The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2012, 11:19
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego gdyby ktoś chciał faktycznie podyskutowac na ten temat (ja osobiście słabo sie na tym znam) to z pewnością nikt o prawicowych poglądach nie uchyliłby się od takiej dyskusji.
przecież twoja partia nie chce dyskutować. Nie in-vitro i już. Bez wyjątków. I jeszcze do więzienia chce wsadzać.Powiedz mi więc, jak tu nie krytykować i nie klnąć, gdy druga strona zupełnie nie chce rozmawiać, tylko stawia wszystko na jedną kartę?
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.06.2012, 11:51
Szpen napisał(a):Wyświetl post
.
Nie. Po prostu władza ukręciła bat na protesty i niepokoje społeczne. Teraz jak ktos niewygodny dla rzadu bedzie chciał zorganizowac protest/marsz to zaraz zostanie zorganizowana prorzadowa manifestacja gejów/lemingów. I nietrudno będzie zgadnac kto dostanie pozwolenie.

czyli nie będzie kolejnej bitwy pod sztandarem patriotyzmu w dniu Niepodległości. Bardzo dobrze.
Rzeczywiscie, lepiej stac z boku i patrzec jak Hans z antify atakuje ludzi na ulicach. Ale jemu przecież mozna - pomyslą lemingi- przecież to takie pro-europejskie.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.06.2012, 11:55
przecież twoja partia nie chce dyskutować. Nie in-vitro i już. Bez wyjątków. I jeszcze do więzienia chce wsadzać.Powiedz mi więc, jak tu nie krytykować i nie klnąć, gdy druga strona zupełnie nie chce rozmawiać, tylko stawia wszystko na jedną kartę?
Taki jesteś Szpenio podstępny . To przypomnij mi jak to Twoja partia rozmawiała o in-vitro z Gowinem i "frakcją konserwatywną" . W rzeczy samej nie było "stawiania wszystkiego na jedną kartę". Piękny przykład dialogu. Ciekawe czy wtedy też "krytykowałeś i kląłeś"
wislak68
Senior Member

Stary 28.06.2012, 11:58
I jeszcze coś o gazie:
http://biznes.interia.pl/biznes.inte...stream,1814879
South stream ma kłopoty
A Nabucco wręcz przeciwnie:
http://biznes.interia.pl/biznes.inte...ijnego,1815788
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 28.06.2012 o godz. 19:26.
Szpen
Senior Member

Stary 28.06.2012, 12:08
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Nie. Po prostu władza ukręciła bat na protesty i niepokoje społeczne.
za bardzo to spłycasz. Po to jest ten przepis (przynajmniej ja tak go odbieram), żeby nie było sytuacja jak ta ostatnia w listopadzie, gdzie Palikot zrobił sobie zabawę na trasie marszu Niepodległości co wywołało stres i wkurzenie na kilkudziesięciu osiłkach, przez co marsz i zaduma zostały zmarnowane, a w TV trąbili tylko o bijatykach.

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Taki jesteś Szpenio podstępny . To przypomnij mi jak to Twoja partia rozmawiała o in-vitro z Gowinem i "frakcją konserwatywną" . W rzeczy samej nie było "stawiania wszystkiego na jedną kartę". Piękny przykład dialogu. Ciekawe czy wtedy też "krytykowałeś i kląłeś"
dobrze wiesz, że w PO większość jest za opcją Kidawy-Błońskiej. Z tego powodu, że Gowin ma silną frakcję w PO jeszcze to nie przeszło. Prędzej czy później przejdzie, może z kilkoma punktami od Gowina, ale przejdzie. Zresztą nie ma co porównywać tego do wersji PiS. Gowina jest konserwatywna, PiSu radykalna.
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.06.2012, 12:18
Przed organizatorami Marszu Niepodległości w tym roku potężne wyzwanie. W związku z nowelizacją ustawy właściwie każdy powód nagle okaże się "uzasadniony", by odmówić zgody na pochód.

Zaraz się narobi lewackich grupek, co 11 listopada zarejestrują swoje zgromadzenia w różnych częściach Warszawy i zrobią wszystko, żeby jak to oni mówią "faszyzm nie przeszedł".

---

Szpenio nie przestaje mnie zaskakiwać. Teraz już nawet ma w rodzinie dzieci z in-vitro. A przecież jest już uznanym historykiem, psychologiem, ekonomistą, socjologiem, ekspert ds. energetyki, ekspertem ds. katastrof lotniczych itd. Oczywiście brał także udział we wszystkich marszach i wydarzeniach, gdzie "coś się działo". Można nawet domniemać, że ma kilka wcieleń!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.06.2012, 12:19
za bardzo to spłycasz. Po to jest ten przepis (przynajmniej ja tak go odbieram), żeby nie było sytuacja jak ta ostatnia w listopadzie, gdzie Palikot zrobił sobie zabawę na trasie marszu Niepodległości co wywołało stres i wkurzenie na kilkudziesięciu osiłkach, przez co marsz i zaduma zostały zmarnowane, a w TV trąbili tylko o bijatykach.
Jeśli wierzesz że ta decyzja nie zostanie odpowiednio użyta na potrzeby doczesnej sytuacji politycznej to:
a) jesteś idealistą ktory naprawde wierzy ze wladza jest dla ludzi i wszystkie jej decyzje są w trosce o nich
b) juz po tobie bo dawno straciłeś kontakt z rzeczywistością
c) jestes "politrukiem" obecnego rezimu ktory proboje wmówic opinii publicznej że białe jest czarne, a patriotyzm to pozostałosc po jaskiniowcach
*Niepotrzebne skreslic.
wislak68
Senior Member

Stary 28.06.2012, 12:20
dobrze wiesz, że w PO większość jest za opcją Kidawy-Błońskiej. Z tego powodu, że Gowin ma silną frakcję w PO jeszcze to nie przeszło. Prędzej czy później przejdzie, może z kilkoma punktami od Gowina, ale przejdzie. Zresztą nie ma co porównywać tego do wersji PiS. Gowina jest konserwatywna, PiSu radykalna.
W takim razie wyjaśnij nam czym sie różni "radykalizm" PiS od "konserwatyzmu" Gowina .
Bo wygląda na to że również w Twojej partii są tacy którzy "nie chcą dyskutować. Nie in-vitro i już". Ciekaw jestem czy ich też krytykujesz i na nich klniesz?
Do przemyślenia poddaję Ci też myśl że cały ten atak na PiS w związku z projektem ustawy wynika ze strachu PO. Strachu przed tym że ustawa w wersji PiS spowodowałaby pęknięcie w PO i spora część "partii postępu" zagłosowałaby za wstecznym PiS. Zastanów sie nad tym.
A tak z ciekawości zapytam Cię jak to jest być katolikiem (bo zakładam że taka jest Twoja wiara którą nam tu publicznie zadeklarowałeś) i świadomie popierać rozwiązanie które Kościół uważa za grzech.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.06.2012, 12:25
Zaraz się okaże, że Szpenio jest również teologiem...
wislak68
Senior Member

Stary 28.06.2012, 12:31
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Zaraz się okaże, że Szpenio jest również teologiem...
A nie jest
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.06.2012, 12:53
hunter napisał(a):Wyświetl post
Przed organizatorami Marszu Niepodległości w tym roku potężne wyzwanie. W związku z nowelizacją ustawy właściwie każdy powód nagle okaże się "uzasadniony", by odmówić zgody na pochód.

Zaraz się narobi lewackich grupek, co 11 listopada zarejestrują swoje zgromadzenia w różnych częściach Warszawy i zrobią wszystko, żeby jak to oni mówią "faszyzm nie przeszedł".

---

Szpenio nie przestaje mnie zaskakiwać. Teraz już nawet ma w rodzinie dzieci z in-vitro. A przecież jest już uznanym historykiem, psychologiem, ekonomistą, socjologiem, ekspert ds. energetyki, ekspertem ds. katastrof lotniczych itd. Oczywiście brał także udział we wszystkich marszach i wydarzeniach, gdzie "coś się działo". Można nawet domniemać, że ma kilka wcieleń!
Prawie jak Donald "nic się nie stało" Tusk ,hehe
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Pablo84
Senior Member

Stary 28.06.2012, 13:14
Wiem że ten temat in vitro jest bardzo.. "emocjonalny", ale czy faktycznie wart jest jakiegoś wielkiego zainteresowania?no chyba, że ma być kolejnym frontem wojennki PO-PiS.Wg mnie w aktualnej Polsce są tematy które wręcz wymagają baczniejszego przyglądania się.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.06.2012, 13:20
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wiem że ten temat in vitro jest bardzo.. "emocjonalny", ale czy faktycznie wart jest jakiegoś wielkiego zainteresowania?no chyba, że ma być kolejnym frontem wojennki PO-PiS.Wg mnie w aktualnej Polsce są tematy które wręcz wymagają baczniejszego przyglądania się.
Cos w tym jest-NFZ już lezy i kwiczy i ma 800 mln w plecy w pierwszym półroczu.
O invitro można zapomnieć skoro leczenie onkologiczne ma olbrzymie problemy.
Tylko Wisła!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.06.2012, 14:19
Cytat:
ryży będzie dziś z Anielą Merkel na stadionie
Raczej spędzą ten czas przed tv

Cytat:
Tusk podkreślił, że mecz Niemcy-Włochy wywołuje wielkie emocje u kanclerz Angeli Merkel i premiera Mario Montiego.
Z zafascynowaniem będę obserwował jak się zachowują przy stole rozmów, w momencie kiedy zacznie się mecz - powiedział Tusk. I dodał: - Wiem, że w sali obok jest przygotowany telewizor. W kuluarach się śmieją, że kanclerz Merkel na pewno nie wyjdzie, bo jak wyjdzie oglądać mecz, to jej przegłosują euroobligacje (Niemcy są przeciwni ich wprowadzeniu - red.) i wróci do zupełnie innej Europy.
Może wynik dzisiejszego meczu zaważy na przyszłości Unii ; )
Ostatnio edytowane przez Mareq : 28.06.2012 o godz. 14:22.
Pablo84
Senior Member

Stary 29.06.2012, 09:56
https://wwws.whitehouse.gov/petition...paign=shorturl

Mam pytanko.Czy przeciwnicy Kaczyńskiego też wezmą udział w tej petycji ?Przecież to będzie z korzyścią dla każdej ze stron.Tzw "racjonaliści" mogą udowodnic "spiskowcom" że to wszystko były bajki.
WIęc jak, dacie się skusić?

cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.06.2012, 11:34
http://sigma.nowyekran.pl/post/66975...wo-na-polakach

Panowie - jak to skomentujecie? Jeśli faktycznie o zakupie szczepionek będzie decydować unijna instytucja, a nie polski rząd, to nie zapowiada się to ciekawie.
wislak68
Senior Member

Stary 29.06.2012, 11:35
Dawno nie było nic o drogach.
http://motoryzacja.interia.pl/raport...m,1814097,4336
I jeszcze o gazie:
http://biznes.interia.pl/raport/gaz-...zmiany,1816239
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 29.06.2012 o godz. 13:07.
Szpen
Senior Member

Stary 29.06.2012, 15:21
Mam pytanko.Czy przeciwnicy Kaczyńskiego też wezmą udział w tej petycji ?
zagłosowałem.

Kaczyński: Dobrze, że Euro było, ale skończyło się kompletną klęską

Cytat:
85% obcokrajowców - kibiców twierdzi, ze Euro było u nas dobrze zorganizowane. 70% powiedziało, że ma chęć tu wrócić. 80% będzie polecać przyjazd do Polski innym. I to jest największa klęska. Wiadmo kogo.

wobec powyższego,oraz jaki wydźwięk w prasie zagranicznej jest o Polsce, może sobie Kaczyński w dupę wsadzić autostrady. Z tym i z in-vitro Jarek strzela sobie w stopę, zamiast wzmacniać pozycję, kolejny raz traci.

A teraz dawajta, jechane ...
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.06.2012, 15:29
Szpeniu a co myślisz, że ostatnie miejsce w grupie śmiechu to sukces? Uważasz że mówiąc prawdę można stracić? To teraz już jasne dlaczego od niepamiętnych czasów ciągle wciskasz kit. Materialista hehehe
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2012, 15:40
pozatym Kibiców przyjechało znacznie mniej do POlski niż sie spodziewano
http://www.rp.pl/artykul/10,900359-M...zakladano.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.06.2012 o godz. 16:21.
Pablo84
Senior Member

Stary 29.06.2012, 15:58
zagłosowałem.

wobec powyższego,oraz jaki wydźwięk w prasie zagranicznej jest o Polsce, może sobie Kaczyński w dupę wsadzić autostrady. Z tym i z in-vitro Jarek strzela sobie w stopę, zamiast wzmacniać pozycję, kolejny raz traci.

Tzn co zorganizowane?Strefy kibica?Co konkretnie?Przejazd autostradami?Oznaczenie na lotniskach. dworcach?
Nie zapominaj, że sam mecz - czyli oznaczenia n, system identyfikacjii, i wszystko co jest na stadionie, organizuje UEFA, Polacy robili jedynie strefy kibica, które i tak były komercyjne i robione z ogrmnym wsparciem przez carlsberga
To, że Polacy są generalnie gościnnym narodem wiadomo nie od dziś i to jest największym sukcesem.
Trudno by zagraniczni narzekali.Mieli generalnie tanie państwo z dobrym tanim żarciem, piwem, pięknymi kobietam (czasami i łątwymi)i, fajnymi stadionami ... i na czas euro, z wyjątkowo tolerancyjną policją.
Czego chcieć więcej?
Ja się cieszę, że sami przekonali się, że nie jeździmy dalej wozami drabiniastymi, ale generalnie mam w chuju co o nas sądzą.To my w Polsce mieszkamy a przeciętnemy Polakowi żyje się bardzo źle.wg najnowszego badania 70% dzieci nie wyjedzie na wakacje, mamy 3 od końca służbę zdrowia w Europie, 10 kraj od końca na świecie jeśli chodzi o dzietność, sypiące się i bardzo drogie niedokończone autostradyi, skorumpowany rząd, krwiożerczego Fiskusa , 14% bezrobocie (i rośnie) i umowy śmieciowe, system emerytalny zakrawający o kpinę, rosnący w szaleńczym tempie dług publiczny, płacimy prawie najwięcej za gaz w europie a żywność jest droga jak nigdy dotąd.
I my mamy cieszyć się szefie razem z zagranicznymi kibicami?

Szpenio powiedz napisz mi bo autentycznie nie wiem.Ile % wybudowano autostrad do zakłądanego planu? (do daty meczu PL-Gre)
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.06.2012 o godz. 17:36.

Szpen
Senior Member

Stary 29.06.2012, 17:44
Tzn co zorganizowane?
widzisz, kolejny raz nie zrozumiałeś. ja nie uderzyłem w ten temat, który tobie przyszedł do głowy.

Czemu nie wygrywa PiS? Bo nie ma tylu ludzi, którzy chcą na nich głosować.
Dlaczego nie ma? Ano dlatego, że mamy takie wypowiedzi jak dzisiejsza, czy ta sprzed kilku dni o in-vitro.

Kaczyński mógł i powinien uderzyć w inne tony. Inaczej formułować zarzuty, punktować tylko to co nie zostało zrobione np. autostrady.
Kolejny raz pierdyknął babola i to dużego. Dziś całe media mówią o tym, że Euro wg. Kaczyńskiego to katastrofa. Coś tam dalej powiedział, ale to się już nie przebiło, bo góruje nad tym "Euro to katastrofa Polski".
Rozumiesz teraz o co chodzi? Można było zapunktować, a wyszło jak zwykle. Przyszły wybroca PiS nie czyta dziś GP czy niezależnej. Czyta inne gazety, w których będzie o katastrofie. A mogło być np. tylko o autostradach.

To samo z in-vitro. Projekt tak radykalny, że aż niemożliwy. Dla dzisiejszego wyborcy PiS to nic takiego, ale ciężko będzie zebrać ich więcej z takim podejściem do sprawy. We wszystkich sondach widać wyraźnie, że Polacy nie chcą takich zakazów, jesteśmy bardziej otwarci. Projekt taki jak PiSu odpycha od nich.
Szpen
Senior Member

Stary 29.06.2012, 17:55
Szpenio powiedz napisz mi bo autentycznie nie wiem.Ile % wybudowano autostrad do zakłądanego planu? (do daty meczu PL-Gre)
w sumie w Polsce mamy S-ek i A:

W budowie: 1.067 km
W eksploatacji: 2.060 km

od 2007 roku, gdzie mieliśmy około 1000 km gotowych dróg A i S plus 300-400 km w budowie, dziś mamy łącznie z wybudowanymi i w trakcie, 3200 km tras klasy S i A.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.06.2012, 18:19

Cytat:
85% obcokrajowców - kibiców twierdzi, ze Euro było u nas dobrze zorganizowane. 70% powiedziało, że ma chęć tu wrócić. 80% będzie polecać przyjazd do Polski innym. I to jest największa klęska. Wiadmo kogo.
Jechane, ? Raczej wyśmiewane, bo uwierzyłeś w dane z d...y wyjęte na potrzeby propagandy, która wmawia wszystkim wszem i wobec jak to jest cudownie. Nawet klapę sportową próbuje przekuć się w zwycięstwo.

Cytat:
w sumie w Polsce mamy S-ek i A:

W budowie: 1.067 km
W eksploatacji: 2.060 km
Ale curva przez tyle lat nie zrobiono ani jednej autostrady od granicy do granicy. Np. z Europy Zachodniej nie można było przejechać autostradą (bo jej do dziś nie ma) na Ukrainę czyli współorganizatora ME, to chyba jednoznaczna kompromitacja. Dlatego rządowa propaganda robiła wielkie halo nt. podłączenia odcinka wyrobu autostradopodobnego (dzisiaj można po niej jeździć max 70 km/h i 50 km/h) do Warszawy.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 29.06.2012 o godz. 18:26.
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.06.2012, 18:55
Specjalnie dla Szpenia

Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.06.2012, 19:30
Ile nas tak naprawdę kosztowało Euro tego się pewnie nie dowiemy. Właśnie w po-wskich mediach na TVP1 (wiadomości) podany taki przypadek. W pociągu, w którym jechali kibice z Irlandii i mieli bilety tylko do Gniezna po szybkiej konsultacji kierownika pociągu z czynnikami wyższymi podjęto decyzje o zawiezieniu ich aż do Torunia na koszt ...podatnika polskiego. Jak wygląda sytuacja na co dzień w stosunku do Polaków chyba nie trzeba mówić.
Następny przypadek to tzw. powitanie Włochów w Wieliczce, gdzie służbowo wysłano n ulicę ...strażaków z wozami bojowymi i kazano stać im z zapalonymi pochodniami podczas przyjazdu piłkarzy włoskich z Warszawy. Pytanie kto steruje tą tzw. kontrolowaną i organizowaną euforią. Na tych dwóch przykładach widać, że obcokrajowcy są w Polsce noszeni są na rękach a z kosztami władze się nie liczą dla osiągnięcia spodziewanej propagandy, bo i tak zapłaci za to wszystko polski podatnik. O zachowaniu policji, która milutko się uśmiecha do kibiców pijących piwo na ulicach nawet nie wspominam kiedy przypomnę sobie atak z pałami i gazem pieprzowym na ogródki przy stadionie Wisły bo jeden kibic wychylił się z puszką piwa o 0,5 m za jego teren lub karanie mandatami za brzydkie słowo.
Dlatego obraz tego Euro jest wyjątkowo zakłamany tak jak i jego atmosfera. Za 2 miesiące ta sama policja bedzie ludzi gonić z pałami z byle powodu a i niejeden stadionik zostanie zamknięty bo się Tuskowi nie spodobają okrzyki pod swoim adresem.
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.06.2012, 19:48
Cytat:
Takie stawianie sprawy to zwykla demagogia i populizm. Nie interesuje mnie co kto sobie zakladal w 2007 roku. Rok 2008, rok 2009, rok 2010, rok 2011, i rok 2012 to lata ekonomicznej niepewnosci na swiecie, kryzysu... rosnacego problemu dlugu (w tym w Polsce). No ludzie, nie mozna oceniac Euro na podstawie planow z 2007 roku. Nie mozna.

Cytat:
10 kraj od końca na świecie jeśli chodzi o dzietność
I to jest prawdziwy problem.... Z tym ze nawet japonczycy nie moga sobie z nim poradzic. Japonia, trzecia potega ekonomiczna swiata! Trudno wiec oczekiwac od Tuska czy Kaczynskiego by wiedzieli co z tym fantem zrobic.
To jest wogole problem calej europy... Co gorsza Europa (UE) obrala bardzo krotkowzroczna polityke. Przyjmuje mase obcokrajowcow z zewnatrz UE, i... tyle. A to nic nie rozwiazuje! Dzietnosc jak byla za niska, tak jest nadal. A wiecznie tej dzietnosci nie mozna uzupelniac imigracja, bo przyjdzie dzien w ktorym Europa... poprostu siebie zatraci, przestanie byc ta "Europa".

P.S
Nie jestem przeciw imigracji, jestem przeciw postrzeganiu imigracji jako leku na niska dzietnosc.

------------------------------------------------
Tu sie powinno usiasc do stolu, zaprosic Japonie oraz inne kraje z takim problemami, i... probowac znalesc odpowiedz/i.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.06.2012, 20:01
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
I to jest prawdziwy problem.... Z tym ze nawet japonczycy nie moga sobie z nim poradzic. Japonia, trzecia potega ekonomiczna swiata! Trudno wiec oczekiwac od Tuska czy Kaczynskiego by wiedzieli co z tym fantem zrobic.
Tu sie powinno usiasc do stolu, zaprosic Japonie oraz inne kraje z takim problemami, i... probowac znalesc odpowiedz/i.
Polki już znalazły odpowiedź. W Anglii rodzą na potęgę i obecnie zajęły 1 miejsce. Wyprzedziły w dzietności w Anglii Pakistanki. Da się ? Jak widać da się. Te same Polki w kraju rządzonym przez Geniusza Kaszub stają się bezpłodne jak widać.
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.06.2012, 20:40
Oj, ja mysle ze problem niskiej dzietnosci w Polsce to przekracza Tuska. Za takiego Kaczynskiego tez nie bylo za fajnie. Troche to bardziej zlozony problem.

A sama wiadomosc bardzo pozytywna i pokazujaca ze niska dzietnosc to nie problem "mentalny". W dzietnosc na poziome 2,5 u nas nie wierze (za niski poziom zycia), ale... czekam az nasi politycy w koncu rusza dupska (i w dupie mam czy to bedzie partia X czy Z) i cos z tym u nas zrobia, bo to co mamy, czyli 1`3 (chyba), to jest dramat.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów