The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2012, 18:24
Kuba strzelił dziś fajnego gola w przegrany przez Dortmund meczu sparingowym z FC Nurnberg 4-2

http://www.youtube.com/watch?v=5m3vi3wFWCE
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.07.2012, 15:23
Daniel Cyzio były gracz ME Wisełki wylądował w....ŁKS Łódź,ale mu się kariera kołem toczy....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rrcek
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 25.07.2012, 07:42
Pawelek wroci.... do Piasta Glwic?
http://sport.interia.pl/news-mariusz...ice,nId,624521
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.07.2012, 10:00
Taki był asior w Turcji i już go nie chcą? Ech, nikt się nie może poznac na talencie SuperMario.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.07.2012, 10:24
Podobno w II lidze Tureckiej są jakieś limity , ale nie pamiętam jakie.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 25.07.2012, 10:34
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Taki był asior w Turcji i już go nie chcą? Ech, nikt się nie może poznac na talencie SuperMario.
Kolejny antyPawelek "FuckYou" ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.07.2012, 10:46
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Podobno w II lidze Tureckiej są jakieś limity , ale nie pamiętam jakie.
Limity na niepewne interwencje. W zasadzie u nas też powinni je wprowadzić.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2012, 11:32
W drugiej lidze tureckiej kluby nie mogą podpisywać kontraktów z zagranicznymi zawodnikami powyżej 30 roku życia. Gdyby Konyaspor awansował, Pawełek mógłby tam zostać.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.07.2012, 12:34
Lacrima napisał(a):Wyświetl post
W drugiej lidze tureckiej kluby nie mogą podpisywać kontraktów z zagranicznymi zawodnikami powyżej 30 roku życia. Gdyby Konyaspor awansował, Pawełek mógłby tam zostać.
Myślę, że nikt tam nie płakał po super mario
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.07.2012, 12:46
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem na bieżąco z doniesieniami medialnymi nt. Pawełka w Turcji, ale jak coś kiedyś czytałem to uznali go za najlepszego bramkarza w tej II lidze, jeżeli się nic nie zmieniło to raczej płakali.

EDIT
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1edf9

Cytat:
Michael Lamey, który w ubiegłym sezonie reprezentował barwy krakowskiej Wisły, przebywa na testach w West Ham United.

Były obrońca m.in. PSV Eindhoven, Arminii Bielfeld czy Leicester City trafił do Wisły Kraków w czerwcu 2011 roku. Miał pomóc drużynie Roberta Maaskanta w awansie do Ligi Mistrzów, ale sztuka ta "Białej Gwieździe" się nie udała.

Po zakończeniu sezonu Wisła nie zdecydowała się na przedłużenie wygasającego kontraktu i 33-letni Holender stał się wolnym piłkarzem. Jak informują media na Wyspach stara się o angaż w West Ham United.

W środę Lamey zagrał pierwsze 45 minut sparingowego meczu "Młotów" z niemieckim Rot-Weiss Erfurt. Spotkanie zakończyło się wygraną Anglików 3:0.

West Ham United to beniaminek angielskiej Premiership.
Powód: Lamey
Ostatnio edytowane przez xanti1906 : 26.07.2012 o godz. 08:54.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.07.2012, 11:26
Lamey... wg mnie tj. piłkarz bardzo mocno zużyty fizycznie więc będę bardzo zdziwiony jak WHU z nim podpisze kontrakt. A jak w dodatku ML będzie tam jakimś znaczącym graczem (zagra nawet np. z jakieś 15 meczów po połowie albo więcej) to będę w szoku. To będzie chyba oznaczało, że w Wiśle się po prostu opierd.lał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.07.2012, 13:59
Nas naciągnął ( Bardziej Valcxa, bo kibice akurat dobrze w większości widzieli co się święci ) to i WHU może naciągnąć , ciekawe jakby tam zareagowali na Branco
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.07.2012, 14:16
WHU może zaproponować mu kontrakt na takim poziomie jak u nas i chłop będzie zadowolony. Dla nas to był wydatek do nich to w sam raz na chłopa, który uzupełni skład.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 27.07.2012, 15:28
Gdyby ktoś jeszcze nie czytał:

Dwukrotnie wcielał się w rolę trenera Białej Gwiazdy. Za pierwszym podejściem wywalczył trzy razy mistrzostwo Polski, notując też kilka spektakularnych występów w europejskich pucharach. Za drugim, przegrał krajową batalię z Lechem, a także poległ w dwumeczu z azerskim Karabachem. Jeszcze do niedawna miał sporą ochotę na przejęcie schedy po Franciszku Smudzie, ale PZPN dokonał innego wyboru. Zapraszamy do lektury wywiadu z Henrykiem Kasperczakiem.

Czym się pan obecnie zajmuje?

Henryk Kasperczak: Na pewno na brak zajęć nie narzekam. Prężnie działam w Stowarzyszeniu Trenerów, gdzie zajmuję się wieloma sprawami związanymi właśnie z tematyką trenerską. Ponadto zasiadam w komisji kształtowania i licencjonowania trenerów.

Gdzie spędza pan najwięcej czasu? Rodzinne Zabrze, Kraków, Warszawa, Francja?

- Z tym bywa różnie. Mieszkam w Krakowie, ale bywam także czasami we Francji. Natomiast stolica to przede wszystkim sprawy zawodowe.

Nie ciągnie pana do ławki trenerskiej?

- W żadnym polskim klubie już chyba nie będę pracował. Teraz była szansa, by trenować naszą reprezentację, ale jak wiemy – selekcjonerem został ktoś inny.

Nie było panu przykro, że pana nazwisko ogóle nie pojawiało się wśród kandydatów na stanowisko selekcjonera?

- Ja nie wiem czy którykolwiek z trenerów był tak naprawdę nominowany. Rozmawiałem z tymi trenerami, którzy według Antoniego Piechniczka byli faworytami ,i co ciekawe – żaden z nich nie otrzymał sygnału ze strony PZPN, że są w tej grupie, z której trzeba wybrać następcę Smudy. Nie mam pojęcia skąd w mediach wzięły się te wszystkie nazwiska.

Więcej WislaLive.pl - H. Kasperczak: Fornalik to kaprys Piechniczka
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 27.07.2012, 20:21
Ajax napisał(a):Wyświetl post
To nie myśl, bo marnie Ci idzie chyba ...

Konya chciała bardzo, żeby Mariusz został u nich. Jednak sytuacja była jak pisali niektórzy wyżej (przepisy). Te zostały w ostatnich tygodniach zmienione jednak i pierwsze co to zadzownili do Mariusza, żeby wracał ...

Nie płaczą to tam za Robakiem, który ma jeszcze umowe, ale siedzi w domu bo go odsuneli od I składu.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.07.2012, 20:34
Cytat:
Nie płaczą to tam za Robakiem, który ma jeszcze umowe, ale siedzi w domu bo go odsuneli od I składu.
Paweł również nie trenuje z pierwszym zespołem i jak napisał kolega nic się w tej kwestii raczej nie zmieni właśnie z powodu limitu obcokrajowców.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.07.2012, 23:23
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Konya chciała bardzo, żeby Mariusz został u nich. Jednak sytuacja była jak pisali niektórzy wyżej (przepisy). Te zostały w ostatnich tygodniach zmienione jednak i pierwsze co to zadzownili do Mariusza, żeby wracał ...
Dobra informacja
Ja słyszałem, że Pawełek ma tam całkiem niezłą renomę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.07.2012, 00:31
Ma tam bardzo dobra renomę ... wybrali go najlepszym bramkarzem ligi i to nie wybierali kibice czy coś tylko trenerzy, zawodnicy ect. Ale niestety raczej nie wróci do Konyasporu ...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.07.2012, 01:43
Bo Pawełek nie był złym bramkarzem. Po prostu czasem przytrafiały mu się... pawełki
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 28.07.2012, 15:41
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Bo Pawełek nie był złym bramkarzem
Tak, zgadzam sie, ale dotyczy to tylko jego ostatniego półrocza w Wiśle. Wcześniej to miał tylko Pawełki i czasem coś dobrze obronił.
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.07.2012, 16:11
najm napisał(a):Wyświetl post
Tak, zgadzam sie, ale dotyczy to tylko jego ostatniego półrocza w Wiśle. Wcześniej to miał tylko Pawełki i czasem coś dobrze obronił.
Za Petrescu (a raczej rumuńskiego trenera bramkarzy który był wtedy u nas) Pawełek też był pewnym punktem zespołu. Ja mam wrażenie że to ten cały Kazimierski był winowajcą kiepskiej postawy Pawełka. Jak odszedł to Mariusz znowu wrócił do dobrego grania.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.07.2012, 18:52
Niech siedzi w tym Koniu i nie psuje nerwów
..
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.07.2012, 19:57
Ale zobaczcie, że za Kurdziela bronił bardzo dobrze i Pawełek i Pareiko. Dla Pawełka właśnie było to ostatnie pół roku, dla Pareiki - pierwsze pół. Odszedł Kurdziel, i jakoś się to wszystko posypało, Pareiko zaczął bronić mniej pewnie, aż nadszedł APOEL, czy liga, gdzie bronił dużo słabiej niż przez pierwsze pół roku.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.07.2012, 15:36
Mariusz Pawełek zostanie bramkarzem Polonii

http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...m_Polonii.html
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2012, 20:56
laxa napisał(a):Wyświetl post
Mariusz Pawełek zostanie bramkarzem Polonii

http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...m_Polonii.html
Widzę Polonia skupuje byłych Wiślaków Na testach w Polonii jest nie kto inny jak Wojciech z..y byłem Łobodziński :]
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.07.2012, 11:45
Co do Naszych byłych zawodnikow i rowniez Polonii Warszawa to z zespołem Czarnych Koszul trenuje takze Cwielong a kluby w miedzy czasie maja dogadac sie w sprawie transferu. Teraz prawdopodobnie slonce bedzie mu przeszkadzalo grac w Warszawie
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.07.2012, 13:15
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Co do Naszych byłych zawodnikow i rowniez Polonii Warszawa to z zespołem Czarnych Koszul trenuje takze Cwielong a kluby w miedzy czasie maja dogadac sie w sprawie transferu. Teraz prawdopodobnie slonce bedzie mu przeszkadzalo grac w Warszawie
mam nadzieję że zabezpieczyliśmy się na taką ewentualność jakąś klauzulą dającą nam jakieś dodatkowe profity z następnego transferu
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 31.07.2012, 15:26
Polityka Polonii przypomina politykę LKS, na szybko sciagaja za darmo jakichs graczy bez wzgledu na ich poziom sportowy. Ale przeciez musza byc w lidze takie zespoly w ktorych nawet Cwielong czy Łobodzinski sie zalapia do 11.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.08.2012, 13:21
Orientuje się ktoś tu w lidze argentyńskiej? Dzisiaj Quilmes gra z Boca Juniors u siebie i zastanawiam się, czy niejaki Gervasio Nunez ma szanse na występ.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 04.08.2012, 13:58
http://sportklub.pl/start-ligi-argen...lubie-na-zywo/
.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów