The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2012, 11:45
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Sytuacja jest Grantar odwrotna - jest budżet niższy więc jest Bednarz
No to właśnie to napisałem ..... to jest mój główny punkt sporu. Miłosz twierdzi ze jest źle bo jest Bednarz.

Bo przecież to Polak i stawia na naszych. Dla Polskiej Wisły. Nie masz wrażenia ze argument Polskości powoduje to że łyka się coś, co normalnie byłoby nie do przełknięcia? Mnie to powoli zaczyna przerażać.
Swoją droga ciekawe porównanie - masz auto? Ja mam stare BMW i nie przeszkadza mi ze to niemieckie, nie przeszkadza mi że pracuje na komputerze z Tajlandii czy z Chin, że używam Chińskeij Nokii która trzyma dzień, iże właśnie kawę piję która jest pewnie z... brazylii czy z innego miejsca na świecie. Nie mam ciśnienia na polskie rzeczy bo inaczej żyłbym w notorycznym stresie. ...........
Może dlatego widzę Twoja utarczkę z Miłoszem tak jak widzę - sprzeczanie się o 'fakty' a tak na prawdę to chodzi o coś innego - narodowość.
Przeginasz z tymi przykładami zwłaszcza z kawą .
Dla mnie jest obciachem że 40 mln kraj w środku Europy nie potrafi wyprodukować samochodu. Nie jestem nacjonalistą ale jak już wcześniej przyznałem człowiekiem "starej daty". Nikomu nie każę myśleć w tym zakresie tak jak ja.
Nie protestowałem gdy zatrudniano Maskanta i Valckxa (nie znajdziesz 1 postu). To było OK. Zacząłem nieśmiało marudzić ( może w 1-2 postach) gdy w składzie na mecz był 1 Polak.
Skąd więc te twierdzenie że chodzi mi tylko na narodowość ?
Pewnie protestowałem bo uważałem że jest to jeden z powodów złej gry.
jestem podobnego zdania co Miłosz, natomiast polemika między wami jest jak gra w kółko i krzyżyk - wygrać się nie da, chyba ze druga strona odpuści.
Wiem że jestem w mniejszości co obrazuje ankieta na początku tego wątku ... i wiem że z Miłoszem nigdy nie wygram ale nie o to chodzi ... w tej dyskusji muszą być prezentowane rożne poglądy .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 12.07.2012 o godz. 11:49.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.07.2012, 13:20
tak mało mamy powodów do radości ostatnimi czasy, a ta wiadomość daje nadzieję na udany sezon.

Tutaj po porażkach kibice i tak nam śpiewali i bili brawo, do czego nie byłem przyzwyczajony z poprzednich klubów. W tym roku też będę dla nich grał i mam nadzieję, że uda nam się ich uszczęśliwić.

mam nadzieję, że nie popełniono błędu w tłumaczeniu
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.07.2012, 17:22
Fan klub Bednarza widać, nadal aktywny, mój jeden post i mamy aktywną reakcje jego członków. Skoro jestem atakowany więc odpowiadam.
Chciałbym łagodnie , ale chyba sie nie da.. więc po kolei .
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Dopisz jeszcze parę zdań i może zmodyfikuj to co napisałem ale PO CO PISZESZ TO SAMO 237 raz ?
.. Sam sobie dopisz, jak nie umiesz czytać moich postów a zawarłem w nich wiele innych rzeczowych argumentów pokazujących , że zamiast się rozwijać , to się cofamy.

I sam odpowiedz sobie na pytanie:
(bla..bla,,bla) PO CO PISZESZ TO SAMO 237 raz ?(bla..bla)
Więc nie odpowiadaj setki razy pisząc te same durnoty broniące dyletanctwo, a negujące profesjonalizm i realny sukces w europejskich pucharach.
No to właśnie to napisałem ..... to jest mój główny punkt sporu. Miłosz twierdzi ze jest źle bo jest Bednarz.
Nonsens. Nigdy nie napisałem podobnego nonsensu. Jest nie tyle źle, co gorzej, co raz gorzej, ale za sprawą właściciela i jego decyzji, a J.B. jest tylko tego konsekwencją, a raczej skutkiem decyzji bosa. Gdyby Wisła zamierzała się rozwijać, to by łysego w Wiśle nie było.
Będę w tym miejscu złośliwy i przypomnę ci ze Valckx zosłał wy...ny z PSV za malwersacje przy kontraktach ( nie udowodnione), potem pomagał bez większego skutku Chinczykom i w dużej mierze zaprzepaścił chyba dwa największe budżety Wisły. .
To nie złośliwość to głupota w najczystszej, postaci.

W PSV zdobywał mistrzostwa kraju i grał w LM. Pracował tam 4 lata i potrafił kupić piłkarzy na łączna kwotę 51 mln, a sprzedać na kwotę bagatela 83 mln Euro. Zaś przyczyna jego rozstania się z klubem to konflikt kompetencyjny, chciano mu narzucić trenera którego sobie nie życzył, podobnie jak innych współpracowników, nie dał sobą pomiatać i odszedł, a zarzuty nie tylko nieudowodnione, ale wyssane z palca, ot brudami rzuca się na adwersarzy w sporach nie tylko w Polsce. O Chinach nic nie wiesz, więc się nie wymądrzaj, a co do Wisły ..Tak, same klęski, w pół roku (drużynę trzeba było sklecić niemal od podstaw) MP2011 i najlepszy wynik od 9 lat w pucharach.
nowe nabytki zarabiają pewnie połowę tego co Jaliens któremu tak dobrze w Wiśle że ani myśli przenosić się np do Holandii ... (fakt: tam mu nikt tyle nie da bo tam jest profesjonalizm).
Jasne , tylko Jaliensa sprowadził Valckx, nikogo innego tylko Jaliensa. Tak na marginesie to ilu było przeciwników na tym forum tego transferu, ilu uważało, że piłkarz z takim CV nie powinien u nas grać (!?!), ot takie wpadki się zdarzają, rzecz całkowicie naturalna, a za mniejsza kasę by u nas nie grał, plus jest taki że teraz pokazaliśmy iż możemy piłkarzy z tak doskonałym CV sprowadzać do Wisły Kraków.
Jeździsz po "łysym" jak po burym ośle a nie zauważasz budżetu zmniejszonego o bagatelka 10 mln zł..... Otrzeźwij !! za ta kasę to i ja bym zakupił paru asiorów. .
Bednarz już kupował za podobna kasę „asiorów” np. Jirsaka za 750 tyś. , nie dziękuję.
A ponadto powiem ci tak całkiem osobiście : dla mnie Wisła za Maskanta to było tak jak z samochodami z Polski niby w Polsce robione ale mało nasze. Wiem jestem "nie z tej epoki" ale zrozum że są i tacy jak ja więc i nawracaj wszystkich na swoją zachodnią koncepcję...
Ponieważ i tak twój komentarz będzie brzmiał że "złosliwie i głupio" to jeszcze chciałbym ci przypomnieć jak holenderska profesjonalna myśl szkoleniowa wypadła na mistrzostwach Europy.
P.S. Złe porównanie z samochodami bo na te robione w Polsce da się popatrzeć z przyjemnością a na grę Wisly w poprzednim sezonie ... niekoniecznie .
Nie , nie piszesz „złośliwie” , tylko po prostu „głupio”. Porównanie z samochodami bardzo dobre, tak zachodnie są lepsze, ale rozumiem że niektórzy uważają Poloneza za najlepszy samochód świata, no to miłego tkwienia w utopii.
Co do modelu pracy i efektów, to chciałbym aby były minimum pełne 3 lub 4 lata pracy, a nie raptem 2 okienka transferowe, bo tyle miał Valckx w Wiśle.
fialo napisał(a):Wyświetl post
A użytkownik Miłosz będzie miał okazje doskonałą do pisania swoich elaboratów, każdy zawsze na ten sam temat . Że Ci się jeszcze nie znudziło to podziwiam mimo wszystko
Ty zaś piszesz zawsze tak samo, że J.B jest święty, a Valckx to samo zło, dla mnie to zakrawa na paranoje ...

A co do tematu, to w polityce transferowej istotą sprawy jest: którą drogą Wisłą pójdzie w przyszłości, profesjonalizmu i upodobniania sie do wzorców zachodnich, czy bylejakości i polskiej zaściankowości. To jest pytanie o drogę rozwoju, a nie spór o personalia.

Tyle odpowiedzi na posty innych pod moim adresem. Ave Bednarz !
________

Miłosz, pytanie nie brzmi "czy Wisła ma upodabniać się do klubów zachodnich" tylko 'jak ma to zrobić'. Jak widać linia 'Holnederska' czy inna 'obca' będzie torpedowana przez część kibiców. Z powodów, niestety, poza sportowych.
Ogólnie to mam nadzieje że mi wybaczysz - nie zamierzam z Tobą polemizować. Mamy w gruncie rzeczy podobny, jak nie jednakowy punkt widzenia. Z Katonem nie czepiam się - śmieje się tylko z Twojego zacietrzewienia, bo chyba postu nie odpuścisz bez wzmianki na temat Bednarza Mnie już przeszło, choć zdania nie zmieniłem. Pozdro.
Problem w tym, że aktualnie się nie upodabnia, wręcz oddala.
Co do Katona, to różnica jest jednak i taka , że Ja odpowiadam na posty innych osobiście skierowane do mnie, Katon zaś realizował swoja politykę nie mając w Rzymie zwolenników Kartaginy, ale samo porównanie jest dość zabawne, w sumie przyznaje.. dość zabawne. też Pozdr.
grosz napisał(a):Wyświetl post
My tak się krecimy w kółko od dekady i nic się w tym temacie nie zmieni
Nic dodać nic ująć. Jedyny co nas może cieszyć , że inni w naszej kopanej też się nie rozwijają (wyjątek to ta Akademia Legii) i stąd możemy rywalizować na naszym podwórku, ale od LM się ciągle oddalamy, szkoda.

I to było na tyle postów do mnie.

________
I coś na nowy sezon.

- Więc chciałbyś zostać w Wiśle na kolejny sezon?

Maor Melikson - Tak, ale to pytanie należy też zadać prezesowi i ludziom zarządzającym klubem. Ja czuję się tutaj dobrze, mam wielu przyjaciół.

Co do bramkarzy.

W trzech dotychczasowych sparingach w bramce Wisły grali już Sergei Pareiko, Michał Miśkiewicz i Jan Kocoń. Ani minuty nie wystąpił czwarty z golkiperów, Milan Jovanić. - Tak ustaliliśmy. Teraz wszyscy będą bronić po połowie meczu - zdradził na zakończenie opiekun Białej Gwiazdy.

Na dziś zostaje też Jovanonić, mamy więc 4 (!?) bramkarzy.

I rzecz jasna nadal ciekaw jestem kto ostatecznie grał będzie na LO i jak będzie wyglądała nasz gra ofensywna.

PS. Ciekawa jest też sprawa z Garguła, zostaje czy nie ..
Wisła to jednak wielka niewiadoma, albo raczej równanie z wieloma niewiadomymi.. a mnie by sie marzył taki bardziej spokojny, przewidywalny okres w Wiśle.

Ostatnio edytowane przez milosz : 12.07.2012 o godz. 19:53.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 12.07.2012, 17:59
milosz napisał(a):Wyświetl post
"... nie umiesz czytać moich postów"
"... nie odpowiadaj setki razy pisząc te same durnoty...."
".... To nie złośliwość to głupota ..."
"...więc się nie wymądrzaj,.... "
"... Nie , nie piszesz „złośliwie” , tylko po prostu „głupio” ...."
Gratuluje poziomu argumentacji.
No comments.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.07.2012, 18:46
Zapewne postu nie przeczytałeś (bo dłuuuugi). Wybrałeś fragmenty odnoszące się do Twej osoby, bo brak argumentów merytorycznych z Twej strony, a ogrom od strony "oponenta" przytłacza, więc czymś trzeba się popisać.

Piknikowy kibic, piknikowe pojęcie.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 12.07.2012, 19:14
Napisałeś:
Będę w tym miejscu złośliwy (…)
Ponieważ i tak twój komentarz będzie brzmiał że "złosliwie i głupio" to jeszcze chciałbym ci przypomnieć.
Skoro sam oceniasz, że to co piszesz ma być „złośliwe”, a później sam samokrytycznie napisałeś, że Twój własny post będzie komentowany jako cytuje „Ponieważ i tak twój komentarz będzie brzmiał że "złośliwie i głupio” ..to chcesz i masz . Z wrodzonej grzeczności nie zaprzeczę, jest głupi, choć ze złośliwością to nic Ci się nieudało, choć bardzo się starałeś, a tu kicha. Moja rada nie pisz peanów na rzecz aktualnej sytuacji Wisły tylko przejrzyj na oczy.

Wrócił Głowacki, bo tak zamierzał wrócić, żadna w tym zasługa aktualnych pracowników Wisły.
Mamy nowego rezerwowego bramkarza.
Mamy nowego rezerwowego napastnika(!?), który był ostatnio rezerwowym w Polonii.
Mamy nowego rezerwowego napastnika, który nie załapał się do kadry olimpijskiej Hondurasu, z nim akurat jakieś nadzieje wiąże.
Mamy kilku młodzieżowców w kadrze.

Nadal nie mamy LO, nadal nie mamy klasowego skrzydłowego w miejsce wypożyczonego Małeckiego. Nadal nie mamy też piłkarza na pozycji, na której grywał Nunez. Kadra jest też wąska bo kontuzja np. Genkowa i jesteśmy bez klasycznego, środkowego napastnika.

_______
Do postu poniżej, czyli NIC nie rozumiesz, szkoda.
. Marne prowokowanie głupiej w gruncie rzeczy dyskusji ...
Wystarczy napisać Wisła w poprzednim sezonie była super a teraz jest dno, syf i gnój ...
To ma przynajmniej ma jakiś związek z wątkiem w którym piszemy.
No tak teraz to widzę jasno, w samej rzeczy nic nie rozumiesz.

Rzecz nie dotyczy jednego sezonu, tylko wizji rozwoju Wisły.
Rzecz nie dotyczy personaliów tylko wizji rozwoju Wisły...sto razy powtarzać, mało, może milion razy..

Zaś co do poprzedniego sezonu, to obok pracy holendrów, spora w nim "zasługa", K. Moskala, M. Probierza i Twojego Idola J.B.

Swoją drogą to ciekaw jestem jaki ubaw mają kibice Legii czytający ten wątek, kto wie może niektórzy użytkownicy tego forum są ulubionymi wśród kibiców Legii, kto wie.. .

PS. Ja pozytywnie oceniam wiosnę ze zdobyciem MP2011 i udaną grę w pucharach, później projekt został już przerwany, w roku 2012 mamy już inne miotły w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.07.2012 o godz. 19:46.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 12.07.2012, 20:50
Z wrodzonej grzeczności nie zaprzeczę, jest głupi. .....
czyli NIC nie rozumiesz itd.
Co ty masz wrodzone ?
Sorki ale na kilka dni wyleczyłem się z dyskusji z tobą.

Wyjaśniając jeszcze Łukaszowi moje "narodowe" nastawienie pragnę przypomnieć mój post sprzed paru dni:
Mój skład 1 i (2) na dziś
........................................Pereiko (Miśkiewicz)..................................... . ....
Burliga (Jovanovic)........Chavez (Jaliens) ........Głowacki (Czekaj).......ZAKUP (Żemło)
Boguski (Iliev).........Melikson(Chrapek)........Wilk (Sobolewski)........Kirm (brak ew. Garguła)
.........................Genkov (Kamiński).......Quioto (Sikorski).................................

6/10 piłkarzy 1 składu to obcokrajowcy .... Nie mam więc jakiś uprzedzeń ...
Uważam natomiast że polityka włączania do gry jak największej ilości młodych w dłuższym okresie przyniesie więcej korzyści niż chwilowo strat ...
Nadal uważam że Cupiał powinien kupić obiekty Dalinu i stworzyć tam centrum szkoleniowe.
Chciałbym by skauting był holenderski ale mam wrażenie że nie bardzo nas na to stać. Samo utrzymanie siatki to jedno( Wisła z tego co wiem nie miała nawet kasy dla takiego Clebera). Drugie to możliwości finansowe polskich klubów. Tak naprawdę nasz rynek to Europa wschodnia i południowa.

P.S. Szanowny Panie Moderatorze Markusie ... Jestem wdzięczny za dbanie o poziom dyskusji na forum , proszę mi jednak pokazać w którym poście wykraczam poza tematykę związaną polityką (transferową) sportową Wisły ? (proszę m.in. uwzględnić ankietę otwierającą wątek) Jeden krótki post z 18:59 rzeczywiście nie odnosi się do meritum ale jest próbą zakończenia polemiki z Miłoszem co powinno być akurat przez moderatora popierane. W poście tym pokazuje wpisy które uzasadniają moje "no comments".
Jak sądzę mamy różne poglądy. Apeluje więc o obiektywizm.
Chyba że na forum styl i poglądy kolegi Miłosza są już obowiązujące ...... jego postów nikt nie usunął ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 12.07.2012 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.07.2012, 22:02
Wrócił Głowacki, bo tak zamierzał wrócić, żadna w tym zasługa aktualnych pracowników Wisły.
Baszczyński też zamierzał, a jednak nie wrócił. Na tej podstawie można twierdzić, pracownicy klubu jednak mają coś do powiedzenia...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.07.2012, 22:26
jova napisał(a):Wyświetl post
Baszczyński też zamierzał, a jednak nie wrócił. Na tej podstawie można twierdzić, pracownicy klubu jednak mają coś do powiedzenia...
a to pracownicy zablokowali ten powrót? Wiesz coś o czym nie wiemy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.07.2012, 22:30
Baszcza zablokował Cupiał, co nawet sam zainteresowany mówił w którymś wywiadzie. Maaskant i Stan byli bardzo pozytywnie nastawieni do jego powrotu...a tak mamy Q :/

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 12.07.2012, 22:35
Sorki ale na kilka dni wyleczyłem się z dyskusji z tobą.
Super, tylko dlaczego jedynie na kilka dni. Ja przyjemności w polemice z Tobą nie znajduję, atakujesz mnie to odpowiadam. Spróbuj pisać coś o Wiśle, a nie ciągle jedynie odnosić się do moich tekstów, atakując mnie personalnie. Niepotrzebnie też personalizujesz spór który ma charakter merytoryczny.
To nie pracownicy klubu zadecydowali o braku powrotu Baszczyńskiego tylko właściciel. http://wislalive.pl/polecamy/baszczu_szczerze_o___-49/ fragment z wywiadu z Baszczyńskim:

- "Następnie na finał pucharu Grecji przyjechał Stan Valckx, z którym spotkałem się po meczu. Powiedział, że jest zadowolony z mojej formy i zaczęliśmy rozmawiać o moim powrocie pod Wawel. Przyznał, że trener Maaskant widzi dla mnie miejsce w zespole i przedstawiono mi warunki finansowe. Valckx zaznaczył, że Wisła nie jest w stanie zapłacić mi tyle, ile Atromitos Ateny, ale ja byłem zdecydowany na powrót do Polski, więc zgodziłem się na te warunki. Wszystko wydawało się być dopięte na ostatni guzik i byłem na dobrej drodze do podpisania kontraktu z Wisłą Kraków. Jednak w ostatniej chwili mój powrót do Krakowa został zablokowany przez osoby na najwyższym szczeblu…

-Na najwyższym szczeblu w zarządzie klubu, czy chodziło raczej o decydentów z Myślenic?

Nie ma co ukrywać, że w Wiśle najważniejsze zdanie zawsze miał i ma prezes Cupiał.

-Patrząc dzisiaj na obronę Wisły, to chyba przy Reymonta plują sobie teraz w brodę. Zamiast charyzmatycznego Baszczyńskiego mają nieporadnego Jaliensa. Nie miałbyś chyba problemów z grą na pozycji stopera?

Marcin: To właśnie na pozycję środkowego obrońcy byłem wówczas przymierzany do Wisły. Valckx powiedział, że Maaskant widzi mnie w roli stopera, ale miałem być także alternatywą na prawą obronę"

Tyle wersja Marcina Baszczyńskiego, nie ma powodów, aby mu nie ufać, że mówi prawdę. To jedynie kolejny przykład, że Wisła Valckx'a, miała być również polska, widział w niej byłych wiślaków, a kogo miał wygryźć ze składu, ano być może Jaliensa, albo swoją postawą wymusić na nim lepszą grę. Pamiętajmy że ostateczne transfery były zatwierdzane przez Radę Nadzorczą, albo niezatwierdzane. . Czyli była to często wypadkowa pomysłów Stana i blokowania rozwoju Wisły przez R.N. Wisły, czyli w sumie właściciela.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.07.2012 o godz. 22:53.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.07.2012, 22:47
Udajesz, czy naprawdę nie wiesz kto zablokował Baszczyńskiego? Jeżeli to drugie, to poszukaj wywiadu w którym opisał on jak naprawdę było.

I tak - pracownicy klubu mieli w tej kwestii g... do powiedzenia.

EDIT: Kolega miłosz był tak miły, że Ci nawet źródło podał. Dalej będziesz palił głupa?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 12.07.2012, 23:11
Baszczyński mówił o osobach, nie o osobie. Zapytany bezpośrednio o Cupiała też nie stwierdza jednoznacznie, że to była tylko i wyłącznie decyzja właściciela.
Zresztą, co za różnica. W tamtym poście nie chodziło mi o dokładną rolę pracowników, tylko o to, ile warte są chęci zawodnika, który chciałby wrócić do Wisły.
Sformułuję tą myśl tak: "Baszczyński też zamierzał, a jednak nie wrócił. Na tej podstawie można twierdzić, że chęci piłkarza nie wystarczają by znaleźć się w Wisłe." Teraz jest mniej kontrowersyjnie? Ok. Stwierdzenie, że w powrocie Głowackiego nie ma żadnej zasługi aktualnych pracowników klubu, to bzdura. Ktoś musiał uznać, że Głowa nam się przyda i ktoś musiał wynegocjować kontrakt. Do tego transferu nie musiało dojść, a doszło przy udziale pracowników klubu. Nie twierdze, że to był jakiś wielki wysiłek porównywalny ze ściągnięciem jakiegoś znanego, drogiego nazwiska, ale praca Bednarza i spółki, choćby nawet niewielka, jest niepodważalna.
Ostatnio edytowane przez jova : 12.07.2012 o godz. 23:16.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 12.07.2012, 23:37
Toż Baszczyński mówi tak, że bardziej jaśniej nie można.." Jednak w ostatniej chwili mój powrót do Krakowa został zablokowany przez osoby na najwyższym szczeblu …-Na najwyższym szczeblu w zarządzie klubu, czy chodziło raczej o decydentów z Myślenic? Nie ma co ukrywać, że w Wiśle najważniejsze zdanie zawsze miał i ma prezes Cupiał. "
To co tłustym drukiem to Baczyński, to on mówi :" Cupiał". Koniec i kropka.

A już teza , że nasi napracowali się z transferem Głowackiego, normalnie ręce opadają, no za coś kasę biorą, to jest ich obowiązek, zgłasza sie piłkarz nie ma złej opiinii u bosa, reszta to tylko decyzja trenera i formalności, a że Arek wielkich wymagań nie miał to po sprawie.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.07.2012, 00:21
A już teza , że nasi napracowali się z transferem Głowackiego, normalnie ręce opadają, no za coś kasę biorą, to jest ich obowiązek, zgłasza sie piłkarz nie ma złej opiinii u bosa, reszta to tylko decyzja trenera i formalności, a że Arek wielkich wymagań nie miał to po sprawie.
Nie twierdzę, że Bednarz i spółka "się napracowali". Uważam, że ewidentnie mieli w tym powrocie swój udział, co zdajesz się zauważać, choć wcześniej pisałeś:
Jeśli twierdzisz, że to tylko wypełnianie swoich obowiązków, to wciąż jest to ich zasługa, to wciąż praca, która miała konkretną wartość.

Co do wypowiedzi Baszczyńskiego, to muszę zaznaczyć, że to, z jakim uporem ignorujesz liczbę mnogą w "osoby na najwyższym szczeblu" i wyrywasz z kontekstu słowo "Cupiał", jest naprawdę urocze. To, że zdanie Cupiała jest najważniejsze, nie znaczy, że było jedynym nieprzychylnym Baszczyńskiemu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.07.2012, 00:55
Nie twierdzę, że Bednarz i spółka "się napracowali". Uważam, że ewidentnie mieli w tym powrocie swój udział, co zdajesz się zauważać, choć wcześniej pisałeś:

Jeśli twierdzisz, że to tylko wypełnianie swoich obowiązków, to wciąż jest to ich zasługa, to wciąż praca, która miała konkretną wartość.
OK, odpuszczam. Masz swój świat, Petrescu jest w nim za słaby dla Wisły, w odróżnieniu od Bednarza i Probierza.

Jeżeli za sukces uważasz podpisanie zawodnika, który chce tu zakończyć karierę, sam się zgłosił i zgodził na znacznie mniejszy kontrakt niż mógł dostać gdzie indziej
, to:

a) zachowujesz się jak buc, który nie docenia ukłonu jaki na koniec kariery Głowacki zrobił wobec Wisły
b) próbujesz zagadać rzeczywistość.

Głowacki zachował się naprawdę w porządku (i mam gdzieś, czy sportowo da Wiśle tyle ile uważamy że powinien), a zasługa Bednarza czy Probierza w tym zerowa. Chciałby, to by już grał w Amice, Legii czy Jagiellonii.

Obaj wspomniani panowie którym tak rozpaczliwie dopisujesz zasługi tak naprawdę wyróżniają się z tłumu tylko nieustannym powtarzaniem jak to jest być prawdziwym Wiślakiem. Czyny, nie słowa - to tak w kontekście wspomnianego Głowackiego.

P.S. Szczęśliwie - jak widać - nasz stoper niczym sobie nie nagrabił, inaczej Bednarz nie miałby (przynajmniej w Twoim świecie) jedynego sukcesu w tym okienku. Ale można i tak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 13.07.2012, 01:46
Urocze jest to jova , że robisz z siebie, hmm .. przemilczę .

1) Otóż, nic nie pomijam, Baszczyński wyraźnie mówi że zadecydowały osoby na najwyższym szczeblu, ale ostateczną decyzję i tak podjął CUPIAŁ, jak można to negować. Żadna sofistyka Ci już nie pomoże, najwyższe osoby, czyli Rada Nadzorcza i po konsultacji z Cupiałem, czyli w ostatecznym rachunku , osobiście Cupiał, koniec i kropka i na nic tu szukanie innej interpretacji.

2) Co do oceny pracy J.Bednarza w kontekście przyjścia Arka Głowackiego.
Wpierw jasno zdefiniujmy, że zasługi (działania godne szczególnego docenienia), a wypełnianie podstawowych obowiązków (konieczność wykonania jakiś czynności) to dwa różne pojęcia.
Zasługi w kontekście Głowackiego są żadne, jedynie wypełnianie obowiązków i nic więcej. Fajnie, że Arek zgodził się u nas grać za mniejsze pieniądze niż zaproponowałyby mu inne , choćby polskie kluby.

No tak jak myślałem, miłośnicy J.B. już uważają że się nam zasłużył, czyli jest zasłużony, czyli koszulka pod dach R22 , albo pomnik co najmniej. Tylko kurcze, ta koszulka to chyba byłaby Legii..
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 02:01.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 13.07.2012, 09:05
Panowie co zrobił Baszczu, że go Cupiał zablokował ?
Naprawdę nie pamiętam :(
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2012, 09:43
Hehehe myk z Burasem dobry
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.07.2012, 09:53
Taki dobry że z Hutnikiem interesów nie porobimy juz łatwo.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 13.07.2012, 10:03
nero napisał(a):Wyświetl post
Panowie co zrobił Baszczu, że go Cupiał zablokował ?
Naprawdę nie pamiętam :(
plotka z tym zablokowaniem przez Cupiała
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 13.07.2012, 10:39
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Hehehe myk z Burasem dobry
Idiotyczny, a nie dobry. Tak interesy robią chytre domorosłe biznesmeniki.
Śmiechu warte - dla paru złotych.
Już widzę jak za rok będziemy rozmawiać z Hutnikiem o jakimś innym zawodniku. Na pewno będą bardzo chętni do rozmów.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.07.2012, 10:47
lazy napisał(a):Wyświetl post
Idiotyczny, a nie dobry. Tak interesy robią chytre domorosłe biznesmeniki.
Śmiechu warte - dla paru złotych.
Już widzę jak za rok będziemy rozmawiać z Hutnikiem o jakimś innym zawodniku. Na pewno będą bardzo chętni do rozmów.
Na całym świecie kluby kupują młodych zawodników płacąc jedynie ekwiwalent za wyszkolenie.

Bardzo dobry ruch naszych decyzyjnych.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 13.07.2012, 10:51
Przypominam że Wisła za Kokoszkę dostała też jakieś śruty. Mimo to dopłata 10 tyś dla Hutnika była by gestem dobrej woli i Wisła zyskała by na tym więcej niż by się mogło wydawać.
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Stary 13.07.2012, 10:58
Ma ktoś statystyki Burasa z poprzedniego sezonu?
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Stary 13.07.2012, 10:59
Ma ktoś statystyki Burasa z poprzedniego sezonu?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.07.2012, 11:00
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Taki dobry że z Hutnikiem interesów nie porobimy juz łatwo.
Ja piernicze, co za skąpstwo. A młody Buras przez to pewnie w drużynie czuje się aż głupio, że o kasę za niego spiera się Hutnik z Wisłą.

Ten Bednarz naprawdę ma na punkcie oszczędności poprzewracane w głowie.

@lazy masz świętą rację. Bednarz właśnie pokazał kim jest w interesach i nie liczy się z nikim. Za rok Hutnik "urodzi" jakąś kolejną gwiazdę i sprzeda ją do Poznania.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.07.2012 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.07.2012, 11:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Szczęśliwie - jak widać - nasz stoper niczym sobie nie nagrabił, inaczej Bednarz nie miałby (przynajmniej w Twoim świecie) jedynego sukcesu w tym okienku. Ale można i tak.
Odniosę się tylko do tego fragmentu, bo reszty Twoich urojeń nie chce mi się komentować.
"Bednarz nie miałby jedynego sukcesu" no właśnie. I tu jest pies pogrzebany. Gdyby Głowacki złapał jakąś groźną kontuzję albo okazało się, że jest bez formy, to gromy poleciałyby na Bednarza. Po co brał inwalidę i emeryta?! Sądzę że w takiej sytuacji nikt nie twierdziłbym, że transfer Głowackiego to żadna zasługa pracowników klubu.
Jednak wszystko wskazuje, że Głowa będzie silnym punktem zespołu, co nijak nie pasuje kilku osobom do z góry założonej teorii, że nikogo przyzwoitego nie ściągniemy. Stąd trzeba kombinować i udawać, że tak na dobrą sprawę Głowacki sam załatwił swój transfer.
1) Otóż, nic nie pomijam, Baszczyński wyraźnie mówi że zadecydowały osoby na najwyższym szczeblu, ale ostateczną decyzję i tak podjął CUPIAŁ, jak można to negować. Żadna sofistyka Ci już nie pomoże, najwyższe osoby, czyli Rada Nadzorcza i po konsultacji z Cupiałem, czyli w ostatecznym rachunku , osobiście Cupiał, koniec i kropka i na nic tu szukanie innej interpretacji.
No właśnie Baszczyński nigdzie nie mówi, że Cupiał faktycznie podjął jakąkolwiek decyzję. Najwyżej to zasugerował, ale o jednoznacznym wskazaniu Cupiała nie ma mowy.
"Jednak w ostatniej chwili mój powrót do Krakowa został zablokowany przez osoby na najwyższym szczeblu. (...) Nie ma co ukrywać, że w Wiśle najważniejsze zdanie zawsze miał i ma prezes Cupiał."
Cupiał ma najważniejsze zdanie - tylko w tym kontekście wymieniony jest konkretnie właściciel. Z tego nie wynika, że skorzystał ze swojej władzy i podjął jakąś decyzję. Można najwyżej powiedzieć, że Baszcz to sugeruje.
2) Co do oceny pracy J.Bednarza w kontekście przyjścia Arka Głowackiego.
Wpierw jasno zdefiniujmy, że zasługi (działania godne szczególnego docenienia), a wypełnianie podstawowych obowiązków (konieczność wykonania jakiś czynności) to dwa różne pojęcia.
Zasługi w kontekście Głowackiego są żadne, jedynie wypełnianie obowiązków i nic więcej. Fajnie, że Arek zgodził się u nas grać za mniejsze pieniądze niż zaproponowałyby mu inne , choćby polskie kluby.
Zgodnie z Twoimi definicjami zasług i podstawowych obowiązków sprowadzenie Głowackiego to zasługa, bo o żadnej konieczności nie ma mowy. Głowę można było zignorować, bo łapie dużo kontuzji, bo jest stary, bo jest drogi. Dobrych powodów kilka by się znalazło. Jednak oceniono, że ten piłkarz nam się przyda i będzie dobrą inwestycją. Na dzień dzisiejszy wydaje się, że postąpiono dobrze. Czy Ci się to podoba, czy nie, Głowacki jest w Wiśle między innymi dzięki pracy Bednarza.
Przy okazji chciałbym zaznaczyć, że w słownikach definicja "zasługi" wygląda trochę inaczej niż u Ciebie.
EDIT:
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
A młody Buras przez to pewnie w drużynie czuje się aż głupio
Rumieni się ze wstydu przy każdym kontakcie z piłką.
Ostatnio edytowane przez jova : 13.07.2012 o godz. 11:44.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.07.2012, 11:37
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Ja piernicze, co za skąpstwo. A młody Buras przez to pewnie w drużynie czuje się aż głupio, że o kasę za niego spiera się Hutnik z Wisłą.

Ten Bednarz naprawdę ma na punkcie oszczędności poprzewracane w głowie.

@lazy masz świętą rację. Bednarz właśnie pokazał kim jest w interesach i nie liczy się z nikim. Za rok Hutnik "urodzi" jakąś kolejną gwiazdę i sprzeda ją do Poznania.
Jakie skąpstwo? Żądanie 100 tys zł za zawodnika 4 LIGOWEGO w okresie gdy ekstraklasa poważnie się odchudza to głupota i pazerność. ŻADEN klub nie poszedł by na takie ryzyko, bo co o Burasie wiemy? Że MOŻE mieć potencjał. I tyle. Poza tym jest jedną wielką niewiadomą. Mieliśmy już 'wybitnych' juniorów - vide Leszczak, w mniejszym stopniu Kuzera, którzy potencjał też mieli, a Wisła pożytku z nich nie miała ŻADNEGO. Poza tym Wisła zachowała się w pełni zgodnie z prawem - chłopak albo był bez kontraktu, albo jak mówią inni miał kontrakt, który zawarli za niego jego rodzice i miał prawo go zerwać po ukończeniu 18 lat. Widząc jakiej sumy żąda Hutnik i wiedząc, że Wisła nie zaryzykuje takiej sumy postąpił po prostu najlepiej dla swojej kariery...nie oceniając moralnego aspektu jego zachowania (sami mamy doświadczenia z Kokoszką).
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez riv : 13.07.2012 o godz. 11:45.

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 13.07.2012, 11:42
jacekbum napisał(a):Wyświetl post
plotka z tym zablokowaniem przez Cupiała
To powiedz to Baszczyńskiemu bo on ma odwrotny pogląd i ma ku temu podstawy.

Jeśli piłkarza chce trener i dyr. sp., jeśli nie ma problemów z finansami w kontekście kontraktu, a piłkarz dostaje informacje że transfer jest zablokowany przez górę, czyli przez Radę Nadzorczą, to niby na jakiej podstawie. Finanse nie, czynnik sportowy też nie, bo nie od tego jest R.N., więc inne przesłanki, jedyna to decyzja właściciela i nie ma się tu co oszukiwać. A dlaczego tak!?. Hmm B.C. przy wielu zaletach ma też swoje "charakterystyczne cechy", np. jest pamiętliwy. Generalnie ta kwestia to nie dział plotek, bo jest konkretny wywiad z zainteresowanym (Baszczyński) i jest jego jasna deklaracja. I tyle w temacie .

____
Jova,. Sorry ale brniesz co raz bardziej i się wręcz zaczynasz ośmieszać.

1)Sam sobie przeczysz. Skoro Baszczyński wymienia z nazwiska właściciela, w kontekście zablokowania transferu, a przecież nie musiał, to znaczy że nie sugeruje tylko wprost tak twierdzi i tyle.. Ja natomiast Ci sugeruje , odpuść sobie bo fakty są jakie są ich nie przeskoczysz, jedyne co możesz teraz zrobić to postawić tezę że Baszczyński kłamie i tyle, nic już więcej tu nie wymyślisz.

2)W kwestii Bednarza łaskaw Ci to wyjaśnić łopatologicznie wolfy, ale widać jak grochem o ścianę.. Podpisanie kontraktu z Głowackim jest czymś naturalnym skoro chciał go trener, problemów finansowych nie było, a dyr. sp. miał jedynie dokonać formalności, za coś pieniądze bierze.. Zasługa w tym żadna tylko wypełnianie obowiązku pracowniczego, jakby nie chciał podpisać kontraktu z Głowackim (zamiast ustalić kontrakt próbowałby go blokować) to wystąpiłby przeciw trenerowi, przeciw aprobacie innych członków Rady Nadzorczej i to byłby sabotaż. Grubo się mylisz jak sądzisz że każde działanie na rzecz Wisły jego pracownika to natychmiast jego zasługa, czy tego chcesz czy nie, Bednarz zasłużony dla Wisły nie jest, ale jak rozumiem, członek jego fan klubu jest ślepy na fakty.

____
W kwestii Burasa podzielam pogląd zaprezentowany poniżej. Polityka długofalowa to tworzenie dobrego klimatu we wzajemnych relacjach, a chytry jak mówi przysłowie traci dwa razy. Pewnie nie należało dawać tyle co żądał Hutnik, ale aby tworzyć dobre relacje zdecydowanie należało dać większy ekwiwalent za pozyskanego piłkarza.
Ostatnio edytowane przez milosz : 13.07.2012 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów