The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2012, 17:43
16-18 to wiek juniora.

Kaziu M. pokazuje, ze jednak o punkty mu slabo idzie. 0;1 z Sandecja, ktora przegrala 0;5 z Zawiesza. Nie potrafili Cabajowi bramki stzrelic :(
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.08.2012, 18:56
Poziom tego meczu był tragiczny, dość powiedzieć, że najlepszy na boisku był Mateusz Kowalski.
Z kolei oprócz jednego błędu to Nalepa zagrał dosyć przyzwoicie i był chyba najlepszy z ekipy Termaliki.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.08.2012, 19:39
najm napisał(a):Wyświetl post
16-18 to wiek juniora
Niewątpliwie. Ale ponieważ poziom ligi juniorskiej jest jaki jest (z kim oni tam grają, z Nadwiślanem? z Polonią Kraków?), lepiej żeby co lepsi szli grać w ME ze starszymi (lepszymi?) zamiast wiecznie młodych talentów z wiekiem pozwalającym na wizyty w klubach go-go.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 15.08.2012, 20:11
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Niewątpliwie. Ale ponieważ poziom ligi juniorskiej jest jaki jest (z kim oni tam grają, z Nadwiślanem? z Polonią Kraków?), lepiej żeby co lepsi szli grać w ME ze starszymi (lepszymi?) zamiast wiecznie młodych talentów z wiekiem pozwalającym na wizyty w klubach go-go.
Chodzi o to, że MESY nikt nie traktuje poważnie, a w zwykłych ligach gra się o coś i ta presja powoduje, że jednak trzeba się trochę bardziej postarać. Co oczywiście nie znaczy, że jest to doskonałe rozwiązanie, bo niższe ligi to mimo wszystko amatorstwo i granie z drwalami.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.08.2012, 21:08
jak dla mnie to zamiast tej całej mesy każdy klub powinien mieć druga drużynę gdzie nie wiem 80% zawodników powinna mieć wiek poniżej 18-19 lat reszta ile się chce i normalnie walczyć o awanse do wyższych lig max. do 1 jak to jest np. w Hiszpanii. na pewno kosztowało by to więcej niż mesa ale jak by taka druga drużyna grała nie wiem w 2-3 lidze to już przychodziło by na niektóre mecze trochę kibiców, poziom byłby automatycznie wyższy i na pewno wyłapało by sie dobrych zawodników do 1 drużyny. po za tym zawodnicy kontuzjowani mogli by dochodzić do formy właśnie w drugiej drużynie.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.08.2012, 21:23
Pan Andraż strzelił gola dla Słowenii.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 15.08.2012, 21:54
Sergiej pareiko!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.08.2012, 21:57
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.08.2012, 22:06
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
Pan Andraż strzelił gola dla Słowenii.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 15.08.2012, 22:09
Już jest !!!!

Od A do Z...Arek Głowacki

Cytat:
G jak Grzegorz Olszowiec (biznesmen, który rzekomo miał otrzymać 40% z transferu „Głowy” do Wisły) – Wiem, że gdy grałem w Lechu, klub nie miał pieniędzy i pożyczał je od biznesmenów. Osobiście nigdy Pana Olszowca nie poznałem, ale rzeczywiście mogło to tak w moim przypadku wyglądać.
I jak idol – Nie miałem nigdy jakiegoś jednego idola. Oczywiście, podobała mi się gra wielu zawodników, którzy grali ofensywnie, a zarazem twardo w obronie. Kiedy trafiłem już do seniorskiej piłki, to właśnie wspomniany wcześniej Damian Łukasik był zawodnikiem, który wywierał na mnie pozytywne wrażenie. Pamiętam także, że z racji świetnie wykonywanych rzutów wolnych lubiłem swego czasu Ronalda Koemana. Ale to już przeszłość, o której wielu młodszych kibiców może nawet nie słyszało.
K jak Kibice Wisły – Powiem szczerze – mój stosunek do Wisły, to...
http://wislalive.pl/news/od_a_do_z__..._glowacki-901/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.08.2012, 08:30
http://www.youtube.com/watch?v=MVcgi...ayer_embedded#!
Jeszcze asyste miał. Prowadź nas o wielki Kirm Ir Senie.
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.08.2012, 09:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=MVcgi...ayer_embedded#!
Jeszcze asyste miał. Prowadź nas o wielki Kirm Ir Senie.
Fenomenu tego piłkarza nie rozszyfrowaliby nawet "amerykańscy naukowcy".
U nas najczęściej wrzucał piłę na wysokości kolan tak, że nie przechodziła pierwszego obrońcy, pojechał na reprezentacje i dograł świetną mocną dobrą piłkę. W ubiegły sezonie nie strzelał w dogodnych sytuacjach gdy miał na swoją lepszą nogę, a na reprezentacji nie dość, że w pełnym biegu skleił idealnie na klatę to jeszcze uderzył lewą nogą czyli swoją słabszą.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 16.08.2012 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.08.2012, 10:08
Akurat jeśli chodzi o wrzutki, to jestem pewien, że mielibyśmy z niego o wiele więcej pożytku niż z Garguły. Niestety tu chyba wszystko leży w kwestii psychiki, po zdjęciach nawet widać, że Kiro trzyma się na uboczu, nie jest typem dowódcy i pewnie nawet nie potrafi postawić na swoim i zaangażować się w stałe fragmenty gry.
Kirm na pewno wykonywał kiedyś stałe fragmenty w reprezentacji (nie wiem jak jest teraz), robił to również w Domzale i w obu przypadkach efekt był dobry. Akurat jeśli czymś irytował to przyjęciem piłki i brakiem kreatywności w ofensywie. Może teraz gdy startuje z pozycji rezerwowego, którego już pewnie część osób skreśliła wskoczy na swój normalny poziom?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.08.2012, 10:49
Komentator rumuński zachwycał się znakomitym przyjęciem piłki w pełnym biegu przez Kirma, ciągiem na bramkę i precyzyjnym strzałem. Lubię Kirma. I żałuję, że nie robi tego samego w Wisle, choć miewa momenty gdy mu sie chce i wychodzi. Ale jak juz to prasa słoweńska napisała: Kirm gra w reprezentacji a w Wiśle zarabia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 16.08.2012, 10:50
Dlatego od dawna jestem za tym, żeby tego gościa wypchnięto gdziekolwiek póki można na nim jeszcze zarobić!
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.08.2012, 11:15
Nie wiem czy też zauważyliście ale np, po każdej bramce w rep. cieszy się, od razu biegnie do kolegi gratuluje mu. A w Wiśle, ta radość jest taka jakaś... nijaka.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.08.2012, 11:43
Przecież w sezonie 10/11 miał ciąg na bramkę, sporo goli i asyst na koncie, mimo iż w właśnie w owym sezonie nie był jakoś specjalnie widoczny, pewnie dlatego że nie popisywał się rajdami jak Melikson czy czasem Małecki. Skuteczność miał niezłą, później to wszystko znikło.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.08.2012, 22:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Komentator rumuński zachwycał się znakomitym przyjęciem piłki w pełnym biegu przez Kirma, ciągiem na bramkę i precyzyjnym strzałem. Lubię Kirma. I żałuję, że nie robi tego samego w Wisle, choć miewa momenty gdy mu sie chce i wychodzi. Ale jak juz to prasa słoweńska napisała: Kirm gra w reprezentacji a w Wiśle zarabia

Z nasz moze tego przyczyne

bo dla mnie to zjawisko jest ciezkie do przyjecia i wyjatkowo draznice.Gosc gra sobie fajnie w Slowenii po czym przyjdzie mu zagrac w ndz z GKS i bedzie człapał po boisku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.08.2012, 23:22
Nalepa nieźle zagrał w meczu Termalici, "upajałem się" tym "widowiskiem" tylko ze względu na niego i grał dość
pewnie pare razy ruszył do przodu ale bez skutku. Mimo wszystko to był mecz parodia z obu stron, Skołorzyński
fajnie wjeżdżał z lewej obrony ale jego strzały to strach się bać. Z zawodników występujących do tej pory w Wiśle
najlepiej wypadł Kowalski, grał swoją prostą gre i to było to.
Chrapek normalnie już trenuje?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.08.2012, 23:29
Z tego co mozna było przecztac na głównej trenuje ale raczej nie będzie brany pod uwage na mecz z GKSem , a szkoda .
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.08.2012, 08:45
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Z nasz moze tego przyczyne

bo dla mnie to zjawisko jest ciezkie do przyjecia i wyjatkowo draznice.Gosc gra sobie fajnie w Slowenii po czym przyjdzie mu zagrac w ndz z GKS i bedzie człapał po boisku.
Ja bym się tu na roli trenera skupił. Kirm grać umie i pokazuje to w reprezentacji. Wygląda, że trener nie bardzo umie trafić do niego w taki sposób, żeby zbudować mu motywację i chęć do gry.
Kirm jest oczywiście profesjonalistą i powinien grać na całego za pieniądze, które zarabia w Wiśle. Jest też człowiekiem, więc podlega wpływowi sytuacji emocjonalnej, relacji z trenerem, relacjom w zespole.
Kto grał w cokolwiek zespołowego to wie, że same chęci nie zawsze starczają. Jednemu trzeba pogrozić, innego poprosić, kolejnego chwalić - wychodzi brak przygotowania psychologicznego u naszych trenerów.
Jak ktoś ma wątpliwości co do ważności relacji trener - zawodnik w aspekcie osiągnięć tego drugiego to warto wgłębić się w informacje o stylu pracy Górskiego z kadrą czy Stamma z bokserami.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2012, 10:06
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Ja bym się tu na roli trenera skupił. Kirm grać umie i pokazuje to w reprezentacji. Wygląda, że trener nie bardzo umie trafić do niego w taki sposób, żeby zbudować mu motywację i chęć do gry
czyli nie trafiał Skorża , Kasperczak , Kulawik , Maaskant ( choć temu się udało trafić na pół roku ) , Moskal i teraz Probierz . To raczej z zawodnikiem jest problem , a nie z trenerem .

Dziwię się że dalej klub nie potrafi go sprzedać, bo CV oraz kompilacje można zrobić mu świetną . Myślę że na dzień dzisiejszy byłby to jedyny zawodnik z naszych " czołowych" graczy , po którego sprzedaży byśmy bardzo nie płakali , trochę jak swego czasu za Dudką czy Gorawskim.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.08.2012 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2012, 10:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
czyli nie trafiał Skorża , Kasperczak , Kulawik , Maaskant ( choć temu się udało trafić na pół roku ) , Moskal i teraz Probierz . To raczej z zawodnikiem jest problem , a nie z trenerem .

Dziwię się że dalej klub nie potrafi go sprzedać, bo CV oraz kompilacje można zrobić mu świetną . Myślę że na dzień dzisiejszy byłby to jedyny zawodnik z naszych " czołowych" graczy , po którego sprzedaży byśmy bardzo nie płakali , trochę jak swego czasu za Dudką czy Gorawskim.
Ale niby co ma klub zrobić? Wysyłać faksy do innych klubów, że mamy do sprzedania pierwszoplanową postać drużyny, której nie chcemy się pozbyć za żadną kwotę bo jest taki dobry, ale w sumie jak dacie milion euro to jest wasz? Zorganizować trupę cyrkową i jeździć po innych miastach i robić "pokaz umiejętności Kirma" i liczyć że znajdą jakiegoś frajera?

Przecież taki zachowanie od razu pokazuje potencjalnemu kontrahentowi, że "coś tu nie gra".

Jedynie jego manager mógłby mu w taki bezczelny sposób szukać klubu, ale jak Kirmowi tu jest dobrze to po co ma to robić?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2012, 10:24
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jedynie jego manager mógłby mu w taki bezczelny sposób szukać klubu, ale jak Kirmowi tu jest dobrze to po co ma to robić?
Kirm sam się wypowiadam w kontekście zmiany barw i nie mówił "nie".

Wystarczy dać zielone światło menago Kirma i powinien znaleźć mu przynajmniej średniej klasy klub , ew skontaktować go z Kucharskim , zaraz znajdzie mu angaż w MU
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2012, 10:28
Ale w ten sposób sprawiamy, że dostaniemy za niego albo ochłapy albo w najgorszym wypadku nic. Ciężko wycisnąć od potencjalnego kontrahenta sensowne pieniądze gdy on widzi, że chcemy się pozbyć. Proste prawa rynku.

Kirm aż taki słaby i niepożyteczny nie jest. Patrząc na naszą kadrę i brak jakichkolwiek rezerwowych skrzydłowych pozbycie się go w ten sposób to głupota.

Myśle, że jakby przyszła jakaś konkretna oferta za niego (nawet rzędu 500k euro) to Bednarz nie zastanawiałby się tylko go puścił.

PS. Ponadto taki Jaliens też pewnie nie mówi "nie" zmianie barw klubowych. Tylko chciałby w kolejnym klubie zarabiać tyle samo. Kirm może mieć podobne podejście.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 17.08.2012 o godz. 10:32.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.08.2012, 10:48
Zobaczymy jak Kirm będzie się zachowywał w tym sezonie, byc może przytłaczał go Małecki ? Zobaczymy jak to będzie.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.08.2012, 14:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Masz rację, że problem z zawodnikiem ale to trener powinien sobie z tym umieć poradzić. Jeśli radzi sobie selekcjoner reprezentacji to i trener Wisły ma szansę, tylko musi się postarać nieco, poszukać sposobu. Trener nie jest tylko od gwizdania na palcach w czasie meczu.
Z trenerem jest podobnie jak z nauczycielem - obie funkcje wymagają wiedzy i doświadczenia merytorycznego oraz (najczęściej zaniedbywanej) umiejętności pracy z grupą oraz z człowiekiem w kontakcie indywidualnym. Zwykle niestety trener zna się lepiej lub gorzej na piłce, nauczyciel na matematyce czy geografii, ani jeden ani drugi nie ma przygotowania do pracy z człowiekiem (indywid, i grupowo), a to osobna dziedzina.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 19.08.2012, 21:38
Średnia wieku naszej drużyny w dzisiejszym meczu z GKS-em to prawie 30 lat. Nie napawa mnie to optymizmem, tym bardziej, że tymi młodymi którzy zaniżali tę średnią byli Bunoza i Sikorski. Na nich raczej nie będziemy budować zespołu na lata (przynajmniej mam taką nadzieję). Powiem krótko - ciekawie to nie wygląda...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.08.2012, 21:57
cfa napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy jak Kirm będzie się zachowywał w tym sezonie, byc może przytłaczał go Małecki ? Zobaczymy jak to będzie.
Niestety swego czasu tak myślałem i był to duży błąd - Kirm jest mega chujowy i tak też będzie grał - to jest koleś w stylu tego Krivca czy jak mu tam było(z Amiki) - przyszedł z Bate jako obiecujący grajek, coś tam pomiszał na początku a później to jedna wielka tragedia.
Probierz na szczęście nie jest ślepy więc jest szansa że nie często będziemy oglądać tego parodyste w akcji

Natomiast mam nadzieje że Quioto będzie więcej grał, może ten cały Sikorski jest lepszy w przeszkadzaniu ale bez przesady, nie od tego chyba ma być napastnik...w Wiśle.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2012, 22:07
Tominho napisał(a):Wyświetl post
Średnia wieku naszej drużyny w dzisiejszym meczu z GKS-em to prawie 30 lat. Nie napawa mnie to optymizmem, tym bardziej, że tymi młodymi którzy zaniżali tę średnią byli Bunoza i Sikorski. Na nich raczej nie będziemy budować zespołu na lata (przynajmniej mam taką nadzieję). Powiem krótko - ciekawie to nie wygląda...
Nie znasz się. Bednarz odmłodził skład i oparł na Polakach.

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Niestety swego czasu tak myślałem i był to duży błąd - Kirm jest mega chujowy i tak też będzie grał - to jest koleś w stylu tego Krivca czy jak mu tam było(z Amiki) - przyszedł z Bate jako obiecujący grajek, coś tam pomiszał na początku a później to jedna wielka tragedia.
No chyba nie aż tak, żeby nie potrafić zaistnieć w naszej lidze...

Probierz na szczęście nie jest ślepy więc jest szansa że nie często będziemy oglądać tego parodyste w akcji
Tu też bym był ostrożny biorąc pod uwagę, że jego pupilkiem jest Sikorski.

Natomiast mam nadzieje że Quioto będzie więcej grał, może ten cały Sikorski jest lepszy w przeszkadzaniu ale bez przesady, nie od tego chyba ma być napastnik...w Wiśle.
Niestety, przeszkadzać najłatwiej. I tak pół biedy, jeśli przeszkadza przeciwnikowi...
Tu akurat mamy w czym wybierać. Dopiero jak przychodzi do kreowania akcji i gry w piłkę...
Ale też - taka jest "specyfika" naszej ligi. Chyba tylko u nas istnieją "napastnicy" grający tylko tyłem do bramki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.08.2012 o godz. 22:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów