|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mnie natomiast dziwi jedno, czemu Dziurowicz dopiero teraz wywleka sprawę sprzed kilkunastu lat, skoro wiedział o niej doskonale? nagle go olśniło czy jak?
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jak się nie przyzna to życzliwe media będą co chwile przypominały. Na wstrzymanie na pewno sobie nie dadzą... Co chwila będzie standardowe: "Cała Polska widziała", "Probierz - oddaj 60 tys", "Trener bez honoru - chowa się za prawnikami" itd. itp. Dawniej jak Wisła się liczyła w lidze taki trener z taką opinią byłby nie do pomyślenia. Teraz kiedy Wisła jest średniakiem to w sumie jeden uj.
Były czasy, że mieliśmy trenera, który liznął światowego futbolu - Kasperczaka. A teraz mamy kogo mamy... Mniejsza czy wziął czy nie ale otoczka i smrodek już jest i nic tego nie zmieni. Po co w 2005 Dziurowicz miałby kłamać? Wziął kulki z kinder niespodzianek, powycinał parę nazwisk i wylosowało mu się nazwisko Probierz? No bez jaj...
Ostatnio edytowane przez thechris : 07.07.2012 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dziurowicz się w....ił bo go wyruchali , że się w takich piłkarskich słowach wyrażę ![]() I jego wiarygodność jest duża.(jak na ex bandziora) Tu należało by zadać właściwie tylko 1 pytanie - Czy Dziurowicz miał jakiś osobisty powód by oczerniać Probierza no i wygląda na to że nie ma - nic ich nie łączyło i prawdopodobnie się wcale nie znali. Dlatego nie widzę żadnego powodu, dlaczego miał by zeznawać o rzeczach które miejsca nie miały Stąd Wisła powinna zwolnić Probierza , oczywiście nie dyscyplinarnie bo nie ma mowy o żadnym zarzucie. I co gorsza ,Probierz nie był zwykłym gościem który wpadł w sidła tego powszechnego procederu , tylko był gościem który to organizował Obrzydza mnie myśl iż będę musiał oglądać mecze mojego ukochanego klubu z trenerem sprzedawczykiem na ławce i piłkarzem sprzedawczykiem na boisku. Miało przyjść 'nowe' ale nie wiedziałem że to będzie ta nowość.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.07.2012 o godz. 21:42.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Więc doniesienia że jako zawodnik trudnił się załatwianiem wyników u kolegów to najmniejszy z powodów dla których powinien dostać kopa. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ciekawy jestem co na to Cupiał, bo jak dotąd był bardzo restrykcyjny w przypadku podejrzeń korupcyjnych.
Powrót Franza jest teraz bardziej prawdopodobny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Dlaczego Probierz ma przepraszać? Bo weszło tak napisało? A jak wciągali koszulę A. Iwana pod dach stadionu to biłeś brawo?
Ostatnio edytowane przez laurence : 07.07.2012 o godz. 22:25.
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie biłem
Wiesz, mi nie chodzi o to by ukrzyżować Probierza, po prostu nie chcę by w Wiśle pracowały osoby co do których są wiarygodne przesłanki że handlowali meczami Tym różniliśmy się od reszty, że dziękowaliśmy za współpracę ludziom, co do których były wątpliwości i chciałbym żeby tak zostało Gdzie jest ryzyko że przyjdzie Franiu który tłumaczy się że on nic nie wiedział(gdy jego drużyna grała ustawki) W takim wypadku już bym przełknął Probierza ale ogólnie mimo iż(delikatnie mówiąc) nie jestem fanem jego talentu, to nie czuje satysfakcji że wyszło to co wyszło![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówisz o trenerze, który na wyjeździe, bronił bramkowego remisu z własnego stadionu. No i obronił ten wynik skutecznie nie oddając nawet jednego celnego strzału... Dlatego ja już wyżej cenię Probierza, który odpadł z Kazachami... Ten przynajmniej bronił wygranej z własnego stadionu.
Ostatnio edytowane przez thechris : 07.07.2012 o godz. 22:57.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
||
Nie chodził mi o trenera tylko o drużynę, czyli wspólną odpowiedzialność. Moskal zrobił dwa remisy w obu meczach grając w dziesiątkę z drużyną z zachodu Europy gdzie płacą trzy razy lepiej niż w Wiśle, a Ty porównujesz to do przegranej z drużyną z Azji? Pamiętaj co się działo przed rewanżem, ważniejszy był Małecki. Więc nastroju do ataku na wyjeździe raczej nie było, choć kto wie jakie były plany.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.07.2012 o godz. 23:27.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrząc na grę, plan był zremisować 0:0. Dla mnie ten mecz to była żenada porównywalna do Karabachu. My graliśmy bez Małeckiego a Standard Liege jest drużyną z Zachodu... okey... ale oni grali bez sześciu czy siedmiu podstawowych graczy. A my strzał oddajemy w 70 minucie... niecelny.
Trzeba było zagrać odważnie od początku z tak osłabioną i przeciętną ekipą a nie czekać aż Nunez coś spieprzy. Nie byłoby może czerwonej i nie byłoby tego pseudo-heroizmu. Bo potem ze spieprzonego do kwadratu dwumeczu wychodzi obraz męczenników, którym udało się nie przegrać grając w 10-tkę. Tylko, że doprowadzenie do tego, że gra się w 10-tkę w obydwu meczach jest oznaką słabości, niechlujstwa a nie siły. A przyczynili się do tego zarówno piłkarze (Nunez) jak i trener (Moskal). W następnej rundzie przeciętny Hannover dziurawił Belgów jak chciał i wbił im 6 goli a mógł więcej. Dlatego dla mnie Probierz stoi wyżej w hierarchii... chociaż po aferze z korupcją stracił u mnie zaufanie.
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.07.2012 o godz. 00:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Powiedz mi jednak, co jeśli to wszystko jedna wielka bujda na resorach? Probierz ma się przyznać, żeby zadowolić weszło? Do tego raczej trzeba podchodzić na dwa razy. To, że piłkarska mafia coś sobie tam umieściła nie oznacza od razu, że ich źródło lub oni sami w sobie są w 100% wiarygodni. Dziurowicz też nie jest w 100% wiarygodny. Probierz również. Mamy pat. Nie zdziwię się jak Guła i Probierz polecą razem, ale zatrudnienie Smudy byłoby porażką. Teraz Michał musi osiągać świetne wyniki, tak żeby Cupiał nie miał się do czego przyczepić - bo przez tą aferę na pewno stracił trochę punktów u naszego włodarza Jeśli nie wszystkie
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.07.2012 o godz. 00:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dziwne, że teraz to wypływa. Niemniej jednak, propozycja podana przez weszło, choć naciągnięta, to jest dosyć dobra. Wyjść z twarzą w obliczu takich wydarzeń udało się niewielu, a przeznaczenie pieniędzy na biedne dzieciaki to, nie ukrywajmy, dobra zagrywka PR.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mieszane mam uczucia co zrobić z Probierzem. Z jednej strony uważam go za jednego z najlepszych polskich trenerów, a z drugiej chciałby żeby Wisła nie miała nic wspólnego z korupcją. Parę lat temu Probierz by nie dotrwał na stanowisku do końca dnia, teraz przed każdą decyzją kalkulują czy się opłaci zwalniać pracownika zamieszanego w korupcję (np. wywalenie Łobodzińskiego który dużo zarabiał a grał bardzo słabo, zostawienie Garguły ponieważ nie dało się zerwać jego kontraktu bez wypłaty odszkodowania).
Szkoda że Probierz nie zachował się jak proponowało weszło bo nie ryzykował dużo. Ma renomę, ma umiejętności i nawet gdyby Wisła go zwolniła to nie miałby problemu żeby znaleźć nowego pracodawcę. Zamiast tego woli iść w zaparte wiedząc, że to słowo przeciwko słowu i nikomu nie będzie się chciało ciągnąć tej spawy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Probierz raczej dostanie drugą szanse biorąc pod uwagę że tamten okres objęła abolicja a Probierz nie grał inie miał by co robić tylko ustawiać mecz.Gorzej może będzie tylko w Ruchu i wyścigu po stołek selekcjonera kadry bo to co wyszło ostatnio do mediów bardziej szkodzi Ruchowi który zamiast zająć LE będzie musiał zająć się przeszłością swego menago .Szkodzi też bardziej Fornalikowi(który jest liderem wyścigu na selekcjonera kadry) niż Probierzowi który sam na czas pracy z Wisłą zrezygnował z wyścigu a Dziurowicz zapewne będzie miał drugi proces.Tylko co na to Piechniczek promotor Fornalika do kadry Drozd nie wiem jakie masz zdanie na temat Fornalika ale irytujące to że wszyscy wożą się na Probierzu chociaż głównym winnym i podejrzanym powinien być bardziej Fornalik .Fornalik trenował i zapewne wiedział abo coś słyszał a jakby miał honor toby zrezygnował z posady trenera GieKSy i Dziurowicz który sprzedał ten mecz.Aczkolwiek żal GKSu zwłaszcza że ma zająć miejsce Polonii W-wa w TM- Ekstraklasie
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 08.07.2012 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trzeba przyznać - Jacuś ma niesamowitą skuteczność. W krótkim okresie czasu w jakim tu pracował/pracuje ściągnął dwóch umoczonych piłkarzy i jednego trenera...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
thechris już raz był tu poruszany temat byłego i obecnego trenera Legii a może lepiej Stawowego
s1mone zdziwisz sie ale jakby Probierz miał stracić posade i wylecieć to by wyleciał na drugi dzień po tym jak rewelacje Dz. ukazały sie w mediach
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 08.07.2012 o godz. 18:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie przyzna się, bo klub miałby na niego haka i mógł bez odszkodowania wywalić.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dyrektor sportowy ma bogatą przeszłość z Łazienkowską to dlaczego trener nie może mieć?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zobaczycie że jeszcze Skorża wróci,nabrał doświadczenia międzynarodowego w Legii
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
thechris bo Wdowczyk przebija Probierza nie tyle co trenerskim doświadczeniem i stylem prowadzenia teamu ale przebija zarzutami korupcyjnymi więc choćby dlatego Co do przeszłości Legionisty to raczej jest czysty AYALA zapomniałeś dodać że w ciągu 4 ostatnich spotkań Skorża pozbawił Legii mistrzostwa.Szkoda tylko że gdy była okazja Wisła i nie skorzystała bo mogła zatrudnić Diego Simeone który teraz w Atletico robi kawał dobrej roboty.Jesli ktoś w miejsce Probierza to tylko jedna alternatywa Dan Petrescu
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 08.07.2012 o godz. 19:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale co tutaj dyskutować. Osobiście mam szacunek do samej pracy Probierza jako trenera. I jest to jeden z lepszych polskich trenerów, kto wie - może najlepszy? Poza tym wprowadzanie w chwili obecnej nowego trenera do Wisły, która jest totalnie rozsypana musi być pomysłem osoby, która postradała zmysły i jest w gorącej wodzie kąpana. Lepiej na stanowisku trenerskim zachować status quo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tylko ciekawe kiedy oświadczenia klubów Wisły,Górnika i Ruchu Chorzów no i Fornalika którego GieKSa kupiła mecz
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
To forum jest niesamowite - można się tyle nowych rzeczy dowiedzieć o otaczającym nas świecie o których się nawet filozofom nie śniło ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Tak na prawdę nie ma pewności, ani jakim składem wyjdziemy na pierwszy mecz ligowy, ani kto zasiądzie na ławce trenerskiej. Jeżeli sprawa się rozkręci to pewnie Probierz poleci.
Skorży już nie chciałbym widzieć w Wiśle, a już na pewno nie w najbliższym czasie. Maciuś zawodzi w kluczowych meczach, co udowodnił już w dwóch czołowych klubach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Przestańcie, bo robią sie mi zajady. Dla Probierza jest wiele innych opcji trenerów, którzy sa profesjonalistami ( z tego co najwyżej jeden, dwóch w Polsce). Co do Petrescu to nie mamy 15 mln euro na odstępne dla Kubania |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
jesli chodzi o Dana Petresu to byl to idealny ( za duze slowo - ale bardzo dobry ) kandydat na trenera Wisly .....to byl pierwszy koles.... ( to tylko moje zdanie) ktory chcial rozpoczac normalne zarzadzanie klubem - chodzi mi o podejscie do treningow .....Hard Work to nie byl jego pomysl tylko normalna rzecz w kazdej zachodzniej profesjonalnej lidze ....niestety w POLSKICH warunkach okazalo sie ze pilkarze zarabiajacy roccznie tyle co ja w pol zycia nie moga zapierd.....alac jak kazdy zawodzowiec tylko sie zbuntowali bo po prostu dostali 1 raz w zyciu pozadnie w du...pe i nasz bosss-komornik na to przystal ( chodzi mi o Brozkow, Zienczokow i innych wtedy gwiazdorow Wisly ) .... Dan chcial wprowadzic namiastke trendow z ligi angielskiej ....ale nie wyszlo ....nie w Polsce ... nie w tym chorym kraju ........czy sie stoi czy sie lezy - (duzo kasy ) sie nalezy .....to jest wlasnie polska pilka
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2012
Offline |
|
|
Dziurowicz opowiada, jak kupił mecz od Probierza
http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=1...46ccffb5c0edb6 |
|