|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie wiem, czy Bednarz autoryzuje w ogóle wywiady, w których sprzedaje swoje fantasmagorie, ale strzelam w ciemno, że tak. Niby facet wykształcony i w ogóle ę-ą, tyle że czasami pieprzy takie banialuki, że głowa pęka. I aż dziw bierze, że czytając później swoje wywody nie dostrzega tych kretynizmów. Najświeższy przykład? Jeszcze ciepły wywiad z Gazety Krakowskiej:
- Wysyłamy już komunikat, że teraz bardziej jest nam potrzebny kibic na trybunach, niż kolejny napastnik, czy obrońca. Nie wiem, co ma zasadniczo polityka transferowa (zwłaszcza ta obecna, będąca refleksem wyschniętego źródełka z forsą) do zapełniania stadionu, ale każdy odpowiedzialny w klubie za finanse delikwent, marzy o pełnym stadionie, kulturalnym, siedzącym dopingu, itd. Standard. Bo wiadomo: więcej kibiców = więcej talarów w sakwie. Ale do tego droga daleka, bo 30. tys. stadion, to nie kurnik i samym gadaniem się tego nie osiągnie. A skoro piłkarze zasilający skład przypominają trzeci sort, to sposobów wypada poszukać gdzie indziej (polecam np. poważną analizę cen biletów i ogarnięcie pionu odpowiedzialnego za marketing, Panie Jacku!). Póki co wygląda na to, że Probierz musi poustawiać Wisłę tak, by ta strzelała minimum po 3-4 bramki na mecz i grała ultrawidowiskowo, ale niekoniecznie trzeba mu zapewnić do tego klasowych zawodników... - A popełnił Pan jakiś błąd wiosną tego roku? Oczekiwania były takie, że nowe władze w klubie i trener uratują sezon i będą chociaż europejskie puchary. - (...)Trudno jednak powiedzieć, czy to wynikało z naszego błędu. Trener i ja przyszliśmy do klubu w momencie, w którym już niewiele można było zrobić. Mam wrażenie, że główną naszą słabością była motoryka. Motoryka. Jasne, ale to już, wiadomo, wina trenera. Choć tutaj jeszcze można zwalić winę na Maaskanta, żeby tak delikatnie póki co odpuścić Probierzowi. Niemniej, ja "Mr. Dżej-Bi", nie mam sobie personalnie nic do zarzucenia. Tak samo Jacuś znakomicie wykręca się od pytania o kadrę w momencie meczu z Levadią. Od razu zrzuca niemal całą odpowiedzialność na Skorżę. Jeśli zaś chodzi o ewentualne sukcesy (które wcale tymi sukcesami okazać się przecież nie muszą), to JB sygnalizuje kibicom, iż nowych piłkarzy ściągnął on, on osobiście! Nie jest w zasadzie ważne, czy ci zawodnicy w ogóle się w Wiśle odnajdą. A jako że nie ma już teraz w tym wszystkim zarządu, nie ma oceny pionu scoutingowego i nie ma decyzji podejmowanych kolegialnie, to za wszystkie transfery po rękach całować trzeba naszego dobrodzieja, Jacka Bednarza. Cóż... Przynajmniej wiadomo, kogo będzie można za pół roku rozliczać. Pozwolę sobie też na trochę prywaty: Szanowny Panie Jacku! Uprzejmie proszę o zatrudnienie w klubie kogoś, kto będzie Panu przygotowywał przemowy na konferencjach prasowych i zajmie się sensowną autoryzacją udzielanych przez Pana wywiadów, ponieważ obecna forma kompletnie się niestety nie sprawdza. Wierzę, że zgodzi się Pan ze mną co do tego, iż klubowa sprzątaczka (Adrian Ochalik?) niespecjalnie się do tego nadaje. A nikt przecież nie chce, żeby klub, którego interesy Pan reprezentuje, był postrzegany przez pryzmat durnowatych wypowiedzi.
Ostatnio edytowane przez enzo : 02.07.2012 o godz. 11:16.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Po lekturze GK:
Budzetowo bedziemy na miejscu 4-5. (9,5 mln EUR a pamietajmy ze same rozgrywki europejskie przyniosly 4 mln.) Czekamy na lewego obronce i koniec. Tymczasem moga odejsc jeszcze Kirm, Melikson i jesli znajdzie sobie pracodawce Garguła bez nastepcow z zewnatrz. W defensywie mamy pilkarzy mocno szklanych, najsilniejsza formacja ale zobaczymy co bedzie po kontuzjach. Mamy grac 2 defensywnymi pomocnikami, przy posiadaniu ultra słabych skrzydłach. Powodzenia! Srodek pola obsadzony jest glownie DP i nie ma wielkiej mozliwosci zmiany systemu nie mowiac o rywalizacji o miejsce w skladzie. O napastnikach wiemy, ze Genkov - raz strzela w kilku meczach a raz w kilku nie strzela, Quito - kompletna niewiadoma, Sikorski - najgorszy napastnik ligi a poprzednie sezony tez nie eksplodowal. Brawo Panie Bednarz. Wisla o której marzylismy! Sugerowalbym nie tytuowac sie wiceprezesem, asystentem Cupiała. Nie wychodziłby Pan na takiego kłamce i buraka. Co do Cupiała, jak widac Wisla przestała go bawić, teraz zastanówmy sie czy aby rzeczywiscie nie mozliwe jest posiadanie wlasciciela gwarantujacego budzet > 10 mln. EUR w Polsce. Dziekujemy za to co było ale koncz wasc wstydu oszczedz. Idziemy 3 niepraktykowana jak dotad droga, budowy beznakladowej. Bez transferow, bez szkolenia, bez bazy, bez scoutingu. Obawiam sie, ze obecna sytuacja bedzie i tak wspominana jako dobra w perspektywie kolejnych lat. Wyprzedane zostanie wszystko wartosciowe, skoncza sie mozliwosci zarobku, i tak Wisla zostanie dobita. Warto by zmienic pare rzeczy w przemowach naszych rzadzacych, niech mowiac o Wisle Bednarz mowi, BYLA najmocniejszym klubem w Polsce, i niech nie mowi poradzimy sobie tylko PORADZE SOBIE. Moze sie tez podpisywac Jacek Bednarz, Syndyk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale jakim ty to algorytmem wyceniasz? Rok temu może jakbyśmy chcieli sprzedać całą kadrę dostalibyśmy z 9-10 mln euro, ale nie 25,5. Chyba, że Ci o złotówki chodziło to możliwe nie licząc wtedy ceny Maora.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...87/story.shtml PS:Tylko nasza trójka wtedy była wyceniana tak Trzech najwyżej wycenianych graczy: Patryk Małecki – 2,5 mln euro Andraz Kirm – 2,3 mln euro Maor Melikson – 2,1 mln euro A powiedzmy sobie prawdę Melikson jest wart przynajmniej raz tyle co pisze,co do Kirma to nie skomentuje bo każdy kibic Wisły wie ile jest wart,a Mały był wtedy w dobrej formie i co by nie mówić przy tym wieku to nie jest zawyżona cena A tak naprawdę zawodnik jest tyle wart ile za niego dają ![]() Obecna kadra według transfermarkt: Gesamtwert 17.275.000 € a poprzednio 25,5 mln Euro Obecna kadra Legii Gesamtwert 20.825.000 € Obecna kadra Amiki Gesamtwert 14.925.000 € Obecna kadra Śląska Gesamtwert 17.025.000 € W tym uwaga piłkarze Wisły jednostkowo są uznawani za więcej wartych, u nas z 25 piłkarzy jest ponad 17 mln a reszta[Legia,Amika,Śląsk] ma ponad 30 graczy!!! Średnia wieku drużyn: Wisła- Durchschnittsalter: 26.60 Jahre Legia- Durchschnittsalter: 25.00 Jahre Amika- Durchschnittsalter: 23.90 Jahre Śląsk- Durchschnittsalter: 26.30 Jahre
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 02.07.2012 o godz. 12:09.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
borys napisał(a):
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Guest
|
|
Oby piłkarze i trener wykonali wielką pracę i progres bo inaczej będzie smutno = bezbarwna gra w środku tabeli i przeciętna 8-10tys widzów na meczach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Przeczytałem wywiad z Kudłatym. Szczęka mi opadła. Oni już chyba naprawdę zwijają ten interes ,a Jacek Bednarz będzie wykręcał ostatnie żarówki i gasił światło. Jakiś czas temu pocieszałem się ,że skład mamy na miejsce 8-12. Teraz nie wiem czy my czasem z hukiem z tej ligi w 2013 roku nie zlecimy. Ja nie mogę!!! Jacek Bednarz czyli jak z karmika dla ptaków zrobić wahadłowiec Columbia. Potencjał drużyny + trener = MP 2013? Przecież ta drużyna jedyne co może teraz robić to chronicznie przegrywać i incydentalnie remisować. Nie mamy napastników. Skrzydła? Lewa obrona - nie ma. Bramkarz - Pareiko, nie daj Boże kontuzji zostaniemy bez bramkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Jeszcze Dudu na lewą obroną i kogoś za Małego najlepiej Kupisza i w cale źle to nie będzie wyglądało. Może o mistrzostwo będzie ciężko ale europejskie puchary na pewno są w naszym zasięgu. ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nie am aż tak źle. Kadrowo jest porównywalnie z ubiegłym rokiem. Melikson i Iliev to są konkretni graczy, a prawdopodobnie zostają na nowy sezon. Małecki niewiele dawał w zeszłym sezonie. Nunez i Diaz to średniacy. Z tym składem spokojnie się utrzymamy, a za rok będzie lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jeśli uważasz że nagle mamy tragedie z bramkarzami .... to chyba przesadzasz .... Biton - tego gościa żal, ale chyba słyszałeś ile odstępnego za wykup trzeba by było wydać ... Lewy (dobry) obrońca ma być i już. Nie panikuj. Nie spadniemy. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Guest
|
|
Szansa na lepiej to w naszym przypadku w głównej mierze kwestia budżetu czyli pieniędzy na lepszych grajków. Będzie ich więcej bo: - dostaniemy więcej kasy z canal plus za miejsce w środku? - bogaci kupcy z zachodu rzucą się jak głodne lwy na naszych graczy, którzy rozegrają świetny sezon zakończony np. 8 miejscem? - sponsorzy koszulkowi za milion euro będą walić drzwiami i oknami? - heroiczna walka o środek przyciągnie na stadion na każdy mecz 20 tys widzów, na tych z L, Amiką i Śląskiem itp. będzie komplet? Tylko sukces to szansa na to o czym napisałem powyżej. Przeciętność to droga w stronę regresu chyba, że BC się znowu odmieni choć na chwilę i "zapłaci" więcej za reklamę TF. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Puknij się w czoło Wracając do wywiadu z Bednarzem, jak dla mnie - widać gołym okiem jak wygląda sytuacja w klubie - nie ma kasy na spektakularne transfery i ruchy, jest kasa pozwalająca walczyć o miejsce w czołowej piątce, bez żadnych gwarancji na sukces. Szkoda. Niby wiedziałem, że budżet będzie mniejszy ale i tak liczyłem, że bedzie to ponad 10 MLN Euro. Legia nam odjeżdża finansowo, niestety :<
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.07.2012 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
U nas to zawsze jakaś dziwna mania na jedno cudowne rozwiązanie.
Nie zrozumcie mnie źle ja się cieszę, że sprowadzamy młodych, ambitnych i... tanich zawodników. Ale opieranie całej naszej kadry na tego typu piłkarzach jest jakimś obłędem. Przecież większość z tych piłkarzy nie wypali i co wtedy, znowu 8 miejsce? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
z tego co wiem to Głowacki nie jest już młodym talentem, a został teraz ściagniety i na nim bedzie opierana gra. Sikorski tez nie jest mlody, a tym bardziej talentem nie jest, ale licze ze chociaz na nim nie bedzie opierana gra. Wiec nietrafne jest Twoje stwierdzenie, ze teraz sprowadzamy tylko mlodych i tanich. Raczej mieszamy te polityki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
@najm
Wisła będzie "opierać swoją grę" na 33 letnim środkowym obrońcy, dobre zrozumiałem? Zechciej proszę rozwinąć ten wątek, wydaje się bardzo ciekawy. Miarą upadku polityki transferowej w tym roku jest to, że do rangi czołowych informacji urastają newsy o ściągnięciu napastnika, który w całym sezonie nie strzelił ani jednej bramki i pomocnika, który ostatnio grał w IV lidze. Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic przeciwko ściąganiu młodych i zdolnych. Wręcz przeciwnie uważam, że jest to krok w dobrym kierunku. Faktem jednak jest, że tak słabego okienka, biorąc pod uwagę oświadczenia Bednarza, nie było nigdy w historii Wisły ery Cupiała. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że inne polskie klubu mają podobną, jeśli nie gorszą, sytuację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
"Będziemy walczyć o utrzymanie". Ludzie co wy palicie? Jak poważnie ktoś tak uważa to niech zgłosi sie do mnie na priv. Chętnie się z nim założę o to, że skończymy w Top 8.
Nie wiem czemu ale czuje, że nie doczekam się zgłoszeń, a te wszystkie pesymistyczne posty to jedynie pieprzenie dla pieprzenia. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mówisz, masz:
Jacek Bednarz dal GK napisał(a):
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak to będzie top 8, to się będę cieszył. Stawiam raczej na dolną część tabeli...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Zarzucasz mi ponadto brak obiektywizmu. Matko! Ja nie muszę być obiektywny, bo piszę w tym momencie ze swojej perspektywy i na forum nie reprezentuję żadnej redakcji sportowej, itp. To moja prywatna opinia. Opinia taka, której w mediach Bednarz powinien się mimo wszystko wystrzegać. Zwłaszcza że takim zachowaniem sieje tylko bezsensowny zamęt wewnątrz klubu, a przede wszystkim w szatni. To są bowiem często takie kwestie, które nie powinny wychodzić na światło dzienne. Z jednym natomiast trafiłeś - nie lubię go, bo uważam że to nadęty bufon. I jedynym jego celem jest lansowanie i wybielanie swojej osoby, co stara się w mediach czynić. On zresztą nigdy za nic (prawie) nie jest odpowiedzialny. Ale nie trzeba być alfą i omegą, aby zwrócić uwagę, iż czasem opowiada takie dyrdymały, jakich nie powstydziliby się nawet sami bracia Grimm. A "ziomusia" zostaw sobie dla kumpli z osiedla. Po co ta napinką, hę?
Ostatnio edytowane przez enzo : 02.07.2012 o godz. 14:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Skoro nie ma wzmocnień, to mozna sie spodziewac podobnego wyniku, jak w zeszlym sezonu(zakladajac, ze reszta tez bedzie grala beznadziejnie). Małeckiego - nie ma, zostajemy z 3 skrzydlowymi, w tym z Meliksonem, ktory jest albo kontuzjowany, albo ktoremu nie chce sie grac, a takze z Ilievem(pan "mam sily na 60 minut") i z Kirminho :]. O napastnikach nie ma co dyskutowac. Pewne jest, ze bedzie "zabawnie". Jesli mielismy problemy z kreowaniem akcji i strzelaniem bramek, to na 90% nie zostanie to rozwiazane przy obecnej sytuacji kadrowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
jestem załamany jezeli my mamy grac z Zemło na lewej obronie to jakie my mamy szanse na mistrza czy puchary przeciez takiego obronce bez doswiadczenia kazdy skrzydlowy objedzie i znowu przez glupi brak lewego obroncy spierniczymy sezon :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
||||
|
To moze ja za kolege.
Cytat:
Cytat:
ale na jaką cholerę ty wylewasz swoje żale tutaj? Nie podoba ci się?, nie lubisz go?... trudno! Mi się nie podoba, że dziś żar płynie z nieba i cały spocony siedzę. Tak jak w twoim przypadku, szkoda, że to tylko zwykłe .......enie i gówno to kogo obchodzi.
Z tego co mi wiadomo, to przeszło 10 lat co roku Wisła sie kończy, Cupiał co miesiąc zabiera dług i co 2 tygodnie zawija manele a kazdy nowy prezzes wykręca żarówki ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 02.07.2012 o godz. 15:06.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dopiero teraz do mnie dotarło że Kirm dalej jest naszym zawodnikiem i... raczej zostanie tutaj, bo nikt go nie chce kupić ;-/
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=26961 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Bramkarze
1. Milan Jovanić 12. Michał Miśkiewicz 25. Sergei Pareiko Obrońcy 2. Kew Jaliens 3. Gordan Bunoza 4. Osman Chávez 6. Arkadiusz Głowacki 22. Marko Jovanović 33. Michał Czekaj 30. Łukasz Burliga Pomocnicy 5. Maor Melikson 7. Radosław Sobolewski 10. Łukasz Garguła 40. Michał Chrapek 17. Andraž Kirm 28. Cezary Wilk 34. Alan Uryga 45. Daniel Brud 77. Ivica Iliev Napastnicy 9. Rafał Boguski 18. Tsvetan Genkov 23. Daniel Sikorski 42. Michał Szewczyk Nasza kadra.. obecnie 23 chłopa. Do tego doliczamy: Burasa (juz zaklepany) nowego LO (łysy rozmawia z Dudu) Lucasa (ma być włączony do pierwszej druzyny) Quioto (po igrzyskach) 27 grajków... troche dużo? Fajnie gdyby udało sie odstrzelić Jaliensa , Gargułe no i krakowskiego Gerrarda...
Ostatnio edytowane przez TRZEBINIAnin : 02.07.2012 o godz. 15:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No dobra, ale kto by nas miał wyprzedzić? Sprawdźmy co u konkurencji - info za 2x45.pl: 1. GKS Bełchatów powoli kończy żegna się z ekstraklasą. W przyszłym sezonie ich podstawowa jedenastka będzie się składała z młodzieżowców. 2. W Górniku spokój, pewnie odejdzie Nakoulma, którego raczej nie zastąpi wracający do drużyny Paweł Strąk. 3. Jaga ściągnęła Pazdana, Modelskiego, Zahorskiego i Gajosa. Pierwsza trójka to zwyczajni średniacy, Gajos jest niewiadomą, może wypalić a może się okazać, że to kolejny "polski Messi". 4. Korona ściągnęła Janotę, który trafiał w II lidze holenderskiej. O poziomie tej ligi boleśnie przekonali się kibice, którzy liczyli na dobrą grę Voskampa. 5. Mająca problemy finansowe Lechia pewnie sprzeda Traore, jedynego zawodnika, który w zeszłym sezonie robił różnicę. W zamian mają Rasiaka. 6.W Legii też póki co niewiele się dzieje. Saganowskim raczej ligi nie podbiją. Marko Suler wygląda co najwyżej przeciętnie. 7. Ruch Chorzów przygarnął uciekających z Polonii Sultesa i Sadloka. Bez szału. 8. W Śląsku jest nawet gorzej niż u nas. Odeszło dwóch podstawowych obrońców, właściciel skłania się ku sprzedaży klubu a dodatkowo Orest stracił panowanie nad drużyną. Pierwszą ósemkę mamy jak w banku. Pytanie tylko co z tego? ps. @ palikot Zapomniałeś napisać na czym ma polegać to "opieranie gry" na Głowackim. Jak to będzie wyglądało? Arek odbierze piłkę pod bramką, rozegra ją w środku pola a potem wykończy akcję strzałem? Chyba trochę przeceniasz jego umiejętności. Cytat:
Wybacz, ale nie będę tutaj pisał peanów na cześć Bednarza. Pokazał on już swoją klasę za swojej pierwszej kadencji ściągając na pięcioletnie kontrakty Jirsaka, Kirma i Gargułę.Patrząc na jego dokonania należy się cieszyć, że teraz nie ma pieniędzy. Przynajmniej nie obciąży nam budżetu na kolejne lata.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 02.07.2012 o godz. 15:18.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|