|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Jeśli ktoś przywołuje opinię Smudy o Brożku tzn. pochwały na temat Brożka itd... to chciałbym tylko przypomnieć, że Smuda zajał ostatnie miejsce w najsłabszej grupie w historii Mistrzostw Europy... więc Panowie i Panie ochłońcie i opinie Smudy włóżcie między bajki...
http://www.youtube.com/watch?v=2NJYV8Zeff8 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
zawsze można zrobić klub Sikorskiego w rezerwach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Moja opinia na temat powrotu Brożka jest już Wam znana. Dodam tylko taką rzecz. Wielu tutaj pisze jakby to wspaniale Brożek współpracował z Meliksone, Ilievem czy Genkovem. Ja ,nauczony doświadczeniem ostatniej dekady, wiem ,że jak przyjdzie Brożek to pewnie zaraz potem odejdzie Genkov albo Melikson. Nic w przyrodzie nie ginie. Trzeba kogoś sprzedać, by komuś zapłacić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bronex zapomniałeś o Małeckim.Aczkolwiek równie dobrze może odejść ktoś z trójki Garguła-ostatni Holender-Boguski.Możliwe że Boguskiego po odejściu Ćwielonga przygarnął by Śląsk tak samo jak Gargułe a ostatniego Holendra mógłby przygarnąć ten który go ściągnął do Wisły czyli M
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jaja będą jak Bednarz sprzeda Maora żeby zakontraktować Pawła
|
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Nie porównujcie możliwości powrotu Pawła do powrotu Żurawia, chociażby dlatego, że Żuraw gdy wracał był trochę starszy. Porównanie Kuby do Meliksona też jakoś mi nie podeszło, to inny typ zawodnika. Poza tym moim zdaniem lepszą techniką dysponuje Maor.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Z zakontraktowaniem Pawła różnie może być. Wiadomo co potrafi. Z nim jest jak z wieloma polskimi piłkarzami, którzy jadą za granicę i wracają z podkulonymi ogonami. Come back'i w Wiślackim wydaniu rzadko były udane. Ale w wyniku braku posiadania drugiego sensownego napastnika, obecność Brożka mogła by być zbawienna. Być może stanie się drugim Frankowskim... Ja mówię tak dla Brożka, wolę jego niż jakiegoś emeryta. Pozdro
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Niby większość na forum twierdzi że wątek "Polityka transferowa Wisły" to wątek o czymś co...... nie istnieje ,
a jednak naklepaliśmy już 2000 stron !!!. W związku z tym małym jubileuszem pozdrawiam wszystkich i gratuluje (?)
Ostatnio edytowane przez Grantar : 15.08.2012 o godz. 12:36.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Grantar, przyłączam się do życzeń. A jednocześnie życzę wszystkim, by jakiekolwiek postulaty się kiedykolwiek spełniły. Aby polityka naszego klubu dała nam upragnioną Ligę Mistrzów!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Sedno sprawy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A ja tam jestem za powrotem Pawła, wolę żeby taki młody Kamiński czy inny młody napastnik Wisły podpatrywał na treningach Brożka niż takiego Sikorskiego, któremu piłka po przyjęciu odlatuje na 5 metrów....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W jakiej Paweł jest obecnie formie? co osiągnął w Turcji? ile bramek strzelił? czy zna ktoś odpowiedź? pytam serio bo nie wiem. Nie śledziłem tego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nic nie strzelił, nic nie osiągnął, jest bez formy. Nie potrzebujemy go.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
W kadrze szlo mu troche lepiej gdzie od stycznia 2011 roku zagral 13 razy strzelajac 3 bramki. Strzelal bramke co czwarty mecz. W duzej czesci jego wystepy czy to w kadrze czy klubie nie byly w pelnym wymiarze czasowym. Mozna dyskutowac czy go potrzebujemy jednak to ze przez ostatnie 20 miesiecy Pawel nic nie strzelil, nic nie osiagnal i to ze jest bez formy jest niestety faktem. |
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Co do wyjazdu Brożka na Euro byłem przeciwny, ale jego powrót do nas bym przemyślał. Ma zagraniczne doświadczenie, wiemy że "jakieś" umiejętności posiada. Na naszą "ekstraklasę" powinno wystarczyć. Nie jest jeszcze tak stary, więc istnieje możliwość, że w naszej lidze która w tym sezonie będzie prezentować wyjątkowo marny poziom się odbuduje i będzie realnym wzmocnieniem. Poza tym dałby większe pole manewru, i w ataku i w pomocy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W czym taki Genkov jest gorszy od Brożka, przecież Paweł bazuje na zagraniach kolegów, sam bramki nie zdobędzie, a Genkov przecież też okazje wykorzysta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ale razem ich gra by sie prawdopodobnie uzupelniala. ja bym byl za powrotem Pawła pod warunkiem Ze nikt inny nie odejdzie z zespołu
![]()
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Skoro mamy ponoć grać 2 napastnikami, w zamyśle Genkov + drugi, to oczywiście powinien być to ktoś obdarzony dobrą szybkością, aby się dobrze uzupełniali. Akurat w kadrze mamy wielką zagadkę Boguskiego, młodego Honduranina, który może być ciekawą opcją na skrzydła, gdzie mamy również brak zawodników i Sikorski, z którego jest zagadka jeszcze większa jak w przypadku Rafała. Jeśli uda się znaleźć pieniądze bez sprzedaży naszych czołowych piłkarzy (oddanie gdzieś Jovanicia - chyba to jedyna sensowna opcja) to chętnie widziałbym Brożka w Wiśle. Pod koniec epizodu w Wiśle, gdy grał już trochę na alibi i widoczny był brak formy nadal był gwarantem 5 goli na rundę i co tu w ogóle dużo mówić, Brożek fizycznie w dobrej dyspozycji, nawet w gorszej formie niż za najlepszych czasów, daje nam o wiele większe możliwości niż Sikorski, czy Boguski (po kontuzji - tu też należy mieć nadzieję, że w końcu wróci do swego poziomu).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Podlicz im asysty. Pod względem czucia gry kombinacyjnej i stwarzania sytuacji kolegom Paweł powinien prezentować się wyraźnie lepiej niż Genkov.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Paweł ma zmysł do gry w piłkę, Genkov najwyżej umie wykończyć jakąs patelnię, ale i to nie zawsze.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie mam nic do Pawła, wręcz odwrotnie, chcę żeby wrócił do Wisły. Ale obawiam się, że na 10 prób Brożek by przestrzelił 8 "patelni" czyli pierwszą bramkę z Lubońskim. Nie przeginajmy w obie strony.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=8B4AWiPLgKs wcale nie miał 8 patelni w tym meczu. Genkova swoją strzelił jakoś barkiem w meczu z Lubońskim bo głową niestety jej czysto nie trafił, a zakładam, że chciał. Nie przeginajmy "w obie strony". edit: A według mnie Brożka była trudniejsza i "patelnią" na pewno nie była.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.08.2012 o godz. 16:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyznaje się bez bicia, że nie wiedziałem że strzelił barkiem. Ale swoje zdanie podtrzymuje. Nie ma co przesadzać. A co do sytuacji co przytoczyliśmy. Bramka Brożka bardzo ładna. Ale sytuacja Genkowa trudniejsza, musiał się cofać po piłkę. A każdy kto próbował wykonać takie uderzenie wie jakie to trudne. I tutaj wracamy do meritum sprawy, że nie była to żadna patelnia.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Wypominacie Brożkowi jak mu nie szło w Turcji,a myślicie,że gdyby strzelił te kilka bramek więcej to byłby w naszym zasięgu? nie byłoby nawet tematu,jest ogromna szansa na klasowego napastnika i trzeba z tego korzystać ,Torres w Chelsea nie mógł strzelić bramki od ponad 24 godzin na boisku a kosztował ogromne pieniądze,my mamy Brożka za darmo więc nie rozumiem waszych obaw.Wisły nie stać na klasowego napastnika co pokazało obecne okienko dlatego trzeba trzymać kciuki żeby ten transfer doszedł do skutku.
Zobaczcie sobie ile trzeba wydać kasy na napastnika który coś strzela przykład Piecha z Ruchu do wzięcia za milion euro a były już oczekiwania 2 milionów euro.Biton zdobył kilka bramek dla Wisły a koszt wykupu ogromny ,poszedł do Standardu i jakoś nie słyszałem żeby strzelał bramki. Nawet jeżeli Brożkowi nie szło poza krajem to w Wiśle się odnajdzie i da dużo radości swoimi golami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To chyba ślepy jestem. Ja tam widze czyste uderzenie głową
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ktoś uważa, że Wisłe stać na napastnika lepszego niż Brożek?
Czy może wolicie oglądać w akcji Sikorskiego? ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Osobiście wole oglądać w akcji Sikorskiego - może wtedy większość przejrzy na oczy jak obecna filozofia prowadzenia kubu Bednarza sprawdza się w rzeczywistości. Brożek przedłuży jedynie agonie tej farsy testów oraz mówienia A a robienia B. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|