The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2012, 11:24
Tak jak napisałem dwa dni temu - Brożek sprawiłby, że Genkov wreszcie mógłby wykorzystać swoje atuty, a sam Paweł jest piłkarzem przynajmniej o klasę lepszym...

Szkoda że zakontraktowaliśmy Sikorskiego, bo ile by nas miesięcznie nie kosztował, to jednak raczej pieniądze w błoto. Nie kupuję polityki: "jest tani, to może być kulawy". Niech już lepiej biega za niego jakiś młody - wyjdzie taniej, jakość nie spadnie, a i kibice będą się mniej w....iać. Nie liczę tutaj na "ogranie" ani "eksplozję talentu", bo nasi młodzi w większości po opuszczeniu ME kariery raczej nie robią. Po prostu - taki Sikorski na bank kasuje więcej, a nie widzę w nim żadnego potencjału na cokolwiek ponad kopanie się w czoło.
Lepiej mieć jednego drogiego i dobrego piłkarza niż pięciu tanich i nic nie wnoszących, bo i tak więcej niż jedenastu nam na boisko nie pozwolą wpuścić...

Z Pawłem - jeżeli będzie coś prezentował, o co jestem spokojny - Wisła będzie miała najlepszy atak w lidze. Bez niego - ciężko będzie poprawić bilans z zeszłego sezonu. Genkov wydaje się napastnikiem który potrzebuje odpowiedniej klasy partnera żeby pokazać na co go stać. Nie jest żadnym "środkowym napastnikiem" ze swoją marną techniką i takim sobie zmysłem strzeleckim, jest klasycznym cofniętym napastnikiem do przytrzymania/zgrania piłki i pójścia na dłuższy słupek. Do tego groźny partner sprawi, że będzie miał więcej luzu przy stałych fragmentach.
Przy czym trzeba pamiętać, że Brożek nie jest na tyle stary żebyśmy nie mogli go po jednym - dwóch udanych sezonach sprzedać za jakąś bańkę euro. To jest akurat inwestycja która może się zwrócić.

Ciekawe, czy to szukanie sponsora to przypadkiem nie błagalne patrzenie w stronę Cupiała?

Trzymam kciuki żeby zakontraktowali Pawła.

P.S. Tylko nie piszcie mi o "dawaniu szansy" Sikorskiemu. Zacznie grać dobrze, to będę go chwalił, po tym co na razie pokazuje jest dla mnie ofiarą losu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 11:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.08.2012, 11:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe, czy to szukanie sponsora to przypadkiem nie błagalne patrzenie w stronę Cupiała?

Trzymam kciuki żeby zakontraktowali Pawła.
też tak myślę, że sponsorem może być jedynie Cupiał, a nie jakiś mityczny biznesmen z Małopolski, który zgodzi się wypłacić Pawłowi pensje za kontrakt i podpis za samą satysfakcje.

Nie sądzę też, że znalazłby się Małopolski biznesmen, który poprzez Pawła mógłby reklamować Frugo z Zabierzowa lub Tigera z Wadowic - bo automatycznie straci Klientów po "niepolskiej" stronie Krakowa i Małopolski.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2012, 12:11
No cóż, gdyby Brożek miał wrócić, to trudno: pośród ślepych, jednooki jest królem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.08.2012, 12:17
Więc kogo Ty byś FraMat chciał? Poważnie pytam - tylko nie chodzi mi o charakterystykę zawodnika a o nazwisko. Konkretnie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.08.2012, 12:19
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę też, że znalazłby się Małopolski biznesmen, który poprzez Pawła mógłby reklamować Frugo z Zabierzowa lub Tigera z Wadowic - bo automatycznie straci Klientów po "niepolskiej" stronie Krakowa i Małopolski.
Biznes wie, ze wiekszość nie kieruje sie tego typu myśleniem. Dla przeciętnego ogladacza reklama na koszulce czy banerze wokól stadionu przypomina o produkcie.
Chociaz ja sam nie kupię nigdy AGD z nazwą Amica a ostatnio zmieniałem sprzęt (kuchenka i pralka) .
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.08.2012, 12:22
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
też tak myślę, że sponsorem może być jedynie Cupiał, a nie jakiś mityczny biznesmen z Małopolski, który zgodzi się wypłacić Pawłowi pensje za kontrakt i podpis za samą satysfakcje.

jadłes ostatnio w cateringu na Wiśle ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.08.2012, 12:26
Biorąc po uwagę że Paweł przez ostatni rok u nas albo grał na blokadzie albo się leczył i dochodził do siebie a ciągnął grę, to jestem spokojny że dałby tej drużynie bardzo dużo w jakiej by nie był teraz dyspozycji. Siłę ofensywną z nim można by uznać za wystarczającą na warunki polskiej e-klasy i spokojnie say what the time will tell.

Nie no bez jaj, Paweł Brożek do wzięcia za sam podpis i kontrakt to jest naprawdę okazja, nie wykorzystać jej to grzech i tyle.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.08.2012, 12:46
:MatMario my niestety nawet na taką okazję nie mamy pieniędzy
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 14.08.2012, 13:01
Oby się udało. No nic, pozostaje czekać i mieć nadzieje
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.08.2012, 13:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No cóż, gdyby Brożek miał wrócić, to trudno: pośród ślepych, jednooki jest królem
Ciężko zrozumieć posunięcia Bednarza - są chaotyczne w całej swojej rozciągłości.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Więc kogo Ty byś FraMat chciał? Poważnie pytam - tylko nie chodzi mi o charakterystykę zawodnika a o nazwisko. Konkretnie.
Nie wiem, jakiego by chciał FraMat, ale ja bym chciał piłkarza wybranego spośród pięciu wytypowanych kandydatów, najlepszego na nasze możliwości. I niekoniecznie teraz. Bednarz zrobił już zakupy na pozycji napastnika. I to jest liczba wystarczająca. Nie rozumiem dlaczego mielibyśmy kontraktować w chwili obecnej Pawła Brożka - to pójście na łatwiznę, w dodatku - mimo że jest on zasłużony dla Wisły, to jednak jego wymagania finansowe będą przewyższać w sposób znaczący budżet. A ze strony czysto ekonomicznej - po co nam piłkarz, którego kartę zawodniczą będzie posiadał sponsor?
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.08.2012, 13:29
Jeżeli dla kogoś Sikorski, Boguski, Quioto, Szewczyk czy Genkov to lepsi napastnicy niż Paweł Brożek i są oni wystarczający na walkę o MP to chyba tłumaczy dlaczego mieliśmy 7 miejsce w zeszłym sezonie.

W Brazylii o ile się nie myle to większość piłkarzy należy nie do klubu tylko do sponsorów i chyba jakoś nie narzekają. Czasem trzeba sobie radzić po prostu i tyle.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 14.08.2012, 13:29
Sponsor niekoniecznie musi byc wlascicielem karty. (smieszne to gadanie o sponsorze bo to jak dziecko chodzi przed ojcem i smeci ze bedzie skladac na rower - sponsor = Cupiał

Zaciag Bednarza jest niesprawdzony, po Brozku wiemy czegi sie mniej wiecej spodziewac, dodatkowo podpisanie Brozka daje nam wieksza elastycznosc na skrzydłach.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 14.08.2012, 13:35
Powrót Brożka może być nie tylko awansem sportowym, ale też opłacalny pod względem marketingu i kasy. Taką Wisłę można reklamować jako powrót do dobrych czasów, z zachowanym kręgosłupem Głowacki - Sobolewski - Brożek. To być może mogłoby przyciągnąć nowych kibiców na stadion. Tak czy siak, Paweł Brożek to drugi najlepszy polski napastnik i odpuścić takiego gracza to byłby błąd.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.08.2012, 13:36
Na początku Bednarz na prawo i lewo gadał że nie ma kasy na kontrakty, jest dziura i trzeba sprzedać kogokolwiek kto jest coś wart, wszystko po to by dopiąć budżet. Poukładał klocki po swojemu, zakontraktował taniego Sikorskiego, przeprowadził dziesiątki testów. Jednak chyba po sparingach zobaczył co ulepił, przejrzał na oczy i zweryfikował swoje poglądy. Teraz, jak tylko nadarzyła się 'okazja' to porzuca swoją filozofię cięcia wydatków i kmini jakby tu wzmocnić Wisłe, a najlepiej (mistrz!) wzmocnić nie za swoje pieniądze. Jak ktoś opłaci mu Brożka to on dopnie budżet - nobel z ekonomi. Czy to co się dzieje to jest dowód na to ze Jacek jest niezadowolony z poziomu sportowego i wyników swojej pracy podczas okienka? Czy Bednarzowi, jak znajdzie sponsora, uda się mieć ciastko i zjeść ciastko? Naszego Prezesa chyba łatwo skusić - wystarczy wolny Brożek i obecna filozofia budowania drużyny idzie w kąt.

Edit:
westersyl, to jest pokusa której ciężko się oprzeć. Coś co z Bednarza robi chorągiewkę. Taka jest jego filozofia budowania drużyny jaka jest w danym momencie na rynku okazja. Okazja merda Bednarzem.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 14.08.2012 o godz. 13:44.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.08.2012, 13:36
Kontraktowanie Brożka nie jest żądnym pójściem na łatwiznę ani tym bardziej nie świadczy o bezradności Bednarza czy coś w tym stylu. To jest jak najbardziej racjonalne rozwiązanie, które wpasowuję się w nasze obecne potrzeby oraz możliwości, mianowicie piłkarz za darmo, jest Polakiem do tego Wisła to nie jest przypadkowy klub dla Pawła, oraz przede wszystkim potrafi grać w piłkę.
Jeśli udałoby się go sprowadzić i nie minąłby się z Meliksonem to byłoby naprawdę super.

Mamy z przodu już jednego napastnika, który w moim odczuciu ma dużo predyspozycji ku temu aby być dobrym piłkarzem - Romell Quioto, a jak już pisałem wcześniej to może być taki piłkarz który w przyszłości przyniesie złotówki do klubu. Nie podobały mi się jego gole na wodzie w lidze Hondurasu, natomiast robił dobre wrażenie w test meczach.

Cytat:
ale ja bym chciał piłkarza wybranego spośród pięciu wytypowanych kandydatów
To ja Ci powiem, że za Valckxa też mieliśmy listę kandydatów na pozycję napastnika i w naszym zasięgu były dwie kandydatury z pośród nich wybieraliśmy co w jednym z wywiadów powiedział Basałaj. Mianowicie Vojo Ubiparip oraz Genkov. Całe szczęście, że... wiadomo.

W Polsce piłkarzy na poziomie Brożka nie ma, co według mnie bardzo dobrze odzwierciedlała hierarcha napastników w kadrze gdzie Pawel był numerem dwa. Ściągniecie kogoś z innej ligi, mam tu na myśli dobrego utalentowanego piłkarza równa się z dużymi kosztami bo nie oszukujmy się utalentowany piłkarz z Rumuni, Bułgarii, Czech, Izraela będzie wolał przeprowadzić się do rodzimych klubów takich jak Steua, CSKA Sofia, Plizno, Macabi, bo z tych klubów ma paradoksalnie bliżej do zachodu niż z Polski.

Przypuszczam że Genkov dostał taki kontrakt o jaki Paweł nawet nie próbował się targować będąc królem strzelców, a wszyscy wiemy, że Genkov piłkarzem nie jest wybitnym leczy jedynie solidnym oraz złotówek do klubu raczej nie przyniesie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.08.2012 o godz. 14:13.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2012, 13:44
Nie rozumiem jak po sprzedaży Małeckiego i zejściu z kontraktów Diaza, Lameya, Paljica, Jirsaka i innych nie ma kasy na Brożka.

(Chociaz osobiście mam go za zmanierowanego i wypalonego piłkarza i wcale nie ekscytuje mnie wizja jego przyjście)
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 14.08.2012, 13:50
westersyl napisał(a):Wyświetl post
To ja Ci powiem, że za Valckxa też mieliśmy listę kandydatów na pozycję napastnika i w naszym zasięgu były dwie kandydatury i z pośród nich wybieraliśmy co w jednym z wywiadów powiedział Basałaj. Mianowicie Vojo Ubiparip oraz Genkov. Całe szczęście, że... wiadomo.
Wiesz westersyl, profesjonalny dyrektor sportowy ma listę piłkarzy. Vojo Ubiparip i Genkov to tylko dwie kandydatury. Z pewnością mieliśmy ich więcej. Każdy dyrektor sportowy i każdy trener ma swoją wizję. Dyrektor sportowy jest od tego, by taką wizję trenera wypełniać. Rolą dyrektora sportowego przy naszym stanie finansów powinno być znalezienie takiego gracza, który będzie relatywnie tani, a jego potencjał zostanie bardzo szybko rozwinięty, dzięki czemu klub będzie mógł normalnie funkcjonować.

Tyle że moim zdaniem do tej wizji potrzebny jest skauting. Należałoby obserwować ligi, w których są piłkarze, których możliwości finansowe nie są wygórowane. Cóż - w tej drużynie, moim zdaniem potrzeba dużej ilości zmian - jeśli chcemy liczyć się w Europie, potrzebny nam jest skauting. Druga linia jest u nas tragiczna. Z takimi pomocnikami my daleko w Europie nie zajedziemy. A w tym sezonie to nawet w lidze polskiej.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 14.08.2012, 13:54
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem jak po sprzedaży Małeckiego i zejściu z kontraktów Diaza, Lameya, Paljica, Jirsaka i innych nie ma kasy na Brożka.
Budrzet zostal sciety do poziomu 40 mln. Czyli nie pojawila sie wolna kwota po odejsciu wymienionych a oszczednosc przez zmniejszenie wydatków.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.08.2012, 14:27
Pomysł z zatrudnieniem Pawła Brożka całkowicie bezsensowny. Po pierwsze pensja ,po drugie kiedy on ostatnio grał regularnie w piłkę, po trzecie mentalność , po czwarte dwa razy się do tej samej rzeki nie wchodzi co przykład chociażby Żurawskiego pokazał bardzo dobitnie. Facet ,który deklaruje ,że może siedzieć nawet na trybunach byleby mu dużo płacili ,kurczowo trzymający się wysokiego kontraktu w Trabzonie, do tego niepotrafiący nawet wywalczyć sobie pewnego miejsca w słabej lidze szkockiej ,nie pasuje do profilu "młody, głody" ,którego szuka Kudłaty. Niby nie ma pieniędzy na dobrych zawodników, a Brożek ma otrzymać wysoki kontrakt i pewne miejsce na boisku . Za co? Jesteś tak dobry jak zagrałeś ostatni mecz ,zwykł mawiać Frankowski. Coś w tym jest.

Zostanie zatrudniony Brożek ,a za chwilę pojawi się gęganie na konferencjach ,że budżet się nie domyka i trzeba na gwałt sprzedać Meliksona ,Chaveza etc.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.08.2012 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2012, 14:32
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Pomysł z zatrudnieniem Pawła Brożka całkowicie bezsensowny. Po pierwsze pensja ,po drugie kiedy on ostatnio grał regularnie w piłkę, po trzecie mentalność , po czwarte dwa razy się do tej samej rzeki nie wchodzi co przykład chociażby Żurawskiego pokazał bardzo dobitnie. Facet ,który deklaruje ,że może siedzieć nawet na trybunach byleby mu dużo płacili ,kurczowo trzymający się wysokiego kontraktu w Trabzonie, do tego niepotrafiący nawet wywalczyć sobie pewnego miejsca w słabej lidze szkockiej ,nie pasuje do profilu "młody, głody" ,którego szuka Kudłaty. Niby nie ma pieniędzy na dobrych zawodników, a Brożek ma otrzymać wysoki kontrakt i pewne miejsce na boisku . Za co? Jesteś tak dobry jak zagrałeś ostatni mecz ,zwykł mawiać Frankowski. Coś w tym jest.

Zostanie zatrudniony Brożek ,a za chwilę pojawi się gęganie na konferencjach ,że budżet się nie domyka i trzeba na gwałt sprzedać Meliksona ,Chaveza etc.
Ty tak na serio?

Liga Szkocka jest słabsza od naszej? Konkretnie - Celtic?
Paweł rozwiązał kontrakt z Trabzonem żeby nie siedzieć na ławie - to tak gwoli ścisłości. Wcale nie musiał.

Mam nadzieję, że Ci ulżyło...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 14:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.08.2012, 14:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ty tak na serio?

Liga Szkocka jest słabsza od naszej? Konkretnie - Celtic?
Paweł rozwiązał kontrakt z Trabzonem żeby nie siedzieć na ławie - to tak gwoli ścisłości. Wcale nie musiał.

Mam nadzieję, że Ci ulżyło...
No ja odniosłem takie wrażenie ,że Paweł trzymał się kurczowe tego kontraktu bo klub z północy Turcji chciał się go pozbyć o wiele wcześniej. Tak przynajmniej wynika z doniesień medialnych. Poza tym skoro Celtic i liga szkocka jest taki mega mocarny to dlaczego nawet Brożek w Trabzonie nie grał regularnie. Trabzon słabszy niż Celtic?
Ostatnio edytowane przez Bronex : 14.08.2012 o godz. 14:42.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.08.2012, 14:40
Sprawdź sobie skąd wzięło się powiedzenie, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki i co ono tak naprawdę oznacza. Nie to co myślisz.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.08.2012, 15:08
Liga szkocka od 2-3 lat poziom się zaniża, bo wszyscy Szkoci wyjeżdżają do Angli i tam też kontynuują kariere piłkarską. W Celticu sprawdziłem konkurencja nie była zbyt wysoka, ba gdyby Celtic wystawił 2 skład też by wygrywał, Rangersów nie ma robią co chcą w lidze a Brożek gówno zrobi w tej lidze, poszedł do Celticu żeby się Smuda nad nim zlitował(EURO 2012) pokazując że chce ale od tej kasy mu się w dupie poprzewracało, ja rozumiem że grał, mia możliwość pujścia do słabszego klubu z Turcji to wybrał Celtic, miał jeszcze APOEL, tam też by by coś ugrał w LM. Do powrotu Brożka jestem sceptycznie nastawiony, bo od dwóch lat jego poziom zmalał. Umówmy się że przyjdzie, pensje dostanie super, zacznie grać źle i...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2012, 15:11
Bronex napisał(a):Wyświetl post
No ja odniosłem takie wrażenie ,że Paweł trzymał się kurczowe tego kontraktu bo klub z północy Turcji chciał się go pozbyć o wiele wcześniej. Tak przynajmniej wynika z doniesień medialnych. Poza tym skoro Celtic i liga szkocka jest taki mega mocarny to dlaczego nawet Brożek w Trabzonie nie grał regularnie. Trabzon słabszy niż Celtic?
Po pierwsze - zejdź na ziemię. Ironizowanie na temat Celticu i ligi szkockiej w kontekście naszej "Ekstra"klasy zajeżdża schizofrenią. Taki Celtic wytarłby pewnie podłogę każdym polskim klubem, pozostałym ich drużynom też nie odbierałbym na to szans. I nie, nie oznacza to że są "mega mocarni". Po prostu jesteśmy kelnerami. Drużyny z naszego najwyższego szczebla rozgrywkowego leje każdy kto akurat ma pod ręką jedenastu zdrowych, mogących biegać przez 90 minut mężczyzn. Dobitnie pokazuje to Puchar Polski. A teraz Cie zszokuję - liga turecka jest o wiele silniejsza od szkockiej. Trabzonspor jest pewnie silniejszy niż Celtic. Tak czy siak - nie ta półka.

Tak więc Twoje ironizowanie brzmi po prostu smutno i żałośnie na tle popisów pucharowych naszych drużyn (w tym Wisły) z ostatnich lat. Piłkarze mistrza Polski oblewają testy sportowe w Azerbejdżanie, a Wy (Ty i syryls) ironizujecie na temat ligi szkockiej. Z czym do ludzi?!

Po drugie - nie trzeba być specjalnie spostrzegawczym żeby widzieć, że jesteś do Brożka uprzedzony. Problem w tym, że sensownej alternatywy brak.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 16:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.08.2012, 15:20
Cytat:
No ja odniosłem takie wrażenie ,że Paweł trzymał się kurczowe tego kontraktu bo klub z północy Turcji chciał się go pozbyć o wiele wcześniej
My tez chcieliśmy pozbyć się Jaliensa o wiele wcześniej, a jednak nadal tu jest. Nie wiem czy dostał odszkodowanie czy nie, wiem natomiast że Turcy chcieli jeszcze za niego dostać trochę siana bo przecież sporo umoczyli dlatego trochę to trwało.
Życzę większości polskich piłkarzy aby w wieku 29 lat nie musieli jeździć do Kazachstanu, Cypru na testy ze względu na sytuacje ekonomiczną tylko mogli już sobie grać w piłkę bo po prostu chcą to robić, a nie muszą.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 14.08.2012, 16:02
Tutaj chodzi też o to, że na pomysł sprowadzenia Brożka wpadłby każdy z nas. Nie oszukujmy się - w tej kwestii każdy nieodmiennie jest tak samo błyskotliwy jak Bednarz. Ja jednak, jako kibic, a w tym przypadku uczestnik dyskusji na temat polityki transferowej od dyrektora sportowego oczekuję jednak czegoś więcej, aniżeli transfery, które są w gruncie rzeczy dziełem przypadku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.08.2012, 16:08
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Tutaj chodzi też o to, że na pomysł sprowadzenia Brożka wpadłby każdy z nas. Nie oszukujmy się - w tej kwestii każdy nieodmiennie jest tak samo błyskotliwy jak Bednarz. Ja jednak, jako kibic, a w tym przypadku uczestnik dyskusji na temat polityki transferowej od dyrektora sportowego oczekuję jednak czegoś więcej, aniżeli transfery, które są w gruncie rzeczy dziełem przypadku.
Bednarz to pion - w bardzo wielu znaczeniach tego słowa. Dyskutować o nim nie ma za bardzo sensu, bo - poza dość nieliczną grupą wyznawców Łysej Pały - wszyscy oceniają go mniej lub bardziej negatywnie (bo traktowanie go jako figuranta też trudno zaliczyć do komplementów).

Można za to dyskutować nad przydatnością Pawła dla Wisły, chociaż tu też - ze względu na to kim możemy straszyć w ataku - wypada zachować proporcje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 17:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
husarmac
Junior Member

Od: 08.2012

Stary 14.08.2012, 16:21
jakoś nie jestem wielkim entuzjastom powrotu Pawła Brożka... w relacji cena (zarobki)/jakość nie za bardzo się opłaca... wole aby trener dawał szanse Szewczykowi czy Kamińskiemu...

A wiecie kto zadebiutował Eredivisie? Tak, tak nasz (niestety już były) 3 bramkarz Filip Kurto... więc powiadam bracia i siotry dawajmy szanse młodym!!! a nie Jaliensowi, Bunozie, Sikorskiemu itd..

Oby ewentualny powrót Brożka nie wyglądał tak samo jak powrót Żurawskiego...
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.08.2012, 17:03
Ostatnio też miałem przemyślenia na temat Kurty i ostatecznie nie mogłem zrozumieć jakim cudem przechodzi młody chłopak z Wisły nie grając w niej praktycznie w ogóle do średniaka dosyć mocnej ligi holenderskiej i debiutuje od razu w pierwszym składzie w pierwszej kolejce... Jak oni szukają tych młodych zdolnych we Wiśle, skoro wychodzi na to, że mieliśmy młodego, zdolnego Kurtę u siebie przez kilka lat i nikt nie dał mu szansy? A poszedł chłopak do innego klubu i to wydaje mi się trochę mocniejszego niż nasz i gra od razu.

Co do Pawła to każdy ma swoje zdanie i teraz pozostaje czekać czy znajdzie się kasa na jego kontrakt. Ja uważam , że bardzo by się przydał bo aż takiego bogactwa w ataku nie mamy, a także i w szatni charyzmatycznych zawodników wielu nie ma, którzy wiedzą czym jest Wisła. A niektórym u nas trzeba pokazać, że Wisła to nie tylko 5 liter i miejsce pracy.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.08.2012, 17:08
Może zamiast Legionisty to Dana na directorabyły gracz Chelsea zakończył przygodę z Krasnodarem .Ciekawe czy by się sprawdził na miejscu Legionisty i czy wróciłby na Reymonta w nowej roli?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów