The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2012, 17:03
Chyba się komuś z Lechią Lwów pomyliło ;D
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.08.2012, 17:17
Z oficjalnej lechia.pl ;
Na poniedziałkowej oficjalnej prezentacji zespołu Lechii Gdańsk po raz pierwszy został pokazany w całości pierwszy komplet na sezon 2012/13 przygotowany dla Klubu specjalnie przez firmę Adidas. Kibice Biało-Zielonych na pewno zwrócili uwagę, że na getrach była umieszczona data 1903.

Rok 1903 na getrach Lechii jest ukłonem w stronę najstarszego polskiego klubu, który w swojej nazwie miał „Lechię” mianowicie Lechii Lwów. Ten klub był pierwszym piłkarskim założonym w Polsce i było to właśnie w 1903 roku. Barwy miał także biało-zielone. Jego zawodnikiem w latach 30. był Ryszard Koncewicz – były legendarny selekcjoner reprezentacji Polski, który w 1949 roku był też trenerem Lechii Gdańsk.

Biało-zielone barwy oraz nazwę zespołu przejęła założona w 1945 rok Lechia Gdańsk. W przyszłym sezonie (2013/14) na getrach pojawi się data powstania Lechii Gdańsk czyli rok 1945.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 14.08.2012 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
Kapcok7
Member

Od: 06.2010

Stary 14.08.2012, 18:33
Chyba ktoś się tu pomylił i próbuje to odkręcić
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki”
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 14.08.2012, 18:37
Nie znam dobrze historii Lechii więc nie wypowiem się co do układu kolorów na koszulce ale sądzę że lepiej wyglądałby "pasiak" gdzie barwy ułożone są mniej więcej tak : https://sklep.lechia.pl/image/cache/...na-500x500.jpg
; )
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 17.08.2012, 09:54
Pany, mam pytanie, gdzie najtaniej dostanę koszulkę meczową na ten sezon(czerwoną)? Potrzebuję takową, wraz z dorobieniem ksywy i numeru. I jeszcze jedno czy mają one z przodu nadruk sponsorów? (telefonika )
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.08.2012, 09:58
KonŸado napisał(a):Wyświetl post
Pany, mam pytanie, gdzie najtaniej dostanę koszulkę meczową na ten sezon(czerwoną)? Potrzebuję takową, wraz z dorobieniem ksywy i numeru. I jeszcze jedno czy mają one z przodu nadruk sponsorów? (telefonika )
Na allegro masz bez nadruku sponsora za 200 złotych.
http://allegro.pl/koszulka-adidas-wi...541481806.html

Oczywiście to prawdopodobnie półoficjalna chałtura i doszyte logo do jakiegoś domyślnego szablonu adasia, ale oprócz szczegółów nie będzie chyba wielkiej różnicy.

Ostatnio edytowane przez Watts : 17.08.2012 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 17.08.2012, 13:37
Diabeł tkwi w szczegółach, musiałbym wiedzieć na 100 % że to nie jakaś gówniana podróba(może ktoś kupował taką?), a tam nawet zdjęc koszulki nie ma. Ciekawe czemu a koszt dorobienia napisów? Ile? I czy da radę zrobić takie jak na meczówkach ( czcionka etc)
PS: Swoją drogą niech mi ktoś wyjaśni, jak to możliwe że koszulki np Realu można dostać nawet poniżej 200 zł a średnia cena naszych to ~250 zł oO Chyba że to podróby.
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 17.08.2012 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 17.08.2012, 14:40
Diabeł tkwi w szczegółach, musiałbym wiedzieć na 100 % że to nie jakaś gówniana podróba(może ktoś kupował taką?), a tam nawet zdjęc koszulki nie ma. Ciekawe czemu a koszt dorobienia napisów? Ile? I czy da radę zrobić takie jak na meczówkach ( czcionka etc)
PS: Swoją drogą niech mi ktoś wyjaśni, jak to możliwe że koszulki np Realu można dostać nawet poniżej 200 zł a średnia cena naszych to ~250 zł oO Chyba że to podróby.
Z nadrukiem - kiedyś chyba było tak, że mogłeś zanieść obojętnie jaką koszulkę do Fanatyka i wykonali go w ciągu, tam, dnia czy dwóch (nie na miejscu).
Z czcionką jest generalnie tak, że o ile numer jest taki jak na meczówkach, o tyle z ksywą możesz mieć problem. Nie wiem jak w tych nowych sklepach w hali, ale odkąd pamiętam i gdy ja kupowałem, to robili inną. Widziałem na trybunach gości z całym napisem oryginalną czcionką Eks, ale nie wnikałem w temat. To jest bodaj Tahoma Bold czy inna domyślna czcionka z Worda i pewnie gdzieś w Krakowie w niekoniecznie sportowym sklepie można to jakoś dorobić za 20-30 zł.

Co do ceny - może być tak, że producent traktuje nas jak klienta gorszej kategorii. Koszulki Realu idą w milionach każdego sezonu, a Głowa pisał na czacie, że piłkarze dostają dwa komplety na sezon (!!!). Zakładam, że klub sprzedając z puli która niewiele różni się od meczówek, chce przynajmniej zbić trochę kaski na przebitce. I jednocześnie blokuje oryginalne nadruki, bo potem ludzie nabierają kupujących na allegro, że to meczówka od piłkarza, bo mało osób zwraca uwagę na pierdoły typu naszywki. A koszulka schodzi za dwa razy więcej.

PS Koszulki zachodnich klubów na allegro przez sprzedających często są zamawiane prosto z fabryk i outletów np. w Indochinach albo innych rejonach Azji. Nieraz kupowałem takie za śmieszną cenę typu 150 zł, podczas gdy oficjalne sklepy klubowe sprzedają za równowartość 300 albo nawet 400 złotych. Koszulka przychodziła po miesiącu z Tajlandii albo innego Wietnamu, rzecz jasna oryginalna i bez zarzutu, z oryginalnym nadrukiem z danej ligi na plecach, ale możesz sobie wyobrazić ile kosztuje koszulka prosto od podwykonawcy. Bo to często nie jest stricte Nike albo Adidas, tylko jakiś tam Muay Thai Raczadam i Synowie gdzie duże firmy zlecają produkcję replik (bo meczówki to to nie są )
Ostatnio edytowane przez Watts : 17.08.2012 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 18.08.2012, 20:29
dzięki za obszerną odpowiedź Trochę przesada ~ 300 zł ( z przesyłką) za koszulkę, ale czego się nie robi dla Wisełki ^^
Może nie kombinować i kupować tej o której mówiłeś, skoro nie wiadomo jak to zrobione, a np. zamówić przez stronę oficjalną Wisły? Tam też jest opcja z napisem i numerem, może tam robią czcionką taką jak na meczówkach? Może się ktoś orientuje?
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 20.08.2012, 10:13

Trochę żydowska ta opaska Głowy...
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 20.08.2012, 11:20
Może nie kombinować i kupować tej o której mówiłeś, skoro nie wiadomo jak to zrobione, a np. zamówić przez stronę oficjalną Wisły? Tam też jest opcja z napisem i numerem, może tam robią czcionką taką jak na meczówkach?
Pies jest pogrzebany właśnie tutaj - nawet sklep klubowy nie zrobi Ci oryginalną czcionką jak kupisz u nich. Musielibyśmy nie być Wisłą Kraków, żeby człowiek za kupę pieniędzy jaką płaci za oryginalny trykot dostawał jeszcze oryginalny napis, jeszcze czego

Zamawiałem kiedyś z oficjalnej przez neta i dostałem to, o czym piszę - numer oryg, ksywa fejkowa
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 20.08.2012, 13:53
Oki, w takim razie chyba nie opłaca się wydawać 100 zł więcej tylko za to że będe miał napis "Telefonika" ( którego zresztą nie chce). /Gdzie za to można samemu dorobić napis i numery? Żeby zmieścić się w tych powiedzmy 230 zł (wliczając koszt przesyłki koszulki), najlepiej gdzieś w rynku, albo w ok galerii krakowskiej : )
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.08.2012, 00:16
w dh wanda w nowej hucie (naprzeciw sklepu z odżywkami) wprasuja ci kazdy nadruk o wieeele taniej niz 100pln
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.08.2012, 09:18
Watts napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie koszulki z wszelakimi kołnierzykami są po prostu automatycznie zajebiste. Te nasze tegoroczne na przykład, to zostawiłbym już na stałe
Strasznie szpeci ten Lotos , dla mnie wygląda to strasznie. Juz mogli usunąć te żółte tło.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 24.08.2012, 10:07
zaciekawilo mnie co oznacza data 1903 na getrach modelki powyzej w stroju Lechii
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,12...a_1903_na.html
.....
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.08.2012, 10:51
Jeszcze apropo nadruków to koledze pomoge. Jeżeli masz bliżej na Zabłocie to na rogu jest piętrowy budynek z koszulkami w oknach na pierwszym piętrze gdzie wykonują prasowanki w dobrych cenach.
Odpowiedz cytując
Kapcok7
Member

Stary 24.08.2012, 17:28
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
zaciekawilo mnie co oznacza data 1903 na getrach modelki powyzej w stroju Lechii
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,12...a_1903_na.html
Zanim coś napiszesz to przeczytaj co jest parę postów wyżej.
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki”
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 31.08.2012, 23:09
W związku ze strojami na przyszły sezon, to jak chcecie mieć naprawdę wpływ na to jak ma strój wyglądać to zajmijcie się tym już teraz!
Bo w maju znowu będą płacze, przysłowiowa "ręka w nocniku", akcje na fejsbuku, biadolenie że nikt kibiców nie słucha.

Teraz jest czas na rozmowy kibiców z klubem jeśli chcą mieć coś do powiedzenia w tej kwestii. W styczniu nawet może być już za późno, bo wtedy może się okazać, że projekty już są klepnięte.
Pozdrawiam.
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.09.2012, 00:11
a do kiedy w ogole mamy adidasa?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 01.09.2012, 10:38
do końca tego sezonu
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2012, 11:33
Nie jestem osobą kompetentną w tej dziedzinie stąd zapytanie: czy przeprowadzenie symulacji przez jakąś renomowaną firmą na temat wzrostu zysków z tytułu zakupu koszulek Wisły po wstawieniu na serce Białej Gwiazdy, to jakieś olbrzymie koszta? SKWK mogłoby zlecić taką symulację i z nią zgłosić się na rozmowy do klubu. Wizja dodatkowego zysku (nawet jeśli miałoby to być ok. 100 tys. zł) w tych trudnych czasach powinna być interesująca, a pracują w klubie na tyle ograniczone osoby, że bez pisemnej podstawki raczej się za tą sprawę nie zabiorą.
Odpowiedz cytując
JmB
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 07.09.2012, 21:23
Gdyby....
Mocniej.... Lepiej.... Bardziej....

Moja wizja z Nike.

Pierwszy strój standardowa kolorystyka.
Drugi strój stylizowany na pierwsze stroje Wisły z 1906 roku.
Trzeci to ibiały strój z Niebieską szarfą.

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 07.09.2012, 21:29
Projekt całkiem fajny. Wśród (net)kibiców United wiele pi.zd spadło na głowę tego "piżamowego" szablonu, ale z prostym znakiem graficznym białej gwiazdy jest naprawdę bardzo ładny.

Hehe, Nike. Jeżeli faktycznie umowa z Adkiem nam wygasa w tym sezonie, to za rok nasze orły będą biegać w Zinie albo innym JAKO. Dobrze, że z rynku zniknęło już słynne Tico, które dekadę temu zaopatrywało 3/4 ligi w poliestrowe, błyszczące się jak psu jajca trykoty
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.09.2012, 21:39
Najpewniej zostanie adidas bo wygląda na to że chcą być w najbliższej przyszłości monoplistą w TME. NIKE to raczej marzenie na tą chwile choć akurat oni są bardzo niepewni w projektowaniu wzorów (Barcelona i MU w tym sezonie). Adidas ma bardziej klasyczne i schludne wzory a nasze aktualne koszulki wyjątkowo sie udały.
Dobrze też wyglądają koszulki Under Armour w których gra teraz Jagiellonia

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.09.2012, 14:41
Nie byłbym pewny tego ze adidas zostanie. Jeśli nie będzie pucharów i pierwszej dwójki , to wątpie w przedłużenie umowy. Nike moze byc, ale jako partner techniczny a nie sponsor,wiec raczej słabo jak na nasze wymagania. Undera chętnie bym widział bo mają fajny materiał, puma też w sumie (jak biore do reki meczówke Śląska i naszą to mam wrażenie że WKSu jest o kg lżejsza)
Piłkarsko zasługujemy na TICO, no ale że rynek ich wyparł zawsze zostaje saller ;] Albo colo. Tylko czy Nasz biedny klub stac bedzie na zakup nowych trykotów? Zawsze mozna zasłonic znaczek umbro i grac w skorżowych strojach.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 08.09.2012, 17:57
http://www.static.urbancity.pl/image...e_nobleink.JPG

znalezione..
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.09.2012, 18:24
Jmb zajebiste!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 08.09.2012, 20:45
jaka cena?

edit: nie trzeba już:
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...red-white.html
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.09.2012, 15:40
Te projekty JmB są całkiem ciekawe, pomarzyć zawsze można I też bym chętnie zobaczyła naszych piłkarzy w strojach Under Armour w przyszłym sezonie, bo patrząc na meczówki Jagi, to ta firma ma potencjał. Zobaczymy jak to będzie, jak dla mnie to koszulki z tego sezonu mogłyby zostać jeszcze na następny.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.09.2012, 16:52
W związku, że proponujecie nowych sponsorów technicznych pozwoliłem sobie zrobić parę projektów na podstawie modeli na ten sezon.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów