|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
http://forsal.pl/artykuly/444003,min...vestments.html A jeśli chodzi o Grada to tak jak pisałem już wcześniej: ewidentny prokurator.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 23.08.2012 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Dziś trafiłem na taką ciekawostkę http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...inkiewicz.html Dzielne gryzipi.... tfu dziennikarze wybiórczej doszli do tego kto jest winny zalania stacji metra! Co z tego, że 6 lat temu co z tego, że można było to tysiąc razy zmienić. Czekam jeszcze o artykuł o kibolach winnych zalaniu stacji metra ![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Jeszcze odnośnie Rostowskiego, o którego współwinie pisałem w jednym ze wcześniejszych postów. W artykule zamieszczonym na niezależnej.pl znajduje się opis prób ratowania całej sytuacji z budynkiem, podjętych przez IPN, który interweniował w MF na początku tego roku (przypominam już po drastycznym obcięciu budżetu IPN przez Sejm głosami koalicji PO, PSL, SLD, RPP). "Instytut Pamięci Narodowej pismem z dnia 22 lutego 2012 r. wystąpił z wnioskiem do Ministra Finansów o przyznanie środków z rezerwy celowej na sfinansowanie nabycia nieruchomości, położonej w Warszawie przy ul. Towarowej 28, w wysokości 36.900 tys. zł. Kopię w/w wystąpienia przekazał do KPRM. Podczas spotkania w dniu 14 marca 2012 r. Pani Minister Hanna Majszczyk stwierdziła, że nie może wyasygnować całej potrzebnej kwoty, a jedynie jej część, i poprosiła Prezesa IPN o uzyskanie zgody z RUCH S.A. na rozłożenie płatności na raty oraz o wygospodarowanie części środków z budżetu IPN. Jak informowaliśmy opinię publiczną, zgoda na rozłożenie płatności na dwa lata została uzyskana, a IPN zadeklarował możliwość wydatkowania w 2012 roku ze swojego budżetu kwoty 5 mln złotych. Obie informacje zostały przekazane pismem z dnia 28 marca 2012 r. do Ministerstwa Finansów (do wiadomości Ministerstwa Skarbu i KPRM). Dodatkowo w piśmie tym Prezes poprosił o ujęcie przedmiotowego wydatku dotyczącego II raty za budynek na rok 2013 w Wieloletnim Planie Finansowym Państwa na lata 2012–2015. Minister Finansów do dziś nie odpowiedział na ten wniosek. Natomiast pierwszą pisemną reakcją Ministerstwa Finansów na wniosek IPN z dn. 22 lutego br. było pismo Minister Hanny Majszczyk z informacją, iż istnieją możliwości pozyskania środków w II połowie bieżącego roku w przypadku niewykorzystania rezerwy celowej przez innych dysponentów. [...]" Całość artykułu
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 23.08.2012 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
||||||||||
|
Fragmenty wywiadu z Kukizem w uważam Rze:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dokładnie, a potwierdzeniem prawdziwości takiej oceny jest wściekły atak na Kaczyńskiego zaraz jak po wygranej w 2005 chciał układ likwidować. Propagandziści prześcigali się w szyderstwach.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wypadałoby ci powiedzieć "lemingu obudz sie" .Pierwszy zasadniczy układ to PO-PIS-SLD-PSL który od 20 lat jest przyspawany do koryta , spolek panstwowych , agencji i wszystkiego co jest panstwowe .Interesuja ich wysokie pensje w panstwowych firmach , firmy te moga nawet upasc tak jak stocznie wazne zeby czlonkowie partii i ich rodziny sie w tym czasie ustawiły . Utrzymywanie gigantycznej administracji to marnotrawienie podatków który płacą Polacy . I jeszcze wracajac do twojego idola z PISu ,byl tak pazerny na ministerstwa i wszystko co panstwowe ,ze w ramach "rewolucji moralnej" wszedl w koalicje z Lepperem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wybacz ale tylko debil nie pojmuje ze takie przestawianie rzeczywistości to kretynizm. A powielanie tego kretynizmu to już prawdziwa kompromitacja. Myślisz propagandzisto, że ludzie zapomnieli dlaczego powstała koalicja z Lepperem? ( lemingi wyskakiwały z tym bzdurnym argumentem już nie raz w tym temacie). Bo komuchy z nocnej zmiany czyli PO PSL SLD LPR SO i Palikot głosowały przeciw samorozwiązaniu sejmu. Zauważ że PiS koryta się nie trzymał, choć w twoim przypadku zauważenie czegokolwiek poza propagandą TVN i GW jest najprawdopodobniej niemożliwe. Polecam rumianek ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.08.2012 o godz. 08:12.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|||
|
kilka smaczków dotyczących IPN. Jak Pisowskie mordy skamlały, a jak widać rzeczywistość jest zupelnie odmienna.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Fragmenty wywiadu z Kukizem w uważam Rze:
Cytat: Cytat:
To był Polski Prezydent nasza głowa państwa wiec nie potrafię pojąc jak można tak było się zeszmacić na całej płaszczyżnie. Czarne skrzynki , wrak samolotu itd to powinien być priorytet. Niestety ale PO zrobiło z naszego kraju pośmiewisko! Jak Tusk robi loda Putinowi to nie chcę by robił go w imieniu Polaków. Ciekawe jak długo by w Polsce wrak i czarne skrzynki leżały gdyby sie Putin rozj.. 1 tydz to max. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czyli ZOO miało nie przyjąć tych pieniędzy od Amber Gold? Fundamentem kapitalizmu jest to, że syn premiera nie może pracować gdzie chce? Proszę rozwiń tą myśl bo nie wiem jak się do tego ustosunkować. Pamiętaj, że biorące instytucję odnosiło się do ZOO, kościoła czy innych, które przyjmują pieniądze od sponsorów. Czy to było zadaniem ZOO zastanawiać się czy AB jest złe czy dobre? Wymagasz takiej analizy od ludzi biorących pieniędzy od sponsorów, a nie wymagasz jej jednocześnie od ludzi wpłacających do AB? Nie widzisz w tym sprzeczności? 2. http://biznes.onet.pl/rostowski-rela...468,news-detal to chyba nie ten link ale wywiad ten sam. Rostowski w nim mówi, że jest szansa żeby relacja dług/PKB spadła poniżej 50% w 2012. Czyli znany jest mu fakt że jest powyżej 50%. Linku w którym Tusk lub Rostowski tłumaczą zmiany w ulgach podatkowych przekroczeniem 55% nie znalazłem. Ale możesz mi wierzyć , że tak się tłumaczyli. (słynny budżet wariantowy) Zakład. Średni wzrost gospodarczy z okresu 24.08.2012 - 24.08.2014 nie będzie ujemny (dopuszczam krótkookresowe zejście poniżej 0) 3. Linki przeczytałem, rzeczywiście PIS prowadzi działania koncepcyjne. Z tego twierdzenia się wycofuję dalej niestety nie jest alternatywą dla rządzącej dżumy. Zresztą program PIS studiowałem przy okazji ostatnich wyborów. (Brałem pod rozwagę zagłosowanie na nich) i tak jak dziś ich pomysł na Polskę na kolana mnie nie rzuca. Co do przyczyn polaryzacji trzeba by usiąść przy piwie i pogadać. Jeśli ludzie by myśleli przy wyborze TV i byli krytyczni cała machina propagandowa nie miała by racji bytu. Żyjemy w XXI wieku dostęp do informacji i wiedzy jest wybitnie prosty. Za czasów komuny można było kierować wszystkim. Prasa odmienna od głównej była ścigana i karana. Dziś ludzie głosują pieniędzmi i głosują za prosta kolorową formą. Wzbudzającą zaufanie. Społeczeństwo nie chce głosować swoją oglądalnością i pieniędzmi na inne media czy inne kanały TV? Jaką siłę miała by jakakolwiek telewizja bez widzów? Tym się różnią nasze czasy od tych dawniejszych. Wiem ale jakoś nie widzę klęski w tym, że przed Euro powstało najwięcej autostrad, dróg ekspresowych i dworców. To, że nie były wszystkie skończone na Euro mnie nie obchodzi. Łopaty powbijana machina ruszyła czy będą dziś czy za dwa lata jest sprawą wtórną liczy się że w końcu będą. Wierzyłeś w plany zbudowania wszystkiego przed Euro? Ja nie ale była to jednorazowa akcja-zryw która zapewniła nam skok cywilizacyjny niech przemówią obrazy: 2006 Dzis Jeśli to jest klęska to ja chce samych porażek w naszym kraju. Wybacz ale każda czerwona linia powstanie w przeciągu ok 2 lat. To że Hans i Antonio nie pojechali nimi na stadion jakoś wcale mnie nie przeraża. Mapa nie uwzględnia tego co się zmieniło w miastach. Aktualnie mieszkam w Poznaniu i tu jest podobna sytuacja dużo wybudowano i jest dobrze jak skończą wszystko co budują będzie super. 4. Nie widzę tu niekonsekwencji. Sam głosowałem na PO za pierwszym razem. Ich programy wydawał się merytoryczny. Niestety jak pokazały drugie wybory ludzie jednak nie szli za programem a przeciw PIS. Moje wymagania jako realisty były bardzo niskie liczyłem na spełnienie 25% najważniejszych założeń ich programu. Niestety nic z tego nie zrobili. To, że kłamią jakoś mnie nie dziwi. PIS również nie jest wolny od kłamstw w sprawach kluczowych. Taki urok polityków. Nasza dyskusja zaczęła się od tego, że ja na dzień dzisiejszy nie widzę żadnej partii z która jak piszesz "miało by się udać" Zaoferowałeś, że przekonasz mnie, że PIS jest odpowiedzią. Jeśli układ wciąga, każdą partię to skąd pewność, że tylko PIS jest w stanie się temu przeciwstawić? Nawet zakładając, że tak to czemu nie może to być inna nowa partia? (Realnie inna a nie kolejna przypudrowana z tych rządzących od 89 roku) Twierdzę tak ponieważ realnej poprawy nie widzę. Kogoś zamknięto, kogoś skazano ale summa summarum pojawili się nowi i system jest ten sam. Dlatego twierdzę, że droga do poprawy jest gdzie indziej. Co do mojej propozycji pisałem już wcześniej. - obliczyć kosz zamknięcia obecnego system (opłacić wszystkich którzy są i niedługo przejdą na emeryturę) - Koszt ten spłacić częścią mojej składki początkowo było by to pewnie z 70%(może więcej). I tak ani grosza z moich składek na ZUS nie zobaczę - Resztę mogę inwestować sam, wraz z biegiem czasu procent mojej składki zamykającej stary system były coraz mniejszy. (Brak dziedziczenia środków w systemie ZUS). Bez koncesji, bez licencji i itp itd, jeśli ktoś będzie chciał wpłacić do Amber Gold jego prawo. Pozwólmy się ludziom uczyć. Mógłbyś inwestować za granicą u siebie, w złoto w piwo w co chcesz. Przy odpowiedniej liczbie podmiotów i konkurencji oligarchowie powoli tracili by wpływy. Jedynym sposobem żeby je utrzymać było by odpowiednie inwestowanie. Pomysł niestety naszym społeczeństwie nigdy nie przeszedł. Chodzi o zmianę całego system nie tylko emerytalnego na wzór np Amerykański, Szwajcarski czy jakikolwiek odpowiedni. System emerytalny jest tu tylko pojedynczym przykładem. 5. Linku nie podam bo człowieka znam osobiście siedział sobie coś około 2 lat bez postawienie zarzutów niczego. Do dziś nie odzyskał swoich komputerów. Kilku jego znajomych było w takiej samej sytuacji. Między wierszami wytłumaczono mu, żeby się nie rzucał tylko cieszył, że go zwolnili bo jak będzie potrzeba to coś się na niego wymyśli. Skala patologii jest gigantyczna. Ale to dobry przykład, że jak władza kazała zamykać lekarzy to każdy chciał się przypodobać i zamknąć jak najwięcej. Nie jest to problem z mentalnością ludzi w naszym kraju? Niszczyć komuś życie dla osobistej kariery? W taki sam sposób jak w przypadku emerytur. I tak efektywność mojej składki jest bliska zeru. Przy dużej liczbie prywatnych ubezpieczeń i konkurencji, cena takiej usługi by spadła. A szpitale biły by się o pacjenta dobrą obsługą. Miałem przyjemność kilka razy korzystać z usług prywatnych lecznic. Sam pewnie wiesz jak duża jest różnica w obsłudze. A i oni i publiczni są opłacani tylko z innego źródła. Teraz mamy bardzo dużo nas kosztującą służbę zdrowia darmową dla darmozjadów. Jak nie podoba Ci się obsługa u doktora X idziesz ze swoimi pieniędzmi do innego. Do małej lecznicy Stefana Burczymuchy. Który zapewni Ci odpowiednią obsługę. Nie żyjemy w Korei Północnej. Gdybyśmy żyli już dawno siedziałbyś w obozie pracy, a prasy odmiennej od rządzących nie kupił byś w kiosku ruchu. Nie miał byś dostępu do internetu ani swobody pracy/podróżowania po większości Europy i sporek części globu. Porównywanie Polski do Korei jest moim zdaniem protekcjonalne i nad wyraz przerysowane. Proszę Cię abyś tak nie pisał. Samo to, że nie siedzisz w obozie pracy jest chyba wystarczającym argumentem. Wybacz ale ta Korea jakoś nadpsuła ciekawą dyskusję z Tobą. 6. Już w sumie odniosłem się do tego punktu wcześniej. Ale świetnie napisałeś. Tylko, że my jesteśmy społeczeństwem które, żyje w lepszych warunkach niż ówczesne Niemcy zachodnie a stworzyć sobie prawdziwego państwa nie potrafimy. Możesz iść do kiosku kupić gazetę odmienną od mainstreamu (Dzienni Polski, Gazeta Polska, Uważam Rze) Możesz czytać w internecie portale jakie chcesz. Możesz sam otworzyć portal w stylu forndy.pl i nikt Cię za to nie zamknie. Możesz maszerować w Warszawie razem z Kaczyńskim i też za to do więzienia nie pójdziesz. Możesz oglądać wiadomości z całego świata z dowolnej stacji. Co by się stało z osobą tak krytyczną w stosunku do władzy w PRL`u lub Korei Północnej. Szczerze wątpię, żeby zamiast siedzieć w więzieniu miała za sobą 2 lata rządów i kierowała przez lata największą partią opozycyjną. Wybacz Wiślaku ale tak jak pisałem to ludzie głosują czasem i pieniędzmi. Ktoś z karabinem każe Ci kupować GW, oglądać fakty TVN? Żyjemy w wolnym społeczeństwie które samo buduję sobie mury i przeszkody. Myślisz, że mając 0 czytelników GW miałaby jakikolwiek wpływ na ludzi. Żeby mieli wpływ musisz to kupić włączyć telewizor. Ale Polaków boli myślenie, boli dyskusja. Wolą siedzieć razem z kolegami i poklepywać się po plecach. Słuchać prostych i spolaryzowanych komunikatów bo one nie wymagają myślenia. Jesteś Wiślaku pierwszą osobą która na tym forum wdała się ze mną w rzeczową polemikę zamiast pluć na mnie "że jak inaczej myślę to na pewno jestem pomiotem GW i Tuska". Taka postawa życiowa jest bardzo popularna. Ale nie tyko jeśli chodzi o politykę. A w telewizji ma być tylko to co pasuję do kotleta bo inaczej przełączy TV na inny kanał i kasa z reklam pójdzie sobie do kogo innego. AD Smoleńsk. Bzdurą jest opowiadanie, że Kaczyński się poleciał zabić i bzdurą jest to że Tusk złośliwie zabił Kaczyńskiego przy pomocy Rosyjskiej maszyny do mgły. Bzdurą jest to że drzewo nie może uszkodzić lecącego samolotu i bzdurą jest to, że KGB chciało kogoś zabić. Tak samo jest bzdurą, że pijany Kaczyński w kokpicie kazał lądować pilotowi. Nie jest to temat na który chce tu rozprawiać jest do tego inny wątek.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 24.08.2012 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ziobro wzmacnia mięśnie i twardo trenuje
http://www.fakt.pl/Zbigniew-Ziobro-b...,174454,1.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
W tym punkcie sobie mocno zażartowałeś z instytucji stworzonej po to aby zabijać (formalnie posiada teraz inną nazwę ale przymierza się faktycznie do powrotu starej). I nawet ma ona mocne dowody na to, że właśnie po to istnieje.Poza tym, co jest bzdurą obiektywnie a co nie jest, to na pewno nie zostanie określone przez Twój stosunek do danej kwestii. Tzn. to, że nazywasz bzdurą określoną wersję wydarzeń nie musi oznaczać, że jest ona bzdurna. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Poza tym, wrzucam temat z trochę innej beczki. IV Rzesza: http://wpolityce.pl/artykuly/34705-n...omb-i-pociskow Powód: Spacja.
Ostatnio edytowane przez yarow : 24.08.2012 o godz. 12:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. "Ona nie została wypowiedziana, jest bezterminowa; co więcej, również zakłada tzw. bufor czasowy na ewentualne wypowiedzenie tej umowy, co najmniej 12 miesięcy, być może nawet będzie to trwało znacznie dłużej, gdyby faktycznie nowy właściciel doszedł do wniosku, że IPN powinien zostać stamtąd usunięty, ponieważ oczekuje innych warunków umowy ". Czyli nie ma sprawy bo IPN ma jeszcze 12 miesięcy do momentu wypowiedzenia? Wg Dudka za wynajęcie płacą obecnie 100k Euro miesięcznie (rocznie koło 5 mln PLN). Nowy właścicel oczekuje wyrównania stawek do wielkosci rynkowych które wg: tego samego źródła są dwukrotnie wyższe. Jeśli pp Budzanowski z Rostowskim zagwarantują że budżet IPN na rok następny będzie wyższy o te 5 mln nie ma sprawy. Tyle tylko że panowie obcinając wydatki IPN robią coś dokładnie odwrotnego. 2. "resort proponował Instytutowi przekazanie nieruchomości przy ul. Domaniewskiej, po likwidowanej spółce Techfilm. - Gdyby IPN przyjął tą propozycję, rozwiązałoby to problem jego siedziby na sto lat, bo miałby własną siedzibę już na zawsze". Ciekawe dlaczego pan minister nie wyjaśnił czemu IPN tę propozycję odrzucił? Za daleko mieli do pracy? 3. "ej prywatyzacja nastąpiła w grudniu 2006 roku i to jest myślę bardzo istotny fakt (...) Przed upublicznieniem Ruchu na giełdzie można było wydzielić budynek przy ul. Towarowej z procesu prywatyzacyjnego i przekazać ją faktycznie już na wieczność dla IPN-u, tak aby nie było już później roszczeń." Żenujące że szef ministerstwa nie rozróżnia "prywatyzacj" od "upublicznienia". Po sprzedaży akcji w 2006 SP posiadał 58% akcji Ruchu kontrolując spółkę. Według wszelkich kryteriów był nadal spółką państwową. Analzując "argumenty" podane przez ministra jedynym co sie nasuwa to stwierdzenie że minister uważa że ma do czynienie z samymi Szpeniami. Ani cienia argumentów merytorycznych. Manipulacja połączona z PR. Zwykła próba "przykrycia" ewidentnego błędu popełnionego przez Grada. Myślę że na osobne zdanie zasługuje to: "Jak Pisowskie mordy skamlały". Jak widać dla Szpenia cała historia wyjasniająca sprzedaż instytucji państwowej przez Grada to "skamlenie pisowskich mord". Pogratulować obywatelskiej postawy. I jeszcze to co ma na ten temat do dodania Grupiński: http://fakty.interia.pl/swiat/news/g...teresy,1835459 I cytacik: "Zdaniem szefa klubu PO IPN przede wszystkim przez wiele lat sam nie zadbał o swoje interesy. Nie potrafił nawet podpisać umowy najmu z Ruchem, inwestując tam 17 mln zł naszych publicznych pieniędzy". I cytat z Jedrka: "W myśl porozumienia zawartego w 2000 r. przez Skarb Państwa a firmą RUCH S.A. (której to firmy większościowym właścicielem był Skarb Państwa do VIII 2010 r.), firma ta miała otrzymać nieruchomość zastępczą, umowa ta nie została zrealizowana. IPN nie płacił tegoż czynszu w konsekwencji zawarcia tegoż porozumienia i co do tego, że postępował prawidłowo, czy też inaczej, że był w prawie świadczyć może fakt, iż obecni właściciele złożyli pozew o zaległy czynsz wraz z odsetkami (nota bene kolejna bajońska kwota 41,7 mln zł, którą zapłacą zapewne z naszych podatków przez niefrasobliwość ministerialnych urzędasów) dopiero 26 czerwca 2012 r., czyli wówczas kiedy stało się jasne, że Skarb Państwa nie ma zamiaru zrealizować umowy z 2000" Jak widać kampania dezinformacji na temat IPN ruszyła na wszystkich frontach. Łgają po całości bo wiedzą że za zmarnowanie 30 mln PLN (11 odsetki, 17 remonty, 5 mln czynsz) prokurator powinien im się już dobrać do du...
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.08.2012 o godz. 12:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A teraz coś o drogach i budownictwie. Mam nadzieję że zapozna się z tym również kolega Ajax (to w kontekście załączonych przez niego mapek i przekonaniu o "infrastrukturalnej rewolucji" realizowanej przez PO):
http://biznes.interia.pl/gieldy/news...dlosci,1835453 Bankrutuje kolejna duża firma budownictwa infrastrukturalnego. http://biznes.interia.pl/budownictwo...wlance,1835395 I cytaciki: "Jak ustalił DGP, już we wrześniu spółka Polimex-Mostostal ma otrzymać od Agencji Rozwoju Przemysłu 160 mln zł pożyczki pomostowej", "PBG ma otrzymać pieniądze w ramach pomocy publicznej. Wsparcie dla firmy będzie rozważane dopiero, gdy przekaże ona agencji komplet wymaganych dokumentów, w tym wyniki za I półrocze. - Jeżeli je otrzymamy, rozpatrzymy wniosek w ciągu trzech tygodni - twierdzi rzeczniczka ARP Roma Sarzyńska. Agencja podkreśla, że potrzebna będzie akceptacja pomocy dla spółki przez UOKiK i Komisję Europejską." "Propozycja wejścia Rosjan do spółki i objęcia przez nich roli inwestora strategicznego padła w formie listu formalnego, jeszcze kiedy prezesem Polimeksu-Mostostalu był Konrad Jaskóła (od 10 sierpnia tę funkcję pełni Robert Oppenheim). Rosjanie zamierzają zaproponować akcjonariuszom emisję akcji, w której wzięliby udział.", "Kolejny podmiot, który rozważa kapitałowe zaangażowanie w Polimex-Mostostal, to spółka NDI. Ta sama, która z powodu zejścia z autostrady A4 Brzesko - Wierzchosławice została przez GDDKiA na trzy lata odcięta od przetargów autostradowych. Pod szyldem Polimeksu NDI mógł znowu uczestniczyć w kontraktach drogowych." W przypadku PBG poszukiwania inwestora, który objąłby połowę udziałów, zakończyły się fiaskiem. Budowlany gigant ogłosił upadłość, z powodu opuszczenia placów budowy m.in. na trasach A1 i A4 w gruzach legł program autostradowy rządu, a pod znakiem zapytania stoi budowa gazoportu w Świnoujściu." I mój komentarz: a więc okazuje się że wbrew deklaracjom Rostowskiego podatnicy zapłacą za ratowanie PMX i PBG. A PMX zostanie sprzedany ruskim albo przekrętasom z NDI (kolesie premiera z Sopotu) którzy zawalili już jeden projekt autostradowy ale chcą pod szyldem PMX pokraść jeszcze trochę na innych projektach. http://motoryzacja.interia.pl/raport...y,1835387,4336 http://motoryzacja.interia.pl/raport...e,1834984,4336 i cytaciki: "Na blisko 30-kilometrowym odcinku Brzezie-Kowal wykonane zostało zaledwie 3,5 km łącznie prac zabezpieczających nasypy i zapewniających odpływ wody tak, by uniemożliwić ponowne erodowanie. Z kolei na odcinku Czerniewice-Brzezie wykonawca miał do ułożenia na odcinku 2,5 km warstwy podbudowy bitumicznej, co wykonał w około 30 proc." "Odcinek autostrady A1 z Czerniewic do Kowala ma 64 kilometry. Jego budowę rozpoczęto w połowie 2010 roku. Pierwotny termin zakończenia inwestycji był planowany na czerwiec 2012 roku. Obecnie wiadomo już, że inwestycji nie da się ukończyć wcześniej niż w czerwcu 2013 roku, natomiast jeśli dojdzie do ogłoszenia nowego przetargu na budowę, A1 pojedziemy nie wcześniej niż pod koniec przyszłego roku." Wygląda na to że SRB również nie ukończy swoich odcinków. O ile dobrze pamiętam to razem z PBG mieli ich trzy albo cztery. Kolego Siwy: klęska! Naprawdę potrzebujesz jeszcze placetki emj10 żeby uwierzyć że poległeś na całej linii?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 24.08.2012 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Pewnie na szczęscie dla nas obu , hehe. w każdym razie ad.6 -gazety czytaja obecnie stosunkowo nieliczni i juz raczej uksztaltowani politycznie , internet ok ale opinie o świecie wiekszośc ludzi czerpie z TV a tu jest jak jest.Co do cytatu powyżej. Bzdurą bo tak powiedział red.Skrzydlatej Polski niejaki Hypki ? prosze wyjaśnij. Jak na razie jedyne naukowe badania udowadniają że jednak nie może uszkodzić.Co do KGB rozumiem masz tam kontakty i przekazali Ci co chcieli a co nie chcieli zrobić...? Tak właśnie tworzą się bajki. No bo wiadomo.....a Politkowska , a Litwinienko, a Juszczenko .....samobójcy ? jak Lepper i Petelicki... Jeszcze by ci dziadka w UB znaleźli i w domu byłby szlaban na neta. Faktycznie niech tych "darmozjadów' zlikwidują. Co za głąb.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 24.08.2012 o godz. 12:56.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Śmierdzi komuchem na kilometr.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Moi dziadkowie nie zyja od 20 lat i świeć Panie nad ich duszami ,ty szukaj dalej czarownic z chłopakami z IPNu za kilkadziesiat milionów złotych rocznie ,może sie czegos dokopiecie,a nawet jak nie to sie chlopaki z IPNu przynajmniej dorobią czegośDrozd za to obrazanie wszystkich co sie z toba nie zgadzaja nalezy ci sie ban od jakis 200 postow wstecz ,ale to taki maly drobny szczegol ,pa pa
Ostatnio edytowane przez AS82 : 24.08.2012 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopie, nie załamuj tutaj ludzi....
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czemu na szczęście. Specjalnie szukam ludzi o poglądach innych od moich. Zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć. Nie lubię rozmów w gronie przytakiwaczy bo nic z nich nie wynika. Nikt ich siłą do TV nie przykuwa. A wpływ internetu jest coraz większy. Na Smoleńsk jest inny temat. Powiem tyle: nie słyszałem, żeby jakkolwiek samolot który znalazł się w lesie poniżej linii drzew nie rozbił się. Jest natomiast sporo katastrof gdzie samoloty są niszczone w lesie. Jeśli samochód uderzy w drzewo przy 300km/h też jest bez szans. Przypomnij też kto prowadził te "badania naukowe". Niezbędny byłby niezależny ekspert który przy tym poziomie naładowania emocjami jest niemożliwy do znalezienia. Ale na Smoleńsk nie mam siły i w sumie temat mnie bardzo mało interesuję. Czekam na ustosunkowanie się do całego tekstu. Na Smoleńsk odpowiadał nie będę chyba, że coś super ciekawego ale to proszę na PW. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to dyskusja do innego tematu. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
On ma tylko inne zdanie
, co z tego że komusze. Jednak kiedy go tak nazwać to wielce obrażony. Typowe.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sam sobie pokop, Szpeniu.Najlepiej z twoim wodzem.Zakopcie sie gleboko i nie wychodzcie
![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 24.08.2012 o godz. 16:21.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
|
A ty pajacu idź zrób gałę tuskowi, szmaciarzu i propagandzisto. Za "pisowskie mordy" tylko w taki sposób powinno się z tobą rozmawiać gnido.
![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 24.08.2012 o godz. 16:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma co się stresować serek.Chłopowi brakuje argumentów, wiec traci równowagę
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro to był wypadek jak sugeruje Szpenio to czemu ryży odmówił pomocy Jankesów ? Trzy razy oferowali zdjęcia satelitarne,zapisy z radarów.W czy więc problem ? a no w tym że to nie był zwykły "wypadek".
Co do badania prof. Biniendy to kosztowało ono 1 mln $ więc jest więcej warte niż słowa Hypkiego i Osieckiego razem wzięte
Ostatnio edytowane przez AYALA : 24.08.2012 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Janusz Palikot wzywa do likwidacji państwa Polskiego
http://www.youtube.com/watch?v=G5GNP...source=message |
|