The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2012, 11:40
Już dawno pisałem, że G+szybki Paweł w formie (jak tam zdrowie?) to byłaby super para 2 napastników grających w różnych, uzupełniających się stylach.

Jest tylko parę ale:
- czy BC zgodzi się wydać niemało pieniędzy na kontrakt?
- co ze zdrowiem Pawła? Po wiadomej kontuzji to już nie był ten sam napastnik - dlaczego?
- czy nędza którą pokazał przed i na ME to wszystko na co Go teraz stać?
- czy jeszcze by Mu się chciało

Piszecie, że boki obrony nadal do wzmocnienia. Zgoda... boki obrony, także skrzydło, środek pomocy; w ataku ilość się zgadza, nie wiadomo co z jakością. Zważywszy na nasze osiągnięcia ofensywne w ub. sezonie to w pierwszej kolejności wzmacniałbym jednak jeszcze kimś ofensywę.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.08.2012, 11:44
ale wam ktoś kiedyś naopowiadał głupot i teraz każdy piłkarz, który grał już w Wiśle wcześniej psuł wniej atmosferę, rządził się i niewiadomo co jeszcze, a może każdy charakterny jest zły ?

machanie rękoma brożka doprowadziło go do dwukrotnego króla strzelców, wsumie 81 bramek dla Wisły, do tego że w pucharach europejskich strzelił dla Wisły 12 bramek, w reprezentacji 8

jesli to takie straszne to niech każdy z tych najemników macha rękoma jak najwiecej

arti napisał(a):Wyświetl post
Już dawno pisałem, że G+szybki Paweł w formie (jak tam zdrowie?) to byłaby super para 2 napastników grających w różnych, uzupełniających się stylach.

Jest tylko parę ale:
- czy BC zgodzi się wydać niemało pieniędzy na kontrakt?
- co ze zdrowiem Pawła? Po wiadomej kontuzji to już nie był ten sam napastnik - dlaczego?
- czy nędza którą pokazał przed i na ME to wszystko na co Go teraz stać?
- czy jeszcze by Mu się chciało
1. zgodzi
2. jest zdrowy
3. dostosował się do poziomu drużyny
4. pewnie nie i gra na siłę

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 11.08.2012 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.08.2012, 11:54
Tyle że Brożek psuł tą atmosferę i wielokrotnie o tym mówiono.Kocha klub i tak chyba reaguje.Jeszcze jego zachowanie mogli by zrozumieć krajowi kopacze, ale nie sądze że to przejdzie z mieszaniną obcokrajowców.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2012, 11:56
Możemy za darmo mieć napastnika jak na nasze warunki ligowe wyśmienitego a tu widzę niektórzy go nie chcą, bo "macha łapami". I niech macha! Takiemu Kirmowi to jeszcze powinien za przeproszeniem czasem kopa w dupę na otrzeźwienie zasadzić.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 11.08.2012, 12:00
Cytat:
Tyle że Brożek psuł tą atmosferę i wielokrotnie o tym mówiono.Kocha klub i tak chyba reaguje.Jeszcze jego zachowanie mogli by zrozumieć krajowi kopacze, ale nie sądze że to przejdzie z mieszaniną obcokrajowców.
A ja przypuszam, że sielankowa atmosfera w szatni w dużej mierze zaprowadziła nas na 7 miejsce w minionym sezonie. Przez to chyba też odwaliło Małeckiemu bo, że się tak wyrażę "brakowało w szatni nastroju w....ienia".

Ja w tej szatni jednak nie bylem, nie oceniam jak wyglądała z Brożkiem czy teraz dlatego to tylko moje domysły.

edit: @Pablo nie wątpię, że to też było czynnikiem dlaczego tak skończyliśmy
Ostatnio edytowane przez westersyl : 11.08.2012 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 11.08.2012, 12:01
Ja za to uważam, że roszada trenerska (3) w ciągu jednego sezonu.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.08.2012, 12:02
Jeden machający moze być. Wtedy sytuacja była inna, Brożków machających było dwóch, a dopasował się jeszcze Małecki. I to już przesada.
..
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 11.08.2012, 12:15
Po co Brożek, on musi mieć sytuacje, jak dalej będzie szwankowało tworzenie ich to Brożek będzie miał 2-3 gole na koncie a Genkov więcej(przy niezłym wzroście)
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.08.2012, 12:22
Nie ma się o co kłócić. O tym czy Brożek przyjdzie zadecyduje wypadkowa aktualnego humoru BC i żądań finansowych piłkarza.

Brożek był dobry trzy sezony temu. Jak mu się chciało.
A bywało, że mu się nie chciało nawet w kluczowych meczach.
A teraz to loteria.

Od ustawiania szatni mamy Głowackiego i Sobolewskiego. Chwatit.
Brożek nie machał rękami, aby zmotywować kolegów, ale głównie jak sam coś zmaścił, a chciał żeby było na innych.

Ale w naszej sytuacji jakby przyszedł to może nie byłoby żle.

Bo nasza sytuacja przypomina chłopa, któremu nogę ucięło i nadarzyła mu się okazja pogodzić ze stara żoną.
Co prawda baba pyskata i w leciech już, ale raz na tydzień może i obiad ugotuje.

Cytat:
A ja przypuszam, że sielankowa atmosfera w szatni w dużej mierze zaprowadziła nas na 7 miejsce w minionym sezonie. Przez to chyba też odwaliło Małeckiemu bo, że się tak wyrażę "brakowało w szatni nastroju w....ienia".
O naszej pozycji zadecydowały gra na dwa fronty, plaga kontuzji podstawowych zawodników na jesieni, zmiana trenerów i "motywacyjne" konferencje łysego na wiosnę.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.08.2012, 12:27
syryls napisał(a):Wyświetl post
Po co Brożek, on musi mieć sytuacje, jak dalej będzie szwankowało tworzenie ich to Brożek będzie miał 2-3 gole na koncie a Genkov więcej(przy niezłym wzroście)
A będzie, bo w pomocy się nic wielkiego nie zmieniło.
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.08.2012, 12:27
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Możemy za darmo mieć napastnika jak na nasze warunki ligowe wyśmienitego a tu widzę niektórzy go nie chcą, bo "macha łapami". I niech macha! Takiemu Kirmowi to jeszcze powinien za przeproszeniem czasem kopa w dupę na otrzeźwienie zasadzić.
I tak nie przyjdzie wiec nie wiem po co ten temat jest kontynuowany. Najpierw musiały ktos odejsc a na dodatek na pewno nie Ci, co dołaczyli przed sezonem a za Genkova nikt Nam dobrej kasy nie ma. O Boguskim juz nie wspomne
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 11.08.2012, 12:31
Mnie się wydaje, że gadanie o psuciu przez Brożka atmosfery jest głównie nakręcane na forach, a mało kto z nas wie co naprawdę dzieje się w wiślackiej szatni. Okej, troche machał tymi łapami, ale nie musi być to od razu wyznacznikiem tego, że jest burakiem, który psuje atmosferę. Ze sportowego punktu widzenia na pewno byłby wzmocnieniem, z Genkovem mógłby stworzyć fajny duet. Ale sprzedawanie Cwetana, żeby pozyskać Brożka w tym momencie byłoby idiotyczne, skoro Bułgar zgrywał się z resztą drużyny przez cały okres przygotowawczy (i poprzedni sezon). Niestety kadra wydaje się zamknięta mamy trzech środkowych napastników, a do tego Boguskiego i Kamińskiego.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.08.2012, 12:37
Nie gadajcie głupot, chcemy realnie walczyć o mistrzostwo to przyjdzie Brożek i tyle w temacie- cała reszta to tylko ideologizowanie. Wiadomo, że z Brożkiem Wisła będzie dużo silniejszą drużyną osiągającą lepsze wyniki niż obecnie. Po co roztrząsać ten temat, jestem pewien, że większość jest tego świadomym. Można się zastanawiać ewentualnie czy obecna kadra w ogóle jest wstanie podjąć walkę o mistrzostwo, a nie czy Brożek będzie wzmocnieniem. Moim zdaniem obecna kadra nie podejmie walki.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.08.2012, 13:05
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

To ja sie zapytam, kto w takim razie tej atmosfery wtedy nie psol?

Jesli Brozek chce sie odbudowac I na powaznie mysli o uprawianiu dyscypliny na mistrzowskim poziomie to innej opcji niz Wisla dla niego nie ma.
Jestem przèkonany ze poradzi sobie bardzo dobrze I jesli damy mu szanse to odwdzieczy nam sie z nawiazka.
Genkova nakryje on poprostu czapa tak jak to robil wczesniej z blugarem Biton. Obecnie Cwetan moze sie czuc na swojej pozycjii niezagrozony a to nic dobrego.
Konkurencja w postaci Pawla wszystkim napastnikom tylko siè przysluzy , a dzieki zdobytemu dowiadczeniu podniesie on wartosc naszej papierowej druzyny.

Tylko czy do nas trafi? Mozna zaryzykowac stwierdzeniem ze tak.
Jesli wczesniej istnial temat powrotu Pawla pod Wawel, to smialo mozna powiedziec ze gora daje zielne I nie powinno byc niespodzianek. Jedynym problemem sa pieniadze jednak licze na ustepstwa kazdej ze stron I pomyslne dopiecie transferu..
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 11.08.2012, 14:25
i całą dyskusję na temat Brożka wyjaśnił nam Genkov strzelając ładnie głową a nogą kopiąc się w czoło, Sikorski też juz pokazał, że ME czeka na niego ...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 11.08.2012, 14:29
mówisz o bramce Genkova ?

ps. Oczywiście ja jestem zwolennikiem Brożka w klubie i pogonić "bawarczyka"

ps2. Ale u nas drewno gra niesamowite... a przypomnijmy sobie Uche, Kose, Szymka to zęby bolą po prostu
Powód: ps./ ps2.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 11.08.2012 o godz. 14:35.
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Od: 09.2008

Stary 11.08.2012, 14:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Można dorabiać jakąś ideologię, ale czemu ma to służyć? Piłkarsko Genkova zjada Saganowski. I nie mam na myśli tego sprzed dziesięciu lat...

Cwetan w polu karnym potrafi:
- wywrócić się
- wysoko skoczyć do piłki.
Wilczku,

Luboński KS

0 : 5
(Koniec)
Wisła Kraków

Cwetan Genkow 60 min
Cwetan Genkow 66 min
Łukasz Garguła 85 min
Cwetan Genkow 88 min
Rafał Boguski 90 min
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 11.08.2012, 15:17
DarekW napisał(a):Wyświetl post
Wilczku,

Luboński KS

0 : 5
(Koniec)
Wisła Kraków

Cwetan Genkow 60 min
Cwetan Genkow 66 min
Łukasz Garguła 85 min
Cwetan Genkow 88 min
Rafał Boguski 90 min
Oby tak samo działo się z poważniejszymi przeciwnikami
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.08.2012, 15:34
sory moze nie na temat ale ogladalem tylko koncówke a moze ktos ocenic krotko ale tak neutralnie gre Sikorskiego?
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.08.2012, 15:38
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
sory moze nie na temat ale ogladalem tylko koncówke a moze ktos ocenic krotko ale tak neutralnie gre Sikorskiego?
Złoty strzał Bednarza. Piłka klei mu się do nogi.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 11.08.2012, 15:41
nowy murzyn db zagrał Qiueto
dobra zmiano bo było by kiepsko ...
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.08.2012, 15:53
Do rafaltwsd:

Ciężko oceniać Sikorskiego, bo...gdyby przed meczem nie podano, że jest na boisku, to by się tego nie zauważyło. Całkowcie bezbarwny występ. Wprawdzie komentujący mecz stwierdzili, że grał walecznie, ale ja tego nie zauważyłem. Trudno po dzisiejszym meczu wyciągnąć jakiekolwiek wnioski na temat jego przydatności do drużyny. Można jednak z dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że następny mecz rozpocznie na ławce, a w jego miejsce wskoczy Quioto, który zaprezentował się obiecująco.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 11.08.2012, 16:05
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Do rafaltwsd:

Ciężko oceniać Sikorskiego, bo...gdyby przed meczem nie podano, że jest na boisku, to by się tego nie zauważyło. Całkowcie bezbarwny występ. Wprawdzie komentujący mecz stwierdzili, że grał walecznie, ale ja tego nie zauważyłem. Trudno po dzisiejszym meczu wyciągnąć jakiekolwiek wnioski na temat jego przydatności do drużyny. Można jednak z dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że następny mecz rozpocznie na ławce, a w jego miejsce wskoczy Quioto, który zaprezentował się obiecująco.
następny to rozpocznie na trybunach albo i przed TV każdy z tego 3 ligowca byłby bardziej przydatny, kompetentny
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.08.2012, 16:08
Jedyne co mi przychodzi do głowy to występy S. Branco w Wiśle...
Ale bardziej szczegółowo:
- przyjęcie piłki w stylu Boguskiego po kontuzji
- dokładność podań w stylu Bruda
- drybling w stylu Beto itd.

Wystawienie tego zawodnika w następnym meczu zamiast Honduranina będzie sabotażem...
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 11.08.2012, 16:18
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Jedyne co mi przychodzi do głowy to występy S. Branco w Wiśle...
Ale bardziej szczegółowo:
- przyjęcie piłki w stylu Boguskiego po kontuzji
- dokładność podań w stylu Bruda
- drybling w stylu Beto itd.

Wystawienie tego zawodnika w następnym meczu zamiast Honduranina będzie sabotażem...
Bez przesadyzmów. Według mnie Sikorski zaprezentował się zupełnie tak jak "Bóg trybun", "bożyszcze niewidomych", "obiekt westchnień prawdziwych..." Patryk Małecki w wielu spotkaniach poprzedniego sezonu. Niech się chłop trochę odbuduje, bo jak by to powiedzieć przeszedł obok meczu. To nie drużyna wyłączyła z gry... to Sikorski jej unikał. Napierd@lali wszyscy na Boguskiego że łamaga, że dramat, a dziś to już nadzieja na odzyskanie mistrza! Zauważmy, że wszyscy wiślacy grali w 1 połowie jak by chcieli a nie mogli i nie można powiedzieć, że to wina Sikorskiego. Zrzucanie winy za 0-0 do przerwy na Daniela jest pieprzeniem takich samych dyrdymałów, jak to że bez Meliksona Wisła nie istnieje! Ciekawe jakby pokazał się Pablo Brożinho gdyby dzisiaj przywdział trykot Wisły?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.08.2012, 18:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
On nie musi niczego udowadniać. Nawet jeżeli ktoś jest ślepy/nie zna się na piłce/ma urojenia, to zawsze są jeszcze statystyki. Udowadnianie, że to Genkov jest lepszy wbrew faktom - to tutaj można chyba popukać się w czoło.

Trochę mało, zwłaszcza że nie ma w drużynie piłkarza który potrafiłby sensownie dośrodkować.
jeśli chodzi o obecnego Genkowa i obecnego Brożka to mam spore wątpliwości...

fajnie piszecie o Pawle, też go lubię i szanuje, ale naprawdę, warto używać czasu przeszłego, bylo, minęło, nie wróci

i nie piszcie o żadnym machaniu łapami, bo to miało taki wpływ na grę, jak wasze lamentowanie tutaj, to nie dzieci, a wręcz przeciwnie, takie zachowanie może czasem wzmóc w kimś nieco większą koncentrację, a nie żadne obrażanie się :]
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.08.2012, 19:43
Naczytasz się na forum że Sikorski to dno.
Nieprawda. Wg mnie zagrał słabo ale NIE ODBIEGAŁ od tego co wyczyniał Genkov w pierwszej połowie (1 dobre zgranie do Meliksona i nic więcej). Sikorski częściej pokazywał się do gry ale nic z tego nie wynikało bo piłkę tracił ... To oczywiście irytuje kibiców zwłaszcza od początku nastawionych do niego sceptycznie. Genkova w pierwszej połowie "nie było" (to się mniej rzuca w oczy).
W drugiej połowie kiedy przeciwnik stanął w zasadzie wszyscy mogli się "wykazać" .. Porównywanie Quito z drugiej połowy do Sikorskiego jest więc złudne.
Tak czy siak: mój skład w ataku (co zresztą twierdzę od miesiąca) wygląda tak: Genkov (Sikorski), Quioto (Kamiński) i zestawianie Sikorskiego z Genkovem jest trochę bez sensu bo obaj grają podobnie jeśli chodzi o styl .

Niestety należy zakładać że odniesieniem do tego co będzie w lidze jest PIERWSZA połowa meczu a nie druga.
W tym kontekście o naszych napastnikach nie można powiedzieć nic dobrego .....

Na pociechę: bramka zdobyta przez Wisłę w 1 połowie była prawidłowo zdobyta ... przez Bunozę.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 11.08.2012 o godz. 20:01.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.08.2012, 20:00
Quito może mieć zadatki na dobrego skrzydłowego. Oby, bo taki zawodnik jest nam bardzo potrzebny.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 11.08.2012, 22:30
Genkov w pierwszej połowie pokazywał się, walczył, walczył w obronie, w pomocy i troche nie fair jest porównywanie go z tym całym sikorskim, wogule temat sikorskiego powinien zostac zamknięty mamy 1 napastnika typową 9, 1 niewiadomą z hondurasu, kolejną szklaną niewiadomą Boguskiego, jakichś małolatów i dopiero tu jest miejsce sikorskiego czyli coś pomiędzy trybunami a młodą ekstraklasą
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2012, 22:32
Sikorski podtrzymuje swoja form z poprzedniego sezonu.
Ale jesli Lysy go zakontraktowal to oznacza ze Sikorski jest wlasciwym wyborem ipozostaje sie tylko cieszyc ze trzyma swoj poziom.

Wojciechowski w wielu sprawach dzialal pochopnie , pod wplywem impulsu.nie zawsze jego zachowanie bylo godne nasladowania. Jednak mial to czego brakuje wielu dzialaczom I trenerom , mianowicie byl kurewsko szczery I to sie podobalo.
Sikorski mial zakaz wstepu na Konwiktorska.bo zarazal innych swoja choroba...
U nas Genkov dzisiaj zanotowal takie same zenujace pudlo jak on z GKS,, brak slow. Mam tylko nadzieje ze Cwetan ogladal dzisiejsze spotkanie PSG, piekna lekcja dla kogos kto gra tylem od bramki I straca pilki dla kolegow z druzyny..
Podstawa to umiec grac bez pilki a to niestety jest bolaczka ktora trudno bedzie przeskoczyc. Bulgarowi.
Bez opanowania tej umiejetnosci bedzie on glownie bezproduktywny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów