|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No cóż, gdyby Brożek miał wrócić, to trudno: pośród ślepych, jednooki jest królem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Więc kogo Ty byś FraMat chciał? Poważnie pytam - tylko nie chodzi mi o charakterystykę zawodnika a o nazwisko. Konkretnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Chociaz ja sam nie kupię nigdy AGD z nazwą Amica a ostatnio zmieniałem sprzęt (kuchenka i pralka) . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Biorąc po uwagę że Paweł przez ostatni rok u nas albo grał na blokadzie albo się leczył i dochodził do siebie a ciągnął grę, to jestem spokojny że dałby tej drużynie bardzo dużo w jakiej by nie był teraz dyspozycji. Siłę ofensywną z nim można by uznać za wystarczającą na warunki polskiej e-klasy i spokojnie say what the time will tell.
Nie no bez jaj, Paweł Brożek do wzięcia za sam podpis i kontrakt to jest naprawdę okazja, nie wykorzystać jej to grzech i tyle. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
:MatMario my niestety nawet na taką okazję nie mamy pieniędzy
|
|
|
|
Member
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Oby się udało. No nic, pozostaje czekać i mieć nadzieje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nie wiem, jakiego by chciał FraMat, ale ja bym chciał piłkarza wybranego spośród pięciu wytypowanych kandydatów, najlepszego na nasze możliwości. I niekoniecznie teraz. Bednarz zrobił już zakupy na pozycji napastnika. I to jest liczba wystarczająca. Nie rozumiem dlaczego mielibyśmy kontraktować w chwili obecnej Pawła Brożka - to pójście na łatwiznę, w dodatku - mimo że jest on zasłużony dla Wisły, to jednak jego wymagania finansowe będą przewyższać w sposób znaczący budżet. A ze strony czysto ekonomicznej - po co nam piłkarz, którego kartę zawodniczą będzie posiadał sponsor? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Jeżeli dla kogoś Sikorski, Boguski, Quioto, Szewczyk czy Genkov to lepsi napastnicy niż Paweł Brożek i są oni wystarczający na walkę o MP to chyba tłumaczy dlaczego mieliśmy 7 miejsce w zeszłym sezonie.
W Brazylii o ile się nie myle to większość piłkarzy należy nie do klubu tylko do sponsorów i chyba jakoś nie narzekają. Czasem trzeba sobie radzić po prostu i tyle. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Sponsor niekoniecznie musi byc wlascicielem karty. (smieszne to gadanie o sponsorze bo to jak dziecko chodzi przed ojcem i smeci ze bedzie skladac na rower - sponsor = Cupiał
![]() Zaciag Bednarza jest niesprawdzony, po Brozku wiemy czegi sie mniej wiecej spodziewac, dodatkowo podpisanie Brozka daje nam wieksza elastycznosc na skrzydłach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powrót Brożka może być nie tylko awansem sportowym, ale też opłacalny pod względem marketingu i kasy. Taką Wisłę można reklamować jako powrót do dobrych czasów, z zachowanym kręgosłupem Głowacki - Sobolewski - Brożek. To być może mogłoby przyciągnąć nowych kibiców na stadion. Tak czy siak, Paweł Brożek to drugi najlepszy polski napastnik i odpuścić takiego gracza to byłby błąd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Na początku Bednarz na prawo i lewo gadał że nie ma kasy na kontrakty, jest dziura i trzeba sprzedać kogokolwiek kto jest coś wart, wszystko po to by dopiąć budżet. Poukładał klocki po swojemu, zakontraktował taniego Sikorskiego, przeprowadził dziesiątki testów. Jednak chyba po sparingach zobaczył co ulepił, przejrzał na oczy i zweryfikował swoje poglądy. Teraz, jak tylko nadarzyła się 'okazja' to porzuca swoją filozofię cięcia wydatków i kmini jakby tu wzmocnić Wisłe, a najlepiej (mistrz!) wzmocnić nie za swoje pieniądze. Jak ktoś opłaci mu Brożka to on dopnie budżet - nobel z ekonomi. Czy to co się dzieje to jest dowód na to ze Jacek jest niezadowolony z poziomu sportowego i wyników swojej pracy podczas okienka? Czy Bednarzowi, jak znajdzie sponsora, uda się mieć ciastko i zjeść ciastko? Naszego Prezesa chyba łatwo skusić - wystarczy wolny Brożek i obecna filozofia budowania drużyny idzie w kąt.
Edit: westersyl, to jest pokusa której ciężko się oprzeć. Coś co z Bednarza robi chorągiewkę. Taka jest jego filozofia budowania drużyny jaka jest w danym momencie na rynku okazja. Okazja merda Bednarzem.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 14.08.2012 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kontraktowanie Brożka nie jest żądnym pójściem na łatwiznę ani tym bardziej nie świadczy o bezradności Bednarza czy coś w tym stylu. To jest jak najbardziej racjonalne rozwiązanie, które wpasowuję się w nasze obecne potrzeby oraz możliwości, mianowicie piłkarz za darmo, jest Polakiem do tego Wisła to nie jest przypadkowy klub dla Pawła, oraz przede wszystkim potrafi grać w piłkę.
Jeśli udałoby się go sprowadzić i nie minąłby się z Meliksonem to byłoby naprawdę super. Mamy z przodu już jednego napastnika, który w moim odczuciu ma dużo predyspozycji ku temu aby być dobrym piłkarzem - Romell Quioto, a jak już pisałem wcześniej to może być taki piłkarz który w przyszłości przyniesie złotówki do klubu. Nie podobały mi się jego gole na wodzie w lidze Hondurasu, natomiast robił dobre wrażenie w test meczach. Cytat:
W Polsce piłkarzy na poziomie Brożka nie ma, co według mnie bardzo dobrze odzwierciedlała hierarcha napastników w kadrze gdzie Pawel był numerem dwa. Ściągniecie kogoś z innej ligi, mam tu na myśli dobrego utalentowanego piłkarza równa się z dużymi kosztami bo nie oszukujmy się utalentowany piłkarz z Rumuni, Bułgarii, Czech, Izraela będzie wolał przeprowadzić się do rodzimych klubów takich jak Steua, CSKA Sofia, Plizno, Macabi, bo z tych klubów ma paradoksalnie bliżej do zachodu niż z Polski. Przypuszczam że Genkov dostał taki kontrakt o jaki Paweł nawet nie próbował się targować będąc królem strzelców, a wszyscy wiemy, że Genkov piłkarzem nie jest wybitnym leczy jedynie solidnym oraz złotówek do klubu raczej nie przyniesie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.08.2012 o godz. 14:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem jak po sprzedaży Małeckiego i zejściu z kontraktów Diaza, Lameya, Paljica, Jirsaka i innych nie ma kasy na Brożka.
(Chociaz osobiście mam go za zmanierowanego i wypalonego piłkarza i wcale nie ekscytuje mnie wizja jego przyjście) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tyle że moim zdaniem do tej wizji potrzebny jest skauting. Należałoby obserwować ligi, w których są piłkarze, których możliwości finansowe nie są wygórowane. Cóż - w tej drużynie, moim zdaniem potrzeba dużej ilości zmian - jeśli chcemy liczyć się w Europie, potrzebny nam jest skauting. Druga linia jest u nas tragiczna. Z takimi pomocnikami my daleko w Europie nie zajedziemy. A w tym sezonie to nawet w lidze polskiej. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Pomysł z zatrudnieniem Pawła Brożka całkowicie bezsensowny. Po pierwsze pensja ,po drugie kiedy on ostatnio grał regularnie w piłkę, po trzecie mentalność , po czwarte dwa razy się do tej samej rzeki nie wchodzi co przykład chociażby Żurawskiego pokazał bardzo dobitnie. Facet ,który deklaruje ,że może siedzieć nawet na trybunach byleby mu dużo płacili ,kurczowo trzymający się wysokiego kontraktu w Trabzonie, do tego niepotrafiący nawet wywalczyć sobie pewnego miejsca w słabej lidze szkockiej ,nie pasuje do profilu "młody, głody" ,którego szuka Kudłaty. Niby nie ma pieniędzy na dobrych zawodników, a Brożek ma otrzymać wysoki kontrakt i pewne miejsce na boisku . Za co? Jesteś tak dobry jak zagrałeś ostatni mecz ,zwykł mawiać Frankowski. Coś w tym jest.
Zostanie zatrudniony Brożek ,a za chwilę pojawi się gęganie na konferencjach ,że budżet się nie domyka i trzeba na gwałt sprzedać Meliksona ,Chaveza etc.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.08.2012 o godz. 14:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Liga Szkocka jest słabsza od naszej? Konkretnie - Celtic? Paweł rozwiązał kontrakt z Trabzonem żeby nie siedzieć na ławie - to tak gwoli ścisłości. Wcale nie musiał. Mam nadzieję, że Ci ulżyło...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 14:34.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No ja odniosłem takie wrażenie ,że Paweł trzymał się kurczowe tego kontraktu bo klub z północy Turcji chciał się go pozbyć o wiele wcześniej. Tak przynajmniej wynika z doniesień medialnych. Poza tym skoro Celtic i liga szkocka jest taki mega mocarny to dlaczego nawet Brożek w Trabzonie nie grał regularnie. Trabzon słabszy niż Celtic?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.08.2012 o godz. 14:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Sprawdź sobie skąd wzięło się powiedzenie, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki i co ono tak naprawdę oznacza. Nie to co myślisz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Liga szkocka od 2-3 lat poziom się zaniża, bo wszyscy Szkoci wyjeżdżają do Angli i tam też kontynuują kariere piłkarską. W Celticu sprawdziłem konkurencja nie była zbyt wysoka, ba gdyby Celtic wystawił 2 skład też by wygrywał, Rangersów nie ma robią co chcą w lidze a Brożek gówno zrobi w tej lidze, poszedł do Celticu żeby się Smuda nad nim zlitował(EURO 2012) pokazując że chce ale od tej kasy mu się w dupie poprzewracało, ja rozumiem że grał, mia możliwość pujścia do słabszego klubu z Turcji to wybrał Celtic, miał jeszcze APOEL, tam też by by coś ugrał w LM. Do powrotu Brożka jestem sceptycznie nastawiony, bo od dwóch lat jego poziom zmalał. Umówmy się że przyjdzie, pensje dostanie super, zacznie grać źle i...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak więc Twoje ironizowanie brzmi po prostu smutno i żałośnie na tle popisów pucharowych naszych drużyn (w tym Wisły) z ostatnich lat. Piłkarze mistrza Polski oblewają testy sportowe w Azerbejdżanie, a Wy (Ty i syryls) ironizujecie na temat ligi szkockiej. Z czym do ludzi?! Po drugie - nie trzeba być specjalnie spostrzegawczym żeby widzieć, że jesteś do Brożka uprzedzony. Problem w tym, że sensownej alternatywy brak.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 16:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Życzę większości polskich piłkarzy aby w wieku 29 lat nie musieli jeździć do Kazachstanu, Cypru na testy ze względu na sytuacje ekonomiczną tylko mogli już sobie grać w piłkę bo po prostu chcą to robić, a nie muszą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tutaj chodzi też o to, że na pomysł sprowadzenia Brożka wpadłby każdy z nas. Nie oszukujmy się - w tej kwestii każdy nieodmiennie jest tak samo błyskotliwy jak Bednarz. Ja jednak, jako kibic, a w tym przypadku uczestnik dyskusji na temat polityki transferowej od dyrektora sportowego oczekuję jednak czegoś więcej, aniżeli transfery, które są w gruncie rzeczy dziełem przypadku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można za to dyskutować nad przydatnością Pawła dla Wisły, chociaż tu też - ze względu na to kim możemy straszyć w ataku - wypada zachować proporcje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 17:08.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
jakoś nie jestem wielkim entuzjastom powrotu Pawła Brożka... w relacji cena (zarobki)/jakość nie za bardzo się opłaca... wole aby trener dawał szanse Szewczykowi czy Kamińskiemu...
A wiecie kto zadebiutował Eredivisie? Tak, tak nasz (niestety już były) 3 bramkarz Filip Kurto... więc powiadam bracia i siotry dawajmy szanse młodym!!! a nie Jaliensowi, Bunozie, Sikorskiemu itd.. Oby ewentualny powrót Brożka nie wyglądał tak samo jak powrót Żurawskiego... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ostatnio też miałem przemyślenia na temat Kurty i ostatecznie nie mogłem zrozumieć jakim cudem przechodzi młody chłopak z Wisły nie grając w niej praktycznie w ogóle do średniaka dosyć mocnej ligi holenderskiej i debiutuje od razu w pierwszym składzie w pierwszej kolejce... Jak oni szukają tych młodych zdolnych we Wiśle, skoro wychodzi na to, że mieliśmy młodego, zdolnego Kurtę u siebie przez kilka lat i nikt nie dał mu szansy? A poszedł chłopak do innego klubu i to wydaje mi się trochę mocniejszego niż nasz i gra od razu.
Co do Pawła to każdy ma swoje zdanie i teraz pozostaje czekać czy znajdzie się kasa na jego kontrakt. Ja uważam , że bardzo by się przydał bo aż takiego bogactwa w ataku nie mamy, a także i w szatni charyzmatycznych zawodników wielu nie ma, którzy wiedzą czym jest Wisła. A niektórym u nas trzeba pokazać, że Wisła to nie tylko 5 liter i miejsce pracy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może zamiast Legionisty to Dana na directora
|
|
|