|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kadrę powinien prowadzić wyłącznie obcokrajowiec. Przynajmniej nikogo z piłkarzy nie zna i układziki są zminimalizowane do 0.
Leo był ok. Po nim niestety same wynalazki dlatego było żle i żle będzie. Fornalik z Ruchem to na farcie jechał i szybko się o tym przekonamy że fachowiec to z niego jest ale na śląsku. Pieprzona klika betonowa gdzie wymieniają sie tylko nazwiska a materiał pozostaje ten sam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
i ....a znowu Ojgeny, ja .......ę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Powoływał wynalazki w stylu Pazdana i Zahorskiego bo szukał nowych piłkarzy, zamiast trzymać się ciągle tego samego składu. A, że znalezienie wartościowego polskiego piłkarza graniczy z cudem to już nie jego wina.
Cóż, taka jest dola selekcjonara, że jak próbujesz nowych zawodników i szukasz to albo hańbisz reprezentacje farbowanymi lisami albo "lansujesz na siłę kilku zawodników z polskiej ligi", natomiast jeśli trzymasz się piłkarzy sprawdzonych to jest "pieprzona klika betonowa gdzie wymieniają sie tylko nazwiska a materiał pozostaje ten sam" albo "i ....a znowu Ojgeny, ja .......ę..." albo nawet "znowu te same kaleki i przegrani zyciowo". ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ciekawe czy dożyję czasów w których będę kibicował kadrze piłkarskiej? Fornalik nie rezygnuje ze szmaciarzy, więc życzę mu samych wpierd oli.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Czym sobie ten Piech zasłużył na powołanie, widzieliśmy jego umiejętności z Victorią Pilzno, w tym meczu był niewidzialny/niewidoczny/nieobecny. Ja wiem że akurat Polska nie ma jakichś super napastników, no ale jakoś tą kadrę budować trzeba na młodych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Piłka to gra zespołowa. Dlaczego oceniasz go przez pryzmat meczu gdzie cała drużyna, nie tylko Piech, została ograna jak dzieci.
![]()
.
. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Piech jest w kadrze zeby go promowac dla Ruchu, przeciez to jest oczywiste.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OK. Ja rozumiem. Ale czemu przynajmniej nie przygotować drugiego napastnika młodego po Lewandowskim, który jednak na początku już coś znaczył. Jak z Ruchu to chociaż Jankowskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i Pareiko nie dał się w ostatnich sekundach przegranego przez Polskę z Estonią spotkania, pokonac przez polską reprezentację. Ja wiem, że pierwsze koty za płoty, ale troche to przykre przegrać z Estonią
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przykre? Estonia teraz to nie jest tak do konca druzyna do bicia jakby sie wszystkim wydawalo. Oni w eliminacjach do Euro doszli do barazy a Nasi jakby w tych eliminacjach grali to by na pewno tak daleko nie doszli. Mielismy tylko to szczescie, ze bylismy gospodarzami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mówicie o Estonii tak jak kilka lat temu mówiło się o cypryjskich klubach w europejskich pucharach.. Trzeba znać swoje miejsce w szeregu. Szkoda tylko, że kosztem kardy Ruch stracił trenera, dzięki któremu walka o MP była ciekawsza. Bo teraz to wątpię, żeby Niebiescy do walki o czołowe lokaty się włączyli.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Brawo Estonia !!
Chyba tylko narodowa klęska otworzy ludziom oczy co się dzieje ze sportem w tym kraju. Przerżnąć eliminacje, policja niech pozamyka wszystkie stadiony w....u, firmy się wycofają w cholerę i zostanie nam tylko Mucha ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
muszą teraz coś wygrać bo im panienki przestaną dawać dupy na zgrupowaniach. Kiedy gramy z San Marino?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Pupil Piechniczka może polecieć szybciej niż nam się wydaje
Ciekawe jak szatnia odebrała wybór Fornalika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak widze obecna zbieraninie kopaczy to zal nawet na to patrzec .ba! Dopoty z Grzesiem za sterami ,i cala ta bandą starych dziadów w PZPN bede za klęską w eliminacjach ,za zburzeniem calego PZPN ,wywaleniu kazdego zapijaego jego czlonka ,niech wejdzie kurator zaora to gowno a potem budujmy to wszystko na zdrowych warunkach ,bedzie to trwalo i to dlugo ale mysle ze warto,bo na obecny stan nie mozna juz patrzec ,ani na PZPN ani na kadre.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kurator gowno pomoze gdy kluby maja takie podejscie "cupiałowe" do szkolenia. Jak klubom nie zależy żeby mieć piłkarzy co potrafia grać, to czemu kilku dziadkom ma zależeć.
Dlatego własnie bagno było, jest i będzie. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Czy słusznie ? nie mnie to już oceniać, kazdy ma własne zdanie. Jednak ostatnio gdy patrzę i słucham kwiatków Smudy to poprostu mi zaczyna być gościa żal i czuję dziwny niesmak. Kozioł i to dosłowny się znalazł więc reszta się wypieła.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.08.2012 o godz. 23:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wow.
Inaczej nie potrafię tego opisać. Wow. P.S. Pomyśleć, że była awantura o brak orzełka na koszulce. Ja bym im go odebrał...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2012 o godz. 23:57.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Ale na Czarnogórę będą gotowi
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
O ....a... Oglądałem tę żenadę do 90 minuty i do terazi myślałem że było 0-0 a tu taka niespodzianka! Czapki z głów przed naszymi orłami, naprawdę nie lada wyczyn. Kiedyś mistrz Polski dostał z Estończykami, dzisiaj repra. Ostatnio MP przegrał z Czarnogórcami a kadra niedługo z nimi gra więc... Wiele kart jeszcze zostało do zapisania przez naszych reprezentantów! Powodzenia, pięknie jest przejść do historii!
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie oglądałem 2 połowy bo mi się nie chciało. To co odwalał Robercik to była jakaś kopanina podwórkowa.
Teraz, czekam na porażkę z San Marino i Wyspami Owczymi ![]() "Graja jak za Smudy a może i gorzej" - znamienny tekst, który wczoraj kilkukrotnie przewijał się w rozmowach. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do Czarnogóry dam mu(Fornalik) osobiście szansę, jak przegrają, nie chcę go juz widzieć w roli trenera, zresztą Piechniczka w PZPN też nie chce widzieć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co za pech.
Jakby Estonia zagrała z kimś mocniejszym, dajmy na to z Piastem Gliwice przynajmniej przekonalibyśmy się w jakiej formie jest Sergiej. A tak dupa ![]() I ten wstawka komentatora przed wolnym. Wyspy Owcze dały sobie wbić dwie bramki w doliczonym czasie gry, Ale spokojnie my nie wyspy Owcze No, rzeczywiście nie jedną tylko daliśmy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żenada straszna, lecz wina Fornalika znikoma, a właściwie żadna. Zmiany 2-3 nazwisk w powołaniu niewiele by dały, prawda jest taka, że ci kopacze z takimi rywalami jak Estonia powinny wygrywać bez trenera - z marszu, powinni z nimi wygrać nawet jakby wstali w środku nocy i wyszli na boisko. Wystarczy porównać kluby w jakich grają Polacy a w jakich Estończycy. U nas są topowi zawodnicy BVB czy Arsenalu, u nich niekwestionowaną gwiazdą jest Pareiko z Wisły czy Vasilliev z Amkar Perm. Z całym szacunkiem, ale gdzie Wisła a gdzie Arsenal? Przegraliśmy z rywalem, którego populacja jest mniejsza niż liczba ludności Warszawy.
Jakby się kopaczom chciało to by wygrali. A tak to słyszymy jedynie gadki "staraliśmy się grać piłką, mieliśmy momenty, wiedzieliśmy z czego są groźni Estończycy". Wstyd i kompromitacja piłkarzyków. ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
A g... prawda. Dlaczego z Czechami nie wygrali? Nie chciało im się? Nie, piłka nożna to po prostu sport zespołowy, Choćby się każdemu z osobna strasznie chciało to nic to nie da bez współpracy. Dla tych ....... mecz kadry ma tylko walor marketingowy, menago dostaje kolejny argument, dieta wpada i tyle. A wszystko przez to że 90% z nich czuje się w kadrze pewniakami, burak Lewandowski przez cały mecz nie kopnął prosto piłki, ale na Czarnogórę "bedzie gotowy". Skąd ten pajac wie że dostanie powołanie? Jak w PRL czy się stoi czy się leży powołanie się należy. To widać efekty. Liczę na to że na Anglie nikt nie przyjdzie i Lato będzie na trybunach rozstawiał kartonowych kibiców.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Czechami nie wygrali bo byli po prostu słabsi. Porównywanie kadry Czech do kadry Estonii jest delikatnie mówiąc nietrafione. W tej pierwszej grają bądź co bądź zawodowcy, w tej drugiej kelnerzy-amatorzy. Z Estonią powinni wygrać przez sam fakt, że grają z ludźmi, którzy w piłkę grają głównie dla rozrywki, nie licząc kilku piłkarzy z zagranicznych lig (wśród których i tak najsilniejszym klubem jest Wisła..)
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Zwykle staram się ludzi bronić, ale to co wczoraj grał Lewandowski to jest...nie wiem co to jest, ale mógł powiedzieć trenerowi że mu się nie chce grać i niech da Piecha. Obejrzałem mecz Superpucharu Niemiec, tam Lewandowski grał naprawdę dobrze, strzelił bramkę, widać było jakość. A tu? Coś próbował ale najczęściej w slow motion. Może dlatego, że w BVB momentalnie ma kilka opcji do podania, a tu rozglądał się, rozglądał i nic.
,,Piech nie dostał w reprezentacji prawdziwej szansy" - coś takiego powiedział Fornalik przed meczem. I dał mu 10 minut gry (swoją drogą, w tym czasie zrobił więcej niż Lewy). To jest ta prawdziwa szansa, czy dostanie ją z Anglią? Mam go (WF) za inteligentnego człowieka, ale tego posunięcia zupełnie nie rozumiem. Szczęsny - bronił na dobrym poziomie, trudno powiedzieć czy miał szansę przy bramce. Piszczek - słaaba forma, jak na niego Wasyl - ech..lubię go strasznie, ale dał się ogrywać ogórkom. Perquis - brak szybkości tak jak u Wasyla. Musimy mieć przynajmniej 1 szybkiego stopera...Wie ktoś jak prezentuje się Glik pod tym względem? Wawrzyniak - Na moje oko solidnie. Borysiuk - duży plus dla tego pana. Powinien się zadomowić w pierwszej 11 obok Ojgena. Polanski - Solidnie, ale nic nie grał do przodu. Kuba - bez niego chyba byśmy jednej dobrej akcji nie zrobili. Rybus - na swoim, niezłym poziomie. Sobiech - bez komentarza. Mierzejewski - aktywny, niezły występ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|