The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa?
Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! 26 14,13%
Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! 74 40,22%
Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. 32 17,39%
''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. 52 28,26%
Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2012, 09:04. [3 kolejka] Wisła Kraków - Polonia Warszawa, piątek 31 sierpnia 2012, 20:30
Witam, za nami już druga kolejka w której ''Biała Gwiazda'' rozegrała swój mecz na wyjeździe w Bielsku, niestety nie udało się wywieźć stamtąd kompletu punktów. Zarówno piłkarze jak i kibice musieli ''zadowolić'' się tylko jednym punktem.

W 3 kolejce do Krakowa przyjedzie zespół Polonii Warszawa z byłym Wiślakiem w bramce - Mariuszem Pawełkiem, który od tego sezonu reprezentuje barwy ''Czarnych Koszul'' oraz Marcinem Baszczyńskim, dla którego będzie to już kolejna wizyta na R22 od kiedy reprezentuję zespół z Warszawy.

Polonia to zespół który w tym sezonie miał nie zagrać w ekstraklasie, po sprzedaży klubu przez Józefa Wojciechowskiego przyszłość ''Czarnych koszul'' naprawdę malowała się w czarnych barwach. Ostatecznie nowy właściciel zdecydował się na kontynuowanie ekstraklasowej przygody w Warszawie a nie jak to wcześniej było mówione w Katowicach.

Z racji zawirowań z tym związanych zawodnicy Polonii nie przepracowali całego okresu przygotowawczego tak jak należy i spodziewano się, że w tym sezonie mogą być jednym z kandydatów do spadku.

Po dwóch kolejkach nasz piątkowy rywal ma 3 punkty notując w dwóch meczach - zwycięstwo w Gdańsku na Lechią (3-1) oraz porażkę przed własną publicznością z Lechem Poznań (1-2), ich bilans bramkowy to 4-3.

Wisła to zespół który w dwóch pierwszych kolejkach wyspecjalizował się w gonieniu wyniku, co udało się w 100% w meczu z Bełchatowem (zwycięstwo 2-1) nie do końca udało się w Bielsku, przegrywając 1-0 udało się Wiślakom tylko zremisować.

Czy tak już będzie wyglądał każdy nasz mecz w tym sezonie?
Czy zawsze będziemy zmuszeni gonić wynik?

Ewidentnie po dwóch meczach zauważyć można, że piłkarze ''Białej Gwiazdy'' mają kłopot z rozpoczęciem meczu w pełni skoncentrowani i zdecydowanie od początku meczu narzucić rywalom swój styl gry. Nie napawa to optymizmem przed dalszą częścią sezonu.

Gdzie leży nas problem? Co trener Probierz musi zmienić na treningach, aby zespół zaczął funkcjonować poprawnie od pierwszego gwizdka sędziego.

Czy w najbliższym meczu w obronie zagrać już będzie mógł Osman Chavez? Czy sprawdziła się zamiana w środku pomoc( za Czarka Wilka od początku meczu zagrał Sobolewski), czy Romell Quioto sprawdził się i zagrał lepiej niż Daniel Sikorski?

Jesteśmy faworytem tego spotkania, nie ma się co oszukiwać, 3 punkty zdobyte w piątek to nasz obowiązek! Każdy inny wynik w tym meczu będzie rozczarowaniem i dużą negatywną niespodzianką na początek weekendu.

Czy kiedyś na Reymonta, wrócą stare dobre czasy, że po słabszym meczu Wisła od początku następnego meczu narzucał rywalowi swój styl gry i chciał się zrehabilitować za wpadkę z poprzedniej kolejki? Czy znów będziemy skazani na drżenie o wynik do ostatniego gwizdka sędziego...

Odpowiedzi na te pytania poznamy, już w piątek wieczorem początek meczu o 20:30!

Zapraszam do dyskusji na temat piątkowego meczu 3 kolejki T Mobile Ekstraklasy.

Poniżej jeszcze terminarz 3 kolejki:

31 sierpnia:

18:00 Piast Gliwice - Pogoń Szczecin
20:30 Wisła Kraków - Polonia Warszawa

1 września:

13:30 Korona Kielce - Lechia Gdańsk
15:45 Widzew Łódź - GKS Bełchatów
18;00 Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin

2 września:

14:30 Lech Poznań - Górnik Zabrze
17:00 Śląsk Wrocław - Ruch Chorzów

3 września:

18:30 Legia Warszawa - Podbeskidzie Bielsko- Biała
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wojtuszek66
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 26.08.2012, 10:02
http://www.facebook.com/ProtestJB
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.08.2012, 10:11
Z taka grą jak wczoraj to boję się ,że bedzie z Polonią porażka ,a w najlepszym razie remis..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.08.2012, 10:16
Mozna remisowac mecze na wyjeździe ale na wlasnym stadionie trzeba wygrywac. Polonia to niewygodny rywal ale spokojnie mozna ich pokonac co pokazał wczoraj Lech. Na wyjazdach zawsze gra sie trudniej dlatego dla mnie to dobre wytłumaczenie dlaczego tak wczoraj zle zagralismy w porownaniu do spotkania z Bełchatowem
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.08.2012, 10:45
Nie powiedziałbym, że Polonię można spokojnie pokonać - przynajmniej nie w naszej sytuacji. Nam nie udało się spokojnie pokonać Bełchatowa i Podbeskidzia, a im do Polonii jeszcze trochę brakuje.
W drużynie przeciwnika największe wrażenie robi Wszołek (szkoda, że Bednarz nie poczynił wysiłków, by go pozyskać), który najpewniej nie będzie miał problemów z kręceniem naszą obroną (jeśli ktoś ma wątpliwości, to polecam obejrzeć wczorajszą bramkę Podbeskidzia, a później przyjrzeć się przez chwilę Wszołkowi).

Mam jednak nadzieję, że uda się jakoś wymęczyć te 3 punkty, tym bardziej, że ostatnio wygraliśmy u siebie z Polonią (czy tam Groclinem) w sezonie 2009/2010.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 26.08.2012, 11:10
ja pierdziele ludzie, w polskiej lidze kazdy moze wygrac z kazdym, czy do was to nie dociera?

na jakiej podstawie uwazasz ze belchatowowi i podbeskidziu brakuje troche do polonii? bo nie maja takiej marki-nazwy jak polonia?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.08.2012, 12:20
Każdy z każdym ma szansę wygrać bo drużyny dzielą się na słabe i bardzo słabe. A jak nie ma systemu gry, pomysłu, umiejetności , powtarzalności tylko rąbanka, to każdy ma szansę przyfarcić.
Wisła ma umiejętności na takim poziomie, że nie ma zagrożenia walką o utrzymanie( nie róbmy jaj, w tamtym nie spadli to i w tym nie), ale nie na tyle duże, żeby być pewnym gry, czy wyniku w żadnym z czekających nas meczów.

Ameryki nie odkryję jak napiszę, że spodziewam się wyrównanego spotkania , z lekką przewagą Wisły w posiadaniu piłki. Tak źle jak z PBB nie będzie .Dlatego mamy mniejsze problemy u siebie niż na wyjeździe, bo przeciwnik podchodzi z większą rezerwą, nie gra tak wysoko jakby grał u siebie i nie naciska nas aż tak w obronie więc i błedów jest mniej.
..
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.08.2012, 12:36
Pachnie mi remisem. Mam nadzieje że dobrze wejdziemy w mecz, bo narazie 1 minuta z Bełchatowem gol dla nich, pierwsza minuta z Podbeskidziem Adamek sam na sam z Pareiką. Licze też że Bunoza wróci do środka.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.08.2012, 12:56
@fqqs

Ale jaką "markę" ma Polonia? Chodzi Ci o to, że jest z Warszawy;kibicowską; znajduje się w czubie tabeli od ładnych paru lat; udowodniła swoją wartość w pucharach?

Moim zdaniem ma po prostu lepszych zawodników od naszych poprzednich rywali. Szczególnie widoczne jest to w ataku, co można było zaobserwować w meczu z Lechią. My z kolei całkiem słabo przędziemy w obronie. Dotychczasowe mecze pokazały, że przyjście Głowackiego nie poprawi gry tej formacji w ciągu kilku tygodni.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.08.2012, 14:14
No wlasnie nie wiadomo jak by ta nasza gra wygladała gdybysmy pierwsi strzelili gola, moze byc tak ze sie odblokuja i nie bedziemy musieli co tydzien bac sie o wynik. poczekamy zobaczymy
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2012, 14:36
To bedzie nasz pierwszy mecz o sensownej porze (wieczór)
Do tej pory graliśmy w południe i piłkarze jeszcze spali.

Tylko w tym upatruję nadziei.
Nie w Probierzu i nie w przygotowaniu drużyny
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.08.2012, 14:50
Zanosi się na mozolną orkę. Oby zwycięską.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.08.2012, 17:42
Zapowiedzi powinny być tylko i wyłącznie Twoją domeną, przyjemnie się to czyta
Co do meczu - stwarzamy mimo wszystko więcej sytuacji i po prostu trzeba je wykorzystywać. Gra może i się nie podoba, ale okazje do strzałów w polu karnym mamy i chociaż to musi nas cieszyć. Teoretycznie powinno nas też cieszyć, że zamiast Zajaca będzie Pawełek.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 26.08.2012, 18:10
Powiedzmy sobie szczerze z Czekajem na środku,Quioto na boku i łukaszem G. na środku nie mamy szans w następnym meczu. Iliev i Melikson sami nie wygrają dla nas Mistrza...
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.08.2012, 19:45
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy sobie szczerze z Czekajem na środku,Quioto na boku i łukaszem G. na środku nie mamy szans w następnym meczu. Iliev i Melikson sami nie wygrają dla nas Mistrza...
Jeżeli do tej dwójki dołączymy Genkova to w tej lidze nawet tyle wystarczy, żeby mieć mistrza tylko co taki mistrz będzie znaczył w Europie?
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 26.08.2012, 19:49
Co się uczepiliście Quioto? Moim zdaniem zagrał dobrze, starał się, próbował przynajmniej mu się chciało.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.08.2012, 21:18
Mam nadzieję, że Probierz w końcu zmieni ustawienie zespołu. W Bielsku był chaos - napastnik Quioto grał na lewej pomocy, Melikson, który miał grać na lewej pomocy schodził cały czas do środka, gdzie z kolei miał grac Garguła, który delikatnie mówiąc nie zdominował tej strefy boiska.

Jeśli trener odstawił Sikorskiego, dlaczego nie może tego samego zrobić z Gargułą? Czyżby był zadowolony z jego gry?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.08.2012, 21:19
Skład:
Burliga Głowacki Chavez (Czekaj) Frederikson
...................... Wilk ................................
.......Iliev......... Melikson..... Kirm/Boguski
.................Genkov......Quito (do zajechania)/Sikorski (30 minut)

Kirma nie lubię ale wcale nie zagrał w Bielsku tak źle jak piszecie
Czekaj rzeczywiście wygląda nieporadnie ale jak Chavez nie wykuruje się a Bunoza nie dojdzie do siebie to zostaje Jaliens ... który ładniej się porusza jak Czekaj ale jest równie "pewny".
Martwi mnie Wilk/Sobol/Garguła .....
Niech się Chrapek szybko kuruje .....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.08.2012, 22:24
Dokładnie. Kirm jest w gazie i nalezy na niego postawić.
Melikson do srodka za Gargułę. Kirm na lewo za Meliksona

-----------Pareiko
Burliga Czekaj Głowacki Frederiksen
------Iliew Wilk Sobol Kirm
------------Melikson
------------Genkow
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2012, 22:32
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Skład:
Burliga Głowacki Chavez (Czekaj) Frederikson
...................... Wilk ................................
.......Iliev......... Melikson..... Kirm/Boguski
.................Genkov......Quito (do zajechania)/Sikorski (30 minut)
Dobry skład, bardzo mi się podoba! Jak na nasze skromne możliwości , to chyba więcej się nie na z niego wycisnąć.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.08.2012, 23:09
Jeśli tylko Chrapek się wyleczy chcę go widzieć zamiast Garguły w pierwszym składzie. Nie wiem, czy Kirm jest w gazie - może lepiej na podmęczoną Polonię lepiej byłoby go wpuścić...
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.08.2012, 02:57
Osobiście mam cichą nadzieję, że w środku pola zostaną sprawdzeni Uryga i Chrapek (ponoć już wykurowany?), albo kombo Uryga - Melikson (żeby były jakiekolwiek nadzieje na jako - tako funkcjonujący środek w 4-4-2 musi z niego zniknąć Wilk, który walczy ale nie umie grać w piłkę, Guła pozorant i niestety Sobol bo już szybkość nie ta - coraz częściej musi ratować się faulem i niesamowicie rzadko posyła piłki do przodu, choć i tak jest lepszy niż Czarek).

Ostatnio edytowane przez riv : 27.08.2012 o godz. 03:01.

Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 27.08.2012, 06:04
A może warto zagrać tak:
-----------Pareiko
Burliga Uryga Głowacki Frederiksen
-----------Sobolewski
Boguski Chrapek Melikson Iliew
------------Genkow

i zawsze zostaje nam w odwodzie: Quioto, Sikorski, Wilk, Kirm, Chavez, Bunoza, Szewczyk, łukasz G.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.08.2012, 07:10
Nie wiem na jakiej podstawie stawiacie na Urygę w środku pomocy , chyba tylko własnego widzi mi się .

Uryga nie będzie miał miejsca w pierwszym składzie dopóki do dyspozycji jest Sobolewski i Wilk . W razie kontuzji - ok , ma szanse na grę . W innym wypadku co najwyżej ( ale i to póki co wątpliwe ) na końcówki spotkań.

O wiele większe szanse na gre ma Chrapek , tylko pytanie czy jest w końcu w 100% wyleczony , bo wydawało się że złapał tylko drobny uraz, a już drugi mecz pod rząd "odpoczywa"
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.08.2012, 07:59
Cytat:
Nie wiem na jakiej podstawie stawiacie na Urygę w środku pomocy , chyba tylko własnego widzi mi się .
... bo jest młody i jest Polakiem - to jest tłumaczenie większości. Od samego początku mówiłem, że Brud to nieudacznik boiskowy, to samo Czekaj - zero przyszłości.

Co do meczu to wymęczone 1-0 - i będę bardzo szczęśliwy, na więcej nie liczę.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.08.2012, 08:03
jak patrze na gre Sobola i Wilka to bym spokojnie zaryzykował z Urygą jako defensywnym pomocnikiem.Licze też że na szpicy obok Gienka wyjdzie Boguski, o ile jest w pełni sił
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.08.2012, 08:49
ciężki mecz sie szykuje,mam nadzieje że frekwencja dopisze i wspólną siła pokonamy polonie.
Wiadomo czy sektor gości znowu będzie puściutki?
Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Od: 04.2011

Stary 27.08.2012, 09:11
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
ciężki mecz sie szykuje,mam nadzieje że frekwencja dopisze i wspólną siła pokonamy polonie.
Wybieraja się o 12 maja wyjzad z Warszawy a zbierają się przed meczem pod tesco na Kałuży.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.08.2012, 09:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
O wiele większe szanse na gre ma Chrapek , tylko pytanie czy jest w końcu w 100% wyleczony , bo wydawało się że złapał tylko drobny uraz, a już drugi mecz pod rząd "odpoczywa"
Najgorsze jest to, że brak o nim informacji na oficjalnej, Probierz mówił przed Bełchatowem, że ma zacząć trenować od tamtego poniedziałku, nie zaczął i zero informacji na ten temat. Oficjalna po raz kolejny daje czadu, albo coś się tam porobiło.

markowywislak napisał(a):
Jak wiadomo dla Polonii wyjazd dalej niż do Łodzi do epokowe osiągnięcie, ale pewnie dadzą trochę biletów wiadomo komu
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 27.08.2012, 09:47
Dla mnie porównywanie Alana Urygi do żałosnego Bruda i Czekaja to przegięcie. Macie racje jest młody i jest Polakiem ale jest o wiele zdolniejszy niż ta dwójka razem wzięta! a poza tym czemu chcecie żeby grał w pomocy skoro tak dobrze spisywał się jako środkowy obrońca!!! Para Uryga - Głowacki była by naprawdę dobra
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów