|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
a orientuje sie ktoś ile zarabia ostatni Holender w Wiśle
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
by coś poszło do przodu wystarczy mieć odpowiednich trenerów. Mądrych integentnych ludzi którzy chcą kształcić innych a nie tylko pobierać pensje. Boisk w Krakowie jest pod dostatkiem, Wisła mogłaby trenowac nawet na boiskach osiedlowych odpalając jakąs tam groszową kwotę np.Pradniczance czy Clepardii, ale przede wszystkim potrzebni są trenerzy a nie boiska. Co z tego jak Wisła będzie miała 10 boisk jak będzie 1 trener do wszystkich kategorii. p.s. To że ktoś był dobrym piłkarzem nie znaczy że będzie dobrym trenerem.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
||||
Przyjeżdża jakiś manago ze średniego klubu zachodniego po małolata ze szkółki (bez kontraktu o którym wspomniał Cupiał). Wykłada kasę "za szkolenie", proponuje młodemu kasę 3 razy większą niż u nas i warunki rozwoju dwa razy lepsze niż w Polsce. I co
Wg mnie krzyczą bo wiedzą, że dostaną .... a jak nasz Prezes nie da to cypryjski prezes czy inny Turek da. Tak naprawdę nasi działacze są między młotem a kowadłem ... Albo zapłacą dużą kasę za średniego gracza albo zostaną ze słabym. Rzeczywiście tą sytuacje może zmienić tylko wyższa podaż ..... Ale jak ? Sam nie wiem . :-(
Krytykujesz go za pomysł przywiązania młodych do klubu kontraktem a jednocześnie wymagasz by szkolił ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.07.2012 o godz. 09:52.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Rozumiem, że uważasz zapłatę kontraktu na poziomie 200 tys euro takiemu Boninowi za normalną Wysokość kontraktów w polskiej lidze pozawyżał Wojciechowski i od tego się zaczęło. Jeszcze 5-7 lat temu kontrakt 200 tys euro dostawały gwiazdy takie jak Żuraw, Głowacki, Brożek - dzisiaj tyle krzyczą różnego rodzaju pokraki typu Bonina.... To ile musiałby dostać w takim układzie Melikson - równoważąc jego mozliwości futbolowe w stosunku do Bonina - adekwatnie jakieś 600-700 tys. euro rocznie ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]() Przypomnij sobie jak długo stary Szczęsny chodził za Walterem żeby mu puścił Wojtka do Arsenalu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ale bredzisz.
Kogo to niby podkupili menedżerowie Legii, Zagłębiu czy Amice? Takie akcje mogą mieć miejsce w przypadku jakichś mega-talentów które wcześnie rozbłysły, ale ogólnie to jest S-F. Dla Twojej informacji: młodzi polscy piłkarze non stop wyjeżdżają na zachód szkolić się i większość ... niedługo później wraca. Nigdzie piłkarz nie jest chłopem pańszczyźnianym, ale większość - jeżeli tylko może - pierwsze szlify zdobywa w macierzystym klubie. Bo tak łatwiej, bo tam go już znają i świadomie dają mu szansę. Gość wyrabia sobie nazwisko i dopiero wtedy rozgląda się za nowym klubem. A stary zarabia. Tak to działa na całym świecie. No właśnie - chory z Ciebie człowiek. Tak bardzo się zapędziłeś w bronieniu Bednarza, że podważasz model który działa w każdym rozwiniętym piłkarsko kraju. I opierając się na czym? Na własnych urojeniach. Powtarzam: zdarzają się przypadki, że mega-talenty są wcześnie wyławiane, ale są one jednostkowe w skali całego świata. Po prostu - takich zawodników jest bardzo mało, no i muszą zabłysnąć odpowiednio wcześnie. Bo niestety: na kilkunastu zdolnych i dobrze zapowiadających się piłkarzy poziom takiej Bundesligi może osiągnąć jeden - dwóch. Do tego: prędzej się rozwiną grając u nas niż siedząc a Niemczech na ławce. Takiego Świerczoka odesłali z K-Launtern żeby sobie u nas pokopał, tak jak kiedyś Piszczka. Ten ostatni stracił tylko na korupcji w naszej lidze, bo sportowo się rozwinął na tyle, żeby zacząć na dobre karierę w Hercie. Zresztą - po .... menedżer ma za grosze lub darmo dawać swojego piłkarza do klubu, gdzie jest spora szansa że zaginie, jeśli może dać mu sobie pograć w słabej Ekstraklasie? Pogra taki Rybus czy inny Wolski krócej lub trochę dłużej, a potem się go opyli na zachód za kilka milionów. W ten sposób menedżer dostanie dwie prowizje - za pierwszy profesjonalny kontrakt i za transfer. I tak to się kręci w Polsce. Ale nie: geniusze pokroju Grantara już przejrzeli spisek. Nie no, ludzie, ręce opadają...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.07.2012 o godz. 12:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wisła to jest dla niego żaden biznes ,bo co roku przynosi straty i każdy biznesmen by się z takiego interesu zawinął. Ale Cupiała te straty nie bolą bo to jest jego kaprys mieć klub piłkarski, a przy okazji jest kibicem Wisły( czy tam jego mamusia, już mniejsza o to kto większym ) Jakby go trzymały tylko pieniądze to by dawno zrezygnował.
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.07.2012 o godz. 12:17.
![]()
.
. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Nawet jakby ktoś poszedł to przecież świat się nie zawali... naczytałem się wiele o chłopakach którzy powyjeżdżali zagranicę a teraz biegają po polskich boiskach. Nie trzeba tutaj budować basenów, po prostu wystarczy tych kilka płyt, budynek gdzie można się przebrać i umyć, do tego doliczam "ogarniętych" trenerów. Materiał ludzki ? Nie brać synów właścicieli firm tylko przejechać się na lekcje w-f pod szkołę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.07.2012 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
westersyl... ostatnie zdanie jest całą prawdą o Wiśle , mojego kolegę chcieli zwerbować bo ma bogatego ojca , nie powiem grał nawet dobrze ale przez 15 minut , zero kondycji + astma , alergia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Jaki spisek ? Gdzie ja pisałem o Bednarzu ? (jeśli już to o Cupiale i jego słowach). Czy ty w ogóle wiesz z czym się nie zgadzasz
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.07.2012 o godz. 13:41.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Basałaj obiecywał i nic się nie zmieniło (jeden Lis). Bednarz i Probierz nie obiecują, a widać, że chociaż dają tej młodzieży pograć. Z musu, czy nie, to teraz nie ważne. Ani Basałaj, ani Bednarz sami nie są w stanie zbudować Akademii i realizują politykę wyznaczoną przez właściciela. Ciężko ich za to krytykować. Bednarz opisał w L+ Extra jak wyglądała rozmowa z BC. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bo zamiast kupowac pilkarski szrot jak my oni wylozyli kase na dobrego dyrektora sportowego i trenera. Na takim Cyprze to Bednarz z Probierzem moga conajwyzej kozy wypasac a nie pracowac w tamtejszych klubach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
W BVB zarobili 75% kwoty transferu Reusa(około 17-18 mln Euro) z samych kibiców, gdyby działał u nas marketing i dobra reklama to końcowa średnia w lidze kibiców na R22 wyniosłaby 20-25 tys, przy tym musi iść dobra gra, myślę że właśnie straciliśmy przez to że mało kibiców przychodziło na stadion, coraz gorzej to wygląda, myślę że gdyby w tym roku było tak jak pisałem wcześniej 20 tys bynajmniej to nie wiem czy bylibyśmy na plusie, a tak Bednarz musi wciskać kit że nie ma kasy, prawda jest taka że on z całej pensji na transfery zawodników zabiera niemniej jak 5%
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dudu Paraiba wciąż sie waha...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html zawsze Bednarz może powiedziec że mamy Buńoze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
E tam... Sprzedać Bunozę i pożyczyć Żemło. Wtedy dopiero się zrobi ciekawie. Na razie wieje nudą w tym okienku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Problem jest taki, że nikt nie chce do klubu dokładać żadnych dodatkowych pieniędzy, kiedy taka akademia dałaby klubowi szansę na rozwój klubu. Piłka nożna nigdy i nigdzie nie była biznesem. Sport to igrzyska, pompowane są grube miliony prawie wszędzie, by ludzie mogli oglądać znakomitą piłkę, świetnie się bawić. Sport to nie źródło zarabiania pieniędzy. Nawet najwięksi często mają problemy związane z olbrzymim zadłużeniem. Tyle że koszt utrzymania w klubie młodego piłkarza jest stokroć mniejszy niż jakiegokolwiek zawodnika, którego sprowadzono do pierwszej drużyny - kwota transferowa, kontrakt, nie mówiąc już o prowizjach dla menedżerów. Młodych zdolnych stosunkowo łatwo jest pozyskiwać i konieczne jest poszukiwanie, jak najbardziej dogłębne młodych graczy z całej Polski tak by mieć później w kim wybierać. Grantar, zwróć uwagę też na to, że obecni młodzi piłkarze, którzy są na obozie treningowym to koszt olbrzymiej ilości potu wylanego przez skauting zatrudniany za czasów Valcxa. I ci młodzi teraz będą nam łatać dziurę w budżecie, bo są po prostu tańsi. Jak ktoś uważa, że styl prowadzenia Wisły przez Valcxa był zły, to niech przedstawi inny sposób rozwoju klubu. Jak widać nikt nie ma odwagi się na coś takiego pokusić. Nie obchodzą mnie argumenty typu - jest dziura w budżecie, bo właśnie obecny wszechwładca transferów w naszym klubie do tego doprowadził. Linia polityki transferowej została zaburzona przez ludzi z góry. Nie było i nie ma w naszym klubie pozytywnego myślenia, spokoju i opanowania. Aha i jeszcze jedno - może przesadziłem z tym głównym czynnikiem odnośnie wysokich kontraktów dla piłkarzy, ale myślę, że coś w tym jest. Zdecydowanie jest to jeden z czynników determinujących taki stan rzeczy, jaki jest obecnie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 20.07.2012 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Błaszczykowski przedłużył kontrakt z Borrusia czyli lipa:( Bo chyba Wisła jak go sprzedawała miała załatwione jakiś % zysku teraz to przepada..
Coś takiego było o ile mnie pamięć nie myli.. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie przepada bo niby dlaczego?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dokładnie, to jest pewnie coś w stylu aneksu do umowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Znając skuteczność Łysego, Dudu pewnie zagra w Lechu
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
% zysku zapewne był w umowie sprzedaży Błaszczykowskiego. Więc klauzula nadal istnieje. Chyba że była to jakaś klauzula terminowa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W Wiśle Probierz poszedł za klasykiem cudze chwalicie swego nie znacie więc Probierz teraz daje pograć młodzieży. Wisła nie ma akademii jeszcze ani dużej kasy na transfery ale widać że Probierz w tym sezonie obiera pomysł pewnego Francuza który w 96 zaczął pisać nową historię teamu z Highbury stadium stawiając na młodych graczy a gdy znajdzie to odmładza skład zastępując starszych graczy którzy zgubili formę młodymi.A co do transferu Dudu to jego transfer do Wisły jest tylko kwestią czasu w Lechu Wronki jest zbyt duża konkurencja i mniejsze szanse a Wiśle mniejsza konkurencja i większe szanse na grę w wyjściowej 11stce no i Probierz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Myślę, że zdanie "Wisła nie ma akademii" jest kluczowe w twojej wypowiedzi. Stawianie na wychowanków kiedy nie szkoli się młodzieży na choćby średnim poziomie to szaleństwo. Ale cóż, zobaczymy... Może jednak coś pozytywnego z tego szaleństwa wyniknie.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|