|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kuba strzelił dziś fajnego gola w przegrany przez Dortmund meczu sparingowym z FC Nurnberg 4-2
http://www.youtube.com/watch?v=5m3vi3wFWCE ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Daniel Cyzio były gracz ME Wisełki wylądował w....ŁKS Łódź,ale mu się kariera kołem toczy....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pawelek wroci.... do Piasta Glwic?
http://sport.interia.pl/news-mariusz...ice,nId,624521 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Taki był asior w Turcji i już go nie chcą? Ech, nikt się nie może poznac na talencie SuperMario.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Podobno w II lidze Tureckiej są jakieś limity , ale nie pamiętam jakie.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Limity na niepewne interwencje. W zasadzie u nas też powinni je wprowadzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W drugiej lidze tureckiej kluby nie mogą podpisywać kontraktów z zagranicznymi zawodnikami powyżej 30 roku życia. Gdyby Konyaspor awansował, Pawełek mógłby tam zostać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie jestem na bieżąco z doniesieniami medialnymi nt. Pawełka w Turcji, ale jak coś kiedyś czytałem to uznali go za najlepszego bramkarza w tej II lidze, jeżeli się nic nie zmieniło to raczej płakali.
EDIT http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1edf9 Cytat:
Powód: Lamey
Ostatnio edytowane przez xanti1906 : 26.07.2012 o godz. 08:54.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Lamey... wg mnie tj. piłkarz bardzo mocno zużyty fizycznie więc będę bardzo zdziwiony jak WHU z nim podpisze kontrakt. A jak w dodatku ML będzie tam jakimś znaczącym graczem (zagra nawet np. z jakieś 15 meczów po połowie albo więcej) to będę w szoku. To będzie chyba oznaczało, że w Wiśle się po prostu opierd.lał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nas naciągnął ( Bardziej Valcxa, bo kibice akurat dobrze w większości widzieli co się święci ) to i WHU może naciągnąć , ciekawe jakby tam zareagowali na Branco
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
WHU może zaproponować mu kontrakt na takim poziomie jak u nas i chłop będzie zadowolony. Dla nas to był wydatek do nich to w sam raz na chłopa, który uzupełni skład.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gdyby ktoś jeszcze nie czytał:
Dwukrotnie wcielał się w rolę trenera Białej Gwiazdy. Za pierwszym podejściem wywalczył trzy razy mistrzostwo Polski, notując też kilka spektakularnych występów w europejskich pucharach. Za drugim, przegrał krajową batalię z Lechem, a także poległ w dwumeczu z azerskim Karabachem. Jeszcze do niedawna miał sporą ochotę na przejęcie schedy po Franciszku Smudzie, ale PZPN dokonał innego wyboru. Zapraszamy do lektury wywiadu z Henrykiem Kasperczakiem. Czym się pan obecnie zajmuje? Henryk Kasperczak: Na pewno na brak zajęć nie narzekam. Prężnie działam w Stowarzyszeniu Trenerów, gdzie zajmuję się wieloma sprawami związanymi właśnie z tematyką trenerską. Ponadto zasiadam w komisji kształtowania i licencjonowania trenerów. Gdzie spędza pan najwięcej czasu? Rodzinne Zabrze, Kraków, Warszawa, Francja? - Z tym bywa różnie. Mieszkam w Krakowie, ale bywam także czasami we Francji. Natomiast stolica to przede wszystkim sprawy zawodowe. Nie ciągnie pana do ławki trenerskiej? - W żadnym polskim klubie już chyba nie będę pracował. Teraz była szansa, by trenować naszą reprezentację, ale jak wiemy – selekcjonerem został ktoś inny. Nie było panu przykro, że pana nazwisko ogóle nie pojawiało się wśród kandydatów na stanowisko selekcjonera? - Ja nie wiem czy którykolwiek z trenerów był tak naprawdę nominowany. Rozmawiałem z tymi trenerami, którzy według Antoniego Piechniczka byli faworytami ,i co ciekawe – żaden z nich nie otrzymał sygnału ze strony PZPN, że są w tej grupie, z której trzeba wybrać następcę Smudy. Nie mam pojęcia skąd w mediach wzięły się te wszystkie nazwiska. Więcej WislaLive.pl - H. Kasperczak: Fornalik to kaprys Piechniczka ![]() Cytat:
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
To nie myśl, bo marnie Ci idzie chyba ...
Konya chciała bardzo, żeby Mariusz został u nich. Jednak sytuacja była jak pisali niektórzy wyżej (przepisy). Te zostały w ostatnich tygodniach zmienione jednak i pierwsze co to zadzownili do Mariusza, żeby wracał ... Nie płaczą to tam za Robakiem, który ma jeszcze umowe, ale siedzi w domu bo go odsuneli od I składu. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Ja słyszałem, że Pawełek ma tam całkiem niezłą renomę. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ma tam bardzo dobra renomę ... wybrali go najlepszym bramkarzem ligi i to nie wybierali kibice czy coś tylko trenerzy, zawodnicy ect. Ale niestety raczej nie wróci do Konyasporu ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bo Pawełek nie był złym bramkarzem. Po prostu czasem przytrafiały mu się... pawełki
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Za Petrescu (a raczej rumuńskiego trenera bramkarzy który był wtedy u nas) Pawełek też był pewnym punktem zespołu. Ja mam wrażenie że to ten cały Kazimierski był winowajcą kiepskiej postawy Pawełka. Jak odszedł to Mariusz znowu wrócił do dobrego grania.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niech siedzi w tym Koniu i nie psuje nerwów
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ale zobaczcie, że za Kurdziela bronił bardzo dobrze i Pawełek i Pareiko. Dla Pawełka właśnie było to ostatnie pół roku, dla Pareiki - pierwsze pół. Odszedł Kurdziel, i jakoś się to wszystko posypało, Pareiko zaczął bronić mniej pewnie, aż nadszedł APOEL, czy liga, gdzie bronił dużo słabiej niż przez pierwsze pół roku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Co do Naszych byłych zawodnikow i rowniez Polonii Warszawa to z zespołem Czarnych Koszul trenuje takze Cwielong a kluby w miedzy czasie maja dogadac sie w sprawie transferu. Teraz prawdopodobnie slonce bedzie mu przeszkadzalo grac w Warszawie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polityka Polonii przypomina politykę LKS, na szybko sciagaja za darmo jakichs graczy bez wzgledu na ich poziom sportowy. Ale przeciez musza byc w lidze takie zespoly w ktorych nawet Cwielong czy Łobodzinski sie zalapia do 11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś tu w lidze argentyńskiej? Dzisiaj Quilmes gra z Boca Juniors u siebie i zastanawiam się, czy niejaki Gervasio Nunez ma szanse na występ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |