|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Brawa dla trenera za bronienie wyniku 1-1 z Podbeskidziem.
Na kiego grzyba Probierz brałeś Sikorskiego żeby nim teraz nie grać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Pitolenie o młodych a żaden młody dzisiaj nie zagrał. Z Czekaja już nic nie będzie, ale w Polsce jest tak że jak osiągnie 24 lata też będzie talentem. A Burliga za późno wprowadzony do Ekstraklasy. Skoro w Ruchu nie zagrał pełnego sezonu to czemu w Wiśle ma zagrać, mimo tej bramki wolę Jovanovica który ma szybkość, siłę, przyspieszenie, jakieś tam dośrodkowanie na Genkova. Ale to co Probierz dziś ustawił to była tragedia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Albo do Wisły przyjdzie w końcu przyzwoity zagraniczny trener (ale nie Maaskant bis), albo będziemy się rokrocznie bujać.
Nie pomoże kupowanie lepszych piłkarzy, bo ci stosunkowo szybko równają do średniej ligowej. Dalej gramy na fuksa i alibi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Probierz pieprzył o stylu który przyjdzie jak wyniki będą, jak jest styl to i wyniki są, my w tej chwili ani w strzałach nie jesteśmy lepsi, ani w podaniach, ani w posiadaniu piłki(co jest dla grającej Wisły w ataku pozycyjnym mankamentem) Gdy był Moskal był styl, a wyniki miały być niebawem, zmiana na Probierza nic nie dała, moim zdaniem jest gorszym trenerem od Kazka, bo ten chociaż miał styl charakteryzujący go, długie posiadanie piłki, ryzykowne podania, to się może nie sprawdzało w lidze ale w Europie owszem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ubrałem to w trochę inne słowa w temacie meczowym. Gdyby tak prowadził drużyne jakiś zagraniczny trener (Petrescu, czy Maaskant), już dziennikarze i kibice żądaliby jego głowy, bo przeciez mamy zdolnych polskich trenerów. Drużyna nie ma stylu ani oblicza, ani żadnej wyrazistości. Nie wiem, czy oni wiedzą w co mają grać. Probierza Wisła przerasta |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
2. Posiadanie pilki mielismy 64% 3. Gdy był Moskal to byl styl? Niepowiedzialbym - swietnie wygladal mecz z Zaglebiem ale potem juz słabiutko po czym przyszedl Probierz (tylko mi nie mow, ze z Twente co było 2-1 gralismy super swietnie) 4. Ostatni raz super gralismy za Skorzy 5 lat temu - w cuagu tylu lat wszystko sie zmienia. Tobie pewnie Smuda pasowalby idealnie
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 25.08.2012 o godz. 15:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Edit syryls - mówię o dziś. Probierz jest tutaj dlatego ze Wisla nie ma kasy a jak się utrzyma to tylko dzięki temu ze Wisla nie ma kasy. Natomiast komfortu pracy już nie ma, w sumie zaczynam powoli mu współczuć.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.08.2012 o godz. 15:07.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@UP Lukasz Co? Bredzisz bez sensu, w tym czasie Smuda był selekcjonerem |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dajcie już spokój z obroną Probierza. Żaden z niego trener, co znów potwierdził. Jeśli dalej będzie pracować w Wiśle i to razem z Bednarzem, nasz klub i teraz podobnie jak wiosną przegra wszystko, co będzie istotnego do przegrania. Takich "fachowców" powinno się pogonić z futbolu jak najdalej.
Wisła zawsze potrzebowała najbardziej i nadal potrzebuje, porządnego trenera z zagranicy, a nie jakiegoś nowego polskiego kombinatora lub protegowanego Piechniczka. ![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz to pozostaje Probierz i... Smuda, mamy mało kasy a Smuda zgodzi się na wszystko. Na zagranicznego już nas nie stać. Następnego trenera ze średnim nazwiskiem możemy zakontraktować kiedy skończy się umowa Probierza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lemur zgodzę się z Toba natomaist jest jak jest. Oficjalnie nie ma kasy. Druga sprawa to taka ze wywalenie Probierza przez górę to pstryczek w Bednarza. Jakakolwiek zmiana trenera jeśli nie wyjdzie od Bednarza będzie owocowała destabilizacją i zwiastuje początek końca v-ce prezesa. Z tych powodów myślę ze lepiej zagryźć zęby i znosić to co jest.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Rzeczywiście, gra Wisły to przepotworna padaka, ale ludzie - przestańcie płakać. Jeśli chodzi o polskich trenerów, to każdy miałby z Wisłą takie same wyniki, bo wszyscy są tyle samo warci (niektórzy nawet mniej niż Probierz). Na zagranicznego trenera nas nie stać, więc trzeba się pogodzić z tym, co jest i liczyć się z tym, że każdy punkt w tym sezonie Biała Gwiazda będzie musiała wyszarpać. To, ile ich wyszarpie, w dużej mierze będzie zależeć od szczęścia i indywidualnych umiejętności Meliksona i Ilieva.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie zauważyliście, że zagraniczny trener też niewiele tu zdziałał ? Potrzebna jest zmiana właścicela inaczej trenerem nie ma co sobie głowy zawracać. BC wywali go prędzej czy później i zatrudni jakiegoś pmsa.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Je .......e. Drugi mecz sezonu, po pierwszym nawet takim se, z przeciwnikiem słabym, ale nieleżącym nam wybitnie, a tu już płacz jakbyśmy spadali co najmniej. Tyle było gadania, że ten sezon stracony i że skład budować i że cierpliwości.To ją miejcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła gra identycznie jak Widzew i Jagiellonia sprzed kilku lat jak je Probierz trenował.Ot takie solidne ligowe średniaki to były wtedy,grające bez stylu z przyzwoicie dopracowanymi stałymi fragmentami gry-podobnie jest teraz z nami niestety.W zmiane trenera nie wierze bo i nie ma kim go zastąpic (Smuda?,Michniewicz ?) ehhh.......aż żałuje że Kazika Moskala zwolniono
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma gwarancji ze to co przyjdzie będzie lepsze. Niech Bednarz uporządkuje to co ma uporządkować, Probierz niech wygra to co ma wygrać a potem niech ktoś przyjdzie z kompleksową wizją taką jaką miał Basałaj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() ![]() To, co gada Bednarz jest i było chore. Wiec jaka "cierpliwość"? W czekaniu aż "pacjent" umrze? Co za kibice... ![]() ![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Basałaj przy całym tym bałaganie byłby o niebo lepszy, pod warunkiem, że ustalono by z nim jakieś racjonalne reguły gry, gdzie obie strony wiedziałyby na jakiej zasadzie współpracują i w co się pakują. Basałaj to człowiek z wizją, a Bednarz? On nam Wisłę zniszczy już całkowicie, tak, że nie będzie jakichkolwiek podstaw do tego, by coś nowego budować...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Casus Polonii W. 2. Gdy Cupiał sypnie kasą to i zmieni przy okazji Bednarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Norma na tym forum, działajaca jednak w obie strony. Za tydzień wygramy z Polonią to niektórzy zaczną snuć plany o podboju LM, potem przyjdzie remis/porazka z Pogonią to uznają, że najlepiej by było rozwiązać cały klub. Nic mnie tak nie irytuje jak popadanie ze skrajności w skrajność i bezsensowne płacze i żale.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cały czas pamiętajcie, że jedyną alternatywą dla Probierza jest... Smuda
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pusty śmiech człowieka ogarnia jak się czyta te wszystkie tępe narzekania na Probierza. Polecam bardzo trafny wywiad z naszym trenerem:
http://www.youtube.com/watch?v=XANC_...eature=related Od 7:00. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Idzie, Idzie, Idzie, Smu uda :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
"Trenowanie to powtarzalność". To według Ciebie dopiero jutro Probierz ma zacząć treningi? Na co poświęcono lato? Ja nie wymagam, by pół roku pobytu w klubie widac było radykalne podniesienie poziomu gry. Mnie sie marzy, żeby po zachowaniu zawodników na boisku było widać, że wiedzą w co mają grać: w piłkę nożną czy plażową. Zeby było widać myśl przewodnią w grze nawet jak nie wszystko wychodzi. Od początku widzę to u Probierza cienko i pisałem to samo z chwilą gdy ogłoszono jego zatrudnienie. Nie jestem chorągiewką, która po remisie z Podbeskidziem odsądza trenera od czci i wiary. To są rzeczy, które widać (albo nie widać) było już wcześniej. Powiedziałem sobie, że do konca rundy dam Probierzowi spokój i nie wytrzymałem. Teraz bedę nadal uważnie obserwował. Poczekam do konca rundy, ale na razie nie widzę żadnych znaków postępu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Po drugie - mogę już stwierdzić z pełną odpowiedzialnością - Bednarz wydał 100 tysięcy euro w błoto. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dokładnie dajcie Probierzowi czas i zarzad musi zrobic to samo. Nie chce w tym momencie ogladac na lawce trenerskiej Smudy bo dopiero wtedy bedziemy do dupy grali.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest jeszcze szansa na ponowne zatrudnienie Moskala, ale już nie ma sensu zatrudniać nowego trenera po 2 kolejce. Z tym że drużyna ma wiedzieć jak grać. Mamy grać efektywnie pozycyjnie, bo jak widzimy na grę z kontry nie ma co liczyć, rywale po niespełna po chwili są pod swoim polem karnym. Może jakieś wypracowanie strzałów, nowych akcji kombinacyjnych, podań otwierających drogę do bramki. Coś Probierz musi zrobić bo nawet gdyby dać oglądnąć mecz ekspertom to sami nie wiedzieli by jak zespół gra taktycznie
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Taką akcje od razu trafia szlag i choćby Probierz opracował 100 różnych schematów rozgrywania akcji to w takich przypadkach nic to nie da. Ja nie wiem czy Genkov czyli piłkarz na którego barkach ma spoczywać nasza ofensywa miał chociaż jedno dobre zagranie. To samo jest z Frederiksenem... Maor tez ładnie wypracował mu pozycje do wrzutki a skończyło się jak widzieliśmy... tak to jest jak się skąpi grosza na piłkarza, który przynajmniej potrafi wrzucić piłkę...(Dudu Paraiba) wtedy może i z Genkova byłby jakiś pożytek. W takich momentach ja nie wiem jak ja mam oceniać trenera, że niby nie nauczył piłkarzy podstaw piłkarskich ? Może być lepiej ale dużo więcej z tego wycisnąć się naprawdę nie da.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.08.2012 o godz. 17:45.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|