The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2012, 17:49
milosz napisał(a):Wyświetl post
tofik
Tyle że mamy 2012 rok, a nie 2011, a Twoje linki dotyczą (może z jednym wyjątkiem) roku poprzedniego.
Ale to nie znaczy, że nie grał w 2012 roku.Po prostu wrzuciłem te nabardziej jakościowe skróty, które na szybko znalazłem;.

Ostatnie poważne mecze rozegrał w maju 2012 czyli praktycznie tak samo jak wszyscy piłkarze z naszej kadry. Także spokojnie, gral więcej niż przymierzany Piotr Brożek( no, ten nie grał w ogóle), czy Diaz zanim przyszedł tu za Valckxa na wypożyczenie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 31.07.2012 o godz. 17:52.
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2012, 18:03
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
ale ja nie spodziewam sie wiecej po tym gosciu jezeli facet nie dostal kontraktu w FSV Frankfurt, ktore cudem obronilo sie przed spadkiem z 2 bundesligi, to jest cieniutki.
ale ilu obecnych zawodników z naszej drużyny poradziło by sobie w 2 Bundeslidze ? Poza Melexem i może Gienkiem to chyba żaden.Więc i poziom Frederiksena jest zbliżony do naszych grajków
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.07.2012 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.07.2012, 18:06
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale ilu obecnych zawodników z naszej drużyny poradziło by sobie w 2 Bundeslidze ? Poza Melexem i może Gienkiem to chyba żaden.Więc i poziom Frederiksena jest zbliżony do naszych grajków
Kazdy.....
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.07.2012, 18:07
tofik

W słabej duńskiej drużynie go już nie chcieli, w II lidze niemieckiej go też nie chcieli, to są fakty, reszta to nasza życzeniowość (moja też, bo Ja mu też dobrze życzę). Ja gdzieś czytałem o jego kontuzji i że stracił miejsce w składzie i był jedynie rezerwowym w 2012, tak czytałem, ale w netcie można widać przeczytać różne rzeczy..

Masz rację że Diaz nie grał, że Piotr Brożek analogicznie, problem w tym czy my tylko o takich piłkarzy możemy zabiegać. Notabene sprowadzenie Diaza oznaczało, że nie ma już zgody na kolejne wydatki i transfery Valckx'a, taka jest tu moja opinia. Diaz to już było "łatanie dziur piłkarzami niechcianymi", czyli coś czego nie chciał Stan , a co teraz jest oficjalną polityką Wisły.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.07.2012 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 31.07.2012, 18:08
chyba ligi pomyliles, a gdzie gral Pajlic regularnie?Lidze w ktorej Wichniarek byl krolem strzelcow.Sadze, ze zdecydowana wiekszosc by sobie poradzila.Przypominam, ze mowimy o klubie, ktory prawie spadl do 3 ligi.Czyli czyms na poziomie sredniakow w ekstraklasie.

tu masz ich kadre

http://www.transfermarkt.co.uk/en/fs...erein_293.html

Nie chce juz krytykowac tego goscia,jak na Bednarza moglo byc gorzej.Przynajmniej dostanie krotki kontrakt i bedzie sie go mozna szybko pozbyc jak wrocimy do pucharow.Ale probierz chyba zapomina, ze teraz pracuje w Wisle a nie Jagielloni robiac takie transfery.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 31.07.2012 o godz. 18:19.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2012, 18:10
chyba ligi pomyliles, a gdzie gral Pajlic regularnie?Sadze, ze zdecydowana wiekszosc by sobie poradzila.
tam gdzie i Serge Branco.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 31.07.2012, 18:16
chyba ligi pomyliles, a gdzie gral Pajlic regularnie?Sadze, ze zdecydowana wiekszosc by sobie poradzila.
Palijic to był zawodnik grający regularnie w 4 ligowych rezerwach Kaiserslautern ( wtedy Kaiserslautern grało w 2 lidze i nawet na ławke tam sie nie łapał)
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 31.07.2012, 18:23
Palijic to był zawodnik grający regularnie w 4 ligowych rezerwach Kaiserslautern ( wtedy Kaiserslautern grało w 2 lidze i nawet na ławke tam sie nie łapał)
Nie masz poijecia o czym mowisz, gral regularnie w dwoch klubach, ktore awansowaly do bundesligi 1FC i Hoffenheim w obu mu podziekowano po awansie i wzmocnieniach.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dragan_Palji%C4%87

Pajlic rozegral w 2 bundeslidze ponad 140 meczow, zaklamywanie rzeczywistosci nie sprawi, ze ten dunczyk bedzie lepszy kolego.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 31.07.2012 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 31.07.2012, 18:25
dawiss napisał(a):Wyświetl post
A go w Broendby nie chcieli czy On nie chcial przedluzyc i dlatego przestal grac?
O ! I to byłby news, że gość jest rewelacyjny, że przypadkiem go nie chcieli w II lidze niemieckiej, a z duńskiego klubu to on zrezygnował (choć trudno w to uwierzyć bo pewnie byłyby dla niego inne oferty niż szukanie klubu poprzez testy i potencjalna gra w turnieju dla .."bezrobotnych piłkarzy" http://www.wislaportal.pl/23080,Wybr...robotnych.html) , Wisła to dla niego widać wielka szansa..) , bo ma większe aspiracje, tyle że to życzenia, ale sie pod nimi podpisuje .. Każdą teorię zaakceptuję (nawet niedorzeczną) byłe by u nas pojawił sie przyzwoicie grający LO.

To samo dotyczy, pozycji def. pomocnika, skrzydłowego, zmiennika dla Genkowa w ataku.. Skora brak u nas racjonalnej polityki transferowej, to niech choć z przypadku trafiają do nas przydatni dla drużyny piłkarze.. teraz wypada poczekać na decyzje i ..efekty sportowe.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.07.2012 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 31.07.2012, 18:28
Tylko ze..w żadnym z tych klubów Paljić nie był obrońcą. A przez taki pryzmat jest oceniany w dyskusji.
Serbo Niemiec był graczem bardzo ofensywnym(przynajmniej z założenia ) I tylko dzieki swojemu wyszkoleniu, takiej bazie piłkarskiej nazwijmy to i bylejakości naszej ligi jakoś dawał sobie rade, ale widac było, że nie ma nawyków do gry w obronie.

Ja tam tego Dunczyka nie stawiam na piedestał, po prostu swoją opinię wyraziłem jako taką o lidze i jak widze jego sytuacje. Ktoś ma inne zdanie ok, ważne, żeby podyskutować na poziomie. Teraz czekam co pokaże w Wiśle i czy pokaże,. W końcu nic jeszce nie jet dogadane, a już nie raz się w takiej sytuacji przejechaliśmy. Ale jeśli przyjdzie - wydaje mi się, że jak będzie na takim poziomie jak Paljic to będę zawiedziony. W końcu tak jak wyżej napisałem, Paljc nie był do cholery obrońcą zanim do nas przyszedł. Dunczyk musi być lepszy i to znacznie inaczej to będzie niewypał.
Ostatnio edytowane przez tofik : 31.07.2012 o godz. 18:37.
..
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 31.07.2012, 18:30
jak w ogóle możecie porównywać Pajlicia - skrzydłowego (z przymusu grającego na obronie) do tego duńczyka...

może zróbcie konkurs na FB który piłkarz jest lepszym defensywnym pomocnikiem... Messi czy da Gea?
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 31.07.2012, 18:43
tofik napisał(a):Wyświetl post
Tylko ze..w żadnym z tych klubów Paljić nie był obrońcą. A przez taki pryzmat jest oceniany w dyskusji.
Serbo Niemiec był graczem bardzo ofensywnym(przynajmniej z założenia ) I tylko dzieki swojemu wyszkoleniu, takiej bazie piłkarskiej nazwijmy to i bylejakości naszej ligi jakoś dawał sobie rade, ale widac było, że nie ma nawyków do gry w obronie.

Ja tam tego Dunczyka nie stawiam na piedestał, po prostu swoją opinię wyraziłem jako taką o lidze i jak widze jego sytuacje. Ktoś ma inne zdanie ok, ważne, żeby podyskutować na poziomie. Teraz czekam co pokaże w Wiśle i czy pokaże,. W końcu nic jeszce nie jet dogadane, a już nie raz się w takiej sytuacji przejechaliśmy. Ale jeśli przyjdzie - wydaje mi się, że jak będzie na takim poziomie jak Paljic to będę zawiedziony. W końcu tak jak wyżej napisałem, Paljc nie był do cholery obrońcą zanim do nas przyszedł. Dunczyk musi być lepszy i to znacznie inaczej to będzie niewypał.
na skrzydle byl jeszcze gorszy, tam w Wisle zaczynal, i widac bylo ze nawet przy Kirmie to pionek.Nie czarujmy sie, ze jest inaczej.Mysle jednak , ze go bronisz tego dunczyka i wyraznie jestes w euforii, ze chca go pozyskac
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 31.07.2012, 18:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=SauPUnQYVYw&feature=fvst

ale takich lepiej nie....
http://www.youtube.com/watch?v=YpMfa54zAlo&feature=related degradacja Cracovii po bramce Meliksona i problemu już nie ma.

Zaś z czasów poprzedniej ekipy to były zwłaszcza te derby godne zapamiętania:
http://www.youtube.com/watch?v=tGwuL...eature=related i ALLAH akbar http://www.youtube.com/watch?v=8OqGd...eature=related

i MP2011 http://www.youtube.com/watch?v=BzcZVhPHu80

Zaś teraz to możemy tylko o tym pomarzyć .. http://www.youtube.com/watch?v=4w8NMH_D654 ..
______

MichaelMyers;

Teraz zas takie czasy w Wiśle że mamy się cieszyć z piłkarzy niechcianych w innych klubach, takie oto czasy nam nastały.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.07.2012 o godz. 19:34.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 31.07.2012, 18:48
Nie masz poijecia o czym mowisz, gral regularnie w dwoch klubach, ktore awansowaly do bundesligi 1FC i Hoffenheim w obu mu podziekowano po awansie i wzmocnieniach.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dragan_Palji%C4%87

Pajlic rozegral w 2 bundeslidze ponad 140 meczow, zaklamywanie rzeczywistosci nie sprawi, ze ten dunczyk bedzie lepszy kolego.
zgoda, ale w momencie jak przechodził do Wisły to od roku był w kadrze 4 ligowych rezerw K-Lautern bo w 2 lidze nawet na ławe sie nie łapał
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.07.2012, 18:56
regan napisał(a):Wyświetl post
on ma 30 lat... w tym wieku obrońca może zagrać spokojnie 3, 4 lata na przyzwoitym poziomie więc ty lepiej pomyśl, zanim coś napiszesz

Słaby Polak kosztuje 2 razy tyle iż ten Duńczyk, który na zgrupowaniu pokazał się z dobrej strony, w sparingu był dosyć widoczny szybki dynamiczny i silny. Nie sądzę, żeby płacili mu kokosy. W Polsce nie ma lewych obrońców na poziomie, którzy by wskoczyli od razu do składu. Lepiej cieszcie się, że gość z wakacji przyjechał i zaprezentował dobrą formę, bo w przeciwnym wypadku na lewej będziecie mogli zobaczyć "popisy" Bunozy czy Jaliensa

p.s po CV Kosowskiego też można było sądzić, że on nam już nic nie pomoże...

ps2. Stolarczyk też był szrotem jak przychodził do Wisły i też nie miał CV... spokojnie ludzie. Probierzowi trzeba zaufać, bo innej możliwości obecnie nie ma.
Środkowy obrońca ok ale boczny? Na tej pozycji trzeba zapierdalać. Podobno chcemy zarabiać na zawodnikach to po co nam taki dinozaur? Ani kasy z niego nie będzie, ani poziomu na lewej obronie nie podniesie. Transfer dno, dziwię się Probierzowi, że aprobuje taki wynalazek.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 31.07.2012, 18:56
zgoda, ale w momencie jak przechodził do Wisły to od roku był w kadrze 4 ligowych rezerw K-Lautern bo w 2 lidze nawet na ławe sie nie łapał
Jak przychodzil do Wisly to byl wolnym pilkarzem, bo mu sie kontrakt z niemcami skonczyl, wiec nie gral nigdzie.

Jezeli w 1KC rozegral 46 meczow w dwa lata, to latwo obliczyc, ze jeden sezon i polowe drugiego gral.Czyli gral bardzo duzo.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 31.07.2012 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.07.2012, 19:06
szprotson napisał(a):Wyświetl post
filmiki pokazuja dobrze sile druzyny, ktora wygrywa 1-0 z drużyną która leci. 2 bramki po stałych fragmentach gry, nie po "rozjechaniu" przeciwnika tylko stałych fragmentach gry. A oni jak Nam strzelili ? też po stałym fragmencie gry.
Za kilkanaście lat jak spytasz żyda raczej nie będzie pamiętał tego że jakiś Meilkson bramke strzelił, tyklo będzie pamietał główke Jopa, strzał Goliny i główke van der Błazna.
Wisła z parchami wygrywać ma obowiązek, a każy kto z nimi przegra jest po prostu partaczem.
E: I wole wygrac z zydami niz fartem przejsc jakiś etap pucharów. No ale Ci co zyja w swiecie internetu i po za ogródek nie wychodzą to tego nie zrozumieja.
E tam, jak nie będą pamiętać? Ja główkę Dudy pamiętam po dzień dzisiejszy, nie wierzę że ty zapomniałeś
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.07.2012, 19:09
Jak przychodzil do Wisly to byl wolnym pilkarzem, bo mu sie kontrakt z niemcami skonczyl, wiec nie gral nigdzie.
Rozwiązał umowę za porozumieniem stron by przejść do nas za darmo.
http://www.wislaportal.pl/18113,Drag...cni_Wisle.html
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.07.2012, 19:27
Poziom dyskusji, argumentacji i rozumowania prezentowany przez Szprotsona jest po prostu dramatyczny. Myślałem, że posty Grantara to dno dna, ale Szprotson już go wyprzedził.
Aż dziw że jak to bywało w przeszłości nikogo jeszcze nie zapytał, czy jest pedofilem lub nie zaczął wmawiać, że jego adwersarz nie chodzi na mecze

Za Valckxa mogliśmy się cieszyć i z gnębienia Cracovii w lidze - kilkakrotnie - jak i z świetnego wyniku w pucharach. Było i to i to, nie tylko jednorazowa porażka. A co jest największą solą w oku Pasiaków i co będą najdłużej boleśnie pamiętać? Gola sprowadzonego przez Valckxa i znienawidzonego przez Szprotsona Burkhariego. To dopiero było dla nich upokorzenie!

A Bednarz wiosną swoją niekompetencją zniszczył drużynę jeszcze wówczas, kiedy podobnie jak Lech mogła uratować puchary dla obecnego sezonu.
Ostatnio edytowane przez Lemur : 31.07.2012 o godz. 19:33.
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 31.07.2012, 19:28
jova napisał(a):Wyświetl post
Rozwiązał umowę za porozumieniem stron by przejść do nas za darmo.
http://www.wislaportal.pl/18113,Drag...cni_Wisle.html
ok, tylko, ze uciekamy od istoty dyskusji.Wtedy kiedy ta umowe rozwiazali, 1FC awansowalo zdaje sie do Bundesligi.Dostal kontrakt w czolowym klubie 2 bundesligi i gral regularnie przez poltora roku na dwa lata to sa fakty, Fredrisken nie zalapal sie do jednego z najslabszych zespolow w tej lidze, widzisz roznice?
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 31.07.2012, 19:45
Poziom dyskusji, argumentacji i rozumowania prezentowany przez Lemura jest po prostu dramatyczny. Myślałem, że posty ...... to dno dna, ale pojawił się Lemur
Kolejny płaczący po pięknym sezonie "wielkich sukcesów" profesjonalistów holenderskich .......
sukcesów średnich za to uzyskanych kosztem teraźniejszości ......
A propos Lecha:
Po innych profesjonaliście zachodnim wziął drużynę młody trener polski i uratował sezon.
Ale Miłosze i Lemury tego nie widzą.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.07.2012 o godz. 21:06.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 31.07.2012, 19:50
ok, tylko, ze uciekamy od istoty dyskusji.Wtedy kiedy ta umowe rozwiazali, 1FC awansowalo zdaje sie do Bundesligi.Dostal kontrakt w czolowym klubie 2 bundesligi i gral regularnie przez poltora roku na dwa lata to sa fakty, Fredrisken nie zalapal sie do jednego z najslabszych zespolow w tej lidze, widzisz roznice?
W pierwszym składzie drugoligowego zespołu to Paljić regularnie grał w sezonie 06/07. Potem podstawowym zawodnikiem był tylko sporadycznie. Polecam przejrzeć jego występy na zakazanej niemieckiej stronie. Ładnie podsumowali po ile minut grał.
Jeśli idzie o Duńczyka, to nikt nigdzie nie powiedział, że nie załapał się do Frankfurtu tylko i wyłącznie z powodów sportowych. Znajdź jakąkolwiek informację potwierdzającą, że poszło tylko o umiejętności, a chętnie przyznam Ci rację.
Edit: nie zauważyłem, że w sezonie 06/07 Paljić grał w trzeciej lidze.
Ostatnio edytowane przez jova : 31.07.2012 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2012, 19:59
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Niech nam ta Bednarzowa ekipa sprawii podobne emocje
http://www.youtube.com/watch?v=4Kb_NK6Onoo
To, że nie sprawi, to ja jestem pewien. Dyrektor sportowy winien być zmieniony. Zastanawiałbym się nad Probierzem, bo on wygląda na takiego, który zgodzi się na wszystko, byleby trenować.

Mam nadzieję jednak, że Probierz będzie zachęcał Cupiała do budowy jakiejś choćby podstawowej bazy treningowej, bo od czegoś trzeba zacząć, by stworzyć szkółkę piłkarską etc.

https://www.youtube.com/watch?v=XANC_RZj2TY

- oglądać od 7:30. Tam Probierz wypowiada się sensownie o treningach w Polsce, niedoborach boisk.

Bednarz zespuł nam sezon na wiosnę. Samo zwolnienie Maaskanta spowodowało, że posypała się cała koncepcja holenderska, a drużyna w nowych stylach gry czy to Moskala czy Probierza kompletnie się nie odnajdywała. Ci piłkarze grali dobrze przy koncepcji gry Holendra - po prostu byli nieco bardziej efektywni.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 31.07.2012 o godz. 20:04.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 31.07.2012, 20:15
Dariook napisał(a):
Niech nam ta Bednarzowa ekipa sprawii podobne emocje ..... http://www.youtube.com/watch?v=4Kb_NK6Onoo

bonawentura napisał(a):Wyświetl post
To, że nie sprawi, to ja jestem pewien. Dyrektor sportowy winien być zmieniony.....
Popatrz na skład i wytłumacz mi na jakiej podstawie uważasz że Wisła jest słabsza ...
Gdzie jest ta diametralna różnica
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.07.2012 o godz. 20:18.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.07.2012, 20:27
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Dariook napisał(a):
Niech nam ta Bednarzowa ekipa sprawii podobne emocje ..... http://www.youtube.com/watch?v=4Kb_NK6Onoo

Popatrz na skład i wytłumacz mi na jakiej podstawie uważasz że Wisła jest słabsza ...
Gdzie jest ta diametralna różnica
Grantar, to widać na pierwszy rzut oka. Wisła w tym sezonie przy aktualnym zasobie kadrowym może nie być nawet w pierwszej szóstce. Wspomnisz moje słowa.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.07.2012, 20:29
Ja bym powiedział, że jeśli jest różnica to in plus... jeśli chodzi o tych którzy mają bić się o mistrzostwo to chyba Wisła wzmocniła się najbardziej.
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.07.2012, 20:36
Jak na nasz brak możliwości finansowych naprawdę skład nie prezentuje się najgorzej.
Solidny bramkarz i środek obrony, w miarę dobre boki obrony jak na polską ligę, w pomocy jeśli tylko będą w formie to mamy piłkarzy robiących różnice jak Melikson i Iliev, przyzwoici napastnicy jak Genkov i Quioto plus Sobol i kilku młodych jak Chrapek czy Buras i jeżeli Probierz to dobrze ustawi to mamy szanse na tytuł. Popatrzcie Na Lecha, Legię i Śląska. Wszystkie konkretnie się osłabiły i niespecjalnie wzmocniły.
Uważam, że mamy szanse na tytuł, bo mamy dobrych zawodników i jeżeli będzie dobra taktyka i będzie im się chciało to będzie dobrze. Taka jest moja opinia, nie bijcie
Odpowiedz cytując
Popołudniowy Pisarz
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 31.07.2012, 20:37
W naszej obronie nie jest już źle, Probierz ma w czym przebierać - Czekaj, Głowacki, Bunoza, Chavez, Jovanović, (przez wszystkich uwielbiany) Jaliens, teraz ten Duńczyk + Burliga, chyba od biedy nawet Uryga może zagrać w defensywie. Na papierze tragicznie to nie wygląda. (Podkreślam na papierze).
Bieda straszna jest za to w pomocy i ataku - Melikson, Iliev, Kirm... każdy wie jaką kondycją dysponuje ten drugi, a 3ci partaczy wszystko co się da. Wilk przyzwoity rzemieślnik, Sobol najlepsze lata ma już za sobą, a Garguła i Boguski... chyba tylko cud by sprawił żeby Ci zawodnicy zaczęli coś wreszcie grać. W ataku Genkov i... nic, bo na poważnie chyba nikt nie liczy na Sikorskiego (przynajmniej ja nie) oraz ten Honduranin, który jest wielką niewiadomą.
Ogólnie rzecz biorąc na naszą buraczaną ligę i tak wygląda to w miarę, Melikson został więc póki co wielkiego dramatu nie ma, natomiast gorzej będzie (odpukać) gdy zacznie się u nas szpital i ważne ogniwa pójdą na l4.
Pożyjemy, zobaczymy.

Peace.
'Słowa mogą być jak promienie Roentgena; jeśli używać ich właściwie, przenikną wszystko. Czytasz i słowa cię przeszywają.'
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 31.07.2012, 20:58
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Grantar, to widać na pierwszy rzut oka. Wisła w tym sezonie przy aktualnym zasobie kadrowym może nie być nawet w pierwszej szóstce. Wspomnisz moje słowa.
No właśnie - na pierwszy rzut oka:
Bramkarz - Pereiko czyli to samo + Miśkiewicz który jest lepszy od Kurto.
LO - zakładam Frederiksena - poziom wyjściowy mniej więcej to samo co Pajlić tyle że Fredka jest i był zawsze LO a Pajlic z przymusu. Drugiego nie ma ale Bunoza z braku laku mógłby w paru meczach zastąpić ..
ŚO1-2 - Głowacki / Chavez, Czekaj / Jaliens - czyli lepiej o Głowackiego
PO - Burliga/Jovanović - tu się pewnie nie zgodzimy ale Bury jest lepszy od Lameya a do zdrowia wraca Jovanović
Def pom - Wilk/Sobol/ Chrapek - lepiej niż w tamtym roku gdy do gry byli tylko Wilk i Jirsak
LP - Kirm/..... - słaby punkt ale .... bez zmian
Of pom - Melikson/Garguła - bez zmian może nawet lepiej bo Meleks wydaje się być w formie ...
PP - Iliev/Boguski - mniej więcej to samo przy założeniu że potwierdzi się forma Ilieva ze sparingów a Boguś będzie grał.
Atak - niewiadoma ale w tamtym sezonie graliśmy 1 napastnikiem
Genkov wydaje się być w formie. Mogę się założyć że jeden z trzech wynalazków Sikorski/Quito/Kamiński wypali.

Nie piszę o Lepiarzu, Kolanko, Burasie i innych młodych ... Bo to ... za rok dwa.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 31.07.2012 o godz. 21:42.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 31.07.2012, 21:23
O.T.
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Poziom dyskusji, argumentacji i rozumowania prezentowany przez Szprotsona jest po prostu dramatyczny. Myślałem, że posty Grantara to dno dna, ale Szprotson już go wyprzedził.
Aż dziw że jak to bywało w przeszłości nikogo jeszcze nie zapytał, czy jest pedofilem lub nie zaczął wmawiać, że jego adwersarz nie chodzi na mecze
To już nieaktualne, pomówienia z jego strony już miały ponownie miejsca, aż dziw natomiast że gość za te kłamstwa i inwektywy nie dostał wcześniej bana.
Chodzenie na Wisłę to przyjemność (z której i Ja nie zamierzam rezygnować) i skoro przecierpieliśmy grę w II lidze, to nieprofesjonalny dyr. sportowy nie może być przeszkodą do odwiedzania R22.
PS . zaraz ..a jednak za pomówienia i inwektywy jest dla gościa ban.
Tyle O.T.

________
Temat naszych szans w naszej miernej lidze jest wart kontynuacji , również w kontekście polityki transferowej.

Porównajmy więc MP2011 (z wiosny2011) z aktualną ekipą.

Brak Cikosa na PO, jak zdrowy będzie Jovanović to różnicy nie widzę, ale jak będzie zdrowy..
Brak Paljicia, hmm kto w zamian , Bunoza !? taka sama słabizna, może ten Duńczyk będzie lepszy, kurcze oby ..
Jest Głowacki i to jest na plus, ale pytanie o jego zdrowie nie jest bezzasadne.
W odbiorze piłki ważni byli Siwakow i Sobolewski. Pierwszego nie ma, drugi młodszy nie jest. Może obok Wilka grać będzie np. Chrapek, hmmm może.
Wreszcie w ofensywie brak Małeckiego który w sezonie mistrzowskim grał więcej niż dobrze.

W sumie doszedł Głowacki, brak Małeckiego i z jakościowych różnic to tyle, ale ... W takiej analizie ważna jest praca trenera, klimat w drużynie, klimat mobilizacji do jasno określonych celów sportowych, a pod tym względem mamy sporą niewiadomą, a pod jednym względem jest gorzej niż było, bo nie działa impuls tzw. świeżej krwi. Wówczas pojawiło się 5 nowych piłkarzy, którzy wskoczyli do pierwszej jedenastki, dziś nie ma takiej sytuacji, dziś też wiara że walczymy o MP jest dużo mniejsza, a to istotny czynnik.

Wreszcie forma i dyspozycja poszczególnych grajków. Np. Chavez grał znakomicie (jak na nasze realia) wiosną w mistrzowskim sezonie, aby jesienią (też w 2011r.) radykalnie obniżyć dyspozycję. Wahania formy to w sumie najważniejszy czynnik w ocenie, bo grają nie nazwiska, tylko aktualna dyspozycja sportowa sie liczy. Chavez, Kirm, mogą grać różnie ..Nikt też nie wie czy Maor ponownie grać będzie wielką piłkę, dlatego tak ważne jest aby Bednarz nie demotywował piłkarzy, np. nie mówił na kolejnych konferencjach prasowych o potencjalnym transferze Meliksona, niesłychanie istotne jest aby Probierzowi udało się zbudować klimat jedności w drużynie, pytanie czy potrafi..
Nie wierzę że Sikorski czy Quioto będą nowymi Meliksonami z mistrzowskiego sezonu, ale też ich całkiem nie skreślam, najważniejsze jednak aby udało się Probierzowi stworzyć monolit w grze obronnej i aby w ofensywie w najlepszej możliwie dyspozycji byli Melikson, Genkow, Iliew, może będzie jeszcze pożytek z Boguskiego, niejasna jest też sytuacja z Gargułą , otóż to .. Wisła potrzebuje stabilizacji i spokoju, zero konferencji Bednarza, a wszystkie ręce na pokład.
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz który jest lepszy od Kurto.

Bury jest lepszy od Lameya.
To jest klasyczne myślenie życzeniowe.
Kurto podpisał kontrakt z Roda JC Kerkrade , a jakie szanse aktualnie na to by miał Miśkiewicz ..

To czy Burliga jest lepszy czy gorszy to też kwestia życzeniowa .., a niech będzie najlepszy, jego walor to młodość na resztę pozytywów to musi sobie dopiero zasłużyć.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.07.2012 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów