The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2012, 21:58
palikot napisał(a):Wyświetl post
No ale ten absurd właśnie tworzysz ty, bo nikt nie mówi tego, że Pareiko Cleber czy Marcelo to nie-Wiślacy, albo, że dla nich nie ma miejsca tutaj.
Mówimy o Jaliensach, Paljiciach, Kirmach Lameyach etc, których bardziej wolelibyśmy zamienić na Czekajów, Urygów, czy starszych Głowackich i Sobolewskich i innych chłopaków, ale tych co rozumieją naszą kulturę, specyfikę i będą się w niej dobrze czuć i respektować 100 letnią tradycje Wisły a nie liczyć tylko na "drobne" od spółki akcyjnej.
Gdyby nie te drobne to Głowackiego i Sobolewskiego by pewnie w Wiśle nie było. Cała przygoda Cupiała z Wisłą opiera się na kasie.
Baszczyński, Głowacki, Żurawski, Szymkowiak, Sobolewski mam duży szacunek do nich ale nie oszukujmy się do Wisły trafili ze względu na pieniądze. Każdy transfer czy to Polaka czy zawodnika zagranicznego wiąże się z ryzykiem tak sportowym jak i jego podejścia do gry w danym klubie. Wiślaków można sobie wychować, dlatego ważne jest szkolenie i stawianie na młodzież.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.07.2012, 22:08
muerte napisał(a):Wyświetl post
Grosicki?

To koszt w wysokości połowy naszego budżetu na ten sezon.
Oczywiście Kupisz. Ciężki dzień miałem...
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.07.2012, 22:28
Markus napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, nie tylko Miłoszowi, że wzajemne obrażanie się i personalne ataki są niedopuszczalne.
Okay, jeśli posty o treści takiej jak użytkownika o Nicku Lucjusz Wielki będą usuwane, jak to miało miejsce teraz to moje reakcje na nie, też nie będą tak emocjonalne.
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(..) Policzyłes też ilu mamy w drużynie (..)
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Nie, ale za to doliczyłem się jednego debilnego moderatora na tym forum więcej (..)
hmm Sugeruje jednak stosować równe zasady wobec wszystkich.

____
Wracając do meritum..
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Gdy nie ma kasy na poważne wzmocnienia to jest na zawodników, czy zawodnika, który jest w stanie zrobić różnicę w meczu to wg mnie nie ma sensu kupować facetów których z łatwością można znaleźć w kraju. Diaz,Pajlic,Lamey, cóż oni takiego wnosili do gry ,ze warto ich było podpisywać ? a kasa poszła jakby nie było.
Jasne że liczy się jakość, a nie ideologia. A jakość to również Melikson, Genkow czy Pareiko .. W istocie zapchajdziur mamy w lidze pod dostatkiem, ale o piłkarzy robiących różnicę jednak łatwiej poza naszą ligą, wspomniane ceny zaporowe polskich klubów robią swoje..

_____
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Nonsens.
Grantar napisał(a):Wyświetl post
W każdym kraju można powiedzieć że "większy wybór jest poza krajem". Wytłumacz więc dlaczego w drużynach (poza wyjątkami) większość stanowią "tubylcy" ? Zwłaszcza w krajach biedniejszych takich jak Polska.
Nonsens to oczekiwanie sukcesu sportowego w oparciu o naszych tubylców, kilku Polaków w 11-tce okay, bo dla części kibiców to jest ważne, ale sukces to jakość czyli piłkarze spoza naszej ligi.

______
Mówimy o Jaliensach, Paljiciach, Kirmach Lameyach etc, których bardziej wolelibyśmy zamienić na Czekajów, Urygów, czy starszych Głowackich i Sobolewskich i innych .
Po co ta ideologia !?

Tak samo jak różnych Gargułów, Łobodzinskich, Kokoszków, zawsze należy wymieniać na Cantoro, Clebera czy Pareikę. Liczy czy sie człowiek, charakter, umiejętności ..
Ostatnio edytowane przez milosz : 16.07.2012 o godz. 22:54.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.07.2012, 23:25
RAFi89 Lukasz - Tak panowie, ale za te pieniądze Sobol Głowa, Błaszczu Mauro, Marcelo i inni coś od siebie dali nie tylko na boisku. Jakość w każdym calu!
Jaliensy oraz (specjalnie dla miłosza): Garguły nie dają ani na boisku ani po za nim. O to w tym całym cyrku się rozchodzi. Biorą niebotyczne pieniądze i nic nie ma. Lepszy pilkarz zżyty z kibicami i ludźmi, który będzie nie tylko walczył o kolejną wypłatę ale i o honor kibiców, klubu itd.

a ty miłosz wogóle jesteś tępy... właśnie o tym napisałem...
Ostatnio edytowane przez palikot : 17.07.2012 o godz. 00:01.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.07.2012, 23:29
z racji że tu ciągłe utarczki, polecam przeczytanie wątku od pierwszej strony. 2008 rok,akurat czerwiec więc okienko tranasferowe. prawie jak pamiętnik planktona
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gerardinho91
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.07.2012, 23:38
hahaha gdyby ten temat dano jako obowiązkową lekture w szkolach, uczniowie przestali by narzekać na czytanie potopu albo lalki , mimo ze na kazdej stronie krew pot i łzy a szczególnie łzy
Za złotówke jesteś k... to za wolność byś mnie sprzedał...

Jebać przerzutów !!
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2012, 23:43
szprotson napisał(a):Wyświetl post
z racji że tu ciągłe utarczki, polecam przeczytanie wątku od pierwszej strony. 2008 rok,akurat czerwiec więc okienko tranasferowe. prawie jak pamiętnik planktona
nic nie bedzie jak zwykle, a pamietnik to kawal świetnego tekstu można ściągnąć tu: http://www.szuman.eu/downloads/pamietnik-planktona.zip polecam wszystkim którzy jeszcze nie czytali
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 16.07.2012, 23:46
Jaliensy nie dają ani na boisku ani po za nim. O to w tym całym cyrku się rozchodzi. Biorą niebotyczne pieniądze i nic nie ma. Lepszy pilkarz zżyty z kibicami i ludźmi, który będzie nie tylko walczył o kolejną wypłatę ale i o honor kibiców, klubu itd.

a ty miłosz wogóle jesteś tępy... właśnie o tym napisałem...
.. Garguły też nie są lepsze (41 spotkań ligowych i zero bramki, nawet Jaliens już dla nas bramkę strzelił w naszej kopanej) i też Łukasz nie gra za frytki .. Wywiady zaś pomeczowe można robić i z innymi piłkarzami ..

Po co ta ideologia ..

A Twoje inwektywy są jedynie przejawem braku argumentów, współczuje. A tak "w ogóle" piszemy oddzielnie
Ostatnio edytowane przez milosz : 16.07.2012 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.07.2012, 23:53
milosz napisał(a):Wyświetl post
.. Garguły też nie są lepsze (41 spotkań ligowych i zero bramki, nawet Jaliens już dla nas bramkę strzelił w naszej kopanej) i też Łukasz nie gra za frytki .. Wywiady zaś pomeczowe można robić i z innymi piłkarzami ..

Po co ta ideologia ..

A Twoje inwektywy są jedynie przejawem braku argumentów, współczuje. A tak "w ogóle" piszemy oddzielnie

Nie wiem jak mam ci wyargumentować, że mówie ci o tym samym, ale dobra, ty wiesz lepiej
Z tobą to nie da się mieć podobnego zdania, a co dopiero odmienne

P.s Garguła strzelił akurat ważną Twente akurat nie lubię statystycznego porównywania umiejętności, bo to w zasadzie często nie bywa adekwatne

Dołóż tam jeszcze Kirma do tej dwójki, i się dogadamy. ;-)
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.07.2012 o godz. 23:59.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 17.07.2012, 00:03
palikot, Potrafię się różnić, jak i mieć zdanie podobne, ale ..sam zmieniasz swój własny przekaz co post ...edytowałeś wcześniejszy tekst merytorycznie zmieniając jego treść tym samym jego przesłanie.. więc zdecyduj wpierw co chcesz napisać, a później pisz, a nie odwrotnie.

W wcześniejszym poście nadal jednak jest Twój tekst:
Mówimy o Jaliensach, Paljiciach, Kirmach Lameyach etc, których bardziej wolelibyśmy zamienić na Czekajów, Urygów, czy starszych Głowackich i Sobolewskich i innych .
Czyli przekaz był pierwotnie narodowy .. , zaś w kolejnym poście, edytowanym wspominasz pozytywnie Mauro Cantoro czy Marcelo, a w odmiennym świetle Gargułę ..To całkowice zmienia przekaz.

Tak, Jaliensów i Gragułów mniej, a więcej Głowackich i Cleberów, czyli nie narodowość, a tylko charakter i wartości sportowe.

PS I). więc raz jeszcze zamiast zarzucać komuś brak inteligencji pisz po sprecyzowaniu tego co chcesz przekazać, a inwektywami nic nie osiągniesz, w najlepszym razie zwrotne.

PS.II) A Garguła w lidze nadal nie strzelił żadnej bramki, zaś znienawidzony Jaliens owszem tak ..co nie zmienia faktu że wolałbym aby zamiast nich (obu!) za podobne pieniądze grali lepsi, zdecydowanie lepsi, bo też obaj nie są piłkarzami na miarę Wisły.
A tak w ogóle może naiwny jestem, ale póki grają mimo że dali tak mało, to może jeszcze jakiś pożytek z nich będzie, oby, choć cudów się nie spodziewam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.07.2012 o godz. 09:29.
Odpowiedz cytując
czarny7777777
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 17.07.2012, 10:51
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Wydatki klubów Ekstraklasy na transfery* (sumy w euro):

2012-13: 1 500 000
2011-12: 7 450 000
2010-11: 18 677 500
2009-10: 5 960 000
2008-09: 10 967 500
2007-08: 6 883 500
2006-07: 5 980 500
2005-06: 7 675 750
2004-05: 2 446 500
2003-04: 1 695 000

Wydatki poszczególnych klubów Ekstraklasy na transfery* (sumy w euro):

GKS Bełchatów: 0
Górnik Zabrze: 270 000
Jagiellonia Białystok: 205 000
Korona Kielce: 0
Lech Poznań: 100 000
Lechia Gdańsk: 100 000
Legia Warszawa: 100 000
Piast Gliwice: 0
Podbeskidzie Bielsko-Biała: 0
Pogoń Szczecin: 0
Polonia Warszawa: 0
Ruch Chorzów 300 000
Śląsk Wrocław: 0
Widzew Łódź: 25 000
Wisła Kraków: 100 000
Zagłębie Lubin: 300 000

statystyki mówią same za siebie. Bieda , bieda , bieda tak można podsumować to co dzieje się w tym oknie transferowej.
ciekawe czy kupno wszystkich zawodników przez gks z poloni mozna zaliczyć jako wydatki na transfery a i jak to policzyć
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.07.2012, 11:40
Wisła rozwiązała kontrakt z Kowalskim

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...umowe_z_wisla/
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.07.2012, 11:41
Tak jak transfer Kevina Duranta ze Seattle do Oklahomy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 18.07.2012, 06:55
Z Dziennika Polskiego:

cytat:
Z Wisłą też się nikt nie kontaktował.
- Na razie nie ma żadnej oficjalnej oferty. Nie będziemy więc tego komentować - mówi rzecznik klubu Adrian Ochalik. Odnosi się też, do informacji o ewentualnym przejściu do Wisły dwóch piłkarzy z drużyny z Katowic.
- Kadra zespołu na najbliższy sezon była budowana w inny sposób. Chwilowo nie jesteśmy więc zainteresowani żadnym piłkarzem byłej Polonii - stwierdził.

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...-na-wisle.html
Ostatnio edytowane przez Grantar : 18.07.2012 o godz. 08:19.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 18.07.2012, 07:22
Nazwę tego tematu trzeba by zmienić, bo to co się dzieje ciężko nazwać polityką transferową. Jak sprzedamy Kirma albo Meliksona to wtedy MOŻE kogoś kupimy albo ktoś nam skapnie (=odpad piłkarski nigdzie nie mogacy się załapać). Ewentualnie jak nie będzie piłkarza na dana pozycję, poszukamy czy któryś z naszych grajków nie grał na niej przy trzepaku. Parodia, tak źle to chyba w erze Cupiała nie było.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.07.2012, 07:31
Niech mi ktos wyjasni czemu za kase z wypozyczenia Maleckiego nie zakontraktowalismy Dwaliszwilego?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.07.2012, 07:59
Bo ta kasa nie jest na wzmocnienia pewnie. Przecież Wisła co roku na zgromadzeniu akcjonariuszy ustala, że strata z danego roku będzie pokryta z zysków z lat przyszłych. Czyli co wypracują sobie jako czysty zysk nie idzie w pierwszej kolejności żeby się wzmocnić tylko żeby stratę pokryć. Więc mnie tam nie dziwi, że jak odejdzie grajek za niecały milion to nie robimy transferu za niecały milion skoro jest dziura rzędu kilkunastu milionów"wypracowana".
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.07.2012, 08:14
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktos wyjasni czemu za kase z wypozyczenia Maleckiego nie zakontraktowalismy Dwaliszwilego?
Hanysokrawaciarz szuka teraz (albo i nie) LO..
Z przodu i w pomocy już mamy zajęte wszystkie etaty..
Co do ew. 2 graczy z Katowic - Ochalik i tak nic nie powie dopóki to nie będzie sfinalizowane na 100%.
Inna sprawa, że nie chce mi się wierzyć w taki układ.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 18.07.2012, 11:10
Kopiuje tutaj wiadomosc z fb, zeby nie zaginela, gdyz wydaje mi sie bardzo trafna i pokazuje dlaczego w Wiśle jest taka polityka jaka jest. Jest to fragment wywiadu Piechniczka, ktory wspomina spotkanie z BC w zwiazku z pozwami RM i SV o naruszenie ich dobr.

„Wie pan, trenerze, ja mogę zainwestować 25 mln złotych w ośrodek szkoleniowy. Będą boiska – również oświetlone i ze sztuczną trawą, będzie internat, basen; słowem – baza na zachodnim poziomie. Pod jednym warunkiem wszakże: że trenujący tam chłopak podpisze ze mną kontrakt do 25. roku życia. Na razie zaś jest tak, że kiedy ma on 17 lat, byle menedżer może przyjść, skołować go i ubić swój interes na wyłożonych przeze mnie pieniądzach” - powiedział mi. I w sumie miał rację. W Polsce nie ma menedżerów z prawdziwego zdarzenia. To są „sklepikarze”, gotowi nawet układać ligę dla własnych potrzeb. "

To pokazuje, ze jest tak jak wiekszość z nas już pewno wie. Nie bedzie szkołki z prawdziwego zdarzenia, bo BC boi się ze wytrenuje zawodnikow a sam nic z tego nie bedzie mial. Jest to typowo biznesowe podejscie. Male szanse by sie to w najblizszym czasie zmienilo.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.07.2012, 11:18
Kontrakt do 25 roku życia ? Czyli zobowiązuje się płacić takiemu wychowankowi nawet jakby był beznadziejny do 25 roku ? Uważam, że to dla kopacza jest intratna propozycja owszem jeden na piętnastu co dostałby załóżmy z zachodu ofertę byłby przez chwilę uwiązany, ale znowu nikt przeciez nie będzie go siłą trzymał.
Jak jest na prawdę dobry to ktos jego kartę zawodniczą wykupi, albo "w najgorszym przypadku" będzie gral dla pierwszej drużyny i kosił siano.
Zresztą skąd Cupiał wie, że by się wychowankowie na takie coś nie zgodzili ? Bo tak sprawę postawił, że on by może i bazę zbudował, ale go olewają te młode smarki i nie chcą się wiązać kontraktami.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.07.2012 o godz. 11:21.
..
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.07.2012, 11:41
Zwykle pieprzenie. To ze Piechniczek dalej zyje w latach 80 to ja jeszcze moge zrozumiec, ale nie moge pojac jak Cupial, kapitalista, moze miec takie gadki.
A moze do 26 roku, jak Boniek?

A jak gostek wyjedzie w wieku 20 lat, sprzedany za 3 banki euro, to tez bedzie zle? Wszystko to kwestia dobrej organizacji i planowania. Jak to wszystko profesjonalnie sie zrobi, zatrudni profesjonalistow (psycholodzy!), to nie bedzie zadnego exodusu dzieci w wieku 15-17 lat. Jesli nasz system szkolenia by obejmowal powiedzmy 1000 dzieci, z czego 50 bylaby na poziomie przynajmniej zadawalajacym (z punktu widzenia potrzeb lidera ekstraklasy) to... ile takich ludzi mogloby uciec za darmo przed 16 rokiem zycia?

W tej Legii ze szkoleniem, ale bez bazy, to przez ostatnie lata "uciekl" tylko jeden... Szczesny. Zostal Rybus, Borysiuk, Wolski, Zyro, Jagiello, Lukasik, Furman...
Tak, ja wiem ze Ci pilkarze to nie poziom na czolowe kluby europejskie. Ale jest to wciaz poziom ponad nasza ekstraklase. Poziom ktory przynosci ladne pieniadze jak na Polski futbol. Bardzo ladne bym rzekl.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 18.07.2012 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.07.2012, 11:46
Maciuś napisał(a):Wyświetl post

Bo Dwaliszwilli zarabia 250 tys euro na miesiąc, a nasz pułap zarobkowy teraz to góra 8 tys zł a najlepiej 1800 brutto i umowa śmieciowa
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 18.07.2012, 11:46
tofik napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie podliczono kwoty za Burasa.Wąż kupił go za 8K zł czyli wyprzedziliśmy Legię i Wronki o 2k euro w wyścigu zbrojeń. I kto jest cwaniak? Jacek jest .
A może łysy rozłożył to na raty? I pierwsza transza wpłynie po rozegraniu przez Burasa 5 spotkań? Np. 0,5k Euro.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 18.07.2012, 12:10
myslę, że powinny być inne sposoby wiązania wychowanków z klubami. Nie kontrakty, a po prostu wpajanie wierności klubowi, kibicowanie mu (np. przez zalatwianie darmowych wejsciowek dla wychowankow) itp. Mysle, że to byłoby skuteczniejsze.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.07.2012, 12:31
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Bo Dwaliszwilli zarabia 250 tys euro na miesiąc, a nasz pułap zarobkowy teraz to góra 8 tys zł a najlepiej 1800 brutto i umowa śmieciowa
Ty tak poważnie ? 250 tysi euro na miesiąc w Poloni dostawał
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.07.2012, 12:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
Zresztą skąd Cupiał wie, że by się wychowankowie na takie coś nie zgodzili ? Bo tak sprawę postawił, że on by może i bazę zbudował, ale go olewają te młode smarki i nie chcą się wiązać kontraktami.
Bo takie kontrakty są nielegalne? Kiedyś można było młodych Brożków podpisać na 10 lat z płacą na poziomie kilku tysięcy złotych (jeśli dobrze pamiętam oni mieli takie umowy), ale dziś to niewykonalne. Kilka lat temu przepisy się zmieniły i teraz coś takiego nie przejdzie.
Ostatnio edytowane przez jova : 18.07.2012 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.07.2012, 14:04
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Haha. Post miesiąca jak dla mnie
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.07.2012, 16:40
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Haha. Post miesiąca jak dla mnie

czyli jednak nie na miesiąc?
sory sory nie linczujcie mnie od razu,chciałem tylko dodac że tak czy siak jesteśmy w głębokiej d....
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.07.2012, 17:01
Przeczytaj co napisałeś i przemyśl to: Napisałeś że ten gruzin zarabia 250tyś euro miesięcznie(!)
Czyli około 1mln zł miesięcznie czyli 12mlnzł rocznie.... tak zarabiać u nas sie bedzie może za 20 lat
Edit; Tak wogóle cała polska piłka jest w d***ie. I to głębokiej. A Wisła ? Cóż, zobaczymy jak poukłada trener Probierz, czy sprawi że zespół bedzie kolektywem że każdy będzie walczył za każdego itd
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 18.07.2012 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 18.07.2012, 17:07
Po transferz Izraelskie media pisały o zarobkach 625.000 tys euro rocznie

Kwota, jaką Polonia wyłożyła za byłego snajpera Maccabi Hajfa, oscyluje 250 tysięcy euro. Jego roczne zarobki, według izraelskich mediów, mają wynieść 625 tysięcy euro.

Ze względu na te wymagania pewnie do nas nie przyszedł rok temu przed Bitonem Stan go chciał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów