|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Spora grupa użytkowników tego forum widzi otaczający świat jako czarno-biały (szczególnie świat medialny i użytkowników mediów). Albo media są czarne i kłamią, są sponsorowane przez rząd lub wspierającą go elite itd albo są białe i jako jedyne zachowują obiektywizm, szerzą patriotyzm, są prawdziwie polskie, nikt nimi nie steruje i na nie nie wpływa itp. Podobnie dzielą uzytkowników tych mediów - albo są czarni albo są biali. Jak czarni to głupie lemingi, które wszystko przyjmują bezkrytycznie, uwielbiają władzę bez wzgledu na wszystko, a ich autorytetem jest Marcin Meller. Jak biali to Polacy, patrioci, szalenie obiektywni, zawsze analizujący każdą sprawę, wiadomość medialną analitycznie. Nic ich nie zaskoczy, nic nie oszuka. Niestety świat nie jest dwukolorowy. Cały tekst (ten od cytatu) do poczytania tutaj: http://www.wprost.pl/ar/338583/Dlacz...-byc-nie-moze/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
KNF ostrzegała od dawna przed AG. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie przedstawię przykładów pokazujących że Wyborcza jest wielokolorowa (posługując się przyjetym nazewnictwem), bo taka nie jest. Ładuje cały czas na jedną stronę i doskonale o tym wiem. Sęk w tym, że wielu użytkowników piszących w tym temacie (nie wszyscy oczywiście) nie dostrzega, że równie jednokolorowa jest np. Gazeta Polska i czytywany przeze mnie od czasu do czasu portal niezalezna.pl. Trafnie zauważasz, że wystarczy zamienić kilka przymiotników w załączonym cytacie i już opisujemy drugą stronę barykady. Te lemingi, o których z taką pasją pisze Drozd czy Gwiaździsty róznią się od moherów innych uzytkowników jedynie tym, że jedni bezkrytycznie wierzą w GW a drudzy w GP. Nie ma nic po środku i dlatego wypowiadanie się w tym temacie na forum, czy już nawet jego lektura są niesamowicie ciężkostrawna. Ale to nie tylko problem tego forum lecz pokaźnej grupy społeczeństwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
||
Co do czarno białości z ostatniego wywodu . Nie zauważyłeś takiej prawidłowości że ci Biali jak ich opisujesz podają dziesiątki jak nie setki manipulacji i kłamstw strony Czarnej (idąc Twoim tokiem nazewnictwa) a strona Czarna potrafi odpowiedzieć jedynie wyśmianiem, wyszydzeniem, ironią, czasami oskarżeniem o wyolbrzymianie.Ma to znaczenie czy nie? Oczywiście strona Biała ma swoje czarne owce, a strona Czarna pewnie ma swoich obiektywnych lemingów ( nie znam ale wykazuje dobrą wolę w tej kwestii ) co nie zmienia ogólnego obrazu sytuacji
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.08.2012 o godz. 12:11.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Twoich wywodów ideologicznych jedna uwaga. Uczciwych ludzi to w Polsce jest naprawdę niewiele. Natomiast mamy całkiem pokaźny odsetek "cfaniaków" wychowanych w poprzednim systemie. Kombinowanie leży w naturze Polaków, którzy musieli tak funkcjonować przez co najmniej paredziesiąt lat XX w. już nie wspominając zaborów. Teraz najlepsze - żeby prowadzić biznes musisz być wiecznie w gotowości. Każdy chce Cie wyruchać. Twoi kontrahenci, wspólnicy, pracownicy, zleceniobiorcy itd. Bez końca. Niestety nikt nie ma na czole wypisanego kim jest dlatego rozwiązaniem jest tylko dostosować się. Nie chodzi mi o to by startować w konkursie kto kogo przechytrzy ale przyzwyczaić się. Mnie już nic nie zaskoczy, niestety ostrożność często kosztuje. Nie wierzę przy tym, że Państwo jest w stanie pomóc komukolwiek. Trzeba by ustawowo zmienić mentalność. Korupcja jest problemem ale drugorzędnym. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli dla Ciebie fakt że syn premiera bierze 5,5k PLN miesięcznie za nic a prezydent Gdańska określa firmę załozoną przez oszusta "wzorem innowacyjności" jest "powiązaniem naciąganym" to naprawdę nie wiem co powiedzieć. Być może to że z takim podejsciem nie wypada wręcz wspominać o wolnym rynku bo Hayek z Friedmanem przewracają sie zapewne w grobach. ad2. Odpowiem że absolutnie nie wierzę w to że "cfaniactwo" leży w naturze kogokolwiek. "Cfaniactwo" powstaje w momencie gdy warunki zewnętrzne (prawne, administracyjne, legislacyjne, itp) stwarzają możliwości po temu aby mogło zaistnieć. Tak samo jak znika w momencie gdy tych warunków nie ma. I tu dochodzimy do sprawy podstawowej: tak długo jak nie oczyścimy Państwa (czytaj nie uczynimy go sprawnym i działającym) tak długo na wytłumaczenie zwykłego oszustwa będziesz używał argumentów tak pokrętnych i nieprawdziwych jak te zaprezentowan przez Ciebie w punkcie 1 i 2. ad3 W zasadzie nie wiem do czego mam się odnosić w tym punkcie? Jeśli chodzi o to że biznes to "stan wiecznej gotowości" to pełna zgoda. I dotyczy to w szczególności firm działających na wolnym rynku. Jeśli jednak ten stan ma być wytłumaczeniem: cwaniactwa, korupcji, oszustw to mogę napisać tylko że nie dość że sugerujesz leczenie dżumy cholerą to dodatkow szukasz jeszcze usprawiedliwienia dla rzeczy których usprawiedliwić się nie da. To co trzeba zrobić aby sprawę załatwić napisałem w punkcie 2. Zgadzam się z tym że Państwo nie jest od tego aby pomagać. Ale jest zdecydowanie od tego aby każdemu kto wyrazi taką chęć (przynajmniej w biznesie) zapewnić uczciwe warunki funkcjonowania. Jeśli do korupcji dodasz nepotyzm, kolesiostwo, układy itp, itd to okaże się że jest to problem absolutnie pierwszorzędny. Zdecydowanie najważniejszy.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.08.2012 o godz. 12:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy poważnie nikt nie zauważył jak Plichta na konferencji mówi że dokumnety ABW z klauzulą tajne otrzymał od ludzi ze służb? Proponuje odsłuchac na youtubie jeszcze raz. Jakby ktoś nie skumał lub uważał to za zwykłą procedurę proszę założyc sobie firmę i zobaczyć czy jest możliwe żeby normalny "zjadacz chleba" miał do tych ludzi dostep , ba otrzymywał od nich tajne dokumenty.
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Słowa Adamowicza w niczym nie wykraczały poza standardową w takich przypadkach kurtuazję i lizodupstwo. W moim przekonaniu robisz (w tym konkretnym przypadku) z igły widły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Faktu oceniania przez siebie samego poziomu swojego sarkazmu nie będę komentował (zresztą zrobiłem to już wcześnie) natomiast: 1. Powiem szczerze ze z dużym rozczarowaniem przyjmuję sytuację w której żenujący i manipulatorski fragment artykułu mający na celu uspojenie sumień "pięknych, mądrych i bogatych" przed ewentualnymi wyrzutami sumienia związanymi z tym że nie dość że są tacy wspaniali to jeszcze korzystając ze swojej dominującej pozycji mogą kopać do woli tych "brzydkich, głupich i biednych" , przyjmujesz jako motto swojej wypowiedzi o tym że nie wszystko jest czarno-białe.To trochę tak jakbyś cytując fragment "Krótkiej historii WKP(B)" próbował dowieść że najważniejsza w życiu jest miłość. 2. Nie chcę się rozwodzić nad czarnym-białym. Dlatego krótko: nie wierzę w "obiektywność" mediów. Wierzę w ich uczciwość. Uważam w związku z tym że odcień szarości na którym tak Ci zależy nie osiągasz poprzez "cieniowanie" poszczególnych tytułów ale poprzez wolną grę na rynku medialnym szeregu tytułów o kolorach od skrajnej bieli do skrajnej czerni. Niestety na chwilę obecną w Polsce w sposób zdecydowany dominuje czerń. Dlatego podnoszenie w tym momencie zarzutu że pisma "białe" są za mało "czarne" odbieram mniej więcej w ten sam sposób jak argumentację że komunizm jest lepszy od kapitalizmu bo w Ameryce biją murzynów.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.08.2012 o godz. 13:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Jej właściciel jest osobą skazaną za oszustwo 2. KNF umieścił ją na "czarnej liście" 3. Prowadzono wobec niej postępowanie prokuratorskie i sądowe robiła na tym spotkaniu? Utrzymując Twoją konwencję: uważam że zdecydowanie bagatelizujesz problem. Czy skomentujesz fakt sponsorowania Tuska? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mogę w związku z tym ocenić młodego Tuska. Sam wywiad z nim to taki atak uprzedzający. Dziwny bo dziwny, ale nie możemy wykluczyć po prostu zwykłej naiwności. Cokolwiek by nie twierdzić - dzieci polityków gdzieś muszą zarabiać, bo inaczej nikt by nie chciał być politykiem tym bardziej, że pensje na takich stanowiskach jak premier, prezydent czy ministrowie są ŚMIESZNIE NISKIE. Nie wiem czy w tym konkretnym przypadku naruszono standardy czy nie (na razie to jedna strona twierdzi, że nie, a opinia publiczna prowadzi swoje dywagacje że tak). Ale my nie o tym. Śłowa Adamowicza nie świadczą o niczym. Standardowe formułki. Cwaniactwo mamy w genach. Masz rację co do jego genezy. Natomiast teraz jest je trudno wyplenić. A czasy się zmieniły. Nie będę Ci tego udowadniał, bo wierzysz w co innego. A największym problemem przedsiębiorczości w Polsce jest brak pieniędzy na rynku. A nie żadna korupcja, nepotyzm i inne plagi egipskie na które nieudacznicy zrzucają odpowiedzialność za swoje niepowodzenia. Ja nie mam czasu na płakanie nad swoim losem. Dostępność pieniędzy to jest problem polskich przedsiębiorców. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na palcach jednej ręki - może dwóch rąk można policzyć przedsiębiorócw bez "pleców" którzy w Polsce w ciągu 22 lat zrobili od zera poważne i stabilne biznesy. Wystarczy spojrzeć na Polską giełde .Więc nie opowiadaj bajek dla małych dzieci że Polacy to nieudecznicy a na mitycznym rynku brakuje pieniądza.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.08.2012 o godz. 15:47.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
ale szybko ją przebrnie bo bezużyteczna fucha po godzinach za 5 koła, na pewno nie przeszkodzi, a jakie to kształcące doświadczenie. Biorąc po uwagę skąd firma wiadoma miała pieniądze. Korzystając z naiwności ludzi, czyż to nie sedno "polityki" do której chciałoby się iść? ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Skoro niektórzy ciagle mają problemy ze zrozumieniem afery Amber Gold i rozruznieniu zasad jakimi w kapitaliźmie też podlegają firmy i obowiązków państwa względem swoich oszukiwanych obywateli to polecam te pytania:
Cytat:
Nie łudźmy sie, taka dzialalność Plichty możliwa była tylko przy silnym wsparciu POlityków. Wszystko wskazuje na to, ze gość oprócz finansowania po-wskich przedsięwzięć wpłacał przysłowiowe 10 % haraczu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma co się dziwić, że kryminaliści przyjmowani są na POlitycznych salonach a tzw. służby "państwowe" udają, że oprócz opozycji kontrolują również ich skoro tak się dzieje w samym ich środku. Całkowita degrengolada. Czy ktos jeszcze w rzadzie Tuska nie kradnie ?:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawno nie było niczego o drogach. Proszę:
http://media.wp.pl/kat,1022947,wid,1...l?ticaid=1ef6b I parę cytatów: "SIAC żąda od GDDKiA 675 mln zł, z tego 175 mln zł stanowią kary umowne, za zwłokę w regulowaniu należności. – Chcielibyśmy, by zapłatę otrzymali też nasi podwykonawcy, którzy wciąż czekają na pieniądze – przekonywał Maher. Podczas konferencji nie szczędził gorzkich słów wobec GDDKiA. – Wykonywaliśmy prace budowlane w Wielkiej Brytanii. Współpracowaliśmy z Amerykanami, Hiszpanami. Budowaliśmy dłuższe odcinki niż na trasie Tarnów–Dębica. Jednak przy tak złym zarządzaniu projektem ze strony polskiego zamawiającego 36-kilometrowy odcinek A4 jest zbudowany tylko w ponad 60 proc. – dodał" "8 sierpnia Sąd Okręgowy w Rzeszowie przyznał jednak rację irlandzkiej spółce. Zabronił GDDKiA wykorzystywania gwarancji bankowych przyznanych dla SIAC." Od siebie dodam że to jakieś absolutne kuriozum aby najbardziej pewne z możliwych zabezpieczenie w postaci gwarancji bankowej nie mogło być wykorzystane w praktycznie żadnym z realizowanych projektów budowlanych. Ta sama sytuacja powtarza się w przypadku: Covec, Stadionu Narodowego i teraz. Kompromitacja. edycja: Okazuje się że dzisiaj RN odwołała z funkcji prezesa PMX Jaskółę. Za odwołaniem było podobno 4 z 7 członków RN. Koło firmy kręci się podobno NDI (cwaniaki z miasta premiera którzy zawalili już jeden projekt autostradowy). Gdy opadnie dym to zobaczymy o co w tym wszystkim chodzi, ale na chwilę obecną wygląda to dla PMX bardzo nieciekawie.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.08.2012 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nie wiem w jakiej branży pracujesz ale uwierz mi gdzie indziej też jest życie. Na szczęście nie wszystko w gospodarce zależy od państwa. Najbardziej mnie śmieszy jak bardzo przeceniasz Ty i wiele osób tutaj rolę polityków (rządzących czy opozycyjnych - bez różnicy). Tak naprawdę to w przeważającej większości to są cienkie bolki, którym nie wiele się w życiu powiodło. Doczłapali do stołka po wyborach i myślą jacy to oni są wielcy. I jeszcze wmawiają to społeczeństwu. Znam trochę osób związanych z PO, PiS-em i Ruchem Palikota. To są ludzie, którzy cierpią na przerost ambicji a nie mają pomysłu na życie. W związku z tym wybrali zabawę w politykę. Proste pytanie: Ile w Twoim życiu zależy od tego kto jest premierem/prezydentem/ministrem czegośtam? W moim prawie nic. Owszem płacimy podatki. Nie widzę w tym nic niezwykłego. Od kiedy jesteśmy w Unii to gdzie indziej się decyduje o tym że nie ma być nam ani za dobrze lub ani zbyt źle. Wracając do meritum - naprawdę sądzisz, że aby zarobić to trzeba znać się z ministrem finansów? Nie każdy musi być Kulczykiem/Gudzowatym. Pieniądze można robić bez znajomości. Trzeba mieć tylko pomysł, cierpliwość i poświęcić się pracy. A problem z dostępem do pieniędzy istnieje i zaklinanie rzeczywistości nic tu nie da. Banki zakręciły kurki i chcą każdego wyżyłować do granic wytrzymałości. W końcu jednak skończy się im cierpliwość, kiedy przychody zaczną spadać. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Raczysz nas tu strasznymi banałami. No chyba że faktycznie masz neutralny stosunek do uczciwości ludzi pokroju Goebelsa czy Urbana (nie skazani i zakładam że Cię nie oszukali). Jeśli masz wątpliwości co do naruszenia standardów przez Tuska to powiedz mi z ręką na sercu że wierzysz w to że zatrudnienie w OLT dostał ze względu na swoje walory intelektualne. To samo z Adamowiczem: wyjaśnij mi jak to możliwe że ktoś skazany za oszustwa (jak rozumiem już to wyczerpuje Twóje kryterium), którego firma jest na "czarnej liście KNF" i wobec której toczy się postępowanie prokuratorskie w ogóle pojawia się na bibie której twarz daje prezydent miasta? Zresztą myślę że post Gwiaździstego powyżej powinien rozwiać wszelkie watpliwości. Dygresji o dzieciach polityków mających problem ze znalezieniem pracy i niskich pensjach ich rodziców nawet nie będę komentował. Mam nadzieję że sam dostrzegasz jej śmieszność. ad2 Jeśli genetycy odkryją "gen cwanictwa" to obiecuję że Ci uwierzę. Na chwilę obecną wyrażę zdanie że podobne konstrukcje buduje się głownie po to aby przykryć swoją własną "niedoskonałość". Pozwolę też sobie zwrócić Twoją uwagę że osoba nie wierząca w to że każdy człowiek jest z natury uczciwy w zasadzie nie powinna w swojej argumentacji powoływać się na "wolny rynek" i "liberalizm gospodarczy". Już od Smitha bowiem absolutnym paradygmatem liberalizmu było założenie ludzkiej uczciwości. ad3 Odnosze wrażenie że starasz się zaprezentować w tej dyskusji w pozie nieco protekcjonalnej. Takiej: "czego to ja nie wiem, co ja to nie widziałem". Nie wiem w jakiej branży działasz i jakie są Twoje doświadczenia biznesowe ale moim zdaniem to stwierdzenie: "największym problemem przedsiębiorczości w Polsce jest brak pieniędzy na rynku" wskazuje na to ze jednak jeszcze bardzo dużo o biznesie musisz się nauczyć. Na dobre projekty realizowane przez dobrych ludzi pieniądze znajduje się naprawdę bardzo łatwo. Problemem jest spory deficyt takich projektów i takich ludzi. A jego przyczyną, moim zdaniem najważniejszą, jest to o czym wspomniałem wcześniej: korupcja, nepotyzm, układy, kolesiostwo itp.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.08.2012 o godz. 19:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A teraz kolejna afera w grajdołku Radzia Apelbaum Sikorskiego. Jego pracownicy dorabiali sobie na boku. Jak to w kapitaliźmie, każdy energiczny przeciez może
inaczej niż w socjaliźmie, skoro w Agencji Wywiadu kradna to u Radzia też można. Tylko ta cholerna gazeta, co by tu zrobić aby ją zamknąc, jak TVTrwam ? : Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Dorobić się możesz drogi Panie w naszym kraju bez znajomości, owszem, ale będzie to 100 razy trudniejsze niż na zachodzie. Tam faktycznie wystarczy pomysł, cierpliwość i poświęcenie się pracy. U nas to tylko ledwie początek, bo najpierw musisz przedrzeć się przez biurokrację, pozwolenia, podkładanie nóg na lewo i prawo przez każdego - od skarbówki po sanepid i konkurencję mającą układy i wtyki w urzędach, po drodze oplacać się komu trzeba, a jeżeli po kilku latach twoja firma jeszcze istnieje to zazwyczaj masz już wszystkiego dosyć. Więc nie pisz już tych naiwności, bo widać że nie miałeś nigdy okazji otrzeć się o "byznes" w naszym kraju, zobaczyć kto tam bryluje, komu jest dobrze i ktorzy to ludzie mieli najlepszy start w biznesie po przemianie ustrojowej. PS. Na podsumowanie zacytuję Ziemkiewicza który wiele lat temu porównał prowadzenie interesu w Polsce do plywania w kisielu. "Niby pływasz jak w wodzie, ale każdy ruch kosztuje więcej wysiłku. Jeśli człowiek nie ma wyboru, przywyka. Przestaje zwracać uwagę na ciągły opór i nie dziwi się własnemu zmęczeniu. Do momentu, aż na chwilę znajdzie się w wodzie lub choć tylko popatrzy, jak sobie radzą ci, którzy po prostu pływają. Taką chwilą olśnienia jest dla Polaka zetknięcie się z Zachodem” W 100 % nadal aktualne. Powód: Ziemkiewicz
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 10.08.2012 o godz. 19:46.
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Coraz ciekawiej wokół "Misia" Tuska. Widać łganie w tej rodzinie to normalka, jaki ojciec taki i syn.
Marcin Plichta: Tusk sam się do nas zgłosił Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nic mu nie zrobią,tak jak jego stary -jest nietykalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I znowu parę linków o drogach:
http://motoryzacja.interia.pl/raport...y,1824571,4336 i potwierdzenie wczorajszej informacji o odwołaniu Jaskóły z PMX: http://motoryzacja.interia.pl/raport...-dlugi,1831248 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://niezalezna.pl/31806-czyzby-koniec-gw
wyborczą trafi szlak;> ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W nawiązaniu do najnowszych informacji o młodym rudzielcu ciekawy link podsumowujący w jaki to sposób Ryży walczył z nepotyzmem w PO:
http://fakty.interia.pl/prasa/w_kraj...wnikow,1831244 W rzeczy samej jak do tej pory nie zauważyłem że walka z "korupcją" i "nepotyzmem" była dla Ryżego najlepszym hasłem do robienia czystek w PO. Gilowska wyleciała za syna Schetyna i Piskorski za korupcję. Ciekawe kto wyleci za AG ![]() |
|
|