The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2012, 14:29
Brawa dla trenera za bronienie wyniku 1-1 z Podbeskidziem.

Na kiego grzyba Probierz brałeś Sikorskiego żeby nim teraz nie grać?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 25.08.2012, 14:32
Pitolenie o młodych a żaden młody dzisiaj nie zagrał. Z Czekaja już nic nie będzie, ale w Polsce jest tak że jak osiągnie 24 lata też będzie talentem. A Burliga za późno wprowadzony do Ekstraklasy. Skoro w Ruchu nie zagrał pełnego sezonu to czemu w Wiśle ma zagrać, mimo tej bramki wolę Jovanovica który ma szybkość, siłę, przyspieszenie, jakieś tam dośrodkowanie na Genkova. Ale to co Probierz dziś ustawił to była tragedia.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 25.08.2012, 14:45
Albo do Wisły przyjdzie w końcu przyzwoity zagraniczny trener (ale nie Maaskant bis), albo będziemy się rokrocznie bujać.

Nie pomoże kupowanie lepszych piłkarzy, bo ci stosunkowo szybko równają do średniej ligowej.

Dalej gramy na fuksa i alibi.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 25.08.2012, 14:49
Probierz pieprzył o stylu który przyjdzie jak wyniki będą, jak jest styl to i wyniki są, my w tej chwili ani w strzałach nie jesteśmy lepsi, ani w podaniach, ani w posiadaniu piłki(co jest dla grającej Wisły w ataku pozycyjnym mankamentem) Gdy był Moskal był styl, a wyniki miały być niebawem, zmiana na Probierza nic nie dała, moim zdaniem jest gorszym trenerem od Kazka, bo ten chociaż miał styl charakteryzujący go, długie posiadanie piłki, ryzykowne podania, to się może nie sprawdzało w lidze ale w Europie owszem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2012, 14:54
syryls napisał(a):Wyświetl post
Probierz pieprzył o stylu który przyjdzie jak wyniki będą, jak jest styl to i wyniki są, my w tej chwili ani w strzałach nie jesteśmy lepsi, ani w podaniach, ani w posiadaniu piłki(co jest dla grającej Wisły w ataku pozycyjnym mankamentem) Gdy był Moskal był styl, a wyniki miały być niebawem, zmiana na Probierza nic nie dała, moim zdaniem jest gorszym trenerem od Kazka, bo ten chociaż miał styl charakteryzujący go, długie posiadanie piłki, ryzykowne podania, to się może nie sprawdzało w lidze ale w Europie owszem.
I tyle w tym temacie.
Ubrałem to w trochę inne słowa w temacie meczowym.
Gdyby tak prowadził drużyne jakiś zagraniczny trener (Petrescu, czy Maaskant), już dziennikarze i kibice żądaliby jego głowy, bo przeciez mamy zdolnych polskich trenerów.
Drużyna nie ma stylu ani oblicza, ani żadnej wyrazistości. Nie wiem, czy oni wiedzą w co mają grać.
Probierza Wisła przerasta
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.08.2012, 14:57
1. W strzałach bylismy dzisiaj lepsi, o jedna ale zawsze. Nie jestesmy Barcelona zeby miec znacznie wiecej od innych
2. Posiadanie pilki mielismy 64%
3. Gdy był Moskal to byl styl? Niepowiedzialbym - swietnie wygladal mecz z Zaglebiem ale potem juz słabiutko po czym przyszedl Probierz (tylko mi nie mow, ze z Twente co było 2-1 gralismy super swietnie)
4. Ostatni raz super gralismy za Skorzy 5 lat temu - w cuagu tylu lat wszystko sie zmienia. Tobie pewnie Smuda pasowalby idealnie
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.08.2012 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2012, 14:59
Kazik miał styl i drużynę ułożoną po Maaskancie. Probierz nie ma tego komfortu co Maaskant z racji na to że Smuda zaczyna bruździć i sapać mu za plecami. Dodatkowo jest pod presją bo gdy nie będzie miał wyników to Bednarz przestanie go lubić. A ten moment tuż tuż. Z resztą gdyby nie spuścizna po Maaskancie w postaci Meliskona, Ilieva oraz Genkova to już mógłby się pakować.

Edit
syryls - mówię o dziś. Probierz jest tutaj dlatego ze Wisla nie ma kasy a jak się utrzyma to tylko dzięki temu ze Wisla nie ma kasy. Natomiast komfortu pracy już nie ma, w sumie zaczynam powoli mu współczuć.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.08.2012 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 25.08.2012, 15:01
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
1. W strzałach bylismy dzisiaj lepsi, o jedna ale zawsze. Nie jestesmy Barcelona zeby miec znacznie wiecej od innych
2. Posiadanie pilki mielismy 64%
3. Gdy był Moskal to byl styl? Niepowiedzialbym - swietnie wygladal mecz z Zaglebiem ale potem juz słabiutko po czym przyszedl Probierz (tylko mi nie mow, ze z Twente co było 2-1 gralismy super swietnie)
4. Ostatni raz super gralismy za Skorzy 5 lat temu - w cuagu tylu lat wszystko sie zmienia. Tobie pewnie Smuda pasowalby idealnie
To 64% to trochę naciągane, Melikson to 20%. I 10% podania między Głowackim a Czekajem. Z tych 64% trzeba wyliczyć ilość dokładnych podań na połowie rywala.
@UP Lukasz
Co? Bredzisz bez sensu, w tym czasie Smuda był selekcjonerem
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.08.2012, 15:08
Dajcie już spokój z obroną Probierza. Żaden z niego trener, co znów potwierdził. Jeśli dalej będzie pracować w Wiśle i to razem z Bednarzem, nasz klub i teraz podobnie jak wiosną przegra wszystko, co będzie istotnego do przegrania. Takich "fachowców" powinno się pogonić z futbolu jak najdalej.

Wisła zawsze potrzebowała najbardziej i nadal potrzebuje, porządnego trenera z zagranicy, a nie jakiegoś nowego polskiego kombinatora lub protegowanego Piechniczka.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 25.08.2012, 15:11
Teraz to pozostaje Probierz i... Smuda, mamy mało kasy a Smuda zgodzi się na wszystko. Na zagranicznego już nas nie stać. Następnego trenera ze średnim nazwiskiem możemy zakontraktować kiedy skończy się umowa Probierza.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 25.08.2012, 15:19
Lemur zgodzę się z Toba natomaist jest jak jest. Oficjalnie nie ma kasy. Druga sprawa to taka ze wywalenie Probierza przez górę to pstryczek w Bednarza. Jakakolwiek zmiana trenera jeśli nie wyjdzie od Bednarza będzie owocowała destabilizacją i zwiastuje początek końca v-ce prezesa. Z tych powodów myślę ze lepiej zagryźć zęby i znosić to co jest.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 25.08.2012, 15:30
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
zwiastuje początek końca v-ce prezesa.
Poczekamy, doczekamy, cierpliwi jesteśmy. Tylko Wisły szkoda na to czekanie.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.08.2012, 15:32
Rzeczywiście, gra Wisły to przepotworna padaka, ale ludzie - przestańcie płakać. Jeśli chodzi o polskich trenerów, to każdy miałby z Wisłą takie same wyniki, bo wszyscy są tyle samo warci (niektórzy nawet mniej niż Probierz). Na zagranicznego trenera nas nie stać, więc trzeba się pogodzić z tym, co jest i liczyć się z tym, że każdy punkt w tym sezonie Biała Gwiazda będzie musiała wyszarpać. To, ile ich wyszarpie, w dużej mierze będzie zależeć od szczęścia i indywidualnych umiejętności Meliksona i Ilieva.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.08.2012, 15:33
Nie zauważyliście, że zagraniczny trener też niewiele tu zdziałał ? Potrzebna jest zmiana właścicela inaczej trenerem nie ma co sobie głowy zawracać. BC wywali go prędzej czy później i zatrudni jakiegoś pmsa.
..
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 25.08.2012, 15:37
Je .......e. Drugi mecz sezonu, po pierwszym nawet takim se, z przeciwnikiem słabym, ale nieleżącym nam wybitnie, a tu już płacz jakbyśmy spadali co najmniej. Tyle było gadania, że ten sezon stracony i że skład budować i że cierpliwości.To ją miejcie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.08.2012, 15:37
Wisła gra identycznie jak Widzew i Jagiellonia sprzed kilku lat jak je Probierz trenował.Ot takie solidne ligowe średniaki to były wtedy,grające bez stylu z przyzwoicie dopracowanymi stałymi fragmentami gry-podobnie jest teraz z nami niestety.W zmiane trenera nie wierze bo i nie ma kim go zastąpic (Smuda?,Michniewicz ?) ehhh.......aż żałuje że Kazika Moskala zwolniono
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 25.08.2012, 15:42
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Poczekamy, doczekamy, cierpliwi jesteśmy. Tylko Wisły szkoda na to czekanie.
Nie ma gwarancji ze to co przyjdzie będzie lepsze. Niech Bednarz uporządkuje to co ma uporządkować, Probierz niech wygra to co ma wygrać a potem niech ktoś przyjdzie z kompleksową wizją taką jaką miał Basałaj.
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.08.2012, 15:45
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Tyle było gadania, że ten sezon stracony i że skład budować i że cierpliwości.To ją miejcie.
Tak, ze strony Bednarza było cholernie dużo kretyńskiego gadania. Od samej wiosny. Jaki "ten sezon stracony" i budowa drużyny od nowa? Ktoś poważnie potraktował te puste i idiotyczne slogany i jeszcze w nie uwierzył, widząc w nich sens?

To, co gada Bednarz jest i było chore. Wiec jaka "cierpliwość"? W czekaniu aż "pacjent" umrze?

Co za kibice...
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2012, 15:53
Nie ma gwarancji ze to co przyjdzie będzie lepsze. Niech Bednarz uporządkuje to co ma uporządkować, Probierz niech wygra to co ma wygrać a potem niech ktoś przyjdzie z kompleksową wizją taką jaką miał Basałaj.
Basałaj przy całym tym bałaganie byłby o niebo lepszy, pod warunkiem, że ustalono by z nim jakieś racjonalne reguły gry, gdzie obie strony wiedziałyby na jakiej zasadzie współpracują i w co się pakują. Basałaj to człowiek z wizją, a Bednarz? On nam Wisłę zniszczy już całkowicie, tak, że nie będzie jakichkolwiek podstaw do tego, by coś nowego budować...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 25.08.2012, 16:01
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
.... On nam Wisłę zniszczy już całkowicie, tak, że nie będzie jakichkolwiek podstaw do tego, by coś nowego budować...
1. Nigdy nie jest tak źle aby pieniądze i rozsądni ludzie nie były w stanie tego naprawić Casus Polonii W.
2. Gdy Cupiał sypnie kasą to i zmieni przy okazji Bednarza.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.08.2012, 16:13
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Je .......e. Drugi mecz sezonu, po pierwszym nawet takim se, z przeciwnikiem słabym, ale nieleżącym nam wybitnie, a tu już płacz jakbyśmy spadali co najmniej. Tyle było gadania, że ten sezon stracony i że skład budować i że cierpliwości.To ją miejcie.
Norma na tym forum, działajaca jednak w obie strony. Za tydzień wygramy z Polonią to niektórzy zaczną snuć plany o podboju LM, potem przyjdzie remis/porazka z Pogonią to uznają, że najlepiej by było rozwiązać cały klub. Nic mnie tak nie irytuje jak popadanie ze skrajności w skrajność i bezsensowne płacze i żale.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.08.2012, 16:20
Cały czas pamiętajcie, że jedyną alternatywą dla Probierza jest... Smuda
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 25.08.2012, 16:33
Nie ma gwarancji ze to co przyjdzie będzie lepsze.
To się nazywa grecka tragedia

Niestety mam obawy, że my z nim przekroczymy Rubikon, za którym będzie przepaść. I nawet Cupiał nie będzie miał dość pieniędzy, żeby nas z niej wyciągnąć.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.08.2012, 16:43
Pusty śmiech człowieka ogarnia jak się czyta te wszystkie tępe narzekania na Probierza. Polecam bardzo trafny wywiad z naszym trenerem:

http://www.youtube.com/watch?v=XANC_...eature=related

Od 7:00.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.08.2012, 16:46
Idzie, Idzie, Idzie, Smu uda :(
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2012, 17:09
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Pusty śmiech człowieka ogarnia jak się czyta te wszystkie tępe narzekania na Probierza. Polecam bardzo trafny wywiad z naszym trenerem:

http://www.youtube.com/watch?v=XANC_...eature=related

Od 7:00.
wysłuchałem i... nic
"Trenowanie to powtarzalność". To według Ciebie dopiero jutro Probierz ma zacząć treningi? Na co poświęcono lato?
Ja nie wymagam, by pół roku pobytu w klubie widac było radykalne podniesienie poziomu gry.
Mnie sie marzy, żeby po zachowaniu zawodników na boisku było widać, że wiedzą w co mają grać: w piłkę nożną czy plażową. Zeby było widać myśl przewodnią w grze nawet jak nie wszystko wychodzi.
Od początku widzę to u Probierza cienko i pisałem to samo z chwilą gdy ogłoszono jego zatrudnienie. Nie jestem chorągiewką, która po remisie z Podbeskidziem odsądza trenera od czci i wiary. To są rzeczy, które widać (albo nie widać) było już wcześniej.
Powiedziałem sobie, że do konca rundy dam Probierzowi spokój i nie wytrzymałem.
Teraz bedę nadal uważnie obserwował. Poczekam do konca rundy, ale na razie nie widzę żadnych znaków postępu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2012, 17:14
1. Nigdy nie jest tak źle aby pieniądze i rozsądni ludzie nie były w stanie tego naprawić Casus Polonii W.
2. Gdy Cupiał sypnie kasą to i zmieni przy okazji Bednarza.
Po pierwsze - Cupiał nie sypnie kasą.

Po drugie - mogę już stwierdzić z pełną odpowiedzialnością - Bednarz wydał 100 tysięcy euro w błoto.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.08.2012, 17:14
Dokładnie dajcie Probierzowi czas i zarzad musi zrobic to samo. Nie chce w tym momencie ogladac na lawce trenerskiej Smudy bo dopiero wtedy bedziemy do dupy grali.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 25.08.2012, 17:21
Jest jeszcze szansa na ponowne zatrudnienie Moskala, ale już nie ma sensu zatrudniać nowego trenera po 2 kolejce. Z tym że drużyna ma wiedzieć jak grać. Mamy grać efektywnie pozycyjnie, bo jak widzimy na grę z kontry nie ma co liczyć, rywale po niespełna po chwili są pod swoim polem karnym. Może jakieś wypracowanie strzałów, nowych akcji kombinacyjnych, podań otwierających drogę do bramki. Coś Probierz musi zrobić bo nawet gdyby dać oglądnąć mecz ekspertom to sami nie wiedzieli by jak zespół gra taktycznie
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.08.2012, 17:37
Cytat:
Teraz bedę nadal uważnie obserwował. Poczekam do konca rundy, ale na razie nie widzę żadnych znaków postępu
A jak my mamy zrobić jaki kol wiek postęp ? Jak już pisałem w innym temacie Melikson ładnie podaje do Genkova ten odgrywa mu piłkę na wysokości klatki piersiowej... jak on ma się zabrać z tą piłką ?
Taką akcje od razu trafia szlag i choćby Probierz opracował 100 różnych schematów rozgrywania akcji to w takich przypadkach nic to nie da. Ja nie wiem czy Genkov czyli piłkarz na którego barkach ma spoczywać nasza ofensywa miał chociaż jedno dobre zagranie.

To samo jest z Frederiksenem... Maor tez ładnie wypracował mu pozycje do wrzutki a skończyło się jak widzieliśmy... tak to jest jak się skąpi grosza na piłkarza, który przynajmniej potrafi wrzucić piłkę...(Dudu Paraiba) wtedy może i z Genkova byłby jakiś pożytek.

W takich momentach ja nie wiem jak ja mam oceniać trenera, że niby nie nauczył piłkarzy podstaw piłkarskich ? Może być lepiej ale dużo więcej z tego wycisnąć się naprawdę nie da.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.08.2012 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów