Wg. P.S. z powodu jakiejś drobnej kontuzji.

A Petrescu w LE 0-2 ze Stuttgartem na początek zaliczył. Swoją drogą jak patrzę na ich kadrę to chyba będzie to najlepszy zespół jaki Dan prowadził w swojej karierze. Ciekawe czy jest w stanie jeszcze coś ugrać w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.08.2012, 13:30
http://www.weszlo.com/news/11606-Rad...ej_i_bolesniej

Wywiad z Matusiakiem.
Podoba mi się np. fragment o trenerach przebierańcach. Kogo RM ma na myśli?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów