|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Jako materiał poglądowy polecam tę rozmowę wolfiego z Sopransem: atak: http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1361 http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1415 http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1429 odpowiedz: http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1432 rzeczywistość: http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1444 Obstawiam, że wolfy wciąż sądzi, że miał rację, a to Sopranos się ośmieszał. Taki jest urok rozmów z tym forumowiczem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę, że znasz odpowiedź...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Sprowadzaliśmy piłkarzy z Partizanu, klubów belgijskich, z Izraela, z rosyjskich średniaków, czołowego klubu z Holandii.
To pewnego pana pogoniono w podskokach. To teraz macie piłkarzy z III ligi włoskiej czy z Hondurasu, no i rezerwowego zawsze mocnej Polonii Warszawa ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
ja nie wiem jak to jest z naszym budżetem ze nie możemy przed sezonem wzmocnić tych jeszcze 2-3 pozycji ,widać ze Cypryjczycy czy Rumunii ida w kierunku Portugalii podpisując kontrakty z piłkarzami z wolna karta lewy obronca plus jeden kreatywny pomocnik to konieczność aby mowic ze poważnie podchodzimy do walki o MP ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Co Ty chłopie bredzisz jak Błaszczykowskiemu testy i angaż w Wiśle załątwił wujek. Kogo takiego niby Liczka z młodych sprowadził do Wisły?
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A tu taka "odpowiedź" ... Załóżmy że murarz wynajęty został przez proboszcza do wybudowania kościoła. Parafia podupadła więc kasa na kościół nie za wielka. Trudno - mówi proboszcz musisz zbudować z tego co jest. Żadnych bajeranckich witrażyków , cegła najtańsza, tynk za parę lat, Możliwość rozbudowy jak kasa będzie .... Murarz się podjął choć kasa mniejsza niż poprzednicy brali no i buduje. Tymczasem pod sklepem kilku miejscowych parafian pomstuje: ten łysy .... nie zna się na budowaniu !, kupuje brzydką cegłę a jest przecież lepsza Royal-Cegła Super Lux ! Nie powinien budować bo on jpracował też Chrubieszowie ! I tak w kółko. Podchodzi do ziomalów gość i tłumaczy im że taki kościół jaka kasa, że murarz jest murarzem coś tam już budował. A oni wyzywają od chorych bo broni murarza. W Polsce zawsze podoba się krytykowanie. To jest trendy. Żadne ryzyko kogoś mieszać z błotem zwłaszcza anonimowo . Ja nie boję się powiedzieć że nie znam się na kierowaniu klubem tak ja np Bednarz czy Mielcarski, zarząd Wisły .... a że taki Wolfy, Miłosz czy Markus zawsze "wiedzą lepiej" to widać w każdym poście. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Vidlicke.Chlopak niezle sobie teraz radzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie wiem czy było, ale na oficjalnej znalazłem takie info:
" Tuż po zajęciach niektórzy - m.in. trener Michał Probierz oraz prezes Jacek Bednarz - udali się do Mariboru, aby zobaczyć mecz NK Maribor - NK Koper." czyżby szykował się zaciąg z Mariboru? ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szukają klona Kirma. Co dwa Kirmy to nie jeden.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ja powtórzę jeszcze raz - nie można sprowadzać futbolu do czystej ekonomii i czystego biznesu. Na piłce nożnej się nie zarabia. Aby coś w piłce osiągnąć, trzeba ponieść jakieś tam koszty. Przy obecnym funkcjonowaniu Wisły te straty będą zawsze i co chwilę będzie coraz gorzej dopóki nie postawi się na inwestycje. Cupiał chce, by Wisła sama się utrzymywała, ale nie daje jej narzędzi by mogła być bardzo dobrze funkcjonującym klubem. Większość polskich klubów piłkarskich jest budowana bez fundamentów, nic więc dziwnego, że mury co chwilę się burzą i trzeba wszystko robić od początku. Także moim zdaniem Grantar ta Twoja teoria z murarzem i Kościołem nie jest dobrym porównaniem. Podobała mi się koncepcja Valcxa, bowiem była krótko - i długoterminowa. Jedyną jej wadą było niedostosowanie do warunków i możliwości finansowych Wisły, ale jestem wręcz pewien, że tak prowadzona Wisła po 3-4 latach awansowałaby do Ligi Mistrzów. Podoba mi się też koncepcja Lecha oraz Legii - oni śmiało stawiają na młodzież, mają jakąś tam filozofię budowy zespołu. A Wisła? Bednarz spija śmietankę z doskonałej pracy, którą wykonała poprzednia ekipa. Posiłkuje się młodzieżą, którą znalazł Valcx. Obcinane są etaty w dziale skautingu, wraca prowizorka. Takim działaniem, to my nigdy młodych, zdolnych piłkarzy mieć nie będziemy. A na dodatek krąży powszechnie w obiegu informacja, że zapisanie syna do juniorów graniczy z cudem, bo grają tam głównie znajomi znajomych. To wszystko nie wystawia nam dobrego świadectwa. Ja postrzegam poprzednie 3 lata Bednarza w Wiśle jako totalny marazm. Pojedyncze zwycięstwa z Barceloną to z pewnością nie sukcesy dyrektora sportowego, ale samych piłkarzy. Dlatego moim zdaniem wybór Bednarza to najgorsza droga jaką mogliśmy pójść. I każdy się o tym przekona w swoim czasie. Może Pan Cupiał zmądrzeje i postawi wreszcie na jedną osobę, która coś konkretnego pod Wawelem zbuduje - ale nie może to być ani Kapka, ani Bednarz - Ci ludzie zostawiali w Wiśle spaloną ziemię i dla mnie to nieudacznicy, którzy nigdy dobrych kontaktów nie mieli z menedżerami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
poza tym jedyny godny uwagi zawodnik w Mariborze to Tavares...a on za mniej niz 400 tys nie ma szans sie nigdzie ruszyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Nie jest powiedziane że oglądali tylko kogoś z Mariboru,w tym całym Koper też może być ktoś ciekawy a u nich zarobki są marne więc pewnie ich podstawowy obrońca wezmie mniej niz Dudu ,a może Bednarz chce ściagnąć od nich kogoś za Małeckiego ,łatwiej wydać w naszej sytuacji 300,000 400,000 kawałków niz 700,000 800,000 jak za Kupisza,a gotówke mamy jeżeli gazety nie kłamały to za Małeckiego jest w kasie 600,000 euro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Też bym chciał budżet Wisły taki jak 2 lata temu. Też bym chciał akademii piłkarskiej w Wiśłe. Ale w przeciwieństwie do innych uważam ze od klepania na forum w stylu "Cupiał powinien ... zainwestować" pieniędzy nie przybywa
Nie uważasz że to jest nieobiektywne : sukcesy to piłkarze klęski to Bednarz.
Zastanawiam się co to za ludzie są w zarządzie Wisły że zatrudnili nieudacznika. Co oni biorą pod uwagę ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.07.2012 o godz. 15:06.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Bednarza jedynym dobrym transferem był Skorża, który miał praktycznie taki sam skład do gry w następnym sezonie. Jedynie wspomógł Wisłę Kosowski i Niedzielan. Co się stało potem z Kosą - lepiej nie wspominać - był zwykłym doraźnym transferem. Chciał pomóc Wiśle, a przy okazji sobie, odbudować się i pójść do lepszego klubu. Czy to był dobry transfer? Większość transferów Bednarza przeprowadzanych było doraźnie, bez patrzenia w przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O czym ?
Nic się nie zmieniło wtedy broniłem trenera Wisły przed chamstwem, wszystkowiedzących, nieomylnych "znafców". Nie mam na myśli twoich postów Markusie, pełnych mentorskiego stylu i retoryki rodem z PRL . Z uznaniem przyznaje że zmieniłeś teraz styl, natomiast wiara że jesteś mądrzejszy od wszystkich pozostała. To ponoć cecha wielkich. Mam na myśli posty w których wylewano pomyje na trenera, Basałaja i Cupiała. Tak na marginesie: ci sami dwaj panowie (B i C) to ci sami którzy w 2010 r. zatrudnili Holendrów.... Oczywiście po przeczytaniu twoich natchnionych przemów .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.07.2012 o godz. 17:35.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Czasy bezwarunkowego dziękowania Cupiałowi za bycie pierwszym na paraolimpiadzie jaką była do niedawna polska liga minęły. Anonimowa krytyka na internetowym forum nic nie da, ale trzeba powoli uświadamiać kibiców, którzy dalej patrzą na klub tak, jakby BC nie było. A obrywa się takim właśnie Bednarzom, nie mówiąc o Basałajach czy innych najemnych paziach.Ja wykładam tabliczkę "urlop". Po prostu obecnej Wisły nie będę traktował poważnie. Ani jej pracowników. Nie mam zamiaru z zapartym tchem oglądać konferencji, analizować każdego zdania Bednarza, Probierza i innych statystów, rozliczać ich z efektów pracy. Przyjdę na mecz, poklaskam, powydzieram się i pomacham szalikiem, może przez chwilę poczuję się jak ten słynny kumaty którego nie obchodzą wyniki. Ale nie obiecuję sobie niczego, semici spadli z ekstraklasy więc mogą nawet poprzegrywać z byle kim i zająć trzecie miejsce od końca. To farsa, jaką sprezentował nam właściciel kosztem pokazania Holendrom przysłowiowego wała. Pytaniem nie jest, kogo jeszcze ściągnie Bednarz, które miejsce zajmą piłkarze w nadchodzącym sezonie - pytanie brzmi, ilu cykli cupiałowej trójpolówki, polegającej na nieustannym recyklingu, będziemy świadkami, zanim przynajmniej odzyskamy tytuł mistrzowski. Bo - jak się okazuje - o Lidze Mistrzów mogą myśleć już nawet Cypryjczycy.
Ostatnio edytowane przez Watts : 22.07.2012 o godz. 16:09.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
a tą Lige Mistrzów za 3-4 lata miał nam zapewnić Jaliens, Illiev, Lamey czy może jacyś wypożyczeni? SV wyraźnie podkreslil ze w Wisle nie ma mlodziezy na ktora warto stawiac (odnosil sie do ME). Wiec jakos perspektyw dlugoterminowych nie widzialem. Jedyne pieniadze mogly byc za Meliksona, ale i one z kazdym rokiem malalyby.
Wg mnie ich polityka bazowala na awansie do LM w pierwszym mozliwym roku by miec kase na rozwoj. Jak nie wyszlo, to nie bylo planu awaryjnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Nie było planu awaryjnego? Basałaj wspominał w 'GK' jeszcze przed dwumeczem o awans do LM, że nic się nie stanie jeżeli awans nie zostanie osiągnięty. Bo przecież dobijaliśmy się do tej Ligi już kilka razy i zawsze odbijaliśmy się jak od ściany. Nie chciałbym oskarżać nikogo o skrajny idiotyzm, jakim byłoby uwzględnienie awansu jako pewnik po takiej "passie". Oczywiście to jest moje zdanie, a nie Cupiała, którego byłoby stać na wypuszczenie w eter wiadomości, że to Basałaj zaliczył LM do pewnych przychodów i za to go wylał, a nie za niespełnienie jego fantazji za pstryknięciem palców. W sumie, zrobił to, chociaż może zarzuty wobec BB i Holendrów nie były sformułowane tak jasno. Dodam, że 10 lat temu Cypryjczycy zatrudniali Smudów, Engeli i Kowalczyków gdyż uznali, że ci trenerzy i piłkarze mogą czegoś ich nauczyć. Teraz wyżej wymienieni na dłuższą metę pocałowaliby tam klamkę. To tak, tylko, żeby unaocznić postęp jaki tam się dokonał. Niedoścignionym wzorem jest dla mnie Turcja, która nie dosyć, że ma atrakcyjną ligę i przyciąga piłkarzy klasy europejskiej za ciężkie pieniądze, to jeszcze infrastruktura i szkolenie wspomagane zrównoważonymi przepisami dotyczącymi stranierich w składzie (ani nie zbyt restrykcyjne, ani nie zbyt liberalne) promuje tamtejszych wychowanków. Nie dość, że hodują sobie własnych piłkarzy, to jeszcze korzystają z tureckich obywatelstw dzieci imigrantów z całego świata i ściągają sobie na miejsce piłkarzyków wychowanych przez francuskie czy niemieckie szkółki. I oni CHCĄ tam wrócić. Z zagranicznych szkółek do Polski wrócą tylko odpady z podkulonym ogonem.
Ostatnio edytowane przez Watts : 22.07.2012 o godz. 16:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Plan krótkoterminowy "LM" spalił na panewce a ten długoterminowy jakoś taki mało widoczny był. Wystarczy popatrzeć kto stanowił trzon drużyny za Maskanta ilu tam było młodych. Ani jednego .... no chyba że za takich uznamy Wilka czy wieczne kontuzjowanych Bunozę i Jovanovica ... Śmieszy mnie teraz te użalanie się nad młodymi akurat w momencie gdy przynajmniej kilku zawodników poniżej 20 lat dostało szansę trenowania z pierwszą drużyną.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.07.2012 o godz. 18:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||
Cytat:
Uważam natomiast, że jest mnóstwo prawdziwych fachowców "znacznie mądrzejszych" i kompetentniejszych od Bednarza, czy Kapki z Rogalą, I to w zasięgu Wisły (najlepszym przykładem Valckx, Petrescu). I to tego typu fachowców należy słuchać i zatrudniać, a nie opowiadających kompletne brednie ludzi, głoszących otwarcie hasła i strategię działania całkowicie sprzeczne z nowoczesną filozofią profesjonalnego futbolu (jak np: ostatnie słynne wypowiedzi o szkoleniu i Akademi).
Teraz młodzi - nie muszą mieścić się w trzonie drużyny, która może regularnie odnosić sukcesy krajowe i międzynarodowe (przykłady z ostatnich dekad - Milan, Real, Galatasaray, APOEL, Panathinaikos, etc.). Nie muszą nawet być w pierwszej jedenastce. Ja się cieszę, że tak słaby piłkarz jak Brud nie dostawał jeszcze więcej szans. Natomiast Valckx sprowadzałł i też stawiał na młodych - dowodem juniorskie zespoły naszego klubu, gdzie ściągnięto wielu piłkarzy spoza Krakowa. Myślę, że jeszcze w przyszłości będziemy mieli z nich wiele pociechy. Nie było lekceważenia tej sprawy, szukano rozwiązań na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez Markus : 22.07.2012 o godz. 18:12.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
||
Jedyne co zrobił, to zaczął go oprowadzać po klubach (wówczas) pierwszoligowych: w Lechu i Górniku Zabrze potraktowali go niepoważnie i dopiero Liczka się na nim poznał. To Liczka z miejsca włączył go do kadry i ustawił na prawej pomocy. Od początku zresztą twierdził w wywiadach, że to wielki talent. Liczka nie był u nas skautem, tylko trenerem. Dostał Błaszczykowskiego na testy i jako pierwszy się na nim poznał. A że go wujek musiał zacząć wozić po klubach żeby ktoś go w ogóle mógł zobaczyć - wybacz, ale to już zupełnie inna historia. Która zresztą łączy się mocno z bredniami Grantara: brak skautingu, brak szkolenia. Gdyby Błaszczykowski nie miał znanego wujka, kto wie jak potoczyłaby się jego historia. No, ale tu akurat Czecha winić nie sposób... Grantar - wiesz co, zmęczyłeś mnie. Jeżeli uważasz, że tylko inny menedżer ma prawo oceniać działania Bednarza - Twoja rzecz. Nie ma to za grosz sensu i nijak ma się do rzeczywistości, ale widzę że za ciężki z Ciebie materiał żeby cokolwiek Ci wytłumaczyć. Dam Ci tylko jeden prosty przykład: moją pracę oceniają ludzie, którzy zielonego pojęcia nie mają o programowaniu. Jak, zapytasz? PO EFEKTACH. I myślę że bardzo wielu z nas może napisać to samo, bez względu na to czy są adwokatami, lekarzami czy kierowcami autobusów - to taki bardzo życiowy przykład. Nie musisz być piekarzem żeby stwierdzić, że chleb jest czerstwy. Idąc dalej - nie musisz być łysy ani mieć legijnej przeszłości żeby zauważyć, że ściągamy z rynku tylko szrot o znanych nazwiskach oraz zawodników podesłanych na testy przez menedżerów. A to oznacza niestety, że Jacuś ma zerową orientację, nie ma też kontaktów, a że siatkę skautów sam zlikwidował... I na tym na razie skończę, bo z Twoich bredni na temat "nie będziemy szkolić bo przyjadą Niemce i nas wykupią" przeszliśmy do starego jak świat "jakim prawem oceniasz i krytykujesz wielkiego eksperta Jacka Bednarza?". Cóż, jeżeli nie wiesz czemu i po czym oceniam na forum Wisły Kraków jej menedżera - to masz problem. Na tłumaczenie Ci tego nie będę tracił czasu. Na koniec jova - rozumiem, że Ty akurat możesz mieć problem w ocenie tego, czy miałem rację odnośnie Pazdana, Bunozy i Cikosa w mojej dyskusji z Sopranosem. Chociaż - jeżeli chodzi o naszego własnego Wasiluka, to poczekajmy jeszcze z oceną na jego debiut na "starej" pozycji lewego obrońcy. Jestem pełen obaw, ale może jakimś cudem będzie z niego wreszcie pożytek (poza pokazowymi meczami w kosza, rzecz jasna). P.S. A jednak. Grantar - napisałeś znów coś na tyle głupiego żeby mnie sprowokować.
Do tego - żeby było zabawniej - to Maaskant włączył Czekaja i Bruda do szerokiej kadry. To, że okazali się za słabi żeby wygrać rywalizację to już chyba nie jego wina? I tu dochodzimy do punktu drugiego: liczą się umiejętności. Nie będę rozwijał. Na koniec: jak wspomniał Markus, Valcxx ściągał do klubu młodych, ale do drużyn juniorskich i ME. To miało zaprocentować za kilka lat wraz z planami rozwoju szkolenia (które zaraz po przyjściu zniszczył Bednarz, zwalniając trenera który to organizował - wszak to Ci głupi Holendrzy go zatrudnili). Bo w normalnych klubach najpierw się szkoli zawodników, a później tych którzy sobie takie prawo wywalczą - włącza do kadry. Tego też nie będę rozwijał, bo i tak nie zrozumiesz. Możesz mi albo uwierzyć na słowo, że tak się robi na zachodzie, albo sam sprawdzić. Chociaż, znając Cię to pewnie nie sprawdzisz, nie uwierzysz i dalej będziesz wciskał ludziom ciemnotę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.07.2012 o godz. 18:33.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pokibicuj Wiśle z pół roku bez bluzgania na pracowników i poczekaj na efekty. O tobie żaden nieprogramista nie napisze że nie znasz się na programowaniu i jesteś nieudacznikiem. Nie napieprza że nie stosujesz np najnowszego Borland C++ w wersji komercyjnej gdy ty musisz pracować na darmowej bo szef ograniczył budżet. Krytykują cię jak twój program ma błędy i nie działa jak trzeba. Najbardziej wkurzające jest twoje wkładanie w moje usta czegoś czego nigdy nie powiedziałem. Poszukaj gdzie napisałem że akademia piłkarska w Wiśle jest niepotrzebna (akurat tu nie zgadzam się z Cupiałem i Bednarzem). W polemice z bonawenturą, który ma poglądy takie jak ty przyznałem że jego pomysł na wymuszenia finansowanie szkółki jest dobry. Więc po co wypisujesz bzdury ? Pokaż i twoje posty które gdy przyszli Holendrzy z równą zaciekłością postulowały utworzenie szkółki Gdzie wtedy byłeś ? Budżet był wtedy 30% większy. Co zrobili przez dwa lata ci twoi mistrzowie profesjonalizmu ? GDZIE JEST TA SZKÓŁKA ? Teraz się obudziłeś ? Jak bida wyłazi z każdej dziury ? i to kogo ... łysego .... Żadna przyjemność z tobą polemizować. I nie chodzi tu o głupoty które wypisujesz tylko o to że dodajesz sobie renomy obrażając rozmówców. A propos bonawentury: kibic ten ma poglądy takie jak ty ale potrafi unikać zwrotów typu "i tak tego nie pojmiesz, brednie , jesteś chory " itp Podziwiam jego spokój i kulturę ...sam daję się sprowokować takim ja ty a potem mi głupio.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.07.2012 o godz. 21:27.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
I nie sprowadzisz moich argumentów (do których ni chu... się nie odniosłeś) do bluzgania. Napisałem wprost co jest nie tak i takie moje święte prawo jako forumowicza.
I nie masz racji - klientów mało obchodzi na czym piszę i jakie mam zasoby ludzkie do realizowania zadań. Oni podpisali umowę za którą płacą, a my musimy się z niej wywiązać. Takie jest życie - są umowy, zobowiązania, kary umowne. I czasem muszę zostać po godzinach i kazać to samo moim podwładnym. Dziecku można mówić, że liczą się chęci - w świecie ludzi dorosłych już tylko efekty.
Zauważ, że za czasów Valcxxa i Basałaja zaczęto ściągać młodych do drużyn juniorskich, ściągnięto trenera z Holandii, specjalistę od szkolenia młodzieży. Zgadnij kto go zwolnił? Ale przecież o tym wszystkim napisałem w poprzednim poście. Tak za Basałaja, jak i teraz szkolenie nie powstaje ponieważ taki jest kaprys właściciela. Różnica w tym, że tylko Łysy jest na tyle głupi/bezczelny żeby udowadniać, że jest ono zbędne, bo mamy "wielozadaniowego" Zdzisia Kapkę. A Ty mu jeszcze wtórujesz...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.07.2012 o godz. 19:13.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
zwolniliśmy Witolda Lisa ? o czymś nie wiem?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Wolski, Żyro czy Kosecki nie są z akademii tylko z mądrego scoutingu. Myślę że za L pójdzie Wisła, ale to tylko ta generacja 1 sezonu poszukiwać młodych zawodników, niestety skończyło się to po zatrudnieniu Bednarza. Nawet bez akademii można "jechać" młodzieżą ale do tego musi być jednak dobra sieć skautów czego znów nam brakuje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|