The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim rezultat w sobotę zakończy się mecz Podbeskidize - Wisła
Zwycięstwem gospodarzy 6 4,58%
Remis 26 19,85%
Zwycięstwo Wisły 99 75,57%
Głosujących: 131. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2012, 21:24. [ 2 kolejka] Podbeskidzie Bielsko-Biała - Wisła Kraków, sobota 25 sierpnia 2012 13:30
Witam, za nami pierwszy mecz Wisły Kraków w Ekstraklasie w tym sezonie, wygraliśmy z GKS-em Bełchatów 2-1 po bramce w 90 minucie Genkova.

Teraz czeka nas pierwsze wyjazdowe spotkanie a naszym rywalem będzie zespół Podbeskidzia Bielsko - Biała. Mecz rozegrany zostanie w sobotnie wczesne popołudnie bo już o 13:30.

W pierwszym meczu nasi sobotni rywale grali na wyjeździe z Jagiellonią Białystok, po pierwszej połowie prowadzili 1-0 po bramce zdobytej już na początku spotkania. Nie udało im się dowieźć jednak do końca korzystnego rezultatu i ostatecznie ''Górale'' wyjechali z Białegostoku nawet bez punktu, przegrywając 2-1.

W poprzednim sezonie Wisła wygrała w Bielsku 3-1, strzelając wszystkie bramki w ostatnim fragmencie kwadransie spotkania. Na listę strzelców wpisali się w tym meczu nie grający już w Wiśle - Tomas Jirsak oraz Genkov i Andraż Kirm.

Jak w tym sezonie Wisła zaprezentuje się w Bielsku, na co możemy liczyć?
Czy trener Probierz dokona jakiś zmian w składzie? Czy od pierwszej minuty zobaczymy Quito czy dalej konsekwentnie szkoleniowiec będzie trzymał się Daniela Sikorskiego?

Czy na środek obrony wróci Osman Chavez? A Bunoza przesunięty zostanie na lewą stronę, czy jednak zobaczymy na lewej flance Jana Frederiksena?

Czy z taką grą mamy szansę mieć po 2 kolejach komplet punktów i plasować się w czubie tabeli? Na co nas stać w starciu z ''Góralami''

Zapraszam do dyskusji na temat naszego meczu w II kolejce.

Poniżej przedstawiam plan II kolejki:

24 sierpnia:

18:00 Zagłębie Lubin - Piast Gliwice
20:30 Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze

25 sierpnia:

13:30 Podbeskidzie B- Biała - Wisła Kraków

15:45 Widzew Łódź - Ruch Chorzów
18:00 Polonia Warszawa - Lech Poznań

26 sierpnia:

14:30 Śląsk Wrocław - Korona Kielce
17:00 GKS Bełchatów - Legia Warszawa

27 sierpnia:

18:30 Pogoń Szczecin - Lechia Gdańsk
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 19.08.2012, 22:27
Panowie, dziś to była żenada, ale zwycięska żenada.
Nie oczekuję jakiejś cudownej gry, ważne żeby były 3 pkt.
Na razie punktujmy, styl i skuteczność przyjdą z czasem, tym bardziej, że najbliższy terminarz mamy bardzo łatwy.
A więc do Bielska po 3 punkty !!!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.08.2012, 23:03
rozjebać, zapomnieć, no i Sikorski na ławie ofc
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 20.08.2012, 07:46
Dałbym w tym meczu szanse Sikorskiemu dlatego,że to będzie mecz walki szczególnie Podbeskidzie zagra agresywnie i pewnie ostro a Sikorski potrafi grać ciałem przepchać się a miejsca na boisku będzie mało.

Pareiko
Jovanovic* Chavez Głowacki Frederiksen Iliev Sobolewski Chrapek* Melikson Genkow Sikorski

*jeżeli będą zdolni do gry
Ostatnio edytowane przez jacekbum : 20.08.2012 o godz. 07:49.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.08.2012, 07:56
...zagrac jeden mecz bez Maora i zobaczyc czy ci zawodnicy sa wogole bez Niego w stanie cokolwiek zrobic.....jako gglownego rezysera ustawic TYTANA PRACY I AMBICJI pana Łukasza G. i po tym meczu spuscic chlopa na zawsze do ME
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.08.2012, 08:05
Z ciekawości sprawdziłem pogodę w B-B +27...+30°C w godz 11-17, osobiście uważam, że to głupota rezygnować z grania o 20 w soboty, ale C+ chciał pokazywać. Ciekawy jestem czy kiedyś Legia będzie grała w najmniej atrakcyjnym paśmie. Następny mecz Bełchatów - Legia jest w prime time w niedziele, wypierając mecz mistrza kraju z 5 drużyną poprzedniego sezonu...

Nie wiem co macie do Sikorskiego, ale Quioto nie pokazał nic po wejściu na boisko...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.08.2012, 09:12
Chociażby to że Sikorski miał tylko jeden strzał, żadnej gry z nim, już Genkov czasem zgrał piłkę choćby do Ilieva czy Meliksona, Quioto zaraz po wejściu na boisko miał stuprocentową sytuacje, Sikorski nie miał żadnej okazji do strzelenia bramki prócz właśnie tego jednego strzału, on się porusza max do lini pola karnego. Quioto rusza się, może nie walczy tak jak Sikorski, ale chce grać, no niestety ta setka podcieła mu skrzydła i wydaję mi się że później nie chciał się zawstydzić, sam wie że tylko gole mogą go usadowić w pierwszej 11, bo Sikorski na razie ma pewne miejsce.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.08.2012, 09:21
Ja chciałbym w miejsce garguły zobaczyć na boisku Chrapka, nie ma co stawiać na niego bo wiadomo, a musimy dać się rozwinąć Chrapkowi.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.08.2012, 09:28
Kopać, kopać, wykopywać a jak się uda to w bramkę celnie uderzać i a nuż walniemy więcej niż Podbeskidzie. Taka taktyka oczami duszy mojej objawia mi się na najbliższe kopanie.

Ale się uczepiliście Sikorskiego. A co do Quioto, to wszystkich jedną miarą traktujcie. Napastnik ma strzelać to co ma,a facet miał mega patelnie i równie mega to spierdzielił. Jak na podwórku.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.08.2012, 09:36
syryls napisał(a):Wyświetl post
Chociażby to że Sikorski miał tylko jeden strzał, żadnej gry z nim, już Genkov czasem zgrał piłkę choćby do Ilieva czy Meliksona, Quioto zaraz po wejściu na boisko miał stuprocentową sytuacje, Sikorski nie miał żadnej okazji do strzelenia bramki prócz właśnie tego jednego strzału, on się porusza max do lini pola karnego. Quioto rusza się, może nie walczy tak jak Sikorski, ale chce grać, no niestety ta setka podcieła mu skrzydła i wydaję mi się że później nie chciał się zawstydzić, sam wie że tylko gole mogą go usadowić w pierwszej 11, bo Sikorski na razie ma pewne miejsce.
Nie chce być traktowany jako obrońca Sikorskiego ale czy zauważyles jego gre obronną?
Daniel walczył o każdą piłkę, cofał sie do lini srodkowej boiska a nawet na własną połowę, żeby powstrzymać akcje Gieksy.

OK, napastnika rozlicza sie ze strzelonych bramek, ale trzeba tez miec na uwadze ze Sikorski moze miec inne zadanie postawione przez Probierza.

Ja tam póki co nie bede oceniał go negatywnie. Widac ze sie stara i walczy dla zespołu.

Co innego Garguła, ten psuje większosc akcji w ofensywie i generalnie na boisku jest "popychadłem".
Przydałoby sie dac szanse komus innemu w środku pola.

Odpowiedz cytując
Terinho
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 20.08.2012, 09:50
JaK w tym meczu zobaczę Sikorskiego na murawie to potraktuje to jako dywersję i sabotaż ze strony Probierza !!!
[Podpis wymoderowany]
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.08.2012, 11:05
krasny napisał(a):Wyświetl post
Co innego Garguła, ten psuje większosc akcji w ofensywie i generalnie na boisku jest "popychadłem".
Przydałoby sie dac szanse komus innemu w środku pola.
Michał Chrapek ma być zdrowy już w sobotę, pytanie czy Probierzowi starczy jaj na wystawienie go od pierwszej minuty zamiast Żujgumy. Ten parodysta działa mi na nerwy 3 razy bardziej niż Sikorski.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.08.2012, 11:26
Postawiłbym na Sobola zamiast Garguły w tym meczu. Z przodu gramy nieźle, ale obrona fatalna. Czekam z niecierpliwością na Jovanovica i Chaveza, bo jednak obrona trochę niepewnie. Może jednak Bunoza za Fredriksena (choć ten źle nie zagrał to jednak krył mocno na radar, pewnie bał się trochę, że szybkościowo nie jest przygotowany).
Brakuje Brożka moim zdaniem. Sikorski jest okey na drwali, może nawet dalibyśmy z nim radę, ale z mocnymi rywalami potrzebujemy lepszego. Wynegocjować najlepsze warunki z Brożkiem i go zatrudnić (kontrakt maksymalnie motywacyjny).
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.08.2012, 11:56
fialo napisał(a):Wyświetl post
Michał Chrapek ma być zdrowy już w sobotę, pytanie czy Probierzowi starczy jaj na wystawienie go od pierwszej minuty zamiast Żujgumy. Ten parodysta działa mi na nerwy 3 razy bardziej niż Sikorski.
Pełna zgoda w tym temacie. Mam podobne odczucia co do Gargumy.

Natomiast zupełnie nie wiem co potrafi Chrapek, ale gorzej chyba grac nie bedzie.

W kwestii Brożka to zastanawiam sie czy para Brożek-Genkov nie bedzie sie przypadkiem dublowała na boisku bo to jednak podobny typ zawodników.
Póki co uwazam ze starczy juz powrotów do Wisły. Jeden Głowacki wystarczy.

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.08.2012, 12:21
Będzie mordercza walka oby zakończona wynikiem na naszą korzyść.
Fajnie by było jakby Chrapek zaczął wchodzić i wygryzł Gułę. Jeszcze Uryga w dalszej części sezonu i któryś z młodych-ofensywnych.
Co w temacie Kirma i Brożka - wie ktoś?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.08.2012, 12:33
Jaki to człowiek czasów dożył że wszyscy trzymają kciuki za twardą walkę i jedną bramkę więcej przeciwko Podbeskidziu ....

My mamy walczyć o mistrza czy o utrzymanie? Tutaj nie ma prawa być miejsca na dywagacje czy damy radę czy nie. Gramy pytę ale takie mecze powinny być wpisane "default'owo" jako 3 punkty w tabeli. Litości
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 20.08.2012, 12:34
Ja po meczu z Bełchatowem mam odmienne odczucia niż większość.

Jest dużo lepiej niż w poprzednim sezonie jeśli chodzi o ofensywę, kreowanie akcji i kondycję.
Już dawno nie pamiętam meczu w którym mieliśmy tyle zmarnowanych akcji.

Dziwnie się patrzyło jak nawet Jaliens się starał. Frederiksen na razie na -. Ale to może tylko kwestia aklimatyzacji.

Nawet Iliev biegał dłużej niż zazwyczaj. Sikorski widać, że się chłop stara zobaczymy co z tego będzie.

Trzeba pamiętać, że liga jest coraz bardziej wyrównana.
Liczę na 34 punkty po zaciętym meczu
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.08.2012, 13:23
Jedno zwyciestwo z Podbeskidziem to w poprzednim sezonie to zdecydowanie za mało. Na pewno łatwo nie bedzie ale moze w koncu skutecznosc porawimy i bramki beda siadały.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.08.2012, 13:25
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jaki to człowiek czasów dożył że wszyscy trzymają kciuki za twardą walkę i jedną bramkę więcej przeciwko Podbeskidziu ....

My mamy walczyć o mistrza czy o utrzymanie? Tutaj nie ma prawa być miejsca na dywagacje czy damy radę czy nie. Gramy pytę ale takie mecze powinny być wpisane "default'owo" jako 3 punkty w tabeli. Litości
Manchester City drży do ostatnich sekund spotkania, żeby dowieść do końca 1 bramkową przewagę z Southampton, Arsenal nie jest w stanie zdominować Sunderlandu. Tak to już jest z niektórymi teoretycznie słabszymi rywalami - wiedzą, że jak zagrają otwartą piłkę (czyt. pójdą na wymianę ciosów) skończy się sromotnym wpie*dolem dlatego skupiają się głownie na solidnej obronie i wyprowadzaniu kontrataków. Podbeskidzie przypomina taki Southampton czy Sunderland.

Na sto procent zagra inaczej niż Bełchatów. "Górale" mają najsłabszą kadrę w całej ekstraklasie, ale mają charakter, walczą na każdym metrze kwadratowym Melikson i reszta nie będą mieli tyle miejsca co z Bełchatowem dlatego boje się o wynik. Ich ofensywa opiera się głównie na szybkich skrzydłowych Szczęsny i Ziajka, którzy nie mają pojęcia o ataku pozycyjnym, ale w kontrach są bardzo niebezpieczni o czym przekonała się m.in Jagiellonia w tej kolejce. Mam nadzieje, że wygramy 1:0 po jakimś stałym fragmencie Meliksona i celnej główce Genkova.

BTW fajnie by było jakby w pierwszym składzie zamiast Garguły zagrał Chrapek. Zmiany na gorsze raczej nie będzie, bo trzeba mieć wyjątkowy talent, żeby zagrać gorzej od Guły.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2012, 14:14
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Ja po meczu z Bełchatowem mam odmienne odczucia niż większość.

Jest dużo lepiej niż w poprzednim sezonie jeśli chodzi o ofensywę, kreowanie akcji i kondycję.
Już dawno nie pamiętam meczu w którym mieliśmy tyle zmarnowanych akcji.

Dziwnie się patrzyło jak nawet Jaliens się starał. Frederiksen na razie na -. Ale to może tylko kwestia aklimatyzacji.

Nawet Iliev biegał dłużej niż zazwyczaj. Sikorski widać, że się chłop stara zobaczymy co z tego będzie.

Trzeba pamiętać, że liga jest coraz bardziej wyrównana.
Liczę na 34 punkty po zaciętym meczu
Moje odczucia co do wczorajszego meczu są bardzo zbliżone do opinii szanownego przedmówcy...

Też nie pamiętam abyśmy w poprzednich meczach zmarnowali tyle świetnych okazji by wynik był lepszy niż 2:1...

Ale pamiętajmy... to był nasz pierwszy mecz i nie zawsze jest takim otwarciem, którego byśmy się spodziewali...

Fajerwerki mogły by być i powinny ale okazało się, że ja kto bywa w naszej piłce, a zwłaszcza tej ekstra klasowej trzeba skorygować nasze typery a przyjąć to co pokazuje boisko czyli drużyna, trener, który ustawia i dysponuje poszczególnych zawodników na dany dzień i spotkanie...

Bądźmy dobrej myśli...na obecny sezon drużyna i trener a zwłaszcza budżet są tacy jacy są...

Zgadzam się, że liga jest wyrównana ale i Podbeskidzie w Bielsku jest do pokonania.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 20.08.2012, 14:23
Ja też bym nie narzekał na grę Wisły z Bełchatowem. Sporo fajnych akcji, trochę sytuacji i bramka po stałym fragmencie (czyli coś czego brakowało i na co narzekaliśmy). Żadnego z grajków bym nie skreślał, ani Guły, ani nawet tak krytykowanego Sikorskiego.. dajmy czasowi czas, ja patrzę z umiarkowanym optymizmem. A że "tylko" 2-1? Wolę pięć razy 1-0 niż raz 5-0, sezon dlugi, powodów do rozpaczań nie ma - wygraliśmy w końcu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.08.2012, 14:51
Grę taką jak w meczu w Bełchatowem biorę w ciemno. Mam nadzieję, że znów będzie można zobaczyć Wisłę atakującą i strzelającą bramki.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.08.2012, 15:05
Ja postawiłbym na Chrapka za Gargułę i Urygę za Wilka, drugi doda nam trochę wzrostu przy SFG + umie cofnąć się po piłkę i dobrze podać.
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.08.2012, 15:22
Do zorientowanych: jaka jest szansa na kupienie biletu na mecz w Bielsku w dniu meczu? Dobrze im tam schodzą zazywczaj bilety? Dzięki.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Michal1906
Member

Od: 12.2008

Stary 20.08.2012, 15:33
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Do zorientowanych: jaka jest szansa na kupienie biletu na mecz w Bielsku w dniu meczu? Dobrze im tam schodzą zazywczaj bilety? Dzięki.
Bez problemu kupisz. W zeszłym sezonie pojechaliśmy tam nadkompletem ok. 80-100 osób więcej, wszyscy weszli.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.08.2012, 17:05
Całe szczęście że nie gra już u nas Ćwielong bo na wieść że mecz odbędzie się o 13:30 w pełnym słońcu czyli w niesprzyjających grze w piłkę warunkach mógłby zastrajkować. A pisząc serio to pora grania i warunki atmosferyczne (upał) mogą być dobrą wiadomością dla nas. Podbeskidzie w swoim meczu z czasem puchło, my z kolei trzeba przyznać biegaliśmy do ostatniej minuty (nawet Iliev! i to w pełnym słońcu!), podczas gdy piłkarzy Bełchatowa łapały skurcze i oddychali oni rękawami. Wydaje się że przygotowanie jest u nas na odpowiednim poziomie i to może być klucz do zwycięstwa.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.08.2012, 17:08
Nie ważne jak ,ważne sa 3pkt. Trzeba na nich siąść od początku i stłamsić.
Po cichu liczę,że do soboty wykuruję się Chrapek i posadzi orbita na ławie. Sikorski zapewne dostanie jeszcze jedną szansę od Probierza,a nuż coś chłopak strzeli i sie odblokuje.
3-1 dla nas
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Roszek
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2012, 18:18
Takie pytanko dla zorientowanych.
Trzeba w Bielsku wyrabiać jakieś karty kibica czy normalnie można kupic bilet?
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.08.2012, 18:38
Roszek napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanko dla zorientowanych.
Trzeba w Bielsku wyrabiać jakieś karty kibica czy normalnie można kupic bilet?
Trzeba wyrabiać, koszt 5zł.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.08.2012, 08:16
fialo napisał(a):Wyświetl post

Obstawiam, że Michał dostanie szansę ale na jakieś 20 -30 ostatnich minut, wątpię aby Probierz wpuścił go zaraz do pierwszej 11.

Ja osobiście bym zaryzykował bo gorzej niż Łukasz G. nie da się już zagrać.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów