The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2012, 11:04
palikot napisał(a):Wyświetl post
super wszystko fajnie...

ale tu chodzi o coś innego. Być moze ten Buras i Gajos będą niewypałami z różnych względów, ale tu chodzi i powtarzalność, żeby młodych chłopaków zdolnych po wnikliwej obserwacji analizie scautów wchodziło do Wisły jak najwięcej. Na 10 takich jak wystrzeli 1 to będzie spory sukces! Dlatego warto młodych brać jak najwiecej. Z ME z Huty z innych klubów. Jeśli chcemy Ligi mistrzów, to musimy brac takich i ich porządnie wyszkolić!
Racja, tylko najpierw trzeba zapewnić im "jakiekolwiek" warunki do szkolenia.
Jak jest u nas, każdy wie.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.07.2012, 11:05
Nie wiem, czy Bednarz autoryzuje w ogóle wywiady, w których sprzedaje swoje fantasmagorie, ale strzelam w ciemno, że tak. Niby facet wykształcony i w ogóle ę-ą, tyle że czasami pieprzy takie banialuki, że głowa pęka. I aż dziw bierze, że czytając później swoje wywody nie dostrzega tych kretynizmów. Najświeższy przykład? Jeszcze ciepły wywiad z Gazety Krakowskiej:

- Wysyłamy już komunikat, że teraz bardziej jest nam potrzebny kibic na trybunach, niż kolejny napastnik, czy obrońca.

Nie wiem, co ma zasadniczo polityka transferowa (zwłaszcza ta obecna, będąca refleksem wyschniętego źródełka z forsą) do zapełniania stadionu, ale każdy odpowiedzialny w klubie za finanse delikwent, marzy o pełnym stadionie, kulturalnym, siedzącym dopingu, itd. Standard. Bo wiadomo: więcej kibiców = więcej talarów w sakwie. Ale do tego droga daleka, bo 30. tys. stadion, to nie kurnik i samym gadaniem się tego nie osiągnie. A skoro piłkarze zasilający skład przypominają trzeci sort, to sposobów wypada poszukać gdzie indziej (polecam np. poważną analizę cen biletów i ogarnięcie pionu odpowiedzialnego za marketing, Panie Jacku!). Póki co wygląda na to, że Probierz musi poustawiać Wisłę tak, by ta strzelała minimum po 3-4 bramki na mecz i grała ultrawidowiskowo, ale niekoniecznie trzeba mu zapewnić do tego klasowych zawodników...

- A popełnił Pan jakiś błąd wiosną tego roku? Oczekiwania były takie, że nowe władze w klubie i trener uratują sezon i będą chociaż europejskie puchary.
- (...)Trudno jednak powiedzieć, czy to wynikało z naszego błędu. Trener i ja przyszliśmy do klubu w momencie, w którym już niewiele można było zrobić. Mam wrażenie, że główną naszą słabością była motoryka.

Motoryka. Jasne, ale to już, wiadomo, wina trenera. Choć tutaj jeszcze można zwalić winę na Maaskanta, żeby tak delikatnie póki co odpuścić Probierzowi. Niemniej, ja "Mr. Dżej-Bi", nie mam sobie personalnie nic do zarzucenia.

Tak samo Jacuś znakomicie wykręca się od pytania o kadrę w momencie meczu z Levadią. Od razu zrzuca niemal całą odpowiedzialność na Skorżę. Jeśli zaś chodzi o ewentualne sukcesy (które wcale tymi sukcesami okazać się przecież nie muszą), to JB sygnalizuje kibicom, iż nowych piłkarzy ściągnął on, on osobiście! Nie jest w zasadzie ważne, czy ci zawodnicy w ogóle się w Wiśle odnajdą. A jako że nie ma już teraz w tym wszystkim zarządu, nie ma oceny pionu scoutingowego i nie ma decyzji podejmowanych kolegialnie, to za wszystkie transfery po rękach całować trzeba naszego dobrodzieja, Jacka Bednarza. Cóż... Przynajmniej wiadomo, kogo będzie można za pół roku rozliczać.

Pozwolę sobie też na trochę prywaty:
Szanowny Panie Jacku! Uprzejmie proszę o zatrudnienie w klubie kogoś, kto będzie Panu przygotowywał przemowy na konferencjach prasowych i zajmie się sensowną autoryzacją udzielanych przez Pana wywiadów, ponieważ obecna forma kompletnie się niestety nie sprawdza. Wierzę, że zgodzi się Pan ze mną co do tego, iż klubowa sprzątaczka (Adrian Ochalik?) niespecjalnie się do tego nadaje. A nikt przecież nie chce, żeby klub, którego interesy Pan reprezentuje, był postrzegany przez pryzmat durnowatych wypowiedzi.
Ostatnio edytowane przez enzo : 02.07.2012 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 02.07.2012, 11:16
Po lekturze GK:

Budzetowo bedziemy na miejscu 4-5. (9,5 mln EUR a pamietajmy ze same rozgrywki europejskie przyniosly 4 mln.)
Czekamy na lewego obronce i koniec.

Tymczasem moga odejsc jeszcze Kirm, Melikson i jesli znajdzie sobie pracodawce Garguła bez nastepcow z zewnatrz.

W defensywie mamy pilkarzy mocno szklanych, najsilniejsza formacja ale zobaczymy co bedzie po kontuzjach.

Mamy grac 2 defensywnymi pomocnikami, przy posiadaniu ultra słabych skrzydłach. Powodzenia!
Srodek pola obsadzony jest glownie DP i nie ma wielkiej mozliwosci zmiany systemu nie mowiac o rywalizacji o miejsce w skladzie.

O napastnikach wiemy, ze Genkov - raz strzela w kilku meczach a raz w kilku nie strzela, Quito - kompletna niewiadoma, Sikorski - najgorszy napastnik ligi a poprzednie sezony tez nie eksplodowal.

Brawo Panie Bednarz. Wisla o której marzylismy! Sugerowalbym nie tytuowac sie wiceprezesem, asystentem Cupiała. Nie wychodziłby Pan na takiego kłamce i buraka.
Co do Cupiała, jak widac Wisla przestała go bawić, teraz zastanówmy sie czy aby rzeczywiscie nie mozliwe jest posiadanie wlasciciela gwarantujacego budzet > 10 mln. EUR w Polsce. Dziekujemy za to co było ale koncz wasc wstydu oszczedz.

Idziemy 3 niepraktykowana jak dotad droga, budowy beznakladowej. Bez transferow, bez szkolenia, bez bazy, bez scoutingu.

Obawiam sie, ze obecna sytuacja bedzie i tak wspominana jako dobra w perspektywie kolejnych lat. Wyprzedane zostanie wszystko wartosciowe, skoncza sie mozliwosci zarobku, i tak Wisla zostanie dobita.

Warto by zmienic pare rzeczy w przemowach naszych rzadzacych, niech mowiac o Wisle Bednarz mowi, BYLA najmocniejszym klubem w Polsce, i niech nie mowi poradzimy sobie tylko PORADZE SOBIE. Moze sie tez podpisywac Jacek Bednarz, Syndyk.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.07.2012, 11:31
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków
Budżet: 13,2 mln euro
Wartość piłkarzy pierwszej drużyny: 25,5 mln euro
Ale jakim ty to algorytmem wyceniasz? Rok temu może jakbyśmy chcieli sprzedać całą kadrę dostalibyśmy z 9-10 mln euro, ale nie 25,5. Chyba, że Ci o złotówki chodziło to możliwe nie licząc wtedy ceny Maora.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.07.2012, 11:38
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Ale jakim ty to algorytmem wyceniasz? Rok temu może jakbyśmy chcieli sprzedać całą kadrę dostalibyśmy z 9-10 mln euro, ale nie 25,5. Chyba, że Ci o złotówki chodziło to możliwe nie licząc wtedy ceny Maora.
To wyliczenia z EuroSportu a nie moje

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...87/story.shtml

PS:Tylko nasza trójka wtedy była wyceniana tak

Trzech najwyżej wycenianych graczy:
Patryk Małecki – 2,5 mln euro
Andraz Kirm – 2,3 mln euro
Maor Melikson – 2,1 mln euro

A powiedzmy sobie prawdę Melikson jest wart przynajmniej raz tyle co pisze,co do Kirma to nie skomentuje bo każdy kibic Wisły wie ile jest wart,a Mały był wtedy w dobrej formie i co by nie mówić przy tym wieku to nie jest zawyżona cena

A tak naprawdę zawodnik jest tyle wart ile za niego dają

Obecna kadra według transfermarkt: Gesamtwert 17.275.000 € a poprzednio 25,5 mln Euro
Obecna kadra Legii Gesamtwert 20.825.000 €
Obecna kadra Amiki Gesamtwert 14.925.000 €
Obecna kadra Śląska Gesamtwert 17.025.000 €

W tym uwaga piłkarze Wisły jednostkowo są uznawani za więcej wartych, u nas z 25 piłkarzy jest ponad 17 mln a reszta[Legia,Amika,Śląsk] ma ponad 30 graczy!!!

Średnia wieku drużyn:

Wisła- Durchschnittsalter: 26.60 Jahre
Legia- Durchschnittsalter: 25.00 Jahre
Amika- Durchschnittsalter: 23.90 Jahre
Śląsk- Durchschnittsalter: 26.30 Jahre
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 02.07.2012 o godz. 12:09.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.07.2012, 11:39
borys napisał(a):
Mamy grac 2 defensywnymi pomocnikami, przy posiadaniu ultra słabych skrzydłach. Powodzenia!
Też na to zwróciłem uwagę i ogarnęło mnie przerażenie. Jeśli odejdzie Melikson to ten sezon możemy niestety spisać na straty. Bo jeśli naszą grę do przodu mają kreować Wilk, Sobolewski i Kirm to możemy mieć problem z pokonaniem magicznej bariery 20 bramek w tym sezonie. Koszmar...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.07.2012, 11:50
Arked napisał(a):Wyświetl post
Też na to zwróciłem uwagę i ogarnęło mnie przerażenie. Jeśli odejdzie Melikson to ten sezon możemy niestety spisać na straty. Bo jeśli naszą grę do przodu mają kreować Wilk, Sobolewski i Kirm to możemy mieć problem z pokonaniem magicznej bariery 20 bramek w tym sezonie. Koszmar...
Niech już lepiej nikt nie odchodzi bo i tak ze wzmocnień jak widać nic nie będzie.
Oby piłkarze i trener wykonali wielką pracę i progres bo inaczej będzie smutno = bezbarwna gra w środku tabeli i przeciętna 8-10tys widzów na meczach.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.07.2012, 11:58
enzo napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy Bednarz autoryzuje w ogóle wywiady, w których sprzedaje swoje fantasmagorie, ale strzelam w ciemno, że tak. Niby facet wykształcony i w ogóle ę-ą, tyle że czasami pieprzy takie banialuki, że głowa pęka. I aż dziw bierze, że czytając później swoje wywody nie dostrzega tych kretynizmów. Najświeższy przykład? Jeszcze ciepły wywiad z Gazety Krakowskiej:

- Wysyłamy już komunikat, że teraz bardziej jest nam potrzebny kibic na trybunach, niż kolejny napastnik, czy obrońca.

Nie wiem, co ma zasadniczo polityka transferowa (zwłaszcza ta obecna, będąca refleksem wyschniętego źródełka z forsą) do zapełniania stadionu, ale każdy odpowiedzialny w klubie za finanse delikwent, marzy o pełnym stadionie, kulturalnym, siedzącym dopingu, itd. Standard. Bo wiadomo: więcej kibiców = więcej talarów w sakwie. Ale do tego droga daleka, bo 30. tys. stadion, to nie kurnik i samym gadaniem się tego nie osiągnie. A skoro piłkarze zasilający skład przypominają trzeci sort, to sposobów wypada poszukać gdzie indziej (polecam np. poważną analizę cen biletów i ogarnięcie pionu odpowiedzialnego za marketing, Panie Jacku!). Póki co wygląda na to, że Probierz musi poustawiać Wisłę tak, by ta strzelała minimum po 3-4 bramki na mecz i grała ultrawidowiskowo, ale niekoniecznie trzeba mu zapewnić do tego klasowych zawodników...

- A popełnił Pan jakiś błąd wiosną tego roku? Oczekiwania były takie, że nowe władze w klubie i trener uratują sezon i będą chociaż europejskie puchary.
- (...)Trudno jednak powiedzieć, czy to wynikało z naszego błędu. Trener i ja przyszliśmy do klubu w momencie, w którym już niewiele można było zrobić. Mam wrażenie, że główną naszą słabością była motoryka.

pMotoryka. Jasne, ale to już, wiadomo, wina trenera. Choć tutaj jeszcze można zwalić winę na Maaskanta, żeby tak delikatnie póki co odpuścić Probierzowi. Niemniej, ja "Mr. Dżej-Bi", nie mam sobie personalnie nic do zarzucenia.

Tak samo Jacuś znakomicie wykręca się od pytania o kadrę w momencie meczu z Levadią. Od razu zrzuca niemal całą odpowiedzialność na Skorżę. Jeśli zaś chodzi o ewentualne sukcesy (które wcale tymi sukcesami okazać się przecież nie muszą), to JB sygnalizuje kibicom, iż nowych piłkarzy ściągnął on, on osobiście! Nie jest w zasadzie ważne, czy ci zawodnicy w ogóle się w Wiśle odnajdą. A jako że nie ma już teraz w tym wszystkim zarządu, nie ma oceny pionu scoutingowego i nie ma decyzji podejmowanych kolegialnie, to za wszystkie transfery po rękach całować trzeba naszego dobrodzieja, Jacka Bednarza. Cóż... Przynajmniej wiadomo, kogo będzie można za pół roku rozliczać.

Pozwolę sobie też na trochę prywaty:
Szanowny Panie Jacku! Uprzejmie proszę o zatrudnienie w klubie kogoś, kto będzie Panu przygotowywał przemowy na konferencjach prasowych i zajmie się sensowną autoryzacją udzielanych przez Pana wywiadów, ponieważ obecna forma kompletnie się niestety nie sprawdza. Wierzę, że zgodzi się Pan ze mną co do tego, iż klubowa sprzątaczka (Adrian Ochalik?) niespecjalnie się do tego nadaje. A nikt przecież nie chce, żeby klub, którego interesy Pan reprezentuje, był postrzegany przez pryzmat durnowatych wypowiedzi.
Po lekturze tego "wywiadu" mam jednak osobiste wrażenie, że Prezesaurus Dyrektorus traktuje mnie jak idiotę. Lub przynajmniej jako niezdolnego do samodzielnego myślenia.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.07.2012, 11:59
Przeczytałem wywiad z Kudłatym. Szczęka mi opadła. Oni już chyba naprawdę zwijają ten interes ,a Jacek Bednarz będzie wykręcał ostatnie żarówki i gasił światło. Jakiś czas temu pocieszałem się ,że skład mamy na miejsce 8-12. Teraz nie wiem czy my czasem z hukiem z tej ligi w 2013 roku nie zlecimy. Ja nie mogę!!! Jacek Bednarz czyli jak z karmika dla ptaków zrobić wahadłowiec Columbia. Potencjał drużyny + trener = MP 2013? Przecież ta drużyna jedyne co może teraz robić to chronicznie przegrywać i incydentalnie remisować. Nie mamy napastników. Skrzydła? Lewa obrona - nie ma. Bramkarz - Pareiko, nie daj Boże kontuzji zostaniemy bez bramkarza.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.07.2012, 12:16
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem wywiad z Kudłatym. Szczęka mi opadła. Oni już chyba naprawdę zwijają ten interes ,a Jacek Bednarz będzie wykręcał ostatnie żarówki i gasił światło. Jakiś czas temu pocieszałem się ,że skład mamy na miejsce 8-12. Teraz nie wiem czy my czasem z hukiem z tej ligi w 2013 roku nie zlecimy. Ja nie mogę!!! Jacek Bednarz czyli jak z karmika dla ptaków zrobić wahadłowiec Columbia. Potencjał drużyny + trener = MP 2013? Przecież ta drużyna jedyne co może teraz robić to chronicznie przegrywać i incydentalnie remisować. Nie mamy napastników. Skrzydła? Lewa obrona - nie ma. Bramkarz - Pareiko, nie daj Boże kontuzji zostaniemy bez bramkarza.
Ja myślę że ta drużyna ma jednak potencjał. Odeszli Ci do których mieliśmy największe pretensje i nikogo mi nie szkoda oprócz Diaza. Nie mamy napastników ? Genkov, Quioto, Sikorski, Szewczyk i wiecznie kontuzjowany Boguski. Bramka ? Mamy oprócz Pareiko jeszcze Jovanica, Miśkiewicza i młodego Koconia.
Jeszcze Dudu na lewą obroną i kogoś za Małego najlepiej Kupisza i w cale źle to nie będzie wyglądało. Może o mistrzostwo będzie ciężko ale europejskie puchary na pewno są w naszym zasięgu.

Odpowiedz cytując
Ardanien
Junior Member

Stary 02.07.2012, 12:22
Nie am aż tak źle. Kadrowo jest porównywalnie z ubiegłym rokiem. Melikson i Iliev to są konkretni graczy, a prawdopodobnie zostają na nowy sezon. Małecki niewiele dawał w zeszłym sezonie. Nunez i Diaz to średniacy. Z tym składem spokojnie się utrzymamy, a za rok będzie lepiej.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.07.2012, 12:42
.............Przecież ta drużyna jedyne co może teraz robić to chronicznie przegrywać i incydentalnie remisować. Nie mamy napastników. Skrzydła? Lewa obrona - nie ma. Bramkarz - Pareiko, nie daj Boże kontuzji zostaniemy bez bramkarza.
A jakich to asiorów straciliśmy w porównaniu z poprzednim rokiem ? .....
Jeśli uważasz że nagle mamy tragedie z bramkarzami .... to chyba przesadzasz ....
Biton - tego gościa żal, ale chyba słyszałeś ile odstępnego za wykup trzeba by było wydać ...
Lewy (dobry) obrońca ma być i już.
Nie panikuj.
Nie spadniemy.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.07.2012, 12:42
Ardanien napisał(a):Wyświetl post
Nie am aż tak źle. Kadrowo jest porównywalnie z ubiegłym rokiem. Melikson i Iliev to są konkretni graczy, a prawdopodobnie zostają na nowy sezon. Małecki niewiele dawał w zeszłym sezonie. Nunez i Diaz to średniacy. Z tym składem spokojnie się utrzymamy, a za rok będzie lepiej.
Przy założeniu najbliższego sezonu w środku tabeli dlaczego uważacie, że za rok będzie lepiej?
Szansa na lepiej to w naszym przypadku w głównej mierze kwestia budżetu czyli pieniędzy na lepszych grajków.
Będzie ich więcej bo:
- dostaniemy więcej kasy z canal plus za miejsce w środku?
- bogaci kupcy z zachodu rzucą się jak głodne lwy na naszych graczy, którzy rozegrają świetny sezon zakończony np. 8 miejscem?
- sponsorzy koszulkowi za milion euro będą walić drzwiami i oknami?
- heroiczna walka o środek przyciągnie na stadion na każdy mecz 20 tys widzów, na tych z L, Amiką i Śląskiem itp. będzie komplet?
Tylko sukces to szansa na to o czym napisałem powyżej.
Przeciętność to droga w stronę regresu chyba, że BC się znowu odmieni choć na chwilę i "zapłaci" więcej za reklamę TF.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.07.2012, 12:49

Motoryka. Jasne, ale to już, wiadomo, wina trenera. Choć tutaj jeszcze można zwalić winę na Maaskanta, żeby tak delikatnie póki co odpuścić Probierzowi. Niemniej, ja "Mr. Dżej-Bi", nie mam sobie personalnie nic do zarzucenia.
Sorry, nie jestem jakimś wielkim fanem Bednarza, przeciwnikiem też nie - ale co może mieć do zarzucenia sobie koleś odpowiedzialny za transfery, gdy przyszedł podczas już zamkniętego okienka? Trenera też nie on sprowadzał, więc nie wiem skąd to larum.

Puknij się w czoło Za grosz u Ciebie obiektywizmu, ja rozumiem, że jesteś przeciwnikiem Bednarza, ale wielu piszących tu przeciwników przynajmniej stara się zachować pozory, że krytyka ta jest czymś uzasadniona. Ty za to ziomuś doszukujesz się na siłę dziury w całym przy okazji dając upust swoim frustracjom i jest to aż nadto widoczne:<<<<

Wracając do wywiadu z Bednarzem, jak dla mnie - widać gołym okiem jak wygląda sytuacja w klubie - nie ma kasy na spektakularne transfery i ruchy, jest kasa pozwalająca walczyć o miejsce w czołowej piątce, bez żadnych gwarancji na sukces. Szkoda. Niby wiedziałem, że budżet będzie mniejszy ale i tak liczyłem, że bedzie to ponad 10 MLN Euro. Legia nam odjeżdża finansowo, niestety :<
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.07.2012 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.07.2012, 13:22
U nas to zawsze jakaś dziwna mania na jedno cudowne rozwiązanie.

Nie zrozumcie mnie źle ja się cieszę, że sprowadzamy młodych, ambitnych i... tanich zawodników.
Ale opieranie całej naszej kadry na tego typu piłkarzach jest jakimś obłędem. Przecież większość z tych piłkarzy nie wypali i co wtedy, znowu 8 miejsce?
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.07.2012, 13:39
z tego co wiem to Głowacki nie jest już młodym talentem, a został teraz ściagniety i na nim bedzie opierana gra. Sikorski tez nie jest mlody, a tym bardziej talentem nie jest, ale licze ze chociaz na nim nie bedzie opierana gra. Wiec nietrafne jest Twoje stwierdzenie, ze teraz sprowadzamy tylko mlodych i tanich. Raczej mieszamy te polityki.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2012, 13:50
najm napisał(a):Wyświetl post
z tego co wiem to Głowacki nie jest już młodym talentem, a został teraz ściagniety i na nim bedzie opierana gra. Sikorski tez nie jest mlody, a tym bardziej talentem nie jest, ale licze ze chociaz na nim nie bedzie opierana gra. Wiec nietrafne jest Twoje stwierdzenie, ze teraz sprowadzamy tylko mlodych i tanich. Raczej mieszamy te polityki.
Co do Głowackiego to OK, mamy jeden transfer, a szansa że Sikorski wypali jest taka sama jak to że trafimy kolejnego Błaszczykowskiego.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 02.07.2012, 13:53
najm napisał(a):Wyświetl post
Mylicie sie oboje, sprowadzamy tanio kogo popadnie.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.07.2012, 14:01
@najm

Wisła będzie "opierać swoją grę" na 33 letnim środkowym obrońcy, dobre zrozumiałem? Zechciej proszę rozwinąć ten wątek, wydaje się bardzo ciekawy.

Miarą upadku polityki transferowej w tym roku jest to, że do rangi czołowych informacji urastają newsy o ściągnięciu napastnika, który w całym sezonie nie strzelił ani jednej bramki i pomocnika, który ostatnio grał w IV lidze.

Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic przeciwko ściąganiu młodych i zdolnych. Wręcz przeciwnie uważam, że jest to krok w dobrym kierunku. Faktem jednak jest, że tak słabego okienka, biorąc pod uwagę oświadczenia Bednarza, nie było nigdy w historii Wisły ery Cupiała.

Szczęściem w nieszczęściu jest to, że inne polskie klubu mają podobną, jeśli nie gorszą, sytuację.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.07.2012, 14:17
"Będziemy walczyć o utrzymanie". Ludzie co wy palicie? Jak poważnie ktoś tak uważa to niech zgłosi sie do mnie na priv. Chętnie się z nim założę o to, że skończymy w Top 8.

Nie wiem czemu ale czuje, że nie doczekam się zgłoszeń, a te wszystkie pesymistyczne posty to jedynie pieprzenie dla pieprzenia.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2012, 14:22
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Lewy (dobry) obrońca ma być i już.
Mówisz, masz:

Jacek Bednarz dal GK napisał(a):
Na lewą obronę mamy 17-letniego Piotra Żemło. Jego gra bardzo mi się podoba.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2012, 14:23
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
"Będziemy walczyć o utrzymanie". Ludzie co wy palicie? Jak poważnie ktoś tak uważa to niech zgłosi sie do mnie na priv. Chętnie się z nim założę o to, że skończymy w Top 8.

Nie wiem czemu ale czuje, że nie doczekam się zgłoszeń, a te wszystkie pesymistyczne posty to jedynie pieprzenie dla pieprzenia.
W tym tkwi cały problem zamiast walki o top 3 mamy walkę o top 8.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2012, 14:25
Ajax napisał(a):Wyświetl post
W tym tkwi cały problem zamiast walki o top 3 mamy walkę o top 8.
Jak to będzie top 8, to się będę cieszył. Stawiam raczej na dolną część tabeli...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.07.2012, 14:36
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Sorry, nie jestem jakimś wielkim fanem Bednarza, przeciwnikiem też nie - ale co może mieć do zarzucenia sobie koleś odpowiedzialny za transfery, gdy przyszedł podczas już zamkniętego okienka? Trenera też nie on sprowadzał, więc nie wiem skąd to larum.

Puknij się w czoło Za grosz u Ciebie obiektywizmu, ja rozumiem, że jesteś przeciwnikiem Bednarza, ale wielu piszących tu przeciwników przynajmniej stara się zachować pozory, że krytyka ta jest czymś uzasadniona. Ty za to ziomuś doszukujesz się na siłę dziury w całym przy okazji dając upust swoim frustracjom i jest to aż nadto widoczne:<<<<
Toż nie wiedziałem, że Bednarz jest dyrektorem sportowym, a tym bardziej tego, iż jedyną jego kompetencją jest pozyskiwanie albo pozbywanie się zawodników. Dzięki, naprawdę mnie oświeciłeś. A poważnie: sprawdź konkretnie jakie stanowisko JB objął, zastanów się, jakie zadania mogą z tego wynikać - a później wytykaj innym błędy. Bo jak widzę, według Ciebie tak denne wypowiedzi jak choćby ta kiedy jeszcze ubiegły sezon trwał bądź jojczenie na Meliksona podczas ostatniej konferencji prasowej, są na miejscu. W porządku. Ale ułatwię Ci ciut zadanie - Bednarz to nie tylko transfery.

Zarzucasz mi ponadto brak obiektywizmu. Matko! Ja nie muszę być obiektywny, bo piszę w tym momencie ze swojej perspektywy i na forum nie reprezentuję żadnej redakcji sportowej, itp. To moja prywatna opinia. Opinia taka, której w mediach Bednarz powinien się mimo wszystko wystrzegać. Zwłaszcza że takim zachowaniem sieje tylko bezsensowny zamęt wewnątrz klubu, a przede wszystkim w szatni. To są bowiem często takie kwestie, które nie powinny wychodzić na światło dzienne.

Z jednym natomiast trafiłeś - nie lubię go, bo uważam że to nadęty bufon. I jedynym jego celem jest lansowanie i wybielanie swojej osoby, co stara się w mediach czynić. On zresztą nigdy za nic (prawie) nie jest odpowiedzialny. Ale nie trzeba być alfą i omegą, aby zwrócić uwagę, iż czasem opowiada takie dyrdymały, jakich nie powstydziliby się nawet sami bracia Grimm.

A "ziomusia" zostaw sobie dla kumpli z osiedla. Po co ta napinką, hę?
Ostatnio edytowane przez enzo : 02.07.2012 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.07.2012, 14:44
Skoro nie ma wzmocnień, to mozna sie spodziewac podobnego wyniku, jak w zeszlym sezonu(zakladajac, ze reszta tez bedzie grala beznadziejnie). Małeckiego - nie ma, zostajemy z 3 skrzydlowymi, w tym z Meliksonem, ktory jest albo kontuzjowany, albo ktoremu nie chce sie grac, a takze z Ilievem(pan "mam sily na 60 minut") i z Kirminho :]. O napastnikach nie ma co dyskutowac. Pewne jest, ze bedzie "zabawnie". Jesli mielismy problemy z kreowaniem akcji i strzelaniem bramek, to na 90% nie zostanie to rozwiazane przy obecnej sytuacji kadrowej.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 02.07.2012, 14:46
jestem załamany jezeli my mamy grac z Zemło na lewej obronie to jakie my mamy szanse na mistrza czy puchary przeciez takiego obronce bez doswiadczenia kazdy skrzydlowy objedzie i znowu przez glupi brak lewego obroncy spierniczymy sezon :(
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.07.2012, 14:47
To moze ja za kolege.
snyrting napisał(a):Wyświetl post
@najm

Wisła będzie "opierać swoją grę" na 33 letnim środkowym obrońcy, dobre zrozumiałem? Zechciej proszę rozwinąć ten wątek, wydaje się bardzo ciekawy.
Tak bardzo dobrze, nawet powiem doskonale. ten 33 letni obrońca to Arkadiusz Głowacki.

Cytat:
Miarą upadku polityki transferowej w tym roku jest to, że do rangi czołowych informacji urastają newsy o ściągnięciu napastnika, który w całym sezonie nie strzelił ani jednej bramki i pomocnika, który ostatnio grał w IV lidze.
Bo żyjemy w czasach, gdzie polityka jest najwazniejsza dla społeczeństwa. Nie liczy się dobro ogólne, liczy się to, ze jedni chca młodych inny starych, jedni chcą młodych ambitnych inni chca starych doswiadczonych, dla jednych dać pstryczka w nos Legii, bo podkupimy im piłkarza. Szkoda, że najwazniejsze dla was jest wizerunek polityki transferowej, a nie to, że ktoś próbuje z pustego wam nalać... tak, żebyście mogli swoje kompleksy leczyć przed Legią, Leszkiem na forach i przed kolegami w pracy.

Cytat:
Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic przeciwko ściąganiu młodych i zdolnych. Wręcz przeciwnie uważam, że jest to krok w dobrym kierunku. Faktem jednak jest, że tak słabego okienka, biorąc pod uwagę oświadczenia Bednarza, nie było nigdy w historii Wisły ery Cupiała.

Szczęściem w nieszczęściu jest to, że inne polskie klubu mają podobną, jeśli nie gorszą, sytuację.
No tak, nie wydaliśmy milionów ełro na Jaliensów, Lameyów Paljiciów i innych leni. Strasznie żenujące okienko. Nie ma plusa do lansu w mediach i przed kolegami z pracy. Czas postawić kres tej polityce transferowej!!

...
ale na jaką cholerę ty wylewasz swoje żale tutaj? Nie podoba ci się?, nie lubisz go?... trudno! Mi się nie podoba, że dziś żar płynie z nieba i cały spocony siedzę. Tak jak w twoim przypadku, szkoda, że to tylko zwykłe .......enie i gówno to kogo obchodzi.

No mi też opadła... szczególnie jak sie czyta takich jak ty

Z tego co mi wiadomo, to przeszło 10 lat co roku Wisła sie kończy, Cupiał co miesiąc zabiera dług i co 2 tygodnie zawija manele a kazdy nowy prezzes wykręca żarówki
Ostatnio edytowane przez palikot : 02.07.2012 o godz. 15:06.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.07.2012, 14:51
Dopiero teraz do mnie dotarło że Kirm dalej jest naszym zawodnikiem i... raczej zostanie tutaj, bo nikt go nie chce kupić ;-/

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=26961
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 02.07.2012, 15:00
Bramkarze

1. Milan Jovanić
12. Michał Miśkiewicz
25. Sergei Pareiko

Obrońcy

2. Kew Jaliens
3. Gordan Bunoza
4. Osman Chávez
6. Arkadiusz Głowacki
22. Marko Jovanović
33. Michał Czekaj
30. Łukasz Burliga

Pomocnicy

5. Maor Melikson
7. Radosław Sobolewski
10. Łukasz Garguła
40. Michał Chrapek
17. Andraž Kirm
28. Cezary Wilk
34. Alan Uryga
45. Daniel Brud
77. Ivica Iliev

Napastnicy

9. Rafał Boguski
18. Tsvetan Genkov
23. Daniel Sikorski
42. Michał Szewczyk

Nasza kadra.. obecnie 23 chłopa.
Do tego doliczamy:
Burasa (juz zaklepany)
nowego LO (łysy rozmawia z Dudu)
Lucasa (ma być włączony do pierwszej druzyny)
Quioto (po igrzyskach)

27 grajków... troche dużo?
Fajnie gdyby udało sie odstrzelić Jaliensa , Gargułe no i krakowskiego Gerrarda...
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 02.07.2012 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.07.2012, 15:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak to będzie top 8, to się będę cieszył. Stawiam raczej na dolną część tabeli...

No dobra, ale kto by nas miał wyprzedzić? Sprawdźmy co u konkurencji - info za 2x45.pl:

1. GKS Bełchatów powoli kończy żegna się z ekstraklasą. W przyszłym sezonie ich podstawowa jedenastka będzie się składała z młodzieżowców.

2. W Górniku spokój, pewnie odejdzie Nakoulma, którego raczej nie zastąpi wracający do drużyny Paweł Strąk.

3. Jaga ściągnęła Pazdana, Modelskiego, Zahorskiego i Gajosa. Pierwsza trójka to zwyczajni średniacy, Gajos jest niewiadomą, może wypalić a może się okazać, że to kolejny "polski Messi".

4. Korona ściągnęła Janotę, który trafiał w II lidze holenderskiej. O poziomie tej ligi boleśnie przekonali się kibice, którzy liczyli na dobrą grę Voskampa.

5. Mająca problemy finansowe Lechia pewnie sprzeda Traore, jedynego zawodnika, który w zeszłym sezonie robił różnicę. W zamian mają Rasiaka.

6.W Legii też póki co niewiele się dzieje. Saganowskim raczej ligi nie podbiją. Marko Suler wygląda co najwyżej przeciętnie.

7. Ruch Chorzów przygarnął uciekających z Polonii Sultesa i Sadloka. Bez szału.

8. W Śląsku jest nawet gorzej niż u nas. Odeszło dwóch podstawowych obrońców, właściciel skłania się ku sprzedaży klubu a dodatkowo Orest stracił panowanie nad drużyną.

Pierwszą ósemkę mamy jak w banku. Pytanie tylko co z tego?

ps.

@ palikot

Zapomniałeś napisać na czym ma polegać to "opieranie gry" na Głowackim. Jak to będzie wyglądało? Arek odbierze piłkę pod bramką, rozegra ją w środku pola a potem wykończy akcję strzałem? Chyba trochę przeceniasz jego umiejętności.

Cytat:
Bo żyjemy w czasach, gdzie polityka jest najwazniejsza dla społeczeństwa. Nie liczy się dobro ogólne, liczy się to, ze jedni chca młodych inny starych, jedni chcą młodych ambitnych inni chca starych doswiadczonych, dla jednych dać pstryczka w nos Legii, bo podkupimy im piłkarza. Szkoda, że najwazniejsze dla was jest wizerunek polityki transferowej, a nie to, że ktoś próbuje z pustego wam nalać... tak, żebyście mogli swoje kompleksy leczyć przed Legią, Leszkiem na forach i przed kolegami w pracy.
Co to bredzisz? Zdaje się, że pomyliły Ci się miejsca. Dla wyjaśnienia, nie wypowiadasz się na Zgromadzeniu Ogólnym ONZ tylko na forum Wisły. Polityka transferowa ma być, uwaga skup się, skuteczna. Jeżeli zamiast Bitona ściągamy Sikorskiego a w miejsce Małeckiego trafia do nas zawodnik z Hutnika to trzeba takie ruchy nazwać wprost jako osłabianie drużyny. To jest fakt, po co prowadzić na ten temat dyskusję.

Wybacz, ale nie będę tutaj pisał peanów na cześć Bednarza. Pokazał on już swoją klasę za swojej pierwszej kadencji ściągając na pięcioletnie kontrakty Jirsaka, Kirma i Gargułę.Patrząc na jego dokonania należy się cieszyć, że teraz nie ma pieniędzy. Przynajmniej nie obciąży nam budżetu na kolejne lata.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 02.07.2012 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów