|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Zacznijmy od tego że prawdopodobnie przyszło zapytanie, a nie oferta, za pewne spowodowana emocjami po dobrym meczu Kirma w reprezentacji, w międzyczasie skołowali sobie już płytki z ostaniach meczów Kirma w ekstraklasie i strzelam, że ta oferta nie przyjdzie.
Tak czy inaczej mam nadzieję, że Brożka i tak wezmą . A ewentualny transfer skrzydłowego to mój cichy fawory ... Mateusz Mak. Argumenty, że zagrał dwa dobre mecze do mnie nie przemawiają bo w tym chłopaku widać olbrzymi potencjał. Jeszcze co do Kirma to wiadomo że Chievo w większości spotkań nie będzie tam faworytem czyli nie będą grać pozycyjnym, Kirm nie będzie musiał tam rozgrywać piłki bo będą to robić "trochę" lepsi koledzy dlatego w tym upatruję szansę, że mógłby coś tam zagrać, jednak cieżko sobie wyobraźić Kirma w SERIA A to jednak trochę inna kultura piłkarska nie osiągalna dla większości piłkarzy z naszej ligi. Nie śledziłem ostatnich meczów Słoweni jednak pamiętam że zdarzały się nawet takie mecze że Kirm grał w pierwszej 11 a na ławce siedział skrzydłowy Palermo Ilicić, który robił furorę w SERI A.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.08.2012 o godz. 11:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Brożka mogą sobie wziąć jak chcą, ale nie za pieniądze ze sprzedaży Kirma, bo wtedy to można nad Bednarzem ręce załamać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Rzeczywiście - nic tylko załamać ręce. Opchniemy największa klubową kalekę i sprowadzimy sprawdzonego w naszych realiach napastnika, który jest gwarantem kilkunastu goli w sezonie. Bednarz won!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
- odchodzi Kirm, wreszcie się go pozbywamy- na jego miejsce przychodzi lepszy skrzydłowy. Jeżeli plotki o odejściu Kirma się potwierdzą to mamy nieco inną sytuację- odchodzi dwóch skrzydłowych Małecki i Kirm, na skrzydle mamy Meliksona i Ilieva. Poza tym pozostają kontuzjogenny Boguski, napastnik Quioto, którego ja raczej widzę jako partnera Genkova w ataku, niż skrzydłowego oraz młodzi Szewczyk i Chrapek. Obawiam się, że niedługo możemy usłyszeć, że w sumie to Bunoza i Jaliens też sobie poradzą na skrzydle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak - za Kirma jakiś skrzydłiowy - tutaj się zgadzam. Nie jestem w stanie wskazać, kto to powinien być, ale mam nadzieję, że ewentualni kandydaci za Kirma jacyś są. A nie Brożek za Kirma, bo to kompletnie bez sensu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Brożek przyjdzie za Kirma, a Quioto przesunie się na skrzydło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Będą niezłe jaja, jak opchna Kirma...zostaniemy z 2 pilkarzami(Meliksonem i Ilievem) kreatywnymi, ktorzy potrafia stworzyc jakas sytuacje. Smiesznie i straszno, bo w zeszlym sezonie bylo bardzo kiepsko, jesli chodzi o tworzenie sytuacji podbramkowych(a co za tym idzie zdobywaniem bramek)...a co dopiero teraz. 30 goli w 30 kolejkach uznam za sukces biorac pod uwage "potencjal" ofensywny.
P.S - Boguski na skrzydle..."dobry" zart |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
jesli z tym Kirmem to wogole jest prawda to szkoda ze tak pozno - bo kase za Kirma moznaby wtedy przeznaczyc na probe wyrwania Kupisza z Jagi ..... a pomysly z Brozkiem i Quioto na skrzydle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Oby przyszła ta oferta za Kirma. Już wystarczy tych jego popisów. Nie będzie skrzydłowych ? Trudno, grajmy bez nich. Najważniejsze, żeby sprzedać Słoweńca póki jest chętny fraj..kupiec.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Czytam tutaj, że Brożek to gwarancja kilkunastu bramek. Jak dla mnie możemy grać nawet dwoma pomocnikami i czterema napastnikami, bo wtedy będą podawać między sobą i strzeli trzydzieści na sezon
![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 18.08.2012 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() Wybitny skrzydłowy. Na papierze. Jedyny taki skrzydłowy, który kiwa do tyłu i wstrzymuje bieg przyjęciem. Będę tęsknił za jego rajdami. Nasze teżewe : ( |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
bardziej Sikorski mi pasuje na skrzydło niż na środkowego napastnika - jego bym go tam przesuną jak by Kirma opchnęli.
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boguski jest jeszcze na skrzydło, przecież nie jest powiedziane że po kontuzji już nie wróci do formy.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Nawet jak sprzedamy Kirma to będzie jak z Małeckim nikt nie przyjdzie w jego miejsce a Bednarz powie; okienko się kończy więc nie będziemy w pośpiechu kupować następcy zrobimy to w zimowym okienku.
Za Kirma pewnie te 900 tys euro można otrzymać i wtedy wrócić do pomysłu z Kupiszem<marzyciel> i pozyskać Brożka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Proszę Cię! Prawda szkoda skrzydlowego bo mamy ich mało, ale większość osób by Kirma oddało za darmo, a tu jeszcze kasa wpadnie. U nas ten człowiek nic nie osiągnie, on olewa Wiśle i Kraków do tego stopnia, ze nie nauczył sie jeszcze polskiego, on tu jest TYMCZASO, nawet jak ten tymczas trwa już 3 lata.
Kirma z pocalowaniem ręki oddać za kasę, za to podpisać Brozka i kupic skrzydlowego młodego, Polaka. I ligowiec będzie grał lepiej i za mniejsze pieniądze niż Kirm. Boje sie tylko, ze to wszystko jednak nie wyjdzie i Kirm u nas zostanie!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.08.2012 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Hahahahahahaha toś mnie kolego pieknie rozbawił. Kirm nie jest wart obecnie nawet połowy tej kwoty, zresztą nigdy nie był. Za 300 tyś opchnąłbym go z pocałowaniem reki i pamiątkowym zdjęciem w antyramie na drogę. Nie "wystrzelił" przy Skorży, Maaskancie, Moskalu ani Probierzu, jest niezłym piłkarzem, ale nie w tym klubie i nie w tej lidze. Mimo że go lubię, szczęsliwej drogi już czas. Niestety Włosi nie są głupi i nie łykną kolesia po jednej obserwacji, a po następnych, wiecej się nie odezwą.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nigdy nie był wart 900 tys euro i już raczej nie będzie. Na dzień dzisiejszy jest wart niewiele i mamy szczęście że jak zwykle w kadrze coś zagrał i jest chętny na jego usługi. Wykorzystać zainteresowanie i pchnąć jak najszybciej.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
||
Andraża niech biorą z pocałowaniem ręki. Trzeba na nim ubić interes jak na Gorawskim, którego opchnęliśmy pamiętam za 1,5 czy 2 mln euro.
Tobie się od tych FM'ów w główce poprzewracało. My się mamy rozwijać, czy w rozwoju cofać? Mało łamag było już u nas? Gość w przeciętnej Jagiellonii niczym się nie wyróżnia, a on ma być marzeniem? Kolejnego Ćwielonga chcemy? Ludzie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 18.08.2012 o godz. 18:28.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
Podobno dawaliśmy za Kupisza 500 tysięcy euro, mam nadzieję że jednak będziemy kontynuować strategie szukania wzmocnień za granicą bo z tym Kupiszem było już niebezpiecznie. Jestem zdania że jak mamy na siłę brać Polaków to lepiej ich nie brać. Kilku takich piłkarzy jak Kupisz i potem byłby płacz bo przyjechałaby drużyna z Izraela i zaklepałaby naszych tak że wyglądałby to jakby uprawiali inna dyscyplinę sportu. Cytat:
Gola z Odrą to nigdy nie zapomnę. Do tego nie wierzę że Kirm będzie wstanie grać tak fatalnie jak w poprzednim sezonie, niżej poprzeczki to ustawić sobie już nie mógł a przecież wszyscy wiemy, że nie zawsze grał tak słabo. Jednak kto się wróblem urodził ten orłem nie zdechnie dlatego jeśli chcemy przyciągnąć ludzi na stadion, grać fajną piłkę nie możemy mieć na boisku goscia który jest wstanie stracić 95 % piłek w meczu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.08.2012 o godz. 19:37.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Kupisz ma jedną zasadniczą wadę . Charakteryzuje go kompletny brak kreatywności z przodu , biega , czasami poda do najbliższego , wstrzeli piłkę w pole karne ale na nic nieszablonowego nie można liczyć, zwykły rzemieślnik . My w ofensywie potrzebujemy jednak "czegoś" więcej . Już Sobota czy Pawłowski jak są w formie potrafią coś zdziałać "innego" , podobnie Makuszewski oczywiście jeśli chodzi tylko o Polskich skrzydłowych ponieważ Traore z Lechii ma to coś co odróżnia go od innych skrzydłowych z naszej ligi a w dodatku potrafi dobrze wrzucić z piłki stojącej co u nas woła o pomstę do nieba ...
![]() Z drugiej strony z Kupisza można byłoby zrobić dobrego ofensywnego prawego obrońcę To jest częsta praktyka w przypadku skrzydłowych " ze słabym pokrętłem w nodze " zwłaszcza jeśli zawodnik ma zdrowie do biegania . Gry w defensywie zawsze można się nauczyć a reszta wyjdzie w praniu .Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez fanfan : 18.08.2012 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
w sumie to Kupisz tak samo drewniany jak Kirm, na to samo wyjdzie, mają podobne zalety i wady
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nawet jak nie grał słabo, to i tak to było za słabo jak na zespół z aspiracjami jakie ma Wisła. My potrzebujemy zawodników dobrych, a nie rzemieślników/przeciętniaków. Kirm, Jirsak to zawodnicy najwyżej na środek tabeli *(Górnik Zabrze, Podbeskidzie) , pewnego pułapu nie przeskoczą.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|