The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
husarmac
Junior Member

Od: 08.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2012, 08:01
Jeśli ktoś przywołuje opinię Smudy o Brożku tzn. pochwały na temat Brożka itd... to chciałbym tylko przypomnieć, że Smuda zajał ostatnie miejsce w najsłabszej grupie w historii Mistrzostw Europy... więc Panowie i Panie ochłońcie i opinie Smudy włóżcie między bajki...

http://www.youtube.com/watch?v=2NJYV8Zeff8
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.08.2012, 09:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie jest tajemnicą, że Łysy lubi chrzanić w mediach od rzeczy.

Z drugiej strony - co drugi piłkarz ma jakieś epizody za sobą. Dostaje nagle taki więcej pieniędzy niż jest w stanie ogarnąć i wali mu w pałę, szczególnie w młodym wieku.

Probierz coś tam wspominał o "niemieckim wychowaniu", więc liczę że nie będzie z nim żadnych problemów pozasportowych. Na te czysto piłkarskie jesteśmy raczej przygotowani, ale jak by się jeszcze okazało że mu bije w czajnik...

Lepiej nie zapeszaj.
No właśnie z Sikorskim jest taka sprawa, że chyba przygniótł go trochę Wojciechowski. Ale w Zabrzu dawał chłopak radę, może wróci do tej dyspozycji i będzie z niego pożytek, a jak nie to hmm będzie statystował na ławce.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2012, 10:21
zawsze można zrobić klub Sikorskiego w rezerwach
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.08.2012, 10:28
husarmac napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś przywołuje opinię Smudy o Brożku tzn. pochwały na temat Brożka itd... to chciałbym tylko przypomnieć, że Smuda zajał ostatnie miejsce w najsłabszej grupie w historii Mistrzostw Europy... więc Panowie i Panie ochłońcie i opinie Smudy włóżcie między bajki...

http://www.youtube.com/watch?v=2NJYV8Zeff8
Bardzo celna uwaga. W pełni podzielam.

Moja opinia na temat powrotu Brożka jest już Wam znana. Dodam tylko taką rzecz. Wielu tutaj pisze jakby to wspaniale Brożek współpracował z Meliksone, Ilievem czy Genkovem. Ja ,nauczony doświadczeniem ostatniej dekady, wiem ,że jak przyjdzie Brożek to pewnie zaraz potem odejdzie Genkov albo Melikson. Nic w przyrodzie nie ginie. Trzeba kogoś sprzedać, by komuś zapłacić.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 15.08.2012, 11:12
Bronex zapomniałeś o Małeckim.Aczkolwiek równie dobrze może odejść ktoś z trójki Garguła-ostatni Holender-Boguski.Możliwe że Boguskiego po odejściu Ćwielonga przygarnął by Śląsk tak samo jak Gargułe a ostatniego Holendra mógłby przygarnąć ten który go ściągnął do Wisły czyli M
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.08.2012, 11:52
Jaja będą jak Bednarz sprzeda Maora żeby zakontraktować Pawła
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 15.08.2012, 12:06
Nie porównujcie możliwości powrotu Pawła do powrotu Żurawia, chociażby dlatego, że Żuraw gdy wracał był trochę starszy. Porównanie Kuby do Meliksona też jakoś mi nie podeszło, to inny typ zawodnika. Poza tym moim zdaniem lepszą techniką dysponuje Maor.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2012, 12:09
Z zakontraktowaniem Pawła różnie może być. Wiadomo co potrafi. Z nim jest jak z wieloma polskimi piłkarzami, którzy jadą za granicę i wracają z podkulonymi ogonami. Come back'i w Wiślackim wydaniu rzadko były udane. Ale w wyniku braku posiadania drugiego sensownego napastnika, obecność Brożka mogła by być zbawienna. Być może stanie się drugim Frankowskim... Ja mówię tak dla Brożka, wolę jego niż jakiegoś emeryta. Pozdro
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.08.2012, 12:25
Niby większość na forum twierdzi że wątek "Polityka transferowa Wisły" to wątek o czymś co...... nie istnieje ,
a jednak naklepaliśmy już 2000 stron !!!.
W związku z tym małym jubileuszem pozdrawiam wszystkich i gratuluje (?)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 15.08.2012 o godz. 12:36.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2012, 12:30
Grantar, przyłączam się do życzeń. A jednocześnie życzę wszystkim, by jakiekolwiek postulaty się kiedykolwiek spełniły. Aby polityka naszego klubu dała nam upragnioną Ligę Mistrzów!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 15.08.2012, 12:43
Dariook napisał(a):Wyświetl post
...
Zresztą nie wymagajmy od nich żeby umierali na boisku bo wystarczy że będą grali piłką i nikt serca nie będzie musiał tracic. Przez te wszystkie lata to szczerze mówiąc, mam dośc wybieganych wyników oraz ostrej walki i ambicji zamiast taktyki i umiejętności piłkarskich.
...
Chyba dwa najlepsze zdania jakie padły na forum w ostatnim czasie.

Sedno sprawy!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.08.2012, 12:45
A ja tam jestem za powrotem Pawła, wolę żeby taki młody Kamiński czy inny młody napastnik Wisły podpatrywał na treningach Brożka niż takiego Sikorskiego, któremu piłka po przyjęciu odlatuje na 5 metrów....
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.08.2012, 12:49
W jakiej Paweł jest obecnie formie? co osiągnął w Turcji? ile bramek strzelił? czy zna ktoś odpowiedź? pytam serio bo nie wiem. Nie śledziłem tego.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.08.2012, 12:56
Nic nie strzelił, nic nie osiągnął, jest bez formy. Nie potrzebujemy go.
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 15.08.2012, 13:36
Quorth napisał(a):Wyświetl post
W jakiej Paweł jest obecnie formie? co osiągnął w Turcji? ile bramek strzelił? czy zna ktoś odpowiedź? pytam serio bo nie wiem. Nie śledziłem tego.
Brozek od stycznia 2011 roku pojawil sie w 27 spotkaniach na poziomie klubowym zdobywajac trzy bramki. Srednio zdobywal bramke co dziewiec meczy lub jedna na 6 miesiecy.

W kadrze szlo mu troche lepiej gdzie od stycznia 2011 roku zagral 13 razy strzelajac 3 bramki. Strzelal bramke co czwarty mecz.

W duzej czesci jego wystepy czy to w kadrze czy klubie nie byly w pelnym wymiarze czasowym.

michu-k napisał(a):Wyświetl post
Nic nie strzelił, nic nie osiągnął, jest bez formy. Nie potrzebujemy go.
Mozna dyskutowac czy go potrzebujemy jednak to ze przez ostatnie 20 miesiecy Pawel nic nie strzelil, nic nie osiagnal i to ze jest bez formy jest niestety faktem.
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 15.08.2012, 14:06
Co do wyjazdu Brożka na Euro byłem przeciwny, ale jego powrót do nas bym przemyślał. Ma zagraniczne doświadczenie, wiemy że "jakieś" umiejętności posiada. Na naszą "ekstraklasę" powinno wystarczyć. Nie jest jeszcze tak stary, więc istnieje możliwość, że w naszej lidze która w tym sezonie będzie prezentować wyjątkowo marny poziom się odbuduje i będzie realnym wzmocnieniem. Poza tym dałby większe pole manewru, i w ataku i w pomocy.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 15.08.2012, 14:34
W czym taki Genkov jest gorszy od Brożka, przecież Paweł bazuje na zagraniach kolegów, sam bramki nie zdobędzie, a Genkov przecież też okazje wykorzysta.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.08.2012, 14:39
Ale razem ich gra by sie prawdopodobnie uzupelniala. ja bym byl za powrotem Pawła pod warunkiem Ze nikt inny nie odejdzie z zespołu
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.08.2012, 14:53
Skoro mamy ponoć grać 2 napastnikami, w zamyśle Genkov + drugi, to oczywiście powinien być to ktoś obdarzony dobrą szybkością, aby się dobrze uzupełniali. Akurat w kadrze mamy wielką zagadkę Boguskiego, młodego Honduranina, który może być ciekawą opcją na skrzydła, gdzie mamy również brak zawodników i Sikorski, z którego jest zagadka jeszcze większa jak w przypadku Rafała. Jeśli uda się znaleźć pieniądze bez sprzedaży naszych czołowych piłkarzy (oddanie gdzieś Jovanicia - chyba to jedyna sensowna opcja) to chętnie widziałbym Brożka w Wiśle. Pod koniec epizodu w Wiśle, gdy grał już trochę na alibi i widoczny był brak formy nadal był gwarantem 5 goli na rundę i co tu w ogóle dużo mówić, Brożek fizycznie w dobrej dyspozycji, nawet w gorszej formie niż za najlepszych czasów, daje nam o wiele większe możliwości niż Sikorski, czy Boguski (po kontuzji - tu też należy mieć nadzieję, że w końcu wróci do swego poziomu).
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.08.2012, 15:10
syryls napisał(a):Wyświetl post
W czym taki Genkov jest gorszy od Brożka, przecież Paweł bazuje na zagraniach kolegów, sam bramki nie zdobędzie, a Genkov przecież też okazje wykorzysta.
Podlicz im asysty. Pod względem czucia gry kombinacyjnej i stwarzania sytuacji kolegom Paweł powinien prezentować się wyraźnie lepiej niż Genkov.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.08.2012, 15:12
Paweł ma zmysł do gry w piłkę, Genkov najwyżej umie wykończyć jakąs patelnię, ale i to nie zawsze.
..
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.08.2012, 15:15
tofik napisał(a):Wyświetl post
Paweł ma zmysł do gry w piłkę, Genkov najwyżej umie wykończyć jakąs patelnię, ale i to nie zawsze.
Nie mam nic do Pawła, wręcz odwrotnie, chcę żeby wrócił do Wisły. Ale obawiam się, że na 10 prób Brożek by przestrzelił 8 "patelni" czyli pierwszą bramkę z Lubońskim. Nie przeginajmy w obie strony.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.08.2012, 15:32
Cytat:
Nie mam nic do Pawła, wręcz odwrotnie, chcę żeby wrócił do Wisły. Ale obawiam się, że na 10 prób Brożek by przestrzelił 8 "patelni" czyli pierwszą bramkę z Lubońskim. Nie przeginajmy w obie strony.
Jak już tak porównujesz to:
http://www.youtube.com/watch?v=8B4AWiPLgKs wcale nie miał 8 patelni w tym meczu.
Genkova swoją strzelił jakoś barkiem w meczu z Lubońskim bo głową niestety jej czysto nie trafił, a zakładam, że chciał. Nie przeginajmy "w obie strony".

edit:
A według mnie Brożka była trudniejsza i "patelnią" na pewno nie była.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.08.2012 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 15.08.2012, 15:40
Przyznaje się bez bicia, że nie wiedziałem że strzelił barkiem. Ale swoje zdanie podtrzymuje. Nie ma co przesadzać. A co do sytuacji co przytoczyliśmy. Bramka Brożka bardzo ładna. Ale sytuacja Genkowa trudniejsza, musiał się cofać po piłkę. A każdy kto próbował wykonać takie uderzenie wie jakie to trudne. I tutaj wracamy do meritum sprawy, że nie była to żadna patelnia.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 15.08.2012, 15:43
Grantar jeszcze zapewne dziś dojdzie wątek Brożka i Bednarza do 2012 strony
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 15.08.2012, 17:08
Wypominacie Brożkowi jak mu nie szło w Turcji,a myślicie,że gdyby strzelił te kilka bramek więcej to byłby w naszym zasięgu? nie byłoby nawet tematu,jest ogromna szansa na klasowego napastnika i trzeba z tego korzystać ,Torres w Chelsea nie mógł strzelić bramki od ponad 24 godzin na boisku a kosztował ogromne pieniądze,my mamy Brożka za darmo więc nie rozumiem waszych obaw.Wisły nie stać na klasowego napastnika co pokazało obecne okienko dlatego trzeba trzymać kciuki żeby ten transfer doszedł do skutku.

Zobaczcie sobie ile trzeba wydać kasy na napastnika który coś strzela przykład Piecha z Ruchu do wzięcia za milion euro a były już oczekiwania 2 milionów euro.Biton zdobył kilka bramek dla Wisły a koszt wykupu ogromny ,poszedł do Standardu i jakoś nie słyszałem żeby strzelał bramki.

Nawet jeżeli Brożkowi nie szło poza krajem to w Wiśle się odnajdzie i da dużo radości swoimi golami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 15.08.2012, 17:11
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Genkova swoją strzelił jakoś barkiem w meczu z Lubońskim bo głową niestety jej czysto nie trafił, a zakładam, że chciał. Nie przeginajmy "w obie strony".
To chyba ślepy jestem. Ja tam widze czyste uderzenie głową
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.08.2012, 17:13
Ktoś uważa, że Wisłe stać na napastnika lepszego niż Brożek?

Czy może wolicie oglądać w akcji Sikorskiego?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 15.08.2012, 17:20
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
Wypominacie Brożkowi jak mu nie szło w Turcji,a myślicie,że gdyby strzelił te kilka bramek więcej to byłby w naszym zasięgu? nie byłoby nawet tematu,jest ogromna szansa na klasowego napastnika i trzeba z tego korzystać ,Torres w Chelsea nie mógł strzelić bramki od ponad 24 godzin na boisku a kosztował ogromne pieniądze,my mamy Brożka za darmo więc nie rozumiem waszych obaw.Wisły nie stać na klasowego napastnika co pokazało obecne okienko dlatego trzeba trzymać kciuki żeby ten transfer doszedł do skutku.

Zobaczcie sobie ile trzeba wydać kasy na napastnika który coś strzela przykład Piecha z Ruchu do wzięcia za milion euro a były już oczekiwania 2 milionów euro.Biton zdobył kilka bramek dla Wisły a koszt wykupu ogromny ,poszedł do Standardu i jakoś nie słyszałem żeby strzelał bramki.

Nawet jeżeli Brożkowi nie szło poza krajem to w Wiśle się odnajdzie i da dużo radości swoimi golami.
Piech na ligę wystarczy zresztą wielu wystarczy, ktoś kopnie byle dalej Piech popędzi niczym struś pędziwiatr i strzeli gola, w Europie każdy linii defensywnej a z tego co widziałem to on chyba tyko z szybkości bramki strzela. Umówmy się to nie jest klasowy napastnik, sorry ale Boguskiego do pięt nie dorasta, bo ten przynajmniej jakoś się zaprezentował w Europie. Biton już trzymał jakiś poziom, parę bramek w sezonie było gwarantowane. Dość o nich, gdyby Brożek rozwiązał wcześniej kontrakt to moglibyśmy go zakontraktować. To też jego wina, że się nie postarał.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.08.2012, 17:28
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Ktoś uważa, że Wisłe stać na napastnika lepszego niż Brożek?

Czy może wolicie oglądać w akcji Sikorskiego?
Ano nie stać. Ani na lepszego niż Brożek ani na piłkarza z podobnym CV czy umiejętnościami. Na Brożka też nas nie stać.

Osobiście wole oglądać w akcji Sikorskiego - może wtedy większość przejrzy na oczy jak obecna filozofia prowadzenia kubu Bednarza sprawdza się w rzeczywistości. Brożek przedłuży jedynie agonie tej farsy testów oraz mówienia A a robienia B.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów