|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Naturalnie nie mam zamiaru wypowiadać się na temat samego meczu z Hanoverem...
Natomiast jest kwestia która mnie niepokoi, mianowicie chodzi o konsekwentnie ustawianie drużyny przez Probierza 4:4:2. Ok Tak można grać ale do tego tego trzeba mieć napastników na odpowiednim poziomie my takich moim zdaniem nie mamy. Genkov z Sikorksimm są zbyt mało kreatywni aby mogli grać razem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Właśnie o tym zapomniałem wspomnieć. Jeżeli Sikorski był sprowadzony jako rezerwowy (zapchaj dziure) to niech sprawdza się w tej roli, a nie zajmuje miejsce. Genkov powinien probować grać z Rommellem albo Kamińskim. Po co dwóch graczy o podobnych stylach gry (Genkov i Sikorski).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Powinniśmy grać systemem 4:5:1 z jedynym defensywnym pomocnikiem i 2 ofensywnymi.
Najlepsze mecze graliśmy właśnie wtedy gdy grało dwóch ofensywnych piłkarzy w środku. Było to efektywne i zarazem dobre dla oka. Romellu i Sikorski to napastnicy na nr 3,4 jak na razie. Przydałby się teraz jeszcze taki lis pola karnego jak Brożek, Frankowski. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wymień proszę tych 4 ofensywnych pomocników w kadrze... Melikson, Iliev, Garguła, Kirm? Kto jako zmiennik? Nie za wiele było tych meczy w których graliśmy na dwóch ofensywnych pomocników, były to raczej takie w których Wisła musiała odrabiać straty, co często się nie udawało. Najczęściej środek to był Wilk, Nunez i Garguła, bo nawet kiedy już Maor wrócił to najczęściej grał na skrzydle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szewczyk, Chrapek (?), Buras, Boguski (ni to napastnik ni pomocnik)
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że tak jak wynika z relacji, Duńczyk zagrał dobrze i podpisze z nami kontrakt. Chyba nikt z nas nie ma już ochoty na debatowanie nad pozycją LO w naszej drużynie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
mówisz o Michale Chrapku... ty tego gościa chcesz na skrzydło dać... owszem w Kolejarzu był próbowany na prawej stronie ale się nie sprawdził i już go tam nie wystawiali... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ja tam sie ciesze na mysl o 4-4-2 .W lidze sami slabi obroncy wiec dobrze ze bedziemy ich atakowac 2 chłopami a nie jednym.Wracamy do klasyki, coż innego moze grac srednia druzyna ?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ciężko mi sobie przypomnieć kiedy to ostatnio mieliśmy tylu dobrych sparing partnerów w jednym cyklu przygotowawczym. Nieźle.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wygramy choć jeden sparing z kimś kto potrafi prosto kopnąć piłkę? Wyniki są dość przygnębiające. Niby nie należy do nich przykładać zbyt dużej wagi, ale jednak coś one odzwierciedlają...
|
|
|
|
Guest
|
|
Wczoraj po raz pierwszy była gra o zwycięstwo bez 8 czy 10 zmian w przerwie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
GKS z Gargułą grał innym systemem i taktyką... bez klasycznych skrzydłowych, wszystkie akcje szły środkiem... Garguła nigdy nie zapędzał się do linii końcowej żeby dośrodkować... my gramy 4-4-2 z 2 rosłymi napastnikami więc musimy mieć szybkich skrzydłowych z dobrym dośrodkowaniem... Jak pisałem już wcześniej, Chrapek nigdy nie grał na skrzydle,musiałby się uczyć tej pozycji od zera... poza tym był próbowany na wypożyczeniu i nie wykorzystał swojego potencjału... idąc twoim tokiem... może Quioto wystawimy na lewej obronie... pzdr |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Oficjalny profil na Facebook'u Kuby Błaszczykowskiego sugeruje, że w niedalekiej przyszłości BvB może rozegrać sparing z Wisłą. Wie coś więcej ktoś na ten temat?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
To, że mecz z Fenerbahce się nie odbył, to już nie była wina nikogo (chociaż pewnie Bednarz maczał w tym palce
- Ael Limassol (mistrz Cypru) - Lechia Gdańsk (Ekstraklasa) - Omonia Nikozja (v-ce mistrz Cypru) - Hapoel (v-ce mistrz Izraela) - Baumit Jablonec (3 miejsce w lidze Czeskiej) - Fenerbahce (v-ce mistrz Turcji) - Hannover (niemiecki uczestnik LE) - Piast Gliwice (Ekstraklasa) Tylko Warta Poznań, Unia Tarnów oraz Miedź Legnica mogą uchodzić za 'lemingów' w tym gronie, reszta to albo Europejskie średniaki lub kluby z naszej ligi lub lig porównywalnych do naszej (często te z czołówki). Z reguły zdarzał nam się jeden-dwóch dobrych przeciwników a oprócz tego dostawaliśmy jakieś odpady z lig typu niemiecka regional liga.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.07.2012 o godz. 14:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zgrupowania odbyły się w miejcach, gdzie akurat kręciło się więcej dobrych zespołów.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie do hurraoptymistów, czy na pewno ostatni sparing powinien zakończyć się 2;1 dla Wisły? Bo mimo wszystko remis byl dla nas szczesliwy zwazywszy na 2 slupki ze strony Hannoveru. Ogolnie nie bylo zle, ale Hannover przewazal. W drugiej polowie dopoki nie pojawil sie Chrapek to zadnej akcji z naszej strony nie bylo. Sikorskiego to nawet nie zauwazylem w tym meczu
![]() A i potwierdza sie, ze Burliga tak dobry nie jest. Mam nadzieje ze Jovanovic wroci do formy i zdrowia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie wiem na co Probierz liczy wystawiając w środku Gargułę. Na pewno nie na gole, ani asysty. Walki, czystych odbiorów również nie ma się co spodziewać. Kompletnie bezproduktywny kopacz.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No niestety tak się pewnie skończy stawianie na tzw młodzież - kilka sparingów a na mecz o stawkę wyjdzie kaleka Garguła z drugim kaleką Kirmem - gdzie jestem sceptyczny do naszej 'wizji młodzieżowej' , bo trochę to mi wygląda tak jak wizja brazylijska w Pogoni swego czasu - ale do chuja pana, wolał bym na prawdę jakiegoś nawet przeciętnego młodziana w składzie, zamiast starych wiecznych kalek.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dalej sie zastanawiam co takiego widzi Probierz w Gargule ze na niego stawia.Ponoc lubi pilkarzy walczacych i zostawiajacych pot na boisku,czyli przeciwnienstwo Guły.Glupota na niego stawiac,bo on nic nie rokuje,wrecz człapie po tym boisku. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]() Z resztą, samymi wynikami sparingów nie ma się co podniecać, można sobie podpatrzeć conajwyżej jak najprawdopodobniej będzie grać Wisła w lidze pod względem ustawienia, na kogo Probierz będzie na początku stawiał, dowiedzieć się kto tam sobie fajnie radzi, a kto średnio ale nic poza tym. Niektórzy tutaj jak przegramy to płacz, a jak wygramy to euforia. Nie wiem czemu przecież sparingi z reguły nie mają żadnego przełożenia na rozgrywki ligowe. /edit : JOSE841 : nie ma co gdybać, podałem tylko to co jest pewne, nic poza tym. Wolę rzetelnie ripostować głupie posty, a nie kreować rzeczywistość wokół mojej wizji - takich na forum znajdziesz aż nadto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Nawet choćbyśmy chcieli to nie mamy się czym podniecać, nasze sparingi - 3 zwycięstwa 3 remisy 2 porażki stosunek bramek 13:12.
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
widocznie Probierz stwierdził że Guła bedzie skazany na transfer ale żeby do transferu doszło to Proberz musi dać Gargule pograć co by sprzedać. Garguła odejdzie jak nie w tym to w następnym okienku za dobrą cenę a nie za grosze tylko w ten sposób Wisła może chcieć większej kasy anie groszy zwłaszcza w dobie kryzysu finansowego
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
podobnie było z Małeckim. Też było wiadome runde wcześniej, że się go pozbędą, ale nie chcieli za darmo. Musili mu dać pograć i dlatego go odwiesili by potem zarobić za wypożyczenie i ewentualnie transfer. Teraz kasa jest ważniejsza od zasad. Ale co poradzisz, albo ponarzekasz czemu gra człowiek z paskiem na oczach albo ponarzekasz czemu wiecej kasy oferuje zespol drugiej ligi meksykanskiej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|