The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.08.2012, 16:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czekaj - to nie Bednarz zwolnił skautów, bo ma przecież Zdzisia "od wszystkiego"? Musi mu tylko znaleźć odpowiednia funkcję w klubie?
Kogo zwolnił Bednarz? Wymień nazwiska lub dokładne liczby i źródło informacji.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.08.2012, 16:45
jova napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/klub/Informacje/

Nie ma już Witolda Lisa - koordynatora ds. młodzieży - jego miejsce zajął Marzec. Wśród skautów nie ma już Klejdinsta, który pracował swego czasu w Wiśle. Nie wiem, kogo jeszcze brakuje, nie wiem, czy stał za tym Bednarz, ale jeśli było to w ostatnich kilku miesiącach, to mógł być to Bednarz, bowiem jest on odpowiedzialny za sztab sportowy, więc duże prawdopodobieństwo, że odpowiada też za zatrudnienie w tym względzie.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.08.2012, 17:05
Jarosza tez juz nie ma.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.08.2012, 23:41
Kogoś jeszcze dziwi, że Jovanić się trzyma kontraktu w Wiśle rękami i nogami i woli ME ?
150k euro (najbiedniej) co miesiąc dla gościa, który nawet nie umie bronić. A na różne potrzebne sprawy pieniędzy nie ma.
Komuś w ogóle zależy na tym klubie ? Cupiał niby czasem wraca z Hajwajów z odsieczą i robi porządek, ale za rzadko. W między czasie nie ma mu kto interesu dopilnować. Wszyscy go doją tylko z kasy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.08.2012 o godz. 23:50.
..
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.08.2012, 00:10
tofik napisał(a):Wyświetl post
Kogoś jeszcze dziwi, że Jovanić się trzyma kontraktu w Wiśle rękami i nogami i woli ME ?
150k euro (najbiedniej) co miesiąc dla gościa, który nawet nie umie bronić. A na różne potrzebne sprawy pieniędzy nie ma.
Komuś w ogóle zależy na tym klubie ? Cupiał niby czasem wraca z Hajwajów z odsieczą i robi porządek, ale za rzadko. W między czasie nie ma mu kto interesu dopilnować. Wszyscy go doją tylko z kasy.
To prawda . To co oni wtedy odpie.rdolili 2 lata temu będzie już chyba nie do powtórzenia ! Słabszych po prostu się nie dało , sprawa tutaj ewidentnie śmierdzi , ale nie jestem osobą, która by jakieś oskarżenia wysuwała ot tak.
Pomyśleć , że najlepszym transferem okazał się... Bunoza , który niestety jest zawodnikiem przeciętnym .
Wiadomo jak bardzo ten liczny zaciąg obciążył nasz niski budżet .
Milan Jovanić to jednak absolutny ewenement i stawiam go w jednym szeregu z Łobodzińskim , czy Dawidowskim .
Podsumujmy ( zakładam , że zarabia ok. 200 tys. euro rocznie ) :
500 tys. euro za transfer + 5 lat x 200 tys euro = 1,5 MLN EURO !! = 6,5 MLN ZŁ !!
Kosmos , porażająca kwota i strach pomyśleć w ile rzeczy można by zainwestować zamiast w tego przesympatycznego gościa ... To żałosne jak paraduje w koszulce Wierność , choć zależy mu tylko na kasie , by wydoić nas ile się da
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 24.08.2012, 00:40
Jak coś piszecie to przynajmniej ruszcie głową, Bednarz nikogo nie zwolnił... Jeśli ktoś przychodzi lub odchodzi to tylko za decyzją Cupiała, wolfy zawsze pisał o głupich masach, którym dają jakiegos kozła ofiarnego konsumowanego przez forumowiczów, a on to samo robi z Bednarzem i tak się koło zamyka
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 24.08.2012 o godz. 00:44.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.08.2012, 03:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
150k euro co miesiąc? Bardziej na rok mi to pasuje.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2012, 09:04
i nie kosztował 500 tysięcy, tylko 300, było już o tym kiedyś mowa...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 09:09
200tyś zgarnął tłumacz pomagający Kapce dopinać transfer. Zdzisek miał na wszystko paragon .
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 24.08.2012, 09:35
Ciekaw jestem w takim razie ile Pareiko zarabia względem Jovanica
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.08.2012, 10:40
Dariook napisał(a):Wyświetl post
150k euro co miesiąc? Bardziej na rok mi to pasuje.
Na rok, pomyliłem się.
..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.08.2012, 11:39
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/klub/Informacje/

Nie ma już Witolda Lisa - koordynatora ds. młodzieży - jego miejsce zajął Marzec. Wśród skautów nie ma już Klejdinsta, który pracował swego czasu w Wiśle. Nie wiem, kogo jeszcze brakuje, nie wiem, czy stał za tym Bednarz, ale jeśli było to w ostatnich kilku miesiącach, to mógł być to Bednarz, bowiem jest on odpowiedzialny za sztab sportowy, więc duże prawdopodobieństwo, że odpowiada też za zatrudnienie w tym względzie.
Czyli jednak dobrze kojarzyłem, że Lisa Bednarz wywalił w ramach czystek w klubie. Dyskutowałem ze szprotsonem i nie mogłem znaleźć źródła, ale coś tak prostego nie przyszło mi do głowy
Bednarz sam przyznał, że to on stoi za zwolnieniami w klubie w jednym z pierwszych swoich wywiadów. Tłumaczył je cięciem kosztów.
I nie, nie będę szukał cytatu, niektórzy może pamiętają

LucjuszWielki - jeśli ktoś firmuje taką a nie inną politykę, to rozumiem, że według Ciebie nie ponosi za nią żadnej odpowiedzialności? Trolluj gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2012 o godz. 11:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
malalu1988
Banita

Od: 08.2012

Stary 24.08.2012, 12:29
No Wojtek Łobodziniski ma nowy klub dzieki bogu, że go juz u nas nie ma a grac bedzie w Miedzi Legnicy
Ale też zastanawijace miec tak duzą pensje W wiśle i spaśc aż tak nisko Wisła>Łks>MIedzi ciekawe co dale

http://...................../viewtopic.php?p=12922&sid=66f9baaa47be185e52ac2d62 a152d286#12922
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.08.2012, 12:41
Nie spadł tak nisko tylko podpisując z nami kontrakt Pana Boga złapał za nogi.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2012, 13:17
syryls napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem w takim razie ile Pareiko zarabia względem Jovanica
pierwszy kontrakt Pareiko miał na poziomie 300+ euro (źródło: Andrzej Iwan bodajże), teraz nie ma nawet połowy z tego

Sergei bardzo chciał grać w Wiśle, podobnie jak Głowacki, dlatego też zarabiają marne grosze, ale dzięki temu tu zostali. Szacunek.

Swoją drogą, ciekawe ile proponują Brożkowi, bo takie kwoty 200+ to jest już w tej lidze norma i płacą tyle nawet Zagłębie, wcześniej Bełchatów, Korona (Golański), czy też Śląsk.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.08.2012, 13:25
Niedaleko pada jakblko od jabloni - na temat Bartosza Iwana (a ja sie zastanawialem skad u niego taki zjad bo przeciez umiejetnosci calkiem niezle ma):

Cytat:
Po Odrze Bartek trafił do GKS Katowice, tam po raz pierwszy zetknął się z Nawałką i tam – jak powtarza zarówno on, jak i ojciec – osiągnął najlepszą formę.
- Byłeś już czysty? - pytam.
- Tak – odpowiada. Milczy. Patrzy mi w oczy. - Był tam jednak też moment. - Długa chwila ciszy. Naprawdę długa.
- Nie w kasynie, ale na stacji.
- Jakiej stacji?
- No stacji. Benzynowej.
- Ale co na tej stacji?
- Maszyna była... no i na niej...
- Żartujesz...
- No nie...
- To była już naprawdę degrengolada – kontynuuje. Zajeżdżałem w drodze na trening. Wrzucałem ze dwie dychy, nic nie wyszło, trudno. Jechałem dalej. Nam wtedy nie płacili. W klubie nie było pieniędzy, a ja dopiero się ożeniłem. Dorota chyba już wtedy była w ciąży. Załatwiłem u prezesa, że dostanę dwa tysiące zaliczki. Od razu zadzwoniłem do żony i powiedziałem, że wracam z pieniędzmi do domu. Zatrzymałem się jednak na tej pieprzonej stacji i na tej pieprzonej maszynie przepuściłem wszystko. Wszystko. Wróciłem do domu bez złotówki. Zacząłem kłamać, mówiłem, że zgubiłem portfel... Jezu, jakie ja wtedy głupoty wygadywałem, całkowicie się w tych kłamstwach poplątałem.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.08.2012, 15:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czyli jednak dobrze kojarzyłem, że Lisa Bednarz wywalił w ramach czystek w klubie. Dyskutowałem ze szprotsonem i nie mogłem znaleźć źródła, ale coś tak prostego nie przyszło mi do głowy
Bednarz sam przyznał, że to on stoi za zwolnieniami w klubie w jednym z pierwszych swoich wywiadów. Tłumaczył je cięciem kosztów.
I nie, nie będę szukał cytatu, niektórzy może pamiętają
Napisałeś, że zwolniliśmy skautów. Których? Ilu? Skąd to wiesz?

Będę o to pytał do skutku, bo bawi mnie jak próbujesz uciekać od przyznania, że dokładnych informacji nie ma.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.08.2012, 15:42
Napisałeś, że zwolniliśmy skautów. Których? Ilu? Skąd to wiesz?

Będę o to pytał do skutku, bo bawi mnie jak próbujesz uciekać od przyznania, że dokładnych informacji nie ma.
Każdy chyba wie że Valckx zbudował sieć skautów nie tylko w Polsce ale także w Europie, no chyba że ty jesteś opóźniony w czasie. Bednarz ją "zniszczył" w jego mniemaniu z powodów finansowych
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.08.2012, 15:59
Każdy chyba wie że Valckx zbudował sieć skautów nie tylko w Polsce ale także w Europie, no chyba że ty jesteś opóźniony w czasie. Bednarz ją "zniszczył" w jego mniemaniu z powodów finansowych
Oczywiście, słyszałem takie plotki, ale żadnego wiarygodnego źródła nie potrafię sobie przypomnieć. Wiele osób bezmyślnie powtarza te informacje nie zadając sobie trudu by przeanalizować skąd one się wzięły. Ta sieć skautów Valckxa to już praktycznie taka urban legend, bo w sumie nikt nie wie o ilu skautów chodzi, jakich, gdzie, co robili, ale wielu forumowiczów wierzy, że skauci istnieli i byli bardzo przydatni.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.08.2012, 16:17
Ciężko mi będzie sobie przypomnieć skąd, ale pamiętam, że Bednarz mówił o zwolnieniach skautów (m.in. Kleindinsta). Nie słyszałem o zwolnieniu Lisa (o efektach jego pracy też zresztą nie słyszałem, poza wyjazdem sztabu trenerskiego na staż do PSV). Mnie interesuje tylko jedno - jakie efekty pracy mieli Ci zwolnieni skauci? Czy wyszukali choć jednego piłkarza, który do nas trafił? Siatka skautów być w klubie powinna i każdy (nawet Bednarz) o tym wie. Chyba jednak nie w takiej formie jak za czasów Stana. To nie było wyszukiwanie talentów, to było obserwowanie najlepszych piłkarzy z lig nieco słabszych od naszej. Popatrzmy na Amikę - niby podobny model skautingu, niby obserwowane rejony podobne, jednak to im a nie nam udało się wypatrzyć Rudnevsa czy tego ich nowego Węgra. Być może w klubie doszli do wniosku, że nakłady na nasz skautnig były wysokie a efekt żaden?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 24.08.2012, 16:27
Oczywiście, słyszałem takie plotki, ale żadnego wiarygodnego źródła nie potrafię sobie przypomnieć. Wiele osób bezmyślnie powtarza te informacje nie zadając sobie trudu by przeanalizować skąd one się wzięły. Ta sieć skautów Valckxa to już praktycznie taka urban legend, bo w sumie nikt nie wie o ilu skautów chodzi, jakich, gdzie, co robili, ale wielu forumowiczów wierzy, że skauci istnieli i byli bardzo przydatni.
Trudno żeby ktoś z Wisły mówił gdzie jaki scaut pracuje, chłopie otrząśnij się trochę. Idź poszukaj w internecie jak nazywał się scaut który Messiego zobaczył.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.08.2012, 16:49
Trudno żeby ktoś z Wisły mówił gdzie jaki scaut pracuje, chłopie otrząśnij się trochę. Idź poszukaj w internecie jak nazywał się scaut który Messiego zobaczył.
Tylko że tu nie chodzi o to, że brakuje nam tak precyzyjnych informacji o skautach. My nie mamy praktycznie żadnych informacji.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.08.2012, 17:30
Carles Rexach
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 24.08.2012, 18:19
Tylko że tu nie chodzi o to, że brakuje nam tak precyzyjnych informacji o skautach. My nie mamy praktycznie żadnych informacji.
Jova nie jest tak źle z informacją:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...az_silniejszy/

Skautowe to: Zdzisław Kapka, Ryszard Czerwiec, Edward Klejndinst i Marcin Kuźba + Cleber.

Cleber i Czerwiec zostali zwolnieni z tych czy innych przyczyn.

Stan Valckx: Wyselekcjonowaliśmy w ostatnim roku już siedmiu piłkarzy w różnych kategoriach wiekowych po kilkudniowych testach. Organizujemy je średnio dwa razy do roku. System pracuje. Siedmiu skautów, którymi są byli piłkarze lub osoby nam polecone, oglądają wiele meczów w swoich regionach. Siatkę w PSV, mimo że Holandia jest znacznie mniejsza niż Polska, tworzy 25 skautów.

Co do wyników pracy to było o nich słychać: Wilk, Maki, Świerczok.

Edit:
Zostali: Zdzisław Kapka, (Edward Klejndinst został zwolniony niedawno o ile wiem), Marcin Kuźba oraz doszedł 'ambasador' Żurawski.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 24.08.2012 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.08.2012, 18:44
Prawda jest taka, że jedynym kompetentnym skautem jest obecnie tylko Kuźba. To on robi pierwszy przesiew - wskazuje kogo warto obejrzeć i potem jedzie Zuraw i potwierdza to albo odrzuca. Potem raporty ida do Bednarza, a on wiekszosc odwala bo nie ma kasy. Tak wyglada nasz skauting.

A co do naszych starych skautow. To slabe efekty mieli. Skoro wiekszosc sam SV sciagnal to co oni wtedy robili? a po odejsciu SV jakos nie widzialem bysmy cos wyselekcjonowali. Buras jest od Kuzby (Nowak i ten obronca z Rozwoju tez byli od niego), Quioto jest od Chaveza, Sikorski jest z YT (bo przeciez nic nie gral ostatnio w naszej kopanej poza pudlem z 2 metrow), Mihel byl od Probierza, Frederiksen jest chyba jedyna niewiadoma i moze byl przez kogos obserwowany (ale i tak ostatnie pol roku nie gral nic ).
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.08.2012, 18:48
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jova nie jest tak źle z informacją:
To jest ta siatka skautów działająca "nie tylko w Polsce ale także w Europie"? No super, tylko że ona raczej nie została ani stworzona przez Valckxa, ani zniszczona przez Bednarza. Z "głównych" skautów najwyżej Kuźba i Cleber mogą być pomysłami Valckxa choć i co do tego pewności nie ma, bo nie wiadomo kiedy Marcin zaczął pracę. Ktoś wie coś o tych regionalnych skautach? Ilu ich jest teraz?
najm napisał(a):Wyświetl post
Sikorski jest z YT
"Konsultowano się m.in. z Marcinem Baszczyńskim, aktualnie graczem Polonii, który miał wydać pozytywną opinię koledze."
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html
Ostatnio edytowane przez jova : 24.08.2012 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 24.08.2012, 19:08
Z "głównych" skautów najwyżej Kuźba i Cleber mogą być pomysłami Valckxa choć i co do tego pewności nie ma, bo nie wiadomo kiedy Marcin zaczął pracę.
Zdzisław Kapka (marzec 2010 -?)
Ryszard Czerwiec (maj 2007-kw 2011),
Edward Klejndinst (sie 2009 - lato 2012)

Stan Valckx (sierpień 2010- czerwiec 2012)

Marcin Kuźba (jesień? 2010 -?)
Cleber (Gru 2010 - cze 2011).

Chyba tak to szło.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.08.2012, 19:32

"Konsultowano się m.in. z Marcinem Baszczyńskim, aktualnie graczem Polonii, który miał wydać pozytywną opinię koledze."
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html
To była ironia. Każdy kto choć troche interesuje się polska liga wiedział kim jest i jak gra Sikorski. Z reguły nie testujesz graczy z tej samej ligi w ktorej grasz.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.08.2012, 19:32
No super, tylko że ona raczej nie została ani stworzona przez Valckxa, ani zniszczona przez Bednarza.
Z tym "Valckxem"(?) to już Twoja paranoja. Siatka była tworzona sukcesywnie od kilku lat. Przyhamuj, bo to zaczyna przybierać rozmiary jak z Petrescu.

Valcxx nie stworzył, ale Bednarz zniszczył.
Co do sukcesów - Klejndinst obserwował Maora w Izraelu. To z tych których udało się zakontraktować.

Co do sukcesów Lisa - trzeba być idiotą (nie bójmy się tego słowa) żeby pytać o sukcesy koordynatora grup młodzieżowych po pół roku. Skończonym.
Mam tłumaczyć dlaczego? Serio pytam.

P.S. jova - te nieudolne próby kąsania mnie to z antypatii, czy naprawdę jesteś tak bardzo zaczadzony Bednarzem? Bo jak to pierwsze - to luzik, nie jestem aż takim hipokrytą żeby się na to obrażać, ale jeżeli faktycznie próbujesz bronić działania Łysego, to masz problem.

To była ironia. Każdy kto choć troche interesuje się polska liga wiedział kim jest i jak gra Sikorski. Z reguły nie testujesz graczy z tej samej ligi w ktorej grasz.
Nie jeśli stać Cie na abonament Canal+. Prawdopodobnie dostałeś rykoszetem po tym jak jova zobaczył mój post.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.08.2012 o godz. 19:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 24.08.2012, 19:38
Rozumiem, tylko chciałem odnotować, że fakt że nie grał, nie znaczy, że nikt go nie oglądał. Lepiej mieć opinię kogoś, kto codziennie z nim trenował, niż te przykładowe filmiki z tuby.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów