The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2012, 22:37
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
4 transfery? Przecież nam wystarczy tylko LO. Taka jest linia part... yyy sztabu i to jedyna słuszna droga.
Być może to się dopiero okaże,życzę całemu sztabowi Wisły Kraków żeby moje przewidywania się nie sprawdziły
,to tylko moje zdanie że 4 transfery są potrzebne,sezon jest długi a ktoś te bramki musi strzelać,szczególnie że najlepszy strzelec z poprzedniego sezonu gra teraz w Standardzie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 02.07.2012, 22:41
Ataku już nie wzmocnią, bo dobry napastnik kosztuje dużo pieniędzy, których nie mamy.
Ofensywnego środkowego mamy z Hutnika, więc tutaj też pewnie koniec poszukiwań.
O dobrego skrzydłowego co najmniej klasy Kupisza nie mamy (lub też Cupiał nie chce dać) $.
Wiarygodny tylko lewy obrońca.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.07.2012, 23:04
Generalnie to doprowadzono do takiej sytuacjii ze niewiadomo dokad ta Wisla zmierza ,czy w gore czy w dol.

jak slysze Bednarza i jego slodkie pierdzenie to mnie mdli,niech jeszce odejdzie Melikson i niezrobimy sytuacjii pod bramke przeciwnika,w zeszlym sezonie i tak juz byl dramat ,a teraz

bida i tyle sie szykuje,zwlaszcza ze widac ze chca sprzedawac kogo jeszcze mozna az dojdziemy do sytuacjii ze nie bedzie juz kogo sprzedawac,i dopiero wtedy bedzie niewesoło.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.07.2012, 23:47
Na co komu taki stadion, jeżeli my nie jesteśmy w stanie sprowadzić jednego sensownego zawodnika w przerwie między sezonami. Każdy jest w stanie, Lech - sprowadza Trałkę, Legia - Sulera, Śląsk - Patejuka, a my nie potrafimy się wzmocnić. Sprowadzamy jakieś melodie przyszłości, co nie da nam efektu MP w przyszłym sezonie. My myślimy, że staniemy się nową Borussią? To są kpiny, bo niestety taka liga nie pozwala na rozwinięcie się młodych talentów. Obecnie w kadrze potrzebni są ligowi cwaniacy, którzy będą potrafili poszanować piłkę, swoją siłą przejąć inicjatywę w prowadzeniu gry. Nasza liga jest siłowa, jak dla mnie piłkarze pokroju Sobola i Wilka w tym sezonie z ligową szarzyzną już sobie nie poradzą. Z całym szacunkiem, Radek jest coraz starszy, a Wilk nie jest wcale taki dobry, jak go malują.

Kogoś do środka pola nam brakuje. Nie możemy opierać się na piłkarzach z zeszłego sezonu, chyba że myślimy grać z kontry, co byłoby ujmą dla nas - kibiców i dla takiego pięknego stadionu. Środek pola to newralgiczne miejsce w naszym zespole. Ten, kto będzie potrafił rozdzielać piłki w środku, ten zdominuje przyszły sezon.

Poza tym sprowadzenie na lewą obronę Dudu będzie jedynie półśrodkiem. Jak dla mnie Magiera, o którym mówiło się w spekulacjach byłby bardzo solidny i to na niego liczyłem i nadal mimo słów "Łysego" liczę. Bo na Dudu się przejadą, o ile w ogóle ten się w składzie pojawi.

No i najważniejsze - ktoś za Małeckiego, a gdy Kirm odejdzie to już koniecznie - Jankowski, Kupisz? Niech się pojawiają, ale ktoś jako skrzydłowy, pomimo zmiany stylu gry Wisły, jest potrzebny. Te trzy transfery na chwilę obecną są konieczne. A jeżeli Bednarz z Probierzem myślą o MP, to muszą wciągać jakiś trefny towar, bo ich obecni piłkarze gwarantują pierwsze miejsce, ale w pierwszej lidze, a nie w Ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 02.07.2012 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.07.2012, 00:02
Trałka , Sulets , Patejuk ? Ty siebie słyszysz ?

CV Głowackiego przykrywa czapą wszystkich 3 zawodników lącznie. Jeden woli leżeć niż grac ( pokazując btw jak można się pięknei wypiąc na kibiców przy odejściu , drugi na wstepie pokazuje jak łatwo kierowaną przez niego obroną wbić 4 bramki a trzeci 3 lata temu był stolarzem dorabiającym kopiąc piłkę co weekend , dodajmy błyszczac swoim talentem dopiero w wieku 30 lat ?

A Quioto to niby kto jak nie olimpijczyk i reprezentant dorosłej reprezentacji ?

A i zaczeło się jechanie po Wilku , jak strzelał gola Apoelowi to jakos całowalibyście go po rękach ,cały sezon praktycznie sam w środku pola walczył o piłkę mając obok siebie tuzy odbioru Nuneza , Bruda , Gargułę i Jirsaka . Szkoda że dla niektórych wystarczy kilka słabszych spotkań by kogos zacząć równać z ziemią .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.07.2012, 00:14
Po pierwsze - idą autentycznie ciężkie czasy i generalnie to nie jest czas by się żreć.Luźno sobie podyskutować ale bez tej całej 'najmojszości'.

Po drugie - to już jest pewne, przynajmniej na początku, zapowiada się tragedia jeśli chodzi o frekwencje - jeszcze ludzie nie ogarnęli się po Lameyach i Jaliensach a tu przychodzą Sikorski i Żemło..na tych nazwiskach to frekwencji się nie zbuduje a jeden Głowacki nie wystarczy - ucierpią w dużej mierze sektory tzw piknikowe ale myślę że i C się przerzedzi.
Szczególnie że najpewniej i Meliksona się pozbędziemy a on mimo słabszej gry, ludzi przyciągał.

Po trzecie, to by trza sparafrazować słynne powiedzenie na coś w ten deseń - 'tu nie ma co liczyć na dobrą postawę, tu trzeba się zacząć modlić'...modlić byśmy dobrze weszli w ten sezon, bo to jedyna szansa na to by to się jakoś kręciło.

Jak padnie gra, to całkowicie padnie frekwencja a co za tym idzie wpływy i to wszystkie a nie tylko na biletach.
Jeśli ponoć Wisła nie była w stanie utrzymać budżetu na poziomie 50 milionów, przy średniej frekwencji, mistrzostwie i pucharach - na których samych to klub mógł nawet do 20 mln złotych zarobić, to ciekaw jestem jak utrzyma 40 - bez frekwencji, pucharów , przy miernych stawkach reklamowych i mniejszych pieniądzach z C+
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.07.2012, 00:20
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Na co komu taki stadion, jeżeli my nie jesteśmy w stanie sprowadzić jednego sensownego zawodnika w przerwie między sezonami. Każdy jest w stanie, Lech - sprowadza Trałkę, Legia - Sulera, Śląsk - Patejuka, a my nie potrafimy się wzmocnić.
No tak, Łukasz Trałka, Patejuk i Suler to gwiazdy światowego formatu, w Poznaniu to już wszyscy rwą się z ziemniaczanych pól tylko po to, żeby oglądać wirtuoza boisk Łukasza Trałkę Narkotyki Ci nie służą, żaden z nich nawet nie stoi obok takiego gościa, który ściągałby tłumy na stadion. Z pewnością Bracia z Wrocławia będą walić drzwiami i oknami na Maślice dla ... Patejuka

Sprowadzamy jakieś melodie przyszłości, co nie da nam efektu MP w przyszłym sezonie. My myślimy, że staniemy się nową Borussią? To są kpiny, bo niestety taka liga nie pozwala na rozwinięcie się młodych talentów. Obecnie w kadrze potrzebni są ligowi cwaniacy, którzy będą potrafili poszanować piłkę, swoją siłą przejąć inicjatywę w prowadzeniu gry. Nasza liga jest siłowa, jak dla mnie piłkarze pokroju Sobola i Wilka w tym sezonie z ligową szarzyzną już sobie nie poradzą. Z całym szacunkiem, Radek jest coraz starszy, a Wilk nie jest wcale taki dobry, jak go malują.
Ogólnie to zaprzeczyłeś sobie jakieś dwa razy. To w końcu mamy stawiać na młodych, czy na ligowych cwaniaków, którymi są przecież Wilk i Sobolewski, ale oni jednak za słabi to stawiamy na młodych czy jednak na innych ligowych cwainaków? Na marginesie to Sikorski był takim cwaniakiem właśnie w tamtym sezonie, nie trafiał do pustej bo wiedział, że później pójdzie za darmo do Wisły, taki z niego ancymon, powinieneś być szczęśliwy, sprowadziliśmy cwaniaka

Przeczytaj sobie swój post sprzed dwóch dni, a później przeczytaj sobie jeszcze ten dzisiejszy:

Myślę, że jeden Buras w pierwszej drużynie wystarczy. Do tego Cleber i może ktoś z młodych piłkarzy, a Wisła odżyje. Ważne jest wprowadzanie młodych zawodników, bo to duża oszczędność, a i możliwość zarobienia dużych pieniędzy, abstrahując już od tego, że gra młodych piłkarzy w Ekstraklasie zbliża ich do gry w reprezentacji.
Cierpisz na rozdwojenia jaźni, czy Ci się ktoś na konto włamuje ? Ustal jakąś wersje obowiązującą bo lekcje z konsekwencji to brałeś chyba u samego Herr Smudy.

Ruchy transferowe jak dla mnie to takie 4- Quioto, Głowa to raczej dobre posunięcia, Miślkiewicz nienajgorszy, transferu Sikorskiego zrozumieć nie mogę, ale w sumie kontrakt tylko na rok i mam nadzieję, że kokosów nie zarabia. Pozytywne przedłużenia umów z Sobolem i Siergiejem, które zapewniają pewna ciągłość. W końcu ruszyło coś z młodymi, powrót Chrapka, transfer Burasa, chłopaka z Prądnika, pokazanie małolatom z drużyn juniorskich, że jednak jest możliwe zaistnienie w pierwszej drużynie już w wieku 16 lat, danie szansy tym właśnie juniorom - to są rzeczy których w Wiśle nie było przez długie lata i uważam te ruchy za naprawdę pozytywne i obiecujące.

Zgadzam się, że Bednarz słodko pierdzi w tych wywiadach, ale jego działania skrajnie złe nie są. Być może się z tego coś urodzi, chociaż złamanego grosza na nasze mistrzostwo bym nie postawił, ale może dobrze, że tym razem zaatakujemy z drugiego szeregu, szczególnie że konkurencja wzmacnia się gwiazdami pokroju Łukasza Trałki
Ostatnio edytowane przez fialo : 03.07.2012 o godz. 00:23.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.07.2012, 01:26
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Pierwszą ósemkę mamy jak w banku. Pytanie tylko co z tego?
No właśnie o tym pisałem - myślenie życzeniowe. Według Ciebie wszyscy się osłabili, problem w tym że my najbardziej... Byliśmy słabi, odpadło kilku zawodników, przyszli raczej gorsi. Ja wiem, że to nie pod tezę, ale Lamey czy Diaz są raczej lepsi od Burligi czy tego naszego nowego lewego obrońcy, którego nazwisko pierwszy raz słyszę.
Czy Sikorski okaże się lepszy od Patryka?
Czy Quioto strzeli więcej bramek niż Biton?

Można tak długo, ale w praktyce mamy o wiele słabszy skład niż ten co zawiódł w poprzednim sezonie, a jedynymi naszymi nadziejami są:
- słaba forma przeciwników
- nieprzewidywalność futbolu
- wiara w nagłą eksplozję talentu debiutantów w Ekstraklasie.

Trochę słabo, prawda? Ale futbol naprawdę jest nieprzewidywalny...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.07.2012 o godz. 01:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 03.07.2012, 07:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Można tak długo, ale w praktyce mamy o wiele słabszy skład niż ten co zawiódł w poprzednim sezonie, a jedynymi naszymi nadziejami są:
- słaba forma przeciwników
- nieprzewidywalność futbolu
- wiara w nagłą eksplozję talentu debiutantów w Ekstraklasie.

Trochę słabo, prawda? Ale futbol naprawdę jest nieprzewidywalny...
A w zakończonym sezonie mieliśmy na papierze skład lepszy czy gorszy od tego który rok wcześniej zdobył mistrza?
Podsumowując - płacze nic nie dadzą - trzeba czekać co przyniosą rozgrywki. Każdy wynik jest możliwy.

Jedno jest tylko naprawdę słabe - słodkie pierdzenie Bednarza i jego gadki o tym, że teraz chce ściągać kibiców a nie kolejnych piłkarzy. Może niech sobie Jacuś prześledzi historię i zobaczy kiedy i dlaczego w ostatniej historii Wisły miała miejsce sytuacja, że na mecze Wisły nie można było dostać praktycznie biletów. Podpowiem - wtedy gdy na
boisku biegali Kosowski, Żurawki, Szymkowiak, Frankowski i reszta ekipy, która goliła przyjeżdżających frajerów po 3-4 do 0.
Prośba do pana Dyrektora zatem - jak się ma gadać takie głupoty - lepiej nie gadać w ogóle.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2012, 07:41
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Może niech sobie Jacuś prześledzi historię i zobaczy kiedy i dlaczego w ostatniej historii Wisły miała miejsce sytuacja, że na mecze Wisły nie można było dostać praktycznie biletów. Podpowiem - wtedy gdy na
boisku biegali Kosowski, Żurawki, Szymkowiak, Frankowski i reszta ekipy, która goliła przyjeżdżających frajerów po 3-4 do 0.
Prośba do pana Dyrektora zatem - jak się ma gadać takie głupoty - lepiej nie gadać w ogóle.

pozdrawiam
tylko zeby byc tak do konca uczciwym to trzeba dodać,że wtedy na stadion wchodzilo 10-15 tys kibicow.trudno powiedziec jakby było gdyby wtedy stadion byl taki jak teraz-dwa ponad dwa razy wiekszy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 03.07.2012, 07:54
picasso napisał(a):Wyświetl post
tylko zeby byc tak do konca uczciwym to trzeba dodać,że wtedy na stadion wchodzilo 10-15 tys kibicow.trudno powiedziec jakby było gdyby wtedy stadion byl taki jak teraz-dwa ponad dwa razy wiekszy.
Oczywiście realia stadionowe były inne - niecałe 10 tys, ale właśnie wtedy mnóstwo ludzi chciało obejrzeć Wisłę i odchodziło z kwitkiem od kas, bo większość stanowiły karnety. Można to zjawisko deprecjonować, tłumaczyć że to byli piknikowcy i sezonowcy - ale takie były fakty. To było prawdziwe ZAPRASZANIE widzów na widowisko.

Przekładając to na chwilę obecną - niechby na mecz "dało się zaprosić" 20-23 tys kibiców - jak to planował Basałaj swego czasu. Czy słowa bądź działania Kudłatego (jak ktoś go tutaj trafnie nazwał) mogą się do tego przyczynić? Imho na każdy mecz będzie chodzić te 14-16 tys co zawsze chodzi, i nadal nie będzie na obejrzenie Wisły takiego ciśnienia wśród zwykłych ludzi jakie było wtedy.

Nie ma kasy na transfery tego kalibru co wtedy? Ok, taka ciężka rzeczywistość, przyjmuję fakt, że nie będziemy już rządzić i dzielić na PL rynku transferowym. Ale PO CO GADAĆ takie nie mające w niczym pokrycia głupoty, które tylko denerwują?

Ja to przynajmniej tak odbieram.

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez TeeS : 03.07.2012 o godz. 08:14.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.07.2012, 08:23
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Generalnie to doprowadzono do takiej sytuacjii ze niewiadomo dokad ta Wisla zmierza ,czy w gore czy w dol.
Ja myślę, że stoi w miejscu. Obrona 7. miejsca nie jest niemożliwa choć nie będzie łatwo bo Piast i Pogoń są lepsze od ŁKS-u i Cracovii, z którymi też traciliśmy punkty.
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.07.2012 o godz. 08:30.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2012, 08:30
Dokładnie rok temu atmosfera na forum była diametralnie inna. Podnieceni nadchodzącycm Euro snuli wizje eldorado. Oczekiwano, że po Euro stadiony zapełnią sie dodatkowymi tysiącami fanatyków, klubom pozostanie tylko zwiekszac budżety a co za tym idzie sportowy sukces będzie na wyciągnięcie ręki (wystarczy poczytać wpisy wstecz).
Rzeczywistośc okazała się jak to często bywa całkiem inna. Kluby będą skromnie przedły z trudem wiążąc koniec z końcem aby przeżyć. Sukcesem będzie, gdy w trakcie rozgrywek nie splajtuje kilka klubów.
Nadmiernie rozdete oczekiwania w końcu zderzyły się z rzeczywistym stanem. Trzeba się cieszyć tym co jest a nie czekać na przyjazd szejka na bialym koniu z workiem petrodolarów.
Najbardziej zdziwieni są ci co żyli przez ostatni rok w jakimś matrixie bajek o Zielonej Wyspie.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.07.2012, 08:34
A miało być tak fajnie - młody zdolny syn Clebera w Pierwszej Drużynie już od tego sezonu a tu taka " niespodzianka"
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...Brazylii_.html

Teraz tym bardziej trzeba sprzedać Kirma i kupić kogoś naprawdę dobrego.

Widać też że Probierz poznał się na super talencie Bruda i go już nie zabrał na zgrupowanie

A wiadomo czemu nie ma młodego Alana Urygi?jeszcze się leczy?
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 03.07.2012, 09:01
fialo napisał(a):Wyświetl post
No tak, Łukasz Trałka, Patejuk i Suler to gwiazdy światowego formatu, w Poznaniu to już wszyscy rwą się z ziemniaczanych pól tylko po to, żeby oglądać wirtuoza boisk Łukasza Trałkę
Ogólnie to zaprzeczyłeś sobie jakieś dwa razy. To w końcu mamy stawiać na młodych, czy na ligowych cwaniaków, którymi są przecież Wilk i Sobolewski

Cierpisz na rozdwojenia jaźni, czy Ci się ktoś na konto włamuje ? Ustal jakąś wersje obowiązującą bo lekcje z konsekwencji to brałeś chyba u samego Herr Smudy.

Ruchy transferowe jak dla mnie to takie 4- Quioto, Głowa to raczej dobre posunięcia, Miślkiewicz nienajgorszy, transferu Sikorskiego zrozumieć nie mogę, ale w sumie kontrakt tylko na rok i mam nadzieję, że kokosów nie zarabia. Pozytywne przedłużenia umów z Sobolem i Siergiejem, które zapewniają pewna ciągłość. W końcu ruszyło coś z młodymi, powrót Chrapka, transfer Burasa, chłopaka z Prądnika, pokazanie małolatom z drużyn juniorskich, że jednak jest możliwe zaistnienie w pierwszej drużynie już w wieku 16 lat, danie szansy tym właśnie juniorom - to są rzeczy których w Wiśle nie było przez długie lata i uważam te ruchy za naprawdę pozytywne i obiecujące.
Ano właśnie nikt nie rozumie tego, co piszę, bo nie śledzi wątku od jakichś dwóch miesięcy. Zostało już ustalone bardzo dawno, czego potrzebuje każda drużyna - połączenia młodości i doświadczenia. Ja się obawiam tego, że tych młodych obecnie w kadrze jest już nadmiar. Jest Quioto, Buras, mamy jeszcze paru piłkarzy do środka pola, którzy są właśnie melodią przyszłości.

A ja mam wrażenie, że Sobol nas w przyszłym sezonie niestety nie uratuje. Potrzebny jest ktoś nowy, kto by skutecznie go zastąpił, bo Wilk to przeciętny gracz - może miły, sympatyczny, ale w piłkę nożną jednak się gra, a nie słodko pi...li.

Ja niestety nie mogę ocenić tych transferów na plus. I nie potrafię zrozumieć, dlaczego ta kadra niby jest zamknięta. Najbardziej psioczono w zeszłym roku na drugą linię, która nie potrafiła płynnie przekazywać podań do przodu i zrobić przewagę. To co robimy za Bednarza? Wyrzucamy Nuneza, a w zamian za niego nie ma nikogo, bo Chrapek to jedna wielka niewiadoma. Obawiam się, że skutki tej polityki mogą być opłakane.

Co do transferów przeprowadzanych przez inne kluby - Gdyby Wisła ściągnęła ww. graczy, byłaby zupełnie inna rozmowa. Mielibyśmy w składzie solidnych piłkarzy. Teraz tego doświadczenia jest mało - Sobol to piłkarz, który raczej będzie się szykował na piłkarską emeryturę, a Głowa - kto wie czy nie spędzi więcej czasu w szpitalu na leczenie kontuzji.

I jeszcze jedno - nigdzie nie zaprzeczyłem sobie. Nigdzie nie napisałem, że mają grać sami młodzi piłkarze i nigdzie nie napisałem, że mają grać sami ligowi cwaniacy - owszem powinniśmy stawiać na młodzież, ale z umiarem, a teraz wygląda to tak, że Probierz przez jeden okres przygotowawczy oceni przydatność kilku graczy z Młodej Wisły - w przeciągu dwóch tygodni! To kpina z profesjonalnego podejścia do futbolu. Obawiam się, że dzięki takim metodom nie pojawią nam się młode talenty, tylko jakieś dziwolągi, które prędzej oddamy za czapkę gruszek niż zarobimy grube pieniądze.

Reasumując - młodzi piłkarze, by móc się rozwijać, muszą się od kogoś uczyć. U nas w tej chwili nie ma od kogo. Jest jeden wielki chaos i nie zamierzam tłumaczyć mojej wypowiedzi po kilka razy, bo ten kto przeczytał uważnie, to nie powinien mieć problemów ze zrozumieniem.

Karherop napisał(a):Wyświetl post
A i zaczeło się jechanie po Wilku , jak strzelał gola Apoelowi to jakos całowalibyście go po rękach ,cały sezon praktycznie sam w środku pola walczył o piłkę mając obok siebie tuzy odbioru Nuneza , Bruda , Gargułę i Jirsaka . Szkoda że dla niektórych wystarczy kilka słabszych spotkań by kogos zacząć równać z ziemią .
Ciężko to jakkolwiek skomentować. Nigdy nie oceniałem piłkarza przez pryzmat jednej bramki, bo ona nic nam nie dała, a po drugie nawet gdyby coś dała, to i tak nie ma się żadnego prawa wypowiadać się o Wilku pozytywnie po tym, co pokazał w zeszłym sezonie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 03.07.2012 o godz. 09:06.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 03.07.2012, 09:15
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
A miało być tak fajnie - młody zdolny syn Clebera w Pierwszej Drużynie już od tego sezonu a tu taka " niespodzianka"
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...Brazylii_.html

Widać też że Probierz poznał się na super talencie Bruda i go już nie zabrał na zgrupowanie

A wiadomo czemu nie ma młodego Alana Urygi?jeszcze się leczy?

Syn Clebera pojechał po swoje obywatelstwo do Brazyli z rodzicami( przecież sam 16 latek by sam nie pojechał tak jak pisze w sport.pl) a Brud i Uryga sa kontuzjowani i dlatego ich nie ma na zgrupowianiu.
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 03.07.2012 o godz. 09:18.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.07.2012, 09:27
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Nawet jak sprzedamy Kirma to dostaniemy widomość, że ..kasy nadal nie ma, na przykładzie wypożyczenia Małeckiego, podobno za 700 tyś, jeśli to taka suma, to koszt jednego ..Meliksona, ale według Bednarza wszyscy dobrzy piłkarze, a nawet jako „jako-tako- dobrzy” są dla nas za drodzy .. czyli nawet jak sprzedamy tego przysłowiowego Kirma , to może być jak z kasą za Małeckiego, niby jest , ale jej nie ma, sorry ale Ja już dawno przestałem wierzyć w racjonalności i przewidywalność polityki klubu, a tym bardziej jego finansowa autonomię, jak pojawia sie dodatkowa kasa , za przykładowego Marcelo, czy z kw. do LM , czy z LE , to znika zanim sie obejrzymy..dług, "wewnętrzny dług" ..

Bo w gruncie rzeczy i tak wszystko (co do wszelkich ewentualnych inwestycji , również transferów w drużynę) zależy od kaprysu właściciela i tylko i wyłącznie od niego samego ..

PS. Co do naszych nabytków, to powrót Głowackiego cieszy, tyle że to jego osobista decyzja , a reszta ..resztę lepiej na razie przemilczeć, zawsze co prawda mogą się zdarzyć zaskoczenia , ale nowego Bitona co dla nas ustrzeli kilkanaście bramek jakoś nie widać .. A tu potrzeba też kogoś w miejsce Małeckiego również .., o niezbędnych uzupełnieniach, na LO czy do środka, obok Wilka, to już całkiem nie warto wspominać .. Cóż , wypada poczekać na nowe przesilenie ..
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.07.2012, 09:42
Reasumując. Wzmocnienia i drużyna wystarczą na obronę miejsca w środku tabeli....chyba że Probierz dokona cudów ale niejeden już próbował
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.07.2012, 09:44
Tyle razy bylo juz mowione, ze dlug wewnetrzny nie jest przez Wisle splacany.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.07.2012, 09:51
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Reasumując. Wzmocnienia i drużyna wystarczą na obronę miejsca w środku tabeli....chyba że Probierz dokona cudów ale niejeden już próbował
Reasumując.

Wymieńcie te zespoły, które mają nas wyprzedzić. Które z nich tego lata dokonały tak spektakularnych transferów i dysponują teraz znacznie mocniejszą od nas kadrą? Albo dysponują mocnymi kadrami z tamtego sezonu. Jakby Wam się chciało, to wstawcie nazwę zespołu i nazwiska piłkarzy, którymi dysponują. Potem zestawcie je z piłkarzami Wisły. Dla ułatwienia, podsumowanie dotychczasowych transferów.

http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=81&runda=1

Skoro na podstawie listy płac (kadr) prorokujecie miejsce Wisły na przyszły sezon, to uzasadnijcie te swoje płacze. Ja tam serio nie widzę potencjalnych hegemonów czy milionowych transferów. Wyjaśni mi ktoś, na czym opiera swoje stanowisko, że będziemy walczyć o środek?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.07.2012, 10:47
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Reasumując.

Wymieńcie te zespoły, które mają nas wyprzedzić.
Śląsk i Legia daleko poza zasięgiem - powalczą o miejsca 1-2. Ruch, Lech, Korona powalczą o miejsca 3-5. Zagłębie z Górnikiem powalczą o 6. miejsce. O 8. lokatę Wisła będzie się bić z Jagą i z którymś beniaminkiem bo jakiś zawsze prezentuje się dobrze.
Ostatnio edytowane przez thechris : 03.07.2012 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.07.2012, 10:47
Niestety z Lucasem potwierdzone.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_do_brazylii/
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.07.2012, 10:59
thechris napisał(a):Wyświetl post
Śląsk i Legia daleko poza zasięgiem - powalczą o miejsca 1-2. Ruch, Lech, Korona powalczą o miejsca 3-5. Zagłębie z Górnikiem powalczą o 6. miejsce. O 8. lokatę Wisła będzie się bić z Jagą i z którymś beniaminkiem bo jakiś zawsze prezentuje się dobrze.
Śmiem jednak twierdzić że Zagłebie Lubin może powalczyć w tym sezonie o coś więcej. Nie muszą się martwić o kasę, skład również mają całkiem ciekawe, co pokazali juz w rundzie rewanżowej poprzedniego sezonu.
Niewątpliwy atut to rowniez szeroka kadra i spora liczba uzdolnionej młodzieży.

Jeśli zaś chodzi o Wisłę. Szkoda Lucasa, chociaz nie wiedzialem goscia ani razu. Z Waszych komentarzy widać ze to jednak zdolny chłopak.

Co do składu, nie wygląda to tak źle w tym momencie. Mam jednak wrażenie ze do konca przygotowac ktos nas jeszcze opusci, inny zlapie kontuzje (sic!) i mozemy miec problemy. W naszej lidze powalczyc jednak mozemy o MP na pewno. Tu każdy moze, co pokazał Ruch czy Sląsk. Gorsze składy, niższy budżet a jednak się dało.
Liczę ze uda sie wprowadzic do składu jednego czy dwóch mlodych zawodników.

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 03.07.2012, 11:01
Szkoda :/ I w taki głupi sposób tracimy młode talenty ehhh
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.07.2012, 11:01
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Niestety z Lucasem potwierdzone.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_do_brazylii/
Wygląda to trochę tak jakby Lukas chciał u nas zostać jednak Cleber podjął decyzję za niego.
Aż ciężko mi sobie wyobrazić co teraz przeżywa ten chłopak bo pewnie żył już tym, że wyjedzie na zgrupowanie z pierwszą drużyną.

To Sląska taki mocny ? Patrząc nasz dwu mecz z nimi była widoczna różnica nawet 2 klas na naszą korzyść. Mógłbyś jeszcze podać liczby bramek strzelone przez drużyny oraz króla strzelców ?

thechris już dawno nie pisałeś o tym jak parchy były lepsze w którymś tam meczu z nami, a Radomski przyćmił nasz środek pola, czekam też na opowieść o Azerach już chyba nie pisałeś tego z 3 dni
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.07.2012 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.07.2012, 11:06
Ciekawe czy za parę tygodni ta wersja będzie nadal aktualna.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.07.2012, 11:08
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda :/ I w taki głupi sposób tracimy młode talenty ehhh
No i to wszystko na pewno wina tego przeklętego "ŁYSEGO"!

Łysy jest winny temu, że w klubie nie ma kasy na transfery,
Łysy jest winny temu, że właściciel zdecydował o zmniejszeniu budżetu,
Łysy jest winny temu, że nie ma żadnej bazy treningowej,
Łysy jest winny temu, że przez 15 lat właściciel nie był w stanie zorganizować choćby namiastki szkolenia młodzieży,
Łysy jest winny temu, że jest Łysy.

Wisła się będzie biła o utrzymanie? Odstawcie to zioło, naprawdę.

///

edit. Widać, że wakacje w pełni...
Ostatnio edytowane przez hunter : 03.07.2012 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
Misha[Pl]
Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2012, 11:13
Świetna analiza. Jeszcze powiedz kto ile bramek strzeli to w sumie już nie będę musiał ligi oglądać.
Taka Korona np ma niesamowitą pakę o której my moglibyśmy jedynie pomarzyć. Nie wspominając o polskim dream-teamie czyli Górniku. I te zacięte boje Wisły z "którymś beniaminkiem". Już sobie ostrze zęby na rywalizację Genkov vs Kędziora/Melikson vs Ława (niepotrzebne skreślić).
Szanse Wisły upatruje w tym, że (jak swego czasu informował thechris) polska liga nie jest tak mocna jak azerska i wszystko się może zdarzyć (co prawda nie mamy na ławce jakiegoś geniusza fachu trenerskiego z Kazachstanu ale jednak nadzieja umiera ostatnia).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.07.2012, 11:14
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy za parę tygodni ta wersja będzie nadal aktualna.
Lucas w PSV a Cleber scoutem Eindhoven
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.07.2012, 11:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Lucas w PSV a Cleber scoutem Eindhoven
Zamiast do Olandii, pojedzie do Holandii
Odpowiedz cytując