The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2012, 21:42
W momencie gdy go sprzedawano to stracił miejsce w składzie. Ogólnie był wtedy w słabej formie. Też myślę, żę akurat ze strony Wisły to był świetny transfer bo inaczej by go nikt nie chciał. Najsmieszniejsze, ze akurat wtedy to sie okazał swietny transfer tez dla Turków. Na pewno wieksza korzysc dal im Piotrek niz Pawel. Ale tylko do czasu tej kontuzji.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 11.08.2012, 21:48
oczywiście, że był w słabej formie - tylko czy sprzedawanie graczy w takiej formie za małe pieniądze to jest majstersztyk? Piotrek się mógł spokojnie odbudować w zimie i dalej grać na dobrym poziomie. Majstersztyk to byłby gdyby za niego wzięto dobre pieniądze a nie oddano za pół darmo.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.08.2012, 23:19
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
oczywiście, że był w słabej formie - tylko czy sprzedawanie graczy w takiej formie za małe pieniądze to jest majstersztyk? Piotrek się mógł spokojnie odbudować w zimie i dalej grać na dobrym poziomie. Majstersztyk to byłby gdyby za niego wzięto dobre pieniądze a nie oddano za pół darmo.
Za pol darmo ? Ha Ha. Piotr Brozek nigdy nie byl dobrym zawodnikiem, osobiscie nie wytrzymalbym patrzac na to jak daje sie mu kolejne x szans aby sie odbudowal i osianal po raz kolejny mocno przecietna forme (1 w miare wystep na 8 mizernych). Aby byc sprawiedliwym w stosunku do Piotra oddaje mu to ze obronce zrobili z niego na sile (cos jak z Piszczka ).
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.08.2012, 23:55
Zostaliśmy z przeplaconym Paliciem, pozbywając sie za drobne zawodnika z niskim kontraktem. Mistrzostwo świata, Staszek wracaj.

Kasa z Piotrka to chyba na pół roku kontraktu Palicia to bylo mało. Interes stulecia, nie ma co.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.08.2012, 00:08
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Zostaliśmy z przeplaconym Paliciem, pozbywając sie za drobne zawodnika z niskim kontraktem. Mistrzostwo świata, Staszek wracaj.
Którego to kontrakt kończył się gdzieś koło... teraz i, biorąc pod uwagę perypetie ekonomiczne jego i jego brata, z pewnością by przyjął nową, niewiele wyższą propozycję a nie .......nął drzwiami i nie poleciał se do Turcji albo na inny Cypr, a klub nie obejrzałby ani grosza. Mistrzostwo galaktyki, poleganie na zdaniu kogoś bo płaku płaku, legenda, tyle lat, tyle dla niego zrobiliśmy jako klub. Może w 8 na 10 przypadków by wypaliło jak np. z Parejką który ponoć dał sobie dobrowolnie obniżyć apanaże. Ale nie z Brożkami, ludźmi typu malkontent & bufon. Nie wiem czemu nikt tu zdaje się nie pamiętać, jaki regres zrobił Piotr Brożek od pamiętnej Barcelony aż po równie pamiętny Karabach, a odchodząc od nas był połową piłkarza którym był i którym mógłby być. Nie płakałem po nim, jak pakował mandżur i nie mam zamiaru płakać już ani minuty nigdy więcej.

Gdyby Valckxowi dano popracować dłużej, w którymś momencie na pewno przyszedłby ktoś lepszy od Paljicia, którego Valckx nie sprowadzał. Najpierw miał inne priorytety, a potem musiał łapać się opcji pokroju Diaza jak Cupiał zażyczył sobie LM instant za cenę chińskiej zupki. No ale najlepiej oskarżać go o dziurę, której on nie jest winien, nie? Sikorski to też wina Valckxa, na pewno wypchnął znakomitego snajpera, ducha drużyny, LEGENDĘ - bo i takie określenie pada kilka-kilkanaście postów wyżej - Brożka żeby sprowadzić znajomka Genkowa i jeszcze w przyszłości kogoś innego, równorzędnego, lepszego albo - nie daj Boże - z potencjałem żeby go później sprzedać z przebitką. Mogliśmy przecież kroczyć w świetlaną przyszłość z jednojajowymi marudami, starzejącymi się, coraz bardziej chimerycznymi i żądającymi coraz większych kwot za swoją chałturę, którą ludzie tutaj nagle wspominają jako grę z innej galaktyki (zwłaszcza piszę tutaj o bliźniaku-obrońcy).

Zaraz przed APOELem była tęsknota za Zieńczukiem i Baszczyńskim, potem ten nekrofilski fetysz uspokoił trochę Głowacki, to teraz rozplenia się nowa paranoja - Brożkowie, jeden bez nogi a drugi który nie grał na poważnie od ponad roku. A tak naprawdę, z wszystkich powrotów wypalił tylko Kosowski i to na potrzeby jeszcze marnawej wówczas ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez Watts : 12.08.2012 o godz. 00:25.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.08.2012, 03:12
Się rozpisałeś a nie ma o czym... Nikt z Piotrka światowej klasy piłkarza nie robi - pisanie jednak, że sprzedaż zawodnika za jakieś marne grosze i zostawienie nas z jednym Paljicem na lewą obronę to majstersztyk jest śmieszne.

"Z powrotów wypalił tylko Kosowski". A ileż tych powrotów było, mogę zapytać? Co do "fetyszu" - Głowa będzie tu rządził kolejne dwa sezony w defensywie.

ps. za zawodnika z Twojego awataru wolałbym Piotra Brożka z okresu gry u nas. Nawet w słabej formie. Powiedz jeszcze na koniec - poznałeś braci osobiście, ze potrafisz ocenić ich jako malkontenta i bufona? Wiesz w ogóle ile zarabiał Piotr Brożek w naszym klubie, skoro piszesz o "coraz większych żądaniach"?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.08.2012, 04:42
Watts

W tej druzynie nawet kulawy pies zrobi roznice . Ty sie zastanow jaki regres zrobil Brozek a jaki zrobila Wisla Krakow , moze wtedy zrozumiesz ze jesli cos sie nie ruszy to ta druzyna wpadnien w taki marazm ze juz nic nie pomoze.
Juz przegrana na wlasnym stadionie nie budzi u nich wstudu czy poczucia dania dupy bo taki jest futbol, nic sie nie stalo I walczymy dalej.
Gowniane podejscie I minimqlizm jaki zapanowal w naszej lidze staje sie nie do zniesienia. Czy taki Bunoza, Genkov, Gargula czy Pareiko pamieta jak trudno bylo zdobyc R22? Ile lat srubowalsmy rekord ?
No wlasnie. Jesli ja widze takiego lamage jak Bunoza grajacego w pierwszej 11 to jak to ma isc w dobrym kierunku? Co mozna myslec o tej druzyne jesli ow Bunoza jest jednym z lepszyh w tym spotkaniu pilkarzy? Dramat.

W obecne sytuacji , czy to wazne kogo Brozki lubia a kogo nie? Jesli jest mozliwosc powrotu Pawla za darmo to tylko idiota by odmowil .
Dlatego po wynikach jego pracy i widzac co nakrecil Jacus to nic tylko powinien sie cieszyc ze okazja sama sie trafia . Bo na dzis jest dramat a efekty jego pracy sa poprostu zenujace. Kompletnie nie ma pomyslu na transfery I nie wie gdzie takich wzmocnien szukac.
Plecie co mu slina na jezyk przynisie zachowujac sie przy tym malo profsjonalnie I na dodatek prowokujaco do wszystkiego co go otacza.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.08.2012, 10:34
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Watts

W tej druzynie nawet kulawy pies zrobi roznice . Ty sie zastanow jaki regres zrobil Brozek a jaki zrobila Wisla Krakow , moze wtedy zrozumiesz ze jesli cos sie nie ruszy to ta druzyna wpadnien w taki marazm ze juz nic nie pomoze.
Juz przegrana na wlasnym stadionie nie budzi u nich wstudu czy poczucia dania dupy bo taki jest futbol, nic sie nie stalo I walczymy dalej.
Gowniane podejscie I minimqlizm jaki zapanowal w naszej lidze staje sie nie do zniesienia. Czy taki Bunoza, Genkov, Gargula czy Pareiko pamieta jak trudno bylo zdobyc R22? Ile lat srubowalsmy rekord ?
No wlasnie. Jesli ja widze takiego lamage jak Bunoza grajacego w pierwszej 11 to jak to ma isc w dobrym kierunku? Co mozna myslec o tej druzyne jesli ow Bunoza jest jednym z lepszyh w tym spotkaniu pilkarzy? Dramat.

W obecne sytuacji , czy to wazne kogo Brozki lubia a kogo nie? Jesli jest mozliwosc powrotu Pawla za darmo to tylko idiota by odmowil .
Dlatego po wynikach jego pracy i widzac co nakrecil Jacus to nic tylko powinien sie cieszyc ze okazja sama sie trafia . Bo na dzis jest dramat a efekty jego pracy sa poprostu zenujace. Kompletnie nie ma pomyslu na transfery I nie wie gdzie takich wzmocnien szukac.
Plecie co mu slina na jezyk przynisie zachowujac sie przy tym malo profsjonalnie I na dodatek prowokujaco do wszystkiego co go otacza.
1. Czy znajdzie się 200-250t euro na kontrakt?
2. Czy BC zapali zielone światło?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 12.08.2012, 13:49
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
"Z powrotów wypalił tylko Kosowski". A ileż tych powrotów było, mogę zapytać?
zima 2004, lato 2005 - Kalu Uche
lato 2004 - Marcin Kuźba
lato 2007 - Kamil Kosowski
lato 2009 - Mariusz Jop
zima 2010 - Cleber
lato 2010 - Maciej Żurawski
lato 2011 - Junior Diaz
lato 2012 - Arkadiusz Głowacki

Tak więc trochę było, mogłem też o kimś zapomnieć. Z czego tylko Kosa i Uche na +. Można jeszcze wymienić np. Kasperczaka jako trenera, tyle, że to już inna bajka. Plus były jeszcze rozważane chociażby powroty Franka, Baszcza, Źienia, Brożków, Szymkowiaka.
Ostatnio edytowane przez R33 : 12.08.2012 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2012, 15:31
Filip Kurto oprócz tego, że zagrał w Rodzie, to został też powołany do młodzieżowej kadry na mecz z Rosją w eliminacjach do Młodzieżowych Mistrzostw Europy. Mecz odbędzie się 6 września w Jekaterynburgu.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.08.2012, 15:54
Tomas Jirsak zaliczył 90 minut w debiucie
http://www.transfermarkt.de/en/botev...t_2246521.html
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 12.08.2012, 17:16
piękny Robert dostał czwórkę w debiucie, a Dusan Tadic zdobył 2 bramki i zaliczył 2 asysty przeciwko swojemu byłemu klubowi
http://www.livesports.pl/mecz/8Kfr08RN/#szczegoly-meczu
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.08.2012, 17:59
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
piękny Robert dostał czwórkę w debiucie, a Dusan Tadic zdobył 2 bramki i zaliczył 2 asysty przeciwko swojemu byłemu klubowi
Po prostu Maaskant przeżył deja vu
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 12.08.2012, 18:24
Posiadanie piłki 60 do 40 dla Twente, myślałem że w Holandii przynajmniej Maaskant będzie grał po ziemi, ale jednak się myliłem.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.08.2012, 18:31
syryls napisał(a):Wyświetl post
Posiadanie piłki 60 do 40 dla Twente, myślałem że w Holandii przynajmniej Maaskant będzie grał po ziemi, ale jednak się myliłem.
Maaskanta bym w to wszystko nie mieszał. W styczniu Groningen przegrało z Twente również 4:1, wiec najprawdopodobniej nowi podopieczni Roberta po prostu tak mają .
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.08.2012, 18:59
syryls napisał(a):Wyświetl post
Przecież posiadanie <50 nie oznacza dzidowania, można grać z kontry po ziemi.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 12.08.2012, 19:38
Wiem, ale Eredivisie to specyficzna liga, tam się gra atakiem pozycyjnym, czasem ktoś błyśnie dryblingiem i bramka z niczego, każdy chce grać ofensywnie.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.08.2012, 23:37
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post

Raczej planowe.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 13.08.2012, 23:01
Mikhail Sivakov w dniu dzisiejszym został wypożyczony do Bate Borisov
http://www.transfermarkt.de/en/mikha...ler_36364.html

Dragan Paljic zaliczył 90 minut w sobotnim debiucie z VVV
-Venlo
http://www.transfermarkt.de/en/draga..._8387.html#NL1

Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.08.2012, 08:01
Wiem wiem gazeta.pl

http://www.sport.pl/sport/10,67450,1...__Jak_mam.html

Nie do uwierzenia, że gościowi się tak w głowie przewróciło.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.08.2012, 09:16
Może nadmiar bilecików od weszło przywrócił mu w głowie...

To była Ironia.
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 14.08.2012 o godz. 09:20.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.08.2012, 10:59
Tak zapytam was.... o .... wam chodzi?

Błaszczykowski widać nie chciał udzielić odpowiedzi na to pytanie, dostał inne. Odpowiedział. Na to menda dziennikarska w jego usta wkłada słowa których nie powiedział, przedstawiając gościa w takim a nie innym świetle. I w czym problem, że głośno powiedział o tym? Z drugiej strony co miał powiedzieć? Nie nie chcę być kapitanem, wtedy by była jazda że gwiazdorzy, że muchy w nosie, że psioczy na bycie kapitanem. O .... tu chodzi?

To że filmik jest ordynarnie cięty w pół to wam nie przeszkadza?

O biletach powiedział po meczu, ja do dziś tą wypowiedź odbieram jako wyrzut całej drużyny, a że on go wyartykułował to on dostaje zjebe.

Co jak co ale nie jesteście na Weszlo i nie wszystkie swoje żale musicie tutaj artykułować tak jak robicie to gdzie indziej w necie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.08.2012, 11:10
Petrescu odszedł z Kubania. Ma być ogłoszony nowym trenerem Dynama Moskwa pod wieczór.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 14.08.2012, 11:18
Petrescu wskakuje to coraz na większy poziom, ale w Hiszpanii napewno by sobie nie poradził
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2012, 12:08
murray napisał(a):Wyświetl post
Petrescu odszedł z Kubania. Ma być ogłoszony nowym trenerem Dynama Moskwa pod wieczór.
według http://www.gsp.ro/international/stranieri/dan-petrescu-a-plecat-de-la-kuban-acum-se-pregateste-sa-preia-o-echipa-plina-de-super-vedete-353009.html
Dan ma zostac trenerem CSKA

Dopiero jesli nie wyjdzie z CSKA, Petrescu ma przejść do Dynama, które jest aktualnie bez trenera a niedługo w LE ma zagrac ze Stutgartem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.08.2012, 12:11
Na ciężki teren się porywa. Raczej nie jest specem od prowadzenia gwiazdorskich zespołów.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.08.2012, 12:13
tofik napisał(a):Wyświetl post
Na ciężki teren się porywa. Raczej nie jest specem od prowadzenia gwiazdorskich zespołów.
To sluszna uwaga. Jego siłą jest tworzenie drużyny z solidnych graczy, ale nie z gwiazd. Na gwiazdach i gwiazdkach przejechał sie kiedys w Rapidzie, a potem w Wiśle
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.08.2012, 19:56
murray napisał(a):Wyświetl post
Źle to rozegrałeś. Trzeba było napisać tylko, że odszedł z Kubania. Albo lepiej - że go zwolnili. Później poczekać na jovę albo innego nawiedzonego żeby zaczął się produkować jakim to on nie jest słabym trenerem.

Byłoby przynajmniej trochę śmiechu.

Ciekawe czy Rumun sobie poradzi - to już trochę inny poziom i inne wymagania. Trzeba jednak mu oddać, że idzie jak burza.
Szkoda, że był za słaby na Wisłę. Nas obecnie trenuje koleś za słaby na spadkowicza ligi greckiej...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.08.2012 o godz. 19:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.08.2012, 20:03
Cytat:
- Podpisał pan umowę z Lechią Gdańsk, ale wcześniej czytaliśmy mnóstwo plotek na pański temat.
Piotr Brożek: - Z tymi spekulacjami było bardzo rożnie. Słyszałem wiele opowieści, ale tak naprawdę jedyną ofertą, jaką otrzymałem, była ta z Lechii. Podobno bywałem na testach medycznych w innych klubach, ale to nieprawda. W Gdańsku doszliśmy bardzo szybko do porozumienia
Wywiad z Piotrem Brożkiem (2x45.com.pl)
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 14.08.2012, 20:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Później poczekać na jovę albo innego nawiedzonego żeby zaczął się produkować jakim to on nie jest słabym trenerem.
Ło Jezu. Nasze ostatnie rozmowy chyba cię zabolały, skoro próbujesz takich żenujących wycieczek osobistych. Dobrze, że chociaż przestałeś twierdzić, że Weszło "robiło z Petrescu debila" po tym jak udowodniłem ci, że nie mogli nic pisać, bo wtedy nie istnieli. Ich strona powstała dwa lata później.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów