|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Malecki do Turcji?
Kupisz do Wisly? Oby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Może to trochę off topic ale wg mnie .... nie całkiem ...:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...leria-material ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie wierze w wypozyczenie chyba, ze na takich wlasnie "kosmicznych" warunkach jak opisales. (wszak to Turcy).
700K EUR to jest cena za transfer Maleckiego. Nie jest w tej chwili wiecej wart. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Taka opcja nie byłaby wcale na ten moment zła. Natomiast po prostu szkoda mi tego, jak potoczyła się ostatnio kariera Małego. Mówiąc prozaicznie, serce tego kolesia naprawdę biło dla Wisły, mógł zostać tu jedną z legend.
Swoją drogą, ciekawe od kiedy Bednarz wiedział o tej opcji, bo jeszcze wczoraj na konferencji zamykał kadrę. Tak, wiem, mówił, że "mogą pojawić się interesujące oferty" ,ale jego PR zaczyna przypominać ten ze Związku Radzieckiego - klimat jakiejś dziwnej konspiracji, niejasności i utajniania wszystkiego. Pisałem to już wczoraj, potrzebujemy skrzydłowego. Obojętnie jakim systemem będzie grał Probierz, obojętnie jak ustawi drużynę, to do cholery mając w składzie tylko Ilieva i Kirma zostawia sobie zajebiście małe pole manewru. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bardzo dobrze, niech Małecki ucieka za granicę. On tutaj zrobił więcej złego niż dobrego. Bez żalu można go pożegnać.
I jeżeli to co piszą pismaki to prawda, to na Małeckim możemy zarobić podwójną kasę. Jeśli kwota z wypożyczenia pójdzie w całości na transfer Kupisza, to nie widzę przeszkód by taki transfer przeprowadzić. Po rocznym wypożyczeniu albo Małecki będzie dalej naszym piłkarzem, albo zostanie sprzedany i solidna dawka gotówki trafi na nasze konto. Dobry ruch.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 26.06.2012 o godz. 10:36.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mysle ze takie wypozyczenie byloby dobre dla obydwu stron i dla Wisly i dla Maleckiego. Co do Jacka Bednarza aka Łysy to bedziemy go mogli oceniac dopiero po sezonie, nie teraz. Takie nastaly czasy ze Wisla musi zaciskac pasa i nie moze sobie pozwolic na drogie transfery stad tacy zawodnicy jak Sikorski. Pamietajcie ze zostala z nim podpisana umowa tylko na rok wiec jak bedzie gral tak jak w Polonii to go poprostu wyrzuca, wiec musi sie chlopak troche postarac bo skonczy w Polonii Bytom w takim tempie, ja jednak odziwo mam co do niego duze nadzieje.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mysle ze takie wypozyczenie byloby dobre dla obydwu stron i dla Wisly i dla Maleckiego. Co do Jacka Bednarza aka Łysy to bedziemy go mogli oceniac dopiero po sezonie, nie teraz. Takie nastaly czasy ze Wisla musi zaciskac pasa i nie moze sobie pozwolic na drogie transfery stad tacy zawodnicy jak Sikorski. Pamietajcie ze zostala z nim podpisana umowa tylko na rok wiec jak bedzie gral tak jak w Polonii to go poprostu wyrzuca, wiec musi sie chlopak troche postarac bo skonczy w Polonii Bytom w takim tempie, ja jednak odziwo mam co do niego duze nadzieje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Obu widziałbym w środku pola. Iliev jako podwieszony napastnik, Kirm jako taki typowy środkowy pomocnik. Nie przypominają tych dawnych skrzydłowych. Można oczywiście dać szanse Pułce, czy Szewczykowi, ale to jak gra w Totka.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Iliev moglby grac w srodku bo tak chyba gral w Partizanie za napastnikiem? ale co do Kirma to on nie nadaje sie nigdzie jak dla mnie, w srodku musi byc ktos kto potrafi rozegrac pilke a nie tracic jak glupio nn stop..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Małecki do Turcji? Idealne rozwiązanie dla Wisły i dla piłkarza, nawet, jeżeli Turcy nie wykorzystali by pierwokupu. Mały został by w końcu oderwany od cycusia, rzucony w nieznane środowisko i może naprawiła by mu się przez to głowa. Może zrozumiałby w końcu, że rzucanie dupą nie uchodzi jednak zawsze na sucho i skupiłby się na grze w piłkę.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Łukasz Rojewski wraca do Warty Poznań
http://.................../viewtopic.php?t=11175 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.06.2012 o godz. 12:23.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Równie mogę stworzyć teorie że Legia to drużyna na spadek bo przegrała z Lechią, a Saganowski na Łazienkowskiej trafił w poprzeczkę i ŁKS był mometamii dużo lepszy.
Mogę również stworzyć teorie, że będziemy mistrzem bo zmiażdżyliśmy Sląska we Wrocławiu, a w Krakowie nie chcieliśmy im strzelić gola. Podziwiam ludzi jak techris, którzy są zarejestrowani tylko po to aby rzucać prowokacyjne hasła i krytykować wszystko co pozytywne, trzeba być naprawdę zakompleksionym człowiekiem aby takie coś robić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaka krytyka, przecież napisałem, że możemy za rok zostać MP
![]() FK Budućnost - Śląsk Ruch - Birkirkara/Metalurg Skopje Metalurgs/La Fiorita - Legia Lech/Żetysu Zaraz zobaczymy po raz kolejny jaka ta liga jest mocna. Myślę, że każdy polski klub ma duże szanse... odpaść. Choć dla mnie wystarczy sam fakt, że taki Lech będzie się tłukł jakieś 100km od granicy z Chinami... a w nagrodę (o ile wygra) pojedzie być może do Azerbejdżanu... oczywiście to wszystko w ramach Ligi Europejskiej
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.06.2012 o godz. 12:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Cóż - pozostaje mieć nadzieję, że Wisła w przyszłym sezonie otworzy "bramy" do rozwoju młodym zawodnikom, że Chrapek, Lucas Guedes, czy wspomniany Stolarski okażą się zbawieniem dla naszego klubu. Po pierwsze, pozwolą na obniżenie kosztów utrzymania zespołu, co zwiększy pole manewru w budżecie transferowym. Co do takich działań jestem na tak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ani ja.....
W meczach z Wisłą, zarówno na jesieni (pod Maaskantem) jak i na wiosne, zawodnicy Cracovii po prostu maksymalnie spieli d...y co mogło sprawiać wrażenie, że sportowo wislakom dorównują. A tak naprawde to była po prostu ambicja i kolosalny wysiłek. Przypominam, że jeden z pasiaków, (nie kojarzę nazwiska, bo nie zaprzątam sobie tym glowy) o mało co nie zszedł z wysiłku na serce i potrzebna była karetka. Ani w pierwszym, ani w drugim meczu Cracovia nawet przez chwile nie była zespołem lepszym. Może tylko bardziej agresywnym i spiętym. I tyle. Otrzymali po prostu "wskazówki" od swoich kibiców, i dawali z siebie 200%, ale sportowo niczego nie pokazali. W pierwszym meczu strzelili przypadkowego gola, a tylko naszej indolencji strzałowej zawdzięczają, że mecz ten zakończył się ich zwycięstwem i odsunięciem Maaskanta. Thechris... co ty wiesz o lidze azerskiej? ps. Podoba mi się ta dziewczyna z avatara thechrisa, ale teraz zaczynam na jej widok reagowac alergicznie. Thechris, chcesz wywołac we mnie odruch niechęci do ładnych dziewczyn? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Podsumowując, do tej pory odeszli:
- Kurto - Lamey - Diaz - Palic - Nunez - Jirsak - Biton + można zaliczyć Jaliensa do tej puli Przyszli - Miśkiewicz - Głowacki - Sikorski - Burliga (powrót) Kogoś pominąłem? Jeśli nie, to generalnie odeszło 5 w miarę klasowych piłkarzy (Diaz, Palic, Nunez, Jirsak, Biton), przyszedł jeden klasowy (Głowacki). |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Romella i Chrapka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boguski na szpicy.
Będzie dobrze. A poważnie to czy Bogus grał kiedyś na skrzydle ? Potrzebny tam jakiś kumaty.
A twoja laska się broni. Z dużo większymi maszkarami trzeba i z 50 lat żyć .... . Żeby była jasność ... wiedza nie z autopsji ... ![]()
Ostatnio edytowane przez Grantar : 26.06.2012 o godz. 13:22.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|