|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a jakiego innego textu o PiSie można było sie spodziewac na blogu T.Lisa ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja się cieszę z jedngo.
Ludziom naprawdę otwierają się oczy-zwłaszcza młodszym, na to co się dzieje w kraju. Może faktycznie coś z tego będzie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W styczniu ktoś ich tam postraszył ACTA to wyszli na ulicę, żeby pokrzyczeć (połowa w ogóle nie wie po co przyszła) i wyrazić swoje wielkie "oburzenie". Dlaczego teraz nie ma masowych protestów tych samych młodych w sprawie nowej ustawy o zgromadzeniach? Bo najzwyczajniej w świecie mają to w dupie, nie rozumieją, nie interesują się. Polska ma w tym momencie jeden ratunek - siłowe przejęcie władzy, autorytarne rządy i wyczyszczenie tego bagna. Więcej może nie napiszę, bo potem mnie odwiedzi seryjny samobójca... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak sie nie wejdzie ludziom do domow drzwiami i oknami (radio, tv, internet) to nigdy nie skumaja o co chodzi. Wiekszosc ma wyjebane na polityke (co tam, ze polityka przeklada sie na ich cale zycie i wizerunek Polski), czesc marzy tylko o tym zeby wyjebac za granice, a wiekszosc po prostu woli zajac sie czym innym niz poznawaniem historii Polski i rozmyslaniem o polityce - to cos innego to telewizyjne gowno, ktore sie wciska ludziom we wszystkich stacjach. Mam wyjebane na polityke ale trudne sprawy to z checia poogladam bo sa ciekawe - tak mysla ludzie. Media - tylko poprzez nie mozna odkrecic to szambo, ktore wytworzono ludziom w glowach. To, ze kibice angazuja sie w akcje patriotyczne, charytatywne itd to nic nie znaczy, bo i tak w mediach przekaz jest jeden, kibic = chuligan - i tak beda myslec ludzie dopoki media nie zaczna im kazac myslec inaczej. Przydalyby sie jakies alternatywne media
A co do traktatu lizbonskiego chyba nie powiecie, ze podpisanie go przez SP L. Kaczynskiego bylo strzalem w dziesiatke?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 14.08.2012 o godz. 11:15.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A co to, tylko od podpisu L. Kaczyńskiego zależała ratyfikacja? Przecież parlament głosował za, miała być ustawa kompetencyjna. Wszystkie media sikały po nogach z podniecenia, kiedy Lech się wstrzymywał żeby nie wywierać presji na Irlandie to komusze media wyzywały go od hamulcowych europy, a to najdelikatniejsze określenie. Więc winni za traktat są głównie ci którzy zrezygnowali w tej sprawie z referendum, czyli komuchy z PO, PSL, SLD.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, mhm. A Kaczynski wcale nie jest winny. Wiadomo, naciskali to musial podpisac. Czyli chcesz powiedziec, ze jesli np teraz PiS dojdzie do wladzy to tak samo pod naciskiem mediow, opinii publicznej i reszty rzadu bedzie dzialac na przekor sobie i na niekorzysc Polski? Wyzywasz wszystkich od lemingow a sam prezentujesz poziom dna, jestes lemingiem do kwadratu. Pisalem ci juz, ze w wielu kwestiach masz racje, masz spora wiedze ale tragiczne jest to, ze w ogien skoczylbys za tymi PiSowcami. Nie neguje tego, ze nie mozna byc wyborca PiSu czy tez po prostu z nimi sympatyzowac ale zatrwazajaca jest twoja slepota na ich bledy i absurdalne tlumaczenie sobie kazdego zlego ruchu tej partii. To jest fanatyczne zaslepienie, obled, ktory moglby doprowadzic Polske (gdyby mial takich sekciarzy jak ty) do katastrofy. Bo dla ciebie Kaczynski to jest Bog i on wszystko moze, pewnie jakby kazal jutro dla dobra Polski zabic kilka osob to bys to zrobil bo w koncu to nie taki glupi pomysl - rozwiazalby problem bezrobocia. Dla mnie rozsadny czlowiek i odpowiedzialny do bycia Polakiem to taki, ktory nie trzyma sie danej partii czy politykow ale umie w odpowiedniej chwili powiedziec stop tym oszustom, umie wyciagac wnioski, widzi bledy politykow. PiS i Kaczynski to takie same szuje jak Tusk i PO. Oboje populisci i frajerzy. Lech podpisal traktat lizbonski (Lecha jeszcze mozna bylo lubic i szanowac) ale Jarek to oszust i populista czystej krwi. Juz nie raz klamal, udawal fajnego, np slodzil kibicom zeby pozniej ich mieszac z blotem (np 11 listopada 2012, przestal mowic na lewice postkomunisci i jesli dobrze pamietam to tez cos tam na temat ludnosci slaskiej swirowal (mniejszosc niemiecka) a pozniej to odkrecal). To taki sam oszust i klamca jak Tusk a rozni sie tylko tym ze jest w opozycji a nie u wladzy. Obudz sie wreszcie
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale o czym Ty mówisz? Broniłeś go jak przez rok na niego pluli za to że nie podpisuje? Domagałeś się referendum? NIE Więc teraz jak masz pretensje o traktat to miej je do tych którzy są za jego ratyfikację odpowiedzialni, a nie do jedynej osoby która miała co do niego wątpliwości.
Natomiast zasadnicza część Twojego postu w której zarzucasz mi to że w ogień bym skoczył za PiSowcami serdecznie mnie rozbawiła. A ja tylko staram się przeciwstawić propagandowym bredniom którymi media zalewają Polaków każdego dnia. Nie neguje tego, ze nie mozna byc wyborca PiSu czy tez po prostu z nimi sympatyzowac ale zatrwazajaca jest twoja slepota na ich bledy i absurdalne tlumaczenie sobie kazdego zlego ruchu tej partii. Może konkrecik? Bo obwinianie PiS i Lecha za ratyfikowanie przez Polskę TL to przejaw braku kontaktu z rzeczywistością. To jest fanatyczne zaslepienie, obled, ktory moglby doprowadzic Polske (gdyby mial takich sekciarzy jak ty) do katastrofy. Bo dla ciebie Kaczynski to jest Bog i on wszystko moze, pewnie jakby kazal jutro dla dobra Polski zabic kilka osob to bys to zrobil bo w koncu to nie taki glupi pomysl - rozwiazalby problem bezrobocia. Bardzo ciekawa teoria. Szkoda tylko że zalatuje tym z czym staram się walczyć, mianowicie mniemanologią i prekognicją nie opartą na żadnych przesłankach, a prezentowaną z niewzruszoną pewnością. Dokładnie tak samo wmawiano lemingom że Lech Kaczyński naciskał na pilotów, nie wstyd Ci?Dla mnie rozsadny czlowiek i odpowiedzialny do bycia Polakiem to taki, ktory nie trzyma sie danej partii czy politykow ale umie w odpowiedniej chwili powiedziec stop tym oszustom, umie wyciagac wnioski, widzi bledy politykow. PiS i Kaczynski to takie same szuje jak Tusk i PO. Człowiek rozsądny, potrafi rozsądzić co jest rzeczywistością, a co propagandą. Taki człowiek potrafi dostrzegać różnice, nawet wtedy kiedy wydawało by się że ich nie ma. Lech podpisal traktat lizbonski (Lecha jeszcze mozna bylo lubic i szanowac) ale Jarek to oszust i populista czystej krwi. Juz nie raz klamal, udawal fajnego, np slodzil kibicom zeby pozniej ich mieszac z blotem (np 11 listopada 2012, przestal mowic na lewice postkomunisci i jesli dobrze pamietam to tez cos tam na temat ludnosci slaskiej swirowal (mniejszosc niemiecka) a pozniej to odkrecal). I co z tego że podpisał? Wzywałeś go żeby nie podpisywał? Ile było wrzasku że nie podpisuje. Dlaczego nie czepiasz się Tuska który ratyfikację w imieniu Twoim przegłosował w sejmie. Tylko szukasz wszędzie winy Kaczyńskich. PiSofobie. ![]() Na jakiej podstawie twierdzisz że Jarek to oszust? Konkretnie bo argumenty z TVN przekonują tylko lemingów. To taki sam oszust i klamca jak Tusk a rozni sie tylko tym ze jest w opozycji a nie u wladzy. Obudz sie wreszcie To jest argument, oświeconego leminga, który swoje błędne wybory tłumaczy błędnością każdego wyboru, a to już fałszywe usprawiedliwianie własnej ignorancji. Wytłumacz mi jak w twojej głowie powstała konkluzja że rządzenie i bycie w opozycji to jedyna różnica ? Może na podstawie stosunku do małżeństw homoseksualistów.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.08.2012 o godz. 15:40.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
wczoraj był Rybiński dziś Balcerowicz:
http://biznes.interia.pl/raport/kryz...enie-z,1831466 Obaj piszą o nadchodzących kłopotach gospodarki. Obaj nie są z mojej bajki tym niemniej ten fragment: "Na krótszą metę trudno znaleźć szybko działające środki, ale na dłuższą - można. I tu wracamy do tego, o czym wielokrotnie mówiliśmy - do konieczności przyspieszenia reform, również prywatyzacji, która z kolei jest konieczna, żeby zawęzić skalę nepotyzmu w polskiej gospodarce - postuluje prof. Leszek Balcerowicz, podczas debaty Fundacji Forum Obywatelskiego" zaintrygował mnie dlatego że po raz pierwszy spotykam się z tym aby ktoś z szeroko rozumianego obozu władzy formułował zgadnienie nepotyzmu jako jeden z podstawowych problemów polskiej gospodarki. Z mojego punktu widzenia jest to interesujące dlatego że jeśli zamiast określenia "nepotyzm" zastosować określenie "system oligarchiczny" (co w samo w sobie jest pojęciem znacznie szerszym) a diagnozę w postaci "prywatyzacji" (moim zdaniem sama prywatyzacja bez rozwalenie istniejącego systemu nic nie zmieni a wręcz utrwali istniejacą patologię) zastąpić "eliminacją systemu oligarchicznego" to był bym się w stanie z tą opinią zgodzić.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.08.2012 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciezko mi sie z toba rozmawia bo jak ja napisze, ze jebie Tuska i Po to i tak jestem dla ciebie pisofobem, protuskowcem, lemingiem, ciezko bo pod nazwisko Kaczynski podstawic nazwisko Tusk i juz bys jechal po tusku, ze podpisal traktat lizbonski, ciezko bo nawet w wyniku naszych sportowcow na IO dopatrzyles sie winy Tuska a zle wyniki polskich sportowcow za rzadow PiSu wybielasz hahaha. jestes chory na PiS. A jesli nie to mi podaj kilka przykladow zlych dzialan Kaczynskich, PiSu, kilka ich porazek. ![]()
drozd:
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
||
a) kogo oszukal JK b) kogo okłamał A kiedy to usłysząłeś że JK lżył kibiców ? Jakiś link , filmik z youtuba?- bo teraz to strzeliłeś głupotę ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jaroo1 - Ty naprawdę sądzisz, że Lech Kaczynski mógł nie podpisać TL?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo1
Mam proste pytanie, dlaczego teraz w sytuacji kiedy już drugą kadencje za wszystko odpowiada PO/PSL Ty masz ochotę dyskutować o PiS? Przecież to strata czasu. O to chodzi? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy to powyżej odnosi się także do wyborców JKM? ad2 Jedyne konkretne zarzuty wobec JK które znalazłem w całej tej Twojej filipice: "slodzil kibicom zeby pozniej ich mieszac z blotem (np 11 listopada 2012, przwstal mowic na lewice postkomunisci i jesli dobrze pamietam to tez cos tam na temat ludnosci slaskiej swirowal (mniejszosc niemiecka) a pozniej to odkrecal" Każdy nieprawdziwy: daj link potwierdzający że JK po 11 listpada 2012 (to chyba Twój błąd) "mieszał kibiców z błotem". Moim zdaniem konfabulujesz ale jeśli rzeczywiście tak było przyznam Ci rację. Jeśli zaprzestanie używania określenia "postkomuniści"ma dowodzić oszustwa i populizmu to Piłsudskiego należało by nazwać hipokrytą i karierowiczem za to że: "wysiadł z czerwonego tramwaju na przystanku niepodległość". Z ludnością śląską to już zupełnie odjechałeś. Sprawdź jak było a potem przeproś wszystkich na tym forum za wypisywanie takich farmazonów.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.08.2012 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Największym błędem PiS było zaufanie cudakowi i jego bandzie, ludzie zapłacili za to życiem. Kolejnym błędem było nie poruszanie tematu katastrofy w kampanii prezydenckiej, czyli znów zaufanie fałszywcom. Niestety brak lustracji pozostawił po PRL pole minowe, całe szczęście PiS ma wiele żyć ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra, czesc. Nie dyskutuje z Wami (szczegolnie z Drozdem bo jego przypadek to sie juz chyba kwalifikuje na leczenie) bo zaraz sie okaze, ze Tusk jest winien wszystkiego. Jebac tych wszystkich pasozytow co siedza przy korycie i zra za nasze pieniadze a wy byscie za nich glowe nadstawili
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 14.08.2012 o godz. 17:11.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A teksty że wszyscy są tacy sami, to wyświechtana bzdura, najczęściej powielana przez tych którzy mają najwięcej za uszami. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda,że odpuszczacie. Typowe
![]() Bardzo fajnie krzyczeć i obrzucać sloganami zza barykady.Jednak gdy trzeba merytorycznie porozmawiać i zmierzyć się na argumenty, to się biedaki wycofują. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
I druga sprawa - trudno rozmawiać o konkretach z kimś, kto nawet sukcesy sportowe łączy z ekipą rządzącą (bieżące! zapominając, że na sukces np. w 2007 roku pracuej się od 1995 - 2000, a nie od początku kadencji Kaczyńskiego...). To juz mimo wszystko przykład obłędu, zaślepienia. Są lemingi peowskie, tu mamy przykład zaślepionego leminga pisowskiego. Siebie warci. Nie dziw się zatem, że mało kto wchodzi w polemikę z taką osobę - po co? Ja np. w polemikę wchodzę, kiedy ona może do czegoś prowadzić. Tutaj jedna strona ma monopol na prawdę. Pozdrawiam, tyle z mojej strony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Michał "Amber Bąk" Tusk Zbigniew "na 90% załatwię" Chlebowski Marcin "Pędzący Królik" Rosół Julia "dorsz za 8,5 zł " Pitera Ewa "przekopana ziemia" Kopacz Donald "obniżymy podatki" Tusk Aleksander "katarski inwestor" Grad Beata "kręcimy lód" Sawicka "Miro" Drzewiecki Janusz "musicie wyrzec się polskości" Palikot Stefan "damski bokser" Niesiołowski Jacek "ale on chciałby jedno mieszkanie" Karnowski Bronisław "arcybolesny" Komorowski Cezary "DSS" Grabarczyk Dajesz. PiS nie rządzi już d 5 lat. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To chyba drogi Jaroo1 nie wiesz co to jest koryto. To między innymi setki stanowisk w spółkach skarbu państwa które obsadzają rządzący. Łapiesz o co chodzi z tym byciem przy włazy? Jak są przy niej złodzieje to robią takie akcje jak w Elewarze.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy tu aby nie mamy przykładu braku konsekwencji? PiS siedzi przy korycie i żre za nasze ale Palikota należy usunąć bo nie rządzi i jest niezgodne z linią umieszczanie go tutaj?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.08.2012 o godz. 23:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro nie z ekipą rządzącą to z kim łączyć EFEKTY poczynań polskich sportowców? Bo niestety przez ostatnie cztery lata polecieliśmy dziesięć miejsc w klasyfikacji. To od czego jest minister sportu? To że wymieniłem osiągnięcia Polaków w krótkim okresie rządów PiS było spowodowane zarzutem że wybielam PiSowskie wtopy, wiec pytam dlaczego teraz nie mamy takich wtop? Takie pieprzenie że na efekty trzeba pracować latami to przekłamanie. Efekty dobrej pracy wiać po roku, a lata pracy można łatwo zaprzepaścić. Wczoraj w studiu TVP info był Jacek Wszoła i dał przykład ze swojej dyscypliny. Jakiś nasz zawodnik który skoczył trzy tygodnie przed igrzyskami 228, na igrzyska nie pojechał bo ktoś uznał że to za mało, a okazało się że 229 dawało medal. Wiec nie pitol o dziesięcioletnich przygotowaniach. Jak jest syf to w sporcie też jest syf. Jeżeli za to nie opowiada rząd to mam dwa pytania. Kto za to odpowiada? Za co w Polsce Tuska opowiada rząd? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Opinia że fatalna praca ministerstwa nie miała wpływu na nasze wyniki w Londynie a kto twierdzi inaczej jest "pisowskim lemingiem" (czemu nie moherem?) jest sama w sobie kuriozalna. Jak to robić pokazali nam chociażby Brytyjczycy (ich przygotowania do igrzysk były również koordynowane i finansowane centralnie) czy Chińczycy (u nich to machina państwowego przygotowania do igrzysk pracuje efektywnie już od parunastu lat). U nas, pomimo podobnego systemu przygotowań, temat kompletnie zawalono.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 15.08.2012 o godz. 01:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wiślak. Jak mniemam jesteś z tego rocznika co masz przy nicku. Napisz mi proszę, bo jestem chyba za młody. W jaki sposób można wyszkolić zawodnika w cztery lata? Tzn nie, że mieć i go tylko doszlifować, tylko znaleźć i wyszkolić na mistrza? I od razu pytanie które jest na poziomie waszego rozumowania. Zasługą czyjego rządu jest forma Justyny Kowalczyk?
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 15.08.2012 o godz. 07:29.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W bardzo prosty, 12 latek jak reszta 12 latków chodzi o szkoły podstawowej na 60 m jest najszybszy w szkole, nigdzie niczego nie trenował, na międzyszkolnych zawodach (kto powinien je organizować) na 60 m jest trzeci. Ten bieg obserwował trener juniorów w lekkiej. Proponuje pierwszym czterem w biegu gimnazjum o profilu lekkoatletycznym ( są takie? kto powinien takie stworzyć?) Decyduje się dwóch którzy przez kolejne trzy lata chodzą normalnie o szkoły, ale po lekcjach mają zajęcia z trenerem (kto płaci lub nie trenerowi). Na koniec szkoły znów są zawody, znów potrzebny jest trener który najlepszym zaproponuje profilowaną szkołę średnią w której dalej teraz już 16-18 latkowie oprócz zwykłych zajęć biegają skaczą rzucają co tam który robi najlepiej. Szkoła średnia się kończy i trzeba podejmować decyzje. Dalej biegamy i skaczemy czy te kilka lat to już wystarczy, jaką decyzję podejmą ? Od czego to zależy? Ano od perspektyw w kolejnych kilku latach, od trenera, od programów sportowych, od wielu czynników za których większość odpowiada rząd. Bo rząd trzyma kasę. Ten moment jest kluczowy, bo 18 latków którzy rokują na przyszłość jest pełno tylko jeżeli się takiemu nie pomoże nie wpuści się go w system przygotowań to po roku bumelowania wszystkie poprzednie lata szlag trafia. A to przecież dopiero teraz zaczyna się trenowanie sportowca, wszystkie te wcześniejsze etapy powinny być w skali masowe, wtedy co roku średnią szkołę kończy kilkuset młodych ludzi mniej lub bardziej ( żeby sprawdzić potrzebna uniwersjada) przygotowanych do rozpoczęcia poważnego treningu który za rok dwa trzy ma dać szanse na medal olimpijski. A ten rok dwa trzy to już mniej niż jedna sejmowa kadencja. Ile lat miał Niemiec który był za Majewskim? 21? Jak to możliwe ze o lat nie mamy reprezentanta w skoku w dal? 10 lat trzeba takiego trenować? Bez jaj. Wynika więc z powyższego że rząd ma wpływ na wyniki sportowe od poziomu gimnazjum( bo może zapłacić trenerowi lub nie) i zbierać tego efekty, aż do ostatniego momentu prze wyjazdem na igrzyska ( może kogoś zabrać albo nie). I niech mi nikt nie wciska że rząd nie ma wpływu na związki, bo jeżeli dzieli kasę to trudno o większy wpływ. Natomiast sukcesy Justyny Kowalczyk to tylko i wyłącznie zasługa Kowalczyk, ile w nich zasługi związku a dalej patrząc rządu. Widać po wynikach reszty biegaczek. Ta sama sytuacja jest z Radwańską. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|