|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/mariu...er_215124.html aktywny, młody zawodnik Widzewa. Widziałem jedynie jego wejscie w meczu ze Śląskiem i zrobił na mnie spore wrażenie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy bardziej nie ucieszyłbym się z pozyskania tej dwójki niż z przyjścia Brożka czy Jelenia, którzy już nie urosną w siłe, za to ci w/w młodzi będą się próbowali wybijać. Milik ma fantastycznie ułożoną lewą nogę. Tylko, że zapewne przegapiliśmy tego zawodnika, bo po rundzie jesiennej czy po sezonie kwota za jaką Górnik go odda będzie liczona w mln euro i zapewne pójdzie do Niemiec, a nie do Wisełki. Stępiński to taki król pola karnego, chłopak, który za 3-4 lata będzie strzelał pewnie z 20 bramek na sezon jeżeli będzie się rozwijał odpowiednio. Wybrał korzystnie dla siebie obierając sobie grę w T-ME w I składzie. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Bednarz nie jest od wprowadzania do składu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/en/spas-...er_124869.html
Delev albo odszedł z tego Mersinu i jest do wzięcia za darmo albo został wypożyczony do CSKA Sofia |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Odszedł na zasadzie transferu definitywnego do CSKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wczoraj oglądałem mecz BATE-Hapoel i duuuże wrażenie zrobił na mnie ten defensywny pomocnik z Borysowa - Wołodko.Rozgrywał,atakował i przy tym świetnie piłke odbierał.
http://www.transfermarkt.de/en/aleks...ler_87068.html wiem, wiem że BATE go za 500 tyś € raczje nie sprzeda.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Zacznijcie coraz częściej oglądać I ligę polską...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Swoją drogą, gdyby XXX, mający koło 100 bramek dla jednego z klubów, dajmy na to węgierskich, nie poradził sobie w znanych europejskich klubach, a mielibyśmy możliwość jego darmowego zakontraktowania, to na forum byłaby masowa euforia. A że to zwykły Brożek, to można go jebać za przeproszeniem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Znowu czytam, Delev,Delev,Delev, kto to jest w ogole i gdzie on gral? W kadrze Bulgarii zero goli, w slabiutkiej lidze bulgarskiej strzelil ze 30 goli w 4 lata, to ma byc napastnik? Po co Wam jakis Bulgar, ktory nie zalapal sie do skladu jednego z najgorszych klubow w Turcji, w takiego pokroju klubie to Grosicki jest gwiazda.Wisla go nie kupila kiedys i dobrze, bo malo brakowalo bysmy prawie milion euro wydali na kolejny szrot.Jezeli juz placic taka kase, to nie w Bulgarii.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 24.08.2012 o godz. 09:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mogli my brać wtedy RvN .
Przynajmniej do 2026r mieli byśmy transfery gotówkowe z głowy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Milik zaimponował mi w dzisiejszym spotkaniu Górnika z Jagiellonią. Jest bardzo młody, ale pewnie przez to i bardzo drogi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Młodzi, polecani tutaj już wcześniej, Milik i Woźniak zapakowali po bramce w tej kolejce, w tym Woźniak wszedł z ławki. Woźniak jeszcze pewnie do wyciągnięcia byłby, w Zagłębiu forsowany jest Sernas. Milik pewnie już 1,5mln euro
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że za 500 tyś. euro spokojnie by go nam sprzedali. Górnik ma problemy finansowe, poza tym chyba widzą, że ta nasza liga w europie nic nie znaczy i trudno za duże pieniądze zawodnika na Zachód sprzedać. Tak było ze Skorupskim, tak było z Nakoulmą i tak będzie z Milikiem. Po prostu Górnik obecnie nic nie znaczy w Europie i nie ma takiej pozycji negocjacyjnej by za gościa wziąć 1.5 mln euro. Lepszym dla nich rozwiązaniem byłoby sprzedać go do Wisły np za 500 tyś. euro, a potem wziąć np 20% z kolejnego transferu. A dla Wisły 500 tyś euro i powiedzmy 80 tyś rocznego kontraktu dla Milika było by i tak mniejszym obciążeniem niż np. 3 letnia pensja Brożka. Poza tym Milika można sprzedać dobrze. Moim zdaniem Milik to zawodnik o talencie porównywalnym do Lewandowskiego, ale żeby poszedł grać naprawdę w dobrej lidze musi zagrać 2-3 sezony w zespole z górnej półki z ekstraklasy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie. Jeleń to szklana, przereklamowana gwiazda, która mimo promocji ze strony pismaków nigdy nie zdała najważniejszego egzaminu, jakim dla piłkarza jest reprezentacja. Jeśli dodać do tego wiek 30 lat, oraz to, że za frytki nie będzie grał, byłby to najgorszy ruch jaki można sobie obecnie wyobrazić. Pieniądze wyrzucone w błoto.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zdecydowane NIE dla zawodników po 30-ce i do tego po kontuzjach.
Takiego Milika to powinni nasi skauci dwa lata temu sprowadzic jak grał w Rozwoju Katowice,teraz to można o nim zapomniec (kosmiczna cena) |
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Tylko ciekawe czy taki Milik lub bracia Mak kilka lat temu dostaliby szansę gry. Czy może zagineliby gdzieś w ME.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym - Milik byłby doskonałym zmiennikiem dla Genkova, a założę się że oni razem mogliby nawet grać w systemie 4-4-2 A drugi zawodnik, który mi się podobał to Bandrowski - dziwię się, dlaczego nie sprowadzono tego gracza do Wisły. Wczoraj, dopóki grał wygarniał prawie wszystkie piłki. I jest lepszy niż Wilk. A na sezon na próbę byłby w sam raz.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 25.08.2012 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Tylko że w tym okienku na 99% nie sprowadzimy już nikogo, bo jak to niektórzy twierdzą Stan spowodował nam dziurę w budżecie
A o wynalazkach typu Jovanić nikt nie wspomina ![]() A po sezonie cena takiego Milika będzie poza naszym zasięgiem ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proste, że nie sprowadzimy. Ja nawet nie chcę, by Bednarz kogoś sprowadził - bo każdy kolejny jego typ, to będzie coraz "ciekawszy"...
Niech pomyślą o jakimś dyrektorze sportowym wreszcie i o skautingu. Bo tak daleko to oni nie zajadą, jak teraz ta Spółka jest prowadzona. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym Milikiem to media strasznie wariują. Tak samo było z Skorupskim i Nakoulmą. Chłopak jest moim zdaniem obecnie jak najbardziej do wyciągnięcia z Górnika, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie da za niego obecnie więcej niż 400 - 500 tyś. euro. Jeszcze jest po prostu za młody i dopiero co zaczyna grać na dobrym poziomie. Może jak raz dobre kontakty z Nawałką by się tutaj przydały, bo Milik rokuje naprawdę świetnie i moglibyśmy mieć przez najbliższe kilka lat problem z atakiem z głowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|