|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W normalnie zarządzanym przedsiębiorstwie a takim podobno w założeniu ma być spółka akcyjna osoba odpowiedzialna za ten burdel zostałaby już ukarana. Wy.......enie pewnie około 1000 osób ze stadionu ( a czym innym było to co się działo w niedzielę ?) już przyniosło skutek w postaci realnie utraconych pieniędzy za bilety, których nie kupili. Będzie skutkowało kolejnymi zniechęconymi przez ich opinię, która dalej pójdzie w świat. Prosta zasada handlu i klienta zadowolonego/niezadowolonego i idącej za tym opinii. Dochodzą do tego ci, którzy weszli ale również byli zniesmaczeni.
Do pierwszego meczu w sezonie, osoby odpowiedzialne za marketing powinny przygotować się lepiej niż do meczu o LM. Była szansa wielu zachęcić do powtarzalnych wizyt na stadionie. Sam byłem zdziwiony liczbą ludzi, którzy ewidentnie byli na R22 po raz pierwszy. Cóż, z jednej strony zwisa mi to, będę miał więcej miejsca koło siebie. Ale czy o to chodzi? |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Kolejna rzecz - jeżeli ktoś przychodzi na 15 minut przed pierwszym gwizdkiem to musi liczyć się z tym, że w kolejce postoi, pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Ale jeśli ktoś przychodzi godzinę przed meczem i nie dostaje się na stadion na pierwszy gwizdek to winę ponoszą tylko i wyłącznie ludzie odpowiedzialni w Wiśle za sprzedaż biletów i marketing. Telebim to kolejna sprawa. Gdzie byli ludzie zajmujący się utrzymaniem i naprawą? Rozumiem, że może się coś zepsuć, ale w trakcie meczu nawet nikt nie próbował go naprawić. Zamknięcie G3 (zabranie wielu tanich miejsc) to kolejna kompromitacja, nie wspominając już o braku nagłośnienia, który powoduje, że nie słychać co się dzieje chociażby przed meczem. A co gdyby musiało dojść do ewakuacji stadionu? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Oczywiście, że bilety można było wprowadzić do sprzedaży wcześniej, to też wina klubu.Od momentu otwarcia stadionu ta sama sytuacja, jakby ludzie nie uczyli się na błędach - MOJA RADA JEST TAKA: NIGDY ALE TO NIGDY NIE KUPUJ BILETU PRZED MECZEM. CHYBA TYLKO RAZ NA MECZU O DZIWO Z LEGIĄ LUB CRAXA NIE BYŁO KOLEJKI, BO LUDZIE KUPILI BILETY WCZEŚNIEJ. Awarie oczywiście też na minus, ale skąd wiesz czy nie naprawiali, przecież nie musiał wyjść na Telebim monter i naprawiać, może to była innego typu awaria, nie mamy danych na ten temat. Osoba/osoby odpowiedzialna za całą organizacje powinna zostać wyjebana z pracy. To powinno nastąpić już w poniedziałek wraz z przeprosinami od S.A. Jakby moja firma straciła przez kogoś 1000 x 25 zł = 25000 ZŁ lub 2000 x 25 zł = 50000 ZŁi + stracony zarobek na cateringu TO NIE MIAŁBYM LITOŚCI.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 21.08.2012 o godz. 12:16.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Tyle, że to nie ma najmniejszego znaczenia z punktu widzenia pozyskiwania nowych klientów. Nie czarujmy się - kibiców prędko więcej nie będzie. Teraz klub powinien walczyć o klientów, z których część może kiedyś zostanie kibicami a jeszcze później może nawet fanatykami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wałkowane było tysiąc razy ze niektórzy nie mogą kupić biletu wcześniej jak przed meczem. Wisła nie kończy się na Krakowie a wykupienie karnetu nie załatwia sprawy biletów. Nie ważne kto ja jestem - kibic, piknik, fanatyk, klient - mam prawo wymagać podstawowych, naturalnych rzeczy i normalnego traktowania. Mam też prawo wymagać ze będzie się mnie traktowało jak człowieka, czyli umożliwi kupno biletu w normalnych warunkach, umożliwi wejście na stadion, zajęcie swojego krzesełka, oglądniecie meczu w tym dostęp do sanitariatów, zabezpieczenie medyczne, czy ochronę a następne spokojne wyjście ze stadionu. To dużo? Następna sprawa na jaką warto zwrócić uwagę jest taka ze 'wyjebanie z pracy' niekoniecznie załatwi sprawę. Wypada postawić sobie pytanie dlaczego posypała się organizacja meczu. Były takie problemy wcześniej? Raczej nie. To mnie zdumiewa bo za Basałaja było normalnie a za Bednarza zaczyna robić się syf. Chyba zwolnił o kilka osób za dużo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Osoby, które kupowały bilet w niedziele powinny przyjechać 3,4 h przed meczem kupić bilet, pójść na piwo/kawę/obiad/spacer po czym wrócić na stadion. W każdym komunikacie klub przypomina, że kupno biletu przed meczem może być problemem. Oczywiście to go nie zwalnia z winy, bo dystrybucja powinna być rozszerzona o sprzedaż w internecie oraz o inne punkty w Krakowie i Małopolsce. Ale na ludziach też spoczywa po części wina, sporo ludzi przyznało (nawet na forum), że nie chciało im się wcześniej przyjechać a mogli, a nie sądzili że na Bełchatów będzie tylu chętnych. Wiemy jak jest, było tak też za Basałąja - bo i kas tyle samo było i kolejki przed meczami też spore. W niedzielę, to prawda, było sporo nowych kibiców zafascynowanych EURO 2012 - i ich cholernie szkoda z wielu powodów (1. Ze względu na kasę, którą daliby klubowi - bo w niedzielę nic innego nie mogli dać. 2 - może 10 % z nich stałoby się kiedyś kibicami. itp.). Wszystko inne jest po prostu katastrofą organizacyjną, naprawdę najgorszy syf od momentu powrotu na R22 z Sosnowca i Hutnika. Ludzie, którzy pamiętają stare warunki, Sosnowiec, Hutnika, i inne stadiony w Polsce oczywiście widzieli gorszy syf, ale my mamy iść do przodu w XXI w. Przedstawiciele właściciela powinni sprawdzić czy wina leży tylko po stronie pracowników odpowiedzialnych za organizacje, czy też wina nie leży wyżej. Jeśli nawet prezes czy viceprezes zarządu jest winny to nie powinni podarować mu straconych 25000 - 50000 zł + zyski z cateringu od tych osób + straty wynikające z poziomu cateringu, który zastaliśmy w "dziurach" po poprzedniej firmie cateringowej. |
|
|
|
Guest
|
|
![]() Spytać Głowę, Miśka, Sikorskiego jaka jest organizacja na zachodzie (południu) żeby ludzie nie tracili pół dnia i robić to samo,a nie pi.eprzyć głupot. Jak tu ma wchodzić 30tys. jak nie potrafi się stworzyć ludzkich warunków wejścia dla 15t? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no masz całkowitą racje z tym co mówisz, tylko trochę punkt odniesienia i odpowiedzialność należy przesunąć. Nie każdy o problemach wie. To do klubu należy poinformowanie o ewentualnych kłopotach z zakupem biletów przed meczem, do klubu należy poinstruowanie kibica ile wcześniej musi przyjść aby na spokojnie zakupić bilet. Mówiąc brutalniej - jak klub nie jest w stanie sprzedawać biletów przed meczem to niech ich nie sprzedaje (sic!) lub niech przynajmniej poinformuje o istniejących kłopotach oraz poinstruuje co należy zrobić aby bilet kupić bez problemu. No tak by wypadało.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.08.2012 o godz. 15:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To nie problem, a należało o tym pomyśleć - wiadomo jak jest z biletami. Choć powinno być całkowicie inaczej. Dużo osób to przyznaje nawet tutaj. Ja chcąc wejść na mecz tak bym zrobił i myślę, że w niedzielę 3,4 h przed meczem bilet kupiłbym bez problemu. Lukasz, wiesz, że ani przedtem ani teraz klubu nie bronię - jestem na nich na maxa wk.....iony. Ale akurat o tym KLUB informuje od zawsze, że przed meczem jest duży problem z biletami i radzi kupić wcześniej BILET/KARNET.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 21.08.2012 o godz. 15:39.
|
|
|
|
Guest
|
|
![]() Byłby ogólny śmiech i przyszedłby może 1 na 20 nowych którzy chcieli przyjść, a nie wiedzieli o kłopotach. @domin - wyobraź sobie jakąś średniej jakości rozrywkę co do której nie jesteś pewien, że Ci się spodoba, ale chcesz sprawdzić, czemu nie. Rozrywka trwa ok. półtorej godziny, ale de facto całokształt zajmuje Ci 7godzin albo więcej... Poświęciłbyś tyle czasu żeby obejrzeć nawet jakiś fajny film albo spektakl? Jakiś kosmiczny absurd w XXI wieku.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.08.2012 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/bilety/Bilety/ Gdzie jest jakakolwiek wzmianka? Jak jesteś wk.....iony to po co starasz się wytłumaczyć sytuację? Dali ciała to niech teraz zbierają baty, im więcej tym lepiej - dorośli są. Ja tam nie zamierzam usprawiedliwiać indolencji ludzi dlatego ze akurat pracują w strukturach Klubu jakim jest Wisła Kraków. Bilety, jak tez ich realizacja, powinny być dostępne od reki, dostępne na 100 rożnych sposobów i z pocałowaniem rączki. Amen. Edit: arti, no sorry - dbać o swój tyłek powinno zaczynać się od dbania o tyłek klienta. Może byłoby i śmiesznie ale tak wypada. BTW Nowi kibice nam nie są zupełnie potrzebni bo jak widzisz 'starych' nie umiemy odpowiednio 'przyjąć'. Uporamy się z tym to można zaprosić innych w gości.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.08.2012 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ale pewnie i tak nie zrozumiesz, bo pewnie z krk jesteś, więc łatwo Ci się pisze. Mecz o 14.30, mam być 4h przed meczem, więc po 8 muszę wyjechać. Powrót ok 19...Zdajesz sobie sprawę czego wymagasz od ludzi? Dla mnie to nie problem, bo nie pracuję, ale dla mojego ojca już to stanowi utrudnienie. A co jakby mecz był w piątek o 18? Dla mnie to jest dramat, że w XXI wieku nie mogę być 1h przed meczem i spokojnie wejść na stadion. Kupię teraz karnet więc nie będę miał problemów, ale będzie wielu takich co się zniechąci, albo już się zniechęciło. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak myślę od dłuższego czasu gdzie jest haczyk bo przecież nawet najwięksi idioci i nieudacznicy wprowadzili by sprzedaż internetową.Wytłumaczenie jest jedno brak sprzedaży ma zapewnić jak największą sprzedaż karnetów innego wytłumaczenia nie ma .
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a czemu karnetu nie można by przez neta kupić?
przecież jest karta kibica, kwestia nabicia na to... ale u nas trzeba jeszcze potwierdzenia nosić, bo oni chyba myślą, że każdy na lewo karte kibica nabija, czy też bilety drukuje... |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Proste : bo to już byłoby podejrzane karnety można a biletów nie - niby dlaczego, a tak nie da się i sprawa zamknięta.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- min 3% wartości każdego biletu idzie dla banku/firmy pośredniczącej w zakupach. To dotyczy chyba każdej płatności online. - problemy z integracja nowego rozwiązania z obecnym systemem na bramkach (techniczne lub prawne). Gdzieś ten wątek na forum się przewinął. A tak na marginesie chyba sprzedaż biletów na każde spotkanie z osobna jest bardziej opłacalna niż sprzedaż w pakiecie. Edit: domin_czyzyny - zobaczymy jak będzie na drugim meczu. Może coś poprawią. W sumie muszą. Oby.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.08.2012 o godz. 21:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie bronię, należy im sie zwolnienie dyscyplinarne za wszystko, wliczajac pana Jackiem B. Ja tylko mówię, ze kto pomyślał (kupił karnet/bilet wczesniej) to uniknął najgorszego. Łukasz te opłaty są teraz niższe, a im większy obrót to niższe oplaty. Tez myślałem, ze ok. 3%, ale sadze, ze to 1,5 do 2 %, zreszta już i tak cześć wpłat jest robione karta, więc już z części wpłat odliczaja sobie koszty płatności karta. Oczywiście z neta wszystkie beda pomniejszone. Myśle, ze główna obawa ludzi, którzy pracują obecnie w S.A. to ryzyko zmniejszenia ilości kupionych karnetów. Myśle, ze to jest prawda, będzie możliwość kupna biletu przez net, to częściowo sprzedaż karnetów spadnie, ale na Boga od razu wzrośnie sprzedaż biletow na mecze. Po niedzieli jestem zdania, ze to wyszloby na plus i to spory. Głód piłki wsród Januszy i Mariol jest ogromny po Euro 2012, należy to wykorzystać. Pierwsze podejście zrypane po całości. Oby było kolejne.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 22.08.2012 o godz. 06:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tabelkę brałem z tego miejsc:a https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/we...g-fees-outside |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdanie powinno brzmieć:
W klubie widzimy potrzebę sprzedaży biletów przez internet -..... - Zapewniam, że prace nad wdrożeniem systemu, który pozwoli nam prowadzić sprzedaż biletów poprzez internet, są bardzo zaawansowane i wkrótce nasi kibice taką możliwość będą mieć. Jak słyszę słowo niedługo to mój umysł czyta podświadomie 'długo' a potem rozum stara się je zanegować, co powoduje u mnie drgawki i apopleksję. Powinno się mówić: 'wkrótce' zamiast 'niedługo', 'bądź spokojny'zamiast 'nie denerwuj się' itp. Rzecznik powinien takie rzeczy wiedzieć i nie podkurzać tłumu bardziej.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.08.2012 o godz. 23:17.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Piszecie tutaj o problemach z integracją systemu z bramkami. Pamiętam kilka lat temu jak na R22 był mecz reprezentacji z Australią. PZPN rozporowadzał wejściówki także przez internet. Jak to wtedy było z tymi biletami? Można było wchodzic wtedy normalnie przez bramki czy była kontrola przez ochronę?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam to chyba trzeba było pokazac dowód tożsamości ochroniarzowi i on ręcznie uruchamiał bramkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ponawiam prosbe, bo wazne abym mial jak najwiecej odpowiedzi:
Prosilbym o wypelnie ankiety do pracy magisterskiej na szkole biznesowej w Londynie, i jakbyscie mogli to przekazcie to dalej (FB, mail itp) poniewaz im wiecej tym lepiej, zwlaszcza zalezy mi na ludziach w przedziale 25-40, ale inne tez sa wazne... Wyniki ankiety jak i roznych analiz beda przeslane do klubu (a co zrobia z tym to inna sprawa). Dzieki! http://cass.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_dgJEDJzxBh9SNEh |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Chodzi mi o to czy rzeczony bilet będzie można sobie wydrukować samemu ( co byłoby zdecydowanie najlepszą opcją ) , przyjdzie kurierem czy też będzie do odbioru osobistego przed meczem . Ciekawe jak to jest w innych klubach . Kolejnym elementem jest to, że wszystko jest u nas nabijane na KK , a tego przez internet się nie da zrobić na pewno. Można dyskutować , ale coś czuje,że prędko tego nie wprowadzą, bo pewnie dopiero tydzień temu zlecili informatykom napisanie algorytmu co jak wiadomo trwa. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Cofnij 2-3 strony, wytlumaczylem juz dokladnie dlaczego nie ma sprzedazy internetowej ![]()
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 22.08.2012 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
ps . ankieta wypełniona ![]()
Ostatnio edytowane przez blanco : 22.08.2012 o godz. 21:36.
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nabijanie ''na odległość'' nie jest problemem, lecz jak nie ma systemu to prawdopodobnie musiałby to robić jakiś pracownik w klubie. Żeby sobie to spokojnie ogarneli to mogliby sprzedaż internetową wprowadzić np do dwóch dni przed meczem, a w domu sobie drukować potwierdzenie zakupu.
![]()
TYLKO WISŁA
udzd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
tak samo powinno być z wyrabianiem kart kibica. tez powinna być możliwość wyrobienia ich przez internet aby od razu był na nią nabity bilet tylko przed meczem masz przyjść do kas pokazać dokument potwierdzający tożsamość i żeby ci wkleili zdjęcie. tym oto sposobem osoba idąca pierwszy raz na mecz jest pewna że ma już kupiony bilet.
co do potwierdzeń sprzedaży to albo drukujesz sam albo kurier choć jak dla mnie to tych potwierdzeń być nie powinno wcale ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
ULTRA WISŁA
Od: 11.2002
Offline |
|
tak samo jak dowodu osobistego, prawka, czy paszportu nie wyrobisz przez internet tylko musisz osobiście iść złożyć wniosek i odebrać. ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|